SUSPENDOVAN ZBOG HLEBA!

dzudi RSS / 15.03.2009. u 01:53

Ovako glasi kratak članak u jučerašnjim " Večernjim Novostima ". Pokušala sam da ovaj kratak tekst pronađen u online prezentaciji te novinske kuće, ali ga nisam pronašla.
O čemu se radi?

Direktor jedne zemljoradničke zadruge u Kuršumliji, u okviru koje postoji i pekara, otpustio je jednog svog radnika zato što je ukrao jedan hleb.
Direktor je dao kratku izjavu u kojoj stoji da radnici u pekari imaju pravo na dva besplatna hleba a da je ovog radnika otpustio kako bi bio primer drugima da ne kradu, i da je kriv zato što je pored hleba uzeo i dve lepinje!


Čovek koji je umesto dva hleba uzeo tri hleba i još dve lepinje izjavio je za " Novosti " da radnici nisu dobili platu od 4000 - četiri hiljade dinara  već pet meseci.

Objasnio je direktoru zadruge da ima troje maloletne dece i bolesnog oca, da mu je žena umrla, da on izdržava celu porodicu, objasnio mu je svoju tešku materijalnu situaciju, i izvinio se što je ukrao hleb i dve lepinje, ali direktor nije uvažio njegove razloge i izvinjenje i otpustio ga je.

********

Ovo je moj utisak dana. Utisak nedelje.

Kako biste se vi ponašali da ste direktor te zadruge, i kako biste se ponašali da ste na mestu tog otpuštenog radnika?Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 09:12 15.03.2009

Извињавам се...

...ако звучим немилосрдно, али и ја бих га отпустио да сам директор те задруге. А да сам на месту тог радника не бих седео у предузећу које 5 месеци не плаћа ништа, већ бих по цео дан тражио било какав посао који може да се нађе не бих ли зарадио нешто, ако већ издржавам троје деце и болесног оца. И пре него што бих украо, разговарао бих са директором да ли могу бар да ”позајмим” хлеб. Или ако је овај баш тврда срца, онда барем да ме упути код кога треба ићи да би се обратио држави за какву социјалну помоћ или слично...
miloradkakmar miloradkakmar 13:19 15.03.2009

Re: Извињавам се...Слажем се, са додатком. Не познајемо ни директора , ни радника... али мало флескибилности у хуманом смислу, у околностима наведеним у чланку, не би ником нанело штете, а користи малкице би.
loshmi021 loshmi021 19:38 15.03.2009

Re: Извињавам се...

Hvala bogu pa nisi direktor.... gladan sitom neveruje. Koji je to idiotizam, otpustiti ga, a jos veci kretenizam cinkariti ovog...jer direktor ne sedi dole i ne zna da je neki siromah uzeo hleb vise.
dzudi dzudi 16:39 16.03.2009

Nastavak priče...

Ovo je nastavak priče o radniku koji je ukrao hleb i lepinje.

http://www.novosti.rs

Dobio je pomoć od opštine Kuršumlija i poslovanje te zadruge u kojoj ima četiri direktora ispitaće se.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana