Razne price

hipikaust RSS / 18.03.2009. u 21:12

       Neverovatnost danasnjih pripovedaca, pisaca koji ne treba da imaju skole, slikara koji nikada nisu znali da racunaju, fudbalera koji nikada nisu culi normalan zvuk, muzicara koji nikada nisu culi nesto drugo. Sve me to iz dana u dan vraca u ono razdoblje pre 1939-1945 kada svi znamo sta je i kako bilo mislim istorijski naravno.

       Razne price (sad se prisecam Andrica) razni ljud razni dozivljaju i obredi sve je danas skupilo da razgovaraju o necemu zaista vaznom. I tako su se oni svi danas skupili. Lepo se istusirali ujutru, oprali zube, popili jeftinu kafu, posle jeftinog ali bogatog dorucka i zaseli da pricaju razne price.

       Da ta prica danas je zaista vazna mislim bar joj se pridaje vaznost ali kao i uvek sam se setio kako je to biti na pogresnom mestu u pogresno vreme. Kako dobro zaostajemo tehnoloski bar 10 god. za evropom tako svi zelimo da imamo ista prava koja retko ko u istoj ima. Milseci kako da prespavam ovu noc u mraku (ne plasim se mraka) setio sam se kako bih se ujutru istusirao toplom vodom koju nemam, umio lice toplom vodom koju nemam, skuvao kafu na sporet na struju koju nemam, gledao omiljeni jutarnji program na tv koji imam al' ne mogu da ga upalim.

      Ja ne govorim o nekoj zemlji ili teritoriji vec o jedinci koja sve to nema. A pitam cime je to zasluzila. I tako cu se pitate a ljudi ovde ce ocenjivati, pisati knjige, voditi razne price, pricati o celavim i debelim, pricati o svojim opredeljenjima.

Ipak zivot je mnogo lep kad lepo spavas u mraku a probudis se sa toplom vodom, da lep je zivot.....

 

 

 

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana