Fiskalni racun ili kako izvacariti samog sebe

roseblue RSS / 19.03.2009. u 20:31

Procitala sam danas da je nas direktor Poreske uprave izjavio da jedan deo trgovaca i dalje ne izdaje fiskalne racune. To smo znali odavno i primecujemo na svakom koraku. Tada sam pocela da se nerviram, bes je u meni rastao sve vise i vise...  Ja radim na takvom mestu da sam non stop podvrgnuta kontroli, da nema sanse da se desi da budem neljubazna, da izgledam zapusteno, da ne ispostujem klijenta.... Zna se sta sledi posle toga..... A vec godinama idem u prodavnicu na cosku, mesaru, frizera etc. koji su me upoznali tokom vremena i  vise mi ne daju racune ! Naravno, u pocetku, dok se nismo upoznali, davali su, cak su mi gurali u ruke, a sada nista. I ja tako shvatih da mene oni zahebavaju i potkradaju, svoju vernu musteriju.  A ja naivna i blesava ni ne trazim taj racun. Mislim, mogli bi onda da mi umanje cenu za tih 18% ili 8% PDV-a ! Nista, bas nista!

Znaci, onda rekoh sebi, ti ne treba da budes necija verna musteriija. Ajde onda da se vratimo robnonovcanoj razmeni, onda bar znas sta dobijas za ono sto dajes. I ako neko hoce da me vec nasamari i da me izvacari za pare neka onda to uradi na inteligentniji nacin, a ne tako sto mi nece dati racun. Vrlo dobro se zna da postoji mnogo nacina da provuces robu i da zaradis vise, molim Vas samo nemojte da mi vredjate inteligenciju ne davanjem racuna.

A da ne pricam o tome da su restorani i kafici izlepljeni znacima VISA, DINA, MASTER itd katrice i vi lepo udjete tamo, lepo se naruckate, onda dodje decko da naplati, vi izvadite karticu i sledi.....Ne moze da prodje ova kartica, moze ona druga (a sve stoje na nalepnici) vi kao vecina gradjana imate gomilu kartica, i kazete gospodinu da izabere koju hoce. Kad vidi da nema gde, i da imate sve moguce kartone, uzme neku i onda se vrati kiseo i kaze "Eto, prosla je. Bas do pre minut nam nije nesto radio aparat." Ja tu poludim, uzmem karticu, i odem ne ostavivsi baksis, da se vise nikad tu ne vratim. Ponekad, kad bas kartica "nece da prodje", i kad me salju do najblizeg bankomata,koji je eto, bas tu iza coska, lepo napisem cek.

I da cela nacija ocekuje sredjene, asfaltirane ulice, renovirane skole i bolnice, umivene gradove, nepotkupljive sudije i nasmejane drzavne sluzbenike. A sve se to finansira od nasih poreza. I dok god sami sebe potkradamo bicemo u rupi. Eto.....

 

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ssvetlana92 ssvetlana92 21:23 19.03.2009

Slažem se!

Naravno da je postalo neumesno da nam ne daju račune po prodavnicama, kafićima i sličnim mestima, ali se još nismo zapitali zašto privatni zubari, privatni lekari svih profila za svoje paprene cene ne izdaju račune! To je valjda normalno, da za cifre koje izgovaraju, ne trepnuvši...nikome ne polažu i ne izdaju račun! A o karticama i da ne govorimo!
roseblue roseblue 21:53 19.03.2009

...

Zaboravih na njih.....toliko je primera :) Isto tako i advokati i turisticke agencije koje pola uzimaju u evrima. Nego padose mi na pamet nesto svestenici... krstenja, svadbe, sahrane po sistemu daj sta das, a ne daju manje od 3.000 din, to je usluga ? Gde je tu racun i da li je to regulisano ?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana