SUDIJA DRED NA ULICAMA BEOGRADA

inagadadavida RSS / 23.03.2009. u 14:49

Hladnokrvno ubistvo mladica , ciji je greh bio da je sedeo pored druga koji je pijan, prosao kroz crveno svetlo na semaforu, je po ko zna koji puta , opravdano ustalasalo javnost kojoj je vec dosta ubistava, bahatosti, prebijanja, maltretiranja od strane policije. Generacije u ovoj drzavi , zive u senci politijske torture. Nije to ona, latinoamericka, otvoreno brutalna vladavina policije i vojske nad narodom, vec jedno, mozda jos gore, prikriveno, potuljeno, kukavicko , ali bezobzirno  izivljavanje polupismenih i iskompleksiranih mladica nad svakim gradjaninom koji ima nesrecu da se nadje u pogresno vreme na pogresnom mestu.

A to, pogresno mesto i vreme , mogu biti uvek i svuda....mozda je doticnog momka u uniformi ostavila devojka, mozda ga zaebava sluzbeni dzip, mozda mu se zuri na toalet, mozda nije zadovoljan platom...sve je dovoljno dobar razlog, da momci u plavom  istresu svoje frustracije nad obicnim gradjanima , koji , eto, bezobzirno voze, prelaze van zebre, ili nedovoljno brzo pruze trazene legitimacije napaljenim momcima naoruzanim do zuba.

I nemojte mi zameriti sto cu ovaj put preskociti onu floskulu  , koja se ubacuju u ovakve tekstove obavezno kao "vegeta" u sarmu...o "velikoj vecini dobrih i postenih policajaca , koji bla bla bla bla bla.."

Nikada niko nije vrsio relevantna istrazivanja, pa i ne mozemo znati da li je vecina dobra , postena ili bahata i korumpirana.

Slucaj nesrecnog momka, koji je zavrsio zivot na beogradskoj ulici , iduci kuci iz nekog mladalackog provoda, ubijen kao najtrazeniji terorista, bez suda , bez porote, bez advokata, nije ni prvi , a ni poslednji, Bice toga jos.Policija zilavo i uporno brani svoju tesko stecenu poziciju "sudije Dreda"...gospodara zivota i smrti...sudije i dzelata...

Nadam se, da nece u svetlu ove tragedije pasti na pamet nekom od policijskih magova, da postavi snajper na svaku raskrsnicu, ne bi li tako ustedeli i vreme , i pare sudovima i drzavi, u ovoj globalnoj svetskoj krizi. Jedan metak za nesavesnog vozaca je sigurno jeftiniji od celokupne politijsko - sudske masinerije koja mora da se smara takvim banalnim slucajevima/

O , da , umalo da zaboravim. Snajperisti bi bilo strogo zabranjeno da puca u crne dzipove, audije sa tamnim vetrobranima ili slicne ale kojima se vozikaju narko dileri i ubice. Ne ujeda se ruka koja te hrani...prva lekcija na policijskoj akademiji, izgleda.

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana