Moje izvinjenje

Predrag Azdejković RSS / 24.03.2009. u 13:20

Poštovani/e,

Zbog štete koje su izazvale moje fotomontaže Dragana Markovića Palme organizaciji „Queeria centar" u kojoj sam bio aktivan, odlučio sam da iz iste istupim i svu odgovornost i krivicu preuzmem na sebe.

Iako su fotomontaže preuzete bez mog znanja i odobrenja sa mog privatnog facebook profila i objavljene na sajtu e-novine.com, koje su predstavljene kao delo cele organizacije, smatram potrebnim da u ovom trenutku kada se ne biraju sredstva da se blati gej-lezbijska populacija i Zakon protiv diskriminacije preuzmem krivicu na sebe, kako bi organizacija koja se bori za prava čitave gej-lezbijske populacije mogla da nesmetano nastavi dalje sa svojim radom.

Takođe, preuzimam odgovornost i krivicu za moj autorski tekst „Vazelin za Uroša" objavljenom na VIP B92 blogu, koji je takođe u medijima predstavljen kao akcija čitave organizacije „Queeria centar". Iskreno se izvinjavam gej-lezbijskoj populaciji zbog štete koju sam joj je naneo. Moj postupak ne može biti opravdan ni osećajem besa što kao gej muškarac živim u Srbiji koja me smatra građaninom drugog reda, niti što je pola Srbije ustalo u odbranu prava huligana koji je pokušao da ubije drugog čoveka, dok ja za svoja osnovna ljudska prava moram da molim.

Ovim pismom želim da se izvinim svima koje su moji tekstovi uvredili ili uznemirili. Nadam se da ćete naći volje i snage da mi oprostite.

I dalje na blogu, ali pod svojim imenom.

 

Samo u svoje ime,

Predrag M. Azdejković



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana