Umesto komentara

Jelena Pavlović RSS / 24.03.2009. u 16:58

Bombardovanje sam provela u Americi u koju sam dosla desetak godina ranije. Znala sam da nam se sprema cudo koje je "mirisalo" 1994 kada sam bolesnoj majci kupovala lekove u privatnoj apoteci a da nikada nisam dobijala racun. Ako, mislila sam, samo kada bi njoj bilo bolje, nema veze sto apoteku drze na divlje. Mirisala je przena kafa u mom kraju sireci miris po Cuburi iz kojekakvih divljih przionica-radnji....U Beograd sam putovala iz Budimpeste, minibusom. Vozac bi stavio pasos mog trogodisnjeg sina na gomilu i u prolazu stavio njegov prvi da vide kontrolori, carinici, na granici. Uz put sam gledala sive vojvodjanske njive iz kojih su izvirivali panoi sa likovima brace Karic.
Moja romanticna majka je u ono vreme verovala Vuku Draskovicu i njegovu sliku drzala pored sebe. Ja nisam verovala nikome jer, politicarima u principu ne verujem jer ih ne volim.  
Bombardovanje sam prozivela dramaticno. Posle su mi govorili: Vama kao da je bilo teze tamo, a mi smo se ovde, na kraju i zezali. Onda je doslo "oslobodjenje", Kostunica se rimovao sa ludnica, u opstem, narodnom odusevljenju. Od 1994 do 2000 nisam htela da dodjem u Beograd. Onda sam dosla, tog prvog leta, na njegovom samom pocetku. Beograd je mirisao na lipe i sve mi je bilo lepo. Valjda sam tako zelela, da sve bude lepo.

 Od atentata na Djindjica, narod kao da je seo na, specijalno za takve prilike, ipodignut tobogan.



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sladjamk sladjamk 01:44 25.03.2009

Umesto komentara

Bombardovanje sam prozivela dramaticno. Posle su mi govorili: Vama kao da je bilo teze tamo, a mi smo se ovde, na kraju i zezali.


Ja sam nekoliko puta bila za vreme rata u Beograd ali ne za bombardovanje. Uvek kad abih u to vreme stigla u Beograd bila sam opustenija nego izvan njega.

Kada si u radnji ne osetis je isuvise si u svemu. Kasnije vise prezivis . Mislim da je tako bilo sa svima koji su od svega bili daleko.

Ne ponovilose !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana