Usvajanje dece ili sirotiste? Koja opcija je bolja?

sm83 RSS / 26.03.2009. u 12:34

Postovani Blog-eri!

 

Nadam se da mi necete zameriti, ali nisam bas literarno nadarena, sastavi mi nikada nisu bili jaca strana, al pokusacu da napisem ovaj tekst onako da lici na nesto.

Pomno sam pratila rasprave u Skupstini i na raznim forumima oko toga da li treba podrzati gay populaciju ili ne. Zato cu biti slobodna da iznesem neke svoje stavove.

Za pocetak, nisam pripadnik iste, ali naravno da nisam njihov protivnik. Mada, javlja mi se nekada osecanje da neki to rade iz pomodarstva, ali zaista sam upoznala divne ljude i prijatelje koji pripadaju toj populaciji.

Mnogo vremena sam provela u inostranstvu i izlazila u klubove gde se mahom okuplja gay populacija i sve su to sasvim normalni ljudi, koji se uopste ne razlikuju od ostalih. Naravno, njima su tamo omogucena uzivanja i prava kao i nama "normalnima" (pitanje je jedino ko je od nas u ovim vremenima normalan).

Samim tim i odobreno im je usvajanje dece, prava pri podeli imovine i ostalo. Naravno, to su odredjeni primitivci doziveli kod nas kao neki bauk i mogu slobodno da kazem da na to gledaju strasnije nego na zlostavljanje dece, pedofiliju, ratove i koncentracione logore!

E sada, htela bih da znam njihove stavove kada iznesem sledece (pod uslovom da ukapiraju sta hocu da kazem):

Ovako, kod nas procedura za usvajanje dece je izuzetno komlikovana i slozena. Znam to pouzdano jer imam prijatelje koji su oboje magistri i vrlo ugledni i kulturni gradjani pa im je procedura trajala oko 3 godine za usvajanje prvog deteta. tu idu sva ta psiho-fizicka-socio-proveravanja, i to sto puta minimum se prolazi kroz iste testove. Znaci, ni homoseksualci ne bi dobili lakse to dete, i takodje bi morali da "dokazu" da su normalni i ispravni ljudi.

Tipa, zamislite jedan par homoseksualaca. Jedan covek ugledan ekonomista a drugi npr lekar. Oboje imaju solidna primanja, visoko obrazovanje, kucno vaspitanje, stambeno obezbedjeni i sve ostale potrebne stvari za normalan i pristojan zivot. Jedino sto plasi ove homofobicne jeste da se oni vole. , pazi, plasi ih sto se vole a ne bi ih plasilo da se mrze!

E sad bracni par br 2: ocuh alkoholicar, dete 4-5-6 godina, majka nervno nestabilna i nezainteresovana za dete, plus jos buljuk dece kod predhodnog muza, i jos jedno na putu. E sada, ocuh pijan ili trezan, totalno svejedno, iz ciste poremecenosti tuce dete gajtanom, kida mu kozu, przi ga na ringli, gasi cigare na njemu, sexualno se izivljava na njemu, ne daje mu ni jedan obrok, vec samo ostatke kao psu, salje ga golo, boso i bolesno na ulicu samo da mu ne smeta dok on zavaljen u kauc pije pivo i gleda utakmicu. A majka naravno, ni ne reaguje na to jer nit je to jedno od 10 dece zanima, a i voli tog gospodina, pa ko veli, nece da mu protivreci bolje ce mu se pridruziti.

Sada bih zamolila svakoga ko ovo procita da se stavi u kozu tog deteta. Ne mora ni deteta vec nekog nemog posmatraca. Sta mislite da li je ispravnije da se dete da prvom paru ili drugom?

Znam sta ce skoro svi od vas odgovoriti, ali verujem da mnogi extremisti, razni obrazi i strojevi nece bas biti istog misljenja. Jer, oni ce reci kaznicemo ovoj zlotvora sa malo zatvora pa ce se on promeniti, al bar dete nece biti gay (jer to je kao jako strasno). Inace, zasto bi po default-u dete moralo biti gay, pa ni roditelji od onih iz prvog para verovatno nisu cim su dobili njih. al to je totalno nevazno.

Da li treba jedno malo slatko dete koje nije ni krivo ni duzno, osuditi na ulicu i borbu za goli zivot sa 5 godina ili napraviti od njega normalnog akademskog gradjanina koji mozda jednog dana otkrije vakcinu protiv side ili vec tako nesto, pa ce to koje je sexualne orjentacije biti totalno nevazno.

Mnogo sam se iznervirala dok sam pisala ovo pa mislim da bi ulazak u svaki detalj bio suvisan!

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:53 30.03.2009

Bravo za prvi tekst.

Mnogo sam se iznervirala dok sam pisala ovo pa mislim da bi ulazak u svaki detalj bio suvisan!


Ono što mene nervira jeste da u društvima gde se homoseksualnost kao prihvata, još uvek postoji argument protiv usvajanja, da će dete iz takve porodice postati gej.
Većina krene sa argumentima da neće, da su gej ljudi odrastali u hetero porodicama, pa su gej.
Ali ja mogu samo da kažem PA ŠTA?
Ako već prihvatate homoseksualnost, zašto je problem da dete postane gej?
Politička korektnost nas je upropastila, samo je podgrejala licemerje.
sm83 sm83 09:12 31.03.2009

Re: Bravo za prvi tekst.

Odlicno to kazes, i potpuno si u pravu. Slazem se da je to totalno svejedno, samo ima takvih mnogo koji to kakvo ce dete biti posle navode kao glavni argument protiv usvajanja dece!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana