PLAN AKCIJE

chumbawamba RSS / 28.03.2009. u 12:25
  UKINITE POREZ OD 6%!
1. aprila na Svetski dan šale(jer je ova Vlada šala!) , u 17h, ostavili bi u parku prekoputa Vlade, na žardinjerama, betonskim kantama za đubre i na kontejnerima pakete humanitarne pomoći za članove Vlade. Zašto tu? Jer nas i teraju da preturamo po kontejnerima sa ovim porezima. Natpisi tipa: Hvala vam 100% za 6% su poželjni. Svako bi ispisao ime favorita, tj. člana Vlade i ostavio ga tu. Nije poenta da te pakete vide političari nego građani kao što nije poenta da nas policajci kao neprijavljeni skup teraju od Vlade nego je poenta da počnemo od nečega. Da vide da mi možemo da se sami organizujemo. U paketima ne bi bilo ništa kao što se u paketima Vlade za nas (ne nalazi) i ne bi nalazilo ništa, mada sam ja mislio da mom favoritu Premijeru ostavim paket sa sprejem za grlo-da progovori svojim glasom. Dakle, različiti smo, imamo različite favorite (neko Dinka, neko Mrku, kako ko...) možemo to ostaviti upakovano u beli papir, u cvetiće, rozle pa na tufne..kako vam srce ište. Poenta i jeste u tome, ostaviš paketić i odeš. Nema potrebe za zadržavanjem- obavio si svoje. Drugi put primenjujemo neku drugu taktiku.
Dakle, štos je u tome da se to uradi tačno u 17 časova ili do 17 i 10 i da nas bude dovoljno sa praznim paketima (jer nemamo više šta da damo), paketićima i sl. Sve dimenzije su u opticaju. Eto, lako, brzo, jednostavno, ostavlja trag, brza akcija!I poenta je da ovo prosledimo medijima, poznanicima, prijateljima, da preplavimo park sa paketima.Vidimo se 1. aprila u 17h!


Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dr M Dr M 19:08 28.03.2009

Nosim...

..., vec sam Ti rekao, praznu kutiju za cizme od sedam milja za put u Evropu i praznu kutiju za jaja.
chumbawamba chumbawamba 20:15 28.03.2009

Re: Nosim...

Naše su patike od 7 milja
u bludućnost Boki nas šalje...
As i said. Vidimo se 1. aprila
jesen92 jesen92 00:07 29.03.2009

Re: Nosim...

...a sta cemo mi sto nismo u bg....gde da stavimo svoj paketic...da posaljemo postom na adresu Vlade?:)
chumbawamba chumbawamba 11:05 29.03.2009

Re: Nosim...

E, to je dobra ideja! Neka bude tako!
mariopan mariopan 11:17 29.03.2009

Re: Nosim...

jesen92
...a sta cemo mi sto nismo u bg....gde da stavimo svoj paketic...da posaljemo postom na adresu Vlade?:)

E pa i ja mogu tako , sto da dolazim za taj jedan paketic? Moze postom?
ivana23 ivana23 00:50 29.03.2009

***

КУЛАЦИ КАПИТАЛИЗМА

Ако нам и сутра не буде добро, немој да неко упире прстом према ММФ-у. Фонд само рутински одрађује оно што пацијенти попут наше владе нису у стању да ураде сами. Добили смо СОС продавнице. Недостаје одговорнија СОС влада

...Премијер поносно каже да је доњи лимит неопорезованог дела зараде са 6.000 динара подигнут на 12.000 динаракако би се заштитили најугроженији. Некако слутим да ће преко ноћи порасти број оних пријављених на плату од 12.000. Сива зона као одговор на фискални дилетантизам.

Ако овако настави да нас брани, још мало па ће влада оне са 30.000, 40.000 динара прогласити екстрапрофитерима, капиталистичким кулацима. Па да им се све узме јер нема смисла да због глобалне финансијске кризе некоме умакне министарска фотеља. Или да држава остане без најмногољуднијег кабинета у региону, и шире.

Власт је много пута досад викала „ево вука”, а сада, када је он заиста пред вратима, погубила је поверење народа и тога мора да буде свесна. Пребацивање терета на „добростојеће” изнад 12.000 динара, исте оне који добро памте како су „велики банкари” пролазили неопорезовано, делује барем патетично.


Bosko Jaksic - ceo tekst
chumbawamba chumbawamba 11:07 29.03.2009

Re: ***

Slažem se, samo što mi nismo u socijalizmu ili komunizmu već u kapitalizmu tipa "Sir, can I have some more?", divča eksploataciji s početka 19. veka. A besmisleni porezi su već izazvali američku i posle nje francusku revoluciju. Toliko o o tome
antioksidant antioksidant 11:32 29.03.2009

Re: ***

A besmisleni porezi su već izazvali američku i posle nje francusku revoluciju. Toliko o o tome

bili su neposredni povodi, to da... ali tesko je reci da su ih izazvali...


divča eksploataciji s početka 19. veka.
a sta je kontrapredlog...sabornost pocetka 19veka?

znam da nije no pitam?
mariopan mariopan 19:41 29.03.2009

Re: ***

E , deco deco........zamisljam a bolje da tutim?

Pa zamisljam kako nas koji budemo doneli te pakete opkoljavaju interventne jedinice sa oruzjem na gotovs, mislim znaju oni da bas i ne volimo te derikoze iz Vlade pa da provere sta ima u svakom paketu ?

Moram li da dolazim u BG ili moze postom ?
chumbawamba chumbawamba 20:13 29.03.2009

Re: ***

Da, oni su bili nepoisredni povodi, slažem se.

Nije sabornost 19.v. jedino rešenje (nije uopšte!) a rešenja, finih i demokratskih ima koliko ti duša ište....
chumbawamba chumbawamba 20:16 29.03.2009

Re: ***

E, ovako, poenta jeste u tome da se paketz ostavi u parku i ode. Nismo ispred Vlade pa ne mogu noišta u vezi s tim.... Ako ste iz unutrašnjosti onda pošaljite poštom na adresu vlade sa iskrenim čestitkama. Ne verujem da će bilo kakvih jedinica biti. Ma koliko bili u nepravednoj državi ne mogu da zamislim da šalju specijalce na nas ili redovnu policiju. Pre mislim da će da nas puste da ostavimo paketiče u parku jer misle da će malo sveta doneti ambalažu.... Što nas više potcenjuju to bolje.
antioksidant antioksidant 20:47 29.03.2009

Re: ***

a rešenja, finih i demokratskih ima koliko ti duša ište....

optimisto: )

edit: tek sad sam video da ne komentarises sprovodivost resenja... e takva (sprovodiva) manjkaju
chumbawamba chumbawamba 23:20 29.03.2009

Re: ***

Da znamo sve odgovore ne bi ni razgovarali. Ako mene lično pitaš šta ja nalazim za najbolje rešenje to je jednostavno-ako ljudi shvate da je moć u njihovim rukama a ne u rukama političara jedna stvar će voditi drugoj, vrlo jednostavno. jeste, teško je i sporo ali, ako neko ima neku drugu ideju neka kaže

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana