УРАНИЈУМ-БЛУЗ или СПОРИ РИТАМ ТАНГА

amika RSS / 01.04.2009. u 00:26

Много је било опомињућих текстова, толико да су се подигли и контра-гласови - претерујете, уранијумска муниција НАТО-а је опасна ако метак носите у џепу, а зрачење је минимално, зауставља да лист папира...

На тровање земље, воде и ваздуха - на микронске честице које разносе ветрови по ближој и даљој околини - обично се заборавља јер последице нису тренутне.

uranijum1.jpg

За то време, уранијум је одиграо свој плес у спором ритму танга и, ево, чују се све јачи тактови УРАНИЈУМОВСКОГ БЛУЗА.

Цитати којима није потребан коментар, застрашујући у својој непорецивости.

ТРИ ВЕСТИ које СВЕ  говоре

Nedelja, 30. maj 1999. godine
- Istog dana, Kosovom žure dva putnička
automobila puna novinara. Nigde vojske, policije,
kasarni, tenkova, položaja.... Ipak, doleću avioni i
dva projektila i ubijaju vozača, ranjavaju Danijela
Šifera, novinarku Tajmsa Prentis i tri novinara
portugalske TV ekipe. Italijanski izveštači imaju
sreće, ostaju nepovređeni i snimaju avione. Fotose
objavljuje list Korijere de la sera, kao odgovor na
tvrdnju NATO-a da su to bili srpski avioni.

Rat jedne zene - Iv En Prentis

rat%20jedne%20zene.jpg


Description: Britanska novinarka Iv En Prentis se dva puta, na Kosovu i na Palama, nasla pod udarom NATO bombi. Podstaknuta iskrivljenom slikom desavanja u Srbiji, a nakon pogibije svog prevodioca na Kosovu tokom napada NATO-a u maju 1999, odlučila je da iznese svoje viđenje događaja.

 

Blic, 29. mart 2009. godine
Žrtve i izveštači


Iv En Prentis, engleska novinarka i dugogodišnji izveštač sa prostora bivše Jugoslavije, umrla je prošle godine od karcinoma kostiju. Ona je tvrdila da je glavni krivac za njenu bolest osiromašeni uranijum. Na ispitivanjima u Londonu utvrđeno je da se u organizmu Iv En nalaze teški metali koji ne mogu da dospeju u organizam slučajno ili prirodnim putem. Ubrzo posle incidenta ona je izgubila glas i imuni sistem joj je ozbiljno narušen. Tri i po godine kasnije dijagnostikovan joj je sekundarni rak kostiju. Slična sudbina zadesila je i Toma Vokera, koji je umro u 44. godini od raka.

5637368133c9dc51069039169605447.jpg

Zaražena zemlja

Kod nas je samo pokupljena neeksplodirana municija na površini, ali nije zemlja očišćena. Trebalo je da se podigne površinski sloj zemlje (najmanje pola metra), da se smesti na sigurno, kako uranijum ne bi ušao u lanac ishrane i kako bi ljudi bili bezbedni - objašnjava dr Kovačević.

Tri repa, dve glave...
On kaže da je u stalnom kontaktu sa lovcima sa juga Srbije i već su primećene genetske promene na fazanima, divljim svinjama, jelenima.
- Zapažene su brojne mutacije, tako da se pojavljuju pacovi sa ogromnim repovima, kao kod veverice, ribe sa tri repa, životinje sa dve glave, što do sada nije bilo. Sve to ukazuje da problem postoji, ali se njim niko ozbiljno ne bavi - dodaje dr Kovačević.

TELE SA DVE GLAVE na ovom linku

Двоглава корњача   2headed-tortoise21.jpg

 Italijanski vojnici - 30% umrlo od malignih bolesti  ili dobilo decu sa anomalijama

Koliko je problem s osiromašenim uranijumom ozbiljan, najbolje govori podatak da je od 225 italijanskih vojnika koji su boravili u sastavu Kfora na Kosovu, njih 45 umrlo od malignih bolesti, dok su kod 25 rođena deca sa genetskim anomalijama. Municija s osiromašenim uranijumom najviše je korišćena u okolini Prizrena i Peći, gde su stacionirane nemačke i italijanske snage Kfora. Zbog ovog slučaja pokrenuta je istraga u italijanskom parlamentu, a vlada je odlučila da izdvoji pet miliona evra za vojnike žrtve osiromašenog uranijuma.
Koliko je osiromašeni uranijum uništio zdravlje srpskih vojnika, policajaca, starešina, dobrovoljaca i civila, ne zna se.

Istraživanje: zašto umiru nerođene bebe

Trudnice u strahu, lekari u čudu

Znatan porast broja spontanih pobačaja i mrtvorođene dece zabeležen je u poslednje tri godine u svim ginekološko-akušerskim klinikama u Srbiji. Da li je za sve kriv stres i loši uslovi života ili otrovi NATO, zasad niko ne može pouzdano da tvrdi


Dr Miroslava Pervulov: "Broj nasilnih prekida trudnoće je u porastu, zašto, i to ćemo saznati...!"

Narodu se usta ne mogu zatvoriti. U čekaonice ispred ginekoloških ordinacija uvukao se strah. Priče su izgleda sve manje slučajne. Kako je moguće da zdrava i mlada žena, tek udata, iznenada u sedmom ili osmom mesecu trudnoće pobaci dete, a da joj je, pritom, krvna slika sve vreme bila "kao u bebe" i da doktori na ultrazvuku nisu primetili nikakve anomalije na plodu?

- Nešto nam se dogodilo. Samo još ne znamo u čemu je problem - ne krije prof. dr Miroslava Pervulov, direktor Ginekološko-akušerske klinike Kliničko bolničkog centra Srbije, najvećeg porodilišta na Balkanu.

Epidemija raka

Od 2000. godine u ovoj klinici zabeležen je povećan broj slučajeva karcinoma jajnika. I ova, kao i ostale slične klinike koje imaju opremljena odeljenja patologije, preplavljene su pacijentkinjama iz čitave zemlje, uglavnom mladim ženama.

- Mogu slobodno da kažem da to više nije samo povećan broj slučajeva, već prava epidemija raka jajnika. Paralelno sa ovom našom ginekološkom mukom, koja je još jedna strašna pretnja ionako poodmakloj beloj kugi na našim prostorima, kolege gastroenterolozi beleže porast broja slučajeva oboljenja digestivnog trakta, raka želuca, pankreasa, žuči, creva i svih organa sa brzodelećim ćelijama, preosetljivim na svaku vrstu zračenja, trovanja ili ekozagađenja i katastrofe - kaže dr Pervulov.

Iz razgovora sa vašim kolegama stičemo utisak da su u čudu?

- Za ovo što nam se desilo, pouzdanih objašnjenja nemamo - potvrđuje konstataciju ugledna profesorka. - Na žalost, reč je o mladim, tek udatim ženama, koje nisu stigle da se reprodukuju. Borba za njihov život ugrožen karcinomom jajnika, ostavlja malo prostora za verovanje. Utoliko pre što na klinici registrujemo i povećanu učestalost najrazličitijih anomalija ploda.

Kako stvari sada stoje, broj dece koja se rađaju pre vremena, mrtva ili sa ogromnim rizikom da će se uopšte roditi, sve je veći. To nas uverava da ne postoji katastrofa u prirodi iza koje ne sledi neka posledica.

EKSTREMNI PRIMERI OZRAČENIH I OTROVANIH URANIJUMOM su na ovom linku

СПОРИ РИТАМ ТАНГА СЕ ПРИВОДИ КРАЈУ...

145366.gif

... И УБРЗАВА...

96008.1556472.jpg

... ЧУЈЕТЕ ЛИ?  - У СВЕ БРЖИ, СВЕ ГЛАСНИЈИ - РИТАМ УРАНИЈУМ-БЛУЗА...

 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bocvena bocvena 07:55 02.04.2009

Ne smem

ni da mislim o ovoj temi. Tako bih volela da je sve ovo paranoja.
amika amika 15:22 02.04.2009

Врх леденог брега...

И ја бих то волео, али ово је само врх леденог брега.

Најопасније је то што последице можеш да видиш тек када се проблеми поприлично развију. Превентива, та велика реч у многим мање важним стварима, овде не постоји.
Blade Runner Blade Runner 16:54 02.04.2009

Iv En Prentis

Skoro sam negde citao o njoj. Ona je bila pod direktnim udarom i zato su posledice nastupile brzo. Hiljade onih koji su bili ili su i sada izlozeni "milosrdnom" uranijumu se tek pojavljuju. Tako ce biti i nadalje ako se ne preduzmu neke mere oko uklanjanja izvora, a mislim da jos nije kasno...
amika amika 22:37 02.04.2009

Kako ublažiti posledice uranijumskog bluza

Nikad nije kasno da se posledice bar ublaže.

Međutim za to treba imati

- najmoderniju opremu, koja je vrlo skupa i verovatno deo neke vojne tajne Zapada,
- velika sredstva - a u tome smo baš "bogati"
- obučeno i stručno osoblje...

Zapad bi u tome mogao da pomogne, ali se bojim da bi njihova pomoć više bila usmerena na sakrivanje pravih razmera zagadjenja. Na preventivu, ali od nekih mogućih osuda u budućnosti.

Onda, prošlo je deset godina i zagađenja su vode raširile okolo i unele u dubinu zemlje...
amika amika 22:55 02.04.2009

IDEJA - DAN OTROVANIH URANIJUMOM!


Za taj dan uzeti DATUM SMRTI Iv En Prentis - svetski poznata, najpoznatija očigledna žrtva, stradala od uranijuma na Palama i Kosovu...

Proglasiti ga za MEDJUNARODNI DAN i po tom osnovu sakupljati sredstva i raditi na ublažavanju posledica trovanja.

Vi, koji imate autorski nalog, mogli bi da ovaj predlog prenesete širem društvu koje ne svraća na Asteroid Amika B 92 za zahtevom da ga preuzmu mediji i da se pokrene potreban postupak.

Ako uspe - a nema razloga da u Srbiji ne uspe (osim naše malodušnosti i udri brigu na veselje) - TO SMO MI ODAVDE UČINILI I TO MNOGO...


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana