Ljudska prava| Mediji| Politika

SOLIDARNOST SA MIRJANOM KARANOVIC

Biljana Srbljanović RSS / 21.09.2007. u 17:30
05%20maj%20011.img_assist_custom.jpg
U senci skandaloznog i protivzakonitog intervjua Ulemek Milorada, osudjenog na 137 godina robije za najteze zlocine, Kurir je danas objavio i strasan napad na Mirjanu Karanovic.
Moje pozoriste salje sledece pismo javnosti.

"Mirjana Karanovic, prvakinja Jugoslovenskog Dramskog Pozorista, jedna od nasih najvecih glumica, dobitnica znacajnih domacih i medjunarodnih priznanja za svoj izuzetan doprinos pozoristu i filmu, ponovo je meta napada dnevnog lista Kurir.

List Kurir, u svom izdanju od 21. septembra 2007. godine, ponovo se na najruzniji nacin obrusava na nasu veliku glumicu: u tekstu koji potpisuje novinar I. Djukic, list difamacijama, uveredama, prostaklucima i direktnim govorom mrznje, obmanjuje javnost i prlja ugled nase prvakinje, nase kuce, ali i nase celokupne kulturne javnosti.
Izrazavamo solidarnost sa Mirjanom Karanovic, postovanje za njen umetnicki ugled, za njenu poziciju nezavisnog intelektualca i pozivamo celokupnu javnost da jednom konacno podigne svoj glas protiv terora tabloidnog i novinarstva, koji - i ovakvim tekstom - otvoreno promovise zlocine i njihove pocinioce, ponizavajuci time svoje gradjane i citavu zemlju.
Mirjana Karanovic je jedna od nasih najvecih umetnica, ponosni smo sto je clanica nase kuce.
Jugoslovensko Dramsko Pozoriste"
Zelim jos da dodam, ponosna sam na svoje pozoriste i ovakvu reakciju, imponuje mi reagovanje ministarstva kulture i NUNS-a, stojim solidarno uz Mirjanu Karanovic, mirne savesti i punog srca, i pozivam vas da zajedno vrsimo pritisak da se ovom besramnom teroru jednom zauvek stane na put.
Kurir u krvi, pisala sam vec.
Sada je dosta!

 

 

Atačmenti



Komentari (278)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 17:36 21.09.2007

SA SAJTA B92INFO

B92 Info Vesti Politika

Osuda teksta o Mirjani Karanović
21. septembar 2007. | 15:33 -> 16:40 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Dnevni tabloid Kurir ne prestaje da šokira javnost, a Ministarstvo kulture i NUNS osudili tekst o glumici Mirjani Karanović.

Na naslovonoj strani tog tabloida izašao je tekst pod naslovom "Ispod Mire šiptari vire", u kojem se glumica Mirjana Karanović optužuje za antisrpski stav, zbog toga što nakon uloge muslimanke u filmu Grbavica, u novom norveškom filmu Miruš igra majku kosovskog Albanca. Ministarstvo kulture poziva najširu javnost da reaguje na ovakve napise.

Kurir piše da je Mirjanu Karanović ulogom majke kosovskog Albanca, "odlučila da nastavi da hoda dobro utabanim antisrpskim putevima koje je izgradila ulogom muslimanke Esme u bosanskom filmu Grbavica".

Karanovićeva se u tekstu optužuje što joj nije smetalo da stoji pored rediteljke tog filma, Jasmile Žbanić, dok je "u transu, tresući se, na bini pljuvala po Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću".

Mirjana Karanović je za B92 izjavila da takve napise ne komentariše. "Nemam nikakav komentar na pisanje dotičnog lista. Imam jednu jedinu rečenicu 'Psi laju, karavan prolazi'. A oni su samo psi", rekla je ona.

Ministar kulture Vojislav Brajović rekao je za B92 da je tekst u Kuriru nasrtaj na slobodu rada i život Mire Karanović i da uznemirava i pripadnike drugih nacija.

"Mi vređamo na takav način deo jednog naroda. Šta hoće da se postigne time? Tu se ne postiže samo napad na ličnost, na jedno neprikosnoveno priznatu glumicu, umetnicu ovoga naroda, nego na ceo jedan drugi narod. Čime to mi hoćemo da kažemo da smo deo sveta, deo jedne kulture Evrope", zapitao je Brajović.

Brajović objašnjava da se Ministarstvo kulture i on kao resorni ministar zalažu da na pisanje Kurira reaguje najšira kulturna i politička javnost, i da je, kako je rekao "sramota svake političke stranke koja ne bude digla svoj glas".

I Brajovićeva pomoćnica Ivana Dimić ocenila je da je nečuveno da u 21. veku izađe tekst koji na primitivan i osuđujući način komentariše nečije umetničko delovanje. U tekstu se između ostalog osuđuje što Karanovićeva u novom filmu igra majku kosovskog Albanca.

Dimićeva, koja je pomoćnica za stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose, rekla je agenciji Beta da je neverovatno da se na takav primitivan i netačan način komentariše umetnost, i to baš u jeku održavanja proslave Dana evropske baštine, kada treba da pokažemo ko smo i kakvi smo domaćini.

NUNS osudio pisanje Kurira

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je pisanje Kurira o glumici Mirjani Karanović, ocenjujući da je taj list na skandalozan način i uz drastično kršenje osnovnih ljudskih prava napao uglednu glumicu.

U saopštenju NUNS-a se navodi da je "Kurir" napao Mirjanu Karanović zbog toga što je prihvatila da u norveškom filmu igra ulogu majke mladog Albanca i dodaje da je njen angažman ocenjen isključivo sa stanovišta nacionalne pripadnosti lika koji je igrala.

"NUNS smatra da je ovim tekstom ugrožena i fizička bezbednost glumice, pošto je javno prozvana da je 'nacionalni izdajnik', a u tekstu su povređena i prava drugih nacija jer se i oni definišu kao neprijatelji sa kojima ne treba imati nikakve kontakte", piše u saopštenju.

Udruženje je pozvalo javnog tužioca da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju reaguje na pisanje "Kurira" i preduzme odgovarajuće mere u slučajevima kada mediji zagovaraju nacionalnu i versku mržnju i pozivaju na diskriminaciju.

"'Pravda' vređa muslimane"

Rukovodilac versko-prosvetne službe Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, sa sedištem u Novom Pazaru, Rešad Plojović zatražio je od beogradskog lista "Pravda" da prestane sa objavljivanjem feljtona o islamu jer je neistinit i uvredljiv za mislimane.

"Muslimane u Srbiji je zaprepastila činjenica da je sa nastupanjem najsvetlijeg meseca Ramazana list 'Pravda' počeo da u feljtonu objavljuje navode iz knjige 'Senka džihada' Srđe Trifkovića, koji su neistiniti i uvredljivi za islam i muslimane", kaže se u pismu koje je Plojović uputio glavnom i odgovornom uredniku "Pravde" Predragu Popoviću.

U pismu se ocenjuje da je "presedan da neko na tako beskrupulozan način omalovažava i vređa islam i muslimane i, koristeći govor mržnje, seje netrpeljivost i versku netoleranciju".
nebojsam nebojsam 17:54 21.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

i da je, kako je rekao "sramota svake političke stranke koja ne bude digla svoj glas".

bas da cujemo DSS i SRS, bice interesantno i poucno ako se uopste jave
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:19 21.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

nebojsam
bas da cujemo DSS i SRS, bice interesantno i poucno ako se uopste jave


Ja ocekujem da hoce ... pogotovu DSS. Ako imaju i malo razuma. Bilo bi smesno onda zahtevati da Kosovo ostane u Srbiji ... a ne osuditi ovo ...
sonja k. sonja k. 19:45 21.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

Virtuelni Vasilije

Ja ocekujem da hoce ... pogotovu DSS. Ako imaju i malo razuma. Bilo bi smesno onda zahtevati da Kosovo ostane u Srbiji ... a ne osuditi ovo ...


Vaso, Vaso ovo odelo ti bolje stoji!

zato ce oni osuditi napad na Mirjanu Karanovic
dobicemo i kurirovo "izvinjenje Mirjani Karanovic". I kraj

ostace Šiptari i Djavoli i Ustaše
Radovan i Ratko i nasa mila Zemlja




Nebojša Milenković Nebojša Milenković 20:06 21.09.2007

REAGOVATI!

biljana,

kad god u nekom od tih đubreta koja se kupuju na trafici (a nisu novine)
izađe nešto ovako ogavno moja prva reakcija bude
da ih (bar ovde, na blogu) treba jednostavno ignorisati...

s druge strane, apsolutno sam svestan i činjenice da našim ignorisanjem
isto neće prestati da postoji i da seje zlo, primitivizam najniže vrste,...


Dakle: ipak reagovati.
+ važno je da si to učinila upravo ti!

→ Baš kao što bi važno bilo i da gospođa Karanović
podnese tužbu u kojoj bi, zbog ugrožavanja lične bezbednosti,
zatražila ogromnu odštetu!


Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 20:49 21.09.2007

Re: REAGOVATI!

e, nebojsa, a odmazda ce biti velika, bas zato sto sam to ja.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 20:57 21.09.2007

vaso,

krace komentare pisi. reci sve sto imas, ali nekako ukratko. ok?
Mića Marković Mića Marković 22:09 21.09.2007

Mirjana

Šta reći nego SRAMNO!!!
eli eli 23:13 21.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

Ja ocekujem da hoce ... pogotovu DSS. Ako imaju i malo razuma. Bilo bi smesno onda zahtevati da Kosovo ostane u Srbiji ... a ne osuditi ovo ...

I Sergej Trifunovic je glumio siptara u "Strsljen"-u pa niko ga nije prozivao i vredjao zbog toga.Zaista nije u redu,sramota je.Ali isto tako je sramota upredjivati i smatrati smesnim zahtev za ostanak KiM u Srbiji naspram uvrede jedne glumice.
Bojana Maljević Bojana Maljević 23:25 21.09.2007

MIRJANA KARANOVIC

Strašno je to što ni posle svih naših reakcija ništa neće biti promenjeno povodom štampanih medija.

Ovo što je Kurir napisao o Miri - skandalozno je. Užasno. Jezivo. Ogavno. Neistinito.

Srećom je Mira takva osoba da to ni na koji način ne može da je ugrozi. Jer je Velika.
Laf je.
Izuzetna je glumica.
Nikada nije učestvovala u kuolarskim spletkama.
Nikada se nije bavila ogovaranjem.
Nikada nije ružno govorila o kolegama.
Nije sujetna. Ima veliko srce.
Jedna je od retkih glumica koja iz sve snage ume da podrži mladog kolegu. I to od kada je i profesor - oduvek je bila takva.

Verovatno mnogi od nas imaju bar po jedan trenutak koji pamte vezan za Mirinu podršku.
Ja sam od nje doživela neverovatan gest koji joj nikada neću zaboraviti.
Bila sam sasvim mlada glumica i radila sam svoju prvu predstavu u Narodnom pozorištu.
Imala sam tremu pred premijeru. Nevidjenu.
Srela sam slučajno Miru nekoliko večeri pre toga, Miru sa kojom još nisam radila, sa kojom se nisam družila.
Pričale smo, videla je moju tremu i posvetila mi je dobar deo svoje večeri. Dala neke lepe savete.
Pozvala sam je na premijeru, ali bez ikakve ideje da će stvarno doći.
Došla je. To sam znala po buketu cveća koji me je od nje čekao u garderobi.

Mira je čovek od reči.
Mira je izuzetna žena.
I sram svakoga ko o njoj može da izgovori BILO KOJU ružnu reč, a kamoli ovakve splačine!
Ničim, ali ničim u svom životu ovo nije zaslužila.

Volela bih da neko nešto može da uradi po ovom pitanju. Ja ne znam šta je moguće, ali nešto sigurno jeste.
Stvarno je velika sramota da ovakva stvar prođe nekažnjeno.



Modesty Blaise Modesty Blaise 23:44 21.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

eli, Sergej Trifunovic je u filmu Strsljen igrao Albanca. Koriscenje termina koji si ti upotrebila kod Biljane na blogu nije dozvoljeno.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 06:29 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

hvala modesti, tacno tako.
komentar eli nije obrisan, jer ne vidim nameru da ponizava i vredja i jer mi se cini da je tacna slika i rezultat jednog visedecenijskog ispiranja mozga, sa su stanovnici kosova "siptari", i da u tom imenu nema niceg spornog. ipak, ima.
insistiram da u buduce ne podlezemo ruznoj navici da pogrdno nazivamo susede
eli eli 11:24 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

rezultat jednog visedecenijskog ispiranja mozga, sa su stanovnici kosova "siptari", i da u tom imenu nema niceg spornog. ipak, ima.

Ja se izvinjavam jer nisam znala,da je zabranjeno,ali ja sam zivela medju albancima 20 godina {ne na KiM},i znam da je za njh sasvim normalno da se medju sobom tako nazivaju [siptarima},i do sada ni jednom nisam cula da neko od njih kaze za sebe da je albanac.Cak i Albaniju zovu Scipijom.Ali, ipak ,hvala na ispravci.Postujem vase pravilo.
Drinka Pavlović Drinka Pavlović 14:06 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

Eli,
nije zabranjeno ali ima jasnu rasisitčku konotaciju koja je dodatno osvežena 90-ih godina. Albanci se ne zovu međusobno Šiparima, neko ŠĆiptari (Shqip, Shqiptar, Shqiptaret) a Albanija se kaže Shqiperia ili Shqipenia. Javni diksurs je jasno označio konotaciju koju oba izraza imaju u srpskom jeziku poslednih 30-ak godina - malo obrati pažnju npr. na dnevnike RTS-a - nikad se ne kaže npr. "štampa na šiptarskom jeziku na Kosovu prenosi", nego "štampa na albanskom jeziku na Kosovu prenosi", nikad se ne kaže da se Šiptarima na jugu Srbije nudi kulturna autonomija, nego Albancima na jugu Srbije. Međutim, redovno je u opticaju sintagma "šiptrski teroristi", nikad albanski, jer se označeni teroristi žele dodatno pejoartivno označiti i verbalnim putem. Takođe je očito da poslenici SRS skoro nikad ne koriste izraz Albanci nego Šiptari, a povremeno to čine i funcioneri DSS-a, tako da je jasna, u najmanju ruku pejorativna i nipodaštavajuća konotacija koju pojam Šiptar/Šiptarisa sobom nosi. Prosto, kada u javnom govoru iskoči ovaj izraz (a to podrazumeva i internet i blogosferu), on nema drugih konotacija osim nacionalističkih.
purenjak purenjak 14:39 22.09.2007

Re: MIRJANA KARANOVIC

Bojana Maljević
Strašno je to što ni posle svih naših reakcija ništa neće biti promenjeno povodom štampanih medija.Ovo što je Kurir napisao o Miri - skandalozno je. Užasno. Jezivo. Ogavno. Neistinito.Srećom je Mira takva osoba da to ni na koji način ne može da je ugrozi. Jer je Velika.Laf je.Izuzetna je glumica.Nikada nije učestvovala u kuolarskim spletkama.Nikada se nije bavila ogovaranjem.Nikada nije ružno govorila o kolegama.Nije sujetna. Ima veliko srce.Jedna je od retkih glumica koja iz sve snage ume da podrži mladog kolegu. I to od kada je i profesor - oduvek je bila takva.Verovatno mnogi od nas imaju bar po jedan trenutak koji pamte vezan za Mirinu podršku.Ja sam od nje doživela neverovatan gest koji joj nikada neću zaboraviti.Bila sam sasvim mlada glumica i radila sam svoju prvu predstavu u Narodnom pozorištu.Imala sam tremu pred premijeru. Nevidjenu.Srela sam slučajno Miru nekoliko večeri pre toga, Miru sa kojom još nisam radila, sa kojom se nisam družila.Pričale smo, videla je moju tremu i posvetila mi je dobar deo svoje večeri. Dala neke lepe savete.Pozvala sam je na premijeru, ali bez ikakve ideje da će stvarno doći.Došla je. To sam znala po buketu cveća koji me je od nje čekao u garderobi.Mira je čovek od reči.Mira je izuzetna žena. I sram svakoga ko o njoj može da izgovori BILO KOJU ružnu reč, a kamoli ovakve splačine!Ničim, ali ničim u svom životu ovo nije zaslužila.Volela bih da neko nešto može da uradi po ovom pitanju. Ja ne znam šta je moguće, ali nešto sigurno jeste.Stvarno je velika sramota da ovakva stvar prođe nekažnjeno.

slazem se u svemu!!!!
osim .....
purenjak purenjak 15:02 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

Biljana Srbljanović
hvala modesti, tacno tako.komentar eli nije obrisan, jer ne vidim nameru da ponizava i vredja i jer mi se cini da je tacna slika i rezultat jednog visedecenijskog ispiranja mozga, sa su stanovnici kosova "siptari", i da u tom imenu nema niceg spornog. ipak, ima.insistiram da u buduce ne podlezemo ruznoj navici da pogrdno nazivamo susede

ALBANCI U ALBANIJI SU ALBANCI!!!
ALBANCI NA KOSOVU SU SIPTARI!!

KADA RAZGOVARAJU MEDJUSOBOM ONI SE TAKO OSLOVLJAVAJU.BEZ UVREDE.
Drinka Pavlović Drinka Pavlović 15:18 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

ALBANCI U ALBANIJI SU ALBANCI!!!
ALBANCI NA KOSOVU SU SIPTARI!!

Netačno - svi pripadnici albanskog naroda ma gde živeli su Albanci, a sebe zovu ŠĆiptari (Shqiptaret), a navodna razlika između pojmova Albanac i Šiptar je najobičnija kolokvijalna eksplkacija kojom se pokušava opravdati korišćenje u biti rasističkog izraza - u pitanju je izmišljotina koja je konstruisana 90-ih godina. Svako drugačije denominiranje prpadnika albanskog naroda u srpskom jeziku osim kao Albanca (znači Šiptar, Arbanas, Arnautin itd.) je pežorativni termin, koji je na nivou naizvanja Srba Vlasima, Makedonaca Čokalijama, i Hrvata ustašama.
KADA RAZGOVARAJU MEDJUSOBOM ONI SE TAKO OSLOVLJAVAJU.BEZ UVREDE

Ne verujem. Ako se međusobno oslovljavaju verovatnije je da koriste izraze tipa: Čoveče, kako si, ili: Ženo, šta mi napriča, ili: Mahmute, dodaj mi so, Irma, ponovo kasniš i sl. Malo je verovatno da kažu: Albanac, pošto novine, ili Albanko, koliko ima sati moliću lepo.
I da, ponovo, Albanac se na albanskom ne kaže %C
Drinka Pavlović Drinka Pavlović 15:23 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

edit:
I da, ponovo, Albanac se na albanskom ne kaže Šiptar nego Šćiptar.
JJ Beba JJ Beba 15:29 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

KADA RAZGOVARAJU MEDJUSOBOM ONI SE TAKO OSLOVLJAVAJU.BEZ UVREDE.


kad razgovaraju međusobno Albanci se oslovljavaju imanima. Kukuruze, Albanci takođe imaju imena, ako nisi znao
nebojsam nebojsam 15:32 22.09.2007

purenjak

Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 15:40 22.09.2007

Re: purenjak

hvala drininki pavlovic na strpljenju i objasnjenjnu necega sto je ves toliko puto objasnjeno, da ko ne razume ili je bezobrazan ili je glup, a za obe stvari bi trebalo da popije ban.
ovde vise nece biti tolerisan trol na temu imena gradjana kosova.

vucko vucko 15:46 22.09.2007

Re: purenjak

ovde vise nece biti tolerisan trol na temu imena gradjana kosova.

Koji sebe zovu Kosovci ili Kosovari, kako ko već :)

Bez trolanja ne valja :)
vinska musica vinska musica 18:27 22.09.2007

Re: REAGOVATI!

Nebojša Milenković
biljana,kad god u nekom od tih đubreta koja se kupuju na trafici (a nisu novine)izađe nešto ovako ogavno moja prva reakcija budeda ih (bar ovde, na blogu) treba jednostavno ignorisati...s druge strane, apsolutno sam svestan i činjenice da našim ignorisanjemisto neće prestati da postoji i da seje zlo, primitivizam najniže vrste,...Dakle: ipak reagovati.+ važno je da si to učinila upravo ti!→ Baš kao što bi važno bilo i da gospođa Karanovićpodnese tužbu u kojoj bi, zbog ugrožavanja lične bezbednosti,zatražila ogromnu odštetu!



Kurir je – kurir

Bas tako. Ne tabloid. To je ono sto se bavi laksim, benignijim stivom; “slucajno” ispadnutim sisama belosvetskih starleta i VIP sponzorusha, svaleracijama mocnih i bogatih, njihovim “transparentnim” trudnocama, vencanjima i razvodima.

A Kurir je “samo” kurir – prenosnik. Prenosnik destilisanog zla - otrovnih, neretko smrtonosnih, virusa, pazljivo selektovanih u, zasad, neunistivoj i nedodirljivoj laboratoriji “masonerije” Kartela, koje treba usaditi u preparirane mozgove beslovesne mase; one koja nikada nije otresla gazimestansko blato sa cipela, one koja je 5.oktobra porucivala policajcima da idu na Kosovo, one koja je bila ganuta kada je Otac Nacije teatralno potpisao pristupnicu za Otpor, one koja je 5.oktobar slavila kao bogomdanu masovku svetosavske sabornosti, one koja je, jos uvek osecajuci suzavac u nosu, sladostrasno slinavila gledajuci prenose iz Haga i patriJotski se divila div-junaku koji je “pobedio” NATO, pa bi tako i haske mucitelje, da ga nije prevremeno deloziralo pod lipu u rodjenoj avliji.
A tu su i nove generacije zamorcica – deca koja su odrasla u civilizacijskoj izolaciji, zahvaljujuci nepameti svojih roditelja, bez sanse koju imaju njihovi vrsnjaci u okruzenju, geografskom zatecenoscu “obelezena”, iako bez svoje krivice, pa stoga “epidemijski” prijemciva za svakovrsne teorije o svetskim zaverama.

Mozemo ne citati Kurir, spaliti ga, stogod. Oni ce nastaviti da nam se rugaju, prete, targetiraju koga im se prohte, spinuju reciklirane, pravno odavno raskrinkane, somnabulne price svojih pulena iz sudnica, uzdajuci se u pilecu pamet usne-mrdajuce citalacke publike. Zastrajuce brojne, nazalost.
Preostaje nam jedino da i mi njima izadjemo na crtu, osmisljenijim reakcijama nego sto je ignorisanje postojanja tog opskurnog glasila drzavnog podzemlja.

Ne treba ih se previse plasiti, iako oprez nije naodmet. Da su mocniji, ne bi im bila potrebna tako siroka medijska logistika; tri kontejnerski smrdljiva dnevna lista, 2 nedeljnika i jedna radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom. Proteklih decenija su to radili mnogo sofisticiranije i daleko manje transparentno. Ova agresivnost je siguran indikator da pucaju po savovima.
Okoncani i neokoncani sudski procesi u Specijalnom sudu najbolja su potvrda toga. Uprkos sve masinerije koju su upregli, kao i svih pomagaca iz establishmenta, nisu postigli zeljeni cilj. Cak su izgubili i sve dosadasnje sudske procese protiv svog “neprijatelja broj jedan” – Bebe Popovica. Doterani su do zida zahtevom za istrazivanje politicke pozadine atentata na Zorana. Za ocekivati je da ce taj deo procesa biti danonocno i na najbezocnije nacine opstruiran, ali se nece moci zaustaviti, niti ce iko od Njih moci da ga kontrolise koliko bi zeleo.
Neki od “njihovih” su vec presli na “rezervni polozaj” – spasavanje sopstvene koze. Narednih meseci ce toga biti sve vise, narocito kada zapocne novi proces u Specijalnom sudu.
Sve u svemu, vreme odavno ne radi za njih.
Sacuvajmo zivce, zdravlje, a narocito pamet. I upotrebimo je najsvrsishodnije sto umemo, bez neracionalnog trosenja energije. Treba ici na domisljatost, originalnost, efektnost, medijsku atraktivnost, maksimalno koristiti kapacitete humornog, lako pamtljivog.

I na svakom mestu i svakim gestom im pokazivati da ih se ne plasimo, da su sljam, da ce kad-tad odgovarati za ono sto su cinili i cine.

goro goro 19:24 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

Nemojte stalno davati pausalne izjave ako ne znate u cemu je stvar. Zeleli biste zarko da sad predstavite kako Srbi pogrdnim imenima nazivaju svoje susede. Naime sciptar je njihov naziv za svoje poreklo a u prevodu znaci "Sinovi orla", i ne bi to bila tako velika greska da se to stalno ne dogadja .Za sve gde postoji i najmanja sansa da se okrivi nas narod eto vas blogera da nas ocrnite po svetu. Zelite da budete Nemacka ili Engleska ? Sa ovakvim stavom mozete biti samo kolonija.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 19:42 22.09.2007

Re: SA SAJTA B92INFO

diskusija na temu imena stanovnika kosova je ovim zavrsena, svi koji je budu produzavali, bice brisani i banovani.
bravar bravar 17:47 21.09.2007

Bez naslova

Solidarnost!!!
adam weisphaut adam weisphaut 17:48 21.09.2007

Djubre u stampanoj formi

bi trebalo zabraniti, ovako mi mozemo da razglabamo o tome da je toletoid po internetu do nesvesti, da se zgrazavamo, da ministarstvo i NUNS izdaju saopstenja... Pa da se posle dva tri dana sve slegne i do sledece prilike.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:51 21.09.2007

Zabraniti

bandu, pozvati se na ustav i zabranu širenja i izazivanja rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti ili ih tako ozvoniti po ušima, novčano, da sami udare rajber na bordel.
Miri poštovanje, čast i podrška, uvek i svuda.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 17:51 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

mora konacno da postoji zakon o medijima, koji predvidja velike finansijske kazne i suspenziju rada za ovakve stvari.
nije to ni prvi ni poslednji put i zgrazavanje i osuda nisu dovoljno. takodje, pozivanje na zabranu, ne vodi nicemu,
srbiji treba zakon, koji se hrabro sprovodi.

samo zakonom se krvavim tabloidima moze stati na put.
Solomon Solomon 17:56 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

Zar ne moze da se udara po dzepu tuzbama o kleveti ?
Zasto Mirjana ne tuzi Kurir ?
Pitam jer nemam pojma da li je to uopste i moguce u Srbiji ?
Ali siguran sam da kada bi bilo moguce tuziti za dobru sumu, ovo se vise ne bi dogadjalo.
Da se ovo desilo u pravnoj drzavi, Mirjana bi danas bila vlasnik 'Kurir-a'.
ludvig ludvig 18:02 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

Zar ne moze da se udara po dzepu tuzbama o kleveti ?


poznajuci srpsko pravosudje taj proces bi trajao godinama a onda bi se razvlacio po drugostepenim,trecestepinim i ostalim nivoima a onda bi dosao do nekog najviseg suda koji verovatno ne bi radio...

mislim da ovo nase piskaranje pre moze da ima efekta...

nisam citao tekst ali mi je sve jasno..
SRAMOTA.

Black Adder Black Adder 18:03 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

Meni nije jasno do kada će se više širiti ovako beskrupulozno širenje mržnje bez ikakvih zakonskih konsekvenci. Treba zabranati štampanje takvih listova već jednom, a urednika kazniti za širenje verske, nacionalne i svake druge netrpeljivosti na zatvorsku kaznu.
ludvig ludvig 18:14 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

Treba zabranati štampanje takvih listova već jednom


u principu nesto ne volim zabrane bilo cega...
u eri interneta i svega ostalog tako nesto ce nastaviti da postoji...
problem je sto doticni list ima preko 80000 citalaca dnevno...

ali autora tog teksta i slicnih(a nije ih malo),urednika,svakao u zatvor.

jednog po jednog.
Zabran Zabran 18:14 21.09.2007

Re: Zabraniti

Solidaran sa Mirjanom, potpis i podrska za zabranu 'kurira' i ostalog stampanog smeca!
Black Adder Black Adder 18:18 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

ludvig

u principu nesto ne volim zabrane bilo cega...
u eri interneta i svega ostalog tako nesto ce nastaviti da postoji...
problem je sto doticni list ima preko 80000 citalaca dnevno...


Neka ih na Internetu, tu sigurno ne bi imali ni toliko čitalaca ni toliko medijske pažnje, a sigurno im se ne bi ni isplatilo da nastave da se time bave. Mislim da je potpuno opravdano ugasiti takve vrstu lista, a čini mi se da je i zakonski izvodivo.
ludvig ludvig 18:28 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

ma sto se mene tice nek ih ukidaju ako je izvodljivo..
kazem ti,mene vise brinu ljudi koji za to dnevno vade iz polupraznih novcanika 20dinara bez blama..
vidis da ovde i osudjeni na najteze kazne daju intervjue bez problema..
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:14 21.09.2007

Re: Udri po Dzepu

Solomon
Zar ne moze da se udara po dzepu tuzbama o kleveti ?
Zasto Mirjana ne tuzi Kurir ?
Pitam jer nemam pojma da li je to uopste i moguce u Srbiji ?
Ali siguran sam da kada bi bilo moguce tuziti za dobru sumu, ovo se vise ne bi dogadjalo.
Da se ovo desilo u pravnoj drzavi, Mirjana bi danas bila vlasnik 'Kurir-a'.


oni na taj faktor i računaju - da neće da ih tuži. ne bi se vadila sa sudova. i ne samo mirjana, mnogi se ne bi vadili iz sudnica. a imaju druga posla. i nemaju živaca da se vijaju sa bolesnicima.

zato to treba da radi država, to jest njeni nadležni koji li su već.
blackbox blackbox 19:47 21.09.2007

Re: Zabraniti

bandu, pozvati se na ustav i zabranu širenja i izazivanja rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti ili ih tako ozvoniti po ušima, novčano, da sami udare rajber na bordel.
Miri poštovanje, čast i podrška, uvek i svuda.

Slažem se sa vama, ali očito da to neko ko treba i mora neće da uradi.
Kao što vidimo i u ovom slučaju,budale ne treba ni tražiti, same se jave i javljaju svaki dan i u skupštini. Problem je što oni od svih nas prave budale koje to trpe i slušaju.To su oni kvazipatriote koji misle da raspirivanjem mržnje prema drugima pokazuju ljubav prema svojima.Čega se pametni stide oni se time ponose. Verujem da večina nije ni gledala Grbavicu.
Kako te patriote misle da privole Albance( ili Šiptare kako im oni tepaju) da ostanu u Srbiji.
Gde su sada nacionalni mediji, javni servis, Politika da se oglase.
Mržnja je bolest nacije protiv koje se normalni moraju boriti, a po iontenzitetu borbe izgleda kao da je mnogo malo normalnih.
Šta da radimo kad je govor mržnje svakodnevnica u skupštini.Dovoljno je gledati raspravu o predlogu zakona o državljanstvu.
Sramota je ako na ovo ne reaguju svi, od predsednika Republike, preko predsednika Vlade i ostalih. Ali ne samo da verbalno se kao ograde. Setimo se kako je vlada bila promptna u slučaju Filareta.
Ti koji se busaju u patriotizam bi trebali da znaju da patriotizam podrazumeva da se nekad i stidimo.A ovo je prava sramota ako smo civilizovan svet.
Tim Osman Tim Osman 21:06 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

Biljana Srbljanović
mora konacno da postoji zakon o medijima, koji predvidja velike finansijske kazne i suspenziju rada za ovakve stvari.
nije to ni prvi ni poslednji put i zgrazavanje i osuda nisu dovoljno. takodje, pozivanje na zabranu, ne vodi nicemu,
srbiji treba zakon, koji se hrabro sprovodi.

samo zakonom se krvavim tabloidima moze stati na put.


Svaka čast Mirjani Karanović, jedna od naših najačih glumica ever i jedna od mojih omiljenih, još od "Uvek spremnih žena".

Umetnička sloboda je neprikosnovena, Kurir je đubre, ne bih komentarisao. U ovoj zemlji odavno ne funkcionišu pravosudni mehanizmi da ih ona tuži i adekvatno se naplati, bilo bi lepo da ih odere i uplati odštetu u humanitarne svrhe.

Ali Biljana, nešto se ne sećam da si osudila prostački napad Pere Lukovića na Ljilju Smajlović. Po tvom ćutanju - ili ja nisam primetio - mogu samo da zaključim da se slažeš sa njegovim nastupom.

Dakle, reko PL, to je inače onaj koji piše kolumnu za estradnu verziju Kurira koji izlazi valjda na nedelju dana - Skandal - (i radio je na Pinku): "Sa Ljiljanom Smajlović - novinarskom kurvom koja je u toku rata imala želju da predvodi Srpsko Oslobođenje, svojevremeno sam radio u nedeljniku Vreme i tokom nekoliko godina, sem sopstvene rečenice 'M'rš u pizdu materinu', s dotičnim skotom nisam ni reč progovorio."... Činjenica da je Ljiljana Smajlović - pripadnik Karadžićevih specijalnih jedinica - na čelu Politike, uz ljubavnu podršku Vojislava Koštunice, zaljubljenog u ovo koščato, nepojamno ružno stvorenje sa 'Princ Valijant' frizurom i mentalnim sklopom kojem je dr. Kalašnjikov uzor erotske fantazije, govori gde je The Serbia danas."

WTF???? Da sam ja Smajlovićkin muž (inače, čovek je Amer), sačekao bih P.L. na ulici i polomio ga kao poslednju pičku. Vi ne biste, da je vaša žena u pitanju?

E sad, ja ne razumem. Ako ti braniš princip da niko ne sme da bude izložen javnom linču, trebalo je da postaviš i topic "Solidarnost sa Ljiljom Smajlović."

Pošto istog nije bilo, samo mogu da zaključim da je tvoja borba za demokratiju selektivna - za nekog da zalegnemo, dižemo revolucije, lepimo plakate, a oni manje jednaki ne postoje.

Noam Čomski: 'If you don't believe in freedom of speech for people that you disagree with, then you don't believe in freedom of speech at all.'

Isto važi za ljudska prava, itd, itd.

Da se setim nekoga ko je glumac kao i Mirjana Karanović, ali ko bi na neki način mogao da se svrsta na "drugu stranu". Evo recimo Ivana Žigon, mada je razlika u kvalitetu drastična, ali je to nebitno za ovaj kontekst.

Da nju napadne npr. Petar Luković (ne bi me čudilo da već jeste) na svoj čuveni retardirano-pornografsko-prostački način (ne čudi ako se zna da je čovek uređivao rubriku slobodnih fotografija "Moja žena, moj šampion" u Dugi krajem osamdesetih), da li bi se ti Biljana oglasila kao za Mirjanu Karanović?

There, I said it. Opalite iz svih topova.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 21:13 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

ne verujem da ce iko da te opaljuje. samo da kazem, predloge za obracun sa neistomisljenicima putem slanja supruznika u tucu, nemoj ovde da objavljujes. ostalo pisi sta hoces.

Tim Osman Tim Osman 22:17 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

Tim


Pisalo je opaljujte, a ne opaljujte me. Ako si htela da budeš vickasta, mogla si to da napišeš kviriji.

Kao što sam i mislio, boriš se za demokratiju selektivno. To može, ali nemoj posle da se buniš ako neko kaže da je to licemerno...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:23 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

Treba kupiti dva,tri Kurira, zrtvovati neku sicu,pa ih demonstrativno, na licu mesta, pocepati. Kada su mi uvalili jednom prilikom letak sa seseljovim likom, ja sam ga tog trenutka u znak protesta pocepala i nastavila svojim putem.
JJ Beba JJ Beba 22:27 21.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

Opalite iz svih topova.

Jel može putem partije šaha?
lilit lilit 09:53 22.09.2007

Re: Djubre u stampanoj formi

Biljana Srbljanović
mora konacno da postoji zakon o medijima, koji predvidja velike finansijske kazne i suspenziju rada za ovakve stvari.nije to ni prvi ni poslednji put i zgrazavanje i osuda nisu dovoljno. takodje, pozivanje na zabranu, ne vodi nicemu,srbiji treba zakon, koji se hrabro sprovodi.samo zakonom se krvavim tabloidima moze stati na put.


Aposlutno se slazem.
urbanosaurus urbanosaurus 17:54 21.09.2007

recept iz nisha ljuuuuudi...1996...

masovno organizovano cepanje primeraka tzv. novina uz prigodnu buku ispred zgrade tzv. novinske kuce...
uz podrshku i solidarnost ostalih medija koji su protiv takvog nachina izveshtavanja...

uz poziv na dalji bojkot...

u subotu u 20:00 se ljudi sakupljaju ispred platoa...
mozda dobra prilika...

mozda i ne...
Black Adder Black Adder 18:06 21.09.2007

Re: recept iz nisha ljuuuuudi...1996...

Nije loša ideja. Kada će više javnost prestati da ćuti i nešto da preduzme.
Svakog ko kupuje to djubre treba da je sramota!!!
deadbeat deadbeat 19:07 21.09.2007

Re: recept iz nisha ljuuuuudi...1996...

Daleko je devedes'sesta - u Srbiji danas ne postoji drustveni konsenzus o osudi ovakvih stvari, ni volje, ni duha da se protiv njih bori bilo kakvim simbolicnim performansima... A zasto bi i bilo? Ovo sa cime se ima posla je toliko prljavo i podmuklo da su kaznjavanje i zabranjivanje jedini nacin - moras motkom da drzis na rastojanju one koji na tebe bacaju govna, bez obzira na stav prema demokratiji. Problem je sto je motka i dalje u njihovim rukama.
deadbeat deadbeat 19:24 21.09.2007

Koliko ih u stvari ima?

Da li je Kur.. stvarno najcitanija novina u zemlji? Sa jedne strane su komentari citalaca na njihovom sajtu, sa druge ono sto vidjam na ulici - ako neko ima novinu u rukama, 70% su sanse da je Kurir. Ipak, korisnici interneta nisu pravi uzorak - putnici u gradskom prevozu jesu. Kad me u Beogradu bombarduju onim dzinovskim fontovima naslova njihovih "bljuvotina dana", sta moze da se ocekuje od ostatka Srbije? A ima i onih koji citaju samo da bi mogli da ц-ц-ц-цокћу...
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 19:27 21.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

kurir je najjeftiniji dnevni list. kada govorimo o medijima u srbiji, uvek govorimo o novcu. kako je i na koji nacin kurir finansiran, kada ima mogucnost da se prodaje po takvoj damping ceni? to je pitanje. ko finansira kurir.
ivana23 ivana23 19:36 21.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Biljana Srbljanović
kurir je najjeftiniji dnevni list. kada govorimo o medijima u srbiji, uvek govorimo o novcu. kako je i na koji nacin kurir finansiran, kada ima mogucnost da se prodaje po takvoj damping ceni? to je pitanje. ko finansira kurir.

S obzirom (na zalost) na visinu tiraza, da se stampaju u svojoj (Glasovoj - to je ista kuca) stampariji, potpuno
su isplativi sa 15 dinara. Gazda Rodja je to, uzas!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:44 21.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Biljana Srbljanović
ko finansira kurir.

pa da naglasim da se samo kupovinom tog casopisa moze procitati ceo intervju sa ubicom. mozda bi to bio jedan od odgovora ko finansira kurir.
deadbeat deadbeat 20:04 21.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Mislim da ovde ipak nije stvar u novcu, vec u ljudima i godinama prepustanja najnizim porivima i iskljucivanja mozga. Plasim se da je mozda prekasno - potpuno su ih sludeli svojim mantrama o Legiji i Cedi, o Kosovu i zlom zapadu, satanizacijom NJIH i eksploatisanjem tragedija i ponizenja NASIH. Vlast i njihovi tabloidni kerberi su svojim skandalima, prostaklucima, kradjama, uvredama i lazima nasamarali narod do stanja potpune obamrlosti razuma... samo covek bez razuma moze ono da cita
jaca jaca 20:28 21.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Vlast i njihovi tabloidni kerberi su svojim skandalima, prostaklucima, kradjama, uvredama i lazima nasamarali narod do stanja potpune obamrlosti razuma... samo covek bez razuma moze ono da cita




Potpisujem! Da nam sadasnja vlast nije skandalozna, prostacka, lopovska, lazljiva, ne bi postojao Kurir, Oni su ga i napravili jer im odgovara. Obamrlost razuma, tacno. I kako onda pokrenuti taj narod koji cita taj toalet papir.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 06:31 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

na zalost, kurir niije napravila danasnja vlast, nego oni koji su tu vlast postavili. ako me razumes.
deadbeat deadbeat 09:02 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Biljana Srbljanović
na zalost, kurir niije napravila danasnja vlast, nego oni koji su tu vlast postavili. ako me razumes.
Izmedju zlocinackog udruzenja oko DB i vlasti postoji takva simbioza da ne znam da li bi uopste trebalo praviti razliku. Osim sto je to datost sa kojom smo nauceni da zivimo, mislim da ovde nije kljucno pitanje nastanka, pa ni finansiranja takvih fenomena - mene plasi podrska koju njihove tvorevine imaju u gradjanstvu, a koja se ogleda u broju citalaca. Na kraju krajeva, ipak su citaoci ti koji daju i tih 15 dinara, omogucavajuci im opstanak. Voleo bih kada bi se ljudi podigli i angazovali u akcijama koje predlaze urbanosaurus, ali mislim da za to, osim sto bi bilo uzaludno, nema ni dovoljno podrske. Koliko je nisko to dno na koje mora da se padne da bi pamet dosla u glavu?
lilit lilit 10:46 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Biljana Srbljanović
kurir je najjeftiniji dnevni list. kada govorimo o medijima u srbiji, uvek govorimo o novcu. kako je i na koji nacin kurir finansiran, kada ima mogucnost da se prodaje po takvoj damping ceni? to je pitanje. ko finansira kurir.


Odlicno pitanje.
A onda po analogiji (ne kulturnoj vec propagandnoj), ko finansira B92?
Molim da se ne zloupotrebi ova izjava i da mi se ne vredja inteligencija?
Dr M Dr M 11:47 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

@lilit
Kad b92 pocne da siri jezik mrznje, linca i kica, pitacemo i njih.
urbanosaurus urbanosaurus 12:08 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

lilit
A onda po analogiji (ne kulturnoj vec propagandnoj), ko finansira B92?
Molim da se ne zloupotrebi ova izjava i da mi se ne vredja inteligencija?


i pored toga shto se sa lilit uglavnom ne slazem ovo i nije tako loshe pitanje...
ali je samo razvodnjavanje...

uvek se umesto odgovora na neko pitanje, u ovom sluchaju kako je i na koji nacin kurir finansiran, kada ima mogucnost da se prodaje po takvoj damping ceni? nudi neko kontra pitanje ili chitav set istih...
jednako vaznih, sushtinski vaznih, prechih, najprechijih pitanja...
i uvek moze drugachije, dalje, vishe, bolje...
mozemo proshiriti i pitati ko finansira medije i politichke stranke...
kao i ko ima direktne koristi od toga...

mozemo ali ovog puta bi mogli taj nachin i da preskochimo...
'ajde jednom da na pitanje usledi odgovor...



prost redosled...
konkretno pitanje...
kokretan saznajni proces ( istrazivanje, analiza, konkretni podaci, provera istih, shta god potrebno bilo...)...
i konkretan odgovor...

posle toga u svetlu novih saznanja mozemo da krenemo dalje...

kocka do kocke kockica
kroz prostor i kroz vreme

i uvek nova pitanja
i uvek nove teme

i tako dan za danom
pred kockastim ekranom...



deadbeat deadbeat 12:14 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

Evo konkretnog pitanja: Kako smanjiti broj citalaca kurira?
vlada dvm vlada dvm 13:26 22.09.2007

B92

Na b92 kica vec ima. Voleo bih da ostane na tome.
Ajvan Ajvan 19:04 22.09.2007

Re: Koliko ih u stvari ima?

najjeftini dnevni list je 24 sata koji for free. bajdvej kurir nije list, kurir je fekalija...
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 17:54 21.09.2007

MALOGRAĐANŠTINA NAPADA!

Gospođa Mirjana Karanović je jedna od naših izuzetnih glumica. Ona je pravi profesionalac u svom poslu koja potvrđuje ono pravilo :"ZA DOBROG GLUMCA NEMA MALE ULOGE!" To što je ona dobila ulogu muslimanke Esme u filmu "GRBAVICA", NIJE NIKAKAV ZLOČIN, NITI TREBA DA BUDE OSUĐIVANA ZBOG TOGA. List "KURIR" i onaj koji je pisao taj napad na gospođu Karanović se ponašaju kao da nemaju pametnija posla nego da blate drugog. Što je neko sitnija duša i primitivniji mentalni sklop to će se više služiti klevetama da bi prikrio svoje komlekse niže vrednosti.
Ovaj malograđanski napad na gospođu Mirjanu Karanović me je podsetio na istovetni napad Petera Handkea na autorku ovog priloga gospođu Biljanu Srbljanović nazvavši je nečasnom ženom. Razlike u retorici između "KURIRA"(napad na gospođu Karanović) i Petera Handkea(napad na gospođu Srbljanović) nema. To govori o malograđanskom primitivizmu najniže vrste tih napadača, a ne o intelektualnoj superiornosti napadnutih gospođa Srbljanović i Karanović.
Za kraj bih poručio gospođama Karanović i Srbljanović da te napade ne primaju k srcu i da ne obraćaju pažnju na njih. Sa budalama se ne vredi raspravljati.
sonja k. sonja k. 18:49 21.09.2007

zlocin i zlocin

glumiti Esmu i Havu
biti Esma i Hava
blackbox blackbox 19:43 21.09.2007

Re: MALOGRAĐANŠTINA NAPADA!

Sa budalama se ne vredi raspravljati.

Tačno Luka, sve ste u pravu što ste rekli. Pitanje je jedino dokle će nas te budale praviti budalama.
AlexDunja AlexDunja 21:12 21.09.2007

Re: zlocin i zlocin

sonja k.
glumiti Esmu i Havu
biti Esma i Hava


sonja k. je kraljica:))
pridruzujem se,naravno.
nemam snage da komentarisem.
Luka Ivanišević Luka Ivanišević 22:51 21.09.2007

Re: MALOGRAĐANŠTINA NAPADA!

blackbox
Sa budalama se ne vredi raspravljati.Tačno Luka, sve ste u pravu što ste rekli. Pitanje je jedino dokle će nas te budale praviti budalama.


Dragi blackbox, samo da se nadovežem na Vašu misao, sa kojom se potpuno slažem. I u svakodnevnom životu se srećemo sa takvim budalama i sitnim dušama. Ne treba dozvoliti da nas potresa taj njihov način mišljenja. Znate jedan vic o Lali: Pao Lala sa merdevina i pitaju ga: "BRE LALO, ŠTO TAKO TRESNU?", a Lala će na to:" MOJE LOTRE, TA SILAZIM KAKO 'OĆEM." Tako i sa našim životima. A oni koji u naše živote zalaze, stvarno nisu vredni pomena.
Svetu se ne može ugoditi, a najbolje je ako sebi ugodimo i ako se posle toga dobro i lepo osećamo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 11:43 22.09.2007

Re: zlocin i zlocin

sonja k.
glumiti Esmu i Havu
biti Esma i Hava


da, nije isto. al je izgleda opasno i glumiti a ne biti,
mržnja je čudo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 11:47 22.09.2007

Re: zlocin i zlocin

Exitus Letalis
sonja k.
glumiti Esmu i Havu
biti Esma i Hava


da, nije isto. al je izgleda opasno i glumiti a ne biti,
mržnja je čudo.


EDIT: hdedoh reći, ne da nije isto, nego ni približno al je opasno i glumiti esmu, havu. mržnja je čudo.

p.s. ne znam kako funkcioniše opcija izmeni
one for the road one for the road 18:08 21.09.2007

Podrska Mirjani

Draga Biljana,

Apsolutno te podrzavam u tvojoj sveopstoj borbi protiv mraka. Ovakvim bolesnicima treba pokazati zube, jer jedino taj jezik razumeju.

Ali ipak, sve dok je na vlasti DSS na celu s Kostunicom, kojima su Ljotic i Nedic heroji, i dok se niko s vlasti ne buni protiv najavljene neonacisticke parade, Kurir mu dodje vise kao simptom, ne uzrok problema. Treba se za svaki ovakav incident obracati Kostunici (a i Tadicu, bez razlike) trazeci da se javno izjasne i odrede prema svakom incidentu. Otvorena pisma i protesti ispred vlade, pritisak medija nece mnogo pomoci, ali ce im barem zagorcati zivot, pa ce razmisliti pre nego opet iskuliraju bilo kakav fasisticki ispad.

Evo, Velju je nagazio B92 pa mu je preseo i autoput i koncesija, tako da ce dobro da razmisli pre nego krene u novo "kraduckanje".

Ukratko, ne ostaviti ih na miru. (Ni na Miru).

Puno pozdrava!
sentinel26 sentinel26 18:40 21.09.2007

Re: Podrska Mirjani

Mirjani
pozdrave i želje da nastavi da se uspešno bavi svojim poslom.

Kulturna javnost će reagovati ali to nije dovoljno.

Politička javnost ima više lica za dnevnu upotrebu i njena reakcija neće donijeti biljitak.

Treba preduzeti (bar privatno) krivično gonjenje te avetinje.

Od organa vlasti ja ne očekujem ništa, jer oni sa njima imaju (nepisani) pakt o nenapadanju.
Oni će vjerovatno dati par izjava (od kojih ne boli glava) i to je sve.





Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:13 21.09.2007

Pridruzujem se ...

... i ne samo da se pridruzujem izrazima solidarnosti Mirajni Karanovic, nego apelujem na nadlezne organe da razmotre i da li postoji osnova za pokretanje krivicnog postupka protiv lista i/ili novinara za sirenje i podsticanje medjunacionalne mrznje
dzu dzu 18:20 21.09.2007

glumci su stigli, sire

kod nas je stari dobri običaj da se glumci biju, pljuju, prozivaju i klevetaju, izbacuju iz crkve, osuđuju na robiju, a sve zato što su dobro uradili svoj posao. na isti način se ubijaju kraljevi i predsednici vlada.
doktorka doktorka 18:21 21.09.2007

Re: Pridruzujem se ...

a sto bi drzava kaznila kurir, kada kurir radi ono sto drzava hoce? kurir je u sluzbi drzave, a drzava je u sluzbi mafije. a gradjani i gradjanke srbije neka sledeci put dobro razmisle za koga ce da glasaju.
JJ Beba JJ Beba 18:21 21.09.2007

Re: Pridruzujem se ...

Virtuelni Vasilije
... i ne samo da se pridruzujem izrazima solidarnosti Mirajni Karanovic, nego apelujem na nadlezne organe da razmotre i da li postoji osnova za pokretanje krivicnog postupka protiv lista i/ili novinara za sirenje i podsticanje medjunacionalne mrznje

tako je Vaso!
Solidarnost sa Mirom Karanović. Ona je jedna od nas
Black Adder Black Adder 18:21 21.09.2007

Re: Pridruzujem se ...

Ovde ima jasnog osnova a za nekoliko sudksih procesa. Svakako je najteži taj koji se tiče širenja nacionalne netrpeljivosti, a tu je i kleveta.
urbanosaurus urbanosaurus 18:25 21.09.2007

Re: Pridruzujem se ...

Black Adder
Ovde ima jasnog osnova a za nekoliko sudksih procesa. Svakako je najteži taj koji se tiče širenja nacionalne netrpeljivosti, a tu je i kleveta.




ali kao i da nasha pravda ima nacionalna obelezja...

nekako je sporija i ccoravija, kao i shto su neki pred njom jednakiji...
adam weisphaut adam weisphaut 18:29 21.09.2007

Re: glumci su stigli, sire

dzu
kod nas je stari dobri običaj da se glumci biju, pljuju, prozivaju i klevetaju, izbacuju iz crkve, osuđuju na robiju, a sve zato što su dobro uradili svoj posao. na isti način se ubijaju kraljevi i predsednici vlada.

eh Dzu to je Tradicija sa velikim t, totem kome se mora klanjati.
AcaB AcaB 19:11 21.09.2007

Re: Radjanje filmske umetnosti u Srbiji

smešan si.

Ne svuda na svetu, veruj mi.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 19:12 21.09.2007

Re: Radjanje filmske umetnosti u Srbiji

e, pa aco, rekao si mi da brisem. ja brisem. exitus, ovo su ostosi od neke diskusije. pa se sad vise nista ne shvata.
JJ Beba JJ Beba 18:29 21.09.2007

Kurir u krvi



Uvek na meti.
Sada je dosta
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:07 21.09.2007

Re: Kurir u krvi

JJ Beba


Uvek na meti.
Sada je dosta


dosta je odavno al nema ko da čuje od ovih što se pitaju.
recimo ministar pravde i policije.
il moža premijer i predsednik.
il neki poslanici.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:12 21.09.2007

Re: Kurir u krvi

sentinel26 sentinel26 18:46 22.09.2007

Re: Kurir u krvi


Mirjana

Nijesu dostojni tvojeg pogleda,
Ne osvrći se na njih Mirjana,

Nijesu vrijedni tvojeg osmeha,
Ne osvrći se na njih Mirjana,

Pljuvačka je njihova duševna hrana,
Ne osvrći se na njih Mirjana,

Vrijeme ih je pregazilo,
Ne osvrći se na njih Mirjana,

To su samo kosturi i vampiri,
Ne osvrći se na njih Mirjana,

Svjetlost je tvoja pratilja,
A mrkla noć je njihova dadilja.
Ne osvrći se na njih Mirjana!


P.S. Molim gospodju Biljanu da ovu pjesmicu dostavi Mirjani.



gagonja gagonja 18:29 21.09.2007

mi smo jedna

duboko bolesna zemlja.
ako ga uopste bude, bice to jako tezak i dug oporavak koji je uslovljen smenom generacija...
ali mladi (jedan deo njih, ne tako mali) nose majice "ceracemo se jos"
u novinama dnevnim vicevi o crnogorcima bosancima romima crncima....
to je nasa stvarnost i to je nama normalno.
na politickoj sceni dekadencija...
mrznja se oseca na svakom koraku i sve je intenzivnija...
zvuci strasno ali ponekad mi se cini da nas samo gradjanski rat moze izvuci iz ovog blata, da ne koristim druge reci
uskoro ce nas ionako staviti pred svrsen cin posto su uveliko poceli pozivi na linc "izdajnika"
tuga jad i beda, moja bolesna srbijo

hvala biljana




purenjak purenjak 15:13 22.09.2007

Re: mi smo jedna

gagonja
duboko bolesna zemlja.ako ga uopste bude, bice to jako tezak i dug oporavak koji je uslovljen smenom generacija...ali mladi (jedan deo njih, ne tako mali) nose majice "ceracemo se jos"u novinama dnevnim vicevi o crnogorcima bosancima romima crncima....to je nasa stvarnost i to je nama normalno. na politickoj sceni dekadencija...mrznja se oseca na svakom koraku i sve je intenzivnija...zvuci strasno ali ponekad mi se cini da nas samo gradjanski rat moze izvuci iz ovog blata, da ne koristim druge reciuskoro ce nas ionako staviti pred svrsen cin posto su uveliko poceli pozivi na linc "izdajnika"tuga jad i beda, moja bolesna srbijohvala biljana

U pravu si.Razloga za takvo stanje i sa jedne i sa druge strane je mnogo i to necu da komentarisem ali da si u pravu JESI!!!
kuki kuki 18:33 21.09.2007

Citaoci

Zelim jos da dodam, ponosna sam na svoje pozoriste i ovakvu reakciju, imponuje mi reagovanje ministarstva kulture i NUNS-a, stojim solidarno uz Mirjanu Karanovic, mirne savesti i punog srca, i pozivam vas da zajedno vrsimo pritisak da se ovom besramnom teroru jednom zauvek stane na put.


A ja sam ponosan na reakcije i komentare internet citalaca ispod teksta objavljenog na Kurirovom sajtu.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 18:34 21.09.2007

Re: Citaoci

A ja sam ponosan na reakcije i komentare internet citalaca ispod teksta objavljenog na Kurirovom sajtu.


to je istina.
gagonja gagonja 18:38 21.09.2007

neka se oglasi

Bora Corba
Kostunicin savetnik za lepo
ivana23 ivana23 18:39 21.09.2007

Nasa Mira

gagonja gagonja 18:40 21.09.2007

samo nemojte

velimira da zovete za komentar jer nema potrebe da ga slusamo kako se ponavlja
Queeria Queeria 18:51 21.09.2007

Podrška Miri!

Ja mislim da taj Kurir zaista preteruje!
Dakle, nije meni problem što neko misli da je Mira "skrenula" sa pravog puta, već mogućnost da to uopšte bude objavljeno. Mislim da je ovakav text, pritom nepismen i sve samo ne novinarski, sramota za Kurir, ma koliko tabloid bio.
Pritom, evidentno širenje mržnje zaista mora biti sankcionisano.
Drugo, nije prvi put da se ovde, kod nas, umetnici kritikuju n ovaj način. Doprinos umetnika i kulturnih poslanika je bio veliki u doba Miloševića, sa obe strane. Jedni su ga podržavali i veličali, drugi su bili protiv njega.
Da nam je više Mira Karanović, svima bi nam bilo bolje. Mira je, u najmanju ruku, uzor - ne samo kao glumica, vec i kao osoba koja ima petlje da kaže šta misli i oseća...jer, ako preživljava određene stvari kroz svoj rad, onda i shvata da bol i patnja ne mogu da imaju ograničenja.
Solidarnost sa Mirom!

ps. Queeria je ponosna što se na našem kalendaru za 2007. pojavila baš Mira!

Vladika Vladika 21:48 21.09.2007

Re: Podrška Miri!

Kako je lijepa na ovoj fotografiji. Mogu bolesnici samo da joj pljunu pod prozor.
Sergel Sergel 17:38 22.09.2007

Re: Podrška Miri!

Vladiko, da li je izgled bitan u ovoj stvari? Mislim da ti je testosteron nesto povisen?
pidola pidola 17:52 22.09.2007

Re: Podrška Miri!

sve je bitno.
odlicna glumica,odlicna osoba,zasto je ne bi pohvalio i da je lepa,prija i to.
i jeste lepa.
gagonja gagonja 19:01 21.09.2007

cenzura a?

a da se cuje i druga strana?
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:04 21.09.2007

Re: cenzura a?

gagonja
a da se cuje i druga strana?



koja druga strana?
gagonja gagonja 19:11 21.09.2007

Re: cenzura a?

Pa patriotska
JJ Beba JJ Beba 19:29 21.09.2007

Re: cenzura a?

gagonja
a da se cuje i druga strana?

Pa Kurir je druga patriotska strana. Čuo si je. Šta ćeš više?
Dr M Dr M 20:43 21.09.2007

Re: cenzura a?

JJ,
"Kurir" je "patriotska" snaga. Mirjana Karanovic je patriotska snaga.
Lektorka Lektorka 21:54 21.09.2007

Re: cenzura a?

JJ Beba
gagonja
a da se cuje i druga strana?

Pa Kurir je druga patriotska strana. Čuo si je. Šta ćeš više?

Bebo, yesss! :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana