Testamenat

Jelica Greganović RSS / 22.09.2007. u 22:18

Sve svoje sitnice, sa Snupijima, od nepotrebnih svezaka i blokova, do čupavih olovaka i dlakavih futrola za naočare, uključujući čaše na cveće i tanjire na korov, ostavljam svojoj najboljoj drugarici, Gorici. Žmuu ostavljam decu i mačke. Aleksandra neka odabere koje joj se moje knjige sviđaju. Coletu ostavljam novu, registrovanu metlu, sa još važećom garancijom. Dejanu zalihu vina u podrumu. Nunetu i Tamari moje stare blogove. Gordanac dobija moje knjige recepata i iste zabeleške, a Vlasta plavi dušek, kum Kuki novogodišnju, veštak jelku. Sve ovo izjavljujem pomućene svesti i bez svedoka.

Odoh da krepam. Sama, samcata, kao slon. Na neko mirno i sveto mesto u dnevnoj sobi. Svi su me ostavili. Deca se razbežala k'o hajduci pred turskom poterom, Žmu otperjao na neku fensi svadbu, da izrazi saučešće mladom kolegi, mladoženji. Kad poručka svadbenu tortu, vratiće se. A ja?!?

 

Oči su mi k'o kafene šolje pune zejtina, nos k'o hidroelektrana za vreme zemljotresa, glava me boli i odjekuje k'o prazan lonac za sarmu, u ušima mi zuji, svaka koščica me boli...reklama za one Coldrexe i agrume. Pojela sam kilo i po, tanko sečenih, vitamina, pola tegle meda, osamnaest limunova (moj gastritis sprema državni udar), kesicu cimeta, cisternu čaja, a veče dolazi...i u glavi mi bubnji...i sama sam. Nezahvalnici. Niko ni da me pogleda. A kad su oni bolesni, ja skačem k'o poludeli kengur okolo i podmećem im sve, brišem noseve...i to mi je hvala. Žmu sad klopa svadbenu večeru, boli ga uvo. Brak nam je juče postao punoletan, pa valjda računa, sad može i sam, bez njega...e, živote, maćeho...

 

Sve je počelo Dedom, a nastavilo se Elementarnom katastrofom. Prvo je, u nedelju uveče, Deda-svekar, zapištao kako mu zuji u glavi, zviždi i kad nema slušni aparat i tri nedelje već ne može da spava. Telefonskim urlikanjem, postignut je sledeći dijalog:

 

- JESI BIO KOD DOKTORA?

- Koga?

- DOKTORA!

- Jesam, ali kaže da ne može da kosi bez nove brusilice...

- DOKTORA!

- A, to...nisam, kažu na proleće, tek...

- KAKVO PROLEĆE!? DOKTOR!

- Ne može. U jesen neće da menjaju krovove.

 

Odlučeno je da ja odem po Dedu. Naredno jutro su me Deda i Baba čekali na dvorišnoj ogradi, k'o beloglavi supovi, ubeđeni da je pravo čudo što sam živa stigla od Ljubljane do Zgornje Polskave. Pošto sam obrala 250 kg jabuka i pola tone grožđa (»Uzmi, beri, za decu«), Deda mi je, na putu do Ljubljane, ispričao detaljni katastar imanja u Slavoniji, uz precizne podatke o rodu žita 1937. godine.

 

Sledilo je vođenje Dede kod prvog otorinolaringologa, tj. ušologa, koji je imao vremena da primi Dedu. Mlađana doktorka iz Novog Sada, kako se kasnije ispostavilo, za predškolsku decu, je na Dedi primenila tretman za petogodišnjaka. Mazila ga je po ćeli i kolenu, a Deda se topio i dok mu je gvirila u uši, ispričao joj sve o fabrici vojnih uniformi, koja je bila baš tu, na mestu ove ordinacije. Istresanjem Dedinih knjižica i dijagnoza, iz penzionerske koverte, ispostavilo se da je Deda bio kod lekara, da ima i dijagnozu i lek za zujanje, ali to nije čuo, a i uši su mu prljave. Medena doktorka je dedi ulila ulje uši, zapušila Dedu vaticom i dok je medincinska sestra nastavila maženje po ćeli, Medena i ja smo razmenile istorijat dolaska u Sloveniju. Razdragani Deda je, odmah po izlasku iz ordinacije, veselo pisnuo :«Kapućino!« i uživao kao bubreg u loju, do kraja dana.

 

Tu noć je spavao kao buba, zviždanja ni od korova, zatrpan mačkama, sve do 9 i 15, a onda su mu istretirali slušni aparat i Deda je bio spreman za akciju Povratak.

 

Tu je nastupio problem marke Elementarna katastrofa. Naime, niko me nije obavestio da je ista u toku. Tako smo Deda i ja, veselo, krenuli ka Mariboru, kroz monsunsku kišu, afričke munje i gromove i kolone kamiona, velikih kao kuće. Cela Slovenija se borila, u tom trenutku, sa klizištima, poplavama, vetrom i kišom, meni se nos zalepio za šoferšajbnu, a Deda je veselo pričao o »stricu Jozi, što je imao samo jednu kravu, a tri ćerke, pa se jedna udala za našeg svinjara, a njegova majka prodala ono malo zemlje i otišla u Frankfurt, kod sina, čiji je komšija dobio na lutriji, pa kupio mercedesa, ukrale mu ga barabe, on se propio, a kuma Marija, baš tada, bolovala od gihta...« Onda je pisnuo :«Kapućino!« i usred Elementarne katastrofe, na pumpi, deda je veselo, belih brkova, srkao kapućino, dok je voda odnosila šumsku, partizansku bolnicu-muzej, legendarnu »Franju«.

 

Dedu sam istovarila, obrala, po Elementarnoj katastrofi, još 160 kg grožđa i vagon jabuka (»Uzmi, beri, za decu«) i skidajući svece sa neba, vraćala se u Ljubljanu, kroz kofe vode, koje je dragi boga, iz čistog zezanja i dosade, lio meni u šoferšajbnu. Usput sam stupila u verbalne, seksualne odnose sa svim mimoidućim vozačima kamiona i njihovom širom porodicom. Stigla sam taman na Dnevnik, da vidim kroz šta sam vozila. Što me je navelo na ozbiljnu nameru da se, zahvaljujući preživljenom iskustvu, iduće godine prijavim za Pariz-Dakar.

 

I to mi je hvala...deca kaplju u kuću i normalno pred TV, iz vaspitnih siesaja uče uživo obdukciju osobe ubijene motornom testerom ispred bordela za nastrane slonove. A što je roditeljica ponovo počela da kiše u tastaturu, to ništa...Žmu verovatno jede šećernog mladoženju sa torte, Prestolonaslednik banči naokolo, a ja sa najboljom drugaricom, Virozom. I mojim mačkom, koji se trzne iz dna duše, svaki put kad' ja zakašljem, pogleda me iznenađeno i prekorno i nastavi da spava.

 

Ako neko ima posebne želje oko nasleđivanja, neka se javi...brzo.I ne mogu da kačim sliku, boli me glava. Okačiće Prestolonaslednik, kada se vrati i konačno se seti uboge roditeljice.

 

 

 

 

 



Komentari (228)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:30 22.09.2007

Divno...

Svaka čast...I kako je pisanje samotnička rabota, najbolje ti ide kad ostaneš sama...o))
Zato, pocepaj testament i ostavi ga samo kao metaforu..o)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 22.09.2007

More, bolje napiši odmah

na šta si bacio oko, da ti ostavim, dok sam još neprisebna.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:33 22.09.2007

Re: More, bolje napiši odmah

Jelica Greganović
na šta si bacio oko, da ti ostavim, dok sam još neprisebna.

A ja bih knjigu...Ali to tek treba da dođe...o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:37 22.09.2007

Može, sa posvetom,

ako preživim ovaj slinavitis, crkodabogdaikogaizmisli...daklem, ko da su me đavoli jahali, svaka koska me boli, a Žmu pije aperitfčiče i bole ga uši za životnu partnerku...aaaaa, nećemo tako Dino...motaćeš ti sarme sam, znaš...doćemacanavratanca, boleće i mene glava...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:40 22.09.2007

Re: Može, sa posvetom,

Jelica Greganović
ako preživim ovaj slinavitis, crkodabogdaikogaizmisli...daklem, ko da su me đavoli jahali, svaka koska me boli, a Žmu pije aperitfčiče i bole ga uši za životnu partnerku...aaaaa, nećemo tako Dino...motaćeš ti sarme sam, znaš...doćemacanavratanca, boleće i mene glava...

Eto, već prolazi..o))
A obećanja pamtimo...
bravar bravar 22:44 22.09.2007

Re: Može, sa posvetom,

a Žmu pije aperitfčiče i bole ga uši za životnu partnerku...aaaaa, nećemo tako Dino...motaćeš ti sarme sam, znaš...doćemacanavratanca, boleće i mene glava...


Ne bogoradaj, ne trosi energije... Ne pricaj uludo... Ne preti za badava.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:47 22.09.2007

Tako mi je

lakše, kad zvocam, to mi je prirodno stanje, ubeđujem se da sam zdrava i prisebna.
bravar bravar 22:41 22.09.2007

bez naslova

Naredjenje: Da si Ti nama ziva i zdrava jos 100, a posle pisi testamenete kol'ko oces!

I... Evo, mi smo tu da pripomognemo.
Nije bas pileca corbica (bice kasnije), al' stize topao cajcic sa limunom(:0
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:43 22.09.2007

'De me nađe

sa čajem, bućka mi u trbi ko u bunaru...upravo sam probala mobilni da koristim kao miša...i čudila se što ne radi...vreme je za novi džak limunja.
bravar bravar 22:52 22.09.2007

Re: 'De me nađe

Sve je u redu. Bilo bi zabrinjavajuce da si misa probala da koristis k'o mobilni:)

PS Da Ti zabe ne porastu u stomaku - evo dvopeka


Ovo se preporucuje, zarad hunjavice.
Mungos Mungos 22:54 22.09.2007

Re: bez naslova

De, (skoro da) nije kraj sveta!

LM, i riblja corba moze da pomogne, narocito ova moja, jerbo je prepuna vitamina i sveze ribe. Samo je dobro zabiberi, da iscera "djav'la" iz te'!



Naravno, bio bih vrlo zahvalan da dobijem bar fotokopije tvojih recepata (koje si namenila Gordani)....

Mungos, The Kuvar

"'Rana na usta ulazi, a na dupe izlazi!" (Narod & Ja)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:55 22.09.2007

Re: 'De me nađe

bravar
Sve je u redu. Bilo bi zabrinjavajuce da si misa probala da koristis k'o mobilni:)

PS Da Ti zabe ne porastu u stomaku - evo dvopeka


Ovo se preporucuje, zarad hunjavice.

Ma kao mobilni još, još...Ali zamisli ga kao depilator..o))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:55 22.09.2007

Kad googluješ

virozu, pojavi se i ova slika, zašto ne znam, slatka je, ali mora da mi jako nije dobro...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:59 22.09.2007

Spremna sam da

ozdravim odmah, samo da ne moram da jedem riblju čorbu. Ne sumnjam da si majstor, ali to bi me dokusurilo. Ja, naime, ne trošim životinje koje nemaju noge ili imaju više od četiri...na ribe sam obaška osetljiva, naročito na miris...Ako se ne izvučem, pozovi se na ovaj komentar i na ostavinskoj traži Kuvaricu dalmatinskih gospođa. Ima ribe i u kolačima.
Mungos Mungos 23:04 22.09.2007

Re: Spremna sam da

Spremna sam da...
... ozdravim odmah, samo da ne moram da jedem riblju čorbu.


Eto, znao sam da ce moj lek da pomogne!:)))

Mungos, The Riboljub

"Riba se lovi se u mutnoj vodi, a kuva u bistroj!" (Narod i Ja)
ivana23 ivana23 23:07 22.09.2007

Re: Kad googluješ

Jelica Greganović
virozu, pojavi se i ova slika, zašto ne znam, slatka je, ali mora da mi jako nije dobro...


I ova, al' nadam se da ce ti biti bolje do jutra.
Dejan Stanković Dejan Stanković 22:51 22.09.2007

Sta ce meni

Vino? Lepo da si me se setila, ali meni treba lova.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:52 22.09.2007

Nije sve u parama,

dosta toga je u ljubavi. Prema bližnjem. Patriotizmu...idem da se lečim. Uostalom, šta se buniš, važno je da si naslednik, malo li je na ovu skupoću.
Dejan Stanković Dejan Stanković 22:58 22.09.2007

Re: Nije sve u parama,

velika je to cast bit u testamenu. mislim da mi je ovo prvina.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:01 22.09.2007

Bogami i meni je

ovo demo testament...nisam bila dovoljno precizna, šetaju mi slova pred očima. A ako odeš u podrum, slobodno pokupi i ovogodišnji borovničevc. Ovim rukama sam ga pravila.
adam weisphaut adam weisphaut 22:51 22.09.2007

Precepi me s naslovom


Sto se slinavitisa tice, lavor pun tople vode i so pomazu provereno
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:56 22.09.2007

Jel' so da turim u vodu,

a noge u isto? Jer ako treba i tu so da izjedem, ja ne bih mogla više...
adam weisphaut adam weisphaut 23:02 22.09.2007

Re: Jel' so da turim u vodu,


Da se turi, da se turi, dont vori,

49 41 49 41 13:41 23.09.2007

Re: Precepi me s naslovom

adam weisphaut
Sto se slinavitisa tice, lavor pun tople vode i so pomazu provereno

Mali slinavi-KISELI se UBIJAJU samo BAZOM- SOLJU!
Lektorka Lektorka 23:08 22.09.2007

E, draga Jelo

(ili Jeco?)
dok ti ovako pišeš, nećeš nam skoro krepati, znaš! Džaba testament, dear :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:10 22.09.2007

Šta da ti

ostavim? Imam Nušića u izdanju Gece Kona, neće Aleksandra zameriti...(zovi me i loncem, meni mi sad svejedno i tako mi se zapušile uši od šmrkljanja).
Lektorka Lektorka 23:29 22.09.2007

Re: Šta da ti

nušić? eee, pa može! samo molim i za jednu policu pride, manjkaju mi! :)
gute besserung, darling!
gordanac gordanac 23:11 22.09.2007

aaaa, nasledstvo...

....Gordanac dobija moje knjige recepata i iste zabeleške....

E, селе мОе шумадИско, fala, fala...
Na ovaku "ljubeznost" moraću ti još za života uzvratiti sa par mojih zabeleški...Jes` da nisu recepti, ali nije ni dosadno štivo...:))) A nije da ne mož` nešto i da se "zakuva"... :))

A sad vijaj to nedostajuće zdravlje:



A o`ma ću da te podsetim čuvene narodne mudrosti - "zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu".
A možemo da probamo da te lečimo raznim nekorisnim savetima, ovako blogerajski, onako "mali saveti - nikakva pomoć".
Da sam na tvom mestu, ja bih ponovo proverila stanje etiketiranja one šljive (možda bih je i skuvala) po podrumu - virusi i onako ne prolaze ni od čega, pa makar da im otežaš snalaženje po krvotoku :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:13 22.09.2007

Nije loša ideja,

draga, mogla bih da posetim podrume donje, ledne strave, gde jakrepe memla davi, gde se groze hladne guje...nego šta je to u seksi čajniku...izgleda alkoholno...
Queeria Queeria 23:14 22.09.2007

Jela perfect snajka...

E tako ti i treba kad izigravaš finu i dobru snajku...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:16 22.09.2007

Jes' vala,

dobro da nije bio zemljotres...
Lektorka Lektorka 23:30 22.09.2007

Re: Jes' vala,

Jelica Greganović
dobro da nije bio zemljotres...

možda samo nisi primetila da jeste?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:34 22.09.2007

Možda je javilo,

a ja nisam primetila...
Черевићан Черевићан 23:18 22.09.2007

здрављу упоходе

кљокнути стих
( за Ј.)

болест се гласа , једва се вучем
нос флисира, марамице влажне
тело кљокнуло , кад нећеме , оће
таблете гутам . . .те нааде лажне

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:20 22.09.2007

Zdravo Čerevićane,

slinavi pozdrav, nego šta da ti ostavim?
Черевићан Черевићан 09:01 23.09.2007

шнуфтикла

јооој среће мени стихоклепцу гђо Грегановић кад само помислим на могућу заоставштинувам у поседу личном. ко кросан ми севнуше времена она када су мушки били дооргазма довођени самим чином да су у прилици били макар погледом дотаћи рубац шнуфтикле дамине којом је (ин)дискретно по потреби умела упристојити крајеве својих усана румених или слинче износа, а Ви мени ето избор дајете да се докопам једне целе ваше марамице на презент, макар и балаве. па шта. слина ће се осушити, а сувенир остаје за свагда .
срећо . . . . ималити краја ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:46 23.09.2007

Ma kakvi Čerevićane,

ove današnje maramice su skroz nečuvljive...papirnate, recimo ja imam detinji model na šilje i pajapatke, kad duneš 'bešimamicu kapitalističku...ja bi' tebi Čer ostavila, recimo, svakogodišnji rod šljiva na mom placu u Badnjevac...da vi'š Čer kako mirišu ranke. Plavo mirišu, sa onom nežnom izmaglicom beličastom, što legne po šljivi, pa je prstom obrišeš kao mokar prozor, a ispod noćno ljubičanstveno. Dogovoreno daklem...
A sve su šanse da ćeš to dobiti, evo jutros mi je nos ko pečurka, grli i đene, đene, ali nos je kritičan...
Черевићан Черевићан 15:12 23.09.2007

Re: Ma kakvi Čerevićane,

ако наставимо гђо Greganović, ја какав крља умем да будем, још има наде да се докопам сабраних вам дела на цедеју .ТО би бијо погодак усриду.
а што се шљива тиче ,волимих онако здуда директ без хигијенскох третмана. имали смо у поторању повр села уз виноградарску кућу шљивик, они бели заслатко, па сам умео да се узверем и једем по методи све је сито само очи нису док . . више немогу.
онда ми припадне зло.а било и сраћке. ха . . .
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:16 23.09.2007

To je neminovan

upliv ljubavi ka šljivama na blagoutrobije...ja sam znala da ih se nagrickam zelenjikavih, kad jedva zaplave u flekama...posle sam oduže proučavala sociologiju u insekata, čučeći u žbunju.
nsarski nsarski 23:19 22.09.2007

Pa znas sta Jelice Pcelice,

ne bih da ti stajem na muku (razumem te potpuno), nego da te pitam: A jel ti bese ona koja voli zimu? Eto ti sada zimske radosti!
U svakom slucaju, ozdravi nam sto pre da ne bude tuzna nedelja!:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 22.09.2007

Učitelju,

ja bre zato i volim zimu, što potamani mrazom sve te bacile i viruse...a sad ni hladno ni toplo, virusi ko lubenice skaču okolo...nisam se ja prehladila, ja kako krene sveže veče, odmah navlačim donju majicu i ne rastajemo se sve do 30 stepeni. Sigurno je sigurno. Radim na ozdravljenju, ali mi baš nešto ne ide...
ivana23 ivana23 23:38 22.09.2007

Re: Učitelju,

Jelica Greganović
ja bre zato i volim zimu, što potamani mrazom sve te bacile i viruse...a sad ni hladno ni toplo, virusi ko lubenice skaču okolo...nisam se ja prehladila, ja kako krene sveže veče, odmah navlačim donju majicu i ne rastajemo se sve do 30 stepeni. Sigurno je sigurno. Radim na ozdravljenju, ali mi baš nešto ne ide...

Zasto grip hara zimi, a ne leti?
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:47 23.09.2007

Na -10

mu nije još uspelo haranje.
bravar bravar 23:24 22.09.2007

bez naslova

A možemo da probamo da te lečimo raznim nekorisnim savetima


umesto da Ti posaljemo jednog dobrog masera da prodrma sve Tvoje misice i da Te povrati iz mrtvi.
nsarski nsarski 23:27 22.09.2007

Re: bez naslova

Pomeri se s mesta! Masera, ha!. A zmu kad dodje i zatekne ih inflagranti u masirnoj pozi oko 1 posle ponoci?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 22.09.2007

Iju učitelju, tko bi

se od tebe nadao takvoj mašti...to je samo za lek i lečenje. (mada 1 se bliži, a Žmua nema...ko zna kakve je tokove uzela svadba...idem da spremim vruće ulje i špansku čizmu za kasnije saslušavanje)
nsarski nsarski 23:32 22.09.2007

Re: Iju učitelju, tko bi

Nista od toga, samo narodni lek za zmua: OKLAGIJU!
bravar bravar 23:33 22.09.2007

Re: Iju učitelju, tko bi

to je samo za lek i lečenje


Tako je Jelice.
A i zmu??? Dolazi u 1, posle svadbe... Malo ce Ti biti vruce ulje i ta cizma. Da pripremis jos sta...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:38 22.09.2007

Da znaš...

Hemičarka Hemičarka 01:52 23.09.2007

Re: Da znaš...

A moze i ovako:




ili ovako:


Tine i Radojka Tine i Radojka 23:25 22.09.2007

:)

abil poterala dugme taru zadru gara isevapa
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:27 22.09.2007

Bil, bil,

doneću je ne brini...a ako mi ne uspe, ostavljam vam muževljevu armuniku, ko nova.
gordanac gordanac 23:32 22.09.2007

e, našla sam...

šta te napalo:
pa još plišano, da ti se umilke
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:40 22.09.2007

Goco, ovaj

plavi, garant, tro-rhinusni gad...
gordanac gordanac 23:42 22.09.2007

a vidi ovog...



GIANTmicrobe - Mono - "kiss disease"
A kiss is just a kiss -- unless she's around! 95% of the population has encountered this sweetie pie. Find out who gets her special love.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:49 22.09.2007

Jel' ovaj u

prirodnoj veličini, sluti mi se tako...
gordanac gordanac 00:10 23.09.2007

:))

nije, to ti boleština muti oštrinu očinjeg vida
oni su mali, mali, maleni, malecki, nevidljivi ali slaaaatkiiii :))
posle pišeš testamenat
Mungos Mungos 00:17 23.09.2007

Re: a vidi ovog...

Gordana, 'ocete da kazete da Jelica ima tzv."mladalacku boles'" (monoUNkleozNu)? Taj mi primerak bas lici na Epstajn-Barov virus...:))))
Jelice, cestitam, postali ste... MLADA!:))

(Gordanac, ako da mi posiljete kopinje Jelicinih recepcadi?)

Mungos, The Virolog

P.S. Odo' na led...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:22 23.09.2007

Jes' slatki,

ko šećerna bolest, božemesačuvaj...mada ja ih imam sad kolko voliš, ko kućne ljubimce, razbaškarili se akrepi, samo uživaju...
gordanac gordanac 00:31 23.09.2007

Mungos The Cook (The Chef)

deal
scan-doc-pdf-mail-šerpice-tanjiri-mmmmmm
Biće "delete" sećanje na Prustove "madlen" kolačiće kad internauti prošire Jelicine recepte webom2
49 41 49 41 13:24 23.09.2007

Re: e, našla sam...

gordanac
šta te napalo:pa još plišano, da ti se umilke

Prvo upucas PLAVOG i to receptom babe Mare:
"U toplu (sto topliju) vodu rastopis krupnu morsku so; ispiras grlo-grkljanjem-gledajuci u plafon-jedno pet-sesnajest puta.
Onda, napunis sake tom istom vrucom solanom-kao kad se umivas; uvuces tu vodu kroz nos (obe nozdrve)-jedno pet-sesnajest puta."

Kad ubijes plavog-tronosog-ostali slinavi,kiseli,ljigavi pocnu da bezu ko blesavi-kad vide sta se desilo tronosom.

Sutradan, saspes jedno pet-sesnajest kapi propolisa u grlo.

Zmu te odveze do podno Vogla; pa raspalis uz Vogl-dokle mozes.

Bacis u korpu za smece ZAPOCETI testament!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:37 23.09.2007

Ej, 49 41,

pa kamo te?! Dobar dan i vama u Kanadama :)
Ovo sa soljom mogu da probam, a sa Voglom će malo teže da biva, ne mož' da se priđe, elementarna kantastrofa je odnela, zatrpala i razrušila poprilično puta od Bleda ka Bohinju...a jednom mi je bilo dosta takvog putešestvija.
49 41 49 41 14:02 23.09.2007

Re: Ej, 49 41,

Jelica Greganović
pa kamo te?! Dobar dan i vama u Kanadama :)Ovo sa soljom mogu da probam, a sa Voglom će malo teže da biva, ne mož' da se priđe, elementarna kantastrofa je odnela, zatrpala i razrušila poprilično puta od Bleda ka Bohinju...a jednom mi je bilo dosta takvog putešestvija.

Ja mislio da picu prirodne katastrofe samo kod nas; a, vidim i citao sam da ste se i vi GLOBALIZOVALI!
fixer fixer 23:38 22.09.2007

evo i: mooga:.

napisah testament:
a u nj sve sami zapisi&ogledi:
npr:
neki mi poharaše zapete uz kao lament:
na nekima mi zalepiše se pogledi:
neki mi pokvariše vasionski brod:
zbog nekih ostadoh van naše galaksije:
s prezirom prema sečenom cveću:
turah sve u saksije:
ne naučih da rečem - neću:
salto mortale mi ode u visoki tiraž:
mada po rođenju sam više migg nego miraaž:
više puta neukusno oblačio:
al više od toga ukusno svlačio:
evo me malog:
u život tek kročio:
a već testamenat sročio:
i poomalo ukočio:
obline trtne:
možda, jedine, besmrtne:
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:40 22.09.2007

fixer,

5, kao i uvek, pozdravi roditelje, pohvala od učiteljskog zbora.
bravar bravar 23:41 22.09.2007

Re: evo i: mooga:.

Ovo vise k'o ispovest (:->
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 00:12 23.09.2007

Dobro, dobro...

Vlasta plavi dušek

Samo da znam da sledeći put kad budeš na putu treba da ti zakuvam čorbicu, pa da možda i ja zaslužim da uđem u testament. Sad sam baš ljubomorna. A taman sam htela da ti odam da gospoja Vlastua nije prisutna, i ona tancuje na svadbi sve do ponedeljka, i da je ovo prava prilika da malo nju opletemo, hi hi hi...
Druga stvar, evo poslaću ti mog žmua, njega isto steglo, a ja bih baš mogla negde na žurku. Ko vam je kriv kad ne jedete luk kao ja za doručak, ručak i večeru.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:25 23.09.2007

Jeleno, sestro

skoro po imenu...da ti ostavim poviše baletančica i starčica, a imam i čizme, one zgodne :)
A gospoja dakle luduje, ako, ako...ko ovaj moj, maločas zvao sav razdragan, kao sad će da ga voze kući...to je kao mnogo finjak svadba, u nekom uau dvorcu, goste dovoze i odvoze, nek se vidi raskoš, tako da gosti mogu da se ulepe ko prasad...a za bolesne žene, baš ih briga...ima sad da se najedem luka i to belog, em je zdrav, em će Žmu da spava na balkonu, tamo je sad fino, hladno, svež vazduh...
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 00:42 23.09.2007

Re: Jeleno, sestro

ima sad da se najedem luka i to belog, em je zdrav, em će Žmu da spava na balkonu, tamo je sad fino, hladno, svež vazduh

To ti kažem!
Jabuke NE! - Lukac DA!

Sad samo malo da skrenem s teme, ako ne zamerate...
Slatka, tako je jedna moja (što volim ovakve uvode) došla kući iz porodilišta sa majom sjatkom bebom, a mleka (muškajci, šta sad da vam radim, izdržaćete vi to) nema pa nema. Došla med. sestra i rekla žmuu "dajte joj slanine, luka i piva". Moji izvori tvrde da je odmah potom usledilo dojenje... ta na - na na... ta na - na na...
Tako da:
Jabuke NE! - Lukac DA!

ps.
Može baletanke, može starke, može i čižmice, može, može. Prihvaćeno. Samo ja ne bih da čekam još sto godina, pa ti vidi ako možeš to da mi šibneš pouzećem od nedelje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:46 23.09.2007

Može, prvo

ću ja da šibnem, a onda će da bidne ostavinska, pa će da ti šibnu kolekciju baletančica...ima na tufne, bez tufni, razne...evo ga Žmu zvoni na interfonu, ne mogu da verujem da je uspeo da pogodi dugme...
A to za dojenje radi, znam mnoge slučajeve koji su uspešno od piva proizvodile mleko...ja nisam probala, jerbo sam imala prirodni problem sa viškom, pa sam jedared, u bolnici, dojila i komšijsku bebu...a i pivo i bicikli su jedine stvari koje nikako da savladam za potpunu asimilaciju u Slo.
Vlasta Vlasta 22:34 24.09.2007

Hiiiiiii

to si me ti odala?? Drugarice prokletnice, ice ice ice....
Modesty Blaise Modesty Blaise 00:21 23.09.2007

japansko ulje od lekovitog bilja

Da obijes ti draga nocas najblizi dm.
nadjes ovo:



i onda NIKAKO direktno u nos ili nedajbloze grlo. Nego u serpicu u malo vode MAX 4 kapi i krenes da udises.
ako te to ne protera, ne znam sta ce!!!!

edit: ima jos jedan, bez obijanja. od druga vladimira a kavkaza a kojim sam ucila nemecki:

chen belog luka zgnjecis, dodas mu koju kap vodke i onda direktno u nos!!! posle popijes jos jednu za put ! garantuje uspeh.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:28 23.09.2007

Ne s'vatam,

oće da mi se otčepi nos ili ću da dobijem proliv? Jerbo mi samo još to proteravanje fali pa da se upokojim. Ima da pošaljem Žmua, samo da dobaulja sa svadbe...dok on provali da kod nas DM ne rade noćom, a kamoli subota-nedelja noć, osvetiću mu se za svu propuštenu zabavu.
Modesty Blaise Modesty Blaise 00:33 23.09.2007

Re: Ne s'vatam,

pishe tamo da radi i jedno i drugo multipraktik ulje! ali ova varijanta sa serpicom otchepljuje nos em sve do pete. za ovo drugo mora oralno!
probaj onda bacuskinu varijantu s beli luk i svetu vodicu do ponedeljka
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:35 23.09.2007

To ćemo i uraditi,

kad se naručkam belog luka i Žmu će da se otrezni, ali biće kasno...
hercule poirot hercule poirot 00:28 23.09.2007

Draga Jelice

Vi ste moja omiljena blogerka i uvek me oraspoložite.
Želim Vam brz i potpuno oporavak.

Puno pozdrava iz Brisela
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:29 23.09.2007

Hercule,

ne samo da ste pametni, no ste i jaki, što Vam ime kaže. Vrlo vam fala i pozdrav bratskom Briselu.
hoochie coochie man hoochie coochie man 01:08 23.09.2007

dobronameran savet

ogrnes se mokrim cebetom, a noge u lavor sa ledom.
Pomaze garant.
Al proveri prvo na dedi...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:53 25.09.2007

Hoochi, tek sad

ovo jasno pročitah...što bre pobogubrate mokrim ćebetom?! Šta, ako dobijem upalu pluća, prehladu više neću ni primetiti?
ivana23 ivana23 22:01 25.09.2007

Re: Hoochi, tek sad

Jelica Greganović
ovo jasno pročitah...što bre pobogubrate mokrim ćebetom?! Šta, ako dobijem upalu pluća, prehladu više neću ni primetiti?

Zato se proba prvo na dedi!!! Pa, kad se vide rezultati... (u stvari morbidno).
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:06 25.09.2007

Jao, ne pominji ga...

čuo na dnevniku da je ono bila elementarna katastrofa, pa me zivka da pišti "kako je ono bilo, nije se ništa videlo, samo da znaš kako je padalo i grmelo, lila voda...", biće da je u post-oduševljenju što je preživeo prevoz, zaboravio da sam ja bila šofer, dok drobio grisine po sedištu...
Hemičarka Hemičarka 01:57 23.09.2007

Ozdravljenje...

Jelice, do sada si verovatno zaspala, nadam se da ces se ujutro osecati bolje...

I , ako mozes, posalji mi neku blazu varijantu tog virusa, taman tol'ko da mi se zapusi nos. Mi jos uvek inventarisemo hemikalije i sad smo povadili one isparljive da odmrznemo frizider, pa nam laboratorije mnogo lepo mirisu... :) :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:51 23.09.2007

Ne da sam

zaspala nego sam se zanesvestila, a noć mi je bila čarobna: krkljanje sa vruće zapečatiranim nosom, to obožavam...usput sam svako malo tumarala i gazila mačke, dok je Žmu veselo testerisao, a iznad njega je lebdelo jato vinskih mušica...jutros mi pucka u nosu, ko kokice, vidim duplo i suzno...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:17 23.09.2007

ko što već rekoh



...u vruću...

kuki kuki 03:35 23.09.2007

Moja mila kumice,

Vidim da ti vrucica udarila pa se nezdravo lecis. Mut ti se poumio pa si zaboravila na jedine efikasne i milijonputa proverene sumadijske lekove:

Nego ti da udaris po Komovici-mucenici: sto na se (nadji vec nekog da ti utrlja) a sto, bogami, i u se (da ajvancici pocrkaju)
I da se drzis stare izreke - "Neces ti bez sekire".
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:00 23.09.2007

Ja sam

tako jedared lečila Žmua od sličnog sindroma...tad smo još bili u bgd i on poboleo, ja pribegnem šumadijskom čaju, ali promašim flašu (ljuta umesto brlje), a bogami i omjer...pao je ko daskom odvaljen, ceo dan je ležao u komi, ali kad se probudio bio je zdrav...amnestičan, ali zdrav.
Taska Dana Taska Dana 04:55 23.09.2007

Draga Jelice

Nadam se da si prezivela noc. Ako jesi onda primeni ovu taktiku. Pojedes za dorucak parce leba sa sirom i tri cena belog luka. Sacekas 15 minuta pa pojedes jednu ljutu, ljutu papriku...od toga ces da se uspanicis i ti ali i virusi. Ondaaa...nalij jedan deci neke dobre prepecenice u svoju omiljenu casicu ,drmni onako s nogu pa se zagledaj u daljinu i oteraj djavole u tri lepe materine, sto pop.zdjenije mozes....nalij jos jedan deci i popij na eks...
Iskidaj jednu cvecku iz vaze ili iz baste i zadeni za desno uvo...zagrni frotirski bade mantil , prosetaj kroz sve sobe energicnim korakom jedno 5 minuta a onda udji pod ladan tus....jedan minut...onda ide topla voda dok operes kosu i opet za finale, ladan tus. Dobro se osusis i odes kod muza da ga "budis"...dobro ga probudis i zasps ko klada.
Kad se probudis bices ko nova...

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:03 23.09.2007

Ženooo, ovo ko finalna disciplina

na montipajton olimpijadi sa elementima folklora...najviše mi se sviđa buđenje muža (naročito posle tri čena belog luka) , a najmanje tuširanje ladnom vodom...idem da drmnem prepečenicu, na to sam spremna, mogu i da zadenem cvetić, ljuta, ljuta paprika mi isto nije problem, teranje u tri lepe za dobro jutro...samo ono sa ladnom vodom...
Mića Marković Mića Marković 11:27 23.09.2007

Re: Ženooo, ovo ko finalna disciplina

Možda ona flaša sa tekućinom starom dvest godina, što stoji na "počasnom" mestu u kuhinji, ipak nadje odgovarajuću primenu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:51 25.09.2007

Mićo, da

znaš da bih mogla da to sručim, bar da se zanesvestim, biće mi lakše...a i da ubije ovaj beli luk, sama sebe ometam...
kuki kuki 05:55 23.09.2007

Nedaj se kumo, inace ce da se desi sledece

Vlasta (dolazi spolja vrlo oprezno, okrećući se levo i desno i ne videći Gordanuc. Ona na prstima prelazi preko scene, noseći pod miškom veliku crnu kutiju u kojoj je srebrn serviz).
Gordanac (okrene se i spazi je): Otkud ti, Vlasto?
Vlasta (preplašeno cikne, stavi odmah kutiju za leđa i nasloni se na zid na kutiju, da bi mogla osloboditi ruke): Iju! Iju!...
Gordanac: Šta ti je, more?
Vlasta (užasno uzbuđena): Ju, tako sam se prepala!
Gordanac: Šta imaš da se prepadneš, nisam ja pokojnicin duh. A odakle ti, bogati?
Vlasta: Otuda... bila malo... izišla sam malo iz sobe kao da se prošetam, pa svratila u trpezariju da obrišem prašinu.
Gordanac: Ju, prija Vlasto, što da brišeš, valjda ima u ovoj kući ko da briše prašinu?
Vlasta: Pa ima, nije da nema, i ubrisano je, nije da nije ubrisano, ali ja tako navikla.
Gordanac: Jeste, pravo da ti kažem, i ja tako! Volim ti u tuđoj kući ubrisati nego ne znam šta da mi daš.
Vlasta: Pa to znaš, te i zadržah se tamo. Gledam, bože, one stvari, pa sve me podseća na pokojnicu. Gledam onu stolicu na kojoj je sedela, pa tanjir, pa nož, viljušku, pa sve me guši tuga; pa pogledam slanik pa mi pade na pamet: bože moj, pokojnica je, koliko juče, umakala u taj slanik... (Zaplače se).
Gordanac: Eto ti sad, pa ne moraš ti zato plakati što je ona umakala u slanik.
Vlasta: Pa ne moram, al' tako, kad se setim, a mene guši.
Gordanac; Ostavi, bogati, to, nego šta je tebi, ženo, te si se prilepila uz taj zid kao taksena marka?
Vlasta (zbunjeno): Kako da ti kažem... ovaj, i nisam se prilepila, nego tako, naslonila se; oduzele mi se nešto noge pa se naslonila malo.
Gordanac: Pa idi u sobu, lezi.
Vlasta; Ne mogu, ne mogu da maknem.
Gordanac: Da te povedem?
Vlasta: Neka, idi ti u svoju sobu pa ću ja već lako.
Gordanac (prilazi joj): Kako da idem, zaboga, a tebe da ostavim tako uza zid. (Hoće da je obuhvati rukom). 'Odi, nasloni se na mene!
Vlasta: (očajno): Ne, ne, ako boga znaš!
Gordanac: Ju, crna Vlasto, šta ti je to za leđima?
Vlasta (prestravljeno): Koje?
Gordanac (izvuče kutiju): Ovo!
Vlasta: To? Izgleda kao da je neka kutija.
Gordanac: Nije kutija, nego srebrni serviz, Vlasto!
Vlasta: Biće, veruj, biće serviz, kad ti tako kažeš.
Gordanac (otvori kutiju): Pa serviz, dabome!
Vlasta: Iju, iju, iju, ko bi to rekao?
Gordanac: Ama šta: ko bi rekao?
Vlasta: Pa to; ja sam mislila, kutija.
Gordanac: More, ostavi šta si ti mislila; nego zar ti, tako ti boga, ništa manje nego srebrni serviz?
Vlasta: Tako mi boga, Gordanac, uzela sam ga koliko uspomene radi. Ti znaš koliko ja žalim pokojnicu.
Gordanac: Znam, kako da ne znam.
Vlasta: Pa velim, za toliku žalost pravo je da uzmem kakvu sitnicu za spomen.
Gordanac: Pa kad si htela sitnicu, što ne uzede slanik, kad te je on i inače ražalostio, nego čitav serviz?
Vlasta: Pravo da ti kažem, Gordanac, uzela sam da ga sklonim. Vidim onog Coleta, zašao sa Aleksandrom po kući, cunja na sve strane. Rekoh, ako Cole spazi ovaj serviz... Znaš ga već kakav je, a ima pik na srebrne stvari.
Gordanac: To je istina! (Seti se). Ju, pa on bi mogao i moj budilnik da skloni.
Vlasta: A u kojoj je sobi taj budilnik?
Gordanac: Baš u njegovoj.
Vlasta: E, onda da znaš, taj budilnik je već u njegovom kuferu.
Gordanac: Šta kažeš?
Vlasta: To što ti kažem!
Gordanac: Vala, neće mi ga majci oteti pa makar se rvali. Je l' reče da su Cole i Aleksandra tamo negde?
Vlasta: Tamo dabome!
Gordanac: Dobro, Vlasto, nosi ti ovu sitnicu radi uspomene i skloni je u tvoj kufer, da nešto ne naiđe Cole, a ja već znam šta ću.
Vlasta (polazeći): Samo, Gordanac, znaš kako je, ovakve stvari ne treba razglašavati.
Gordanac: Ne brini, de; znam ja šta je to familijarna tajna.
Vlasta: Pa jeste, to teba da ostane međ' nama. (Ode noseći kutiju).

Gordanac (obzire se levo i desno pa kad vidi da nema nikoga, a ona pažljivo odlazi u Coletovu sobu).
Cole (nailazi sa strane, za njim Aleksandra. On ide kruto, jer je pod leđa od kaputa metnuo veliki srebrni služavnik koji donjim krajem viri).
Gordanac (izilazi iz njegove sobe noseći u džepnu maramicu uvijen neki predmet. Nju neprijatno iznenadi susret sa Coletom i Aleksandrom i zbuni se, te strpa paket u šlafrok).
Aleksandra: Gle, otkud ti u našoj sobi?
Gordanac: Htela sam, znaš, da obrišem prašinu... ama nije, kakvu prašinu, šta ja govorim? Nego, ne znam gde sam ostavila papuče?
Cole: Pa eto ih na nogama.
Gordanac (pogleda): Gle, istina!
Aleksandra: Pa istina, dabome, i ne znam samo šta imaš u mojoj sobi da tražiš papuče?
Gordanac: Bože, Aleksandra, pa nismo, da kažeš, tuđini, pa da ne mogu da ti dođem. Toliko valjda mogu da ti uđem u sobu i da mi uđeš u sobu.
Aleksandra: Svoji smo i dođi mi kad sam ja u sobi, a nemoj mi se zavlačiti kad ja nisam tu.
Gordanac: Bože, Aleksandra, ne misliš valjda da sam ušla ne znam zašto?
Cole: Pa nisi, samo znaš, taj paket...
Gordanac; Prigladnela sam pa uzela dve zemičke, eto ti.
Cole: Pa što tutnu zemičke pod kaput kad nas vide?
Gordanac: Izgleda kao da ti nešto sumnjaš? E, jesi čuo, Cole, tome se nisam nadala od tebe. Nisam valjda... ne boj se, nisam ja od takvih; pre bih dala da mi se odseku prsti no što bi se tuđe stvari dotakla. (U tome trenutku budilnik pod Gordancinim šlafrokom zazvrji strahovito glasno. Ona prebledi, prestravi se, zbuni, uz vrda se i cikne). Iju, iju, iju!
Aleksandra: Šta ti bi, ženo?
Cole: Ama ti kao da nešto zvoniš, Gordanac?
Gordanac (pritisne budilnik, guši ga, ali ne pomaže): Otkud zvonim, šta imam da zvonim?
Cole: Zvoniš, bome, te još kako!
Gordanac: Ama nije, kad ti kažem; nisam ja valjda električna baterija pa da zvonim.
Cole: Evo, slušaj, Aleksandra.
Aleksandra (priđe bliže do Gordanac, da čuje).
Gordanac (da bi zagušila glas budilnika, peva): Traj la, la, la! Traj, la, la!
Aleksandra (krsti se): Bog te video, Gordanac, pevaš u ovoj kući?
Gordanac (užasno zbunjena): O, gospode bože! (Obzire se levo i desno i najzad u očajanju baca paket na fotelju pa klonulo i malaksalo seda na njega, ne bi li mu prigušila glas. Utom budilnik prestaje zvrjati; ona se umiri i gleda očajno čas Aleksandu, čas Colea): Ama, šta to bi, pobogu, ljudi?
Cole: Zvonila si, Gordanac; eto to je bilo, zvonila si.
Aleksandra: I pevala si.
Gordanac (krsti se): Neka je daleko od nas, al' biće da su to neki duhovi.
Cole: Nisu to duhovi, Gordanac, nego budilnik.
Gordanac: Ju, kakav budilnik?
Cole: Pa taj što sediš na njemu.
Gordanac: Šta imam da sedim na budilniku; nikad u životu nisam sedela na budilniku, pa sad ću.
Cole: Ja ti govorim o onome budilniku što si ga uzela iz naše sobe.
Gordanac: Iju!
Aleksandra: Bože moj, ko će kao bog! A ja kažem jutros Coletu: navij, bogati, taj budilnik, da ga čujemo kako zvoni.
Gordanac: E, pa eto, čula si sad!
Aleksandra: Pa čula sam, dabome!
Cole: Sramota, Gordanac, moram ti reći, sramota! Mi nismo došli ovde u kuću da pljačkamo, nego da čuvamo pokojnicinu imovinu, a ti... 'Ajde, bogati, Aleksandra, ostavi je! (Pođe Ijutito i zaboravljajući da mu je služavnik za leđima, okreće Gordanic leđa).
Gordanac (spazi služavnik): Čekaj, čekaj, prijatelj Cole. Sve hoću da te zapitam, pa mi nekako ne dade da dođem do reči: ama šta je tebi, čoveče, pa si se ukrutio kao mlada na viđenju?
Cole: Ne znam, stegao me neki reumatizam u leđima.
Gordanac: Pa vidim ja već to da je reumatizam, samo rekla bih da je srebrni reumatizam.
Cole: Ako je i srebrn, ali bar ne zvoni.
Gordanac: Pa ono ne zvoni, ali ako ja povučem uže, mogu zazvoniti sva četiri zvona sa saborne crkve.
Cole: Ti imaš da ćutiš!
Gordanac: Pa ćutaću, de, samo htedoh da ti kažem, što reče ti maločas, nismo mi došli u ovu kući da pljačkamo, nego da čuvamo.
Cole: Pa da čuvamo, dabome! Zato sam ja i uzeo ovo, nego zašto?
Gordanac: Pa zato, dabome!
Cole: I nije da sam se ja uvlačio u tuđe sobe pa da uzmem, nego sasvim slučajno, više onako usput.
Gordanac: Pa jest, što kažeš.
Cole: Pođemo ja i Aleksandra malo u baštu da uzberemo koji cvetić, pa tako pođemo u baštu pa svratimo u trpezariju, i ja tamo spazim ovaj služavnik, pa kažem Aleksandri: Zašto da idemo u baštu da uzberemo cveće, bolje je da uzmemo ovaj služavnik.
Gordanac: Pa bolje, dabome!
Cole: I jeste. Rekoh, bolje, Aleksandra, da ponesemo služavnik. A evo i da ti kažem zašto je bolje. Drugome ne bi' ali tebi ću da kažem. Vidiš i ovaj Kuki, on bi bio kadar, kad bi se dočepao ovoga služavnika, da ga odnese pravo u Založnu banku, samo da ima čime da se kocka. I ovo što sam ja uzeo ovaj služavnik, može se reći da sam ga spasao.
Gordanac: Pa jest, što kažeš, i ja sam budilnik spasla.
Cole: Pa dobro de, neka ti bude. Samo, znaš, Gordanac, o tome ne treba da se čuje, jer ako navale svi da spašavaju...
Aleksandra; Kakvi su, razgrabili bi celu kuću!
Cole: Zato, 'ajde svako u svoju sobu pa da se rastovarimo.
Gordanac (koja još uvek sedi na budilniku, ustaje): 'Ajde, bome, jer ja se nažuljih kao niko moj. (Razilaze se svako u svoju sobu).
gordanac gordanac 09:36 23.09.2007

kuki..

...na ti budilnik, neću da ga spasavam (a i ne radi)


a klešta nisi ni vid`o :))))

ne dam klešta
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:38 23.09.2007

Re: Nedaj se kumo, inace ce da se desi sle

Kuki

Auuuuuuuuuuuu..de se ja nadjoh u mojoj omiljenoj OZaloscenoj....familiji....A drago mi je sto sam ufatio GordanuC...hehehehheh....ma i Vlasta je sumljiva....mlogo!!!
Jedino mi se ne dopada za reumu (otkud znas taj tajni podatak...Hm BIA!!!)
Ajd sad...nocas ce da se nadjemo....valjda vestice nece setati?
BKC
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:06 23.09.2007

Ko će nego

kum da se potrudi oko uboge, bolesne kume...fala ti slatki moj, jelci dodajem i osamnaest kutija nakita za istu, da ne govorim o pratećim novogodišnjim dekuracijama, osrednja robna kuća da se ulepša...sve je tvoje, da vi'š što sija i cakli, čudo jedno.
Vlasta Vlasta 19:14 24.09.2007

JOJ KUKI

nešto sam htela da te pitam pa ako bi mogao da mi ostaviš adresu vratne žile... htedoh reći, stanovanja...
kuki kuki 19:41 24.09.2007

Re: JOJ KUKI

Ostavi ti moju zilu (kucavicu) na miru. Kol'ko sam ja razumeo Coleta (co'ek zna iz prve ruke) ti si ona sto je vicna s' metlu. Otkude sada ova veza sa Savom Savanovicem?
Vlasta Vlasta 22:26 24.09.2007

Re: JOJ KUKI

očuvanje tradicije, kuki. ne stvarno, gde si?
kuki kuki 22:50 24.09.2007

Re: JOJ KUKI

Na bezbednoj udaljenosti.

Deli nas bezvadusni prostor koji nista ne prenosi, pa cak ni vradzbine.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:48 25.09.2007

Ma kume

ne brini, naša Vlastica je ko šećer slatka, kud bi ona...
mani tumaranje po svemiru, vidi što je ovo zgodno

sakriješ se iza palme, a ako te Vlasta i nađe, prvo će te zamoliti da joj namažeš leđa, pa će da se brčne, pa sladoled, pa opet treba leđa namazati...
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 11:42 25.09.2007

Re: Ma kume

sakriješ se iza palme, a ako te Vlasta i nađe, prvo će te zamoliti da joj namažeš leđa, pa će da se brčne, pa sladoled, pa opet treba leđa namazati...

:)))) hihihihi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana