Kud plovi ovaj brod

ser_goxy RSS / 07.04.2009. u 08:59

 

 

Završi se još jedan serijal-specijal Velikog brata. Konačno. Učesnici su navodno bili VIP, ali pre bi se moglo reći da su BIP ili Navip. Pobedio je ko je pobedio, zavesa se spustila, i ne mogu da dočekam jesen...pa ispočetka. Neki novi klinci, nepoznati, koji će onda one tamo sezone biti VIP. U krug.

 

Mala je Srbija za sve to. Uz ovoliku količinu reality i sličnih show-ova, gde uvek izniknu neki novi „heroji“, imam utisak da će za koju godinu svako biti poznat. Svako će imati svojih pet minuta slave, da pokaže guzicu, sisu, ili neki drugi deo tela. Poneko i progovori neku pametnu, ali to brzo padne u zaborav. Hit ostaju oni koji izvade budalu, ili gromoglasno prdnu u krupnom planu. Naša deca imaju nove idole. Blago nama...

 

U suštini, ne znam da li bi neko zaista pametan imao ikakvu šansu da pobedi. Ako bi takav i ušao u kuću, verovatno bi njegovi razgovori grubo bili sasečeni u montaži. Nije to za raju. A pošto ga ne bi bilo u dnevnim pregledima, brzo bi bio izbačen. Poražavajuće. Ne kažem da poneki učesnici ovog zabavnog programa nisu imali nešto u glavi, ali to nikada nije u prvom planu. To je sporedna stvar. Brzo zaboravljujuća.

 

Cenim da nikada u istoriji ovih naroda prosečan čovek nije znao za veći broj nebitnih likova. Pre su ljudi znali ili bar čuli za političare i istaknute umetnike. Danas je sramota ako ne znaš za Mikija iz Kupinova, Maju iz Niš ili onog Srbu što je u kući proveo čitav jedan dan. Impresivno. Degradirajuće.

 

Sledeće što nas sa zapada očekuje je onaj šou u kome se dvadeset četiri sata dnevno prati život neke poznate ličnosti i njene familije. Jedva čekam. Ceo dan dogodovštine iz porodice Ražnatović. Kakav hit!

 

Da li neko zna dobitnika NIN-ove nagrade ove godine? Sterijine? Možda neke od Nobelovih? Muk...zar nije tužno? Treba staviti prst na čelo i zapitati se...kuda plovi ovaj brod. Nizvodno definitivno, neki bi rekli i logično. Meni nije, ja bi da malo uzvodno odemo...džaba mi trud. I ovo što pišem, ne znam ni sam zašto. Mnogi su o ovome pisali, pišu i pisaće. I to na bolji način od mene. Ja onako laički, iz srca, za deset minuta. Ma da...dosta je, ne bih vas više zadržavao. Inteligencijo Srbije, imaš deset sekundi da napustiš kuću velikog smrada...devet...osam...

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

natasavb natasavb 07:13 08.04.2009

Nije vredno nerviranja

Da li neko zna dobitnika NIN-ove nagrade ove godine?

mogu ja?
iskreno, TV skoro i ne gledam, a kad gledam te silne gluposti preskacem. kratak je zivot da bih ih trosila na takve stvari i jos se nervirala zbog njih. nije to samo kod nas tako. to smo samo pokupili svetske gluposti. ne nerviraj se, vec iskoristi vreme na nesto lepse.
a znas li ti ko je dobio Mesinu nagradu? :)) eto , ako nisi do sada citaj Kecmanovica. odlican je.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana