KREMPITE SU BILE POSLUŽENE!

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 23.09.2007. u 01:34

1marijahh9.jpg“AKO JEDNOM VIDIŠ MARIJU, TI JOJ RECI DA JE VOLIM...!”

OVA REČENICA, MEDJUTIM, NEMA NIKAKVE VEZE SA PRIČOM KOJU BIH ŽELEO, OVOM PRILIKOM, DA VAM ISPRIČAM.

JA NE ZNAM ŠTA SE OVO DOGADJA SA GODIŠNJIM DOBIMA! POGOTOVU NAKON NATO BOMBARDOVANJA! U SVEMU NAM SE UVUKAO NEKI NESKLAD! U SVAKU PORU, U SVAKU ĆELIJU NAŠEG ČOVEKA, (A I SVAKOG ČOVEKA U NAŠU ĆELIJU), ŠTO BI SE NEKAD REKLO!
KAO DA POSTOJE SAMO DVA GODIŠNJA DOBA, POLARNO LETO I TROPSKA ZIMA! ILI SAM NOĆAS, MOŽDA, TO SAMO SNIO! NO, KASNIJE ĆU SE, DA BIH TO NAUČNO I PROVERIO, UŠTINUTI ZA DEBELO MESO!

KADA SMO VEĆ KOD ĆELIJA I DEBELOG MESA, JEDNOG OBIČNOG DANA, IZNEO SAM DJUBRE, DOLE (NA UGLU), DO KONTEJNERA DA BIH GA BACIO, MISLIM, NE DA BACIM KONTEJNER, NEGO TO DJUBRE, NARAVNO!
ALI, POŠTO JE NAŠ SVAKODNEVNI ČOVEK UVEK MNOGO ZNATIŽELJAN I ZBOG TOGA VEOMA PROKLET, BACIVŠI SVOJE DJUBRE, KRENUO SAM OČIMA DA ŠARAM PO OSTALOM SMEĆU, KOJE JE BILO TUDJE! UBRZO, PAŽNJU MI JE PRIVUKAO JEDAN KOVERAT KOJI JE IZGLEDA BIO NEOTVOREN I SVEŽ.
MENI ĆE PAŽNJU MOĆI DA PRIVUČE BILO ŠTA U OVOJ SVAKODNEVICI, TOLIKO SAM JADAN, ALI OVOG PUTA U PITANJU JE BIO SAMO OVAJ KOVERAT.

kontejner_280_x.JPGkorupcija%20koverat.jpg

POGLEDAO SAM LEVO-DESNO KAO DA NEŠTO KRADEM, ČAK SAM POGLEDAO I SEBI IZMEDJU NOGU, I HITRINOM ISKUSNOG ALI PREKALJENOG GUBITNIKA NA CENI, ĆAPIO SAM SVOJ PLEN! BRZO SAM SE UZŠUNJAO U SVOJ TOPLI SIVI DOM, TE ZAMANDALIO SVE BRAVE, ZAKAČIO OBA LANCA, NAVUKAO SVE ROLETNE, ČAK SAM ZAPUŠIO I ŠPIJUNKU NA VRATIMA VATOM ZA UŠI I ZAKLOPIO WC ŠOLJU, ZA SVAKI SLUČAJ! TAD MI JE POZVONIO I TELEFON ALI SE NISAM OBAZIRAO, SEO SAM U FOTELJU, SEBI REKAO: NEKA ČEKA TELEFON, DAJ DA VIDIMO ŠTA JE OVO!

OTVORIO SAM KOVERAT I - IZVADIO POZIVNICU, KOJA JE GLASILA NA JEDAN DIPLOMATSKI PARTI, U MOSKVI! ODLIČNO, REKOH, BAŠ NESTO SAM GLADAN OVIH DANA, PA IDEM DA SE, KO ČOVEK, LEPO NAJEDEM, A NEŠTO MI SE I PIJE, PA AKO VEĆ TREBA DA P(R)OPIJEM, A ŽEDAN, NEKA TO BUDE NA NJIHOV RAČUN, MA KO TO ONI BILI!

POZNATO JE, NAIME, DA U DANAŠNJE VREME, SVAKO MOŽE DA UMRE LAKO, ZATO MU NE TREBA PROTEKCIJA, ALI, ZA OVAKVO NEŠTO, POZIVNICA MU JE SVAKAKO NEOPHODNA!

NA SEBI SAM IMAO I ODELO I KRAVATU KAD SAM STIGAO U MOSKVU, NA PRIJEM. UŠETAO SAM SE KAO POKOJNI TITO! OKO MENE SE NALAZIO GO POLITIČKI KREM NAŠEG DRUŠTVA I CEO NAŠ DŽEP-SET.

KREMPITE SU BILE POSLUŽENE, I ODMAH SAM UZEO DVE DA MI I DRUGA RUKA NE OSTANE SIROTA! TURIO SAM JEDNU U USTA, A DRUGU U DŽEP, ZA KASNIJE. KREMPITU, A NE RUKU!

krempite.jpgimgsizer.aspx?img=25238&h=0&w=0

ZAČULA SE GRAJA, STIGAO JE VOJA! UČINIO MI SE NEŠTO POZNAT. A I JA NEŠTO NJEMU. PRIŠAO MI JE I POČEO DA MI OBJAŠNJAVA KAKO NIJE BIO OBAVEŠTEN NA VREME DA ĆE SE KREMPITE DELITI ODMAH NA POČETKU I KAKO SE BOJI DA JE NA NJIH ZAKASNIO, ALI SAM MU JA, POMALO MUSAV OD ISTIH, PROMRMLJAO NEŠTO NERAZUMLJIVO I IZVADIO MU, RUKOM IZ DŽEPA OD KOŠULJE, ONU SVOJU DRUGU, REZERVNU KREMPITU ŠTO SAM JE SEBI ZA KASNIJE TU BIO POHRANIO.

BIO JE TAKO SREĆAN ZBOG TOGA, I POSTALI SMO VELIKI PRIJATELJI, PA MI JE, KASNIJE, TOKOM VEČERE, MNOGO TOGA ISPRIČAO, U ČETIRI OKA, STALNO ME NUDEĆI CIGARA KOJE ON NIJE VOLEO, A MENE SU OD DIMA PEKLE OČI PA SAM MORAO MALO I DA ŽMURIM NA JEDNO OKO. ALI ZATO JE VOLEO PRIČE O VLADI DA JE MENI BILO BAJKA SLUŠATI GA.

U REDU, DOCNIJE ME JE BOLEO STOMAK, JER SAM SE PREJEO SLUŠAJUCI GA, ALI ME SAD BOLI UVO ZBOG TOGA. VREDELO JE PA ME ZATO SAD ZABOLE!

BAŠ SAM SE LEPO PROVEO PROŠLOG VIKENDA, U MOSKVI. A SAD SE ODMARAM SVOJOJ U VIKENDICI!

MOŽDA VAM OVA PRIČA DELUJE ŠAŠAVO, AL’ NE BOLI!:)

imgsizer.aspx?w=0&h=0&img=25243

 

Autor: Aleksandar Todorović Bekan

http://bekanismi.blog.hr/

 

Atačmenti



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dragan Vujanović Dragan Vujanović 02:44 23.09.2007

Sad gibanicom treba protrljati zube !!



Velika je sreća čuti, tako, iz prve ruke, nebuloze o vladi, o našoj miroljubivoj koegzistenciji i uklještenosti između Rusije i SAD, zatim o Evropi koja, ako hoće, mora da nas zamoli da dođemo, a ne da nam tu nameće nekakve principe, o našoj tradiciji na Kosovu koja je pet puta dugovečnija od Amerike, o našoj slovenskoj duši koja nas vuče braći na Istok...

E, sad, krempite... Ne znam čiji je to izum. Mislim, deo čije kuhinje. Šta ako je to odnekud sa zapada?! A vi ih tamo jeli !

Za svaki slučaj, gibanicom treba protrljati zube!!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 09:27 23.09.2007

Danil HARMS

Starice koje ispadaju

Jedna starica se usled svoje preterane radoznalosti nagnula kroz prozor, ispala i razmrskala se.
Kroz prozor se nagnula druga strica da bi videla onu koja se razmrskala, ali je usled svoje preterane
radoznalosti takođe ispala kroz prozor, strmoglavila se i razmrskala.
Zatim je kroz prozor ispala treća starica, zatim četvrta, zatim peta.
Kada je ispala i šesta starica, meni je dosadilo da ih gledam, pa sam pošao na Maljčevsku pijacu
gde su, kažu, jednom slepcu poklonili pleteni šal.
Черевићан Черевићан 09:40 23.09.2007

кренпите

ако је нешто могло да допринесе да СВАМИ тинејџерска чуула умени уживају БАШ . . . . беху то кренпите сбозом заливане код ристе сладолеџије у посластичарници заћошкомнам пре неких 50 септембара.је боте . . како лети време.
фала Вам г Тодоровићу на потсету.
gogo gogo 14:27 23.09.2007

:<<

a juče, nešto posle 14 časova, neki drugi čovek, obilazeći kante za đubre u studentskom parku (nije ništa bacao, tražio je..), nije imao sreće da naleti na sličan koverat.. ali, bio je zadovoljan i onim što je našao: komad (od)bačenog peciva. činilo se da ga je u slast pojeo. kažem: činilo se, jer sam se trudila da ga ne gledam, iako je bio na 20 centimetara od klupe na kojoj sam sedela. da mu ne bude neprijatno.. a ustvari - ustvari sam bila kukavica.
a neki treći čovek.. on se na klupi prekoputa - presvlačio. iako se činilo da odeća koju skida, nije ništa čistija od one koju oblači. kažem: iako se činilo, jer..
mi smo jeli sladoled. i uživali na suncu.
posle je savest jela mene, a sunce odjednom počelo da pecka.
Aleksandar Todorovic Bekan Aleksandar Todorovic Bekan 15:50 23.09.2007

Re: :<<

I ja sam imao prilike da gledam neke ljude, namernike, koji su se presvlacili na klupi u parku ispred ekonomskog fakulteta i na onoj cesmi prali svoje noge. A ja sam bacao grancice nekim psima da mi ih donesu. I bili su bas uporni. I jedni i drugi.
mariopan mariopan 21:47 23.09.2007

Re: :<<

KREMPITE......eh,ne daj boze da deca vide onu sliku...odoh ja odavde.Odmah bi mi posla nasli..a nestanu brzinom svetlosti...samo im miris dugo treperi po kuci..i onda me pitaju kada cu ponovo da ih napravim?
mariopan mariopan 15:50 24.09.2007

Re: :<<

E<sve ste pogresno uradiliii. Prvo ,kovertu ne dirajte gde god da je vidite,nemate pojma ko je tu stavio i zasto. Mozete posle ihahhaaaj godina da negde svoju sliku vidite,sve je BIA snimila i pise MITO-man.

Al,zbog onih krempita sve vam se gleda kroz prste.Onda pogresno je i sto ste samo dve krempite uzeli. Dva posluzavnika najmanje treba,jedan je mamac za VK drugi je da se pojede. Taj mamac nosite nazad do kontejnera,tamo uvek ima dece koja se hrane iz istog a VK obecao da ce ih nahraniti,pa tu decu posluzite krempitama...samo jednu bacite u kontejner (mamac) . Za njom ce VK da uskoci u isti a vi tada zatvorite cvrsto poklopac...... I posle lepo operite ruke,ko zna kakve bolestine mozete pokupiti od lepljivih prstiju mnogi su stradali.
Aleksandar Todorovic Bekan Aleksandar Todorovic Bekan 17:42 24.09.2007

Re: :<<

Uvek sam, ipak, vise voleo baklave, kod Dzeme u Makedonskoj.
AlexDunja AlexDunja 22:08 24.09.2007

znam da kasnim

preporuka.bas!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana