Tell me why I don't like Mondays

Jelena Milić RSS / 14.04.2009. u 10:13

Zato što tokom celog UN nisam mogla da shvatim šta jeste u opisu posla Borisa Tadića, dal kao predsednika Srbije dal kao predsednika DS, i za šta on i DS jesu odgovorni, mada mu je svaka druga rečenica bila "da otklonimo sve dileme". . Finasiranje stranke?  Nije moj resor. Smanjenje vlade? Nije moj resor.  Malverzacije oko ovoga i onoga? Nismo mi, to je bilo za DSS mandata. Gde je BTW tad bila DS, u vlasti il opoziciji?

Zato što su najmanje dva  predloga bila sramno umontirana, i u njima se osuda govora mržnje i diskriminacije svela na sprdačinu tipa PMS plus ekonomska u kriza  pa udri po Ćosiću i Đilasu.

Zato što u nedelji za na nama nisam  čula jasan i glasan stav LDP o Djilasovom biseru da "Romi idu odakle su došli."

Zato što mi je muka od maspopulizma tipa smaknimo svima plate.

Zato što sam se složila sa jednim delom nekog teksta Đorđa Vukadinovića. Ono jes da su nam zaključci zašto je do toga došlo i  šta s tim u vezi teba činiti dijametralno suprotni, al...ovo dole, namerno naravno istrgnuto iz Vukadinovićevog konteksta,  što bi rekli blogeri i forumaši-potpisujem.

Dolaze vučja vremena. I aktuelna srpska vlast grdno se vara ukoliko veruje da će i kroz njih moći da provesla dosadašnjom mešavinom dobre volje, lepih reči i maglovitih obećanja na sve četiri strane.
Uostalom, nisu slučajno izrečene - a ni slučajno prećutane i zabašurene u ovdašnjim medijima - jasne i prilično oštre reči ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Konuzina izgovorene prošlog petka u Ruskom domu. U svom neobično otvorenom izlaganju ambasador je prvi put izgovorio nešto što se, zapravo, podrazumeva, ali o čemu se ovde malo govori, a to je da će eventualni prijem Srbije u EU svakako imati odraza na odnose Srbije i Rusije.
Konuzin je rekao da bi, pored ostalog, prestao da važi sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje i upozorio na svojevrsno licemerje da se, uprkos zvanično proklamovanoj neutralnosti Srbije, „u stvarnosti radi na približavanju NATO-u i primeni njenih standarda". Drugim rečima, niko ovde nije blesav. Na nama je da odlučimo, ali ne treba imati iluzija da će danas bilo ko - a naročito velika sila - bilo kome dozvoliti da ga vuče za nos.
Greše svi oni koji veruju kako će ova aktuelna ekonomska kriza sa dnevnog reda potisnuti političke probleme - baš kao što su grešili oni koji su govorili kako je nakon rušenja Berlinskog zida nastupilo vreme postistorije, „večnog mira" i sveopšte harmonizacije svetskih političkih odnosa. Naprotiv. Realpolitika se vratila na velika vrata. A ekonomska kriza i problemi će samo učiniti da njeni milenijumski principi - borba za prestiž, prirodne resurse, bogatstvo i teritoriju - budu još transparentniji, a njihova realizacija još brutalnija. Teško zemljama i narodima koji to još uvek ne vide i ne shvataju.

Pa dobro bre Ms Milić, ima li nešto OK u tvom životu ovih dana?

Pa jedan  od omiljenih likova iz Dr House mi je naprasno ukinut, al zašto! Ode tip u Obaminu PR službu! Malo li je na ovaj očaj gore.



Komentari (46)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 10:31 14.04.2009

U raljama braće

U svom neobično otvorenom izlaganju (ruski) ambasador je prvi put izgovorio nešto što se, zapravo, podrazumeva, ali o čemu se ovde malo govori, a to je da će eventualni prijem Srbije u EU svakako imati odraza na odnose Srbije i Rusije.
Jako je lepo kad je neko otvoren, i više ne mrmlja o velikom slovenskom bratstvu, gasnim cevima .. Na to malo izrečenog može se lako zaključiti ... Oh, naša mala slatka sudbinica, uklještena između velikog istočnog i velikog zapadnog brata !

A i VK se uskočoperio, baš kad i Rus. Primetio, opet, da se u Srbiji loše živi, pa traži izbore, da još jednom pokaže šta zna kad je na vlasti.
A ekonomska kriza i problemi će samo učiniti da njeni milenijumski principi - borba za prestiž, prirodne resurse, bogatstvo i teritoriju - budu još transparentniji, a njihova realizacija još brutalnija. Teško zemljama i narodima koji to još uvek ne vide i ne shvataju.
Baš nas briga. Mi smo vodootporni. Mi smo slobodarski narod :)
Jelena Milić Jelena Milić 10:48 14.04.2009

Re: U raljama braće

Mi smo vodootporni


al nesto pokislo izgledamo
loader loader 11:08 14.04.2009

Re: U raljama braće

al nesto pokislo izgledamo
Pa... nije lako kad ruski brat kritikuje. To je sad kontemplacija, razmatranje gde smo grešili, gde smo ga možda povredili.. :)
avemarija avemarija 11:58 14.04.2009

Re: U raljama braće

Baš nas briga. Mi smo vodootporni. Mi smo slobodarski narod :)
*novo


Amebe , to smo mi postali.
Jednocelijske prazivotinje koje zive po barama ,ali i u ljudskom probavnom sistemu.
Odtuda dizenterija , kod vecine .
Jelena Milić Jelena Milić 10:32 14.04.2009

to inner party

izbrisala sam tvoj komentar jer nije fer prema ljubiteljima serije koji jos ne znaju o kome se radi !

loader loader 11:11 14.04.2009

Re: to inner party

izbrisala sam tvoj komentar
Erot'ka, ba.. :)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 10:33 14.04.2009

the commitments

Jelena, podsetila si me na onog tipa iz filma The Commintments koji daje sam sebi intervjue ispred ogledala.....:) mislim, zbog poslednjeg dela:
Pa dobro bre Ms Milić, ima li nešto OK u tvom životu ovih dana?

Pa jedan od omiljenih likova iz Dr House mi je naprasno ukinut, al zašto! Ode tip u Obaminu PR službu! Malo li je na ovaj očaj gore.
Jelena Milić Jelena Milić 10:35 14.04.2009

Re: the commitments

rodi dojl?

i lajk him!
Jelena Milić Jelena Milić 10:39 14.04.2009

to ivana

i tvoj sam komentar obrisala

malo postovanja prema dr house ljubiteljima koji to jos nisu gledali!
ivana23 ivana23 10:45 14.04.2009

Re: to ivana

Jelena Milić
i tvoj sam komentar obrisalamalo postovanja prema dr house ljubiteljima koji to jos nisu gledali!

OK, ne bunim se, ali to je bilo u svim novinama, na net portalima... Oni koji vole i prate tu seriju to vec znaju.
Jelena Milić Jelena Milić 10:47 14.04.2009

Re: to ivana

cuj, ako ima i jedna koji ne zna, a cita moj blog, necu da mu kvarim
johnny011 johnny011 12:10 14.04.2009

a ja hteo da pitam....

na koga se ovo odnosi.........
Pa jedan od omiljenih likova iz Dr House mi je naprasno ukinut, al zašto! Ode tip u Obaminu PR službu! Malo li je na ovaj očaj gore.

ali vidim da Jelena briše li briše one koji su to hteli da podele s nama - neobaveštenima...... a mrzi me da guglam dr house + barack obama

bindu bindu 12:22 14.04.2009

.

promasila si dan. juce bio ponedeljak...
The Boomtown Rats. I Don't Like Mondays. and wiki

Milan Karagaća Milan Karagaća 12:48 14.04.2009

nije valjda?

Drugim rečima, niko ovde nije blesav. Na nama je da odlučimo, ali ne treba imati iluzija da će danas bilo ko - a naročito velika sila - bilo kome dozvoliti da ga vuče za nos.

U zabludi je svako ko misli da je Rusiji važnija Srbija nego EU ili NATO i da će zbog Srbije žrtvovati svoje opdnose sa njima ili ratovati zbog nas.
Svi oni koji narodu serviraju takve iluzije i još potkrepljene glupostima tipa pravoslavlje, slovenstvo itd., lažu ga. Narod naseda na to jer, u većini slučajeva, ne razmišlja dublje, a u nedostatku racionalnog ide u iluzorno.
Nije li na Samitu NATO jedno od ključnih pitanja strateško partnerstvo sa Rusijom, nije li to jedna od programskih odrednica Nove strategije, nisu li Medvedev i Lavrov ponovili značaj koji pridaju odnosima sa NATO-om.
Naša elita se samozavarava i zavarava narod, po sistemu "narod voli to da čuje" , a "strancima ćemo malo podvaliti, valjda nas neće provaliti".Eto ruski ambasador nam reče jasno da jasnije biti ne može.
A, evo šta je o takvom ponašanju u spoljnoj politici svojevremeno rekao Jovan Cvijić':
"Не треба мислити, као што се и код нас где што мисли, да је могућно подвалити. Наши противници ће такве подвале обелоданити. Осим тога, народи су се сада знатно приближили једни другима, они се много више познају и све је мање лаковерног света. За свако право и за сваку акцију Србије треба страни свет задобити и расположити истинитим и што је могуће прецизнијим доказима. Нарочито не треба употребљавати познате шовинистичке фразе. Оне код нас због извесних асоцијација могу произвести одушевљење, а кад што нешто и казују. Али страни свет нема српска националистичка осећања и за њега су то голе фразе, које ће он тумачити као оскудицу доказа и знак незрелости. Такав начин националног рада и одбране шкоди, дакле, у страном свету онолико исто колико и подвале."
Ako onda nije moglo da se podvaljuje kada je komunikacijska uvezanost sveta bila skoro zanemariva u odnosu na današnju savremenu tehnologiju,kako neki misle da je to moguće danas.
Inner Party Inner Party 17:40 14.04.2009

Re: nije valjda?

Milan Karagaća
Drugim rečima, niko ovde nije blesav. Na nama je da odlučimo, ali ne treba imati iluzija da će danas bilo ko - a naročito velika sila - bilo kome dozvoliti da ga vuče za nos.

U zabludi je svako ko misli da je Rusiji važnija Srbija nego EU ili NATO i da će zbog Srbije žrtvovati svoje opdnose sa njima ili ratovati zbog nas.


Mislim da je to stvar logike. Buduca Evropa ce se verovatno deliti na EU i Rusiju (i njene satelite). Ako nas EU ne bude htela, ili ako ne resimo medjusobne probleme sa EU zbog kojih mi necemo hteti u EU (npr. KiM ili RS ili ... ) - jasno je da se moramo prikloniti nekome (ko ce stititi nase interese u Savetu bezbednosti i slicnim institucijama), a taj neko je Rusija. A mislim da je i za Rusiju dobro da ima saveznika na Balkanu, unutar EU zone uticaja, izmedju NATO zemalja ...

adam weisphaut adam weisphaut 17:50 14.04.2009

Re: nije valjda?

A mislim da je i za Rusiju dobro da ima saveznika na Balkanu, unutar EU zone uticaja, izmedju NATO zemalja ...

A ja mislim da će toj zemlji biti tu negde između nato zemalja, onako baš, do yaya...
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:18 14.04.2009

Re: nije valjda?

ili ako ne resimo medjusobne probleme sa EU zbog kojih mi necemo hteti u EU (npr. KiM ili RS ili ... )

a jel mi još uvek mislimo na pripajanje RS, ili da joj budemo Rusija.
To kako nas Rusija smatra saveznikom jasno je rekao njihov ambasador. Rusiji je saveznik ili partner EU ili npr.Nemačka, Francuska, Kina, a mi i Moldavija možemo da joj služimo kao džoker da neke svoje probleme na Kavkazu rešava kao što je slučaj Kosova iskoristila za Abhaziju i J.Osetiju.
Mi moramo konačno ukapirati da su nam najvažniji odnosi sa susedima, regionu, EU . Naravno i sa Rusijom ali po meri i srazmeri.
Uostalom onaj ko stalno traži zaštitnika zauzvrat mora postati poslušnik a zaštitnik ćesam odlučivati kada će i pod kojim uslovima pružiti ili, najčešće, obećati zaštitu. Eto, čak i uz pomoć Rusije, nismo sačuvali Kosovo, a druga jestvar da li to priznajemo ili ne.
avemarija avemarija 23:45 14.04.2009

Re: nije valjda?

A ja mislim da će toj zemlji biti tu negde između nato zemalja, onako baš, do yaya...

Dr M Dr M 12:55 14.04.2009

Nesvrstana politika

"A ekonomska kriza i problemi će samo učiniti da njeni milenijumski principi - borba za prestiž, prirodne resurse, bogatstvo i teritoriju - budu još transparentniji, a njihova realizacija još brutalnija. Teško zemljama i narodima koji to još uvek ne vide i ne shvataju."

Vrame nesvrstanosti je proslo.
Ko se ne svrsta na vreme proci ce kao zrno izmedju dva vodenicna kamena.
Nesvrstano ali samleveno.
gorio92 gorio92 15:23 14.04.2009

Re: Nesvrstana politika

Vrame nesvrstanosti je proslo.

A naši vrli političari bi da se svrstaju na sve strane, misleći da je svet poput naroda koji ih bira.
ivana23 ivana23 15:25 14.04.2009

Re: Nesvrstana politika

gorio92
Vreme nesvrstanosti je proslo.
A naši vrli političari bi da se svrstaju na sve strane, misleći da je svet poput naroda koji ih bira.

Umiljato mace dve majke sisa. (Narodna poslovica )
johnny011 johnny011 15:37 14.04.2009

Re: Nesvrstana politika

Umiljato mace dve majke sisa. (Narodna poslovica

A ko umije njemu dvije
gorio92 gorio92 17:52 14.04.2009

Re: Nesvrstana politika

Umiljato mace dve majke sisa. (Narodna poslovica

Liče li ovi naši na Umiljato mače?
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:29 15.04.2009

Re: Nesvrstana politika

gorio92
Umiljato mace dve majke sisa. (Narodna poslovica

Liče li ovi naši na Umiljato mače?

može i ona da umiljato jagnje dve ovce sisa.
a ima i nastavak
dok mu ovce daju, a onda mu ostaje da pređe na ovna ili da pase travu.
avemarija avemarija 20:23 15.04.2009

Re: Nesvrstana politika

Liče li ovi naši na Umiljato mače?


Na Tigrove - da !
Stalno neki tigrovi kod nas , a cak im nismo ni prirodno staniste.
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 13:43 14.04.2009

mondej blodaj mondej

a ja mondejom cekam mondej komentar gdje.milic na bbc-jev clanak i radio zapis o konc logorima u albaniji za vadjenje organa srpskih civila i prodaje istih u tursku i dalje
a ono djilasi, cosici ,americke serijice, svedska, standard

hebes monday... bash

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7993660.stm (by michael montgomery)

KLA Horror Revealed (zvanicni naslov)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7990984.stm
mariopan mariopan 16:46 14.04.2009

Re: mondej blodaj mondej

Dejan Ninkovic
a ja mondejom cekam mondej komentar gdje.milic na bbc-jev clanak i radio zapis o konc logorima u albaniji za vadjenje organa srpskih civila i prodaje istih u tursku i dalje
a ono djilasi, cosici ,americke serijice, svedska, standard

hebes monday... bash

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7993660.stm (by michael montgomery)

KLA Horror Revealed (zvanicni naslov)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7990984.stm

Pa ustvari obratno je......Milicka tvrdi da su oni koji su obucavali te teroriste, naoruzavali ih , stitili ih i sada ih stite od suda i odogovrnosti, ili ih NATO sud (Hag) pusta na slobodu i unistava dokaze o tim zlocinima - ustvari nasi prijatelji.

Cela ova prica nije o nasim politicarima jer svi znamo kakvi su vec o tome da su nasi prijatelji zapravo oni koji su nas bombardovali, lagali o razlozima za taj zlocin, ubijali nase gradjane , rusili sve sto su mogli i zbog kojih smo , izmedju ostalog, ovoliko siromasni. Pored takvih "prijatelja" (mislim da Milicka to tvrdi) neprijatelja necemo ni imati a tu je sasvim u pravu.

A za BT se nekada i ja pitam za koga on zapravo radi, mislim da on pokusava da glumi kako nesto radi ali su ga svi vec provalili. Cak i Rusi.
talicni talicni 19:04 14.04.2009

Re: mondej blodaj mondej

mariopan

Pa ustvari obratno je......Milicka tvrdi da su oni koji su obucavali te teroriste, naoruzavali ih , stitili ih i sada ih stite od suda i odogovrnosti, ili ih NATO sud (Hag) pusta na slobodu i unistava dokaze o tim zlocinima - ustvari nasi prijatelji.


Jel imas ti neki quote gdje Ms Milic to tvrdi?


Domazet Domazet 23:51 14.04.2009

Re: mondej blodaj mondej

talicni

Jel imas ti neki quote gdje Ms Milic to tvrdi?


Treci pasus odozgo.
adam weisphaut adam weisphaut 06:22 15.04.2009

Naravno da su natovci neprijatelji,

Milicka tvrdi da su oni koji su obucavali te teroriste, naoruzavali ih , stitili ih i sada ih stite od suda i odogovrnosti, ili ih NATO sud (Hag) pusta na slobodu i unistava dokaze o tim zlocinima - ustvari nasi prijatelji.

i zato je Domazet tamo kod njih, da se infiltrira na neprijateljskoj teritoriji...
d.markovic d.markovic 14:26 14.04.2009

BTW

Dokle ćeš Jelena da veruješ, da sve što nabacaš kako ti ćorne na pamet, nečemu i vredi. Ako već stalno imaš potrebu da piskaraš, upotrebi bar malo truda da to što radiš, liči na nešto smisleno. Ovako, mislim da je bolje da malo odmoriš!
avemarija avemarija 21:35 14.04.2009

Re: BTW

Ovako, mislim da je bolje da malo odmoriš!


pa da se mi onda bas naj.....mo majke ,
onim koji nas ubise u pojam,
pobedise,
i jos bi sad hteli da se privredno druze,
da obnavljaju odnose.......

A da nasi heroji trunu po tamnicama, iako "ni mrava nisu zgazili".
Dr M Dr M 21:47 14.04.2009

Re: BTW

iako "ni mrava nisu zgazili".


...al` sve drugo jesu...
avemarija avemarija 23:37 14.04.2009

Re: BTW

...al` sve drugo jesu...


Sravnili sa zemljom , pregazili , gde su prosli , tu ni travka vise porasti nece.
Domazet Domazet 23:53 14.04.2009

Hebo te Bog...

avemarija
...al` sve drugo jesu...


Sravnili sa zemljom , pregazili , gde su prosli , tu ni travka vise porasti nece.
...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!
avemarija avemarija 00:26 15.04.2009

Re: Hebo te Bog...

...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!
*novo


al' ce zato ,ako se to i desi, braca Rusi , imidijetli da salju psenicu-belicu i ostale potrepstine..... ko i uvek do sada.
Al ce zauzvrat ,za bratsku pomoc, da pored Nisa celog, pokupe jos i sve ostalo - ma i male privrednike ce da nauce kako treba da se crnchi za -opstu stvar tj Nasu Stvar {ako razumete italijanski}.
Dr M Dr M 00:33 15.04.2009

Re: Hebo te Bog...

...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!


Ne, no cemo opet jesti KORIJENJE.
Izgleda da nam se osladilo, prosli put...
Domazet Domazet 05:39 15.04.2009

Cuti, moze i mnogo...

Dr M
...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!


Ne, no cemo opet jesti KORIJENJE.
Izgleda da nam se osladilo, prosli put...
.....gore. Vidish da se neki boje da nece moci ni travu da pasu...
Dr M Dr M 08:18 15.04.2009

Re: Cuti, moze i mnogo...

Domazet

Dr M
...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!Ne, no cemo opet jesti KORIJENJE.Izgleda da nam se osladilo, prosli put........gore. Vidish da se neki boje da nece moci ni travu da pasu...


Uvek moze da bude gore- kao u onom vicu kad je Hruscov slao u Sibir one koji su, leti, jeli travu, umesto da spremaju seno za zimu.

Cega da se bojim vise, sena ili Sibira?
Domazet Domazet 16:44 15.04.2009

Ne znam sta da ti kazem......

Dr M
Domazet

Dr M
...pa to Balkanu preti opsta smrt od gladi!!!Ne, no cemo opet jesti KORIJENJE.Izgleda da nam se osladilo, prosli put........gore. Vidish da se neki boje da nece moci ni travu da pasu...


Uvek moze da bude gore- kao u onom vicu kad je Hruscov slao u Sibir one koji su, leti, jeli travu, umesto da spremaju seno za zimu.

Cega da se bojim vise, sena ili Sibira?
...na ovu tvoju dilemu licne prirode. Ne poznajem ti afinitete. Medjutim nisam hteo o tome. Ako u ovom tvom vicu ima istine nemoj da se cudish kada Mile Drapshin proglasi Hrushchova za pretechu makrobiotike. I kad smo vec kod iste, sto si ti toliko protiv makrobiotike. To je bash onako uncool a ti mi ne delujesh jedan od takvih. Naprotiv...
avemarija avemarija 20:37 15.04.2009

Re: Ne znam sta da ti kazem......

sto si ti toliko protiv makrobiotike


Ccccc , pa ovaj Zetdomaci je bas inn,
a ja bila ubedjena da je onaj fazon kilo-kilo, a on o makrobiotici.
Hej , a je l' znas da uradis i macku u skoku, ili goluba u letu ?
Dr M Dr M 11:18 16.04.2009

Re: Ne znam sta da ti kazem......

sto si ti toliko protiv makrobiotike


"Bogat jede sta hoce, siromah sta ima a pametan sta mu dusa trazi, ali umereno", da parafraziram izreku

Moj odnos prema makrobiotici je da se ovca hrani makrobioticki, jagnje sisa zdravo mleko pa ja pojedem jagnje.

Cool enough?

avemarija avemarija 14:36 14.04.2009

I hate Monday


iz sve snage .

Ali zato mnogo volim pesmu Mamas and the Papas - Monday, Monday .
srki92 srki92 06:33 15.04.2009

Here is why

I love Mondays...

narocito kad su neradni.



Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 21:01 15.04.2009

carstvo gde caruje drugarstvo

i ja sam gledao UN

veoma, veoma, neobican TV show

seli, gost u novinarka, kao da kafenisu. ona upletena oko sebe, on lose posadjen u stolicu, prave se ozbiljni al ne mogu da izdrze vec s vremena na vreme razmenjuju neku internu foru i fazon, pa se kao malo smejulje.
vidi se da je gost unapred znao pitanja, jer deklamuje nabubane odgovore. a mrsi li mrsi. izbegava temu, menja temu, skrece sa teme, objasnjava nam da postavljena pitanja nisu relevantna vec je relevantno ono sto bi on voleo da mi znamo, a novinarka se uspija i pravi da je profi, ali ga pusta da radi sta hoce, jer oni su u stvari vareni i peceni, i oboje su ponosni na to.
najbolji je kad najavi razjasnenje postapalicom - da otklonimo sve dileme" i da da potpuno (ili sasvim) razjasnim - i onda se ponovo prepusti svojoj logoreji,

sadrzinu nisam razumeo, ali je stil bio skroz pogresan. jedino mi se dopalo sto su njih dvoje tako dobri drugari i sto se tako lepo slazu i sto su to pokazali naciji.
johnny011 johnny011 21:39 15.04.2009

Re: carstvo gde caruje drugarstvo

Dejane, evo kako prolaze oni koji ne znaju interne fore & fazone press službe predsednika Republike.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana