Jazavac u Njujorku

lidiaz RSS / 25.09.2007. u 04:08

Pored svih bitnih stvari (Generalna Skupstina UN) koje se ovih dana odrzavaju u Njujorku, nas je najvise obradovalo gostovanje male trupe nasih glumaca. Oni su ovih dana izvodili tri predstave, dve su monolozi, "Ziveo zivot Tola Manojlovic" Petra Kralja i Mostovi iz "Na Drini Cuprije" u izvodjenju Tike Stanica, a treca je "Jazavac pred sudom", gde su se pomenutoj dvojici pridruzili Aleksandar Stojkovic i Djordje Markovic, glumci Narodnog pozorista iz Banja Luke.

Mi smo ih gledali prvog dana u petak u Srpskom klubu u Kvinsu. Ne znam da li zato sto je ovaj klub daleko od svih, osim onih sto zive u kraju, ili sto je na losem glasu, ali bilo je jako malo ljudi. Ne bih rekla ni pedeset.

Neke fotografije a predstava mozete pogledati ovde 

Samo za one koji su otisli davno ko i ja i sada se samo secaju naseg pozorista, prilozeno je par kratkih klipova. Kad ih postavimo na YouTube, prikacicu sve:

Tola 

Jazavac 

 

Petar Kralj:

"Trenutno obnavljam neke stare predstave i spremam se za pocetak nove pozorisne sezone. Posto sam sada glumac "slobodnjak" i zvanicno penzioner, nastupam u nekoliko beogradskih pozorista - Ateljeu 212, Beogradskom dramskom i Zvezdara teatru. Trudim se da mesecno odigram desetak predstava i to je neki nivo koji mi u ovim godinama najvise odgovara. S druge strane, ima dosta posla i na televiziji. Trenutno igram u serijama "Seljaci" i "Belaladja", a krenulo je snimanje i jedne nove serije po scenariju Sinise Kovacevica, u kojoj imam jednu od glavnih uloga."

 

Tihomir Stanic:

"Da budem iskren, to mi je najdraza uloga u karijeri. I dan-danas me  mnogi ljudi u stvarnom zivotu, poistovecuju sa tom ulogom. Uzivao sam  igrajuci Kralja Aleksandra i uvek mi prija kada se serija reprizira. Prosto,  kako godine prolaze ta uloga mi je sve draza i draza."

(Kraj Dinastije Karadjordjevica) 

 



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:22 25.09.2007

Jazavac u Njujorku

Lidija

Samo za one koji su otisli davno ko i ja i sada se samo secaju naseg pozorista, prilozeno je par kratkih klipova. Kad ih postavimo na YouTube, prikacicu sve


Hvala ti Lidija
cyN cyN 14:30 25.09.2007

organizacija

Pa dajte sledeci put nas obavestite unapred da i mi dodjemo na ovakva desavanja u NY.
Pozdrav iz Brooklyn-a
lidiaz lidiaz 14:36 25.09.2007

Re: organizacija

Hocu ako saznamo. Ovog puta smo saznali tako sto je drug gledao sta ima na Razglednici .
Samo za Bostonce, 27 i 29 bice tamo.
yu1bcd yu1bcd 19:30 27.09.2007

Re: organizacija

"Jazavac pred sudom" je sluzio domoljublju jos 1950-ih godina u Banja Luci ali je ocigledno i dalje dobar srpski export brand Ja sam iz slicnih nostalgicnih poriva posetio Titovu pecinu na Visu.

Dugo se nisi javljala pa sam mislio, da je boson vec otkriven
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:24 25.09.2007

tihomir stanić

izgleda kao okej tip.

gledao sam pre par meseci kada sam boravio kod maje u svojstvu mladoženje neku uporednu emisiju sa njim i tihomirom arsićem, kao dva tihomira, gde su i šta rade. arsić je bio u nekom žešće bljaks fazonu, onako sugestivno veličao radžu, koštunicu, koštuničinu državničku mudrost, kako je ovaj nešto najbolje što se srbiji desilo u istoriji. drugi tihomir je pričao o umetnosti i zvučao normalno. priča se da je pajtićev čovek (to je glavni ds tip u voši), a pajtić je onako, okej, barem izdaleka.
lidiaz lidiaz 19:51 25.09.2007

Re: tihomir stanić

Inace, cestitam. Ne stigoh da odgovorim na mailove :).
gordanac gordanac 20:17 25.09.2007

dramska

sekcija u NS u gimnaziji "JJZmaj", kod prof. Dimitrija Zekavice, a pomenuti Tihomir S. imao je jedan sjajan nadimak, neću da pričam, samo da dodam da osim što je sjajan glumac, on i jedan mnooooogo dobar čovek.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:21 25.09.2007

Re: tihomir stanić

inače fala, ma big sista. :)

jednoga dana kada porastemo doci cemo kod vas preko vode pa da postanemo srpski ian thorpe! :)
lidiaz lidiaz 22:16 25.09.2007

Re: dramska

gordanac
sekcija u NS u gimnaziji "JJZmaj", kod prof. Dimitrija Zekavice, a pomenuti Tihomir S. imao je jedan sjajan nadimak, neću da pričam, samo da dodam da osim što je sjajan glumac, on i jedan mnooooogo dobar čovek.

Imamo i ceo intervju sa obojicom. Kad mi dragi autor intervjua odobri, odnosno posto budu odstampani, postavicu ih ovde :).
lidiaz lidiaz 22:16 25.09.2007

Re: tihomir stanić

Srđan Fuchs
inače fala, ma big sista. :)

jednoga dana kada porastemo doci cemo kod vas preko vode pa da postanemo srpski ian thorpe! :)

Ako cekas da porastete, bice da ce sam da dolazi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana