Tehnologija

Antidote za dosadu

myredneckself RSS / 17.04.2009. u 01:47

Ovoga puta, javljam se inspirisana njanjinim postom od nedavno. Uz nekoliko kvalitetnih linkova naslutićete vi i poneko mišljenje iz moje perspektive, i gledanje na svu tu think geek materiju. Ovo što sam našla na TED.com, jednostavno je fenomenalno! Dakle, radi se o Siftables projektu, o kompjuterizovanim, mislećim pločicama, koje možete slagati, mešati vašim rukama, po vašoj želji, a pomoću kojih onda možete računati, svirati, tj. praviti muziku, pričati sa prijateljima itd. Ja nisam computer geek, ali naslućujem njihovu široku edukativnu namenu. Zamislite šta bi ovo značilo recimo, deci, u njihovom razvoju i napretku, u njihovom procesu mišljenja i raznim željama u igri. Predpostavljam,( jer ne kapiram u potpunosti, kako ove stvari rade posao), da se moraju prikačiti na običan PC, prosto da "isprogramiraš" namenu - muzika, da li ćeš praviti reči, raditi matematiku i dr.Moraću da saznam sve o tome.

Glavni mozak projekta je David Merrill, koji je diplomirao na Fluid Interfaces Group na MIT Media Lab. On i njegove kolege tamo zdušno rade na novim tehnologijama i usavršavanju mogućnosti da radimo sve što želimo, što lakše i bolje. Ovaj Siftables projekat on radi sa Jeevan Kalanithi, i on je i predmet, odnosno njegova prezentacija Siftablesa, ovog TEDTalk-a. On takođe radi na još jednom polju, primeni digitalnih informacija, šire, kad se ne nalazimo blizu tradicionalnih PC. Sada kad ste odgledali clip, verovatno možete reći samo...fantastično.

Po apsolutnoj tišini na početku prezentacije, možemo pomisliti da publika u sali ništa ne razume. Oni, baš kao i ja, još ne znaju za siftables, i gde ovi mali "digital cookies" sve mogu poslužiti. Po aplauzu, dalje, se može zaključiti, da je masa od ljudi napravila mentalni jump, i kao i ja (sa mojim "Maja Pliseckaja sindromom... dok je gledam, čini mi se da je to peace of cake), pomislili: "Kako briljantno, a jednostavno!" Ili..."kako ovo neko već nije napravio!?" Stvarno od ovih aplikacija u tehnološkom napretku sveta, čoveku staje mozak. Ako se neko nad ovim već "izdivio", neka mi oprosti na egzaltiranosti ( stvar je na TED-u od februara, a ja je našla neki dan).

A sada, po običaju, malo nepotrebnog znanja!

Kad je Michael Faraday prvi put demonstrirao električno polje, jedna žena ga je pitala:"Ali, zašto je to dobro i korisno?" On je odgovorio:"A, zašto i po čemu je dobro i korisno novorođeno dete?", misleći pritom da namenski program još treba otkrivati i usavršavati. A britanskom ministru finansija, koji je postavio slično pitanje, odgovorio je:"Jednog dana, gospodine, moći ćete da ubirate porez na ovome."

 Last, but not least...Saznala sam da je David Merrill takođe i muzičar,i nadam se da ne bi imao ništa protiv mog izbora pesme i izvođača, koju poklanjam vama za lepe  uskršnje praznike. Dakle, za vas samo najbolje... probajte... Chocolate Jesus!

 



Komentari (75)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

myredneckself myredneckself 01:54 17.04.2009

Drage

fellow noćobdije...slobodno...ali ja moram da spavam, jutro nije tako daleko
mirelarado mirelarado 02:04 17.04.2009

Re: Drage

Само да махнем! Погледала клип. Феноменално. Овим технолошким чудесима краја нема.
myredneckself myredneckself 09:09 17.04.2009

Re: Drage

Само да махнем! Погледала клип. Феноменално. Овим технолошким чудесима краја нема.

миреларадо, ова чудеса су некад за мене шпанско село, али се толико дивим људима који раде на тим стварима, и њиховим генијалним идејама, па мислим да су они, много више од осталих , дубоко у 21 веку.
и не само ова бранша, дивим се свим научницима. замисли, кад ја моју екипу некад питам-шта хоћете да вам кувам?...а они загњурени у своје тренутне занимације, кажу...штагод хоћеш! молим те, јел' то одговор?
а Дејвид Мерил ради и на справици, која ти према твојим особинама и навикама прави шопинг листу са свим препорукама за твој начин исхране. и онда више нема безвезних питања и одговора!
mirelarado mirelarado 15:32 17.04.2009

Re: Drage

а Дејвид Мерил ради и на справици, која ти према твојим особинама и навикама прави шопинг листу са свим препорукама за твој начин исхране. и онда више нема безвезних питања и одговора!


Ма, дивота! А тек досадна школска питања, поготово за материју где се, тобоже, очекује да ти све знаш, па онда мораш да рониш по енциклопедијама, да гуглаш, и напослетку одговор никад није задовољавајући. Овако, нек подмладак врти коцкице, ем забавно, ем корисно. И ја се дивим свим тим научницима и проналазачима, стално нам отварају нове светове, тако да остаје више времена за доколицу, а ленствујући, зна се, увек дођемо до најлепших сазнања. Тако си нам и ти открила овог чаробњака Мерлина, пардон, Мерила.
Unfuckable Unfuckable 02:05 17.04.2009

ja čim spazim

ovoliko linkova - zalepim preporuku, pa posle dođem da snimim da li je to bilo mudro
ovaj put neću morati.
sjajno skockano
i lepo primećeno :
Maja Pliseckaja sindromom

ja sam koristio Vlatka Stefanovskog
dali76 dali76 06:36 17.04.2009

Re: ja čim spazim

sto kazti nego UNF mi ote komentar iz, tastature...
myredneckself myredneckself 09:24 17.04.2009

Re: ja čim spazim

ja sam koristio Vlatka Stefanovskog


znači i ti unf ?ustvari svaki "prosečan", ili čovek koji se tim ne bavi, kad vidi majstora u nečemu...pomisli tako nešto..
to savršenstvo koje se postigne, od talenta i truda, koji na kraju završi veoma "jednostavno"(na pr.E= mc na kvadrat) pravi i radi posao, tako, da posmatrač jednostavno može da kaže i pomisli, samo...možda bih i ja to mogao, jednostavno je!
u osvrtu na gitaru, Vlatko je ok da sindrom ponese njegovo ime. po meni bi se mogao zvati i David Gilmore, ali to je stvar afiniteta..važno je da su prepoznati genijalni
myredneckself myredneckself 09:28 17.04.2009

Re: ja čim spazim

sto kazti nego UNF mi ote komentar iz, tastature...

hej, dali ! ljubomorna sam što ćete vi tamo ovu geek gadžeteriju imati pre nas
Unfuckable Unfuckable 11:57 17.04.2009

Re: ja čim spazim

znam da je ispred mene čist genije onda kad pomislim da bih i ja to mogao sa istom takvom lakoćom da obavim, imao sam prilike dosta puta da budem povlašćen takvim prizorom
myredneckself myredneckself 12:49 17.04.2009

Re: ja čim spazim

znam da je ispred mene čist genije onda kad pomislim da bih i ja to mogao sa istom takvom lakoćom da obavim, imao sam prilike dosta puta da budem povlašćen takvim prizorom

...kad smo se već raspričali o genijalcima, i ostatak ljudi, koji je autsajder po tom pitanju može da uradi dosta dobrih stvari u svom životu, ali je potrebno puno teškog rada, odnosno to se sve postiže na mnogo "teži" način. svakom se može desiti da napravi recimo pesmu koja će jedno vreme biti hit, ili da napiše jedan bestseler za života. a genijalci to rade stalno, ponovo i ponovo...
jesi li primetio kako su svi oni malo weird ?...imaju problema u običnim odnosima sa okolinom, ili nisu u stanju da drže pod kontrolom svoju slavu, ili totalno omaše u drugim životnim stvarima i odnosima. John Lenon je jednom rekao: Genius is a pain.
Unfuckable Unfuckable 13:07 17.04.2009

Re: ja čim spazim

pa da : tko pogodi u centar, promašio je sve ostalo

takođe - duboko verujem da svako od nas, ali baš svako, poseduje crtu genijalnosti za... nešto, samo je pitanje da li će do toga dopreti tj da li će uspeti da "iskopa" to iz sebe za života...
Blade Runner Blade Runner 05:09 17.04.2009

TED - Fantasticno!

Siftables su prava stvar za decu (za sada). Odusevio me i AlloSphere
natasavb natasavb 08:58 17.04.2009

Re: TED - Fantasticno!

moj sin bi bio odusevljen ovim.

myredneckself myredneckself 09:37 17.04.2009

Re: TED - Fantasticno!

Siftables su prava stvar za decu (za sada). Odusevio me i AlloSphere

Blade Runner, pogledala sam clip, hvala ti što si ga otkrio, ja inače visim na TED-u, al' ne možeš svu lepotu odmah pogledati...posebno iz domena nauke. mene to sve jako kao laika zanima, a ipak se "začudim" kad vidim...
myredneckself myredneckself 09:39 17.04.2009

Re: TED - Fantasticno!

moj sin bi bio odusevljen ovim.

nato, u to sam sigurna, sigurno je blizu taj dan kad će nam to biti dostupno za razne primene i zabavu
Budimac Budimac 10:35 17.04.2009

:)

Sada kad ste odgledali clip, verovatno možete reći samo...fantastično.

Upravo tako :))) i da dodam odličan izbor muzike
myredneckself myredneckself 10:48 17.04.2009

Re: :)

Upravo tako :))) i da dodam odličan izbor muzike

budimac, dobrodošao!
drago mi je da si prvi prokomentarisao muziku, ja sam se već uplašila da će pored tehnoloških dostignuća, Tom proći nezapaženo u ovom postu

mirelarado mirelarado 15:41 17.04.2009

Re: :)

ja sam se već uplašila da će pored tehnoloških dostignuća, Tom proći nezapaženo u ovom postu


Том је и мени запао за ухо, само сам у рану зору заборавила да то и напишем.

myredneckself myredneckself 16:36 17.04.2009

Re: :)

Том је и мени запао за ухо, само сам у рану зору заборавила да то и напишем.

Tom mi je što stariji, to bolji !!! i pored njegovog "hobo look"-a, on ostaje faca
ovu pesmu inače obožavam...i ta relacija Springstin-Vejts, ja sam za Toma
NNN NNN 15:54 17.04.2009

Pozdrav

Kako noćas ne videh (bio sam budan celu noć)...
Pozdrav, i lepo provedite ovih par dana.
myredneckself myredneckself 16:25 17.04.2009

Re: Pozdrav

Kako noćas ne videh (bio sam budan celu noć)...

i da si video, ne bismo komunicirali. ja okačila post, ostavila kuću odključanu uz dobrodošlicu svakom, a ja otišla da spavam(vidi prvi koment. ovde na postu)
podsetila sam samu sebe na marca de manccinija, kako je njanja jednom negde rekla- aaaaa...kaže, marco okači post i pod obavezno legne da spava.
....ili ono u Budimčevom postu...kad je barmen ostavio sve i otišao kući na spavanje, a on i Bob se dokrajčivali
NNN NNN 17:53 20.04.2009

Re: Pozdrav

Pa i mi isto okačili post, pa pobegli
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 16:46 17.04.2009

super

sad se bas vracam sa jedne opet fenomenalne prezentacije. pisacu o tome ...
nema kraja covece. uvek me oduseve ovakvi ljudi. eto sin me pitao juce mama ko su ovi ljudi sto su izmislili ove masine sto pljuju novac (who invented this spiting money machines? - u originalu) kazem sinko to su ljudi kojima nije nikad dosadno i uvek vole da igraju mentalne igrice. on kaze jel to isto sto radi tata? ...sta da mu kazem na to...
myredneckself myredneckself 17:03 17.04.2009

Re: super

on kaze jel to isto sto radi tata? ...sta da mu kazem na to...

njanjo, ne znam koliki je tvoj sin, ali pokaži mu ovog čoveka koji nastupa u toksidu kao magician i predaje matematiku na faksu, fenomenalno..
miloradkakmar miloradkakmar 00:59 18.04.2009

Zakržljaće nam mozak

Siftables projektu, o kompjuterizovanim, mislećim pločicama, koje možete slagati, mešati vašim rukama, po vašoj želji, a pomoću kojih onda možete računati, svirati, tj. praviti muziku, pričati sa prijateljima itd.

Šta su vas spopale te nove igračkice. Te , njanja , razgovaraš i vidiš sve na dlanu , a samo spravica oko vrata, te ti sa ovim mislećim pločicama.. Zakržljaće nam mozak, i ovako radi samo 3o posto, kod nekih i mnogo manje.
Ja sam se navukao na Internet , i iskreno se nadam , da ta čuda sa kojima nas vas dve upoznaste , neće stići do mene.
myredneckself myredneckself 07:23 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

Šta su vas spopale te nove igračkice. Te , njanja , razgovaraš i vidiš sve na dlanu , a samo spravica oko vrata, te ti sa ovim mislećim pločicama.. Zakržljaće nam mozak, i ovako radi samo 3o posto, kod nekih i mnogo manje.
Ja sam se navukao na Internet , i iskreno se nadam , da ta čuda sa kojima nas vas dve upoznaste , neće stići do mene.

milorade, donekle mislim da imaš pravo. ja se još uvek ne oslanjam samo na razne "spravice", recimo dugo sam imala otpor čak i prema mobilnom telefonu. još mi se smeju kad saspem neki broj telefona onako iz glave, jer se brojevi više ne pamte, kad imaš dugmiće, i onda kad ostaneš slučajno bez telefona, a neko ti treba, možeš da se slikaš.
na kompjuteru sam pretežno radila stvari vezane za posao, a onda pre par godina, kad sam otvorila moj prvi blog, više nije bilo nazad sa interneta! sada ponekad pomislim, da ne bi bilo loše da internet isključim iz kuće...čisto da ručak i ostalo ne bi kasnili.
što se tiče pametnih pločica, mislim da pored ostalog, mogu jako dobro da se primene u radu sa autističnom decom, i da je sve to dobro dok nalazi svoju pravu primenu
miloradkakmar miloradkakmar 12:06 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

što se tiče pametnih pločica, mislim da pored ostalog, mogu jako dobro da se primene u radu sa autističnom decom, i da je sve to dobro dok nalazi svoju pravu primenu


U pravu si. Nego ja krenuo od sebe. Pre desetak godina kada sam na poslu dobio računar, mesec dana je ispred njega stajala pisaća mašina i po njoj sam tukao , sada me uhvati panika kada nešto napišem , za trenutak nestane struje, a je ne znam da li sam kliknuo na " Save " ; kad slučajno nestane Interneta meni baš tada zatrebaju informacije sa nekog od sajtova, pa se uhvatim za glavu " šta da radim "; niko ne može da poveruje da ostajem na blogu do 3,oo poponoći i sam sebi se čudim , a mlađi kolega mi je lepo govorio " zarazićeš se ". Jutros , malo nešto kasnije ustao i odmah sam ujključio računar !?
Za mobilne telefone nisam hteo ni da čujem , sada nosam dva - privatni i službeni.

myredneckself myredneckself 12:16 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

niko ne može da poveruje da ostajem na blogu do 3,oo poponoći i sam sebi se čudim , a mlađi kolega mi je lepo govorio " zarazićeš se ". Jutros , malo nešto kasnije ustao i odmah sam ujključio računar !?

ha,ha...i ja sam nedavno rekla da ću morati da primenim neko "skidanje" sa bloga
natasavb natasavb 12:27 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

što se tiče pametnih pločica, mislim da pored ostalog, mogu jako dobro da se primene u radu sa autističnom decom, i da je sve to dobro dok nalazi svoju pravu primenu

da, mislim i ja da bi to za decu sa autizmom bilo sjajno. moj sin je najvise stvari naucio preko kompjutera i ne znam sta bi bilo da ga nismo imali u kuci. narvno, nista od toga ako se ne prenese u svakodnevni zivot, ali to je definitivno njemu najlaksi nacin da prima informacije. verovatno zato sto kompjuter uvek ponovi stvar na potpuno isti nacin, a i to je nesto sto on moze da kontrolise i nema nepredvidjenih situacija. u svakom slucaju, sve moze da ide iz kuce osim kompa. naravno i neta.
p.s. najnovija zanimacija mu je youtube .:))
myredneckself myredneckself 12:52 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

da, mislim i ja da bi to za decu sa autizmom bilo sjajno. moj sin je najvise stvari naucio preko kompjutera i ne znam sta bi bilo da ga nismo imali u kuci. narvno, nista od toga ako se ne prenese u svakodnevni zivot, ali to je definitivno njemu najlaksi nacin da prima informacije. verovatno zato sto kompjuter uvek ponovi stvar na potpuno isti nacin, a i to je nesto sto on moze da kontrolise i nema nepredvidjenih situacija. u svakom slucaju, sve moze da ide iz kuce osim kompa. naravno i neta.
p.s. najnovija zanimacija mu je youtube .:))

nato, znači kod vas gužva oko kompa, neka, to je izvanredna stvar za malog genijalca, šta radi na youtubu?
nadajmo se da će se siftables brzo pojaviti na tržištu
natasavb natasavb 13:18 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

poluguzva. imamo 3 u kuci, ali samo 2 imaju net. moramo to pod hitno da popravljamo.
a na yuotube prvo gledao neki nemacki crtani "kika brot", koji ja ne mogu nikako da provalim, ali vidim skoro da taj lik ima i spomenik u nemackoj i da ga tamo obozavaju. najgore sto je poceo nesto na nemackom da trtlja, a i onako mu engelski ide lakse nego srpski, pa je bilo "o, ne". sad je ukapirao da tamo ima svasta, pa stalno nesto novo ukucava. uglavnom muzika i crtani filmovi.
evo kika . ja ovo uopste ne kapiram, a on odusevljen.
myredneckself myredneckself 14:15 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

evo kika . ja ovo uopste ne kapiram, a on odusevljen.

ja sam ukapirala da se radi o vekni hleba Berndu, i da je jako mrzovoljan, pesimističan, ali mi je i smešan
nažalost ne znam nemački da bih povezala zašto je on, hleb, takav...
u filmu sam primetila da se govori nemačko-engleski, znači to nije samo naša specijalnost
(ovo kika je valjda tv kanal)
natasavb natasavb 16:36 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

ma znam ja da je hleb i da je kika tv kanal, ali ne vidim sta je tu zanimljivo.imamo mi taj tv kanal. tu ga je aleksa i video i zato ga zove kika brot.
pazi kad on i sestricna koja ima 3 obozavaju da ga gledaju i jos vriste od smeha.
myredneckself myredneckself 16:46 18.04.2009

Re: Zakržljaće nam mozak

pazi kad on i sestricna koja ima 3 obozavaju da ga gledaju i jos vriste od smeha.

sigurno sam omatorila kad mi treba znanje nemačkog da bih se
nasmejala
oni to gledaju drugačije
nato, gledaj ovo, meni su ovi iz xkcd-a smešni
topcat topcat 01:49 18.04.2009

Šta je ovo?

Nigdje nikoga...

Ili su vas pojeli praznici ili vježbate inspirirani njanjinim zadnjim blogom ili možda preslagujete ove cookies. Hm.
Vjerojatno sam jedina koja je prvo kliknula na onaj klip sa motornim uljima pitajući se "a šta je tu fantastično"...a onda pogledala glavnu prezentaciju koja je i više nego interesantna.
Pada mi na pamet kako se to sve može iskoristiti.
he, he, he

(Pižon me opasno zarazio s tim hehehekanjem. Valjda ću se odviknuti...ili bar za početak prestati to govoriti ljudima oko sebe! )

Želim vam svima sretan Uskrs.
mirelarado mirelarado 02:20 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

Ту сам ја, Topcat. Хвала на честиткама за празник.
Него размишљам о Милорадовом коментару... Колико је било првобитно неповерење према компјутерима, сећам се да сам сама говорила како је то само мало "паметнија" писаћа машина, па Интернет... а онда је све кренуло шестом брзином и сада много лакше прихватамо све новотарије. Мене све више одушевљавају.
Unfuckable Unfuckable 02:39 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

tko šizi ?
tko piše neopravdane?
topcat, okasnela, kao i uvek

a milorad ..pa zaleteo se malo
tako je i moj nesuđeni (falabogu!) zet lamentirao kako nema bolje sprave do pisaće mašine, a okolo već fercerala devedesetosmica...
topcat topcat 02:39 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

mirelarado

Него размишљам о Милорадовом коментару... Колико је било првобитно неповерење према компјутерима, сећам се да сам сама говорила како је то само мало "паметнија" писаћа машина, па Интернет... а онда је све кренуло шестом брзином и сада много лакше прихватамо све новотарије. Мене све више одушевљавају.


Pa sad...novotarije...neke su sjajne...neke možda malo zatupljuju.
Ovisi o čovjeku kako će ih iskoristiti.

Mene fascinira kad se stariji ljudi navuku na kompove.
Ono: 70+ a sve hi tech.
topcat topcat 02:44 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

Unfuckable
tko šizi ?
tko piše neopravdane?
topcat, okasnela, kao i uvek


Kakvi neopravdani...pa nemam ni Svesku!
Unfuckable Unfuckable 02:49 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

Ono: 70+ a sve hi tech.

ja sam navukao mog Starog, eno mu osamdeseta ..roka po jutjubu i šizi od sreće, malolije
mirelarado mirelarado 02:50 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

topcat

Mene fascinira kad se stariji ljudi navuku na kompove.
Ono: 70+ a sve hi tech.


Јесу помало смешни, али обично су то старци бистре памети од којих се има шта научити (узмимо, а кога би другог, Ека, на пример ).
Овде су, на жалост, такви ретки.
EDIT: за Анфовог ћалета!
topcat topcat 02:56 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

mirelarado

Овде су, на жалост, такви ретки.

To mi i stari kaže...pokazuje na svog vršnjaka "pogledaj ga, starac!" (70) i onda mu izdila neki svoj stari komp...kao za tog "luzera" će biti ok.


Al Unfov ćale vodi!

edit:
ovdje je to dosta često.
Neke bivše profesore sam našla na fejsbuku, a imaju preko 80.
Uredno ostavljaju info kamo idu večeras, što rade, kud putuju...i tako...
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 03:06 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

jeli ovo gajba bez gazdarice pa vi lumpujete. ako, ako tako treba.
nego unfe jel od tvog ćaleta windows mašina ili linux?
ja treba da kupim komp za moje letos pa se čudim dal da im instaliram linux. ovo mi zbog ćaleta jerbo on zna da se zaleti po nekim webstranama sumnjive sadržine pune virusa i koječega.
Unfuckable Unfuckable 03:07 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

moj matori nije geek, ali je iznašao neke neverovatne i prosto - rečima - neopisive metode da skine klip sa jutjuba pravo na dvd....
ja ne umem čak to ni da objasnim, radi se o tome da on "snima" aktivni ekran na kome ide klip (helou ?) nekim kineskim, naravno, rikorderom koji je uglavljen u tv ..ma - loodilo.
Ja mu objasnim 3 poteza kako da skine klip sa jutjuba, a on mi kaže da je to - bezveze ( a provalim ga da me ni ne prati uopšte...pa nije moguće da ja nešto Znam...ne,ne)

loodnica

edit : windows xp, kršina al' radi...neopisivo šta mu je ...naneo u smislu kreativnog ispoljavanja, ali - radi, mrcina
mislim da je win bolji za starce, da ne misle mnogo i da ne tipkaju mnogo, iskreno
mirelarado mirelarado 03:12 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

To mi i stari kaže...pokazuje na svog vršnjaka "pogledaj ga, starac!" (70) i onda mu izdila neki svoj stari komp...kao za tog "luzera" će biti ok.


topcat topcat 03:33 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

Unfuckable

mislim da je win bolji za starce, da ne misle mnogo i da ne tipkaju mnogo, iskreno


I ja glasam za win.


myredneckself myredneckself 07:34 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

Nigdje nikoga...

stvarno, topcat, sinoć je bilo zatišje, i ja sam se čudila gde ste svi...na tv kažu juče, da su Srbi porezervisali i kupili turističke aranžmane, više nego prošle godine u ovo vreme. tumačila sam pustahiju na blogu tako, da su svi negde otišli, i pametno uradili ono što ja ne radim...ostavili laptopove kući! he,he...(evo i mene!)
posle sam otišla da spavam u ponoć, zamisli! hvala na čestitkama
myredneckself myredneckself 07:44 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

moj matori nije geek, ali je iznašao neke neverovatne i prosto - rečima - neopisive metode da skine klip sa jutjuba pravo na dvd....

i ja nekad zapanjim mog sina kad se za nešto "snađem" i ne čekam muža ili njega, da mi pokažu,( jer oni pretežno dobijaju ospice od mog zapitkivanja)
moj sin stane, gleda i kaže..kako si ovo uspela ?... to se ne radi tako!..a ja ...pusti, viš da meni radi, mani me! ako nestane, popravićeš!
..a pošto gubi živce od mojih pitanja, ja ga podsetim da je na mom početku, za sve govorio...istražuj, to što ti treba, najbolje ćeš naučiti, sama!
myredneckself myredneckself 07:50 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

jeli ovo gajba bez gazdarice pa vi lumpujete. ako, ako tako treba.

ma ja vas čekala, i onda uradila ono što i onaj bartender kod Budimca u postu
a dobro je ...niko nije imao direktnu vezu s bogom bar koliko vidim, ovako još neprobuđena
myredneckself myredneckself 08:05 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

To mi i stari kaže...pokazuje na svog vršnjaka "pogledaj ga, starac!" (70)

..a moj stari je dobar! on priča nešto za nekog svog vršnjaka, koji ima isto oko osam banki, sav se zaneo, pa kaže...
šta će on dečko? mislio je najbolje! mi popadamo...
myredneckself myredneckself 08:07 18.04.2009

Re: Šta je ovo?

EDIT: за Анфовог ћалета!

bravo svi ćalci
marco_de.manccini marco_de.manccini 16:20 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

ja ga podsetim da je na mom početku, za sve govorio...istražuj, to što ti treba, najbolje ćeš naučiti, sama!

Лепо ти је рекао.

А ти сад злоупотребљаваш његове речи. Ц-ц-ц. Куда иде ова данашња ... омладина. Интернет вас све покварио.
myredneckself myredneckself 18:00 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

Интернет вас све покварио.

ma pusti marco!... primećujem da posle svake tačke, dok nešto pišem, stavljam com
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:17 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

не знам одакле ти то.edu
ја уопште немам тај проблем.edu
myredneckself myredneckself 22:20 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

не знам одакле ти то.edu
ја уопште немам тај проблем.edu


mirelarado mirelarado 22:30 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

myredneckself
не знам одакле ти то.edu
ја уопште немам тај проблем.edu




www.ни мени није јасно шта је проблем.
www.то ми се никад није десило.
natasavb natasavb 22:48 20.04.2009

Re: Šta je ovo?

не знам одакле ти то.edu
ја уопште немам тај проблем.edu





www.ни мени није јасно шта је проблем.
www.то ми се никад није десило.

ne znam CEMU ovo.
myredneckself myredneckself 08:11 21.04.2009

Re: Šta je ovo?

www.ни мени није јасно шта је проблем.
www.то ми се никад није десило.

mirelarado, ja uopšte ne kapiram : //u čemu/ je/problem. ? i o čemu ti i marco pričate ?
myredneckself myredneckself 08:21 21.04.2009

Re: Šta je ovo?

ne znam CEMU ovo.

nato, ja ne znam stvarno !?
probaj da se informišeš ovde www://fight-web-addiction.com/
natasavb natasavb 14:22 21.04.2009

Re: Šta je ovo?

ja sam prestala da pusim jer me je nerviralo to sto sam shvatil da sam zavisna o necemu. mislila da sam time resila problem zavisnosti.. a onda sam uvela kablovski net.
myredneckself myredneckself 22:41 21.04.2009

Re: Šta je ovo?

ja sam prestala da pusim jer me je nerviralo to sto sam shvatil da sam zavisna o necemu. mislila da sam time resila problem zavisnosti.. a onda sam uvela kablovski net.

...and the rest is history
gordanac gordanac 07:45 18.04.2009

:))

tako ti je fino lepuškast i nedosadan ovaj tekst!
TED je jedno od zanimljivih mesta na internetu koje treba redovno pohoditi, uz EDGE i BOINGBOING, jedno i od mojih redovnih svratište (a ima ih još, naravno!)
myredneckself myredneckself 08:00 18.04.2009

Re: :))

tako ti je fino lepuškast i nedosadan ovaj tekst!
TED je jedno od zanimljivih mesta na internetu koje treba redovno pohoditi, uz EDGE i BOINGBOING, jedno i od mojih redovnih svratište (a ima ih još, naravno!)

tu si gordanac!...ja mislila da si otišla na put, i pametno...da se odmaraš od bloga!
imamo potpuno slične ukuse! boingboing i TED doživljavam kao moje lične RSS reader-e, a volim da pratim i neke sajtove kojima je tema dizajn. pogledaj ovo...čudesno!
gordanac gordanac 08:20 18.04.2009

Re: :))

lovely!
volEm i sve one sa "funny" reklamama, kreativno, vrcavo, zabavno
i prave, analitičke, političke blogove
Internet je čudo kad mu i ako naučiš "staze i bogaze" i odoliš da te odvuče baš sve "mamljivo" na šta se (usput) naleti. Ali izbor i vrste informacija su takve da mi štreberke samo smišljamo način da se (u realnom vremenu) dan produži bar za sat-dva. :))
i - pogodila si - na kratkom radnom putu jesam bila (Pula, Rovinj)
myredneckself myredneckself 08:33 18.04.2009

Re: :))

Internet je čudo kad mu i ako naučiš "staze i bogaze" i odoliš da te odvuče baš sve "mamljivo" na šta se (usput) naleti.

da,da.....često nemam više mesta od tabova koje otvaram...u lutanju krenem od jednog, pa završim bogznagde...a sve ima veze, sve lepše, od lepšeg...zadivljuje me taj info beskraj
mirelarado mirelarado 16:44 19.04.2009

Re: :))

i - pogodila si - na kratkom radnom putu jesam bila (Pula, Rovinj)


Извињавам се што упадам у разговор, али морам да приупитам, јаче је од мене :)) Да ли си у Пули посетила овај кафe у Circolo italiano, где је, некада давно, седео и Џојс? За то место ме везују свеже и дивне успомене.
Нисам нашла већу фотку:
gordanac gordanac 17:09 19.04.2009

Re: :))



..e, mnogo bih ti o tome mogla pričati....

Bila, ćutala, mrmljala, pa opet - ćutala...
Mislila - pa, proći će, mesto k`o mesto, mo`š misliti...
I - nije prošlo
Eto
gordanac gordanac 17:14 19.04.2009

Re: :))

...evo i bonus fotka, tek da se malko raširi Histria po ovom Joyce troll-u :))

mirelarado mirelarado 17:27 19.04.2009

Re: :))

gordanac


..e, mnogo bih ti o tome mogla pričati....

Bila, ćutala, mrmljala, pa opet - ćutala...
Mislila - pa, proći će, mesto k`o mesto, mo`š misliti...
I - nije prošlo
Eto


Ух, много лепо. Одмах ми дође да се телепортујем тамо... Хвала за ову увећану фотку и извињење Myredneckself за ово џојсотроловање, и то су нам наша електронска чудеса омогућила.
topcat topcat 18:07 19.04.2009

Re: :))

gordanac
...evo i bonus fotka, tek da se malko raširi Histria po ovom Joyce troll-u :))


Ne se domislin...
Gdje je ovo
(Bale mi padaju na pamet)

Apropos kafić, to je onaj na ulazu u Prvomajsku ako se ne varam - kod slavoluka.
Uređen je relativno nedavno.
Prije je bio rupčaga sa odličnom marelicom sa šlagom.
myredneckself myredneckself 21:25 19.04.2009

Re: :))

Ух, много лепо. Одмах ми дође да се телепортујем тамо... Хвала за ову увећану фотку и извињење Myredneckself за ово џојсотроловање, и то су нам наша електронска чудеса омогућила.

obožavam kad vas dve trolujete!!!!
myredneckself myredneckself 21:30 19.04.2009

Re: :))

Ne se domislin...
Gdje je ovo
(Bale mi padaju na pamet)

Apropos kafić, to je onaj na ulazu u Prvomajsku ako se ne varam - kod slavoluka.
Uređen je relativno nedavno.
Prije je bio rupčaga sa odličnom marelicom sa šlagom.

....i kad vam se prava Histrianka priključi
darkonduty darkonduty 14:34 19.04.2009

Znaš da se smucam po vani

i da nemam vremena komentirati previše u zadnje vrijeme :((((. Ali danas je poseban dan.

Ovaj siftables je skroz zanimljiv, idem ga još bolje proučiti.

Ofc, tko bi ignorirao Toma? ( moje dvije prijateljice (lucky ones) prošle godine su uspjele ugrabiti karte za onaj njegov rasprodan končerto u Milanu. Eh da se bar hoće prošpancirati malo ođe po brdovitom balkanu kao Bob Dylan ( kojeg sam igrom niza nesretnih okolnosti propustila gledati last year u Varaždinu ).)

Kad sam već propustila legende, imala sam sreće da gledam i slušam uživo jednu malo mlađu legendu - Conora Obersta, pa samo za tebe:

myredneckself myredneckself 21:28 19.04.2009

Re: Znaš da se smucam po vani

Eh da se bar hoće prošpancirati malo ođe po brdovitom balkanu kao Bob Dylan ( kojeg sam igrom niza nesretnih okolnosti propustila gledati last year u Varaždinu ).)

Kad sam već propustila legende, imala sam sreće da gledam i slušam uživo jednu malo mlađu legendu - Conora Obersta, pa samo za tebe:

daj bože da krene putem svog prijatelja Dilana, verujem da hoće...kapiraju se oni odlično. hvala za pesmu
myredneckself myredneckself 21:43 19.04.2009

Re: Znaš da se smucam po vani

Conora Obersta, pa samo za tebe:

Conora sam tek nedavno čula prvi put i odmah mi se svideo, jer je čovek pesnik, koji piše muziku....sister Socrates...znaš da mi takvi lyrics ne mogu promaći

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana