Finansiranje Pravde, šta je zajedničko za Šapera i Nikolića?

FridaysChild RSS / 19.04.2009. u 13:02

icmd5y.jpg

Dnevni list "Pravda" (pravda.rs) vazi za politicko glasilo Srpske Napredne Stranke, i sa punim pravom kako za njega pisu cak odbornici te stranke :

1o7yaw.jpg

Vladimir Djukanovic - kolumnista

Radikal bez šminke (slučaj kandidata br. 83)

 

Ne ulazeci u to koliko je citano stranacko glasilo Tomislava Nikolica, cene za oglasavanje u Pravdi su sledece:

za stampano izdanje

za internet sajt

(posecenost internet prezenacije se procenjuje na samo jednu hiljadu)

 

 

Samo 1 dan zakupljivanja cele stranice stampanog izdanja, u koloru, kosta (sa PDV) 188.800 RSD.

Drzavna kompanija Telekom je zakupila jednu takvu stranu samo 17.04.2009 (za taj dan sam proverio tacnost informacije o reklamiranju, kako inace ne kupujem to smece):

 jzwitx.jpg

Na to treba dodati i zakupljene banere na internet prezentaciji Pravde (jedine) koji po cenovniku za oglasavanje (stavka B1 za naslovnu stranu, stavka B1 za unutrasnje strane) iznosi dodatnih 94.400+ 47.200 RSD. Ukupno 330.400 RSD samo za 1 stampano izdanje i jedan baner.

 

 

Tu dolazimo do logicnog pitanja, ko radi marketing Telekomu Srbija?

McCann Erickson Public Relations, Srdjana Sapera:

Srdjan_Saper.jpg

25. 09. 2008. | 14:48        

Telekom Srbije oformio "dream team" za poslove PR-a i marketinga

Preduzeće za telekomunikacije „TELEKOM SRBIJA” AD nedavno je izabralo firme i agencije koje će u budućnosti raditi na najznačajnijim marketinškim i PR projektima ove kompanije.

Tako će brending usluga, kreativna rešenja i promocija za strateške i taktičke kampanje

Mobilne telefonije Srbije realizovati „McCann Erickson Group” d.o.o.. Ova firma će raditi i na razvoju i unapređenju odnosa sa korisnicima, kroz interne i eksterne kanale komunikacije, sisteme nagrađivanja i bonus programe, a dobili su i posao unapređenja brendinga prodajnih mesta Mobilne telefonije Srbije.

Kreativna rešenja i promociju usluga poslovne ponude Mobilne telefonije Srbije će raditi „Lowe Idols & Friends”

Za izrada kreativnih rešenja, produkciju reklamnog i promotivnog materijala i BTL aktivnosti za promociju Internet usluga Telekoma Srbija zadužen je „Incognito” d.o.o.., a promocije Multimedijalnih usluga Telekoma Srbija će raditi „Buzz Advertising” d.o.o.

Produkciju reklamnog i promotivnog materijala BTL aktivnosti za fiksnu telefoniju Telekoma Srbija, a za rezidencijalne i biznis korisnike pripremaće „Luna/TBWA” d.o.o., a BTL (Below the line) aktivnosti za usluge „Telekom Srbija” radiće „2CHIC” d.o.o.

Razvoj komunikacione strategije i sprovođenje PR (public relations) aktivnosti realizuje „Pleon Olaff&McAteer” d.o.o., dok će medija planiranje i monitoring pripremiti „Initiative” d.o.o., sa podizvođečem „McCann Erickson Group”

http://www.ekapija.com/website/sr/page/195049

Na stranu sto je samo prijavljivanje na konkurs za konsultantske usluge sukob interesa, to sto je firma Srdjana Sapera kao clana predsednistva DS je dobila prava na marketinske poslove drzavne kompanije Telekom je jos veci sukob interesa. U pitanju je ipak ogroman novac velike drzavne kompanije.

No tema je finasiranje Nikoliceve "Pravde"...



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

FridaysChild FridaysChild 18:41 21.04.2009

...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana