Društvo| Život| Životni stil

Veze

selica_nena RSS / 25.04.2009. u 18:37

E što mrzim kad moram da molim za neku uslugu, a još ako je to nešto vezano za doktore, baš se iznerviram.

Prvo, što je to jedini način (sem privatnih varijanti) da stigneš tamo gde treba pre opela ili bar dovoljno brzo da još uvek može neka terapija da pomogne. Drugo, što uvek moram da pitam prijatelje da li imaju neke prijatelje koji znaju nekog dr, pa sem što i njima izlažem do sitnih detalja sve zdravstvene probleme, obavezno je i gutanje gorke pilule zvane – šta si dosad čekala i zašto ne ideš privatno, što uvek prevedem kao – što si glupa, nesposobna i neodgovorna zajedno. Naravno da će prijatelji sa svojim prijateljima još jednom da pretresu tu situaciju, pa će me zatrpati i gomilom sasvim nepotrebnih saveta, počev od leka za koji su čuli da sigurno pomaže, preko onoga da sam trebala da tražim i uput za neko snimanje za koje nikad nisam čula, a i da jesam tačno vidim i čujem dr-a kako urla što mu se mešam u posao, pa do silnih trava i ostalnih alternativnih varijanti. Svi ti saveti su uglavnom pomogli mnogim davno upokojenim koji su imali iste probleme. Treće, bez obzira što mi nisu pomogli nijednom svojom vezom, a svi svuda imaju neke veze, do kraja svog mučenog života sam u obavezi da im iskazujem zahvalnost. I da odgovaram u najnepriličnijim situacijama šta sam uradila sa tim problemom, posebno ako je prisutan širi auditorijum.

Što sam besna? Što mi hitno treba specijalistički pregled, 14000din za privatni snimak, a sa uputom se čeka do oktobra. I što sam pitala prijatelja ima li neku vezu, ja koja mrzim veze iz dna duše, a on mi rekao „Nema problema, smatraj to završenim“. I onda sam morala da prođem kroz sve ono što sam pobrojala, uz put da se pravdam što sam glupa i nesposobna i da ne posumnjam da ta veza nije dovoljno jaka.

I sad sam opet na početku. Veza nije bila prava, ja dugujem još jednu zahvalnost za ništa, ali bar znam da sam glupa.Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana