Mammogram

Jelena Pavlović RSS / 27.04.2009. u 19:11

Osvanuo je lep rano-letnji dan. Isla sam na memogram. Istiskali me i pritiskali od napred i sa strane i sto rece jedna moja drugarica: “ instantno ti izrastu kupe.”

 

 mammogram2.gif

 

Predhodno sam, naravno, ali relativno brzo, odsedela u kancelariji u kojoj sam stiklirala oko desetak papira dok me je poslovno ljubazna sluzbenica propitivala o istorji obolelih od raka u mojoj porodici i tako to. Zacnulo me je pitanje koje se odnosilo na testament. Volsebno sam se pretvorila u oko koje iz pticje perspektive posmatralo neku zenu, mene, koja zbunjeno odgovara na pitanja mlade sluzbenice.
-Testament?
 Oko je trepnulo sa plafona dok se zena, ja, po malo preznojavala.
-Nemam, odgovorila sam,
-Nemam testament. A, zasto me to pitate bas sada pred memograram.
-Rutinsko pitanje, odgovorila mi je mlada sluzbenica.
Vestim rukama sa poduzim noktima, sluzbenica mi je na ruku stavila brzletnu od papira sa imenom i prezimenom mog doktora.
-Dugacki nokti su prakticni u ovom slucaju, rekoh samo da bih nesto rekla.
Ziva sam se izpreznojavala.



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bocvena bocvena 11:28 28.04.2009

sve razumem

Moju drugaricu je doca, onako usput,dok joj pregleda dojke, pitao da li je pušač. Onda joj je rekao da je narkoman i da treba da ide na odvikavanje. Onda je krenuo o statistici i vezi između smrtnosti od raka dojke i pušenja. Na kraju, kad je rekao da je sve u redu, ona je bila ubeđena da neće još dugo. Ko zna, možda je to pravi pristup...
Ovo sa testamentom nikad nisam čula!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:39 28.04.2009

Re: sve razumem

bocvena,
to su rutinska pitanja u Americi. Najvise se boje da ih neko ne tuzi. Ne daj boze da si slabih zivaca pa se,na primer, onesvestis posto te "ispritiska" masina....pa umres od stresa....Glupo zvuci, ali, istinito.
U svakom slucaju, dobro je uraditi snimak jednom godisnje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana