SA "ORLOM" NA DRUGE PLANETE ! (ili Planeta Piri)

markoantonije RSS / 27.04.2009. u 21:20

(Napomena čitaocima: Pre čitanja donjeg teksta, da biste u potpunosti shvatili autorova osećanja, potrebno je pogledati navedene serije ako ikako možete, posebno epizodu Space 1999, pod naslovom "Planeta Piri")

 

Dakle, počeću vrlo oprezno, plašeći se unapred svih predvidjenih i nepredvidjenih pretnji potencijalnim tužbama sa snažnim izgledom na uspeh, uz sav prkos i inat slobodi govora i drugim pravima opisanih u našem Ustavu i svim mogućim deklaracijama o ljudskim pravima, konvencijama etc.

Toliko sam se umorio ovim unapred ogradjenim oprezom da sam i zaboravio o čemu treba da pišem, sav uzdrhtao da se neko ne bi naljutio i našao povoda da mi se pravno osveti, kroz institucije sistema ili popreko, što bi na severu Srbije( da ne bih slučajno rekao Vojvodine, da neko ne zameri) rekli - " Po tamburi !"

Pročitao sam neki tekst, sad već nije važno koji, o jednom našem javnom servisu, nije važno kom, na jednom mestu, nije važno gde.

Elem, gledao sam reprizu epizode, reprizirane serije, nije važno koji put. Gledah do pola i rekoh, ne vredi silovati um, jer tačno znam šta će se dalje desiti, kao da mi se javlja onaj francuski jezik DEJA VU (za nepismene DEŽAVI) !

Tada mi je sinula strašna ideja! Setio sam se prastarih serija koje sam gledao kao klinac UFO i SPACE 1999. U UFO seriji stalno nas maltretiraju zeleni vanzemaljci, a glavni zemljani lik je Strejker čini mi se, a u drugoj, Svemir 1999 je Koenig sa poznatom Dr Helen. Zajedničko im je što imaju baze na mesecu u obe serije. Serije su snimane sigurno pre 1999 godine, a dok sam gledao te epizode, sav sam drhtao (a išle su inače petkom oko 21 i 30), kao da sam predosećao šta će se te godine iz naslova serije i desiti. Ideja je bila ta, da ponudim ideju o repriziranju tih serijala, jer je život na mesecu, mnogo čistiji, duhovniji i raznovrsniji, nego ovde na/u našoj Z/zemlji. Ti tamo možeš sresti različite svetove, a da ti uopšte ne smeta ni treće oko, ni kakav viška ili manjka ud. Tolerancija je tamo vrlo prisutna i sprovodi se zakon o zabrani diskriminacije svake vrste, uz poštovanje svake vrste ponaosob i u globalu. Tamo se misli prenose empaktičkim nivoom komunikacije, dok ovde misli urednika vrludaju oko kasnih 80 tih i 90 tih, koje nam prenosi preko slabih signala putem ranije snimljene slike i tona, za koje smo već izdvajali samodoprinos u okviru samoupravne interesne zajednice, kao spone proizvodne i neproizvodne delatnosti shodno socijalističkom samoupravnom shvatanju naših društvenopolitičkih organizacija i zajednica u okviru udruženog rada. A slab signal, jer je analogan u principu, a u većim opštinama već i digitalan, ako imaš unapred plaćene (sado/mazo) uredjaje i tehnologiju sa svim činčovima, skartovima, MAC adresama externih uredjaj ili odredjenim IP u okviru DHCP servera ili AP WI - FI systema.

Htedoh reći, na drugom mestu je ipak bolje, ma gde da se nalazi, makar i na Mesecu osudjenom na večno putešestvije. Tamo udju u "Orla" (slučajne li koincidencije) i odu na drugu planetu u okviru bliskog orbitalnog gravitacionog polja i to u bezviznom režimu prelaska svih granica, ma kakve granice, granica nema...

 

Tako, nama treba serija da bar nešto bude lepo, da sanjamo, da pobegnemo od problema koji se nastavljaju u okviru izlizane krize koju smo prošli. Trenutno živimo u slobodnoj zemlji, sa slobodom kretanja u okviru nje, pa i van nje ko ima viza i para, a pre toga dodje nekako do svog primerka unikatnog pasoša sa neznatno višom cenom koju diktira zamrznuta cena nafte po promenljivom barelu, bez ikakvih naknadnih intervencija, sa bilo čije strane, na deviznom kursu. Ko nije razumeo, shvatiće kasnije, nakon predizborne ćutnje.

 

Ako se ne trgnemo sada, i što pre ne udjemo u tu, pomenutu seriju, otići će nam Mesec! Moramo brže na Mesec! Oćemo sa "orlom" na druge planete!



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

darkoni89 darkoni89 09:24 28.04.2009

SA "ORLOM" NA DRUGE PLANETE !

To care, svaka ti je na mestu, valja skroz!!!
dasanovisad dasanovisad 14:10 28.04.2009

Koji je to servis?

Evo cuh da si se oglasio, pa da te podrzimo da nastavis, samo teraj!
markoantonije markoantonije 16:01 28.04.2009

Re: Koji je to servis?

Ćeram...
telenovisad021 telenovisad021 14:18 28.04.2009

I JA SAM CUO, NEKA SI !

Rece mi dasa da si se konacno oglasio.

Procitao sam i cudno, setih se kao kroz maglu te serije, mada se ovde ne radi o seriji, je li tako?
markoantonije markoantonije 16:02 28.04.2009

Re: I JA SAM CUO, NEKA SI !

Ma to je gomila svega, ne mogu ti reći čega, a ti treba da izvučeš zaključak...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana