страшимира зов

Черевићан RSS / 27.09.2007. u 20:00

састав на тему . . . рекреативну

пријатно септембарско поподне  па по позиву одо до овдашњих спортских терена да малко 'пикам голфа' .нисам утом баш вичан ,јер и то умеће треба почети на време савлађивати ,а како код мене у срему то баш и није била навика,малко окасних са обуком . но се недам, кад умеју енглези ,ковелим што и ми у пролазу неби им парирали ( ни налик наравно ).

терени - оно право , трава - боли глава ,па се уз мојега познаника страшимира баш лепо накорачах 'узбрдо - низбрдо ', преко реке - па  ушуму , покоју руп'цу и натрефих  . . .

 

 putter.jpg

ишташ више, важно је учествовати кад већ нема шансе дасе побеђује.а и да будеш уочен . . . није на одмет.

бар намалти.

тишина по теренима ,подикоји јахач промакне ободом голф терена, стазама, кад размислим боље - знају да уживају имаоци финансијских залеђина који у доконости оснивају (овакве) приватне клубове ,па се онда ' злопате ' активностима што маааме .а што се тиче мојега познаника, када се неко зове страшимир , онда бар очекујеш да слично и изгледа. Овај , о којем ћу , ни налик . Но дали ? Кад му се оно ђед  , причао ми скоро , спустио ,стрбухом за крухом, из планинске забити, влаком, па се од технике, никад дотад виђене, поплашио те потом замуцкивао , отпоче ' цивилизацијски родовник ' мојем тазе познанику , хирургу у овдашњој болници , пристиглом, нема пар месеци, са престижне лондонске клинике амо  у забит отока нашег,  као стручна испомоћ овдашњим колегама. Привукао ми је интерес, не тако давно ,на једној вечеринки својом изјавом да је за себе још као београдски студент поставио веома висок критеријум упакован у реченицу - дали ћу у животу претстављати део проблема или ћу бити делић решења ?

и тога се држи  задње три деценије . резервисан у наступу , окац изгледа интелектуалног , што ми сремци умемо да одвагамо ' више пазари нег' што продаје', на многе може да вас потсећа док не проговори ,а онда се погубите у колориту сентенци вођених контролисаном  унапред осмишљеном поруком бременитом цитатима познатим, те адекватних начетој теми ( па ко разуме, схвати ) . свако му оглашавање  сличи  на краћу причицу ,па се около њега , у моменту ,сакупе на дијалоге спремни .

а овдашњи  су ( углавном ) такви, више воле да причају него . . . .

 

након голфања седимо у пријатном окруxењу просторија Клуба намењених одмору где пријатност мелодије мази бибњиће а келнери само зују около нуткајући освежење након ' напорних ' голф партија. једино што ми малко засмета је - нигде не уочих женскога лика.

Утом ће мој домаћин: - занимају ме корени твојега оптимизма којим зрачиш а што је веома ретко у овом данашњем натмуреном свету , посебно међу нама 'печалбарима' , обраћа ми се С. - ништа не очекуј за узврат и живи сваки дан као да ти је први у xивоту , узвраћам прозван - али то није применљиво на ширу популацију јер људи траумама појахани нису у стању да на сличан начин изазовима конфронтирају , ( ће С.) - па отуд им и неусклађености између хтења и могућности ,мудрујем - а шта мислиш по питању истополних сексуалних односа  као превентиве  отклањању узрочника поменутих траума кад већ разнополни (углавном) нису куративни , кресну Др. - слабо се у исте разумем ,покушах да изврдам одговор , затечен - да будем посве јасан лично заступам идеју хомосексуалности  као и многи у овом Клубу а као могућу опцију приступа превентивном  разрешењу свеприсутније људске немоћи пред изазовима свакидашњице - паааа, вреди пробати  , јер познато је да су Спартанци . . . , почех ,

кад утом  келнер са чајем , а препознатљиви вокал Елтон Џона ненаметљиво прошара ушесима . . .

и да негушим, јер наш се дијалог богме беше отегао , закључих да ипак ние голф за мене ,бар не на овом острву спаса - док се море около таласа .

 или можда боље овако : еееее , докторе, млого сам бре окаснио за нове изазове .Komentari (70)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 20:37 27.09.2007

izazovi

kao sto rekoste:)
nisu spartanci dzaba...
.

a, i elton ,je koliko se secam najbolje kompozicije
napravio,kad je tekstove pisao njegov prijatelj bernie taupin:
Черевићан Черевићан 08:18 28.09.2007

Re: izazovi

ИНФО
опоменут од Н.Н. читаоца свој претходни одговор насловљен eispanelas&aitas , а на коментар AlexDunja ( изазови) , сам обрисао
Gadic Jedan Gadic Jedan 13:51 28.09.2007

Alex, Alex,


vracam se s posla malopre, i ova kisa me podseti na London, kada sam jednom davnooo tamo ziveo. Pobogu linkovi! Naime, jednom prilikom, moj prijatelj Lance McCormack ( ludi Irac, opste je poznato kako dobro drugujemo sa Ircima, zajednicki nam je Mars, nikako da nas napusti, niti ce izgleda ) Elem, nas dvojica se obresmo u stanu kod Eltonovog vlasuljara. Valjda videvsi da smo sereti ( a jesmo :)), upozori nas da sve mozemo dirati i pipati, osim Eltonovih uredno poredjanih na lutkama perika. Mi rekosmo ok :) Uz nekoliko picenceta, Lance davsi sebi oduska skide svoje, naravno- pantalone i redom krenu da " isprobava " od Eltonovih perika na svom onom mestu...da vidi kako mu stoju.
Nasmejao me je bio, bas mu rekoh E, da moze Madona da te vidi sta sada radis, bogatstvo bi svo svoje dala ( naime poznato je kakva strasna mrznja vlada izmedju ove dve zvezde ). Kakvi smo heroji bili toga dana on i ja!
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 21:21 27.09.2007

JA MISLIM DA BI VI ...

...Čer... bili super u golfu kada bi to bila igra sa samo jednim udarcem... Mislim da me razumete, ipak Vi imate oko pedesetak godina! i kičma Vam baš nije za tako naporan planinarski sport.
Mislim na radni staž....
Sledeći put zovite mene da Vam pokasujem gde zte šutnuli lopatice...
Što se tiče hooomoooo , dobro je za skidanje kila kada me povitla neki kuuurat a ja nevin u želudačni završetak i volo bi da tako i ostane
Черевићан Черевићан 08:23 28.09.2007

Re: JA MISLIM DA BI VI ...

ИНФО
опоменут од Н.Н. читаоца свој претходни одговор насловљен лоптица тражитељ , а на коментар vidomir pavlovic-а ( ja mislim da bi vi . . .) , сам обрисао

andjelija andjelija 21:39 27.09.2007

I beg you

dobri covece, pre nego sto objavis tekst ovde, daj ga nekom da ga gramaticki koriguje ..makar glagole u odricnom obliku.
Черевићан Черевићан 22:15 27.09.2007

I beg to inform You

andjelija , посве искрено, хвалаВам на указу и трудноћу ћу уложити да се сваким наредним саставом, граматички упасујем у прописе речне.
Ljuttko Ljuttko 22:20 27.09.2007

Re: I beg you

E Andjelija, kad si mu kazala i hvala nizašta. Da li si to zaista zaključila da dobri Čerevićan slučajno piše kako piše.
Dali dati kažem ili da idalje misliš da si pismenija.
Eeee, kad bi se duhovitost i visprenost dala naučiti u nekoj školi. Ali nie i ne biva, no da negušim
Evo i ja probah da imitiram Čera pa i meni liči ko da žvaćem suv papir, a tek vama što čitate.
A Čerevićanu hvala na sastavu, meni dovoljno da ulepša kraj dana . A i naučiti se da ponešto.

andjelija
dobri covece, pre nego sto objavis tekst ovde, daj ga nekom da ga gramaticki koriguje ..makar glagole u odricnom obliku.

AlexDunja AlexDunja 22:24 27.09.2007

najdobronamernije!

andjo,sestro!
umij se pa pisi komentare.
o svemu,samo ne o glagolima.
molim te.:)
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:25 27.09.2007

Re: I beg you

dobri covece, pre nego sto objavis tekst ovde, daj ga nekom da ga gramaticki koriguje ..makar glagole u odricnom obliku.

NEEEEE ovo je bas originalno pisanje, dusu odmara. Mi smo svi navikli na recenzente, daj malo narodnog to je ono sto nam fali, ALBIJA VOLO DAMOGU IMAT TE REIZGOVORE
A I KAZU SVAKO IMA SVOJE VESELJEEE
Samo naprd cerevicanine evo i mene krrrenulo
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:28 27.09.2007

Re: najdobronamernije!

andjo,sestro!
umij se pa pisi komentare.
o svemu,samo ne o glagolima.
molim te.:)

TOOO volim narodnoooo pa makar i sunka bila
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:28 27.09.2007

Re: najdobronamernije!

andjo,sestro!
umij se pa pisi komentare.
o svemu,samo ne o glagolima.
molim te.:)

TOOO volim narodnoooo pa makar i sunka bila
andjelija andjelija 22:37 27.09.2007

Re: I beg you

Ljuttko
E Andjelija, kad si mu kazala i hvala nizašta. Da li si to zaista zaključila da dobri Čerevićan slučajno piše kako piše.Dali dati kažem ili da idalje misliš da si pismenija. Eeee, kad bi se duhovitost i visprenost dala naučiti u nekoj školi. Ali nie i ne biva, no da negušimEvo i ja probah da imitiram Čera pa i meni liči ko da žvaćem suv papir, a tek vama što čitate. A Čerevićanu hvala na sastavu, meni dovoljno da ulepša kraj dana . A i naučiti se da ponešto.

andjelijadobri covece, pre nego sto objavis tekst ovde, daj ga nekom da ga gramaticki koriguje ..makar glagole u odricnom obliku.e ljutko previse si ispretpostavljao od mene :))))
duhovitost i visprenost skapirah ... originalan prikaz na ovom blogu u svakom slucaju. osvezavajuci cak.

ali, ali, ali, najosnovnije stvari ma koliko bi hteo da budu autenticne, ....nikad se ne zna ko sve ovo cita i na koga to pisanje moze da utice...samo zato.

dunjica dunjica 22:41 27.09.2007

Re: I beg to inform You

G. Čarevićanine, priznajem da mi čitanje Vaših tekstova istovremeno pričinjava mali mentalni napor, ali golemo intelektualno i od srca uživanje.

Baš sam se danas pitala što Vas nema na blogu, kadli ... radujem se da ste opet ovdje, šireći pozitivnu energiju.
andjelija andjelija 22:45 27.09.2007

Re: najdobronamernije!

AlexDunja
andjo,sestro!umij se pa pisi komentare.o svemu,samo ne o glagolima.molim te.:)sestro, brate mili iskreno da kazem
nije mi literatura jacha strana
angie angie 22:50 27.09.2007

Re: I beg you

....nikad se ne zna ko sve ovo cita i na koga to pisanje moze da utice...samo zato.


pa citaju oni shto razumeju, a utiche-lekovito!:)))
Черевићан Черевићан 23:03 27.09.2007

Re: I beg to inform You

dunjica , Вама хвала на посети овом блогу а ја се уистину трудим да једнонедељни растер постирања састава не доведем у питање
angie angie 22:28 27.09.2007

ne znam zashto,

al mi nekako golf i sva ta dekadencija oko istog bash pashe uz vas-mozda samo neki drugi teren, gde igraju i dame.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:31 27.09.2007

Re: ne znam zashto,

mozda Vas podseca na palicu za golf , uvatilo ga u kicmi...
angie angie 22:35 27.09.2007

Re: ne znam zashto,

ne, podseca me na opushtenost i uzivanje, a sa prisustvom duha!
blue blue 22:42 27.09.2007

kanda je


dotore dokonao da ce doci do resenja ako vaas turi u problem ?

al' vi se drzite one narodne: hvali more, drz' se kraja

pa rekoste sebi: man' se golfa, drz' se jahanja po obodu (poznatog) terena.
Черевићан Черевићан 22:59 27.09.2007

ободом зверајућ

е што се обода голф терена тиче, blue. . то је тема посебна.неговани и тимарени коњи под још истимаренијим јахачицама уистину су празник заочи. ваљда зарад њих и ненађосмо мое лоптице . . . голф, изударане.
Черевићан Черевићан 22:55 27.09.2007

ајмо о теми, молим

наиђох где пише . . .
Голф је спорт у којој играч настоји да голф лоптицу са што мање удараца убаци у рупу, у складу са правилима. Голф је настао у Шкотској у 14 в. и претпоставља се да су први играчи били пастири који су на пространим шкотским пашњацима чували овце. Као рупе су им служиле зечје јаме, а палице су биле од дрвета. Игра је до 19 в. имала само један облик - меч плеј. Победник на свакој рупи био је играч који је с најмањим бројем удараца утерао лоптицу у рупу, а укупан победник је био играч који је победио на највише рупа. Нормално се игра 18 рупа или у скраћеној верзији на 9 рупа.
19. рупа је популаран назив за бар у клубској згради.
Једна рупа се игра тако да се први ударац изврши са тија (tee). Затим се други ударац изврши са места где се лоптица зауставила и тако док се лоптице не утера у рупу. Када лоптица достигне грин (green - површина око рупе где је трава изузетно фино покошена) онда се патује (puting - удара се тако да се лоптица котрља по земљи) док се лоптица не утера у рупу. На терену се налазе разне препреке као бункери са песком и водене препреке. Такмичарки голф се игра индивидуално или екипно.
dunjica dunjica 22:57 27.09.2007

Re: ајмо о теми, молим

Skoro, pa tema )

Kazezoze Kazezoze 23:07 27.09.2007

Re: ајмо о теми, молим

e sad kad smo sve nauchili o golfu, ajmo sad o jahachicama.
ta pravila mi se chine posebno interesantna;-)
Черевићан Черевићан 23:30 27.09.2007

ах, тај Лорка,Kazezoze

иливам, након голфа . . .

по најлепшем путу јасам
јахао те ноћи целе
на кобили седефастој
без дизгина и опреме . . . . .


ал предјутро мобил зврцну . . муж са пута стиже ево . . . те методом босоногом . . кроз маслињак
клиснух лево . . .
Dobrosav Dobrosav 23:27 27.09.2007

оптимизам

Е мој Чер, не разуме хирург твој оптимизам који нас не напушта још од заједничких студентских дана. А ствар је начисто једноставна. Наша неимарска струка је предодређена да у послу контактирамо са људима који ,пуни оптитимизма, улажу новце у градњу зарад себе и потомства им. Ти им градиш путеве а ја им пројектујем куће за многаја љета. Тако сам мислио и одлучио при избору свога позива и остао без покајања. Занимања при којима се човек среће са невољом људском воде у песимизам ако се не огугла. Зато се многи чуде професионалној равнодушности припадника појединих професија. А оно за истополне односе... И у твом и мом селу кажу да неко воли попа неко попадију.
Черевићан Черевићан 23:43 27.09.2007

Re: оптимизам

ха ,Dobrosav -е, бешему, младост одмакла, но сећања нас држе да баш некљокнемо начисто те никако равнодушни да постанемо.а код мене уселу прецрквом . .света подоста,углавном . . ал зарад поопе младог. . . но отим другачијостима женско - мушким се недивани . . . бар јавно.срамотаи.
хвала на посети.
Olga Medenica Olga Medenica 00:54 28.09.2007

Eh Chero

a ja taman mislila da zagrizem u golf!

Mada, nekad ti neki sport ide a neki drugi bas ne ide.
Ljudi su uglavnom nogati ili rukati.
Oni koji najbolje, recimo, igraju ili trce cesto su bangavi sa bilo kakvom loptom.
Well.....osim onih koji su dobri u svemu a oni najcesce zavrse kao gym instruktori. To se ne racuna.

Черевићан Черевићан 10:22 28.09.2007

Re: Eh Chero

Olga Medenica , подоста се овде на малти дружим са полом лепшим , у најбољим годинама животним. и одредасу в. активне ( тјст сујетне) на свој физички изглед, те стога множину рекреативних спортова упражњавају.НИЈЕДНУ нечух да је голфа помињала ( чак ни оне из повише нивелисаних друштвених слојева).
овде, на малти, голф је очуигледно само . . мушки (упс) спорт.
Olga Medenica Olga Medenica 13:41 28.09.2007

Re: Eh Chero

Pa nisu se setile na vreme, pre nejboljih godina da treniraju!
He, he.
marta l marta l 03:29 28.09.2007

spartanci

eh cher, da su u vreme kada si se rodio bili izmisljeni blog i ljudska prava (i propovednici istih) ne bi tvoji rekli "dobili smo sina" nego "dobili smo dete, a sta je nek odluci kad poraste" ....ovako, suzenih vidika od malena, sta ces ....

e, da je onaj uplaseni deda znao gde ce mu lokomotiva odneti gene (mislim na golf, a vi sto insinuirate stidite se:) zakasnio bi na voz.....
Черевићан Черевићан 07:05 28.09.2007

Re: spartanci

marta l , задеду страшимировог и ја несумњам , док одмалена сужена видика ширинами се управо инспиративна показала па ето и у поодмаклим годинама вазда нешто ново намене набаса(ва).
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 06:21 28.09.2007

STA DA RADIM...

...Jel da kupim palice za golf ili kobilu da imam sta jahati...
Черевићан Черевићан 06:59 28.09.2007

Re: STA DA RADIM...

г vidomir pavlovic -у, управо такве и сличне им дилеме . .чине пролазност живота динамичним те да их нема . . ваљало неби
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:21 28.09.2007

Dragi Čerevićane,

hvala za lepu, uostalom kao i uvek, priču...a što se golfa tiče, pa vidi i na našoj maglovitijoj strani Alpa je to postala manija...tj. jedino od cele priče je bitno da si tamo viđen. I ako može u što skupljoj opremi. Rupe i pogađanje istih, više manje...Priča je približno takva da ako si Neko i Nešto, palicu u ruke, pa šetaj skupoću, sve lagačkim korakom, međ rup'cama. Moj Žmu cenjeni je isto takođe dobio napad golfa, jerbo su ga kolege smarale da obavezno, sad i odmah. Tu je Žmu probao da me ubedi da je to sport i vrlo je zdrav kao takav i šećeš tamo i dišeš i sve zeleno...Ja sam mu rekla da može i potpuno se slažem sa takvim sticanjem zdravlja, samo pod uslovom da sa sobom uzme i troje potomčadi, pa kad krene da ih ganja po onim poljanama, biće to još zdravije, onoliko. Onda je probao da navuče i mene, kao idemo zajedno...kako da ne...treba tamo satima da tumaram međ rupicama, a pre toga da zveknem pare za imbecilne pa'talonice i sačuvajmebože cipele, o majicama i kapicama da ne govorim...ako treba da se tumara, odeš lepo u šumu i tumaraš i ima svašta da se vidi, em može i da se nabere i skuva, em mi ne preti opasnost da me neko pokosi lopticom...a i ne volim da budem viđana. Ko bi da me vidi, mož' da dođe na kafu. Dobiće i kolač.
marta l marta l 13:41 28.09.2007

Re: golf i gulanferi

kad je jednom doslo do neizbeznog pitanja da li igram golf i da li je popularan u mojoj zemlji, rekla sam im
"not any more, it is very environmentaly unfriendly, you know"....uz onaj G6 izraz lica sorte primitivcinijednigdevizivite...
i da vidis poverovali
Черевићан Черевићан 21:09 28.09.2007

евоме наколачу . . .

гђо Jelicе Greganović , а штосе голфа тиче, па малкоми сада пост феастум жао што то коднас уздунав се нико ние сетио да ради па да смо веџбали јер (ми само шутирали неке крпењаче онако боси све нам прсти на ногама квргави остали отога.тек посленас стиго футбал прави налуфт што је радијо.међутим тада ми већ увелико трчали заженскама.ебга) фалило би ми сада овде дисам да уместо што се акам путном проблематиком малтешког отока ,лепо натенацке устанем . . . . кад се пробудим .. упарадим попропису, одљуљам до голф терена,
онда ме посилни посади у аутића па ме одвоза на локациу ,све постави наместо а ја само , ,развучем полоптици . . и баш ме брига за све остало. после пићенце уклубу, пријатно мушко друштво ( нема женских да теме разводњавају упс) падне шала на бази зезања онако у невезушу, неком заоко изгледом, ко доктору поменутом, западнем, па ме
кресне ,овај . . .изведе на шанпите ибозу и потом . . .
ето како би се живот организовати могао само да је неко , кадгод, подфрушком се досетијо да . . . . е да се досетијо
jasnaz jasnaz 13:23 28.09.2007

Да ли

ћу, у животу, представљати део проблема или ћу бити делић решења?

Kada ga (ako ga) sl. put sretnete, mislim gosn doktora, da nam pomogne oko ovoga:
Može li se reći „u životu” i uspevati:
. ne biti deo problema a
. biti delić rešenja?
nikola svilar nikola svilar 14:09 28.09.2007

SCENA LJUBAVNA (22/x)

Vrhom jezika dodirnula mu je leđa i sa leva na desno povukla liniju. Potom je na četiri mesta te „linije“ jezikom kružila kao da na njoj ucrtava kružiće a onda je ispod prvog, drugog i poslednjeg kružića utisnula tri vlažna poljupca od kojih je duboko uzdahnuo...

- „Kontinualac na dva polja!“ – rekao je čim se pribrao.

- „Nije, budalo!“

- „Pa šta je onda?“

- „Gerberova greda. Bila su četiri zgloba.“

- „Kakav bre Gerber, Anja, daj ne foliraj, bila su tri zgloba. Četvrti uopšte nisam osetio.“

- „To je zato što nisi dovoljno osećajan!“

. . .

U hodniku je mrak, Lena pokušava da upali svetlo no nigde ne pronalazi prekidač. Slaba svetlost iz sobe na kraju hodnika probija se kroz nadsvetlo i obasjava plafon. Iza vrata, koja nisu u potpunosti zatvorena čuje šaputanje i tihi smeh. Potom polagano prilazi vratima i pažljivo zaviruje unutra. Svetlost od stolne lampe u uglu sobe usmerene ka zidu, obasjava ljubavni par koji leži u postelji. Go do pasa, mladić ispružen leži potrbuške i tiho priča, sa bradom oslonjenom na šake. Devojka je potpuno naga, skulpčana leži na njegovim leđima i zamišljeno gleda u zid. Potom se tiho nasmeje, verovatno na neku njegovu šalu.

- “A čik pogodi šta je ovo!” – prekida ga najednom i jezikom mu dugo dodiruje leđa kao da na njima povlači mnogo kratkih linija.

- “Fasada Müller House Adolfa Loosa!” – odgovara mladić kroz smeh.

- “E, zato te volim” - dodaje ona i rukama ga nežno protrlja po kosi.

Pritajena, Lena posmatra stvari koje su, kao i njihova odeća, neuredno razbacane po sobi. Na dvosedu leže providni plastični trouglovi oranž-crvene boje, golema Jansonova “Istorija Umetnosti” crvenih korica sa utisnutim žigom Pikasovog bika (ustvari guvernal i sedalo od bicikla), knjiga “Pier Luigi Nervi” u izdanju TASCHEN-a, drvena tabla za crtanje, fotokopirane skripte “Uvod u mehaniku deformabilnog tela” i “Fundiranje”; na podu su mnogobrojne bilježnice, jedan digitron i nekoliko kistova u crvenoj plastičnoj čaši. Na ormariću do kreveta stoji kasetofon marke Boos bez tipke, sa istrgnutim vratima za ležište kasete. Devojka nakratko ustaje da upali radio prijemnik i dok ona traži frekvenciju, Lena zuri u njene prelepe grudi…

“Slep je Bog za jad
Što tebi međi svod
Dalek je On
A zvezde su mu zar...“


Dok pesma sa radija lagano teče, devojka se potpuno ispruži na mladićeva leđa pri čemu on teško uzdahnu.

- “A šta ti je, jesam li ti teška?”

- “Jesi, ali ja volim tvoju težinu. Uživam da ležiš na meni” – odgovara,
ali po glasu se oseća da su mu pluća pritisnuta o postelju tako da teško diše.

- „Hej, danas sam napisala nešto za Čerevićanov blog, čekaj samo da nađem papirić, da pročitaš.“

- „Ma nemoj opet da ustaješ, fino mi je. Dođi ovamo, dobićeš batine!“

- „Od koga?“

- „Od mene.“

- „Od tebe? Ha, evo vidi, tresu mi se gaće od straha!“ - smeje se i onako naga drmusa svoje gaćice koje je upravo našla na podu. Napokon, u silnom neredu pronalazi svoje pantalone, podiže ih i iz zadnjeg džepa vadi papirić ispisan rapidografom. Vraća se u krevet, ponovo leže na leđa mladića i odmotava ga ispred njegovih očiju. On nevoljno diže pogled i tiho čita nešto nalik na pesmu:

„Fotokopirana sam.
Eno, kače me po drveću.

Žele svima da kažu
Svi da vide
Baš svi da znaju
kako me više ne mogu znati.

Fotokopirana i ne mogu plakati
Poslednji put.“


- „I? Da li ti se sviđa?“

- „Ne. Morbidno je. I nema nikakve veze sa golfom!“

Potom oboje ćute. Osluškuju pesmu sa radija.

“...Eh čuješ zov
Dubine neba
Šumi ponor plav
Zaludan trud
Posmrtni gradiš ti
nebeski splav...“
Festina Lente Festina Lente 09:37 29.09.2007

Gosn Svilaru,


ovaaaaaj, ljubomoran sam onako malko, asto nisam ja ovo napiso asto nisam ja ovo radio asto nisam ja ovo video ocima iz hodnika? Isto tako mnogo voleo bih znati i da li ovaj par radi spar 22x10 ( dvadesetdvaputadesetputa ) i morao bih sebi pomoci zato moram znati da li me razumete ? I sta su to providni plasticni truoglovi oranz- crvene boje? I da li je ovo preilije posle ili je iprei posle da li me razumete? Mnogo sam vam zahvalan ako mi kazete za trouglove specificno.
nikola svilar nikola svilar 10:43 29.09.2007

Re: "РОТРИНГ" царе!

после пре. дабудем прецизан.
студентарија је то Festina Lente, заљубљена укњиге, балавурдија штобирекли,
незнају они још, јелте, направи начин, ако ме разумете
zanaa zanaa 13:06 29.09.2007

Nikola,

prica je predivna.
hvala sto ste nam je ustupili na citanije
Festina Lente Festina Lente 13:38 29.09.2007

Re: "РОТРИНГ" царе!


Razumem vas na pravi nacin takoreci previse vas dobro razumem. U tome je i najglavnija stvar. Da vam kazem, ja kad sam bio studentarija- balavurdija ja sam morao da molim da li me razumete? A daj mi samo malo, naprimer eto. Al tad je bila institucija tetke. Eto. Ali ako mozete samo malo zadnji put vas pitam da mi kazete stajeTO plasticni providni trouglovi oranz- crvene boje? Al to samo malo i kratko isto.
rica. agnes rica. agnes 13:55 29.09.2007

Re: "РОТРИНГ" царе!

"stajeTO plasticni providni trouglovi oranz- crvene boje?"
Ono čime deca u školi i studenti tehnike crtaju geometrijske figure...plastični lenjiri, trouglovi. ima ih raznih boja oranž, belih, žutih, bezbojnih.
zanaa zanaa 18:54 29.09.2007

da da

da da
zanaa zanaa 18:57 29.09.2007

Re: "РОТРИНГ" царе!

da da
Festina Lente Festina Lente 10:31 01.10.2007

Re: "РОТРИНГ" царе!


Nisam znao za trouglove jer je u moje vreme meni otac od plota sto nas je od komsije delio napravio lenjir drven sto je mogao da me meri po dlanu u skoli jer sam bio nevaljalko. Tad nista nije bilo u bojama a i posle sam mnogo vise naucio prirodu i drustvo, a ponajvislje o nebu pa mi vi izvinite moju ignoranciju.
Time Bandit Time Bandit 15:56 28.09.2007

Ne saginji se Cher

ako vec moras da igars golf sa Strasimirom - Hanzirom. Koliko shvatam niste bas poranili sto se tice godina i oprez nije na odmet sa tom vrstom rekreacije (kad vec niste poceli na vreme).
Черевићан Черевићан 17:21 28.09.2007

Re: Ne saginji se Cher

Time Bandit-у, покушај могуће радње зарад телесногми прегиба,а на коју наоколоуказујете,биће ,акустреба ,елиминисана употребом гаћа плекани.па јесмоли ил нисмо . . . витезова потомци?
Черевићан Черевићан 19:11 28.09.2007

градива (делиријум&сан)

г. nikola svilar-у ,као и вазда затечен вашим саставом размишљам дал да га једноставно банујем из зависти тјст да ме немами одговору или да га зарад коректости оставим, прескочивши га непрочитаног.
кад утом . . . нешто унутарме . . . КВРЦну

шта Он ту мени фундирање помиње, ко да ми анвелопа морових кругова те угао унутрашњег трења појединих елемената тла већ и у сновима ниесу присутни. и шта гербер, ма коо цвету прича,него на уму му ние да варињоновом теоремом свакодневно слуђујем ону студенткињу небилими дала ако јој заврзламу одређивања тежишта материјалног тела , пре тога појасним. и шта Он ту мени гувернал+сиц пикаса, па
зар неслути јаадо да велики мастурбатор гениа из фигуераса, додуше фотокопиран убои евоми над монитором орајснеглу окачен.и какве бре женске ( и то још две), ма јел чуо Он за галу уопште,
и знали да ми се неку ноћ поверио дух сликарев случајно ме набасавши док сам валетом цуњао за радодајкама и указаоми како је галу преотео елијару привукавши је мирисом својим . прокуво сам рибљи лепак у води , театрално ми је објашњавао, и суно уто шаку козјег измета па све измешао.час се осећао мирис рибе, час мирис козе.и на то додах пар капи есенције белог лука. о чуда. био је то прави мирис јарца кад се охладила маса . . размазо сам је по телу и био спреман . . . за под нос гали . . . но утом,ко ветрићем нанет глас стојана чух , где вели . . . .ма прекуцајму николи стихми ,немарим


блажено чиста
купала се
светлосним годинама
нетакнута недра
понудила је
безразложно сада је
потрага за њом

AlexDunja AlexDunja 21:03 28.09.2007

Re: градива (делиријум&сан)

ova gradiva cher.
bolja od originala....
nikola svilar nikola svilar 21:11 28.09.2007

Re: градива (делиријум&сан)

Uh, čim pomenuste "BANovanje" g. Svetislave sav se, jadan, verujte mi nareč, naježih. Zašto, pobogu?
A taman se ovde udobno smestio, pomislih. Kao pravi parazit. Ni reči o golfu. Ali pošto u besjedi vašoj uslediše Mohr, Varignon, Salvador, Gala mu i nesretni joj bivši, namamiste mi osmeh na lice, ubedišteme kako na pravom mestu (p)ostavljam ovo svoje nakaradno pisanije, ove epizode mi. No, primetjujem, uviđam pa priznajem, ne treba s tijem preterivati, pritajiću se namah, kanda, izstraha da jednoč baš uistinu i ne izvisim. Loše bi mi, ionako nesigurnom i podtabletama, uticalo na samopuzdanije. :)

Samo... ko to beše Stole podsetite me. Čim stignete.
Poštovanije.
Черевићан Черевићан 21:22 28.09.2007

Re: градива (делиријум&сан)

AlexDunja управо је то оно што ме је читању блогова својевремено усмерило.наиме што се тренутни фаворит спонтано издиференцира од осталих .па док траје.јер конкуренција поприлична.
Черевићан Черевићан 21:38 28.09.2007

остолету

ха,ха г. nikola svilar ,баш сте Ви неки шерет свестан своје списатељске надмоћи надамном скрибоманом.неби да потаблетама овде наблогу црвените ал ја . . за узором другим . . цуњао небих да сада списатељском стазицом богазицом крећем.

елем
столе= др новосацки стојан петковић ,патолог (упс) објавио досад две књиге песама ( петељке одгрижених сати, и, критски петоугао)

a оно за бан ( не црвени) наравно као шалу схватите
Vlasta Vlasta 18:01 28.09.2007

Nisi okasnio

Če, da je trebalo stigao bi na vreme. Kad srce ište, nikad nije kasno )
Черевићан Черевићан 20:28 28.09.2007

Re: Nisi okasnio

Vlasta , ту сам сагласан саВама, уз мали додатак, битне ствари се увек дешавају у право време ( тјст ми ,склони правдању, тако то оцењуемо).
Time Bandit Time Bandit 20:21 28.09.2007

Pricuvajte plekane gace za

svecanije prilike Cher. Zaista, zasto je onaj gospodin koji seta kanarinca, a iz Vaseg prvog bloga, dosadniji od ovog Hanzira kome jos nije jasno da li je deo problema ili delic resenja (jedan od odgovora bi mogao biti i - da je bolje biti veliki problem nego mali delic resenja).
Черевићан Черевићан 20:43 28.09.2007

Re: Pricuvajte plekane gace za

богами Ви Time Bandit -у зачепркасте у озбиљну тему а коју и jasnaz наче пре Вас . . чега је бити боље делић (или прецизније речено ,бити исплативије ), проблема или решења ? ја наравски одговора незнам, а и кад покушам накантар ставити оба неведена на по 1 тас . . .бемлига . . ниједна страна непретеже. па шта то онда значи . . питам се . . питам . . иливам . . сваки проблем решење засе има!
е сад они којима било кои тас превагне . . . живот протиче . . .само у проблему ( без обзира на тас).наиме ако превагне онај са проблемом, проблем је евидентан, ако превагне онај други ето проблема да се изнађе решење.
итојето.башгазамрсих.и мени самом испало нејасно . . . ово сад на крају.
Time Bandit Time Bandit 21:00 28.09.2007

Eto i cika Spartanac Pahomije

izabra da bude veliki problem. Uostalom, divim se ljudima koji pokusavaju i istrajavaju biti cak i mali delic resenja.
A u nekim (vecini ?) slucajevima "Sta se tu moze - taka tura"
marta l marta l 07:07 29.09.2007

igrali se konji vrani

Rearngsak Boonyavanishkul,
upravo listam katalog ovog umetnika, pa vidim neki radovi kao da pasuju ovde...
Adam & Eve


Adam & Steve
Черевићан Черевићан 09:48 29.09.2007

Re: igrali se konji vrani

marta l како може нешто што женско одабере да непасује. ја вазда имам поверења у укус пола нежнијег .
стога одабирВам . . омануо ние.
mariopan mariopan 14:38 29.09.2007

Re: igrali se konji vrani

G.Cerevicane,svaki vas tekst sa uzivanjem procitam,dozivim ga kao poziv na igranku jer zacas postaje popriste gde se pametni i talentovani nadmecu divnim i duhovitim ,pismenim i lepim prilozima na radost nas ,zaljubljenika u citanje...jos ne videh Fixera..fali nam ovde da doda malo zacina...a on bas ume da takne..


A povodom zakljucka da su Vam godine takve da novu igru ne mozete nauciti...da li ste primetili da ste se elegantno izvukli ,plus pobedili...to jest sacuvali ste se od novih saznanja. Nekad bas nije dobro SVE znati...neka nesto ostane i nepoznato ,pa kao takvo neka samo mastu dira....
Черевићан Черевићан 16:59 29.09.2007

баце те наглаву, паднеш наглаву

mariopan-е, уживоту је в.битно се умети снаћи у моменту датом.овај са голфом ми је био такав.понекад кад неко баш инсистира на нечем , умем и да се поетски оградим стихом

при сусрету лажне наде будим
па ме стога сустиже кајање
мало желим а још , мање нудим
кратко рећи . . . истиче трајање

и верујте успева .алалеме.нелагим.а што се г Fixera тиче мени је вазда част када он у својој креативној доколици блога ми коментаром посети. вазда то буде . . оно право, јер човек . . . уистину уме.
mariopan mariopan 18:54 29.09.2007

Re: баце те наглаву, паднеш наглаву

Opet se slatko nasmejah...Vi G cer bacate u nesvest...))) I snalazite se munjevito, to je poseban talenat,ostalih Vam talenata ne nedostaje... Uzdravlje. ))
Dobrosav Dobrosav 16:48 29.09.2007

О стилу мало

Драги Чер, тема ти је увек инвенције пуна а стил оригиналан. Оригиналности је најочитији доказ када други несвесно почну са опонашањем оригинала што ја невешто и несвесно чиним. Нисам једини како ми се чини. Твоја писанија прочитам поново кад осетим да треба душу да разгалим од брига свагдашњих. А то је много и довољно. Хвала.
Черевићан Черевићан 20:11 29.09.2007

Re: О стилу мало

уф, верујте г. Dobrosav -е оваквом хвалом стављате ме пред озбиљан задатак да вазда текстом мамљив будем. да ме сујета,слабост, штали обузме,а знате и сами како је оригиналност . .ствар момента ,инспирацие, или, како би то једна драгами поетеса ивана,незнатеје, која ме личном поезијом на муке ставља, саставила

попустити слабостима је клађење
без наде
судбина те увек примети кад не обраћаш пажњу
fixer fixer 10:14 01.10.2007

supa u uhu:.

ovde:
ko na golfu:
palica po nekad i napolju
al loptice upadaju li upadaju:
kad:
na devetoj rupi:
leži jedna.. pojedena
evo tuu
proteže see
ćeškaj, bre
tuu samo malo niže
e tuuu
evo tu tuu
jaooj

a
znaš da sam se stvvvarno zabrinula
kad si počo glavu da mi grizeš
evo tu
a posles mislim
ma nek jede
nek ide
eto tu eto tu
i tamo

nemoj sada da mi tu yoko ovo yoko ono
nego moraš to baš tu:
ja mislila ti čovek s maštom
a kad onoo
buuuukvalista poslednji
reko daćeš milion poljubaca
kad ono stvarno milion poljubaca
jooj
tu i tu i tuuuuuuu

a kako se to ljubimo
ko da se jedemo
ko da testiramo otpornos materjala
tu i svuda
ko da smo se decenijama uklapali
kost na oholost
xi xi
booogami tu:

ijuuuu
kako ti pasionirano jedeš
te slatkkkiše:
ma lažeš,
liižii
a gde too piše
plašiš me u 69:
tu i tamo
neGrizi mene
grizzi krevet

tek kad budem pustila neku muziku
videću šta mi je sa uvetom
al valjda imam još jedno
ma naaaavali
jedno ko nijedno
aj baš dvidim
kolko mogu da jaaaooobre izdržim
aoux
sva mi se ježa nakožilla
evo ovde i tu
pippni:

i šta kažeš
voliš da me gledaš
i ovo i to i tu
dooobro aj kad si navalio
upaliću lampu
biraj: ovu ovde ili tamo
mada nisam neka glumica
a dok ti..:
el mi treba za kosu gumica
jel dobro
mmmm tu, too
uuuh

a što si me tero da ti pričam
te pokvarene reči
kad znaš da sam fina,
da ne volim to baš tu
al da znaš i nije loše
nekako..nemoj opet,
buuuudalooo
šta? oćeš sada?!
opet!!?
jebote, umreću mlada!.
uh, nemoj kad ti kažem!.
maaaa, dobro - ajde:.
podmetni to jastuče
-
možeš li i ti još malo?.

()
Черевићан Черевићан 12:17 01.10.2007

албитео кадбимого

осећам је уз мене разливену
добује јој било усана лепљивих
но
када шаком кренем међуножју
шапће
- лагано мили . . олади

груди јој обрис месецом наглашен
слуђује ме
док нада мном клечећи језиком маштовитим
лудости чини

а након раскалашности
прсте ми загубљене међу дојкама јој слутим
испијена од уживања
она се нуди топла и пожудна
- мили . . још . . још
fixer fixer 13:50 01.10.2007

Re: албитео кадбимого

mi nauk starosti vežbamo i nadoknađujemo u okolini atlantide.. onaako: kako padnee:

mr č, evo:
da nosite u novčanku:
po principu:
aaako sretnešš moju maarijuuu
ti jojj kaži da je volim..
to vam je onna koja je stox odlazila
u solarisu od njega:
prema menii:
il tebii:
:

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana