Moj grad

Lake Mead

bauer. RSS / 10.05.2009. u 07:56

Ili ono što je od njega ostalo...

Konačno sam ga ubedio.  Stoji mu taj čamac, niko ga ne koristi, i stalno mi se žali... imam posla danas, biće jak vetar, mislio sam da će deca da ga koriste... konačno danas idemo.  Na pecanje.

Lake010-1.jpg?t=1241936741

Jezero Mid je nastalo kada je tok reke Kolorado pregrađen izgradnjom Huverove brane, izvođenjem građevinskog poduhvata koji bi i u današnje vreme bio značajan, a da ne govorimo o tridesetim godinama prethodnog veka i vremenu velike ekonomske depresije.  Kako god, jezero je  tu gde je, ćudljivo menja zapreminu, uglavnom prema potrebama susedne Las Vegas Metropolitan oblasti, ali i potrebama za električnom energijom susednih bratskih država Arizone i Kalifornije.  Jezero Mid je nešto najbliže Mediteranskom basenu i njegovim morima, osim što je slatkovodno.  Kristalno čista voda i fenomenalne šljunkovite ili peskovite plaže, te strme kamene litice i nebrojene uvale do kojih se ugalavnom može doći samo sa vode, plovilom.

Na ovim prostorima postoji verovanje da su najradosnija dva dana u životu vlasnika plovila dan kada ga je kupio, i dan kada ga je prodao.  U mom slučaju nije bilo baš tako. Dan kada sam kupio čamac je svakako bio uzbudljiv, ali dan kada sam ga prodavao je bio savršen.  Ni daška vetra, površina jezera kao ogledalo.  Motor pali na pola ključa i zadovoljno brunda.  Po izlasku iz marine odmereno dodajem gas, čamac se na momenat propinje da bi se u trenutku vratio u ravan i nastavio da glisira, neumoljivo, ostavljajući za sobom minimalan trag.  U očima budućih vlasnika vidim opijenost, istu onu koja je i mene držala dobrih pet godina (a lako mi se povrati i danas).  Odvija mi se film unazad, koliko smo fantastičnih vikenda proveli na jezeru, obišli svaki zaliv, roštiljali, plivali, verali se po liticama i skakali sa njih u vodu, skijali na vodi, pecali... sve dok se nismo umorili.

Lake036.jpg?t=1241937334

I konačno danas ponovo.  Posle par godina pauze, osećaj je fantastičan. Od momenta zakačinjanja prikolice sa čamcem za kamion, stavljanja osigurača, konektovanja električnih kablova za signalizaciju, podizanja nosnog točka na prikolici (da, da, nekima se i to dešavalo da zaborave da urade, pa bi vožnja bila malo grbava, a kao rezultat, nosni točak bi završio kao nepovratno iskrivljen).  Odatle kreće vožnja ka jezeru koja traje oko četrdesetak minuta, kada ne bi bilo biciklista koji su baš danas odlučili da imaju trku po nacionalnom parku.


Kada se konačno stigne na odredište počinje procedura porinuća čamca.  Naime, većina vlasnika čamaca svoje ljubimce parkira ispred kuće (ako su u prilici) ili u nekom od brojnih parkirališta na suvom koja su daleko jeftinija od mesta u marinama.  Proces porinuća nije previše komplikovan i odlično je uređen, ali je svakako lakše kada u njemu učestvuju dva operatera, jedan na čamcu a drugi na vučnom vozilu koje je, treba reći, u 99.999% slučajeva pickup truck.

Lake064-1.jpg?t=1241937053

U često dugačkom redu na rampi za porinuće kojih je na strani jezera najbližoj gradu ostalo tri, ova na slici gore ima najpovoljniji nagib.  Ona druga je previše plitka, tako da vučni vlak (da ga tako nazovemo) treba uterati u vodu toliko daleko da voda preti da počne da curi u unutrašnjost vozila.  S druge strane, treća rampa je prilično strma i otežava izvlačenje čamca na prikolicu, po završenom događanju na jezeru.

Elem, da bi se čamac porinuo potrebno je prvo uterati prikolicu koja ga nosi nazadačke u vodu (u rikverc, što bi se reklo).  Ispostavlja se da je to za neke ljude nerešiv problem dok je za druge šetnja u parku.  Kako god, tu dolazi do značaja priča o dva operatera (koji znaju šta rade), jedan koji uteruje prikolicu, i drugi koji kontroliše čamac, kada je ovaj u vodi.  U nedostatku znalaca, od pomoći može biti i životni saputnik koji će po porinuću čamca odvesti kamion i praznu prikolicu daleko, daleko, najdalje, skroz na sam kraj ogromnog parkinga gde nema nikakvih prepreka za parkiranje, da vi ne biste morali.  Ali i to je bolje nego ništa. Osim što ćete vi morati po završenom ugođaju da pešačite preko tog istog parkinga na 40 i više stepeni celzijusa da bi ste tu istu prikolicu doveli na rampu i izvukli čamac na nju.

Moj rođeni brat od tetke i ja smo izverzirani, tako da sve ove radnje radimo sa zadovoljstvom.  Danas nismo ništa upecali ali se ne predajemo.  Posebno on.  Kupio je fish finder, sonarni uređaj koji pokazuje šta se nalazi dole ispod.  Držite se ribe, mi sutra ponovo dolazimo, i tako sve dok nas drži, a držaće nas... izgleda



Komentari (125)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja92 vishnja92 08:09 10.05.2009

imao si camac

pa si ga prodao!!!

dobro jutro, jack
bauer. bauer. 08:14 10.05.2009

Re: imao si camac

hey višnja

prodao sam ga, a bio je munja od čamca. ali nije za žaljenje, sad je malo na mene red da uživam u tuđim čamcima, a ima ih ovde dosta
natasavb natasavb 09:20 10.05.2009

Re: imao si camac

sad je malo na mene red da uživam u tuđim čamcima, a ima ih ovde dosta

to je puno bolja varijanta.
nas kum imao camac i to onaj lepi, veliki sa kabinom. celo leto provodili na njemu, samo reke menjali.
kum prodao camac, pa smo sad uglavnom na adi. ja sam pravi zaljubljenik u nju i tamo sam skoro svaki dan. obozavam beograd zbog ovih vodenih oaza.
ovo tvoje jezero izgleda prelepo, kao more. imas li jos neku slicicu?
bauer. bauer. 08:25 12.05.2009

Re: imao si camac

imas li jos neku slicicu?

evo ga link na album, neuređen, ali ima sličica...
dragoljub92 dragoljub92 08:46 10.05.2009

dobar jutar

ona bela linija na brdo ,to od vodostaj,kolko to ima 20-50 metra razlike
bauer. bauer. 08:55 10.05.2009

Re: dobar jutar

nije ništa dobro dragoljube. trošimo više nego što imamo. ali, valjda će pasti jednom taj hiljadugodišnji sneg u planinama kolorada, pa da i nama svane.
Doctor Wu Doctor Wu 09:21 10.05.2009

Re: dobar jutar

dragoljub92
ona bela linija na brdo ,to od vodostaj,kolko to ima 20-50 metra razlike

Ajde, be, ne kvari čoveku ugođaj. Mada su nivoi stvarno na istorijskom minimumu. Vidim da pišu da će prepumpavati vodu iz okolnih rezervoara, ali šta god da rade water bills će morati da idu (verovatno značajno) gore.

Lepa pričica.
bauer. bauer. 09:30 10.05.2009

Re: dobar jutar

Ej, dottore, dovodimo vodu cevovodom iz Oregona, samo ne znam kad ali kako god, ja volim ovde, pa dok traje... a posle ćemo da smislimo nešto.
Doctor Wu Doctor Wu 09:45 10.05.2009

Re: dobar jutar

samo neznam kad

Da, malo će vas pustiti da ožednite (čisto da se podsetiš letnjih restrikcija iz lepe stare Srbijice) a onda će vam pustiti vodu i vi ćete biti srećni ko kučići u liftu (za cenu nećete ni pitati). Water politics u južnim državama USA opasna stvar. Ima i onaj prelep film (Chinatown) na tu temu. Uživaj dok traje.
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 20:28 10.05.2009

Re: dobar jutar

te nivoe najbolje je videti iz helihoptera....neverovatno koliko samo za godinu dana opadne vodostaj.

a steta, lepo izgleda.

vegas i okolina se napajaju vodom iz mead-a....i zahvaljuci tome, temperatura grada je opala za oko 10C u odnosu na 30-te godine.
obzirom da mead strasno brzo nestaje, i napajanje vode u vegasu postao je komfor, pa tako tamo gde su bile zelene povrsine po kompleksima, sada se stavlja ukrasno kamenje, i na taj nacin stedi jezero.

bauer, preporucujem ti da posetis mali gradic nadomak vegasa, boulder city. lep gradic, bez kocke (nekada su tu ziveli radnici koji su gradili hoover dam, i zabranjeno im je bilo da kockaju kako ne bi svu platu potrosili)
bauer. bauer. 04:54 11.05.2009

Re: dobar jutar

bauer, preporucujem ti da posetis mali gradic nadomak vegasa, boulder city. lep gradic, bez kocke (nekada su tu ziveli radnici koji su gradili hoover dam, i zabranjeno im je bilo da kockaju kako ne bi svu platu potrosili)


u bre lepa, pa ja znam Boulder City u prste, you name it...
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 05:39 11.05.2009

Re: dobar jutar

moje mesto tamo je wine bar bistro :)

jel ides nekad do montelaga?
bauer. bauer. 05:54 11.05.2009

Re: dobar jutar

jel ides nekad do montelaga?

montelago u lake las vegas? nisam bio, čuo sam da je lepo. (ne znam za montelago u boulder cityju, možda sam preterao kad sam rekao da ga znam u prste:))
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 06:04 11.05.2009

Re: dobar jutar

da taj, kod hendersona....lepo je :)

imaju ribetine neke u jezeru mozes da ih hranis sa hlebicem .... volim tamo da dodjem predvece. kao da si u italiji....svrati :)

cetvrtkom na proplanku pustaju filmove, klasiku obicno, i onda donesemo cebice i neke grickalice i pustaju kroz oooooogroooooomaa televizor.
bauer. bauer. 01:18 12.05.2009

Re: dobar jutar

svrati :)

ma svratio bi ja ali živim skroz na zapadnoj strani, pa mi nije baš usput.
miloradkakmar miloradkakmar 09:20 10.05.2009

Čuvajte se ribe !

Pravi mali popularni priručnik za odlazak na plovidbu čamcem sa osnovnim karakteristikama jezera i unutrašnjim uzbuđenjima.

Držite se ribe, mi sutra ponovo dolazimo,


Jeste li ovo , pri odlasku s jezera , rekli ribama, da se do sledećeg dolaska doteraju i po mogućnosti skupe na jednom mestu. Kojih riba ima u jezeru ?

PS Prva fotografija, meni najlepša , je snimana kroz šoferšajbnu !?
bauer. bauer. 09:27 10.05.2009

Re: Čuvajte se ribe !

PS Prva fotografija, meni najlepša , je snimana kroz šoferšajbnu !?

Jeste, ali da se odma' ogradim, to nije moja šoferka. Ali je autentična. A za ribe u jezeru, pričaću sutra, kad se vratim, uglavnom strajperi, jezerski pacovi.
ecce-florian ecce-florian 09:24 10.05.2009

a šta

ima od ribe?
bauer. bauer. 09:40 10.05.2009

Re: a šta

ima od ribe?

eno rekoh gore, uglavnom strajperi, koji su predatori, jedu pastrmke koje se puštaju iz lokalnih ribnjaka i sve ostalo što se miče, ima i somova, i famozni blue gill, mala ribica sa plavom tačkom na telu koju nije niko upecao, nikada, po mom saznanju...
nsarski nsarski 09:50 10.05.2009

Re: a šta

famozni blue gill, mala ribica sa plavom tačkom na telu koju nije niko upecao, nikada, po mom saznanju...

He,he. Na ovdasnjim rekama i jezerima ima blue gill koliko zelis. Idu na cvrcka ili glistu, lako i brzo se love. Jedino sto ti treba desetak komada po osobi. Zeznute su za ciscenje jer imaju ostre bodlje i male su. Ali su, zato, sa malo brasna i proprzene na ulju, izvanredne. Pravi ugodjaj.
Po mom ukusu, bolje je ici u ribu malim camcem sa malim motorom, tek da se pomeras. Ovo sto si opisao je vise za "veliko" ribarenje. Jos i radar! Hm, svemirska tehnologija za neandertalsku aktivnost:)) Ali, this is Vegas, baby.
bauer. bauer. 09:57 10.05.2009

Re: a šta

Ali, this is Vegas, baby

Šarski, ja za pecanje ne marim toliko koliko volim svu tu aktivnost oko odlaska na isto. Samo volim da sam tamo. A što se ribe tiče, ja nekada mislim da u ovom jezeru realno nema ničega osim strajpera (small mouth bass?) i ponekog somića. Pastrmka? samo nizvodno od brane, na reci...
nsarski nsarski 10:10 10.05.2009

Re: a šta

ja za pecanje ne marim toliko koliko volim svu tu aktivnost oko odlaska na isto. Samo volim da sam tamo.

Hehe, ti si kao oni pusaci kojima je mnogo vazniji ritual savijanja cigareta, pa kafa i to, i razgovor, nego udisanje dima samo po sebi.
bauer. bauer. 01:38 12.05.2009

Re: a šta

Po mom ukusu, bolje je ici u ribu malim camcem sa malim motorom, tek da se pomeras. Ovo sto si opisao je vise za "veliko" ribarenje.

Pravi pecaroši koriste manje čamce kao ovaj na slici...



Na pramcu imaju i mali elektro motor sa propelerom koji služi da se polako i bez velike buke pomeraju u potrazi za ribom. Ali takav čamac nije mnogo jeftiniji od ovih full size čamaca. Neke varijante su čak i skuplje. A kako i burazer i ja imamo velike porodice, jasno je čime smo se rukovodili kada smo birali čamce. Manje nije uvek više, ako mogu da primetim, kao što ni bigger isn't always better
crossover crossover 22:49 13.05.2009

Re: a šta

bauer.
Pravi pecaroši koriste manje čamce kao ovaj na slici...

Caramba!
Па бре, риба кад чује урлик овог Меркјурија има сама да се преда, не морају ни да је пецају. А оне преостале једноставно прегазе, нема шансе да нека утекне.
Штета што је Брајовић продао онај свој чамац, и њиме је могла лепо да се гази риба која неопрезно претрчава Дунав :)))
bauer. bauer. 01:48 14.05.2009

Re: a šta

Caramba!
Па бре, риба кад чује урлик овог Меркјурија има сама да се преда, не морају ни да је пецају. А оне преостале једноставно прегазе, нема шансе да нека утекне.
Штета што је Брајовић продао онај свој чамац, и њиме је могла лепо да се гази риба која неопрезно претрчава Дунав :)))

Kad si već stig'o da dobiješ dve preporuke za ovo svetogrđe o kome pričaš

Taj Merkjuri služi da te brzo preveze sa jednog mesta na drugo. A kad si na pravom mestu onda koristiš onu skalameriju na pramcu, mali elektro motor sa propelerčićem i samo bzzzz, tiho troluješ. Da, da, troluješ, tako se kaže
crossover crossover 02:10 14.05.2009

Re: a šta

Taj Merkjuri služi da te brzo preveze sa jednog mesta na drugo. A kad si na pravom mestu onda koristiš onu skalameriju na pramcu, mali elektro motor sa propelerčićem i samo bzzzz, tiho troluješ. Da, da, troluješ, tako se kaže

Ма капирам ја тај фазон Џече, и ми деца волимо брзу вожњу, немам ја ништа против тога. Али ово ми личи к’о да су пошли у лов на фазане у тенку. Додуше, морам да признам да то са тим електро мотором занимљиво делује. К’о стелт. И оно седиште на прамцу са ослонцем за ноге и штап ми се свиђа :))
bauer. bauer. 02:29 14.05.2009

Re: a šta

Али ово ми личи к’о да су пошли у лов на фазане у тенку.

big toys for the big boys :))
gordanac gordanac 09:34 10.05.2009

želim...

...čamac, vodu, pecanje
želim

p.s.
svaki detalj porinuća (oh, sreće i veselja! - ideeeeeemo!) i dizanja čamca iz vode znam - napamet
i znaš koji mi je najlepši minut?
porinut i otkačen, malo pluta i blago brunda, laka, mala vožnja unazad i onda - okret...i zzzzzzzzzzzz kliz u željenu stranu...neprocenjivo
nema ga više :(
bauer. bauer. 09:44 10.05.2009

Re: želim...

da nisi ti jedna od onih životnih saputnika koji parkiraju prikolicu daleko, daleko...

a nema ga više, tačno je, ali zato, ima drugih, na njih je red
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:51 10.05.2009

Re: želim...

gordanac
svaki detalj porinuća (oh, sreće i veselja! - ideeeeeemo!) i dizanja čamca iz vode znam - napamet

И ја... Једино пецао нисам никад.
А чамац? Продат као и Џеков: један брине око њега, а сви се возају... Досади. И не волим да ми се лупају бубрези. Више волем оно: Хеј плови лађа и на лађи грађа...
gordanac gordanac 09:52 10.05.2009

Re: želim...

da nisi ti jedna od onih životnih saputnika koji parkiraju prikolicu daleko, daleko...

:))
ne
ne umem da vozim auto, nemam vozačku dozvolu niti sam kad imala (niti ću)
znam da to nije za mene

sve ostalo, oko čamca, to želim, umem, znam
bauer. bauer. 10:02 10.05.2009

Re: želim...

ej, drugari, ako vas put nekad dovede na ove prosore, biće mi zadovoljstvo da vas upoznam sa jezerom. čamac mog brata je i moj čamac, pa izvolite.
bauer. bauer. 10:05 10.05.2009

Re: želim...

Једино пецао нисам никад.

Brajoviću, ako mene pitaš, pecanje je dosadno do bola, nešto kao šah. Ono što ja volim je ta cela ekspedicija oko odlaska na vodu, i vreme tamo provedeno, bilo da se pecalo, bilo da je nešto drugo.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:10 10.05.2009

Re: želim...

bauer.
Brajoviću, ako mene pitaš, pecanje je dosadno do bola, nešto kao šah.

Ово за пецање разумем. (Мислим да ти горданац, Анфакбл и нсарски спремају катран и перје, ал' издржаћеш ти то...)

Само, шах ми не дирај!!!
nsarski nsarski 10:21 10.05.2009

Re: želim...

Мислим да ти горданац, Анфакбл и нсарски спремају катран и перје

Ma, ne. Ja cu Dzeku spremiti riblju corbu da promeni misljenje.
bauer. bauer. 10:26 10.05.2009

Re: želim...

Ma, ne. Ja cu Dzeku spremiti riblju corbu da promeni misljenje.

Šaski, priznaj da krećeš na Misisipi, sad, ovog jutra
Unfuckable Unfuckable 10:28 10.05.2009

Re: želim...

Šaski, priznaj da krećeš na Misisipi, sad, ovog jutra

e samo nek' me razveseli informacijom šta će da peca na Misisipiju u sred maja ...mada, hm ?
nsarski nsarski 10:30 10.05.2009

Re: želim...

Unfuckable
Šaski, priznaj da krećeš na Misisipi, sad, ovog jutra

e samo nek' me razveseli informacijom šta će da peca na Misisipiju u sred maja ...mada, hm ?

Ma, ne krecem - voda ogromna. Poslednji put bio pre nedelju dana - uglavnom bass.
(Racunam nesto, zavrsavam poslove - nista uzbudljivo).
Unfuckable Unfuckable 10:38 10.05.2009

Re: želim...

uglavnom bass.

ok, pa - mresti li se ta Zver ikada ?
gordanac gordanac 13:05 10.05.2009

Re: želim...

Bluegill, (Lepmois macrochirus)
(naučno-biološki prikaz)

Bass
alive an` kickin` prikaz
o je

Unfuckable Unfuckable 13:09 10.05.2009

Re: želim...

gordanatz, pa ovo je neka mutirana sunčanica (zipa pegu na škrgama !)
a bass je razbojnik koji u mom koordinatnom sistemu upada negde blizo grgeča (usta su mu malo...smuđolika, cijenim da voli tanke kedere )
...ali i da ne oprašta ničemu što - mrda
gordanac gordanac 13:31 10.05.2009

Re: želim...

Aha.
Ludo ribče, skroz.

Lokalni čuruški naziv je "paprica" (nemam pojma zašto, blio jednom na Okruglici kod desete rampe i na Mrtvoj Tisi, tamo ih je sporadično bilo strašno puno, elem taj jedan deda tamo mi kaže - to se tako zove, ja naravno pitala otkud i zašto se tako zove, a deda mi kaže "čedo, upecaj ga pa ga pitaj!" :))))

Bass-ova ima i sa velikim i malim ustima, a da ne oprašta - ne oprašta!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 14:11 10.05.2009

Re: želim...

gordanac
... elem taj jedan deda tamo mi kaže - to se tako zove, ja naravno pitala otkud i zašto se tako zove, a deda mi kaže "čedo, upecaj ga pa ga pitaj!" :))))

:))))
Мудрост стварно долази са годинама.
gordanac gordanac 17:07 10.05.2009

Re: želim...

E, Predraže Brajoviću, ljude koje možeš sresti na vodi (pecaroši, alasi, ribari, zaljubljenici u vode opšte vrste...) su jedno pravo blago za razgovaranje "i prigovaranje".
A gestovi, reči, jezik koji koriste na pojedinim lokalitetima - nezaboravno i neprocenjivo za slušati i pamtiti...

Tako, davnih dana, blizu Kopačkog rita bio jedan, tek svanulo, on se šunja kroz šipražje i šumarak, pas sa njim, "kudravi mali dunavski plemeniti gonič" koji se obično zove "Vaška", priđe, ćuti, otpozdravi rukom "po vojnički" i traži vatre "maš vatre?", kažem "mam, na". Pripali cigaretu i kaže "si vodaroška fela, jel? neka, neka..". I - ode.
Vodaroška fela.
Pa gde bi to inače mogao čuti?!
Unfuckable Unfuckable 10:11 10.05.2009

evo ga, Huverova brana ! ! !

znao sam, znao sam !
Dakle, po opisu obale rekao bih da tu ima ribe srednjih voda, a mogao bi se i neki smuđ pronaći. Nešto grgečoliko i uvek spremno da jede - svakako.
Sad vidim u komentima da ima i somova, što me malo čudi - ali i raduje. Uopšte, pomalo je čudna fauna, ako tog small mouth bass -a ubrojimo u grgečolike, pa dodamo somove kao grabljivce takođe, pa na sve to i pastrmke... - šareno društvo, totalno...i moje prvo pitanje je - šta li , bre - jedu ?
U čamcu sam retko imao prilike da pecam, što i nije neki propust - ja sam ti Čovek - Umetnik i meni treba prostora....prostora
Je l' dozvoljen ribolov na žive mamce ?
vishnja92 vishnja92 10:26 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

evo ga, Huverova brana ! ! !
znao sam, znao sam !

skupila se deca...
nsarski nsarski 10:27 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

Je l' dozvoljen ribolov na žive mamce ?

Kako gde i zavisi od sezone.
Mog druga sa pecanja su juce uhapsili. On voli da lovi mrezom, a to je ovde zabranjeno. Medjutim, nisu ga zbog toga uhapsili, nego zato sto je vozio pijan kad se vracao kuci (on voli da pije dok "peca". :)))))))))))))
bauer. bauer. 10:33 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

znao sam, znao sam !
Dakle, po opisu obale rekao bih da tu ima ribe srednjih voda, a mogao bi se i neki smuđ pronaći.

rekoh gore Bro, samo jezerski pacov, i to ako si lucky. juče oko nas skakale na sve strane ribe, ali ni jedna da se ufati. videćemo kako če biti danas. on that note, vreme mi je da malo lalnem, jer moram da ustanem rano, pa se javljam kad i ako štogod upecamo.
vishnja92 vishnja92 10:34 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

hej nsarski

uvek me zanimalo da li americki policajci rade stvarno sve ono kao u filmovima - kontrolisu alkohol u krvi tako sto ti traze da stojis na jednoj nozi, hodas po pravoj liniji, i sve u svemu - teraju te na razne nepodopstine?
nsarski nsarski 10:36 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

vishnja92
hej nsarski

uvek me zanimalo da li americki policajci rade stvarno sve ono kao u filmovima - kontrolisu alkohol u krvi tako sto ti traze da stojis na jednoj nozi, hodas po pravoj liniji, i sve u svemu - teraju te na razne nepodopstine?

Da, tako su mi rekli. Mene nisu nikad zaustavljali -jedine kazne su mi za parkiranje.

EDIT: Uzgred, ovako to rade kod nas:

Unfuckable Unfuckable 10:41 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

juče oko nas skakale na sve strane ribe

ajellll?


ps : javi se i ako ne upecate ništa, doživljaj je i to

ps2 : kaj je to "jezerski pacov", bokcamu ?
bauer. bauer. 10:43 10.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

da li americki policajci rade stvarno sve ono kao u filmovima - kontrolisu alkohol u krvi tako sto ti traze da stojis na jednoj nozi, hodas po pravoj liniji,

ne samo policajci nego i park rangers, desilo se i meni jednom, ali bez posledica.

a kad smo već kod rendžera, jeste li čuli da čak noris koristi živu zmiju zvečarku kao kondom?
bauer. bauer. 07:48 11.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

Sad vidim u komentima da ima i somova, što me malo čudi - ali i raduje. Uopšte, pomalo je čudna fauna, ako tog small mouth bass -a ubrojimo u grgečolike, pa dodamo somove kao grabljivce takođe, pa na sve to i pastrmke... - šareno društvo, totalno...i moje prvo pitanje je - šta li , bre - jedu ?
U čamcu sam retko imao prilike da pecam, što i nije neki propust - ja sam ti Čovek - Umetnik i meni treba prostora....prostora
Je l' dozvoljen ribolov na žive mamce ?

Čekaj sad, polako, ja sam više čamdžija nego pecaroš. Jezerski pacov je strajper (small mouth bass) pitao si negde. Na obali jezera ima jedan ribnjak, odakle povremeno puštaju mladice pastrmke u vodu. Ako je neko upecao pastrmku u jezeru... svaka mu čast, jer sve što ovi puste, pojedu strajperi. Tako da u jezeru žive small mouth bass, large mouth bass i somići. Sve ostalo, ako postoji, je avangarda.

Nizvodno od brane, u reci, ima pastrmke. Isto iz ribnjaka, ali joj valjda pogoduju okolnosti (tekuća voda, ne previše duboka, relativno hladna). Majstori sede i pecaju na obali dok ovi baje iz ribnjaka puštaju mladice. Pa ako nešto preostane za reku. Ali to je druga priča. Crni kanjon se zove mesto (fenomenalno izgleda, treba li reći). Crni kanjon, misslim, kao u kaubojcima

A živi mamci ne znam šta su. Mi pecamo na anchovies, uglavnom, kupljene zamrznute i sečemo ih na komade, već prema veličini udice. Probali smo i varalice, raznorazne, ali bez uspeha.
Unfuckable Unfuckable 19:46 11.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

A živi mamci ne znam šta su. Mi pecamo na anchovies, uglavnom, kupljene zamrznute i sečemo ih na komade, već prema veličini udice. Probali smo i varalice, raznorazne, ali bez uspeha.

za...mr...znu...te ?
bože spali Ameriku, majkomilaisvisveci ?
dakle, probajte da se domognete kedera.
kedera, malih ribica, negde tu da budu iz vode tih riba koje lovite.
Ok sad - varalice (baš mi ide ovo kreativno ispoljavanje tipa "mali saveti - nikakva pomoć", ha ?) : cijenim da imate isti problem kao i većina pecaroša na jako posećenim vodama - Ada Ciganlija je dobar primer. Dakle, ribe su tu napamet naučile sve vrste varalica. Ono što je isto veoma verovatno je da će 100 ribolovaca na jednoj vodi ili na jednom području koristiti možda desetak različitih varalica. Tako da, Bro - kada dođeš u Bg a ti lepo uzmeš jedno kilo -dve "ružnih pačića" ovdašnjih pa da vi'š veselja !
Ima tu još ludih ideja, recimo - totalni retro - pristup sa nekim starim Meppsom, recimo, to bi bio vr' !
vishnja92 vishnja92 21:12 11.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

bože spali Ameriku, majkomilaisvisveci ?
dakle, probajte da se domognete kedera.
kedera, malih ribica, negde tu da budu iz vode tih riba koje lovite.

bila neka mala ekipa (ekipica takoreci) letos u Beloj Crkvi.

dva decaka i devojcica od svojih 10-11 godina na biciklima i pod punom opremom: dolazili su svaki dan na jezero i lovili kedere mrezama, pa onda isli na kanal DTD da pecaju. sjajni klinci. par puta im se nesto zaglavilo/zafalilo pa su trazili pomoc, i bili su sve vreme beskrajno pristojni i opusteni i divni. odlicni su bili. samo su vitlali tamo - amo, dolazili, odlazili i pricali sta je ulovljeno prethodnog dana.

i njih troje - kao jedno, to je ustvari bilo najlepse od svega :)
pardon zbog t.
srki92 srki92 07:55 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

bauer.
da li americki policajci rade stvarno sve ono kao u filmovima - kontrolisu alkohol u krvi tako sto ti traze da stojis na jednoj nozi, hodas po pravoj liniji,

ne samo policajci nego i park rangers, desilo se i meni jednom, ali bez posledica.

a kad smo već kod rendžera, jeste li čuli da čak noris koristi živu zmiju zvečarku kao kondom?


Jebote bauere, uvaljali smo se od smeha na ovaj fazon Genijalno!!!


Aaaa, meni se bas ovo desilo sa pandurima: morao sam da "pratim prstic", pa me isterali iz kola hodam po liniji, pa da stojim na jednoj nozi i da brojim unazad. A sve to zato sto sam "krivudao", a krivudao sam da ne slomim poluosovine na saab-u na njihove jebene radove na putu.

Jos me savatalo jedno sedam pandurskih kola, ja mislim da je cela varoska policija (Santa Rosa, NM) dosla da me apsi, a svih 16 gradjana je uzbudjeno pratilo razvoj dogadjaja!. Ziv sam se usrao, mada je sad smesno, naravno...Na kraju su mi rekli da ce da me prate do hotela i da ako i dalje budem krivudao ima da spavam u prdekani. Sto na bivsij ruti 66 ima posebnu tezinu...

bauer. bauer. 08:18 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

pa me isterali iz kola hodam po liniji, pa da stojim na jednoj nozi i da brojim unazad. A sve to zato sto sam "krivudao", a krivudao sam da ne slomim poluosovine na saab-u na njihove jebene radove na putu

tako su i mene park rangers jednom savatali da hodam po liniji na povratku sa jezera. imali su neku pokaznu vežbu, šta li? oni ne znaju da mi hodamo još pravije kad popijemo neko pivce.

a ovo za čaka sam čuo na radiju, pre neko jutro, mark and mercedes in the morning, totalno otkačeni likovi, znaće lepa... bilo je još fazona ali sam zaboravio, ja jurim, kasnim na posao a oni samo cepaju...
vishnja92 vishnja92 08:34 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

a svih 16 gradjana je uzbudjeno pratilo razvoj dogadjaja!. Ziv sam se usrao

aaa :)))

ja bih poginula od smeha covece. jednom su me terali da duvam balonce, i pandur je bio mrtav ljut sto mi je bilo smesno. ala bih robijala, majko mila....
srki92 srki92 09:10 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

vishnja92
a svih 16 gradjana je uzbudjeno pratilo razvoj dogadjaja!. Ziv sam se usrao

aaa :)))

ja bih poginula od smeha covece. jednom su me terali da duvam balonce, i pandur je bio mrtav ljut sto mi je bilo smesno. ala bih robijala, majko mila....


Pa sad je i meni smesno, ali onda...ja sam bre zentara, narocito u odnosima sa organima vlasti. Naucilo me to Beogradu, sta cu...Jos bio neki mlad nadrkani pandur, ma svi su isti na celom svetu, kad ne mozes da nadjes posten posao, postanes pandur, valjda hteo da se istakne pred staresinama sta ja znam, da ga unaprede. Jos uvatio mene, sigurno mislio da sam nekakav Rus, koji samo na votku radi....Posle mi ga bilo zao, covek em pandur, em pandur u Santa Rosi. Jebote, ima li sta tuznije...

Taj mi isti krelac naredne godine zalepio 75$ kaznu za nenosenje pojasa, na istom mestu. To naviklo u Koloradu, ne mora se nose pojasevi, ali murkani u susednim drzavama znaju za jadac i samo gledaju tablice....










srki92 srki92 09:19 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

bauer.
pa me isterali iz kola hodam po liniji, pa da stojim na jednoj nozi i da brojim unazad. A sve to zato sto sam "krivudao", a krivudao sam da ne slomim poluosovine na saab-u na njihove jebene radove na putu

tako su i mene park rangers jednom savatali da hodam po liniji na povratku sa jezera. imali su neku pokaznu vežbu, šta li? oni ne znaju da mi hodamo još pravije kad popijemo neko pivce.

a ovo za čaka sam čuo na radiju, pre neko jutro, mark and mercedes in the morning, totalno otkačeni likovi, znaće lepa... bilo je još fazona ali sam zaboravio, ja jurim, kasnim na posao a oni samo cepaju...


Sjebote, ima li sta crnje nego kad te uvati park rendzer!? MIslim stvarno. Moja dobra drugarica je park rendzerka, ala sam je zajebavao kad su nju uhvatili redovni panduri, sa sve rendzerskim federalnom dzipom jer je probijala zvucni zid, pa kad joj zalepise jedno 6 tacaka...a meni srce ne mestu, jer ima pravde nebeske!

Mene je uvatio park rendzer u Jeloustonu u 15 minuta do ponoci, 31 decembra 2006. jer sam sa devojkom prosao kroz stop znak (California Stop), posto sam zurio da udjem u park pre Nove godine. Ajde sto sam prosao kroz stop znak, nego mi je istekla dozvola jedno 20 dana ranije. Ja se pravio blesav, sto nije bas mnogo tesko kad si stranac, pa me pustio covek, sa dve opomene + plus je devojka morala da vozi. Zamalo bre da zakasnimo za Novu Godinu. Al' kad sam pomislio na njegovu tuznu sudbinu da mu se zalomi dezurstvo u jebenom Gardineru u Montani, kad niko normalan i ne ide u Jelouston, bilo mi malo lakse...


vishnja92 vishnja92 09:44 12.05.2009

Re: evo ga, Huverova brana ! ! !

ja sam bre zentara, narocito u odnosima sa organima vlasti. Naucilo me to Beogradu, sta cu...

pa tebe bar naucilo...
ja izgleda imam neki poremecaj u strukturi licnosti :)
totalno indiferentan odnos prema nametnutim autoritetima, qqsigalelemeni... nadrljacu jednom, pajzstatikazem.
Posle mi ga bilo zao, covek em pandur, em pandur u Santa Rosi. Jebote, ima li sta tuznije...

:))))
omega68 omega68 11:16 10.05.2009

lepo

prvo uterati prikolicu koja ga nosi nazadačke u vodu (u rikverc, što bi se reklo).[b][/b]
Guzičke Jack, guzičke...
Blago Vama mislim zbiog pecanja
dragoljub92 dragoljub92 11:25 10.05.2009

uvek

me ćudilo kako ti ameri prave te prave putove,mislem kod nas ni u vojvođinu nema prav put,nego i tamo ginu po kojekave lakat krivine a ovi ko da pravu p.t po zemlu neg po artiju pa ga izvukli sas ravnalo
marta l marta l 12:42 10.05.2009

Re: uvek

da su samo putevi, tu je lenjir radio i za drzavne granice.....
bauer. bauer. 05:04 11.05.2009

Re: uvek

dragoljub92
me ćudilo kako ti ameri prave te prave putove,mislem kod nas ni u vojvođinu nema prav put,nego i tamo ginu po kojekave lakat krivine a ovi ko da pravu p.t po zemlu neg po artiju pa ga izvukli sas ravnalo

Znaš šta, ovi naši sigurno umeju da naprave put, samo da im neko obezbedi novce, Taj čuveni koridor 10. A pravili su ih, nema sumnje, i po africi i po bliskom istoku.
srki92 srki92 03:46 13.05.2009

Re: uvek

dragoljub92
me ćudilo kako ti ameri prave te prave putove,mislem kod nas ni u vojvođinu nema prav put,nego i tamo ginu po kojekave lakat krivine a ovi ko da pravu p.t po zemlu neg po artiju pa ga izvukli sas ravnalo


Ma izem ti ja te ravne puteve, znas bre kako je dosadno po tome se vozi?! A i mozes da zaspis ko od sale. Ja bas volim te lakat krivine! I brdaaaa! Ali stvaro ih prave dobro, mislim te puteve, cak i po najgorim vukojebinama i nije mi jasno kako odrzavaju toliku mrezu. Retko sam gde naisao na neko sranje od puta da moras da gledas na rupe. Jebi ga, sto rece komsa goire, imasemozese

dragoljub92 dragoljub92 14:19 13.05.2009

Re: uvek

Ali stvaro ih prave dobro, mislim te puteve, cak i po najgorim vukojebinama i nije mi jasno kako odrzavaju toliku mrezu

pa to ti kaem,ali ,mada cel život si gledam filmovi i sličke ono puko put u pičku materinu do horizonta a ravan ko slenjir izvučen i uvek se začudim.provincijalac patotije
Черевићан Черевићан 12:14 10.05.2009

имал риба реп

нуздунав сам одрасто откад знам за себе пецо наноклу, муву, глисту, ровца,на чега се качила дунавска фауна.кад поплави форланд преко под футогом онда у кошарање па раван чамац рибе буде и натраг полако веслајући усело ал наиђу руски шлепови и направе таласе запљусне се чамац и рибе . . уочин натраг уреку веселоће

Фала г бауеру на присету ми угођаја од пре . . више од пола века

1 у поводу

Pita žena muža:
- Jel' se sećaš kad si ono bio na pecanju pre par meseci?
- Kako da ne, bio je odličan ulov!
- E, pa zvala te riba koju si ulovio - očekuje ribice!
bauer. bauer. 05:14 11.05.2009

Re: имал риба реп

нуздунав сам одрасто откад знам за себе пецо наноклу, муву, глисту, ровца,на чега се качила дунавска фауна.кад поплави форланд преко под футогом онда у кошарање па раван чамац рибе буде и натраг полако веслајући усело ал наиђу руски шлепови и направе таласе запљусне се чамац и рибе . . уочин натраг уреку веселоће

gosn cher, hvala vam na poseti. bilo bi lepo kada bi ste nam ispričali koju o onim podvodnim zavarivačima? negde, kada budete u prilici. ima nas koji volimo
marta l marta l 12:39 10.05.2009

mead

mnogo lepo, samo fali malo crnogorice okolo pa da bude savrseno.....prva asocijacija bio mi je jedan head-a iz Ajdahoa, Mead, celav, presijava se kao ovo tvoje more, ogroman i nasmejan....pravi mead

a camac imali, na Adi, ortacki, uzivali, pa onda sve redje, onda pricali kako bi morali opet na uzivanje, ali .jos samo ovo-ono......i tako ostade camac godinama na vezu dok ga nije dokrajcila jedna letnja oluja.........
bauer. bauer. 05:23 11.05.2009

Re: mead

marta, znam da fali crnogorice, ali navikne se čovek. nije uopšte loše, veruj mi.

a kad kažeš čamac, ortački, ja imam još bolju kombinaciju, imam čamac mog burazera na izvol'te, samo što niko neće da ide samnom. uopšte, postalo je teško animirati ljude i povesti ih u avanturu na jezeru.
cassiopeia cassiopeia 13:17 10.05.2009

...


Plašim se velike vode i nikada nisam bila na pecanju. Nije da ne bih išla no nije bilo pecaroša u bližoj okolini. Vožnja čamcem je nešto drugo, to je uživanje. Ne biram... Dunav ili Sava:)

Srećno pecanje
shumska shumska 14:17 10.05.2009

Re: ...

Srećno pecanje

Čitam sad i ostatak textova iz bauerovog pravougaonika, kakav lijep i vesel' dan
bauer. bauer. 05:33 11.05.2009

Re: ...

Srećno pecanje

hvala cass, i slušaj, nikada nije kasno za novi početak. a velika voda i vožnja čamcem su neraskidivi?... mmm, ništa lepše.
bauer. bauer. 23:38 12.05.2009

Re: ...

kakav lijep i vesel' dan

shumska, izvini, nisam se ni zahvalio.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:14 13.05.2009

Re: ...

shumska, izvini, nisam se ni zahvalio.

al zato si se sad iskupio - dva puta si se izvinio. baš lepo od tebe
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:19 13.05.2009

Re: ...

Оно прво извињење је сасвим на месту. А у оном другом износи нетачан податак да се није извинио. Шта је онда било оно прво извињење?
bauer. bauer. 01:26 13.05.2009

Re: ...

eno ispravljeno. nikad nisam voleo da brišem, ali dobro mi dođe za vežbanje, ako nekad zatreba:))
sladjamk sladjamk 14:23 10.05.2009

Sve mi je jasno

i zato preporuka.

Imamo i mi kucu na jednom takvom prelepom jezeru zove se Kozjak i nalazi se u centralnom delu Makedonije.

Isto je vestacko jezero i najduze je od svih vestackih jezera u Makedoniji oko 17 km. Prelepo.

Uzaivam kad sam tamo.

Znam i za spistanje camca i za izvlacenje iz vode. I mi to radimo ali samo uprolece kada ga spustimo na vodu i zimi kada ga izvucemo.

Evo jedna fotka sa Kozjaka


bauer. bauer. 05:43 11.05.2009

Re: Sve mi je jasno

Evo jedna fotka sa Kozjaka

slađo ova fotka je fenomenalna, tačno znamo o čemu pričamo. odnosno, pričamo o različitim jezerima, ali o sličnom ugođaju
sladjamk sladjamk 14:25 10.05.2009

Opet ja

Treba mi pomos!

molim vas oce neko da mi kaze kako postavljate slike koje imate na svom komp. u svom folderu. Nesto mi bas ne ide

Bas vam hvala!
Unapred!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 14:32 10.05.2009

Re: Opet ja

Ево, ја ћу, ионако нисам ни за шта друго, дрма ме неки вирус, терао, терао, терао – па претерао, ослабили ресурси и попустила машина...

Мораш фотографије да аплоудујеш на неки сајт, рецимо ја користим www.photobucket.com, па ће тиме добити и неку URL адресу. Њу ћеш унети у прозорче које ти се отвори када кликнеш на оно "дрвце"-иконицу коју имаш у прозору коментара.

То је то. Не постоји други начин, то јест да директно са свога ПиСи-ја нешто окачиш у коментар.
sladjamk sladjamk 22:01 11.05.2009

Re: Ma ti si jedno veliko srce!

Bas ti hvala .Sta sve covek nece da nauci ovde

Inace znam kako ti je i ja sam evo pocinjem drugu nedelju smlacena od nekog virusa. Nije praseci! Malo sam izblokirala pluca nakon Doooobre angine. evo me kuci sa pumpicama, antibioticima i ... aj da ne nabrajam


Hvala za pomoc, bas si drugar

hvala za poslednju pricu bila je bas pravi delikates.Ko kad stavis pravi okvir na pravu sliku!
mirelarado mirelarado 14:52 10.05.2009

Рибарење

Kristalno čista voda i fenomenalne šljunkovite ili peskovite plaže, te strme kamene litice i nebrojene uvale do kojih se ugalavnom može doći samo sa vode, plovilom.


Каква милина, не чуди ме што ти није толико стало до улова... Мада, тако сви пецароши кажу, а позната ми је разлика између повратника кући с празним мередовом и сјаја у очима истог тог повратника када је чуварка пуна.

Види је само како се притајила, бештија једна:



И пјесмица:
bauer. bauer. 06:35 11.05.2009

Re: Рибарење

Мада, тако сви пецароши кажу, а позната ми је разлика између повратника кући с празним мередовом и сјаја у очима истог тог повратника када је чуварка пуна.

mirela.šta da ti kažem, ni danas ništa. a ja se osećam - nikad bolje. možda je taj tvoj povratnik svratio malo na pijacu, u povratku, misslim
mirelarado mirelarado 13:02 11.05.2009

Re: Рибарење

mirela.šta da ti kažem, ni danas ništa. a ja se osećam - nikad bolje. možda je taj tvoj povratnik svratio malo na pijacu, u povratku, misslim


То је прави пецарошки дух! Повратнику пијаца не гине, рибама још увек не лупају штамбиље. :))
А и пева веселу песмицу:

У рибара мокре гаће,
за вечеру не зна шта ће..
.

topcat topcat 15:05 10.05.2009

Čamci...

zarazno je to.
Nemam nikakvog iskustva sa rijekama i jezerima (osim nešto malo divljanja po Soči u Sloveniji), ali sa morem...podosta. Prvu jedrilicu je tata radio sam. Dovukao je kalup i zaigrao se stolara (odatle valja to ludilo za Home Depot-prošetam i onim dijelom s daskama - mirisa radi ). Obišli smo s njom pola Jadrana. Bilo je lijepih dana, bilo je nezgodnih situacija. One "hvali more, drž's se kraja" se itekako sjetiš kad udari nevera.
Čak i kad je barka u marini odeš, ako treba u 3 ujutro, baciš drugo sidro ili samo pregledaš konope.
Brodić je bio taman dovoljno velik da se s njime može svuda, a dovoljno mali da posluži i za pecanje. Izazov je bilo tražiti "pošte", kad se svjetionik poklopi sa zvonikom, drugi svjetionik sa nečim trećim na obali...cijela filozofija, a ti se nađeš nasred mora, i sad bi kao tu trebale neke ribe...

Jedno jutro pijemo kavu (više nisam živjela sa svojima) i tata mi objašnjava kako je prodao neki zaboravljeni komad zemlje in the middle of nowhere...i onda stane.
Gleda u pod:
- i još nešto...neće ti biti drago.
Nije mi bilo drago.

Nakon 10-ak godina...sjetio se i on svojih korjena i odlučio ponovo kupiti jedrilicu.
Tip je prodavao jer se "bliži 60-toj", pa kao šta će mu to.
"Moj šjor, a ča bi ja triba reć, bližin se 70-oj" - Gusar se nije dao.
Dojedrio je iz Splita i javio se da ga dočekamo, da ima "kome baci' cimu".
Dočekali smo ga, zavezali barku, poskakali na palubu, pokupili jedra, složili, pospremili...sve smo znali - kao da je bilo jučer.

Zavidim ti na miru koji pruža čamac na sred vode.
Odo' da radim...
ali još malo, još samo malo...


margos margos 19:26 10.05.2009

Re: Čamci...

da ima "kome baci' cimu".

Znaš šta - čitav Bauerov tekst me je načinio ljubomornom, al' ti me dokusurila s ovim:)))
Mada sam ja za fali more drž se kraja
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:34 10.05.2009

Re: Čamci...

margos
Mada sam ja za fali more drž se kraja

"Ако се желиш научити молитви, извези се на море."
bauer. bauer. 06:07 11.05.2009

Re: Čamci...

Nemam nikakvog iskustva sa rijekama i jezerima

možda i nemaš. ali se razumemo dobro. mene su okolnosti dovele na jezero, ali ni mora mi nisu strana. dobro je dok imamo negde da plovimo. a zašto da radiš samo još malo? ideš tamo? blago tebi.
topcat topcat 06:22 11.05.2009

Re: Čamci...

bauer.
a zašto da radiš samo još malo? ideš tamo? blago tebi.

Ljeto je blizu, zato kažem "još malo".
Radit ću i dalje - sumnjam da će biti manje...ali....vidi sliku!
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:41 10.05.2009

samo da se javim

bauer-U da ti kazem mnogo lep tekst. nemam vremena da citam komentare i da se upustam u trolovanje jerbo nisam nit na poslu nit kuci. cujemo se sutra sa trolovima,
pozdrav drustvu

p.s. vreme nam je super ovde u DC-ju a juce smo bili na marini u alexandriji. lepo bogcati, mnogo lepo.
vishnja92 vishnja92 20:23 10.05.2009

Re: samo da se javim

njaaanjooooo :)
bauer. bauer. 06:31 11.05.2009

Re: samo da se javim

pozdrav devojke! ej njanjo, ja sam imao prijatelja u aleksandriji, ili je to bio anapolis? tko će ga znati.
topcat topcat 06:36 11.05.2009

Re: samo da se javim

Ej, a kako je bilo danas? Jesi negdje gore pisao, pa ja nisam pazila?
bauer. bauer. 06:42 11.05.2009

Re: samo da se javim

ma bilo je odlično, ali ulov opet nikakav. postaje polako vruće, a i mi bi mogli malo ranije da krenemo na jezero...i tako...
angie01 angie01 08:19 11.05.2009

Re: samo da se javim

ma bilo je odlično,


uzivash, bash te br!
bauer. bauer. 08:37 11.05.2009

Re: samo da se javim

ćaos NG
angie01 angie01 08:42 11.05.2009

Re: samo da se javim

bauer.
ćaos NG



myredneckself myredneckself 08:47 11.05.2009

Re: samo da se javim

Bila sam na Lake Mead, davno kad smo išli na Huver Dem itakoto, kad sredim slike možda okačim ovde...
čini mi se da su na tim fotkama neke ogromne ribe, slikane onako s mola, u vodi, najviše su ličile na šarane divljake, ma moram naći, davno to beše...
a ti uživaj

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana