ELLE

annmay RSS / 10.05.2009. u 20:29

Saturday, November 24, 2007   

ELLE  fenomen

ELLE casopis je elegantan. I otmen.

Ranije, dok nije izlazio kod nas, sporadicno, slucajno listanje mi je otkrivalo na kratko glamur i dah uredjenog, galantnog dela Evrope za kojim sam ceznula.

Sada je poplava casopisa kod nas.

A jedan je ELLE.

Naslovna strana je uvek izuzetna. Boja slova u nazivu se uklapa u godisnje doba. Zimi je cesto zlatna, kao ukrasi i sjaj Nove godine. Leti su boje jake i uocljive. A u svakoj sezoni je ELLE magican, jedistven i oproban modni detalj. ELLE u desnoj ruci, nonsalantno nosen, uklapa se savrseno u svaku odevnu kombinaciju. I daje snagu. Slova namerno izviruju pod rukom, leprsaju i slazu se sa batom ulice.

ELLE je casopis za dame.

Fotografije su kvalitetne. Tekstovi pametni.

Moc ovog casopisa lezi u osecaju koji proizvodi kod citateljke. Finom, suptilnom, svedenom, prijatnom, prisnom i svetlucavom.

I, naravno, mocan je zato sto je uvek SIK. Kao i Francuska.

Sunday, December 23, 2007 

spacer.gifzivot cine male stvari - dodatak o ELLE

Zivot cine male stvari

Napisala sam vec da ELLE ima divne naslovne strane, tako sik i estetizovane... ali moram dodati jos nesto slatko - ovomesecna naslovnica je idealna! Naravno, uvek su boje na naslovnici bile dobre, u skladu sa godisnjim dobima (recimo, leti su jarke i zarke, i casopis je tada zgodan aksesoar, i deo imidza, kada se nosi u desnoj ruci, a lenjo, jako sunce topi nijanse, dok asfalt gori). 

A zasto je sadasnja, decembarska, idealna? Srebrna i tamno siva se uklapaju u moju sobu za obitavanje i istrazivanje, sminka i izgled manekenke su onakvi kakve ja najvise volim (diskretno, prirodno, svedeno, suptilno)... i casopis je postao moj ukras, radost... I uzivam, u malim stvarima, koje oplemenjuju svakodnevicu

 

 

Setila sam se ovih dana svojih starih tekstova pisanih o ELLE....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana