Dragi dnevnice,

vracarac92 RSS / 24.05.2009. u 10:08

Uprkos bezbednosnim rizicima, vratio sam se živ i zdrav iz Srbije, simpatične državice na krajnjem istoku Kavkaza. Vreme je bilo divno, nisam verovao da i tamo sija sunce, ali se, eto, ispostavilo drugačije. I ne samo to, činilo se da se niko ne plaši te sjajne kugle s neba i ne beži u pećine dok ne zađe...

Mada sam bio ubeđen da ćemo sleteti na neki od aerodroma susednih država, jer Beograd, njihova najveća naseobina, nema svoj, informacije CIA o postojanju asfaltne podloge u nečemu što zovu Surčin ispostavile su se tačnim (proveriti da li se ispod piste nalazi masovna grobnica indijanskih starosedelaca koje su Srbi istrebili 1268. godine). Čak su, u čast mog dolaska, tom simpatičnom objektu dali ime našeg velikog naučnika Nikole Tesle! Baš slatko od njih. 

Ljubazni momak kojem sam po sletanju utrapio kofere ipak nije bio bagažista, već njihov predsednik?! Izvinio sam mu se i dao 20 dolara bakšiša... Takođe, bradata gospođa, koja je ćutke išla za nama saplićući se o sopstvene noge, uopšte nije gospođa - već premijer, zovu ga Mirko, valjda. Malo se naljutio kada su agenti tajne službe tražili da vrati buket namenjen prvoj dami, pa sam i njemu dao 20 dolara. To ga je oraspoložilo.

Fascinirao me je evolucioni napredak ovog plemena - dosta njih se uspravilo i sasvim dobro hoda na dve noge! Izgleda da su to pozitivni efekti bombardovanja?! Srećan sam što vidim da sam se zalagao za pravu stvar!

Možda bi još nekoliko naleta od njih stvorilo čak i progresivnu vrstu. Vredi pokušati. Videćemo...

Na putu do hotela (imaju i to, Hilari ipak nije bila u pravu) primetio sam da za jednu „bandu nepismenih degenerika, ubica beba, kasapina i silovatelja" i ne izgledaju previše ružno. Iz kola nisam uspeo da vidim lovišta u kojima se prehranjuju jedući stare i iznemogle. Simpatični dekica zvani premijer pokušao je da me ubedi da nije baš tako i zakleo se da poznaje čoveka starijeg i od Amerike, koji ne da nije pojeden, već ima i nekakvu funkciju u njihovom plemenskom savetu?! Ne verujem! Prezime tog čoveka zvuči kao naziv nekakvog monstruoznog plana za istrebljenje starije populacije: Krkobabić?! Srbi su to...

Razgovor sa predsednikom bio je dug, iscrpan i naporan! On je insistirao na priči o nekakvom Kosovu (koliko sam shvatio reč je o srcu Srbije, koje je greškom transplantovano drugom), dok sam ja pokušavao da saznam šta je uradio s mojim koferima. Dao sam mu još 20 dolara - nazvao je nekog Ivicu, taj se valjda razume u koferčiće. Pitao sam da li i njemu da pošaljem bakšiš, rekao je: „Ne, Ivica sve radi iz ubeđenja!" Fin neki čovek.

Posle smo otišli u zgradu ispred koje su u bronzi izlivena dva čoveka kako zlostavljaju konje. Kažu da im je to skupština, a da pomenuti kipovi nisu prikaz njihove tradicije, već umetnički izražaj. Sumnjam, Srbi su to...

Dočekala me je gospođa neuropsihijatar, koja rukovodi tom eksperimentalnom terapijom: rad bez dnevnica - doktorka Slavica.

Čim sam ušao, skočila je ogromna žena u beloj majci sa likom nekog čoveka s naočarima i baburastim nosem, uhvatila me za kosu i, pretpostavljam, pozdravila na tradicionalan način plemena iz kojeg dolazi: „Jeb.. vam sve po spisku, prokleti da ste! Zatrlo vam se seme i pleme, Tačijeve sluge!"

Poneo me je taj emotivni trenutak, odstupio sam od protokola, uhvatio sam i ja nju za kosu i cimao, ponavljajući: „Thank you, you too"... Plakali smo oboje...

Žao mi je što nisam uspeo da saznam da li zaista postoji to što zovu Mlađan Dinkić ili je samo reč o legendi koju prepričavaju, tešeći se kad im je teško.

„Projekat Čeda" odlično napreduje! Polako mu se vraća i boja u lice. Nismo imali vremena da se ispričamo, žurio je da uspava nekakvu Bebu, kaže da je samo vožnja džipom umiruje.

Nije mi bilo svejedno kada je pala noć i kada su Srbi počeli da zavijaju na mesec. Sklupčao sam se na krevetu i brojao „tomahavke", nekako sam uspeo da zaspim...

Za divno čudo, opet je svanulo?! Za dva dana sunce je dva puta izašlo i nad Srbijom?! Valjda još postoji onaj aerodrom?!

Svi su došli da me isprate. Ivica je našao koferčiće, sjajan mali!

Dao sam im još po 20 dolara. Nema veze, odbićemo od kredita. Jedva čekam da Baraku i Hilari ispričam šta sam sve video.

Čak i „juga", koji se stvarno kreće, ali to mi već ne bi poverovali. Prećutaću.

Toliko od mene za ovaj put, dragi dnevniče.

Tvoj: Džozef Džozika Bajden.

 

 

M.Medenica 



Komentari (54)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 12:21 24.05.2009

Izvrsna parodija


Da li misliš da će on stvarno reći Obami u detalje o čemu je razgovarao u Srbiji ili će mu uopšteno ispričati o situaciji u regionu? Sumnjam da Baraka toliko interesuju detalji .
U tvojoj priči nedostaju mi BiH i KiM , jer su povezane sa Bajdenovom posetom Beogradu.

PS Zar su u SAD daje tako velik bakšiš ?
vracarac92 vracarac92 12:44 24.05.2009

Re: Izvrsna parodija

Sumnjam da Baraka toliko interesuju detalji .

Naravno da ga ne zanimaju!!!
edi-va edi-va 12:23 24.05.2009

:)))

Sad si me podsetio na 1990., kada smo sa valjevskim horom gostovali u holandskom Sitardu, gde su meni i jednoj Ani, domacini, to jest, porodica u kojoj smo bile smeshtene, pokazivali kako se koristi kupatilo, ljusti banana, itd.
vracarac92 vracarac92 12:45 24.05.2009

Re: :)))

Sad si me podsetio na 1990., kada smo sa valjevskim horom gostovali u holandskom Sitardu, gde su meni i jednoj Ani, domacini, to jest, porodica u kojoj smo bile smeshtene, pokazivali kako se koristi kupatilo, ljusti banana, itd.

Predrasude su cudo.
shumska shumska 13:42 24.05.2009

auh

pa čoveče, prvo mi se učinilo kao da je početak neke od knjiga Filipa K. Dicka!
ne zna čovek da li da se nasmeje ili drži za glavu...
vracarac92 vracarac92 16:43 24.05.2009

Re: auh

nasmeje ili drži za glavu.

Bar imas mogucnost izbora.
I to je nesto.
NNN NNN 23:39 24.05.2009

Re: auh

Moju prijateljicu su u USA pitali
"imate li Mc Donalds?"
"Imate li TV?" (u Boji?)
Debili

Inače neki ovdašnji nas slično vide
vracarac92 vracarac92 07:31 25.05.2009

Re: auh

Inače neki ovdešnji nas slično vide

To je vec pitanje mentalnog zdravlja. Kompleksi su cudo.
aleksandarz92 aleksandarz92 16:23 24.05.2009

Pajz sad

Ako onih 20 dolara zamenis sa hiljadarkom, onda prica prelazi iz parodije u .... nesto sto je vrlo realno
vracarac92 vracarac92 16:42 24.05.2009

Re: Pajz sad

Suvise realno!
vanja.t vanja.t 18:18 24.05.2009

Ponosan otac

Blic, 21.5.

U trenutku kada je primetio da ministar Šutanovac ima malu značku u reveru, kao i on, Bajden ga je upitao šta predstavlja.
- To je značka omladine Demokratske stranke i nosim je stalno jer sam je dobio od podmlatka - objasnio je ministar.
- A moja značka znači da sam član udruženja roditelja čija su deca u Iraku. Moj sin služi u vojnim snagama u toj zemlji - rekao je Bajden.


eto, ovaj bizgov ima pravo da se ponosi zločinom prema iračko narodu, i to u domu garde zemlje u kojoj su takođe činili zločine!

libkonz libkonz 22:02 24.05.2009

Re: Ponosan otac

A moja značka znači da sam član udruženja roditelja čija su deca u Iraku

u nekom bunkeru, daleko od opasnosti. Ali imidž je imidž.
sinergija92 sinergija92 22:51 24.05.2009

"Americans are NOT stupid" ??? :)




@Vracarac, preporuka i pozz
vracarac92 vracarac92 07:38 25.05.2009

Re: "Americans are NOT stupid" ??? :)

"Americans are NOT stupid" ??? :

Jako!

Pozdrav
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:56 25.05.2009

Re: "Americans are NOT stupid" ??? :)

zar ovo nije Onion Tv?
fidel castro singer - vrh!
sinergija92 sinergija92 20:17 25.05.2009

Re: "Americans are NOT stupid" ??? :)

BebaOdLonchara
zar ovo nije Onion Tv?
fidel castro singer - vrh!


BeboOdLonchara

Ne bih mogao da detaljisem, ali ako je neophodno, mogu bar da se potrudim
NNN NNN 00:26 25.05.2009

Vje(ve)rica

Čim sam ušao, skočila je ogromna žena u beloj majci sa likom nekog čoveka s naočarima i baburastim nosem, uhvatila me za kosu i, pretpostavljam, pozdravila na tradicionalan način plemena iz kojeg dolazi: „Jeb.. vam sve po spisku, prokleti da ste! Zatrlo vam se seme i pleme, Tačijeve sluge!"

Poneo me je taj emotivni trenutak, odstupio sam od protokola, uhvatio sam i ja nju za kosu i cimao, ponavljajući: „Thank you, you too"... Plakali smo oboje...
Umalo dete da probudim koliko sam se zasmejala! Mada mi se nešto čini da bi on plakao više. Nisu brate ista kategorija!
BFN
Blade Runner Blade Runner 14:57 25.05.2009

obajdenov

safari?
djole63 djole63 17:05 25.05.2009

Jako !!

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:44 25.05.2009

Re: Jako !!!

Ovdasnji poznanik, sportista, školovao se neko vreme u SAD, u bespućima Arizone. Na njegov doživljaj me potsetio ovaj Džozičin dnevnik.
Dotični poznanik, mladić, posle jedne žurke, izveo je u šetnju parkom simpatičnu urođenicu, rođenu Arizončanku, koja je pohađala istu školu kao i on.
Mesec je dao sve od sebe i romantično veče je bilo skoro realno očekivati. Poznanik je objektu šetanja pričao odakle je, o lepotama svoje zemlje i šire...mlada Arizončanka je treptala kao svračak na jugovinu... i njih dvoje su seli na klupicu. Tu se poznanik suptilno nagao nad simpatičnu devojku, u cilju realizovanja romantike, Arizončanka je trepnula i pitala ga:
- Do you have sex in your country?
vracarac92 vracarac92 17:55 25.05.2009

Re: Jako !!!

- Do you have sex in your country?

Ovo je stvarno VRH!!!
edi-va edi-va 18:41 25.05.2009

Re: Jako !!!

Do you have sex in your country?




no, we just make some babies ... ako ih ne donesu rode.
maricacarica maricacarica 18:44 25.05.2009

Čekaj, bre!

Izostavio si intiman razgovor sa wc šoljom, pošto se desilo da je došao kad je prošao post. Šta misliš, kako mu je stomačić reagovao na kajmak i neke svinjarije...! A znaš staru srpsku poslovicu - "Ubij gosta hranom"!
djole63 djole63 19:06 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Ja ubijam prvo alkoholom. Dobro je zbog brzog podizanja atmosfere.
vracarac92 vracarac92 19:23 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Šta misliš, kako mu je stomačić reagovao na kajmak i neke svinjarije...

100% se ulitao.
Navikao covek na tanku 'ranu.
Trebali su da ga zovu da dodje u julu pa da posete "mud(r)ijadu" na Rudniku....u sumi nema WC solje.
maricacarica maricacarica 19:23 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Samo ako je mučenica od 55-60 basamaka, da ne kažem stepeni(ca)
vracarac92 vracarac92 19:23 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Ja ubijam prvo alkoholom.

Noga mi je u gipsu...mogu li nekako da dodjem do tebe na eutanaziju?
maricacarica maricacarica 19:24 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

vracarac92
Šta misliš, kako mu je stomačić reagovao na kajmak i neke svinjarije...100% se ulitao.Navikao covek na tanku 'ranu.Trebali su da ga zovu da dodje u julu pa da posete "mud(r)ijadu" na Rudniku....u sumi nema WC solje.



Eh, a Rakijada u Pranjanima?
vracarac92 vracarac92 19:40 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Eh, a Rakijada u Pranjanima?

To bi ga dotuklo...jos da posle toga sa Veljom Ilicem svarti U Gucu pa dobije "trubu na uvce"....'de bi nam bio kraj!

P.S. Doduse Pranjani su odlicno mesto za Bajdenovu posetu. Za vrema II svetskog rata upravo tamo se nalazio cetnicki aerodrom sa koga su evakuisani oboreni americki piloti.
maricacarica maricacarica 19:45 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

A ti misliš, ja se slučajno setila ove ugledne međunarodne manifestacije?
vracarac92 vracarac92 19:49 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

maricacarica
A ti misliš, ja se slučajno setila ove ugledne međunarodne manifestacije?

Ja se izvinjavam....samo nemojte da bijete!
maricacarica maricacarica 19:58 25.05.2009

Re: Čekaj, bre!

vracarac92

Ja se izvinjavam....samo nemojte da bijete!



Poznata sam kao demokratski izabran PreCednik Društva Ubica Neistomišljenika, (mada neki ovdašnji blogeri, to krajnje nezasluženo, pripisuju sebi), ja ne bijem, ja govorim tiho i vodim psa sa sobom
maricacarica maricacarica 14:37 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

NOVA NAGRDNA IGRA : KO PREPOZNA MEĐU UČESNICIMA RAKIJADE BAJDENA, DOBIJE JEDNO VEEEEELIKO NIŠTA!
vracarac92 vracarac92 14:39 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Daj bar cokanj mucenice...da se ne trudim za dzabe!
maricacarica maricacarica 14:43 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

vracarac92
Daj bar cokanj mucenice...da se ne trudim za dzabe!

INTRAVENOZNO?
vracarac92 vracarac92 14:54 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

INTRAVENOZNO?

Bilo kako...samo da zaboravim na ovo cudo koje vucem na nozi.
maricacarica maricacarica 15:18 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

a jesi probao čekić?
vracarac92 vracarac92 15:30 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

maricacarica
a jesi probao čekić?


Za Glavu?
djole63 djole63 19:16 26.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Noga mi je u gipsu...mogu li nekako da dodjem do tebe na eutanaziju?

Uvek za blogodrugare.
Evo nesto za junacke rane - i francuzi traze da se dosipa po nekoliko puta
vracarac92 vracarac92 08:04 27.05.2009

Re: Čekaj, bre!

i francuzi traze da se dosipa po nekoliko puta

Francuzima treba verovati!
maricacarica maricacarica 08:33 27.05.2009

Re: Čekaj, bre!

vracarac92

maricacaricaa jesi probao čekić?Za Glavu?


Uopšte, vrlo je korisna alatka, makar na ovim podnebljima
Služi za popravke televizora, kola i šire bele tehnike, a ponekad se koristi i u medicinske svrhe
vracarac92 vracarac92 09:11 27.05.2009

Re: Čekaj, bre!

Uopšte, vrlo je korisna alatka, makar na ovim podnebljima
Služi za popravke televizora, kola i šire bele tehnike, a ponekad se koristi i u medicinske svrhe

Imam dva komada!
za svaki slucaj.
leopold_lady leopold_lady 20:10 25.05.2009

Hm ...

Zanimljivo ....
vracarac92 vracarac92 20:21 25.05.2009

Re: Hm ...

Zanimljivo ...

Hvala.
leopold_lady leopold_lady 20:13 25.05.2009

Hm ...

Zanimljivo ....
vracarac92 vracarac92 20:22 25.05.2009

Re: Hm ...

Zanimljivo ...

Hvala.
maricacarica maricacarica 20:55 25.05.2009

Re: Hm ...

vracarac92
Zanimljivo ...Hvala.


ма бре, джони вайсмилер
leopold_lady leopold_lady 22:19 25.05.2009

Re: Hm ...

Hvala.


Ajde što meni duplira odgovore - što duplira i tebi ?
maricacarica maricacarica 22:23 25.05.2009

Re: Hm ...

Milutin Milošević Milutin Milošević 12:31 26.05.2009

Iskida me

Izgleda da je to nešto zarazno?


vracarac92 vracarac92 12:33 26.05.2009

Re: Iskida me

Izgleda da je to nešto zarazno?



Xe, xe....a mozda je naopako ukoricena!
sinergija92 sinergija92 13:33 26.05.2009

PLEONAZAM?

Zlobnici bi rekli da je "glupi Amerikanac", zapravo, pleonazam!
NNN NNN 23:13 27.05.2009

Re: Iskida me

a mozda je naopako ukoricena!
Ma jok, nego čovek dokazuje da ume i kad je okrenuteo naopako da pročita (i to unazad).
vracarac92 vracarac92 08:03 28.05.2009

Re: Iskida me

Ma jok, nego čovek dokazuje da ume i kad je okrenuteo naopako da pročita (i to unazad).

Prikazuje svoje visestruka mogucnosti!!!
Covek-multipraktik

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana