teka94



Dragana Stanisavljević rodjena je 17.11.1967. godine u Sisku Republika Hrvatska. Kao oficirsko dete, osnovnu i srednju školu završavala je u više gradova ondašnje države, kao odličan učenik, a studije sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
U njenom životu nema veće uloge , do činjenice da je tetka jedne Teodore.
Prvu ozbiljnu pobunu organizovala je u petom razredu osnovne škole (Niš, OŠ Ratko Vukićević , 1978/79) sa dva drugara .Odbili su da uče nametnuti strani jezik i zahtevali engleski.U namerama su uspeli snoseći posledice.

Učesnik je svih mitinga, počevsi od 9.marta .
Jednom je bila privodjena zbog političkih aktivnosti .Sa Markom Miloševicem imala je samo jedan susret i ostala živa.


Izvesno vreme bila je direktor jedne ustanove kulture . Privredna komora Vojvodine, žiri „Novosadskog sajma“ dodelili su dva prestižna priznanja, za marketinšku prezentaciju i dizajn, proizvoda koje je kreirala i prezentovala zajedno sa svojim timom. Priznanja su tim pre značajnija, jer se radi o organizaciji koja pripada kategoriji tranzitnog područja, i koja teško ulazi u takmičarske kategorije, zbog nedovoljnog potencijala teritorije na kojoj deluje.
U periodu od 1995. do 2000 godine profesionalno je bila angažovana na različitim poslovima u Demokratskoj stranci; pored političkih funkcija, profesionalno je bila angažovana na poslovima: poslovno tehničkog sekretara na opštinskom nivou , koordinator servisa za članstvo na okružnom nivou, osnovala i vodila klub DS na opštinskom nivou; Posebno naglašava da je za poslove koordinacije, na okružnom nivou, prošla čitav niz psiho-testova, inteligencije i znanja, koji su obavljeni u Beogradu , a nakon toga pohadjala seminar ( kurs) u Kušićima, koji je vodio Ljuba Tadić (mladji), na kojem je 40 izabranih, iz čitave Srbije, učilo različite veštine komunikacija i rada sa ljudima u uslovima (okruženju) niske motivacije. (od 2001., svojevoljno, nije član ove političke organizacije)


Kroz školovanje se teorijski i praktično bavila društvenim zakonitostima, pojavama, procesima i fenomenima, socijalnom patologijom i kriminologijom.


1991. godine učestvovala je u sociološkom istraživanju (Instituta društvenih nauka iz Beograda) o društvenim nejednakostima u Srbiji.

U celom pomenutom periodu objavljivala je, i objavljuje društveno angažovane tekstove u listovima: „Naša borba“, „Danas“ , „Glas naroda“, „Reč naroda“, imala čitav niz elektronskih promocija kojie su bile različito konotirane.
Saradnik je na deklaraciji Internacionalne romske unije Srbije
Govori engleski jezik, koristi računar .
Posebna interesovanja: problemi postpenalne pomoći, politički kriminalitet i pristup „filozofije tretmana“( posebno Mišel Fuko „Nadzirati i kažnjavati“).

Član je Liberalno Demokratske Partije - LDP


Dragana Stanisavljević, sociolog

teka94

teka94
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  04.12.2007 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed