kraljevstvo

„Celina je više od zbira njenih delova.“ Aristotel, Metaphysica 10f-1045a
 
Moderno kraljevstvo bez kralja je knjiga nastala kroz istoimeni projekat.
Glavni cilj projekta je:
. Informisanje građana regiona isticanjem univerzalnih vrednosti na lak i prijemčiv način, koje može prouzrokovati dobit u smislu veće odgovornosti za upravljanje državom;
* Stvaranje jasne percepcije kod građanstva o prednosti integrisanja i isticanja originalnih metoda prevazilaženja nepoverenja i skepticizma spram nadnacionalne države EU i građenjem političke pripadnosti;
* Uvođenjem novih argumenata i novih perspektiva u političke debate zemalja regiona;
* Izgradnja svesti o neophodnosti reformi, međunarodne saradnje, ali takodje i stabilnosti, civilizacijske komunikacije i tolerancije;
* Doprinos stvaranju građana koji ce biti oslonac demokratije.

Stara poslovica kaže "Pogreška nastaje u početku, a početak je polovina svega". Reakcija građanstva iziskuje afirmaciju osnovnih načela koja potiče još iz vremena Aristotela.Tri osobine koje treba da imaju oni koji hoće da vrše vlast su:
- Ljubav prema postojećem državnom poretku
- Izvanrednu sposobnost za obavljanje poslova koje iziskuje vršenje vlasti
- Vrlinu i pravednost koje zahteva odgovarajuće državno uređenje.
Pitanje je: da li se može desiti da ljudi, mada poseduju ove osobine budu nesposobni da vladaju sobom, pa da ih, kao što ne umeju o sebi da brinu, mada sebe vole, ništa ne sprečava da i u odnosu na državu,budu takvi.
Ovom pričom se podstiče očuvanje uređenja EU i iskazuje pažnja onom delu građanja koji je odan sistemu vrednosti EU. Priča naglašava više političkih vrlina i ima osnovni aspekt očuvanja EU, koju danas mnogi zanemaruju a to je vaspitavanje u duhu evropskog uređenja, što znači stvarati građane koji će biti oslonac demokratije.
Osnovna misija je uticanje na javnost u Srbiji da se angažuje u stvaranju demokratskog, višestranakog društva, u ostvarivanju jednakosti među ljudima i njihovim zajednicama i promocija evropskih vrednosti i tekovina, uz podržavanje procesa i pojava u Srbiji koji tome vode.

Iznad svega interes nam je da naša država primenom standarda i dobrim servisom građana, postane dobro mesto za bitisanje svih nas.

kraljevstvo

kraljevstvo
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  13.08.2009 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed