WBinSerbia B92 VIP

„У свету у коме се осећам тако малим не могу а да не мислим о великим стварима“
 
Када сам у августу 2013. дошао у Београд, да преузмем место шефа Канцеларије Светске банке од Луа Брефора, осећао сам се некако као да сам дошао кући. Радио сам, наиме, у Србији као стручњак за јавни сектор од 2002. до 2006. године. Боравак овде је сјајна прилика да обновим и учврстим односе са бројним пријатељима.
Дипломирао сам на Еразмус универзитету у Ротердаму. Магистрирао сам међународне односе на бриселском Слободном универзитету, а докторирао на Лиеден универзитету.
Између 2007. и 2013. руководио сам одељењем Светске банке за јавни сектор и управу у јужној Азији (седиште нам је било у Њу Делхију, у Индији) и радио као стручњак за јавни сектор у источној и централној Африци (седиште ми је било у Кампали у Уганди). Од 2002. године сам у Светској банци а бавим се питањима управљања јавним сектором, реформом јавних служби, борбом против корупције и управљањем у привреди.
Радио сам на пројектима у југо-источној Азији, централној и источној Африци, Русији, централној Азији и источној Европи.
Пре него што сам дошао у Светску банку радио сам као главни технички саветник у регионалној канцеларији УНДП-а у Братислави (Словачка), за ОЕЦД и за Европски институт за јавну администрацију. Предавао сам и радио као истраживач на разним универзитетима, укључујући Европски Колеџ.
Волим рок музику (омиљена група ми је „Раш“) и фудбал. Ожењен сам и имам две ћерке.
Тони Верхеијен

WBinSerbia

WBinSerbia
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  16.07.2012 VIP izbora:  10 RSS RSS Feed