49 41

Rodjen sa Juzne strane Ibra u gradu, nekad- "cuvenom" po Olovu, Cinku, Srebru, retkim metalima i najvecem smogu.
Kasnije, po mostu na reci - koji "razdvaja" na JUZNU I SEVERNU - za razliku od svih drugih mostova, koji vekovima spajaju razlicite obicaje, kulture, civilizacije, rase i klase.
U ranom detinjstvu odrastao i uzivao u blagodetima ostavstine dede; kuci punoj zelenila, cveca i sveg moguceg i retkog voca, ukljucujuci zute maline.
Odgojio mnostvo Golubova, Pilica, Kanarinaca, Stiglica, macica, psica; uz kozu Belku; 2-dvo litarsku muzulju.
Gorko plakao, ako je njeno jare sa kojim se igrao; nenadano bez traga nestalo, a posle ga "nasao" na velikom pladnju brizno sakrivenog, rascvarkanog-pripremljnog za neciju gozbu.

Urbanisticki ga preselili iz Raja u gradski kazamat ( stan ); gde je zavrsio Osnovnu skolu (najstariju u gradu) i Gimnaziju.
Zavrsio Saobracajni Fakultet-Odsek za Vazdusni saobracaj u Beogradu (na staroj lokaciji u Takovskoj ulici) - preko puta Botanicke Baste.
Studentske dane proveo; osim studentskih domova najvise u sobi; nedaleko od Fakulteta na uglu Dz. Vasingtona i 29. Novembra - preko puta "Banije"; koja je postala svratiste za mnoge prijatelje i nocne "ulegulje".

Ozenio se, po prvi put u "dozvoljenim" granicama -do tada terajuci kera i vesto izbegavajuci sve bracne "zamke"; po necijim kriterijumima "poznim"- ukljucujuci sve clanove uze i sire rodbine.
Balkanski ratovi s kraja 20. veka; zatekli ga u ratnom Sarajevu sa prvom i jedinom andjeoski lepom 6-to mesecnom bebom-sisancetom.
Slucajno, otisao na jedan dan iz ratnog Sarajeva; da vidi svoju pomno uzeljenu 6-sto mesecnu plavooku bebu i zenu-koje nije video vise nedelja. Iste noci ga spopao smrtni bol u bubregu i ostao 5-dana u krevetu-skoro nepokretan. Izbacio kamencic iz bubrega, za koji dotada nije znao da uopste postoji.
Ljubav i kamence - velicine malog zrna pirinca "presudili" da mu kcerka, verovatno jos uvek ima zivog oca.
"Ostao na ulici" sa bebom u narucju, placljivom zenom, stana-svega u njemu i svoje devizne-tesko stecene ustedjevine u Bankama.
Ziveo u Minhenu 6 god. stanovao u srcu grada; besomucno radio i krstario biciklom -svaki vikend sa kcerkom po gradu i okolnim jezerima.
Odselio se preko Antlantika.
U Sarajevo;-slucajem ratno napustenom krocio ponovo, posle punih 12 god. i zatekao pustos i do "gola", sve opjlackano i unisteno.

Ostao; ni po kojoj osnovici ikome i ista (materijalno i moralno) duzan na celom Balkanu, niti se priklonio ijednom stadu.

Nick name -"49 41"- licno, simbolicki - vazno. Kao omedjena faza i deo neminovnog postojanja.
Neka, zasada ostane takvo "nick name"!
Rodjeno (maticarsko) ime; na ciji izbor, ni u kom slucaju nije ucestvovao ili uticao; , nekada vrlo cesto - kad su se uglavnom i najvise radjali Milani, Zorani, Nenadi, Nebojise, Jovani, Dejani i Dragani.

Dzordz Orleovstinu davno prihvatio kao realnost, neminovnost; ali, se drzi i babine izreke: "Zovi me i grne (cup); al'- NE RAZBI ME.

49 41

49 41
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  25.01.2007 VIP izbora:  4 RSS RSS Feed