Zorana Z. Mihajlović Milanović B92 VIP

Uvek je pravo vreme da se uradi ono sto je ispravno. Martin Luther King
 
Bez energije nema zivota. Od primitivnog coveka do tehnoloskog, od pre milion godina do danas, energija je i dalje nezamenljiva. Iako smo svesni da je osnova razvoja, rasipamo je, bacamo, i ne mislimo o njoj sve dok se ne desi situacija u kojoj ne znamo da li ce je vremenski I kvalitativno biti u kolicinama u kojima nam je zivotno potrebna.
Bavim se energetikom od diplomskog rada o energetskim resursima na Beogradskom univerzitetu (1993.g). Magistratura, doktorat, docentura..sve je vezano za ovu oblast. Zelja pretvorena u cilj jeste da nas energetski sector bude pokretac a ne posmatrac promena, da podize privredni rast zemlje, a nama omoguci kvalitetniji zivot.
Radeci u preduzecu za prenos elektricne energije, elektroprivredi, kabinetu potpredsednika, beogradskom aerodromu, I danas univerzitetu, znam da mogucnosti I potencijala ima.
Ono sto nedostaje, I na sta pokusavam da ukazem u svojim strucnim radovima I medijskim nastupima jeste – volja onih koje biramo, I nas samih, da se pokrenemo, udruzimo, organizujemo I efikasno iskoristimo potencijale, a radi stabilne energetske buducnosti.
Da zaboravimo na sujete, godine, niske udarce I ne-kriterijumska pofesionalna I druga razocarenja, da pomognemo jedni drugima I ne dozvolimo da nas sistemska korupcija u ovom sektoru natera da strepimo od nesigurne dostupnosti njegovih usluga I proizvoda. Ovoj zemlji I njenoj buducnosti trebaju svi koji se ovom oblascu bave, bilo da su u Institutima, zaboravljeni ili sklonjeni, stari ili mladi, u privatnim ili javnim kompanijama, udruzenjima ili nevladinim organizacijama, strankama ili disidentskim grupama, poziciji ili opoziciji.
Energetski sector moze biti nasa ulaznica za bolji I odrzivi zivot. Verujem u to, I zbog toga me evo I na Blogu. Sa nadom da je I ovo jedan od nacina da udahnemo energiju koju imamo, damo snagu, I izgradimo I pravimo efikasan, profitabilan, zdrav I perspektivan sector.

Zorana Z. Mihajlović Milanović

Zorana Z. Mihajlović Milanović
Datum rоđenja:  05.05.1970 Pol:  Ženski Član od:  20.08.2008 VIP izbora:  42 RSS RSS Feed