Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Tanja Jakobi

“Viola” – klasika za stomak

Ovo je blog namenjen strancima koji perfektno govore srpski i strancima koji su u uznapredovaloj fazi poznavanja srpskog jezika. Conveniently, (đavolji engleski svuda se ubacuje) tekst bloga preveden je i na srpski jezik, te ga mogu konzumirati i svi srpski čitaoci.  


She blinded me with science

“…a ja sam iz Šeste.” Za ove dve i po decenije još mi se nije desilo da ovu rečenicu uspem da izgovorim značajnim glasom, tri puta teatralno trepnem, i da neko, posle, s razumevanjem & divljenjem, samo uzdahne. Ne. Nije Šesta,  Peta, Prva ili Osma, pa da u jednoj rečenici razjasniš sopstveni pedigre. 


GlaMirijevo

Sada kada živim na jedva 600 metara (možda nešto jače, ali sumnjam), od elitnog „kruga dvojke”, kapiram da sam još davnih dana stanovala u elitnom delu Beograda, samo što toga nisam bila (samo)svesna! 

Oči mi je otvorio majski broj lista „Kurir” koji obaveštava građanstvo da je „elitni deo Mirijeva postao bogatiji za još jednu poznatu facu - Darka Filipovića” (ko ga ne zna, kao ni ja, recimo ukratko da je to jedan dečko u prugastoj košulji, mladi pevač „Grand produkcije” koga je usput, prvo morao da proda svoj BMW da bi kupio elitni komad stana). Mirijevo još nije „postalo bogato za njega”, jer će se, čitamo, useliti tek na jesen, ali svejedno, uzmite to kao gotovu stvar. 


Nepoznati poznati

Igrom slučaja, bila sam van Srbije dve godine. Iako sam verovala da redovno i pomno pratim vesti, kad sam se konačno, ne previše voljno, ponovo našla u Beogradu, shvatila sam da se, u međuvremenu, na informativnom planu dogodilo nešto što sam potpuno previdela. 


Radovi na putu

Autor nije član ministarstva za kapitalne investicije, pa da sam obavlja, ili još bolje naredi radove na pačvork trotoaru Vladetine ulice.

Na žalost, nije ni na putu, službenom ili onako iz hira, nego naprotiv, u Beogradu.


Syndicate content