Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Silikoni, avioni, kamioni (ili: "size matters")

Lolo FerrariLolo Ferrarigrrrr!grrrr!Skoro da se iz dana u dan povećava broj onih jezivih, čudnih pogrebno-vojnih vozila na dvadeset točkova za vožnju po teškim terenima. Čudno, voze ih više žene nego muškarci. Nije teren bitan, kaze mi jedna ponosna vlasnica i pokazuje sklopkicu, klik-cak, za čas prebaciš sa terenskog vešanja na gradsko. Odlična stvar, pomislih. Možeš da iz pustinje skokneš do grada kod frizera, pa nazad u močvaru, a onda izmedju skupljanja dece iz škole I manikira obidješ lokalni kanjon. “Ali oseċam se bezbedno!” Bezbedno od čega? Bande drumskih razbojnika haraju po Kensingtonu?

Muško ili žensko, Hummer-Range Rover-Jeep ekipica nekako oštrije vozi, odlučnije se nameċe i bezobraznije se otima za parking mesta. Tu smo dakle, borna kola sa tamnim staklima daju neki oseċaj moċi.

Da se zna ko je „alfa“ na ulici.

Majmunska posla

Drz' se!Drz' se!U svojoj čuvenoj knjizi “The Naked Ape” zoolog Desmond Moriss opisuje čoveka “ne kao palog anđela veċ kao uzdignutog majmuna”.Čovek je, kaže Morris, u večitoj skoro životinjskoj kompeticiji sa drugim pripadnicima čopora. U ovoj borbi za dominaciju potpomažemo se čime god stignemo od mimike, gestikulacije, isticanja određenij telesnih osobina i do pomagala koja vremenom postaju statusni simboli. Veċ stoleċima ljudi ističu bogatstvo kao izraz moċi. Međutim, trend je da se sve više bližimo korenima. Poruka je sve borbenija.

Džungla na asfaltu?

Pomislite samo na vremena „kožiranja“, što više kože, iz što večih komada, dakle, od što veċe životinje. Napumpana ramena, pa onda vojni „kamuflažni“ dezen, lanci i katanci, „piercing“ i tetovaža. Duga lista.U svemu ovome pojavljuje se nova sorta, „Alfa“ ženka koja neċe više da se igra u pero-lakoj ženstvenoj kategoriji „Alfica“ ženkica sakupljačica. Ova nova ženka otima kubikažu, skače na kojske snage, navlači cokule i pravac u šutku, prvi red rame uz rame sa mačo „Alfa“ šibadžijom, dopunjeno izdanje.

Ratoborna Venera

BarbarellaBarbarellaNova Amazonka nije potrošač „estetske“ veċ „plastične“ hirurgije, prav’te razliku. Ona ugrađuje par ubitačnih sisa plus usta čija se grotesknost moze porediti sa običajima nekih afričkih plemena (tipa, postavljanje bezbroj prstenova oko vrata dok se vrat ne izduži na jedno pola metra, koska u nosu i sl.)Treba imati i hrabrosti za takvu intervenciju, to je vec samo po sebi poruka.A neprirodna hipertrofiranost atributa ipak negde mora da izazove, verovatno vise strah nego poštovanje, ali, hej, pa jedno iz drugog proizilazi.

Poruka je svakako agresivna a krije se iza vrlo tankog sloja erotske konotacije.

Poznata vam je sledeċa scena: prvo stiže duboka senka koju je napravilo borno vozilo veličine omanjeg autobusa, zatim se otvaraju vrata i sa sedla ispadaju noge u stileto (p.p. kratki bodež) čizmama, mobilni telefon kao nož skakavac, zatim par „clockwork“ sisa i finalno cela pojava sa sve plastificiranom kosom, niklovanim usnama, nitnovanim kaišem iz koga napred viri piercing a pozadi tetovaža. Čak i ako ima par nejači privezanih za zadnje sediste veċeg-od-kuċe-crno-niklovanog-Hummera, što da malo ne zareži motorom i kaže poneko „grrrr“ i „bu“ slučajnom prolazniku?

Žrtva mode? Seksualni objekat?

Ha!

Drž’te se.

A njima poen, prve su se setile.


Sjajno,

briljantno. Od srca sam se i sit iskidao od smeha.


Djavle,

Merci!

Olga


Dobro,

ako je ovaj

governator of Kahlifornya, i vozi ovakav auto:

onda nam je jasno odakle dolazi inspiracija.


.........

I vidis, dobio je "promise he was kingdomed", sto rece u Konranu.

Olga


Mozda je onda Regan (kauboj guverner Kalifornije)

trebao da jase ovakvog konja:


Glavna

fora vecine klinaca (samo?) Sev.Amerike vikendima uvece je da izrentaju takvu limuzinu (produzeni tenk pre, rekao bih), da ispijaju smpanjac, urlaju kroz prozore... inspiracija kao sto rece gospon nsarski potice iz Holivuda.


e kad sam je studirala

u usa, mi imali jedan bas ovakav, kao school bus. keve mi. skoro mi bilo zao kad sam kupila auto...


Defektno efektni

A to što ne mogu da se obližu jezikom, to me svako jutro silno zabavlja u autobusu na putu za posao.


Legla mi na dusu:-)

Sa SUV stupidnoscu...bilo na vise tockova ili volumena...

Za koliko sati moze da se provoza od jedne do druge granice Srbije u tome: 3,5 sata uzduz, dva sata popreko?

Malo veci problem sa dioptrijom i self esteem, ne?


Izvin'te

ali mislim da je autorka mislila na SUV&amazonke na Zapadu... nesto ne vidjam zene za upravljacima tih sprava u Beogradu, to je ovde vise rezervisano za muskarce. :)


lione

sad cekamo da vidimo da nam autorka odgovori:-) masemo iako ste se otudjili:-))) lepo vreme za kafu...setanje i razglednaje ko u Srbiji sedi za volanom istih


Autorka

verovatno spava (obratiti paznju na vreme njenih postova)...
Ko se otudjio? Ja sam stalno tu negde...
Lepo vreme se nemilice trosi za kafenisanje po omiljenim mestima svima poznatim...

=====
hvala na skretanju paznje:-) pa samo smo vas se zazeleli i tamo na blog zajednci dozivali ali vi onako nista (t.j.) upala bezobrazno u tudj blog

~~~~~
Ja sam na onom mestu banovan, a sto se skretanje paznje tice uvek sam bio drug na drumu :)


Lionsgate i Tanja

Mora se raditi, poslovati, zato odgovori mogu i da kasne.....
Nije samo zapad. I istok. Jedna prijateljica mi kaze da je u Rusiji ista moda.
Ne znam sta voze zene u Srbiji. Kose, sise itd. to znam da imaju, videla na malom ekranu.
Ako i ne voze sada, vozice cim stignu. Razlog moze biti sledeci: A: nemaju svojih sredstava B: balkanac je kupio samo sise a Hummera ne da, ne da, ne da. Ali sa'ce.
Balkan je to.

Olga


Zene

u Srbiji su skromnije zbog razloga pod A)... negde iscitah da se godisnje u Srbiju uveze oko 200 SUV-ova, pa dok se to rasporedi po balkancima za lepse polovine ostane samo par komada.

Za Rusiju ne znamo, na osnovu Forbsovih lista i bacuska-turista po Evropi zakljucujem da ne zaostaju za Zapadom...


A sta vam voze sve one celebs, narodnjace i ostale?

Pitam, ne znam.

Olga


Nemam pojma,

samo sam jednom u taksiju koji je stao na semaforu u traci pored mene video Z.Brunclik, prepoznao sam je po metalik boji... kose.


Lavlja Vrata,

nije metalik, nego prirodno ljubicasta! Gde su ti oci, covece?


Nsarski care,

bilo je sumrak, slaba kisa, izmaglica, pomerilo mi se socivo, zafalile su mi kapi za oci (uzela ih je jedna blogerka-precanka)... mislim da sam se opravdao. Jesam?


narodnjace zaboravih , "ima se moze se"

sve manje vishe voze
dzipove-oklopnjache ili
mercedese ili
BMW-e .
ne znam zashto , al' primetili smo te 3 verzije .

valjda , shto je sigurno , sigurno .


evo i mene...

...a ne znam dal' je Slovenija Zapad ili šta li je...ali probajte da zamislite za koliko tim bornim kolima može da se prevozi Slovenija...a obaška što mi te vozačice, kojih je sve više, krate živce tenkovima po Ljubljani.Mali grad, ulice tesne, a tih pokušaja alfi je sve više.Ko da živim u seriji Daktari,u poslednje vreme kuda god da pogledam u autu, ja ugledam nečiji točak.Da ne govorimo o tome da u retrovizoru tih auta može da se primeti samo žirafa ili grčka hladnjača, pa kad krenu u rikverc- ko živ ko mrtav...Al' sam provalila da ovdašnje vozačice nadoknadjuju hrabrost tim monstrumima...nisu uopšte alfe, ma ni blizu...čim pokažem zube iz mog autića, zvanog "cvrčak", one skliznu pod volan...do sisa još nisu stigle,usta po malo napumpavaju, al su preslatke kad ispadaju direkt na glavu iz auta, batrgajući se u borbi život.Neko bi morao da im napravi one piratske merdevine...


Jelice

Cvrcak moze biti, ali dobri zubi nisu za salu.

Olga


Rusija

Quote:
Jedna prijateljica mi kaze da je u Rusiji ista moda.

Ma ne da je u Rusiji ista moda nego je po ex socijalističkim zemljama ist. Evrope glavna forma imate Hymmera. Ako je još u bulletproof - onda si pravi dasa.






jao ruski Kombat...

...pa vidi ga njega, kad sam videla predstavljanje ovog čuda nisam mogla da verujem koliko čudovište! Ne kapiram što nema tenkovsku cev, to mu baš fali u priči da bude kompletan...a možda je i ima negde, kao dodatnu opremu...


Ja vozim

jednog tufnastog(crno- belog) mini- morisa.
A, kad krenem u lov imam jednu cic vrisk crvenu toyotu- 2700 kubika, sportski kupe,
automatik, troši 25 litara (trenutno u garage, registracija preko 500 evrića), a i skupa zanimacija taj lov, moram da priznam.
A, merdža (po glavi stanovnika), samo za pijac :)

Pa, ja treba da ulovim jednog auto- mehaničara, sa sve auto-servisom, do dva tri komata! :)
Ćurka, ćurka :)
Sve biram neke pogrešne :)


Bio jedan u Bgd., imao strech limo k'o autobus,

i sam sebi bio sofer. Parkira limo kod Kalenica guvna, na sred ulice, a skupe se seljaci sa pijace, dive se: "Vidi, Mafija!", kazu. (Poginuo posle u tuci sa policijom).
Inace, Arnold se tokom guvernerske kampanje 2003. ovako reklamirao. Kad je kandidat Ariana Hafington predlozila neki zakon o porezima, on je izjavio: "U tom zakonu ima toliko rupa da mogu da provezem mog Hummer-a kroz njih". Te zatim: Za razliku od drugih kandidata republikanaca, mogu jedini da kazem da ja "never miss a chance to screw a Kennedy". I to mu je donelo pobedu.


Arnold

i njegova stala od osam (da li je to aktuelna cifra) hummera su cesto bili meta natpisa po stampi, cak se vodila i polemika oko njegovog novog hummera na hidrogenski pogon... covek je fan tog SUV-a a opet ima fanove njegovog stila, i tako u krug...

Svojevremeno (pre 25 godina) je jedan nas bokser uvezao neko fordovo chudo od preko sest metara duzine iz USA i drzao ga godinu dana na cosku Gospodske&Glavne u Zemunu (nsarski ti si strucnjak za nazive ulica pa neupucenima mozes da pomognes :) ) Posle su poceli da mu kradu delove, od retrovizora pa preko brisaca... znak Forda niko nije mogao da odvali sa maske za hladnjak, kvalitetan proizvod nema sta.


a najjaci je ipak

onaj model kamioneta (nsarski pomoc) ono sto ima kabinu i pozadi podugacki deo otvoren,...moze da se stavi klupica za radnike, moze 30 zivih prasica....i vozi se uredno po Bgd vec nekoliko godina...a inace je dobro za texas..i slicna mesta

===

lione ne znam da ste bilo gde banovani, nego na kafu u kafe knjizaru SAD!
mada naravno samo se ovde lepo isticite...SUV je moj omiljeni tip debilizma i u NYC...

Olga hvala na odgovoru...cim vidimo prvu cicu na glavnom sedistu javljamo;-)


Quote:

Banovao sam sam sebe, rekose mi tamo da me ne vole i onda k'o sav normalan svet lupih ban...

Da ne kvarimo autorki blog, reklame za SUV-ove ili jos bolje truckove u USA su obicno sa sledecim scenariom: rodeo, gradjevinski radnici, izvlacenje jahte iz mora, pentranje preko planinskih venaca... naravno uz to ide na suvozacevom mestu i jedna Doli Parton iz mladjih dana.

PS.
Mozda skinem ban na neko vreme...


Pogledajte sajt za Hummera,

Najnoviji model se reklamira kao "inspirisan gradom", "coskast" itd. pa tek onda na kraju kazu da ima i sve one karakteristike terenskog vozila. Znaci,izmedju redova, da je glavna musterija gradski covek pa samim tim i ciljna grupa.

Olga


Hummer

je preskup za ljude koji zive u prirodi, van puteva... to je postalo sminkersko vozilo kao i vecina SUV-ova, vozilo za one sa viskom novca.


Nije hummer ali...

Nisam nista nasao za "velike" devojcice...


Nesto ovako?

Ovo je jedna od verzija "pickup truck"-a.

====
nsarski ovo superuglancano crno vozi po beogradu...ali ne prasici i slicno nego za vecernje izlaske.....(t.j.)


A ni ovo nije za baciti...


A

evo i suvozaca...


Tanja,

Sa'ce Cica, samo da izicka od tatice i polozi vozacki (verovatno tim redom).

Olga


ali ne ovo svinjce na slici

Olga:-)
jer svincici kao sto znamo superinteligentni..a mozda su i ove nase vozacice (trnzitorne) suvozacice, nego nama to ne dopire do pameti:-)?


i zene u beogradu voze ...

najcesce vidjene one iz sluzbi
SUP, MUP, OUP i vladine sluzbe
i ostala okolna "zgadija" , koja se u Srbiji opasno blizu briblizila SUPi , MUPi i OUPi .

[ nikad necu zaboraviti , osnovna skola na cuburi . uciteljica pita malog : "gde ti radi tata" , a on stidljivo "moj tata radi u supi" . Smeh . i odeljenja i uciteljice]

videli smo i zene :
pre par god. posle 5.10. ulece zena sa gore pomenutim vozilom/bornim kolima, direktno u stanicu policije u Masarikovoj .

ostavlja borna kola na ulazu u sud . niko ne moze ni "in" , ni "out" .

vrti kljuceve u ruci .
u onoj najljakserskijoj vrsti kompleta, 'atex, betex, 1. maj pirot' , koja se videti moze po serbiji .
ono teget, na tanke bele prugice. dobro ukojeno . drzanje, a la gospodja Flic . dobrodrzeca . aresivna . pirana . ajkula stil .

portir prozbori : a , za vozilo ?
ona ce : bezi ' bre , ja sam zamenik drzavog tuzica !
ako neko pita , reci da su kola republickog javnog .
recite , zamenica (asocijacija odmah na SUPU).

uz put je prekrsila jedno 5-6 prekrsaja .
zakacila jednog dedu (da se nije sklonio , bio bi pregazen) , sa bar 80 na sat uletela na trotoar !
ljudi beze i kotrljaju se k'o kegle .
nista ona .
pirana stil .


shrink pads

alfe m/alfice f,čudesna ekipa i matrix ponašanja, al to psiho-tema,4 shrinka.sjajno,olga.
getting wet on 4WD frame/"pali me SUV limarija"
(-*


Hammer vs. hybrid

Leonardo di Caprio otisao kod Opre Vindfri, da javi svetu da on i jos neke zvezde (kao i ja) vozimo HYBRID CAR. Ona, koja vozi Hamera, ga lagano ismejala.
To je uzasavjuca prica jer ONA ima nepojmljiv uticaj na javno mnjenje u USA a Ameri nam upropastise planetu preteranom potrosnjom svega i svacega.

Sva ova preterivanja - zene s grudima kao basket lopte, kola velicine kamiona, misici kao sunke, tanjiri kao cinije ... sve je to neukusna Amerikanizacija sveta. Nema se mere ni u cemu, a nedostatak mere je los ukus.


Deki,

pre dve godine je bila aktuelna polemika hybrid ili hummer, onda se pojavilo par megazvezdi medju njima i Brad Pitt koji su zagovarali upotrebu hybrida, ekologiju... i odjednom je Toyota Prius postala najdeficitarniji automobil na severnoamerickom trzistu, cekala se duze nego porsche ili ferrari.

PS.
Ne znam da li ih je ta moda (mislim na hybride) prosla, nisam u toku...

PSS.
A mislim da je fora sa hybrid vs hummer iskoriscena i u nekom novijem holivudskom filmu.


Ceo taj freak show bi bio komican

da nije tragican. Mozda ima nekih sofisticiranih objasnjenja za fenomen, ali meni se cini da je u pitanju najprostiji power game. Toys for big boys - od silikonki metafizickih dimenzija, do monster automobila. (Da ne pominjem MOAB* od 25,000 funti, koju su isprobali na Floridi uz vatromet i slavlje).

Kad su bombardovali Bagdad, oni su neprestano hvalili razne modele bombi, raketa, i slicno, i cudili se sto se gradjani izlozeni istima nisu divili raznim tehnickim dostignucima. (Kao da im ne pada na pamet da, kad te ubije auto, svejedno je da li je to bilo seosko sokocalo ili Hummer - a, jok, nije isto, po ovoj logici!).

---------
*MOAB=Mother Of All Bombs


Pa naravno da je power game!

Vidi tekst gore.
I osim toga, funkcionise, ne pucaju bas u prazno "alfe"

Olga


Slazemo se, naravno.

Jedino sto tako zapocinju sve anticke tragedije: osilis se i krenes protiv bogova - da uredjujes svet, da krojis stvari po svojoj meri i ukusu. Mislis da si sila jer imas sav dekor da to pokazes. Zato je tragicno.


A komicno je zato sto

Ljudska vrsta misli da je postala od majmuna a u stvari ce tek da postane (vec sta).
Ali, so far so good, bolje majmun nego bakterija.

Olga


To je bio jedan

jako neurotican majmun :)))


Razbijanje muških fantazija

Što se tiče sisa čini mi se da je Tanja Torbarina, novinarka hrvatskog Globusa, još pre 10-tak godina, kada je uvidela kakvo takmičenje se zakuvalo među zvezdama, zvezdicama, tatinim devojčicama i drugim ljubiteljkama isticanja fizičkih atributa, odreagovala na najbolji način kada je rekla – Ja nemam velike sise, ali su mi bar dugačke. Sad ja kradem nekad ovu njenu izjavu, jer je sjajna i tačna.
Međutim, onda sam ja išla na ultra-zvuk, pa mi je tetka doktorica saopštila da su ženske grudi uglavnom masno tkivo, pa sam shvatila da ja uopšte nemam velike, nego debele sise.

Posle sam gledala dokumentarac, gde kažu da su naši preci dok su išli četvoronoške radili one stvari takođe četvoronoške. A mužjaci su na osnovu ženkinog dupeta procenjivali na koju stranu da krenu. Posle kada su se naši preci uspravili grudi su postale veće jer su dobile ulogu koju je ranije imalo dupe.


Nista ja nisam rekao...

Quote:

pa sam shvatila da ja uopšte nemam velike, nego debele sise.

Hmmm...

Quote:

Posle kada su se naši preci uspravili grudi su postale veće jer su dobile ulogu koju je ranije imalo dupe.

Vi kao da ste na studijama slusali prof.Marica...


Nemam pojma

tako kažu doktorica i stručnjaci u dokumentarcu na Diskaveriju.


ej ja gledala

Doctor 90210 o plasticnim hirurzima na B.Hillsu i uglavnom rastojanje izmedju kljucne kosti i vrha bradavice (mereno pravo, ne dijagonalno) ne treba da je vece od 21cm, inace je to sagging....


Stvarno!?

"debele" su vec dospele na Diskaveri!? Ala se brzo sire vesti :)


uf.. razbi mi glavni afrodizijak..

a ja budala misiooo..to sa sisama..ono kao..ajjjoooj..nikad nebi mogo to da gledam ko masno tkivo..to su te slagali..a i preci su mi nešto sumnjivi..makar ovi moji..mada ima onaj ključni savet:devojke!ako oćete da vam grudi stoje uspravno-hodajte četvoronoške!
al najviše volem devojke koje za sebe kažu da imaju debele sise..makar pri tom lagale..da su devojke


Mister fixer.

moram priznati da vam je savet krajnje lucidan...


sise, zbor! sise, nadee-sno! sise, juriiš!

Ne znam, možda sam ja počeo da gubim priključak, ali povremeno imam utisak da se ta stvar sa sisama pretvara u istu onu sa kolima. Utisak da postoji tendencija da te sisetine ni ne treba više da budu privlačne, već treba da izazovu strahopoštovanje, osećaj dominacije, strah. Kao da nestaje ono što se pre smatralo ženskim polom - sad imamo dva muška pola, podjednako agresivna i podjednako rešena da smrve svaku prepreku, i seks kao nešto neutralno, bespolni predmet koji je cilj njihovog nasrtaja.

(Sad ću da nastradam od feministkinja)

(Uostalom, i to možda dokazuje da sam u pravu)


Molim muskarce

kao i druge postivaoce grudi da mi najiskrenije kazu sta osete i pomisle kada vide velike grudi (sa bradavicama kao programatorima za ves masinu)?
Sigurno ne gadjenje ili strahopostovanje, ne?
Sta kaze libido momci? Pjeva li?


j.bem ti virpolove mašine za veš

nemaju ni programatore..pusta automatika..daj sestro pusti neku fotku..da i ja vidim oćem se tu radi


jel može malo poezije?

iz Čikaških perverzija:

Sise, sise, dupe,
sise, dupe, sise.
Dupe, sise, dupe,
dupe, dupe, sise.
...

Jel radi?


Dakle,

u sta se ovo pretvara! :-)
Crna Olga treba majka ovo da ti cita!


otkud Vi u odelu i sa kravatom

a mi se evo već poskidali?


Jao, Dejane

O tome sam bas razmisljala.......

Olga


Evo ja se vec

pola sata pakosno kikocem. :-)
Ako, ako, da citiram blogera "radojka i tine":

Ljuljaj, zabavljaj,
cega nema nabavljaj.


Dejane,

Razmisli i sam. Ovo je bila "laka socioloska" tema. Nisam odgovorna.
Nije nista smesno.
Prividja mi se kraljica Viktorija i njeno "We are not amused".

Olga


Skroz te razumem

Eto juce se i meni isto desilo. Videla si i sama.
Bio sam prinudjen na cistku. Pa ko se ljuti, ljuti.


Cim populusu das sexy temu

oni odmah skoce na nju. To treba izbegavati, jer kako rece ona viktorijanska dama "sex is much too good for them" :)))


Gde ti ovde vidis

sex, leba ti? :-)
Cista sociologija i antropologija.:-)


Nigde,

ali sve je in the eyes of the beholder. K'o u onom vicu kad je covek video sise svigde. Pa ga pita doktor (pokaze jabuku): Sta je ovo? Sise, kaze. Hm, misli doktor, OK, mozda oblik...Uzme sundjer: A ovo? Sise, kaze. Hm, misli doktor, OK, mozda cvrstoca. Uzme brisace za auto: A ovo? Sise, kaze. Kako, bre, sise?! Hm, pa, ljubis levu-ljubis desnu, ljubis levu-ljubis desnu ...sise!


ali vrh svih planinskih

ali vrh svih planinskih chuka, izjava Jelene Krajsic na njenom blogu:
'A grudi?
Pa ja uopšte nemam velike grudi, ali su mi zato dugačke.'

bjutiful! luv it!


a katarina medichi

na petrogradskom dvoru .
i njeni mladji , mladji i josh mladji lovers-i
nije neobichno shto je sofija kopola uradila mariju antoanetu .
sociolozi uglavnom "iscitavaju" sofiju da je ona antoaneta kao 'gloss american ' sofija .

moze biti .


"...u sta se ovo

"...u sta se ovo pretvara...."
Pretvara se u "prirodan" binarni kompjuter koji ima srcanu manu (tj ticker malo preskace :)
(ako si mislio na Goranovu pesmicu :)


Zov tetreba

Potpuno besna pesma ali bez zadnjih
vec sa prednjim mislima

Dok mislim na tebe zdrebe
Mislim ko li
Sad te voli

Ko svetici posle mise
Vise tvoje
Lepe kose

pogledi se mushki kupe
Na to tvoje
Belo lice

Svakom srce ludo kuca
Svak bi hteo
Da te ljubi

Imash ochi osvetnichke
I nikome
Ne dash shanse

Tako nekako po secanju, Rshum


Ludo, no AI can come up with

Ludo, no AI can come up with this !
Podjednako je interesantno i skromno "...Tako nekako po secanju..." :)


Khm,

Ko nije, iz snova i vrtova
dok i krv bunca gledao radjanje Sunca
s prestola ljubavnih klupa
Ko ne cu', iz verja u predvecerja
ona zvona svecana sa Decana i Studenice
Nek dodje u Gruzu da vidi lepu Ruzu
Jaglicic,
kako se kupa...

(Po secanju - D.Eric, of course)


Svaka cast. Meni je to

Svaka cast.

Meni je to skromno interesantno zato sto:
- ako se secas pesme --> svaka sast
- ako rupe u secanju sam popunis na kreativan nacin --> jos vece "svaka cast"

Tj svaka cast u svakom slucaju :)


Lektira

Knjiga za danashnji blog dan - Antologija francuske erotske poezije "Bordel muza" u prevodu Danila Kisha.
Uzivajte


Gorrane

To je to. Nije ideja da bude lepo nego "da se vidi ko je gazda". Sasvim ste se dobro prikljucili.
Grrr i Bu je namenjeno podjednako muskarcima i drugim zenama.

Olga


pa sta?

Izgleda da cu ovde biti sam ali se neslazem ni sa Olgom ni sa ostalima ispod. Jedna stvar koju mozda najvise Ameriku pravi drugacijom od drugih zemalja je sloboda izbora. Ljudi mogu da biraju izmedju Dzipa ili Hibrida, a ako dovoljno rade mogu da zarade jedan ili drugi, (posto ni hibridi nisu uopste jefini). Ljudi i zene takodje mogu da biraju kako zele da pokazu ili da promene svoje telo. Neke zene stavljaju silikone, zato sto to neki muskarci vole a skoro svim muskarcima ce to privuci paznju.
U poslednje vreme moda je biti "zelen" a cene nafte skacu, tako da ce prirodom stvari trzista i ljudskih interesa ove navike polako biti promenjene.

Ali ovoliko "ismejavanje" mi pomalo lici na zavist i kiselo grozdje.


Mirko,

Iako se vi ne slazete sa nama mi se slazemo sa vama.
Procitajte tekst pazljivo. Izmedju Hummera i Hibrida postoje jos razni drugi automobili (od Maseratija, do Minija), mnogi su manji ali skuplji od 4WD. Nismo ovde govorili o novcu vec o odredjenom trendu.
Sto se tice "dekoltea" spomenula sam da postoji razlika izmedju "estetske" hirurgije (u koji takodje spada povecavanje grudi)i plasticnih zahvata grotesknih razmera.
Nije zavist, verujte.
Grozdje i volim i jedem.

Olga


da u redu, ali tih extrema

da u redu, ali tih extrema sa silikonima je jako malo i to bih poredion sa pukom zeljom za paznjom, kao sto to rade ljudi koji stavljaju velike tetovaze, razne pircinge i drugo. a opet je i to stvar licnog izbora. a ljudi i zene ce raditi ono sto im je volja sve dok to ne postane zabranjeno ili previse skupo. Ja neverujem u licnu odgovornost mase, bar ne na kratke rokove, a na duzi rok to postaje stvar kulture


par sisa kao i svaki par,ulovljene u beli brus???

uh imo sam jednu tetku iz preka..šta je ta radila frajerima..ja ti bio mali i nešto igro klikere a došla tetka kod keve,a bile tu i dve kevine frendice..ono sex&city kafa..i sad sećam se jedna priupita moju tetku kako to da joj bradavice uvek stoje tako nabubrene?a ova će:šta da ti pričam i podiže đemper..ove počeše da zagledaju pa kad krenuše u ciku&vrisku..batice..pogledam i ja,kad ono:par sisa kao i svaki par,ulovljene u beli brus..ali beli brus bio sa odrezanim rupama tamo gde dođu bradavice..mnogo kasnije shvatio sam i što je ta tetka mi stalno i po letu nosila đemper-itajrad,misim đempera o bradavice..


Nije u pitanju ni zavist ni

Nije u pitanju ni zavist ni sloboda izbora vec malo ljudske odgovornosti. Hammeri i 4X4 trose vise goriva i vise zagadjuju okolinu, a na stranu sto zauzimaju vise prostora tamo gde je isti deficitaran (ne mislim na USA vec na Evropu) i sto su vozaci po pravilu prilicno neodgovorni. U Londonu nameravaju da naplacuju £25 za ulazak u centar (sada se siri i na zapadni London), ostalima naplacuju £8, pa ko voli nek izvoli.


Veljko,

Tih £25 nisu neka lova, i vrlo tanak izgovor za, u stvari, perfidnu SEGREGACIJU. Mislim da vecina vlasnika doticnih vozila moze vrlo lako da priusti ovu svotu i cak ce je rado priloziti jer za uzvrat imaju slobodna parking mesta po centralnom Londonu. Congestion Charge je bolna tema. Zivim na opstini Westminster i "crta" mi je pod prozorom. Dakle, kavez.

Olga


Ni jare ni pare?

Znaci ne odgovara kada se ljudi vozaju gradom dzipovima, ali neodgovara ni kada se isti oporezuju da se ne bi bez potrebe vozali?


Mirko

Problem sa Congestion Charge nije u tome sto je razrezan porez za velike automobile vec za SVE automobile (osim elektricnih). Cela stvar sa povecanim CC za velike je farsa. Da su stvarno mislili da ih zakace mogli su da im udare znatno veci Road Tax.
Kao sto rekoh, grad ce za neke ljude postati skuplji ali zato komotniji a za sve ostale prakticno nepriustiv.

Olga


Olga

Koliko ja pratim vesti povecace im i road tax (bar je bila prica). CC jeste bolna tema za vas koji zivite u Londonu, ali za nas koji samo radimo tamo a zivimo van M25 i nije. Ja licno vise volim da idem podzemnom nego kolima, kao sto sam u Bgd vise voleo da u centar iz "mog" Zemuna dolazim taksijem ili 15-com. Necu da razmisljam o parkingu.


Predvidjam da ce

ovo biti jedan od posecenijih blogova, prica se o sisama... steta meni je kraj radnog vremena pa tek veceras ponovo dolazim da vas citam. :)


Prastajte

ali niste dobro shvatili moje pitanje koje, ruku na srce, i jeste pomalo nezgrapno. Dakle, poenta je da devojke koje stavljaju silikone to rade ocigledno jer je publika oko njih vise nego zahvalna. Da li plastifikacija zena, da je tako grubo nazovem, nailazi na osudu onih kojima je namenjena?
Rekla bih da smo mi ovde virtuelna manjina.


Vlasto

Mislim da ekstremni silikonski implanti, kao i sav drugi ekstremni dekor, intervencije i dodatci mozda i ne traze odobravanje vec naprotiv izazivaju na megdan.

A plastifikacija zena, to je jedna velika tema o kojoj se moze napisati poveca knjiga.

Olga


Ana

Ana WithAFamilyNameTooHardToPronounce
Sjajan tekst!
Pretpostavljam da su ta terenska vozila nacin na koji srpski bogatasi pokazuju da drze korak sa svetom.
U Cheshiru na Vrh Brda, (formalno - Bowdon) gde igrom slucaja trenutno zivim, uprkos pitomosti terena I dobrom stanju ulica, “Everyone-Who-Is-Anyone” vozi neka slicna borna kola. To je statusni statusni simbol koji sledi posle sportskog dvoseda, u paketu sa porodicom I decom. I nikome ne pada na pamet kakvu planetu ostavlja toj deci ako svakodnevno sagoreva galone benzina.
Mislim da treba svakom vlasniku terenskog vozila naloziti da preveze 50 dzakova cementa ili sl. nedeljno da opravda svoj kapric.


ispasce da

kontriram .....
cudi me da se uopste obazirete i trosite energiju na tudje poslove. ko sta vozi nije nas problem (sem ako nije ukradeno od naroda), ko sta nosi isto nije nas problem.
zasto ljudi voze to sto voze znaju oni sami, zasto nose isto tako.

jeste, najcesce ima veze ne sa novcem, nego sa self-esteem ali to nek psihologicari bolje objasni. i zasto su uglavnom skraceni tipovi na motorima i u dzipovima.....

sve je to prolazno.

i nije tacno da voze ostrije....

na kraju krajeva who the ....are we to judge other people?!


eto

Ja ba tarabi napišem pi*ka, a ono se napravi red ljubavnika kilometar dugačak. Kakav je tek to socijološki fenomen.


Gorrane!

Prvo pesmica a sad taraba!
Sta je rekao G. Stankovic?
Ide noc, ne smem ni da mislim u kom pravcu bi ovo moglo da ode.
Znam da je tesko odoleti socnom vicu al' ne zaboravite da je svaki takav ovde potpisan, ne ispod nego iznad, mojim imenom i to u BOLD-u.
Pazite, molim vas! Nemojte da me grde posle. A ovo mi je tek drugi post.
Osim toga, nemojte da nam se ovolike gorepotpisane dame razbeze.

Olga


muczenica koja je vozila tramvaj br 2

Odgovaraće za nešto za šta nije kriva, zbog lošeg projekta tramvajskih šina


C'mon, Olga

Nemojte se sad predavati. Baš nam je dobro krenulo.
Vi ste postavili pikantan ogled iz hermeneutičke sociologije "modernih vremena", a kao odziv na provokaciju dobili ste - ne samo mišljenja, nego i - autentičnu sociološku građu iz prve ruke. Sve do nivoa Beavisa i Butt-Heada "uhh... uhh... he said... penis... uhh, uhh..." Pa su se onda pojavili "dobri ljudi iz sečuana" da spašavaju stvar i da pokušaju da pretumače i kanališu temu: kao, mi ovde govorimo o hibridnim automobilima, o zagađenju vazduha.
E, pa, za dobre ljude iz Sečuana imam jednu važnu poruku: ovde se ne radi o automobilima!

Radi se o tome da je nekad postojao sistem: kavaljeri su opsedali ženske "tvrđavice" dama laskanjima, komplimentima, šarmom, duhovitošću... A dame su se branile od (svojim i tuđih) želja slabošću, bezazlenošću, krhkošću. Pa se oko tog elektromagnetskom sistema razvio čitav univerzum: neki su se razvili u umetnost čistih ljubavnih osćanja, nedodirljive časti, stavljanja celog života na kartu svog osećanja, pa onda topologija ljubavne patnje, dirljiva poezija itd (ruska škola). Neki drugi su razvili "delikatnost" - kad na površini odrzavate savršen mir, duhovitnost, distancu, a ispod površine struje opojne strasti, što je otvorilo vrtoglavo uzbudljivi prostor pikantnih užitaka, čedne razvratnosti i razvratne čednosti (francuska škola).
Dobro, možemo reći da je tu bilo hipokrizije, preterivanja... Ali šta danas imamo?
Ceo taj kosmos ljubavne igre vandalizovan je do plastične simulacije rata, redukovan na demonstraciju polnih organa, predstava polnih organa redukovana je na svoju plastičnu karikaturu, a flert na demonstraciju moći.
Pokradeni smo - lišeni smo i osećanja, i duhovitosti, i ozbiljnosti. (Kad sam o ovome zaustio na M&M blogu, LW je počela da mi vitla sabljom iznad glave.)
Danas, kad se devojke srede i "iskrcaju" na fensi mesta u gradu, to ima apsolutno isto značenje koje je nekad imala legendarna majska parada na Crvenom trgu u Moskvi.

Predlažem organizovani protest!

Svojevremeno, krajem sedamdesetih, kad je bila aktuelna eskalacija pornografije na kioscima (eh, dobra stara naivna vremena...), francuski satirični časopis "Okovani patak" izveo je u znak protesta efektnu i impresivu demonstraciju. Na svoju naslovnu stranu stavio je ful-kolor potpuno eksplicitnu sliku ženskog polnog organa uvećanu i razvučenu preko cele strane. Evo vam! To ste tražili, zar ne? Pa, uživajte! Možete da zamislite efekat kad vas "to" onako netremice "gleda" sa svakog kioska u gradu, i to u velikom broju primeraka?

Ali, civilizacija je odonda daleko napredovala, i - tu smo gde smo...

P.S. Da postavim sliku radi ilustracije?


Ne, ne, ne Gorrane!

Nemojte sliku, nismo mi bez imaginacije!

Odlican vam je ugao.

"Ceo taj kosmos ljubavne igre vandalizovan je do plastične simulacije rata, redukovan na demonstraciju polnih organa, predstava polnih organa redukovana je na svoju plastičnu karikaturu, a flert na demonstraciju moći."

Pravo u metu.

Izvinite, ja sam ovde nova pa jos nisam pronikla u to kako vi citirate pa vam onako ispadne lepo i plavo u drugom fontu.

Olga

PS:
Dajte mi malo reference sta je to bili na ..."(Kad sam o ovome zaustio na M&M blogu, LW je počela da mi vitla sabljom iznad glave.)"........ da pogledam o cemu se radi, radoznala sam.


ništa važno

Quote:
Dajte mi malo reference sta je to bili na ..."(Kad sam o ovome zaustio na M&M blogu,

To je ovde (link) Nije nešto bitno - ja sam u nekoj razmeni misli sa Dejanom Stankovićem citirao jednu rečenicu Mišela Uelbeka kad se pojaviše erinije vitlajući sabljama. Kao, kriv sam za "povrsnu kritiku globalizacije" (dal ja, dal Uelbek, nisam baš shvato). Ponuđeno mi je doduše da se "samokritikujem" i da pređem na "antimultikorporacionizam" - to kao može. Ja nisam uspeo ni da pročitam reč, a bilo me sramota da pitam... A još sam i dobro prošao kako je prošao Stanković...
Quote:
Izvinite, ja sam ovde nova pa jos nisam pronikla u to kako vi citirate pa vam onako ispadne lepo i plavo u drugom fontu.

Pomoć za postavljanje BBCode tagova imate ovde


Ja sam se nadurio

i povukao. Ne pada mi na pamet da pevam u horu.
Kapiram to je sve deo nekakve predizborne, samo nisam us tanju da im povatam taktiku. :-)
A ti se draga Olga, super drzis za "novu", svaka cas, reto dobar tekst a to je najvaznije.

Jel se spremas za zezanje, mi samo sto nismo?
cmok


Dejane,

Vidim tamo da si upao u zariste neke silne strasti.
Hvala za ovo drugo, nadam se (i laskalo bi mi) da je tekst zasluzan za broj "hitaca", da nije Lolo.

Olga


vrhunska taktika

Quote:
nisam u stanju da im povatam taktiku. :-)
čini mi se da im je moto otprilike ovakav: "pljunuću te ako ne pređeš k nama da pljuckamo druge"


Aaaaa, to je stara taktika

Ali nije bas sportski.

Olga


Hvala Gorrane,

Olga


Moj je utisak, Gorrane, da ovim gore

pomalo siris temu, mada nije van konteksta sve sto si napisao. Slazem se u potpunosti s tobom da je banalizacija svega oko nas nekako postao glavni sport XXI veka. Sav taj display velicine, moci, potencije, hiperseksualnosti je groteska o kojoj je u ovom blogu rec.
Ja bih, medjutim, rekao da je to prolazna moda, mada bih voleo da cujem argumente i u drugom pravcu. Prost primer: krajem sezdesetih i pocetkom sedamdesetih, u modi su bile mini-suknje (isto tako display hiperseksualnosti onoga vremena). One su postajale sve krace i krace i krace, i krace, i najzad se vise nije moglo - jednostavno, postoji prirodni cut-off, kada to vise nije suknja nego kais, recimo. Hocu da kazem, u pitanju je self-defeating proces koji ima prirodan kraj - i onda se, kao reakcija, najcesce ide u suprotnu krajnost.
Na slican nacin, ja ne mogu da zamislim da ce jednoga dana ljudi poceti da voze tenkove po ulicama. I jos nesto, ceo taj ektremni display nije svojstven vecini ljudi, vec samo manjoj grupi (koja to sebi moze da priusti ako to zeli). Da, ima zena koje namestaju silikonske grudi, neke s razlogom, neke bez, ali to se najcesce radi u nekoj razumnoj meri. Ekstremi su aberacija.
Secam se da mi je majka uvek prebacivala kako u nasoj generaciji nema vise romantike, udvaranja...Ali, ako bilje razmislis, ta "dobra stara vremena" nikad nisu postojala - sve je bilo isto, samo je dekor bio drugaciji.


Evolucija

Quote:

...Hocu da kazem, u pitanju je self-defeating proces koji ima prirodan kraj - i onda se, kao reakcija, najcesce ide u suprotnu krajnost...

Uopste, kao i svaka generacija pre nas i svaka generacija posle nas mi smo deo socijalno-tehnoloske evolucije.
Ovi procesi su samo ponekad self-defeating, ponekad lokalizovani i nemaju dovoljnu energiju, ponekad imaju neocekivani counterweight, ponekad su izomorf nekog drugog procesa itd. Ali, sve u svemu, zivot u punom bogatstvu. I, dok ne bole, ja bih uzivao u njima i nebih se opterecivao. Evolutivne sile ce ionako uraditi svoje.
To odlazenje u suprotnu krajnost koje navodis je manifestacija jedne sveopste uvezanosti gde se odlaskom u jednu stranu neke veze zatezu pa se cesto, ali ne uvek, odlazi posle u drugu stranu ali ponekad imamo i evolving trend koji, svidelo se to nama ili ne, ce pustiti korenje i postati deo sire strukture.


Lepo je, brate,

kad postoji pametan covek ume stvari bolje da kaze. Thanks, Milane!
To je bio moj point: jednostavno, ne desava se da jedna stvar zavlada i sve tako ostane. Nikad bilo, nikad nece biti. To je priroda zivljenja i postojanja.
A da je zabavno ovo sto sada igra na programu cirkusa u nasem malom gradu - zabavno je.


Ja znam onu foru za njega

Od srca me je nasmejala anegdota koju je napisala Jelena Krajsic, a povodom "dugackoh sisa". Podsetila me je da veselom auditorijumu ispricam anegdotu o "gospodinu" i "gospodarici noci", a ide nekako ovako:
Nakon uobicajene i kratke uvertire, ona, neprijatno iznenadjena, uzvikuje "Auuu gospodine, kako vam je mali!", a on odgovara "Jeste, gospodjo, al je zato tanak!"
Naravoucenije: U sexu izbegavejte "intelektualce" ali i "intelektualke"!


Priča Fata jaranici da je

Priča Fata jaranici da je je*avo intelektualac.
- Znaš bona oni ti nemaju ćunu nego penis.
- Šta je to bona?
- Isto k'o ćuna, samo ovolicko.


Hej, Blogeri, a sta je sa nama?

Posto smo dosta izogovarali one tete odozgo, sto ne bi zapleli diskusiju o tome sta to nas "zida", (jer, hej! pa niko nije imun!) Ko se oseca, (ali pazite, ne samo lepsim) mocnijim kad nosi velike minjdjuse, strava koznu jaknu, kad vozi jaku masinu (gde ste decaci?), kad ima dugu kosu, ili kratku kosu....
To bi bila zanimljiva diskusija, al' cik ako smete.

Olga


"Zida", Olga?

Mislis, sta cini od nas personu? Can you elaborate?


Pa odelo ne cini coveka.

A ni automobil. Ili slicno. Ili si persona ili nisi.
Ali ipak, sta nas cini da se osecamo malo jaci, malo "veci", malo mocnije, sigurnije u sebe, svesnije sebe, bar. Pa, svako ima nesto. Niko nije iznad toga.

Olga


Can beat the feeling

Davno sam naletela na tumacenje naseg nekog psihica koji kaze da je za mushke jaka mashina produzetak njihovog falusa...Ta misao mi uvek vrati osmeh na lice...

Za mog muzica mashina je deo nejga. Ako ima dobar auto (a uvek gleda da ima bolji) on je automatski bolji muzjak. To je to. Boys with toys. Doduse, ja ga zezam da dokle god menja samo kola dobro je. Dok ne predje na curice...

Sto se tice silikonski pre-napumpanih zenki, to me odavno ne iznenadjuje, mada mi je groteskno i ruzno. Jos su mi tuzniji mushki koji se podvrgavaju raznim slicnim zahvatima, al u donjem odseku.

No dobro toga je uvek bilo i bice. To da ako nosim firmirano, osecam se "uspesnije" i lepse. Ako imam dobru masinu, skupu garderobu i veliku kucu, govori da sam jelte uspela u zivotu. Statusni simmboli zar ne?


Masinica

kada lepo prede dize adrenalin i decacima i devojcicama.

Olga


ako hocemo iskreno

nesto se snazno dogodilo sa mojim adrenalinom- kada sam uvideo koliko je medena domacica ovoga bloga.


ee,a el znaš da su roknuli versaćea?..

ee,a el znaš da su roknuli versaćea?..
ee,keveti,a el orginal,ili?..


Ne bih da smetam,

...al’ reko’ da udjem ako se ne mora izuvati?! Mislim – vec je i onako prljavo…
Nesto mi se slicna tema motala po glavi ovog proljeca boraveci u drzavi Virdziniji.
Grad Norfolk – najveca mornaricka baza na zapadnoj hemisferi, posvuda “kockasti” marinci, maskirne uniforme. HUMVEE i ostala cudovista – otprilike kao YUGO kod nas ’80-tih . Uzgred, ne vidjeno na ulicama ni istocne, ni na zapadnoe hemisfere toliko BMW-a, Porsche-a, Ferrari-ja i ostalih igracaka na jednom mjestu. Baza smjestena neposredno uz ljetovaliste Virginia Beach, dakle sve “ugodno sa korisnim”. Tu je moc, lova i zabava.
Na “fantome” u brisucem letu iznad glava, svakih nekoliko minuta, uskoro naviknete kao u bioskopu u kojem “Top Gun” igra – odavde pa do vjecnosti.
Glavna avenija i na njoj prepoznatljiv car dealer – nas stari (novi) HUMMER, ali ovo je nesto nevidjeno. Scena : par stotina “kolibrica” crvenih, zlatnih, maskirnih i kakvih hocete, optoceni sljastecim hromom, poredani kao pred pocetak “pustinjske oluje”. I onda razmisljanje zabrinutog evropljanina (a nikad dovoljno naturalizovanog amerikanca) : “ljudi dal’ je i ovo moguce – ko kupuje na stotine komada ovih sklepcina”. Uto, vidim, vec nailazi porucnik kockaste glave sto je vjerovatno, tek prestao da jede Bagdadsku prasinu, a ostao ziv i citav . Zacakljenih ociju bira i penje se na svog kockastog paripa, a odmah zatim (pretpostavljam) suze ga zagusise, sve zbog brige oko energetske krize i zagadjenja. Uhhh, bojim se da ovo nije iz istog filma… Hej i jos nesto - vise se ne zivim u dilemi dal' ce neko ova skalamerija naci gazdu.
Isti grad, scena sljedeca: parking ispred oveceg shopping mall-a. Tri “kockasta” momka i tri djevojcice sa pristojno “poduprtim” karambolkama, zezaju se sjedeci, sto na haubi nekog hromiranog polu-tenka. Zatim, susrecem iste (ali samo) djevojcice unutar mall-a, khm… zanimljivo… pored polica sa sadrzajem za “planiranje porodice”. Aaaaa, dakle one su te koje imaju kontrolu nad konfekcijom za planiranje! Izbor je naravno pristojan – boje, ukusi, velicine – nije lako…tu naravno veselje, kikotanje. Opa, uloge su se promijenile od zadnjeg puta kad sam pazario na ovom odjeljenju, pomislih.


shmoozin,

Nikako se ne sazuvajte. Cipelice volimo a cistimo i hoblujemo parket redovno.
Devojcice su sada "cool" too bloody "cool", a posle ce da budu "rrrrrrrrr" i "grrrrrrrrrr" i to je IN a "miaw" je OUT i tako to ide.

P.S. Super vam je prseudonim!

Olga


Pa dobro Olga,

Nemojte da ste malodusni "in" je i frrrrr, samo mene nesto strah od tih plasticnih karambolki, koliko god milozvucne bile.
Ne znam da li sam tipican slucaj, ali to mi nesto neodoljivo "baca" i na sadrzaj u glavi (motora). Daleko im lijepa **** dolina - odakle crpe materijal!
A za parket, svaka cast.
Samo nemojte da pretjerujete, evo vec mi se klize...


Pa valjde je i cilj

plasticnih "karambolki" da zastrase. Zastrasi pa vladaj.

Olga


Veeeeeliki pozdrav za Olju i komentar malo kraći!

Ja bih rekao da smo po tom pitanju već postali deo "zapada"!! Kako bi rekao naš drug TITO, i to vrlo šmekerski "moramo biti zapad na istoku i istok na zapadu".

Po svemu sudeći postali su materijalno bogati, a duhovno bedni...i to vrlo!!

PS. disk 1, iz serije "OLGA MAY 2006" je nestvaran!!
Djuskamo!!!

Stevan


Stevane

Veliki pozdrav 2 U 2.

Odlicna ti je ova Titiva. Zapamticu je!

PS: Hej, drago mi je da uzivas u disku. Nastavak sledi, jer, uveliko je doslo vreme da prionem na Olga NY 06/07, zurka se blizi. Kasnim i vec me hvata trema.

Olga