Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

haifa - senžermen - telaviv - autokomanda

and now... sports!

makabi haifa je kroz iglene ušice dobila partizan belgrejd juče, na stadionu 'blumfild' u južnom telavivu. tekma se igrala u okviru prestižnog kupa uefe, a i jednima i drugima je pobeda bila preko potrebna za eventualno razmišljanje o plasmanu u šesnaestinu finala. atmosfera na stadionu je bila sjajna. stadion je mali, u engleskom fazonu, i imate utisak kao da ste odmah na terenu pored igrača. bilo je oko petnaest hiljada ljudi, i nisam registrovao navijače partizana nigde. samo je na istočnoj tribini, u sred mase zelenih haifljana, stajao misteriozni ćirilični transparent "uprava napolje" (?). moguće je da je to i neka lokalna grobarska ekipa postavila.

grobari su nastupili u dresovima u fazonu steaue iz bukurešta, al' to im nije mnogo pomoglo. zelena momčad od prvog momenta kreće ofanzivno. već posle petnaestak minuta haifa postiže gol, ali sudija, poljak i antisemita (icak grant [?]), poništava taj gol. ustvari, sudija je bio jevrejin, ali je sudio kao hitler (pa smo mu i vikali tako: "sudija hitleru!"), pošto je on jedan najobičniji "guterjude" koji je hteo da se pokaže kao panslavista pred srbima, i kao judah-hater da bi napredovao u uefi. posle pola sata igre, ipak je jedan-nula za nas.

nakon buškanja odbrane fc partisan-a sa svih strana tokom prvih pola sata meča, "barsa sa balkana" konačno je nabuškana! poslednjih desetak minuta prvog poluvremena prolaze u znaku iskusnog razigravanja na sredini terena. u drugom poluvremenu, i potonjih pola sata, grobari se pak razigravaju i počinju da igraju nešto nalik evropskom fudbalu. kada se smore ipak, haifa privodi meč sigurno kraju, sa tu i tamo šansama da nabuška još koji - al' nema veze. kool je i ovako, i dovoljno je za početak, dovoljno za kraj.

a na stadionu "park de frans" - L-U-D-I-L-O! pari senžermen i hapoel telaviv - drugi naš predstavnik u kupu uefe. ludilo, 4:2 za nas, u sred srede pariza! neverovatna tekma! najveća pobeda izraelskog kluba u gostima kod nekog francuskog kluba u istoriji! i još su plus tri gola za naše dali arapi momci. neki mali arapin, salim tuama, oduševio dečko. kažu da je čak i lion zainteresovan sada za njega.

salim tuama - gotiva

posle tekme na "park de frans"-u ipak je došlo do bedaka. ovako: navijači pari senžermena su podeljeni u dve frakcije, i jednu čine ekstremni desničari, a drugu siromašnija populacija iz predgrađa. e sad, na tekmi je bilo i puno jevrejske omladine iz pariza koja je došla da bodri izraelski klub. nakon meča su toj omladini navijači pari senžermena napravili sačekušu, i počeli da ih leše od batina. uto se umešao pandur - crnac-pandur, naglasili su izraelski mediji - koji je pokušao da spasi navijače hapoel telaviva od linča. kada se razularena masa parisenžermenovaca okrenula na brata-crnju, ovaj je otvorio vatru na rulju - i jedan navijač francuskog kluba je ubijen, a drugi teže ranjen. predsednik francuske je najstrože osudio divljanje francuskih navijača i nasilje na stadionima, i rekao je da je upotreba vatre bila potpuno opravdana, jer se ovde radilo o spašavanju ljudskih života od divljačkog linča... bedak, sve u svemu, nakon tako divne tekme. :(


DodatakVeličina
међед.jpg1.4 MB
idemOzeleni.jpg1.41 MB
bloomfield.jpg1.45 MB

Nije li ovo jezik mrznje?

Quote:
kada se razularena masa parisenžermenovaca okrenula na brata-crnju

Nadam se da ces ispraviti ovu recenicu, a potom slobodno obrisi i ovaj moj post.


Hmmm...

Tata wrote:
Nije li ovo jezik mrznje?
Meni to izgleda kao mrznja na delu. Navijaci Parisenzermena inace imaju problema sa jezikom, pa vise koriste motke.


and now...?

Nakon pazljivog citanja, umesto da procitam nesto ozbiljnije o velicanstvenoj pobedi u Parizu, u ovom kratkom blogu na 12 mesta, u 12 razlicitih recenica, sam pronasla etnicko-politicke odrednice kao sto su: "semita", "poljak", "antisemita", "arapin", "crnja","judahater","taliban","jevreji","Hitler", itd.

I ovo sve moze da se podvede pod: "and now...sports!"?
Mozda je za nekog i sport.


Kao lek za utripovani govor mrznje,,,

Preporucujem gledanje "Ali G Indahouse" i "Borat"-a, jedno za drugim, i tako sve dokle je potrebno.

"Is it 'cos I is black?"


Stvarno,

ne razumem poentu ovakvih komentara.Kao,borimo se protiv predrasuda,govora mrznje...itd...,kad ono jedna lepa gomila "reci",sve bolja od bolje.Svaka cast,odavno nisam procitao ovako nesto,a taman sam se obradovao...


hjeh, ne mogu da verujem...

...šta ste vi ovde pronašli. jedina netolerancija koju ja pronalazim ovde je prema navijačima partizana (što je normalno, ne vole ni oni nas), i to u šaljivom tonu;

i druga, stvarna, prema neonacistima. šta, treba da volim, tolerišem nekoga ko hoće da me linčuje samo zato što sam ovo ili ono?

ako moderatori nalaze da je hejterski napisana tema, neka je obrišu.


stani malo...

ček, ček... a ovo je kao duhovito?!
a ona sergejeva glupost ti je povod za danonoćno tužibabakanje i insinuaciju najgorih namera.
stvarno ljigavo...
idi, igraj se sam.


Park Princeva...

Srki, igralo se na Parku Princeva, to je valjda blizu Bulonje. Stvarno lep stadion (bio i uzivao), a glavna ekipa u kopu su tkz "Bulonj boys", ciji je jedan od vodja nas covek (dete od gastosa). I jesu ekstremni, a glavni neprijatelji su im MarSeljani.
Inace, Parizani i nisu bas neki fanovi za fudbal. Tokom polugodisnjeg boravka u tom prelepom gradu, bio sam vise nego iznedjen koliko su neki drugi sportovi mnogo popularniji (ragby, biciklizam, konji...). Uostalom, PSZ je mlad klub, osnovan 1974(ako ne gresim), a drugi - pravi pariski klub - Rasing, vec godinama tavori po nizim ligama.
Sto se tice Blumfilda i partizanovog poraza, nista strasno. Mi upuceniji smo to i ocekivali. Cak sto vise, neugodno sam iznenadjen da je Partizan takav-kakav jeste (svemirska krizetina) uspeo cak i da nadigra klub koji ima deset puta veci budzet (predsednik Makabija - Shahar je jedan od najbogatijih ljudi u Izraelu, vlasnik ili suvlasnik milion raznoraznih firmi - tajkuncina).
Sto se tice transparenta "Uprava napolje" i to je ocekivano. Prosle godine na desetki i sportskom kanalu prikazivani su navijaci Partizana (koji zive u Izraelu) kako idu Tel Avivom i slave pobedu na Tikvom, a i tokom meca su sve vreme bili zumirani (sa sve velikim Grobarom i sada Izraelcom - Zuferom Avdijom).
Moj izra favorite je Hapoel TA i ta pobeda u Parizu me je zaista obradovala. Kao melem, na poraz mog nesrecnog Partizana. Mada, dobismo u Ljubljani (srecno), pa su nam sada izgledi za drugi krug Evro Lige (bakset) vise nego solidni, tako da i nije sve crno.
A sto se tice UEFA Lige, sta ces, neko gostuje u Tel Avivu i Glazgovu, a nekom je Evropa - Zubin Potok :)


kako ti ono kazes

no frks, sve oki.
A sta ces ti na fudbalskim utakmicama???!?!


cao sonjs...

:)

pa odemo tu i tamo, kada su velike utakmice, kada dolaze jugoslovenski timovi ili reprezentacije. ima puno raje iz eks-ju, pa idemo da se zezamo (CRO, BiH, SeRB), navijamo za izru kao najgori nacionalisti, grickamo semenke i psujemo sudije. pretproshle nedelje nas hrvatska dobila najstrashnije u kvalifikacijama za evropsko. bedak, od svih, od svih, al' bash od stasha [;)] da puknemo.


idem i ja naravno

i uzivam....: )
nemamo ovde semenke, a nemamo ni vremena za grickanje, nema ni nekih huligana, zivot sudije nije nista vise ugrozen od zivota svih ostalih (sto ne znaci da nije), svi smo manjevise tamnoputi, pa ko voli... nema nikoga iz ex-yu, ali zato samba tum-dum-dumdum-tumdum... ni ne vidimo sta se desava na terenu.
idem da kuvam rucak (blaaahuf) dolaze tvoji iz izre, a posle u turisticko razgledanje fudbalskih stadiona (izricito trazili.... posandrcali ste kolektivno)
tc
s


Ne "hjeh". U hebrejskom jeziku ima divan izraz za ovo:

Mozda je ovo saljivo

Quote:
već posle petnaestak minuta haifa postiže gol, ali sudija, poljak i antisemita (icak grant [?]), poništava taj gol. ustvari, sudija je bio jevrejin, ali je sudio kao hitler (pa smo mu i vikali tako: "sudija hitleru!"), pošto je on jedan najobičniji "guterjude" koji je hteo da se pokaže kao panslavista pred srbima, i kao judah-hater da bi napredovao u uefi.

Mozda je ovo i saljivo, ali svakako izgleda kao da ga je srocio D.Korac!!!


Pored zavidne biografije

u kojoj saznadoh da si zavrsio Teologiju, da se profesionalno ili amaterski svejedno bavis pruzanjem usluga autisticnim ljudima, da s vremena na vreme vodis turisticke ture na arheoloske lokacije u Izraelu, nasao si neku sasvim Levu temu da nastavis svoju Blogizaciju?!

Meni je to sto si postavio sasvim ok iako ja za sport odavno nemam interesovanja ( povredio sam meniskus u srednjoj i od tada sam out od fudbala )( zamalo me nisu udavili u jednoj vaterpolo utakmici i od tada loptu u vodi ne volim ni da spazim ) tako da mi je sport samo rekreacija i jedna ugodna vestina zivljenja, a da zamaram oci i merim pravdu/nepravdu sudija na utakmicama, NE, hvala. Mogu da dodam, da bih uzivao da Vidim Negde Nekad da dva tima odigraju Svetsko Prvesntvo u Fudbalu, bez sudije. TU BIH PRAWEDU da vidim za zivota, Egzarh Srdjane, a sve ovo poznato...HUH...zar postoji jos nesto sa tih stadiona sto jos nije neko vec negde uradio?
Stoga, kad si vec vrlo upoznat s teologijom i sa defektologijom, bi li mogao da nacnes neku temu o Zelotima, o Sadukejima, o Nekim Jevrejskim stvarima o kojima mi drugi narodi, nista ne znamo.
Na primer, stvarno me zanima i ne znam koga bih o tome pitao....zasto ortodoksni jevreji nose onolike i onakve zulufe pri molitvi. Cini mi se da sam u filmu Ron Frickie-a video tu scenu...

http://www.spiritofbaraka.com/slideshow.aspx?image=Baraka0108

Ne bih se nikad izrazio da zavidim tebi ili ma kome ali moram izraziti iskreno odusevljenje da jesi to zavrsio i da eto jesi u poslu sa Autistima, jer to je zaista Hvale Vredno. Volio bih da vidim neku sliku tvog En Face-a, kako bih u potpunosti stvorio Creative Image o tebi. Jel previse trazim?

A od sporta volim: odbojku, macevanje, gimnastiku potpuno, atletiku naravno i ako se pod sport stavlja Voznja Balonom, onda i to. KAd imam mogucnost, plivam do 3 km. Ko da sam rodjen u vodi.

ascultare et altera pars



Traži Voju Šešelja. Mnogo

Traži Voju Šešelja. Mnogo je smršao zbog štrajka glađu pa ne može da ga pronađe.


I nije vam baš neki uspeh.

I nije vam baš neki uspeh. Pobedili ste dve jako slabe ekipe. Ipak, čestitam.


"хјех, не могу да верујем"

г. фухс, мој црначки металик брате, хтео сам нешто рећи, но ми реченица никако не испада добро, лимасти салим туама би боље написо.


key

mislim da je kod ovog neshovog > "kao da je dushko korac srochio" ;).

ps. ajde ba, raja, odmah me optuzhili za sergeja, judeonacizam, i ne znam ni ja shta... kako se fratello ne ljuti i iskapirao je pozitivno, a chovek je maltene u upravi partizana?!


mora da su direktni potomci kromanjonca!

navijaci, kakva sorta, jos samo da se svi vratimo u pecine i obezbedimo po batinu, nikad se ne zna...

U borbi protiv nitkova iz svemira


Ovde su neki stvarno

Ovde su neki stvarno zaštićeni kao beli medvedi... mogu da pišu šta hoće, niko im to ne brani, pa još to proglase pozitivnim? Qq...

**Take your place in history and pray you don't repeat
it**


атомски мраве и

атомски мраве и остала пуританска братијо, биће да су вам помисли гадно упрљане кад у овом извешћу г. фухса јерес проналазите.

не дозволи да се твоје срце претвори у лед, не носи
крзно!

срке, аилтон га метнуо у кули!


видео сам, немке,

скоро смо па као лион у овом првенству. ;)

знаш шта ми је још била вест?

мали ибрахим, што су га извређали сељани у кули.


Nisu ga izvređali nikakvi

Nisu ga izvređali nikakvi "seljani", već glavom i bradom Nebojša Vučićević, trener Hajduka. Kad je vest, neka bude precizna.

**Take your place in history and pray you don't repeat it**


Pa on je seljanin.

Pa on je seljanin. Seljačina.


Eh, slažem se u principu...

Eh, slažem se u principu... samo, kad sam ja iskoristio reč "seljačina" na blogu, drvlje i kamenje su padali po meni... izgleda da kod Mr. Fuchs-a to može da prođe :)

I rekao bih da ne važi seljanin = seljačina. Nikako. Najveće seljačine sam sretao u krugu dvojke...

**Take your place in history and pray you don't repeat it**