Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Priča za laku noć: Tomica i Vojica

Tomica i Vojica: Braća po materiTomica i Vojica: Braća po materiPored velike šume u jednoj začaranoj zemlji živeo je siromašni drvoseča Sloba sa svojim mužem Vojom. Život im je bio veoma dosadan. Po ceo dan su sekli drva u obližnjoj velikoj šumi. Jednog dana došli su na ideju da bi možda deca mogla da unesu radost i zabavu u njihove monotone živote. I tako su svako veče nakon skromne večere pokušavali da ostanu u drugom stanju. Pokušavali, pokušavali, i dokazali da se upornost isplati. Sloba je najzad ostao u drugom stanju. Posle sedam meseci teške trudnoće prevremeno rodili su se muški blizanci. Jednom dadoše ime po ocu Vojica, a drugome Tomica, jer je imao mali kao Toma Palčić.

Kako su deca rasla, ova porodica je postajala sve siromašnija i siromašnija, jer je začarana zemlja bila u krizi i pod sankcijama. Jedno veče dok su ležali u krevetu reče Sloba Voji: „Dragi, šta je to postalo od nas? Kako ćemo hraniti našu jadnu decu kada više nemamo hrane ni za sebe?“

„Ja ću ti veći, dvagi moj mužiću,“ reče Voja, „sutva ujutvu vano odvešćemo decu u šumu tako gde je najgušća, gde ćemo zapaliti vatvu za njih, i svakome dati po pavče hleba i onda otići da cepamo dvva a njih ostaviti da se igvaju, i nikad se nećemo vratiti po njih, a oni ne znaju put kući“.

„Ne, Vojo, ne,“ reče Sloba, „neću ostavljati decu samu u šumi, pojele bi ih divlje životinje! Kako možeš tako Vojo, ti si monstrum.“

„Ćut bve budalo jedna! Onda ćemo svo čevovo umveti od gladi“.

„Ali meni je žao dečice!“

„Kuš, ako me ne poslušaš nema više seksa!“

„Dobro dragi, kako ti kažeš,“ pristade Sloba na Vojin predlog.

Deca, koja od gladi nisu mogla da spavaju, čula su razgovor svojih očeva. Tomica je počeo da plače, a Voja reče: „Oni nisu vlasni da odlučuju o našoj sudbini! Ne plači braco Tomice, smisliće Vojica nešto pametno. Nemoj da brineš.“

Vojica je čekao da očeve savlada san, obukao je svoj kaputić i izašao napolje. Mesec je obasjavao okolinu i male kamenčiće u travi koji su sijali kao srebrnjaci. Vojica je počeo da sakuplja kamenčiće i da puni svoje džepove. Kada je napunio džepove, vratio se u svoj krevetac i mirno zaspao.

Kada je došao novi dan, dok sunce još nije svanulo, Voja poče da budi dečicu: „Hajde ustajte upišanci tatini, vodimo vas na izlet u šumicu,“ i tutnu im po jedan prazan sendvič u ruke. Ubrzo su krenuli u šumu i dok su Voja i Sloba vodili put, Tomica i Vojica su bacali svoje kamenčiće.

Tijan-Ala: RTS, RTS, RTSTijan-Ala: RTS, RTS, RTSKada su stigli do sredine šume tata Sloba reče: „Deco moja, sakupite drvca i ja ću vam zapaliti vatricu da vam ne bude hladno.“ Tomica i Vojica poslušaše svog taticu i odoše da skupljaju drvca. Dok su ih skupljali, primetiše da se neko skriva u žbunju. Pomisliše da to nije možda šumsko čudovište Tijan-Ala! Strašno su se uplašili i odjuriše do mesta gde su bili njihovi roditelji, ali tatice su ih napustili i otišli.

Odlučiše da prate kamenčiće koje su usput bacali i da se vrate kući, ali u tom trenutku iz obližnjeg žbuna iskoči šumsko čudovište Tijan-Ala i poče strašno da kašlje.

„RTS, RTS, RTS, strašno sam bolestan deco, treba mi vaša pomoć,“ reče i nastavi da kašlje, „RTS, RTS, RTS“.

„Šta ti je čika čudovište?“ – upita Voja Tijan-Alu.

„Zla veštica Čedomorka koja živi u šumi želi da me sredi, da me više nema. Sprema neki streljački vod za mene, morate mi pomoći. Evo sav se tresem, nervoza me ubija. Ne mogu više ovako, morate mi pomoći.“

„A kako možemo mi da ti pomognemo čika čudovište, pa mi smo samo deca!“ – lepo primetni pametni Vojica, dok se Tomica kao svaka kukavica krio iza drveta.

„Vi ste mi dečice poslednja nada, morate da sredite zlu vešticu Čedomorku, ili će moji živci maksimalno da stradaju.“

„A šta mi imamo od toga čika čudovište?“ – najzad se javi mali profiter Tomica.

„Zla veštica Čedomorka živi u kući od čokolade gde su prozori od marmelade i tamo svako radi šta god hoće i raste svakojako voće i sve to možete da zadržite za sebe.“ – obeća im čika čudovište Tijan-Ala.

„Možete računati na našu pomoć čika čudovište“ – rekoše dečaci. „Samo nam pokažite gde se nalazi kuća zle veštice Čedomorke!“

„Pratite me,“ – reče Tijan-Ala i krenuše još dublje u šumu.

Zla veštica ČedomorkaZla veštica ČedomorkaDuboko u šumi ležala je mala kuća koja je stvarno bila od čokolade a prozori od marmelade itd. Tomica i Vojica razrogačiše svoje okice kada videše toliko slatkiša na jednom mestu. Pomisao na čokoladu, marmeladu, princes krofne, kokosove štanglice, oblande im totalno pomuti um i zaboraviše da u toj kući živi zla veštica Čedomorka.

„Joj kako sam gladan,“ reče Vojica, „zaslužili smo dobar obrok. Prvo ću da pojedem malo od krova, a ti Tomice možeš da probaš malo prozore, sigurno su slatki.“ Vojica odlomi malo od krova da proba kakvog je ukusa, dok je Tomica počeo da liže prozore.

Tog trenutka čuo se slatki glas koji je dopirao iz kuće: „Gric, gric, gric, ko to gricka moju kućicu?“

„Jedi govna baba, ne smetaj dok jedemo,“ - odgovoriše deca.

Tog trenutka uz škripu otvorila su se vrata i iz kuće izađe pogurena starica sa štapom u ruci, sva namrštena. Vojica i Tomica kad su je ugledali počeše glasno da se smeju. „Ono ludo šumsko čudovište se plaši ove sparušene babuskere?“ – i nastaviše da jedu kuću.

„Oh, kakva slatka i divna dečica. Ko vas je doveo ovde? Uđite unutra, ostanite kod mene. Neće vam se ništa loše desiti. Unutra imam lepše i ukusnije kolače. Uđite, slobodno uđite.“

„Važi baba, kako ti kažeš.“

Deca pođoše sa bakom Čedomorkom unutra, gde ih ona posluži palačinkama sa kremom i mlekom. Deca se obradovaše obilnim količinama hrane, koju u životu nisu videli, ali Tomica beše sumnjičav.

„Bako, bako, zašto su ti tako veliki podočnjaci? Da ti bako nisi narkomanka?“

„Nisam sinko, nisam. Baka nije lepo spavala, ono čudovište od Tijan-Ale je celu noć zavijalo, nisam oka sklopila.“

„Bako, bako, zašto su ti tako ružni zubi? Što ne nosiš protezu?“ – nastavi da ispituje Tomica.

„E baš su mi lepi zubi,“ – odgovori ljutito baba veštica, „nosila sam protezu godinu dana.“

„Dobro bako, nemoj da se ljutiš. Što si ti tako nervozna? Btw. i nisu ti nešto ove palačinke, moj tata Voja pravi mnogo lepše palačinke od tebe.“

„E sad je dosta, sad ste ga ugasili. To vas je sigurno poslalo ono čudovište Tijan-Ala da me nervirate i provocirate.“ – razbesne se zla veštica Čedomorka, zgrabi Vojicu i Tomicu i zaključa ih u kavez sa ostalom živinom.

„Ima da budete u kavezu sve dok ne smislim kako da vas kaznim, džukele jedne male.“

Ali nažalost baba Čedomorka beše senilna, tako da je i zaboravila na Vojicu i Tomicu, tako da oni evo već deset godina kako leže u tom kavezu i čekaju da im se odredi kazna.

Šumsko čudovište Tijan-Alu ulovili su zli lovci i strpali ga u gradski zoološki vrt kao retku i egzotičnu vrstu, kojoj preti istrebljenje.

Tata Sloba je nažalost umro od gladi, dok su tata Voju uhapsili i osudili za zapostavljanje i maltreriranje svoje dece.

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com


AAAAAAJJJJJJJJJ

LAAAAAAAAAAAAAAVVVVVVVVVVVVVVVV JJJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!

:-***************


Volem i ja tebe :))

Volem i ja tebe :))


Loncar od Bebe

Hajde da se vozamo?


da se vozamo?

non capisco...gde da se vozamo? pedja, imam napad iz vazduha, Dirty napad iz vazduha :-)


QQ lele, Bebo ne znam šta

QQ lele, Bebo ne znam šta da ti kažem, ali izgleda da te Dirty muva... Ljubomoran sam...


pedjice

nemoj da si ljubomorische, nema razloga, samo cu malo Dirty da se provedem (sto nikako ne moze lose da bude po jednu bebu :-p a nasa ljubav&brak su skladni, povremeni dirty izleti strasti samo su potvrda stenovitosti naseg rilejshnshipa! :-***
ps. nadam se da termin 'stenovitost' znaci jako ko stena :-))))


Jel mogu makar da gledam :P

Jel mogu makar da gledam :P


mosh'

i da slikas (ali da delimo profit!) :-)))


sjajna pricica

jos nekoliko slicnih pricica, uz corax ilustacije, bila bi to izuzetna zbirka pricica za djecu i odrasle.
bravo queeria!


Dobra ideja :)) Uspavana

Dobra ideja :))
Uspavana Koštunija, Vuk i tri Tijanića, Gordana Top Lazić i sedam radikala... Ima tu baš dosta materijala...


protest

nemoj molim te nas troje da krstis u Tijanice. Nismo bas tako gadni i glavati. Evo, nas postedi, a zauzvrat ti nudim Alibabu i 40 razbojnika. Pa svakog od ovih 40+1 krsti kako ti volja


Može, prihvatam

Može, prihvatam zamenu...
Velja i 40 razbojnika = 41 razbojnik


deal!

Veljibaba i 40...


lepotica i zver?

Montaza vam je - nikad bolja. Pricica - jos bolja.
Samo, Tijanic gore vise lici na goblina, nego na alu. =)

A ko ce biti Lepotica i Zver? Opasna konkurencija za drugu naslovnu ulogu. =P


Lepotica i zver

To još ne znamo... Lepotica je svakako Boriska T. ali ko će biti zver još uvek se ne zna... Najverovatnije budući premijer Koštunije.


Zver je Tomica jerbo zverski

Zver je Tomica jerbo zverski przhi domacyinsq rakiju.


Da baš kao Goblin. Ali je

Da baš kao Goblin. Ali je naziv Tijan ala fantastičan. I priča je dobra, samo nije za laku noć.


Ovaaaj...

zar se odgovarajuće biće nije zvalo Gollum, a u danima mladosti Smeagol ili Trahald?

Kakvo je ovo spavanje na času profesora Tolkina? :)

V.


Vucko

Vucko wrote:
zar se odgovarajuće biće nije zvalo Gollum, a u danima mladosti Smeagol ili Trahald?

Kakvo je ovo spavanje na času profesora Tolkina? :)

A, ne. =) Ja mislila bas na goblina, na bice/lik iz folklora, dakle znatno starije od likova Tolkinovog mitosa. A Tolkinu - svaka cast. =)


Pa ok,

mislim - znam šta je goblin (danas sam baš gledao slike pre nego da odgovorim), ali ovo je karakteristična poza Golluma:

...da ne kažem:


...

Hehe, dobra Vam je ova slicica Velikog Golluma. =)

Zaista nisam sumnjala da znate, ni najmanje, htela samo samo da potvrdim da je ono sto sam prvo napisala bilo bas ono na sta sam mislila. A sto se Golluma tice, identicnu figuricu mi je poklonilo jedno dete i obozavam je. =)


"...Vojica odlomi malo od

"...Vojica odlomi malo od krova da proba kakvog je ukusa, dok je Tomica počeo da MU liže prozore"


Divna slika Tijan-ale,

ali mi se čini da mu curi uvo. To je ozbiljna bolest.

PS. A Čeda lep ko lutka, u aljini!


Jeste, iscureće mu kroz uvo

Jeste, iscureće mu kroz uvo :P
Ma Čedica je sladak šta god da obuče, najbolje ništa :)


Evo još jednog dokaza

da je Čeda ko lutka i kad nije u aljini. Jes da je sa sajta SpbskiNacionalisti, al mu samo prave dobru reklamu. ;D

Da mi je znati ko pravi ove montaže i kako ga ne mrzi?


... sigurno neko ...

... ko ima višak vremena, pa ga zbog toga ne mrzi, jer na taj način ubija vreme :o)


...umesto da ga trosi na

...umesto da ga trosi na ucenje istorije. :)


... kamo li ...

... na suočavanje s budućnošću :o)


ta, ne ocekujte

ta, ne ocekujte previse.
uzgred budi receno, cedi super stoji rumenilo ;)


Ma ne očekujem ja ...

... već dugo ništa.

Super mu stoji, prekrije mu podočnjake :o)


pametno.

nego, cudi me da mu nikad niko nije predlozio korektor. a, pa znam, poslacu mu YSL touche eclat za rodjendan.


Eee, još bolje,

i ne čekaj do rođendana, ako bi moglo to malo pre da mu se dostavi :o)


ih, pa ne mogu tek tako da

ih, pa ne mogu tek tako da mu saljem poklone, pomislice covek svasta. ja sam, navodno, fina devojka.


ti možeš da kažeš

da je to poklon da bi mogao na rođendan da izgleda kao lutka :o)


hmm dobra ideja...

hmm dobra ideja... razmislicu o tome. mada, bolje da ga posaljem njegovoj zeni, pa da ona moze lepo i da ga nauci kako se to stavlja. da ne bude posle 'nije zebra nego rakun'


ma da,

samo ako mu žena nije ljubomorna, pa da ne bi pogrešno razumela tvoj gest :o)


pa ja sam mislila da se

pa ja sam mislila da se obratim njegovoj zeni a ne njemu bas iz tog razloga ;)


Ma da,

ma dobro si ti to smislila, nema šta :o)


ljubi me mama, kako sam

ljubi me mama, kako sam pametna.


ja prosto fascinirana,

nadam se da je i gospođa mama fascinirana :o)


ih, pa mama je uvek

ih, pa mama je uvek fascinirana kad pokazem malo inteligencije. sta ces, neke zene su rodjene pametne i sposobne (mama), a neke sa darom za sminkanje (ja). i tako, ja sam sa tri godine umela da stavim maskaru bez ogledala, a ona ni sa 45 ne ume, ma koliko ogledalo da joj das. :D


ma ne ume ni moja majka,

bolje bih joj ja stavila, koja se nikada šminkala nije, kažu da ni ne moram :o) ali imam barem "osećaj za filing" :o)


ccc. ja bez maskare ne

ccc. ja bez maskare ne izlazim ni djubre da bacim. sto bi rekla moja tetka, 'sta ako naidjem na coveka mojih snova, a on me vidi ovakvu?' ;)


Npr. ako naiđeš

na od Bože obećanog Pita, Bred Pita, a ti bez maskare, ne daj bože :o)


pi. neka fala. moze kevin

pi. neka fala. moze kevin spejsi? jes' mator, jes' ruznjikav i procelav, al je smeker ;)

ma salim se, nije stvar u tome sto ja izgledam bezveze bez sminke, vec sto volem da se sminkam :)


Ja kažem:

Kluni oženi me!

ma ako ti to voliš, nemoj da staneš :o)


joj, meni kluni nekako

joj, meni kluni nekako ljigav. moze dzoni dep? ;)


Može, kako da ne ...

... može i Edvard Norton :o)


*daht daht*

nemoj vise, balavim
a edvard furlong? mnogo mi je bio simpatican kao skins ;)


Ova dvojica ...

...edvard norton i edvard furlong su strašni izuzeci među skinsima :o)


Bole tebe uvo :))

Bole tebe uvo :))


da :-)

da
:-)


grrrrrrr

mrzim te. ja nisam dosla do karte. kazu ima kod nekih preprodavaca po 4 soma, samo pitanje je da li su prave. bas ti hvala na fotki. to mi je trebalo


duni i vatru suni... :-)

duni i vatru suni... :-)


slavoljube

hajde molim te slikaj i drugu stranu karte. Ne zezam se. Treba mi da mi ne uvale ovi preprodavci neki laznjak


A ja mislila ...

... da on stavio oglas za "date" :o))


ej, gde si Tammy

budna si. pazi, ovi nisu promenili vreme


Ma evo,

raduckala nesto, pa rekoh, samo da bacim oko pre spavanja, pa mi tamana došla ova pričica za laku noć :o) Pa super, nek stoji vreme :o)


Tammy

jel` moze vucko da ti se javi na mail? Ima nesto da te pita


A ti ...

... mu dođeš sekretarica ;o) Ma može, naravno da može, imam otvorenu opciju za mail.


thanks

pa ispomazem malo, volonterski :-)


Hehe

ovo se zove inicijativa :)

Jednostavnije mi je skype (text messaging) - a tamo ima već gomila društva, možemo da ogovaramo blogere :P


'el moze sutra to ...

... koji sat bi da odmorim oči :o) 'el može?


Ma naravno

iako... kad su već tri praseće nogice u vratima... ali ajd da te pustimo da dremneš, sutra ćeš biti u boljem raspoloženju :)

V.


U boljem ...

... raspoloženju 100%, baš mi nije bio dan, ali me ova pričica udobrovoljila za laku noć :o)


laku noc

i lepo spavaj i sanjaj letece prasice :-)


'ku noć i prasićima ..

... evo sanjaću ih :o)


`ku noc


eee ...

... ovog ću sto posto da sanjam :o)


nadam se samo da nece biti

nadam se samo da nece biti nocna mora ;-)
Mislim taj x3


:), ne znam zašto

me to ne čudi.


Doktore,

pa šta je sad? Duriš se? Što me ne ubaciš u listu na skype? :)

V.


Дурим?

О, боже ме саклони такве идеје. Skype листа? Лајквајз, :).


Pa evo

ja ubacio ali te nešto ne viđu - treba valjda da me "primiš u društvo" ili tako nešto


Vučko,

pa šta će ti doktori na listi :o)


Kako šta će mi?

Pa svaki čovek treba da ima svog doktora :)

V.


Ali ...

... ne znam da l' da verujem ovima sa duplo W :o)


Doctor Wu


Đe ga nađe

baš liči - samo cvikeri fale :)

V.


Да знаш

да личи. Ма, само весело...


super ti je prica

ali najvise mi se svidja kraj


pa svi vole happy end :P

pa svi vole happy end :P


ma , kako sto je stvari,

ma , kako sto je stvari, bice nama happy end, ali ... morgen


ma, mogu da ga duvajuima

ma, mogu da ga duvaju
ima nas više nego što iko predpostavlja
:-)


Sviđa mi se tvoj stav

Sviđa mi se tvoj stav :))
Pozitivno i samo napred... Ma bole tebe, ti imaš kartu za RHCP... :P


Ma ne ...

... on traži "date", vidiš koliku je fotku stavio, nije to zbog RHCP :o))) Karta je samo "fake" :o)

BTW prelepa pričica za laku noć, zaspaću kao bebica :o)


karta je kurva... :-)

karta je kurva...
:-)


a izvin`te me sto psujem?

daj salji drugu stranu. ne zezaj


:-)druga je strana

:-)
druga je strana tamna
:-)
many greetings to roger waters
:-)


ma uslikaj

imas mobilni?


imam, naravno mobilni obilni

imam, naravno
mobilni obilni


pa slikaj i zakaci

pa slikaj i zakaci sliku.Ooooooooooooo hoces li me skapirati. Mislim zakaci i zadnju stranu karte, kad si vec poceo


Meni ...

... su njegovi odgovori k'o da je na nekim žešćim drogama :o)


ma boli ga uvo

samo se pravi vazan. A mozda se on tako priprema za koncert


ma radim nešto imam pich a

ma radim nešto
imam pich
a ovo sve mislim zaista
pa, ne mogu oni da nas ubiju koliko nas ima
ponavljam, ima nas više nego što mislite
to što smo kul, ne znači da smo mlitavi
điki, nisi sam


3 praseta da vam bude lakse

3 praseta da vam bude lakse (a mozda i ne):
http://www.youtube.com/watch?v=Gvh3wfzaP7A


:-) yes!

:-)
yes!


odgovor je NE, smrc. Ali

odgovor je NE, smrc. Ali naci cu ja


I mi u nasoj kuci imamo frku

I mi u nasoj kuci imamo frku za RHCP Chicago concert pa sam u toku....


pa sta manjak karata, ili

pa sta manjak karata, ili nista


Da, bilo je samo preko

Da, bilo je samo preko preprodavaca - nenormalno skupo


...

izvini tek sad sam ukacila da sam prolupala u 5am pa pisem svasta.


čist ko suza :-) samo sam

čist ko suza
:-)
samo sam normalan
ne brinite


tako je :-)kažem vam, ima

tako je :-)
kažem vam, ima nas mnogo više nego što mislite
u julu ću tri puta videti stonse
:-)
a tita nisam video ni jednom
ali i on je ok
koštunice, seronjo
điki, nisi sam!


Bljak

Prica je odvratna, kao da je pisao pedercina a ne peder ! BTW, pedere volim, pedercine mrzim.


Koja

ti je dijagnoza Figaro? Neistražena boles' duše? Hronično nečitanje Alan Forda? Apatija? Mantija?


Vlasto,

teško je razviti se u kompletnu i stabilnu osobu bez čitanja Alana Forda :)

Ali Internet nas uvek iznenadi - evo ovde prvih petnaest brojeva skeniranih. Nije baš kao kad miriše papir i prsti ostanu prljavi od štamparske boje... ali takva su vremena :)

Pozz,

Vučko


A

ovde imash malo vishe:):):)


Aiiii

hvala! Evo već sam ubacio crvenu pantljiku :)

V.


Kazezoeza za

VIP blogera. Pod hitno!


EJ!!!!

Hvala ti čoveče,prijatelju, brate, čitaoče....Želja mi je da ih imam sve u nekoj staklenoj kutiji, da ih štitim od prašine, mazim,mirišem.Za to što mi danas hormoni normalno luče treba da zahvalim Fordu.


Mislis li da

posle ovakvog briljantnog pocetka u decjoj literaturi ima sanse da potpises ugovor sa nacionalnom tv i da vodis neki program za decu? red bi bio.


Da, da

ali najpre da obradi onu čuvenu bajku "Crvenoberetka". Zanima me lik lovca, naravno.


Lovac...

je četvrtast, brka, ima malo imanje koje se zove "Vutra", a puška mu je slučajno opalila i pogodila Crvenoberetku u... optički nišan. Trećim metkom.


Kvirija, 'ocemo "Crvenoberetku",

sa detaljno razradjenim likovima!
"Tomica i Vojica" su ti odlicni, ali "Crvenoberetka" je snazno nabijena "univerzalnim" simbolima, tako da je od krucijalnog znacaja za nasu narodnu prozaicnu bastinu.


a Bas Celik?

Zver zatvorena i okovana, i neko joj da casu vode, a ona se oslobodi sjebe sve zivo.


Moze i Čardak

"Čardak ni na kopnu ni na moru",
zatim "Tamni vladaje* (podnaslov: Divani u špilji)", ali to je vec satira, odn. satiranje.


Pardonst,

ali metla bih još na listu, ako nije problematika, i višenamensku "Lepoticu i zver", sa širokim spektrom mogućnosti za izbor glavnih likova, jer nam je scena, bogu hvala, puna lepotica i zveri, a ne bih zanemarila ni "Trnovu ružicu". Ne samo zbog falusnog vretena na koje se sirota nabola, već i zbog toga što joj ni šesnaestogodišnji odlazak od rodne grude nije pomogao da se oslobodi kletve. Sa Dalmatincima se ne bih igrala. Tu kinki.


Lepotica i zver

Borisotica i mladja zver ili borisotica i stariji VOzverKO


Ajoooooooj koliko

Ajoooooooj koliko narudžbi... Pa ja ću morati da naplaćujem ovo :P


Pošto košta...

...za borisoticu i mladja zver?


Nebojša, ja sam ti

Nebojša, ja sam ti jeftin... prodajem se za male pare :)
Mnogo povoljno, može i na odloženo plaćanje...
Imam čak i popust za nezaposlene...
Aaaaaaaaa, a ti bi priču... e pa to je malo skuplje...
100 dinara


Svidja mi se...

...ovaj popust za nezaposlene...otkud znas da sam nezaposlen?
Kakvu priču?


pa prepoznajem slične sebi

pa prepoznajem slične sebi :P
mislim nezaposlene...
priču za laku noć vol 2


:)

Quote:
pa prepoznajem slične sebi :P
mislim nezaposlene...
priču za laku noć vol 2

misliš slično se sličnom raduje...
nema sexa bez dva muškarca...
ako me žena vidi jebo sam ježa u ledja...
piši priču o ježevoj kućici...


Već vidim sebe kao novog

Već vidim sebe kao novog voditelja Kockice :)


:)

'bem li ti panaiju, za malo da se udavim. prosula sam kafu i po kompLJuteru i po sebi. dodjes mi pare za vanish.
zloco jedna zlocesta.


Važi se, Vanish komada

Važi se, Vanish komada jedan... Mada bi mogao Vanish da sponzoriše ovaj blog, mnogo se ljudi nešto ovde flekaju... QQ lele...


cekajte, sta radite, unisticete je...

NE NA ODECU U BOJI!
upravo sam shvatila da nosim majicu koju je Moja Luda Majka vec nepovratno isflekala farbom za kosu, grom je spalio (i farbu i majku), tako da ti je sve oprosteno. ali, molim te i kumim, evo, na kolenima, sledeci put na ovako nesto stavi zagrc-upozorenje. jos uvek razmisljam kako da izvucem kafu cemerusu iz tastature.


Važi, moraću da dizajniram

Važi, moraću da dizajniram neko zagrc-upozorenje :)
Kupi kafootpornu tastaturu :))


ma vidi ti njega sto je

ma vidi ti njega sto je pametan :)
pa ne mogu, tastatura mi je zaheftana za laptop.
a za zagrc-upozorenje sam vam duboko zahvalna, o veliki dizajneru. gej stereotip, eniuan? ;)

edit: disclaimer - krajnje sam neosetljiva, pa mi kasno dolazi iz dupeta u glavu. ono o gej stereotipu je bila sala mala. uvredjenima, po obicaju, sledi teglica nutele.


pa ovo je fenomenalno!!

pa ovo je fenomenalno!! :)))
svaka cast!
ulepsaste mi dan, ovaj prvi radni - grrr...
veliki pozdrav!


Sve za radničku klasu :)

Sve za radničku klasu :)


Bajka ima šarma,

ali ne preterujte sa oduševljenjem../reče grofovski kruto gledajući ih sa visine. /
hahaha...


mmmmmmmmm kruto...

mmmmmmmmm kruto...


hahahahaha

Pališ se na kruto pa makar to bio i stav..
a ja obožavam meko..bašš, baš..


troll - s. mitrović

Nisam znao gde bih da postavim ovo pitanje, pa rekoh, Queeria će biti najtolerantniji :)

Srdjana Mitrovića nema više na spisku blogera. Zašto/da li Mitrović više ne piše??
Ako ovo pitanje vidi neko iz Uredništva bloga, bio bih takodje zahvalan na odgovoru.


Evo, ja se trpam, J011

dobro vidis, Srdjan M. vise ne pise na blogu. Na zalost.

Za dodatne detalje se traba obratiti blogeru pod nickom zokster.


dunjice, hvala ti na odgovoru.

zoxtera o Srdjanu Mitroviću neću ništa pitati.

Da, i meni je žao zbog Srdjanovog odlaska.

I dalje mislim da bi uredništvo bloga moralo da kaže zašto Srdjan više ne piše.

Ako je u pitanju nezadovoljstvo 10-ak blogera, to nije dovoljno dobar razlog.


Johnny011,

cini mi se da nije nezadovoljstvo u pitanju i da nije 10-tak blogera.

Ono sto se dogodilo, na engleskom se zove BULLYING, na njemackom MOBBING, a na mom jeziku SHIKANIRANJE.

Poz, J011.


Dunjice,

potpuno si u pravu.

S tim što se u Srdjanovom slučaju može govoriti o mobbingu i na engleskom jeziku. U kontekstu: lynch mob.

Ponoviću i 3. treći put:

Uredništvu VIP bloga - zašto Srdjana Mitrovića više nema na blogu?


Johnny011

Srdjan Mitrovic je sa bloga otisao po svom licnom izboru (provremeno ili za stalno, i to ce biti njegov licni izbor).

Tvrdim da ga niko licno nije uvredio koliko je on vredjao druge u svom tekstu, a da nije uradio sto je uradio (obrisao blog i sve komentare) to bi i danas moglo da se proveri, ovako ostaje svima da ispredaju svoje istine.

Ako cemo vec do istina, odakle vam ideja da Zoxter ima veze sa Srdjanovim odlaskom?
Nick ima svojih strasnih mana, ali ljudi, u slucaju Srdjana, javio se mislim jedan put i ja sam ga zamolio da se odjavi sa tog posta i ne ucestvuje u daljem toku bloga. Nije mogao bas da otrpi i da mi ne kaze da ce se "neki drugi put obracunati sa mnom" ali je otisao i to ispostovao do kraja dok se Srdjan nije odlucio na zatvaranje posta.

I onda Zoxter popizdi i na vecini ostalih blogova ostavi post o tome sta je Srdjan uradio i predlozi da se Srdjanu oduzme VIP status - pa sta? I ja sam bio popizdeo i danas mislim da VIP bloger nema pravo da zakljucava post i brise sve komentare - koja je onda svrha bloga?

U nekim drugim slucajevima Zox nema opravdanja za svoje komentare, ali u slucaju Srdjana nemojte mesati babe i zabe.

Srdjan je otiosao ne zbog "linch mob"-a nego zato sto nije mogao da podnese kritiku da je primitivno izvredjao osobu ciju emisiju je kao satro profesionalno analizirao. Niko mu nije sprecavao da se osvrne na profesionalnu stranu Sonje S, ono sto su svi zamerali je u najblazu ruku neukusni nadimak u vezi sa mentalnim zdravljem, cinicni komentar o drzavnom psihijatru,... nemojte da se sada pravimo ludi i razapinjemo Zoxtera braneci Srdjana koji je na malo drugaciji nacin ali sa istim rezultatom to radio drugima.

O Zoxterovim i ne samo njegovim manama moze i treba da se raspravlja, ali da li mislite da je resenje da autor moze da zabranjuje bilo koga?
Ja sam i dalje za centralnu cenzuru od strane moderatora (kakav god da je i kakve god mane da ima, mozda cak uvesti moderatora iz blog clanstva sa rotirajucim stazom od po mesec, dva - samo kao ideja???), u protivnom imacemo jednoumlje u kome autor umire u lepoti svog bloga i verno odanoj publici koja mu aplaudira 5, 10, 20 minuta, ma ne aplauz jos traje ...


city_lights

Meni je žao zbog Srdjanovog odlaska, jer su mi njegovi postovi bili uglavnom zanimljivi. Počeo je sjajan ciklus o "heroinama" nemog filma itd. Sada, na primer, više nemamo nikoga ko piše o filmu. Meni je žao zbog toga.

O načinu na koji je napisan blog o S. Savić može se raspravljati. Ali to nikako nije razlog da neko bude "proteran" sa bloga. Posebno u situaciji kada i drugi blogeri, mislim i na VIP i na komentatore, koriste slične ili još gore izraze, ali za ličnosti koje nisu po političkom ukusu većine. Mnogi se grohotom smeju na tekstove P. Lukovića, koje neki komentatori ovde prenose, u kojima on govori o fizičkom izgledu osoba koje prezire. Takvi postovi se ne brišu, niti neko predlaže da se komentatori koji ih postavljaju banuju. Bilo je sličnih i još gorih primera - teških uvreda, psovki itd.

Ali, Srdjan Mitrović se našao na tapetu.

Odluka o odlasku je, verujem, njegova. Ali, mogu samo da pretpostavljam, jer je niko nije razjasnio.

Blog je, je l', lični javni dnevnik. Neka vrsta autorskog prostora. Po meni, autor na svom blogu može da radi šta želi. Komentatori mogu s njim da udju u raspravu, da ga podrže itd. Ali, to je njegov/njen prostor. Neka briše, neka piše, neka zaključava. Sve to govori o njegovom/njenom kredibilitetu i spremnosti da istrpi kritiku. Ili uvredu. Oni posetioci kojima ne odgovara neki autor - neka ignorišu taj blog i gotova priča. Kada većina bude ignorisala nekog autora, ljudi iz B92 će proceniti da on/ona ne zavredjuje više da piše. I rešena priča.

Nema potrebe za uvredama. Nema potrebe da se okuplja masa i poziva na odstranjivanje nekog autora. Niko nije nateran da nešto čita, svi imamo slobodu izbora. Sve ovo o čemu pričam se, valjda, zove tolerancija.


johny011

Mislim da se skoro u svemu slazemo i nema potrebe se ubedjujemo oko 95% onoga sto ste napisali, 5% u cemu se razlikujemo: Nije problem u tome sto je Srdjan kritikovan, vec u tome sto pored Srdjana nisu kritikovani (a i banovani) i neki drugi.
To ni u kom slucaju ne opravdava Srdjana, ali je odavno poznato kao bolest ovog bloga koju niko ne sankcionise, a morao bi.
Tu pre svega mislim na Restaka koji opravdano brise Zelenovica sa bloga Mice Markovica ali pusta mnogo, mnogo gore stvari drugima (Zoxter na primer). Znaci selektivan pristup, dvostruki arsini i sve ostalo ... sto je na zalost upropastilo najbolje moguce resenje da o krsenju pravila bloga ne mogu da odlucuju sami ucesnici vec nezavisna i nepristrasna instanca.
Na zalost mislim da je novo resenje davanja apsolutnih prava autoru da radi sta hoce, kome hoce i kada hoce druga vrsta ekstrema koja ce ugusiti svaku polemiku, debatu ili suceljavanje misljenja, sto je jedna od najvecih vrednosti bloga, ukoliko se ucesnici drze pravila.

Jos jedno zapazanje:

Quote:
Blog je, je l', lični javni dnevnik. Neka vrsta autorskog prostora. Po meni, autor na svom blogu može da radi šta želi. Komentatori mogu s njim da udju u raspravu, da ga podrže itd. Ali, to je njegov/njen prostor. Neka briše, neka piše, neka zaključava.

Ukoliko je blog javan i otvoren za bilo koga slazam se, ali u slucaju bloga B92 mislim da niste u pravu.

Blog je javan za komentare ali nije javan za postavljanje tema (VIP blogeri), vec je pozivnog tipa.
E pa sad, ako B92 selektivno poziva i postavlja blogere dajuci im veca prava nego ostalima, onda VIP blogeri moraju imati i vecu odgovornost prema celoj blog komuni.
Kao sto obican bloger moze biti banovan tako i VIP bloger moze biti prozvan za ukidanje VIP statusa, da li ce mu biti i ukinut ne zavisi od blogera vec od onoga ko mu je taj status privatno i dodelio.


Citylights: "ali pusta

Citylights: "ali pusta mnogo, mnogo gore stvari drugima (Zoxter na primer). Znaci selektivan pristup, dvostruki arsini i sve ostalo ..."

Molio bih te da potkrepis odgovarajucim citatima svoju tvrdnju, jer tvrdim da nikad nisam onako bez razloga potkacio nekoga na ovom blogu. A kada bih i nezgodno pricvrljio nekoga (osim u slucajevima ekstremno desnih nacosa), navodio bih po pravilu njihove reci i komentarisao ih, u punom kontekstu, kao nedavno sa mediokritetom Dr Wuom. Dakle, ne govorim ja proizvoljno da je Dr Wu (na primer) mediokritet, nego tvrdim da je dokazani mediokritet i to cu odbraniti i lako dokazati uvek njegovim citatima (na primer) - sta tu ima sporno?


zokster

Ne razumemo se, nije stvar u tome da li si sa razlogom ili bez razloga nekoga potkacio (to spada u subjektivno vidjenje), vec je stvar u nacinu na koji si to uradio (sto se vec da objektivno proceniti).

Ovo ispod, samo zato sto si trazio, mada sam proslom prilikom obecao da ti necu vise tupiti, :-)

Ja mogu da zamislim Bokijev "felacio" kao metaforu odnosa Bokija i Vokija, ali samo kao razmenu komentara sa nekim sa kim se dobro poznajem, ukoliko to isto promenim u konverzaciji sa nepoznatim ljudima i to propratim sa jos nekim felacio associjacijama onda to prevazilazi granice dobrog ukusa.

Sto se tice "mediokriteta" i "fasista" stvar je prilicno jasna, ne lepi etikete drugima nego objasni zasto to mislis i ostavi ostatku blogerskog sveta da sami donesu zakljucak na koji si ih naveo argumentima.

U protivnom drugima dajes za pravo da te prozivaju i koriste kao baba rogu bloga B92, ali hajde da ne nastavljamo ovo na blogu, pogledaj moj e-mail kontakt, pravi je pa moze i preko njega.


CityLights: "U protivnom

CityLights: "U protivnom drugima dajes za pravo da te prozivaju i koriste kao baba rogu bloga B92, ali hajde da ne nastavljamo ovo na blogu, pogledaj moj e-mail kontakt, pravi je pa moze i preko njega."

Vise mi odgovara da budem baba-roga.

Dracena, Vasilije - po zadatku na blogu

Dr Wu - desni mediokritet

Dunjica, Beba od Loncara - kokosinjac

Cedomir Antic - huskacki istoricar kome treba uskratiti priliku da pise na blogu i dodatno truje ionako zatrovanu javnost

Citylights: "Ja mogu da zamislim Bokijev "felacio" kao metaforu odnosa Bokija i Vokija"

A vidis, ja to mogu da zamislim i van konteksta metafore.


Nije "baba-roga",

nego matori-rogonja.


Blebeces, Dunjice,

Blebeces, Dunjice, blebeces...


To je govor mržnje ,

druže zokstere...

Dunjica vas lepo, tačno opisa, ali sujeta vam baš ne da mira.

Dunjica ne blebeće več lepo izlaže svoje stavove, a upravo vi blebećete i bljujete vatru.


Veliki serator: "Dunjica ne

Veliki serator: "Dunjica ne blebeće več lepo izlaže svoje stavove"

Bolje nesto drugo da izlozi, kad smo vec kod toga...


Trazio si, eto ti


Dunjice, trazio sam da

Dunjice, trazio sam da izlozis nesto svoje, a ne da gledamo zadnji rakurs Velikog predatora. I to jos sa repom!

Hajde, Dunjice, da vidimo nesto iz tvog albuma.


Zokster,

mani se ćorava posla idealiziranja. Zar ti nisam već poslala sliku cijelog kokošinjca?!


Zenski deo kokosinjca

pokusava da dobaci svadbenu semenku do Virtuelnog Vasilija...


Pa gledas tko ce dalje da dobaci,

mi ili ti, dok onanises na nase slike.


Neko izgleda u klin, neko u

Neko izgleda u klin, neko u plocu. Ja o semenkama lubenice, Dunjica o onaniji.

Virtuelni Ananije dobio pravu blog drugaricu. Grickajte zajedno semenke i izmenjujte iskustva do mile volje.


Quote:da te parafraziram

Quote:
da te parafraziram zox:
Predlazem da se Zoksteru uskrati dalje pravo pisanja na Blogu B92, zbog uglavnom prostackih i uvredljivih komentara na licnoj osnovi upucenih kako mnogim blogerima tako i komentatorima.
ps. nastavice se....

btw, Ti uglavnom o onaniji. mozda je sad vec doslo vreme za akciju, a?


Cao, Bebo, kako ide?

Cao, Bebo, kako ide?


pa evo

cekam da okacis konacno i svoju sliku...ili si ti ova tzitzata, dlakava seka?! aaaa, iz mladjih dana, ima vise kose, sad sam shvatila!
znas, mi iz kokosinjca, slabo kapiramo na prvu loptu.


Dosta vise praznog razgovora

Dosta vise praznog razgovora sa tobom.

"Sisata, dlakava seka", kako kazes, je obicna majmunica.

Sto svako normalan vidi.


Боље велики,

него мали серат.р, као ви.


Definicija

Preporuka br. R (97) 20
Komiteta ministara državama članicama
o „govoru mržnje“
"Polje primene
Za potrebe primene ovih načela, izraz „govor mržnje" podrazumeva sve oblike
izražavanja koji šire, raspiruju, podstiču ili pravdaju rasnu mržnju, ksenofobiju,
antisemitizam ili druge oblike mržnje zasnovane na netoleranciji, uključujući
tu i netoleranciju izraženu u formi agresivnog nacionalizma i etnocentrizma,
diksrimininacije i neprijateljstva prema manjinama, migranatima i ljudima imigrantskog porekla."


Bravo, izvrsno zapazanje, Z!


city_lights

Nakon ovako zaista sjajno argumentovanog posta, ne preostaje mi ništa drugo nego da se složim :)

Istina je, kao što je čini mi se i Vasilije napisao, da dozvola VIP blogerima da banuju komentatore po slobodnoj volji otvara mogućnosti za razne zloupotrebe. I, jeste, postoji opasnost da bi onda razgovarali skoro isključivo istomišljenici, što u dobrom delu ubija samu ideju bloga.

Nezavisna instanca, koju spominjete (spominješ, ne znam da li da persiramo), trebalo bi da su moderatori, tj. ljudi iz B92, sa Restakom na čelu. Njihovo dosadašnje ponašanje je, međutim, prilično čudno, o čemu ste i sami pričali. Zbog toga sam i "zagovarao" ovu ideju, davanja slobode VIP blogerima da banuju komentatore, jer mi kriterijumi B92 nimalo nisu jasni.

Zbog toga bi bilo dobro da b92 te kriterijume, ne samo saopšti, već i da ih sprovodi.

Pitanje njihovih kapaciteta za to je već druga stvar. Bilo bi im neophodno par ljudi koji bi radili isključivo na sadržaju bloga. A to bi morali da budu pažljivo odabrani ljudi. I da ne budu birani medju učesnicima bloga/komentatorima.

Ali, ukoliko B92 želi da ovaj VIP blog (p)ostane ono što je, nadam se, velikoj većini ljudi ovde i želja - mora da sprovodi kriterijume koje je i propisao i kojih bi trebalo svi da se, bez izuzetaka, pridržavamo.


Persiranje ovde na blogu je

Sacekacemo da vidimo kako ce izgledati to sa novim softverom, mada se pribojavam da ce pojedini VIP blogeri jewdva docekati da zloupotrebe mogucnost banovanja nepozeljnih sagovornika kako bi selektivno vodili 'diskusiju' sa sebi slicnim i po njih ugodnim sagovornicima. Tu mislim pre svega na Cedomira Antica, koji nije pruzio nijedan jedini zadovoljavajuci odgovor na mnogobrojna ovde postavljena i vrlo intrigantna pitanja, ali zato vec pokazuje, u poprilicno izrazenoj meri, cudan manir da zakljucava svoje blogove i brise neugodne postove kad mu se cefne. Sta ce jedan takav krajnje desni VIP bloger na blogu B92 ukoliko nam je uskracena mogucnost replike? Vrlo prosto i logicno pitanje. Ukoliko to bude slucaj, evo ponavljam, na veliku zalost nekih, da se spremam da predlozim (opet!) da se Cedomir Antic izbaci sa bloga B92, jer smatram da mu jednostavno nije mesto ovde, ne zbog njega samog nego zbog onoga sto zastupa i propagira.


pa zox

njihov blog = njihova uredjivacka politika = njihova stvar.

ja zaista ne mogu da verujem da ne kapiras sta je Blog i kakva je to forma?! ako ce C.A. ne budes svidjao, pa naravno da ce te banovati. jelena ce mene verovatno ili nec neki drugi bloger...so?!!! to nije Zloupotreba, to je Njihovo Pravo.

ps. opet radis LINCH zoxter. ako mozes ti mogu i ja, pa koga pre banuju.

Quote:
da te parafraziram zox:
Predlazem da se Zoksteru uskrati dalje pravo pisanja na Blogu B92, zbog uglavnom prostackih i uvredljivih komentara na licnoj osnovi upucenih kako mnogim blogerima tako i komentatorima i potrebu za linchom blogera po svaku cenu.

ps. nastavice se....


da pokusam

zox se od nastanka bloga ponasa incidentno. medjutim zoxov angazman na blogu i oko bloga pored svega je impozantan. to se uvek ima u vidu u svim online zajednicama pa i u ovoj.
svakako da se meni licno mnogo puta ne dopada njegov nastup i to mu uvek napomenem, ali ovo sto sam prethodno napisao odlucuje o njegovom statusu na blogu.
nisam imao vremena da citam sve ovo od pocetka i nije mi jasno zasto se pominje izbacivanje srdjana kada se to nije dogodilo. ne znam da li ce ponovo pisati ali banovan ili izbacen svakako nije.
zelenovic je skroz cool tip i mi smo se culi mailom i razjasnili to sto pominjete. nije uvek sve crno i belo. mica je tek dosao na blog i nisam zeleo da se i tamo odmah napravi pljuvaonica.


Dejane,

Doista nisam shvatila ovo o "impozantnom angazmanu"?


ne moramo

se ubedjivati oko kvaliteta ali eto slozicete se da je bar kvantitet zasluzio ovaj epitet.
covek koji kaze da je tesko danas zamisliti ovaj blog bez zoxtera je verovatno najblizi istini.
mozda je to losa osobina ovog bloga, ali je svakako deo identiteta.
ko zna mozda jednog dana i to promenimo, zavisi od vas ali i od zoxtera.
zelim da to najmanje zavisi od mene (rekao bih nas) ali blog vise nema moderatore osim autora.
moderaciju bloga nije moguce raditi poput moderacije foruma iako smo to pokusali u pocetku u najboljoj nameri. ovde autori moraju imati autonomiju i u tom slucaju manevarski prostor moderatora volontera je vrlo skucen, pa samim tim i suvisan. Bili ste svedoci da su autori u vise navrata imali primedbe na rad moderatora, ali imali su i pravo na to. sa druge strane moderatori na forumu prakticno imaju status autora. na blogu je to drugacije.
autori bloga svuda na svetu su 99% odgovorni za sadrzaj svog bloga pa ce tako biti i ovde.


Hvala na iscrpnom odgovoru!

Ja dakako mogućnost interakcije na b92 blogu smatram jednom od njegovih najvećih kvaliteta, ono sto ga (meni) čini toliko privlačnim.

Ona mogućnost promjene zoksterovske komponente identiteta bloga (u sadasnjem razumijevanju "zoksterovštine") me čini radoznalom, priznajem. Živi bili, pa vidjeli...


Gospodine Restak ...

... niste bas ubedljivi sa ovim "zoksterovim dobprinosom" a jos manje sa onim "da je tesko danas zamisliti ovaj blog bez zoxtera".

Taj "kvantitet" je samo ogroman broj zoksterovih uvredljivih i pljuvackih postova na racun ljudi sa kojima se on ne slaze (uglavnom po politiskoj liniji)... I na taj nacin tera ljude sa bloga.

Sumnjam da postoji covek koji je vise stetio ovom blogu nego zokster ...


nije istina!

Quote:
na racun ljudi sa kojima se on ne slaze (uglavnom po politickoj liniji)

Nikako ne smijemo zanemariti onu peradarstveno-svinjogojnu liniju!


hehe

... ma ta druga linija ne voli da gleda nepravdu pa se buni ... pa je onda sama zasluzila da dobije packe od "zasluznog blogera" zkostera ...

ps. Dunjice, jel znas onu pesmu "ne klepeci nanulama ... ":))))


Ne da znam,

cak sam je poslala i Zoksteru jednom prilikom! A on nastavio da klepece.

A glede packi... koje packe?


u pravu si Dunjice ...

taj tvoj kisobran je najbolje resenje ... a vidim da je naucio i da je postao pokretan :)

laku noc Dunjice:-)

ps. a i ona o karavanima koji prolaze je zgodna kad je u pitanju nas drug zokster ...


Imas pravo,


друже

друже Виртуелни Ананије, не глуми овде извацивача и редара као у некаквом диско клубу.Ти овде показујеш вечерас ко си и шта си, исфрустрирани Драценин удварач, који изгледа жуди за органима власти Квирије.


Izvinjvanavam se na upadu,

Izvinjvanavam se na upadu, ali da bih podrzala tvrdnju Dejana R. zelim da kazem da poznajem dobar broj ljudi koji blog prate samo zbog Zokstera i koji su vrlo zalosni zato shto Zoster u poslednje vreme manje postira kometare sa fotkama. Tom prilikom ti ljudi ne uchestvuju sami u kometrarisanju, ali uredno prate deshavanja na blogu. Sem toga, mislm da je on prvi zapocheo praksu postavljanja kometra pomocu fotoki, tako da mu se originalnost ne moze poreci. E, sad dopada li se to nekome ili ne, Zokster jeste deo identita ovog bloga. Imamo primer da ni Kazahstanci nisu odushevljeni Boratvim aluzijama na njihovu zemlju, dapache, pa je on ipak planetarna zvezda, i ako su mu fore ponekad veoma hevi.Ne znam, ne bih ja tako tvrdo....


ma slicice nisu problem ...

problem su bile obicne uvrede tipa "prljavo fasisticko govance" upucene ljudima koji pristojno iznesu svoje misljenje ...

Ali nema smisla ponavljati vise ... koga insteresuje moze da procita na ovom blogu, napisano je vise nego dovoljno. Ali ocigledno mnoge to ne interesuje ...

pozz


eh virtualni

za nekoga si ti ono sto je zoxter za nekog drugog.
Just Another Point of View
svako svome


eh dobar ti primer Sonja ...

Ma znam ja da iritiram mnoge ljude ovde;) ... ali postoji mala "razlikica": to ne cinim uvredama nego stavovima, argumentima, cinjenicama ... a neke ljude iritira kad ne mogu da ponude kontraargumente ili demantuju cinjenice. Zokster u takvim slucajevima vredja ...

A opet zokster iritira ljude svojim uvredljivo-pljuvackim aktivnostima ...

Na ovom sajtu je da odluci da li ce da izjednaci obe vrste "iritacije" ili da podrzava jednu na racun druge ... i koju ...

I apsolutno si u pravu: "Just Another Point of View - svako svome" ;)


Ajde bre Vaso, nemo' si na

Ajde bre Vaso, nemo' si na kraj herca :))


dobro Bebice ...

... herculence :)))


potpisujem jj

mmmmm, kakav letter of recommendation!
vidis zox?
moje iskrene cestitke naravno i organima uprave


Virtuelni Ananije

JJ Beba: "koji su vrlo zalosni zato shto Zoster u poslednje vreme manje postira kometare sa fotkama"

JJ, fotka Virtuelnog on popular demand...


zoks

U jeee, skoro chucheci, dobar stil, nema shta :)))


I Dunjica....


Joj koje si ti zlo i

Joj koje si ti zlo i naopako...


Zokster,

tuziti cu te Urednistvu za otkrivanje identiteta!


ma slatka si Dunjice :)))

ja mislim da je cika zokster hteo tebi (i Bebi) da kaze da si pilence ali je to ucinio na malo nespretan nacin - kao i svaki matori rogonja:)))


Dunjice, samo da ti javim da

Dunjice, samo da ti javim da imamo slichne frizure, samo moja crvena :))


Težak problem

Virtuelni: G. Restak, niste bas ubedljivi da je tesko danas zamisliti ovaj blog bez Zoxtera".

Nažalost, ovaj blog danas je teško zamisliti bez Virtuelnog Ananija.


I njegovih redovnih

I njegovih redovnih izlucevina.


Ма шта нам напричасте,

дедер, открите нам бар делић тих заслуга тог Алије Сиротановића и ударника овог Блога !? Био бих вам захвалан на тим тајнама које само ви знате...


Tajna je da nerviram Velike

Tajna je da nerviram Velike seratore. Simple as that.


Ко је тебе шта питао,

друже, не глуми овде извацивача и редара као у некаквом диско клубу.Ти овде показујеш вечерас ко си и шта си, исфрустрирани дегенерик, који изгледа има залеђину у органима власти овог Блога, па ти је лако да се кур.иш овде.Иначе би те ми коментатори овде вербално испрашли ко последњег билмеза. Ко ће да се клади да ће ми ово бити последњи коментар, нека се јави , квота је велика и плаћам добро за прогнозу.

п.с. човек који своју дрчност тренира на једној дами каква је извесна ДУЊИЦА, не може да буде нормалан и добар, већ наравно болесник у главу и прстима.


to vam pricam

ima opasnu zaledjinu u organima queerie


Шта је то

куеерија, нека тајна шифра, има ли то у ВУЈАКЛИЈИ!?


A ne može presveta srpska

A ne može presveta srpska ćirilica da dočara Queeriju...


Dejane,

ovo su rijeci s tezinom, wow.


Restak: "ima opasnu

Restak: "ima opasnu zaledjinu u organima queerie"

Eh, ti opasni organi Queerije sto deluju iz pozadine.


Pa ne delujemo mi uvek iz

Pa ne delujemo mi uvek iz pozadine... Vrlo smo versatilni... Mal' napred, mal' pozadi :P


Veliki: " Ко ће да

Veliki: " Ко ће да се клади да ће ми ово бити последњи коментар, нека се јави , квота је велика и плаћам добро за прогнозу."

Ja bih se kladio protiv, samo ne znam kolika je ta 'velika kvota'i sta to uopste znaci?

"плаћам добро за прогнозу."

Mislis dijagnozu?


Joooj, Predatore...

nemoj vise da me branis. A i plasim se predatora... Mislim, ozbiljno (sad tu jos fali BoL´s "trep, trep").


Vidite, Dunjice, vas nastup

Vidite, Dunjice, vas nastup sagovorniku koji nema dovoljnu dozu odgovornosti prema ovom blogu svakako daje slagvort za jedan ostrasceni odgovor koji sigurno vodi ka razmeni vulgarnosti.


persiranje u kokosinjcu


zena ce me definitivno

strpati u ludaru
smejem se bas tako
eto zasto ste svi tu ;)
svakako ne da bih se samo ja smejao
virtuelni da obuhvatim i vas, kada bi svi bili malo opusteniji ne bi bilo potrebe za istrebljivackim nagonima.
laku noc


Laku noć u 23:25, ajooooooj

Laku noć u 23:25, ajooooooj tebe žena baš maltretira... Pustite ga gospođo Restak još samo 15 minuta da se igra sa nama :))


Dejan Restak:virtuelni da

Dejan Restak:virtuelni da obuhvatim i vas, kada bi svi bili malo opusteniji ne bi bilo potrebe za istrebljivackim nagonima.

Slazem se potpuno sa vama, ali mi se cini da ste vi ovo uputili na pogresnu adresu;) Neki od nas su i ustali protiv "istrebljenja" pojedniih VIP i obicnih blogera i protiv netolerantnosti ...

I nije meni do "istrebljenja" ... nego do "obuzdavanja" ovog naseg zokstera koji (pre)cesto zna da pretera ... A i do pravde: ako se vec zoksteru SVE tolerise onda bi isto trebalo da vazi i za Milutina, koji se cesto zali na banovanje. I on je jedna vrlo neobican, interesantan i provokativan lik, samo sto se zoksteru tolerisu NEUPOREDIVO primitivnije stvari nego njemu. E sad ako je zokster (eventualno) obrazovaniji, ne znaci da mu se takve stvari moraju tolerisati ...

Inace sam ja opusten po prirodi i ovde sam nastupio vise iz tog osecaja za (ne)pravdu ... i zelje da od ovog bloga napravimo prijatno mesto za druzenje i razmenu misljenja...

Pozdrav,
Vasilije

ps. Naravno ima zokster ovde i pozitivne "nastupe" ... steta samo sto su retki :)))


ja se kladim na velikog predratora

i protiv organa vlasti bloga b92.
javila se - koliko placas?


Vidite

vas nastup svakako da sagovorniku koji nema dovoljnu dozu odgovornosti prema ovom blogu daje slagvort za jedan ostrasceni odgovor koji sigurno vodi ka razmeni vulgarnosti.
s obzirom da ja imam veliku dozu odgovornosti necu sigurno sebi dopustiti takav ton, ali to ne mozete ocekivati od mnogih koji ovde koriste svoje anonimne ispostave a ni od mnogih koji se potpisuju pravim imenom i prezimenom.
dakle do svakoga od nas ovde je da razmislja o tome sta ce dalje izazvati njegova provokacija.


Ima li odgovora na Vuckov predlog?

Dejane,

Vucko je uputio predlog da B92 otvori poseban post na kome bi blogeri mogli da razmenjuju misljenja o buducem uredjivanju bloga - da li neko od moderatora/urednika bloga ima nameru da to postavi na blog?

Imam utisak da je nekolicina ljudi koji vode B92
blog vec unapred donela resenje i da ih bas mnogo i ne zanima sta vecina ucesnika stvarno o blogu misli.

Od pocetka nigde javno definisana pravila, neka nepisana nekada bila promenjivana a nekada ne, iz odgovora saznajem da od danas u principu i nema banovanja ni zasta sem ako vam Dejan nije prijatelj i hoce da vas zastiti (u Micinom slucaju vise nego podrzavam, nije mi to bila poenta), VIP bloger se takodje postaje po privatnoj preporuci, a niko nema pravo ni da predlozi da neko taj status izgubi, ...

Primera ima mnogo, ako blog treba da postoji zbog grupice ljudi koji ce u zatvorenom krugu da donose sve odluke vezane za funkcionisanje bloga onda to tako i saopstite a ja cu gledati kako to da prihvatiom (posle lekcije jedne VIP blogerke da da joj je muka od onih koji bi da je uce redu i neka idu negde drugo a ne na njen blog, isti vise nisam ni posetio).

Ponovicu jos jednom, privatni sajt na kome neko otvara svoj blog je zaista njegov licni prostor u kome moze biti apsolutni gospodar svega i svacega.

Blog B92 je ustupljeni prostor na koji "neko" iz B92 poziva i postavlja VIP blogere. Ustupajuci im i dodeljujuci mesto sa VIP pravima na sajtu B92 to prestaje da bude neciji privatni prostor.

B92 je javni servis, medij, nazovite ga kako hocete, ali nije niciji privatni prostor. Iz tog razloga B92 takodje snosi odgovornost uredjivanja bloga, postavljanja osnovnih pravila kako VIP tako i ostalim blogerima.

Kao medij koji se obraca javnosti (a i blog je jedan od vidova komunikacije sa javnoscu, da se ne zavaravamo, postavljanje VIP blogera daje osnovni ton blogu samim cinom selekcije autora i ustupanja prostora), morao bi da vodi racuna i o tome sta ta blogerska javnost o sadasnjem a i buducem stanju bloga misli.

U protivnom mogu svi lepo da idu gde im drago, uplate koju sitnu paricu, postave svoj sajt na kome ce da bloguju i troluju sta im drago i kako im drago jer su apsolutni gospodari svog prostora.

Kod B92 bloga to ne bi smeo da bude slucaj.


Sve vreme pratimo vase komentare

o blogu. Na osnovu toga smo i sastavili predlog novog resenja koji smo prosledili svim nasim autorima pre mesec ili dva. Ne mozete ocekivati da u samoj realizaciji projekta ucestvuje nekoliko hiljada ljudi. Kazem da smo pazljivo slusali posetioce bloga sve ovo vreme, a bilo je dosta situacija u kojima se vrlo iscrpno debatovalo o politici moderacije, uredjivanju, konceptu i svim ostalim detaljima.
Svesni smo da nijedno resenje ne moze biti idealno za sve, ali smo uvereni da ce novi blog biti mnogo bolji od postojeceg, a neki sledeci mnogo bolji od prethodnog.
Ucimo svi zajendo i shodno tome razvijamo ovo mesto.
Jako nam je stalo do vaseg misljenja.
Uskoro cu objaviti jedan tekst sa najavom novog bloga i verujem da ce tu biti prilike da nastavimo ovaj razgovor kome nije mesto na ovom blogu.


Quote:da nastavimo ovaj

Quote:
da nastavimo ovaj razgovor kome nije mesto na ovom blogu

Tačno tako!!! Ovde se pričaju bajke za malu decu!!!


Mozda Zokster ima pravo

Izgleda da je jedin nacin da se na blogu zaradi respekt ako se pokazemo kao jaci muzjaci, veci pluvaci, zadrti ostrasceni cuvari lika i dela sadasnjih ili bivsih, ... jednom recju - fuj.

Kako ti pobogu ne smeta trolovanje Dunjice, Zokstera & Co, a smeta komentar koji se tice cele blog komune?

A za gospodina Restaka, pa koliko vam je stvarno potrebno da ucinite napor i postavite na blog sledeci post: Buducnost bloga - komentari korisnika.

Tri klika misem i nekoliko desetina otkucanih slova, 5 minuta u vrh glave? Da li je to zaista previse ocekivati od onih kojima je do misljenje svih ucesnika bloga zaista stalo?

Ali ne, prvosvestenik B92 bloga ce to uraditi "uskoro" kada to njemu bude odgovaralo, a do tada ce moci da deli packe (selektivno prema licnim afinitetima) da se o ovome ne diskutuje tamo gde to nije osnovna tema.

Bravo, kakva hipokrizija.


Alpha (fe)male

Quote:
Izgleda da je jedin nacin da se na blogu zaradi respekt ako se pokazemo kao jaci muzjaci, veci pluvaci, zadrti ostrasceni cuvari lika i dela sadasnjih ili bivsih, ... jednom recju - fuj.

City lights, ja se uopšte ne bih složio sa tobom u vezi ovoga. Pa evo pogledaj upravo Peđu, kome si odgovorio. Ili recimo Šarskog. A što se tiče oštrih igrača - čini mi se da na ovom blogu "vodi", za par dužina, izvesna alfa-ženka pod imenom "kamichak" - i to bez upotrebe ružnih reči :)

Takođe, nije mi baš sasvim jasno zašto si ovoliko rezigniran Dejanovim odgovorom. Ja sam bio potpuno svestan da ispaljujem ideju u trenutku kada verovatno nije baš najdobrodošlija, pošto je novi blog verovatno već u završnoj fazi. Nije mi poenta bila da pravim "politički pritisak", nego čisto da nabacim temu za razmišljanje.

Svakako nije preterano ni smisleno da debatujemo previše o predlozima unapređenja, ako ni ne znamo šta unapređujemo. Tako da ima vrlo smisla videti šta su te novosti, pa onda pričati dalje. A znam da je Dejanu i razvojnom timu sigurno mrsko da imaju nekoliko hiljada stakeholder-a, pa još prilično prgavih - ali takav im je bioritam, šta ću im ja ;)

A što se tiče Zoksa: danski pesnik Beni Andersen je, nekom prilikom, na pitanje "zašto roditelji vole svoju decu" odgovorio "zato što inače ne bi mogli da ih izdrže" :)

Pozdrav,

Vučko


Golub pusta golubove, Corn.

Golub pusta golubove, Corn. Nista neobicno u drustvancetu gde je jedan mediokritet poput Dr Wua.


just pigeon droppings.

just pigeon droppings.


Vidim da sam pogresio

mada je jasno iz kontexta.
Ali za svaki slucaj
umesto "...ponizavanja zrtava rata kojima, kako vidim, ..."
treba da stoji "...ponizavanja zrtava rata cemu, kako vidim, ..."


Posto si bio neko vreme

Posto si bio neko vreme odsutan, Corn, samo da te podsetim da sa leve strane vise nema imena Janka Baljka.

To naravno, u ovom veselom drustvancetu, na celu sa blebetavom Dunjicom i mediokritetom Dr Wuom, niko nije primetio ni prokomentarisaso.


citat:

"blebetavom Dunjicom"

Ničim te nije uvredila, a ti si onako, muški & srpski valjda, počeo da je vredjaš.

Što se tiče Wua, jedan drugom ste toliko toga rekli da se to neprijateljstvo pretvara u sapunicu. Latino ili srpsku, svejedno.


Nista za Dr Wua nisam rekao

Nista za Dr Wua nisam rekao osim da je mediokritet, da ne bude zabune.


ehe

stop the food fight.why?


Sapunicu?

Pre splačinu.


johnny011 :Što se tiče

johnny011 :Što se tiče Wua, jedan drugom ste toliko toga rekli da se to neprijateljstvo pretvara u sapunicu.

Postoji jedna bitna razlika izmedju Wua i zokstera Johnny ... zokster je u sukobu sa mnogo ljudi sa ovog bloga (rekao bih sa SKORO svima koji su kritcki raspolozeni prema jednoj politickoj opciji). I on uvrede upucuje i ljudima koji mu na njih ne odgovaraju ...

Ja recimo nisam samo hteo nikad da se spustim na taj nivo diskusije. Posto onda SIGURNO gubi pristojnija i razumnija osoba. A za prljave uvrede i pljuvanje nije potrebna nikakva inteligencija i pamet ...

Naravno svako ima svoj nacin, ali licno mislim da je Wu pogresio sto je zoksteru uzvratio njegovim nacinom ... posto imam utisak da zokster i hoce da isprovocira ljude na taj nacin.

A ja kad se bunim protiv uvreda i pljuvanja i trazim da se to onemoguci od strane moderatora, onda trazim da se to onemoguci svakome ... pa i meni


Vasilije,

po meni je odgovor na sve probleme to da se autorima blogova omogući banovanje komentatora.


Ja sam skeptican Johnny

U ljudskoj prirodi je da misli da je u pravu, sto za sobom povlaci da ne voli kritiku i da voli pohvale i aplauze ... O VIP osobama (a pogotovo umetnicima) i da ne pricamo.

Ja bih smeo da se kladim za par VIP osoba da ce odmah iskoristiti to svoje pravo da "ucutkaju" one koji su prema njima malo kriticniji i koji kroz svoje diskusije iznose na svetlo dana neke njihove ruznije strane (a boze moj, svi mi imamo te ruznije strane)... i/ili su kritcki prema politickoj opciji koju oni zastupaju (pa svadje su na temama o politci ... niko se ne svadja na temi "prolece").

Iskreno receno, ja ocekujem da cemo se pre podeliti a da ce interesnatnijih diskusija biti na tolerantnijoj strani ... a dosadnih na liberalno-komustickoj (osim za one koji vole uvrede i pljuvanje).

Mislim da bi bilo dovoljno da moderatori povedu malo vise racuna o EKSTREMNIM slucajevima kao zokster ... A boze moj, malo svadjice nije na odmet ... Nisam ja bas za toliko "sterilan" blog kako bi neki hteli da prikazu :-)

pozz


drustvance-gova*ce necu ni

drustvance-gova*ce necu ni da komentarisem, ali kako je moguce da nema g.Baljka nakon sto se odlucio vratiti na blog? I zasto su njegovi blogovi sklonjeni?


Janko Baljak je zatrazio da

Janko Baljak je zatrazio da link sa njegovim imenom bude sklonjen sa bloga nakon sto je izjavio da Veran Matic vec dovoljno dugo seksualno iskoriscava VIP blogere, sve sa reklamnim banerima na blogu, i da ce se the best of najboljih blogova verovatno uskoro pojaviti u izdanju samizdata, pa da treba obratiti paznju na buduca izdanja ovog izdavaca.

To je bila kap koja je prevrsila casu.


reko pa poreko

pa poreko poreceno.

krajnje viteski i na srecu.


A nema više ni Lilike...

A nema više ni Lilike... koja je tiho nestala :((


meni lilika stvarno nedostaje

pitala nekoliko puta....ali nista


Je l' to bila

Lidija Vukicevic?


c c c c c corn, baš si

c c c c c corn, baš si brezobrazan :P


...


corn mouth

hvala, stvarno mi je lepo drustvo ovde :) pijuckamo kaficu, radimo, a ja evo pauziram pa pisem na blogu

Ja postujem svacije misljenje i ono sa kojim se slazem i ono sa kojim se ne slazem.

Ono sto ne postujem to je prostakluk, jer mislim da mu ovde nije mesto.

Nemam nameru da se izvinem Zoksteru, nicim ga nisam uvredila.

Mene nema potrebe bilo ko ovde da brani, ako imam potrebu - branicu se sama.

Sto se tice "precutne podrske", kad na nesto "ocutim" to ne mora da znaci da podrzavam - neke stvari imam potrebu da komentarisem, neke ne; neke stvari procitam, neke ne; neke ne procitam jer ih ni ne primetim, a neke jer me ne interesuju.

Eto toliko od mene.


corn mouth : Drugar Golub

corn mouth : Drugar Golub vam kaze "Preki sud iz Haga" ...
Da li se slazete? Da li odobravate da se tako nesto izgovori? Da li imate nameru da na to reagujete? I da li imate nameru da se izvinete Zoksteru koji nas ovde upravo brani od ponizavanja zrtava rata kojima, kako vidim, i Vi drage moje, dajete precutnu podrsku?

Ova Golubova (dis)kvalifikacija suda u Hagu se moze kritikovati i smatrati uvredom. Ali ako sad covek odgovori zoksterovim nacinom da je pisac ""malo fasisticko PRLJAVO govance" onda se automatski daje pravo ovom drugom da uzvrati istom merom ... i tako sve ovde gubi smisao ... A ove citirane reci (ili slicne) koristi zokster i kad su pitanju druge institucije kao sto je recimo SPC (uzimam ovo samo kao primer). Pa time VREDJA milione ljudi koji postuju tu instituciju.

A poenta bi bila da se rad i postupci svake institucije (i SPC i suda u Hagu) MOGU kritikovati. Ali na razuman, odmeren i ARGUMENTOVAN nacin. Bez uvreda i pljuvanja.

Da jeste "preki sud iz Haga" uvredljiva konstatacija, ali je jos uvredljivije ako se koriste zoksterove reci kao sto su "fasisticko, kriminalno, prljavo" itd. Zar nije bolje da se trazi od moderatora da NE DOPUSTE uvrede ljudi, institacija i licnosti diskutanata? Nego odbranom zoksterovog nacina diskusije davati "precutnu podrsku" vredjanju SVEGA I SVACEGA. I time onemuguciti normalnu razmenu razlicitih misljenja. Sto je osnovna svrha ovog bloga ...

Nikom ne smeta da zokster brani bilo koga. Ali mnogima smeta RPLJAVO I RUZNO vredjanje i pljuvanje drugih ljudi. Time on STETI i onome sto brani ...

A onaj primer ("malo fasisticko PRLJAVO govance") je jedan od bezbroj koje zokster koristi i prema ljudima koji nikad nikog ne vredaju ... kao naprimer ja (ako mi izleti nesto sto i najmanje lici na neku uvredu, spreman sam odmah da se izvinim ... POSTO NISAM OVDE DOSAO DA BIH NEKOG VREDJAO) ...

Uostalom ovde se radi o tome da se NE DOZVOLI vredjanje i pljuvanje ... SVAKOME, sto znaci ne samo zoksteru, nego i Vasiliju, Cornu, Golubu ...


Vasilije

Da vas pitam posto ste preuzeli ulogu konferansjea - kad ce da se zavrsi ova oh taaako povrsna diskusija pa da se vratim na blog?

P.S. Moze li to malo krace? limitirajte sebe na 5 recenica / komentar. Vezbe radi. Videcete da je moguce :)


Dunjice, opet blebeces.

Dunjice, opet blebeces.


Nažalost više ne piše

Nažalost više ne piše :(((
Šmrc, šmrc, šmrc...
A njegovi blogovi su mi bili najinteresantniji...


s. mitrovic i odlazak

srdjan je otisao zbog 'djonom u glavu' metode objasnjavanja da text nije bio korektan. da nije trebalo da ode, nije, ali to je sad vec njegova privatna stvar...

e, queeria, txt je - svaki ti se dao! extra ti je smisao za humor!!! samo tako...


Uh, uh, iz tvoga posta u

Uh, uh, iz tvoga posta u božje uši :))


odoh popi da mu reknem da

odoh popi da mu reknem da pusti sms ili da ga cimne (hehe)... na skype. :D
ali rts, rts, rts, mnogo sam bolestan?! hahaha


Bravo!

I hvala.


Nema na čemu i drugi put :))

Nema na čemu i drugi put :))


lepa prica, steta sto je

lepa prica, steta sto je bajka :))


Bajka kao sublimacija

ili: sta se Queeriji/narodu ´tilo, to mu se i snilo ;-))

(Q. nemoj ovo,molim te, negativno shvatiti.)


Ma kakva bre bajka, istinit

Ma kakva bre bajka, istinit događaj :)))


onda futuristicka prica

onda futuristicka prica ???

p.s. samo nemoj molim te da je SF :))


crem della crem

Sta je, da je - sjajno je. Queeria the Great!




solidarnost

Draga Dunjice,
podrzavam te sasvim. Na zalost nemam sada puno vremena, no cim uzmognem pisacu ti.
Nemoj se uzrujavati, ovaj je blog nesto kao "Trumman show", prema tome, nemoj to suvise ozbiljno. Ja sam odbolovala prvobitno razocarenje, jer sam zaista iz najbolje namere i zelje za nebanalnoscu usla u sve to. A onda se ispostavilo da to sve nije tako kako izgleda i ti to sigurno dobro znas.
Ostavi se gubljenja vremena, to ti je moj najiskreniji savet.
Odnosno, bavi se realnim zivotom, ja mislim da je to jedini nacin da se izbegne ova opasna zamka kakva blog moze da postane.
Ti imas i te kakve sposobnosti za svakodnevno obogacivanje u stvarnom svetu, a ovo je ipak, ili bi trebalo da bude, na margini.
Sto ne znaci da s'vremena na vreme nije interesantno posetiti ga, vrlo zna da bude stimulativan, eto, onomad uzivah u tvojoj i ne znam cijoj bese prepisci o rasizmu. Zaista je bilo sjajno i hvala na tome.
A o buzdovanu necu sada, a ne bih nikad, no B92 radi neke svoje eksperimente pa nam on dodje ko neki danak, no to je vec njnihova sramota i kalja njihov vec uveliko ofucani ugled.
Pozdrav
jasmina


jasmina,

nestrpljivo ocekujem tvoju postu :-))

Hvala, hvala, na mudrim rijecima; osjeti se da je i iskustvo tu...

Pozdrav iz suncanog, rascvjetalog Berlina.


Draga Miju, razumem vas i

Draga Miju,

razumem vas i podrzavam vas sasvim. Primite izraze moje najcrvrsce solidarnosti

Vas buzdovan


fenomenalno

citam redovno ovaj blog, sve bolje i bolje pises....
ovaj tekst je FE NO ME NA LAN!!!!! Vec vidim predstavu ili film na osnovu ovoga :))))


Već vidim Kustu kako

Već vidim Kustu kako režira uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije :)


mislim da ce ovo pre da

mislim da ce ovo pre da odrade micko&co. bas je u njihovom fazonu. ej, da nisi ti neki prikriveni indexovac?


Ne, ja sam neotkriveni

Ne, ja sam neotkriveni indeksovac :P
Umirem za ulogom trandže... eh eh eh


koja je razlika?

a ti bi to da glumis miru?
usput, kad pomenu trandze, pogledaj film Connie & Carla. prosao je ocajno (budzet od $20 miliona, zaradio 8, recenzije - tuga), ali je, po meni, fenomenalan.


ne, Mira je

ne, Mira je prevaziđena...
Bacio sam oko na ulogu Sande Rašković Ivić
Taj film mi je sledeći za skidanje sa neta...


ima moja necaka haljinicu sa

ima moja necaka haljinicu sa zirafama, ako hoces. doduse, napunila je 9 godina, tako da je sad preozbiljna za tako nesto... a od filma ne ocekuj dubokoumne rasprave, cisto da te upozorim. :)


Uuuuuu, odlično... Baš sam

Uuuuuu, odlično... Baš sam tražio materijal sa žirafa printom, ali nikako da nađem...
Mislim da bih bio savršen i kao Ivana Dulić Marković... To bi baš bio izazov za mene... Samo ne znam kako bih odglumio to plakanje...


Pedja kao placipicka.

Pedja kao placipicka. Pardon, kao Ivana Dulic-Markovic.


ih, pa lako uz sinalko.

ih, pa lako uz sinalko. namazemo ti oke lukom, i onda places kol'ko ti dusa zeli. samo moramo da ti nabavimo neku vodootpornu maskaru. doduse, IDM nesto ne voli da se sminka, na nesrecu mojih zahtevnih okica.

a zirafa print uvek moze da se napravi. meni je najbolji ortak, mica moja kreativna, svojevremeno slikao po odeci, tako da bih verovatno mogla nesto da se dogovorim s njim ;)


Wikipedijina skola

Wikipedijina skola kreativnog plakanja. Predavac: Dunjica.


Već vidim Kustu kako

snima spot za Manu Chao. Malo li je!


ti to ozbiljno? molim te

ti to ozbiljno? molim te reci da se salis!


smigo

the ljigo


qq

ne sali se

:(

bosanski sineasta???? jbg.


Kako linčovati na novom blogu

Danas sam u nešto boljem raspoloženju, pa bih umesto Lamenta nad Blogogradom (kao juče) ovaj put nešto da predložim ljubaznim domaćinima iz Web B92.

Radi se o predlogu kako da nam organizuju mogućnost da jedni druge u radosti i veselju linčujemo, kada se za mesec dana pusti u opticaj novi softver za blog b92 (ili kada se mehanizmi poput predloženih u nastavku ovog teksta implementiraju).

Hteo bih prvo da kažem da ja osećam da jako puno vremena investiram u ovaj blog - i voleo bih da to vreme koristim na najefikasniji mogući način. To podrazumeva da, u okruženju gde će praktično svako moći da piše "autorske tekstove", efikasno saznam:

  • Da postoje interesantni novi blogeri
  • Da su se pojavili kvalitetni novi blogovi
  • Da su određeni blogeri posebno revnosni u brisanju komentara
  • Da postoje sumnje u integritet blogera

Znači mišljenja članova naše male zajednice tipa:

  • X ima sjajne tekstove (kao npr. talas pohvala Jeleni Krajšić)
  • Kod Y ne vredi pisati ništa negativno, jer sve briše
  • Ono što Z piše nije u skladu sa onim što inače radi

su meni vrlo relevantna i želeo bih da ih "institucionalno" razmenjujemo.

U trenutku kada blogeri budu mogli da zabranjuju komentarisanje poimence i uz već postojeću mogućnost da brišu, informacija koju neko strasno želi da podeli sa nama će početi da preliva u blogove drugih komentatora - kao što je bio slučaj ovih dana. Pri tome je em vidljivost te informacije ograničena, em je to prilično iritirajuće za čitaoce tih blogova, koji postaju "kolateralna šteta".

U tom smislu bih želeo da predložim gospodinu Restaku i timu Web B92 sledeći pristup kanalisanju ova "mišljenja" članova naše zajednice:

Svaki registrovani korisnik daje tačno jednu ocenu drugom registrovanom korisniku. Znači, jedan čovek - jedan glas. Ocenu može uneti, menjati, ili obrisati, po svojoj volji.

Ocena se sastoji od oznake "pozitivno mišljenje" (thumb up) ili "negativno mišljenje" (thumb down) za sledeće kategorije (može se oceniti jedna, više, ili sve kategorije):

  • Relevantnost tema
  • Kvalitet izlaganja
  • Odnos blogera prema komentatorima
  • Kredibilnost blogera

Uz to bi ocenjivač mogao uneti i tekst komentara do npr. 2000 znakova.

Na svakom blogu, uz ime autora, bila bi ispisana mala tabela sa statistikom ocena, npr:

  • relevantan +50/-2
  • rečit +5/-20
  • kredibilan +0/-2
  • korektan +10/-0

(ovo naravno može da bude grafički elegantnije urađeno, sa ikonicama itd - da ne solim previše pamet, izvinjavam se)

Ova tabela bi bila link na detaljnu listu ocena, najsvežije prve, gde bi bili detalji ocene od strane svakog ocenjivača, kao i njegova tabela sa ocenama - tako da možemo da linčujemo i linčovatelje ;).

Postojala bi stranica autora, gde bi se mogli videti svi koji pišu blogove, složeni po nekom kriterijumu (recimo čitanost ili neka od ocena) i uz mogućnost pretraživanja (recimo autor izabere listu ključnih reči koje opisuju njegove tekstove). Uz svakog autora bi, osim čitanosti, bila i tabela njegovih ocena, opet uz mogućnost navigacije na detalje.

Osim ovoga, postojala bi i stranica sa "scrollerom" najnovijih ocena, gde bismo mogli da pregledamo npr. poslednjih 20 ili 50 ili 100 unetih ili ažuriranih ocena.

Meni se čini da bi ovakvim mehanizmom dobili set mehanizama koji bi nam omogućili:

  • Da dobijemo mogućnost obavestimo i upozorimo druge, neugroženu raspoloženjem autora u smislu brisanja našeg mišljenja
  • Da, mehanizmom jedan čovek - jedan glas, omogućimo svakome da kaže ono što želi, a istovremeno sprečimo da "vredni" pojedinci uzurpiraju ovo pravo i pretvore ga u spam; računam da je pametnom čoveku dovoljno jednom reći
  • Da onaj ko želi da preporučuje bude izložen istom mehanizmu od strane drugih

Čini mi se da bi ovo omogućilo visok kvalitet u komentarima (jer će autor moći efikasno da smanjuje "šum"), znači efikasno potrošeno vreme za čitaoce, uz istovremenu razmenu "preporuka" o autorima i komentatorima, koji bi nam štedeo vreme u izboru i poklanjanju poverenja prema autorima i komentatorima.

Ja sam potpuno svestan da je ovo vrlo nesavršen i na razne načine manjkav predlog, pa bih preporučio timu Web B92 da otvori jedan blog na kome bismo mogli da diskutujemo o ovoj ideji ili alternativnim mehanizmima, koji bi nam omogućili da linčujemo i budemo linčovani sa osmehom :)

Pozdrav,

Vučko

P.S.: Peđa, nadam se da ti nije problem što koristim tvoj blog za ovo - kad smo već ovde "zakuvali" stvar. Hvala na razumevanju :)


Na svakom blogu, uz ime

Na svakom blogu, uz ime autora, bila bi ispisana mala tabela sa statistikom ocena, npr:

relevantan +50/-2
rečit +5/-20
kredibilan +0/-2
korektan +10/-0
opsiran kao Vucko


zoxter

sta je? drma ti se kavez?


Ili me ti to cimas?

Ili me ti to cimas?


ah kad cujem

kako svako ima pravo na svoje misljenje , digne mi se kosa na glavi, kao na primer danas kada sam procitala komentar na ovu vest "Hajdin, koji je bio na čelu Akademije protekle četiri godine, na izborima je pobedio istoričara Vasilija Krestića" (na B92). Komentar je glasio:"Slusao sam obojicu i izvrsni su. SANU ce imati dobrog lidera, bez obzira ko bude izabran. To sto su se protivili agresiji na Srbiju i tvrdili da haski tribunal nije sud moze samo da bude plus i dokaz nezavisnog intelekta. I Harold Pinter je trazio oslobadnjanje Milosevica pa je nakon toga dobio nobelovu nagradu. (Sale Dorcol, 29. mart 2007 10:26 )
Da bi saznali ko je Krestic , evo komentar coveka koji je malo vishe upoznat sa celom pricom
"Kandidatura Vasilija Krestica,iako legitimna,predstavlja pokusaj "antihaskog lobija" da vrati izgubljenu poziciju u SANU.Krestic je bio snazno angazovan u podrsci politici Slobodana Milosevica,pa je cak svedocio u njegovu korist u Hagu.
Svako moze da proveri da je za akademika izabran sa jednom objavljenom knjigom!Izbor je vec tada bio odredjen njegovim politickim opredeljenjem.To je svakako zanimljivo,jer je bio jedan od poslednjih sekretara Aktiva nastavnika komunista na Filozofskom fakultetu u Beogradu,gde je radio.Postoje dokumenta koja to potvrdjuju.Kao i Mihajlo Markovic,on je marksizam zamenio nacionalizmom.
Za razliku od njega,akademik Hajdin se nije bavio politikom,vec je gradio mostove.
Pogodite koji je kandidat bolji?
(poznavalac, 29. mart 2007 12:00)


Ma samo napred :) Baš ti je

Ma samo napred :)
Baš ti je lepo dizajniran komentar... trudio si se :)
thumb up


vucko

Sjajna zamisao,
red je da i B92 (Restak & Co) saznaju sta blogeri misle o blogu koji su oni zamislili za nas, i na koji nacin blogeri (koji nisu VIP) misle da ga treba uredivati!

Tvojoj ideji za ocenu VIP blogera koja bi uvek stajala u zaglavlju posta ja bih dodao jos jednu, ocenu obicnih blogera.

Njih bi ocenjivali VIP blogeri za svako pojavljivanje na njihovom postu i us tvoje:
relevantan +50/-2
rečit +5/-20
kredibilan +0/-2
korektan +10/-0

ja bih dodao jos i Broj komentara / Broj Brisanja

Ocena blogera pojavljivala bi se uz svaki komentar - nesto slicno eBay, da znas s kim imas posla, :-)

Iz sveg srca podravam otvaranje posta od strane B92 na kome bi uredjivanje bloga bila jedina tema, Restak, da li nas cujete?


Quote: Iz sveg srca podravam

Quote:
Iz sveg srca podravam otvaranje posta od strane B92 na kome bi uredjivanje bloga bila jedina tema, Restak, da li nas cujete?

Ja se slažem da B92 ili Restak otvore temu Uređivanje bloga: predlozi, a ne da mi trolujete bajku koju sam mukotrpno pisao do 5 ujutru :O


izinjenje za trolenje

Evo imam cast da se prva izvinem za svaki trol koji sam napravila na ovom postu.

I potpuno si u pravu !

Da li preterujem ako se nadam jos ponekoj ovako dobroj bajki ?


Za Snežanicu sve :)

Za Snežanicu sve :)


Zna se...

...who's the fairest of them all - možda u sledećem blogu bude glavna junakinja ;)

V.

P.S.: evo izvinjavam se još jednom Peđi za krnjenje njegovog mukotrpnog noćnog rada :P


Izvinjenje prihvaćeno, ali

Izvinjenje prihvaćeno, ali džaba... Ode mas' u propas'


Vučko,

samim ovim šta si napusao, kvalifikovao si se za novog Blogera, pogotovu što nisam baš tvoj istomišljenik. Tvoj predlog može da bude samo maketa i pilot program, kako motivisati i napraviti Blog takmičarski zanimljivijim.Samo imam skepsu, ako to bude dato ekipi koja sada rukovodi ovim Blogom mrka kapa, njih ne interesuje zamimljivost i širenje ovog Bloga, već njih isključivo interesuje kontrola istog po svaku cenu.
'Ajd sad gospodo ocenjujete relevantnost ovog mog komentara od 1 do 5.


Predatore,

ovo naravno smatram za veliki kompliment, hvala.

Inače mislim da ekipa koja rukovodi blogom (ako misliš na Web B92) ima i operativnih (manje moderiranja od strane B92 staff) i tehničkih (manje trash-contenta, manji saobraćaj sajta) i ekonomskih (veće zadržavanje čitalaca, a boga mi i autora :), veća efikasnost reklama, od kojih pretpostavljam da će se ovaj sajt izdržavati i isplaćivati) razloga da investira u jedan ovakav mehanizam.

Ali to su naše pretpostavke naravno - a ja volim da budem optimista dok mi situacija ne pokaže obratno - nekako sam došao do zaključka da je mnogo efikasnije tako :)

Pozdrav,

Vučko