Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Oduzmite im roditeljstvo!

Lidija Vukićević: Žena pustinja!Lidija Vukićević: Žena pustinja!Nedavno sam bio na italijanskog TV gledao žučnu raspravu o gej/ istopolnom roditeljstvu. Sedimo moj dečko i ja, sa sve našom mačkom mezimicom zvanom Macy, i na celu raspravu samo konstatujemo:Majko slatka!

To ne može, to nije prirodno, to je kršenje ljudskih principa, onda svima treba dati da usvoje!!

Zna se šta je i ko je majka, šta je i ko je otac!!!.

I onda samo pomislim, hm - Lidija Vukičević, ima prava da ima decu, a ja nemam.

A sigurno bih bio bolji roditelj. Ne samo ja, već i gomila gejeva i lezbejki!

Zašto sam se baš zakačio za Lidiju Vukičević!?

Elem, sit sam više argumentacije o prirodnosti i normalnosti heteroseksualnih brakova i roditelja.

Kao, u gay i lezbejskim vezama (da ne govorim o dve mame i tati, ili tri tate i dve mame u zajednici), jedino što radimo je da izlažemo decu sugestijama o radnji onog u guzu i ništa drugo.

Smarajuće...

Pre nekog vremena pročitao sam kako je Lidija Vučičević u trudnoći jela pesak!

I to je normalno!?

Na pitanje novinara šta joj se čudno dešavalo u trudnoći, izjavila je kako je imala veliku želju da jede pesak. I što je još gore (a uzevši u obzir da joj Mrkela to nije odobravao), nagonila je starije dete da joj svakog dana sa igrališta u vrtiću donosi šoljicu peska...

To je jela....naravno.

Mame, tate i ostali rođaci!Mame, tate i ostali rođaci!
I onda stalno razmišljam o pojmovima normalnosti i ne-nonrmalnosti i u kom grmu leži zeka, šta je caka za ovako zlo razmišljanje o deci u istopolnim parovima.

Najčešći odgovori ( ’ajde da to nazovem argumetacijom), su:

1. Deca iz istopolnih porodica će takođe postati gay!

2. Deci iz istopolnih porodica ne pruža se mogućnost da biraju!

3. Deca iz istopolnih porodica će biti silovana od strane roditelja.

4. Deca iz istopolnih porodica neće biti socijalnizovana na adekvatan način...

Ono što nikako ne mogu da prihvatim je banalizovanje i uopštavanje.

To mi je uvek prvi znak kretenizma pojedinih kolektiva, pre svega nacionalnih – svaki se narod bori da zadrži svoju prirodnost, da održi svoju vrstu, da uveća svoj nacionalni kolektiv.

U većini zemalja postoje veoma rigorizni propisi za usvajanje dece, čak i za hetero parove, pa tako gomila dece ostane sama...i to je OK.

Najveće zlo koje može da zadesi klince je da ga usvoje dva pedera ili da se rodi okružen dvema lezbejkama.

Ma, nemoj...

Hajmo drugu stranu.

Ako istoploni parovi nisu dovoljno adekvatni, šta je sa hetero parovma?

Da li su svi hetero parovi adekvatni?

Šta nastaje od dece iz hetero parova?

Kakve se vrednosti prenose na decu u takvim parovima?

Da li hetero parovima imaju još nešto u životu osim seksa?

Šta sve ta deca gledaju?

A, šta ćemo sad?

Razmišljam ko je u mojoj porodici gay: mama ili tata?

Neznam kako sam mogao da postanem gay ako su mi roditelji hetero?

Neznam ni kako sam mogao da postanem gay, ako sam u više navrata mogao da vidim žestoko vođenje ljubavi mame i tate, zakonski okarakterisano kao - silovanje.

Neznam ni kako otidih u aktiviste, a ne u šalterske službenike ili šofere.

Šta ćes, tako je to kada priroda žestoko zajebe stvar!.

Takođe, pitam se da li npr. osuđenima za ratne zločine, krimosima, mafijašima...treba dozvoliti decu ili ih kolektivno podvrgavati sterilizaciji?

Da li, (analogno teoriji peder tata-peder sin), mogu da očekujem nove pokolje, načinjene od dece Radovana Karadžića i ostalih?

Ili da verujem da će deca Lidije Vukičević imati jednako nastrane navike, kakva je jedenje peska, kakvu im poseduje mati?

Ili, da li će dete Sande Rašković Ivičć da povuče neukus u odevanju na majku.

Šta ćemo sa decom Zorice Bruncik?

Sve je to smuti pa prospi, sve se svede na ovi mogu ovi ne mogu.

Daleko od pravde, a od logike još dalje.

 

Hej, deca vas čekaju!Hej, deca vas čekaju!
No, problematika je stara. Ne samo u ovoj jadnoj Srbiji, već širom sveta, crkveni i desničarski navijači i njihove čirlidersice vitlaju zastavama mržnje protiv gay roditeljstva.

 

Neke druge zemlje, koje kako tako teže ravnopravnosti, kao što su Belgija, Holandija, Island, Švedska, Nemačka ... daju prava istopolnim parovima da usvajaju decu. U nekim državama, usvajanje kao usvanje nije dozvoljeno, ali gay i lezbejski parovi mogu da budu hraniteljske porodice.

Kod nas je pomak napravio Karamela, ali da... on je nedavno izjavio da nije gay, pa se to ne računa..to je neko trans roditeljstvo ili kako god, ali super je to, super...

Ako bolje razmislim, i kada me prođe bes, sve je ugao iz koga se posmatra.

Taj agrument prirodnosti – brrrrrr, prođe me jeza!

A tek onaj o izboru.......led!

Da je mene neko pitao ja bih pre da mi roditelji budu Dolce &Gabbana nego ovi moji.

Ili da mi je jedan tata Sir Elton John, a drugi David Furnihs.

Ili da Ellen DeGeneris i Ann Hache...joj...free upad na dodelu Oskara.

Zar nije cool?
I za kraj, kao zaključak (što neodovljivo podseća na strukturu pisanih radova o proleću, iz osnovne), ima i nekih lepih stvari.

Terens je ponosan na dvojicu tata!Terens je ponosan na dvojicu tata!

Npr, pogledajte ovaj snimak na YouTube: Klinac iz Holandije, na Dečijem Eurosongu, peva o životu sa dve tate!

Uživajte!!!
Srdačno vaš, Boban Stojanović


porednjenje

glupo je porednjenje kad moze lidija vukicevic zasto nemogu i homoseksualci.a zasto nebi sve sexsualne inverzije bile legalizovane i drustveno priznate,npr pedofilija ,jer taj pedofil je mozda cool glasa za ldp vole ga komsije i brizan je prema deci.


E, ja bih bash volela da me

E, ja bih bash volela da me usvoje dve tate Elton Dzon & co(kolega) i da se vishe manem chekicanja po tim redovima za vizu. Shta im fali? :))


Elton Džon, bljak...

Što ne Mat Lukas & co?

Nego, po pitanju normalnosti i suvislosti izjava ovih što se smatraju селебритиз, bilo po Srbiji bilo po belom svetu, evo i Keith Veliki Richards je izjavio da je ušmrkao svog oca. Zvuči bizarno, čak i ako je šala...


Za dusebriznike

Mrzi me sada da pisem, ionako jos nista nisam odigrao a veceras je Liga sampiona, ali reci cu nekoliko stvari u nekoliko recenica.
Kao prvo: Sta god medicina rekla, ili se vi izborili, nikada necu pristati da je homoseksualizam opredeljenje.
Drugo: Gej parade ne treba dozvoliti.
Trece: Nikada se necu sloziti, da homici usvajaju decu.
Cetvrto: Nemam stav oko homos… brakova. Trebalo bi da cujem argumente, za i protiv, da bih mogao sa sigurnoscu da dam odgovor. Kako stvari stoje, ipak je, ne.
U ovom tekstu iznad, toliko nebuloza je napisano da bi i na snimak zakasnio, ako bi podobno pisao sve sto mislim. Zato cu obrazloziti ove cetiri stvari sto sam spomenuo.
Homoseksualizam samo moze da bude bolest a nikako opredeljenje. Medicina mozda moze da da odgovor kako ona nastaje i da li je moguce leciti je. Mozda je moze opravdati na neki nacin a ne moze govoriti da je to normalna pojava.
Nikog ovde ne zanima sta ti radis sa svojim deckom, svojom macom i cime god, u svom stanu. Ali promovisanje takvih stvari je nedopustivo. Zamisli, gej parade u Beogradu. Cemu one sluze? Zasto su one potrebne? Ne razumem. Sutra ce neka deca gledajuci vas kako setate gradom sa spustenim farmerkama do pola dupeta, drzeci se za ruke, reci: Pa mozda ovo i nije lose, mogao bih da probam malo sa drugarom posle skole. I jednoga dana dodje kuci i kaze: Tata, ovo je moj decko.
Pazi, kakav imbecilizam:”Lidiji Vukicevic treba oduzeti dete i dati ga nekim pederima na usvajanje”. Ne mogu da verujem da je neko takvu glupost napisao. Bioloski roditelji treba da cuvaju decu, pa zato su ih i pravili valjda. Postoje razlozi, kada to nije dobro za decu, ali to su posebni momenti, svi znamo koji. Uhvatio si se nje, samo zato sto pripada drugoj politickoj opciji od tebe, a da ni ne znas nista o njenom roditeljskom odnosu. No, to nema veze, svima je jasno da se vi homici borite samo za sebe, sto i mogu da razumem. Zamislite dete koje ne moze da odlucuje o samom sebi, ili bar nije sposobno da dovoljno rasudjuje, dodeli se u homoseksualnu porodicu. Kada malo poraste, pa uvidi da tu nesto nije normalno, postoji velika verovatnoca da ce to dete prezivljavati psihicke traume, koliko god imao paznje od dvojice tata. Videce da ostala deca imaju i mamu i tatu a on, tatu i neku cudnu mamu. Ili obrnuto. Ma nema sanse da se ne desi u skoli, u parku, bilo gde drugde, da mu se neko ne ruga zbog toga. Sto sigurno ne moze imati dobre posledice po nekog, daleko bilo, usvojenog deteta na taj nacin.
Homoseksualni brakovi nisu potrebni, jer sve sto brak predvidja zakonom, moze se ostvariti i ugovorom. Imovina, nasledstvo, staranje, sve…
Rezime: Sve sto propagira neprirodne pojave, ne treba dozvoliti. Zbog srece bolesnih, ne treba unistiti zdrave. Pogoto ne decu. Jer ona kao takva, nemaju moc rasudjivanja i zato im treba pomoci, a ne odmoci.


Fudbaler, da nisi ti mozda

Fudbaler, da nisi ti mozda decji psiholog?


Nisam.

Nisam.


Fudbaler...

A ko tebe šta pita? :)


Moze...

on je vec davno idol mog decka i mene!!!!!!!!!!!


kiss
Boban Stojanovic


Rezime

Znaci
Homoseksualac isto sto i pedofil

Interesantno.

PS: I nije te nimalo sramota kad nesto tako debilno napises?

Miroslav


ne

ne jer ocigledno da se vrednosti menjaju ,tako ocekujem da za 50 godia i ovo bude legalno,jer i oni imaju potrebe a ne poremecaj kao i homoseksualci.po meni homoseksualnost je poremecaj.


lol

"po meni homoseksualnost je poremecaj"

Po tebi i Zemlja moze biti ravna ploca ali to nema veze sa stvarnoscu.

Mada sta ocekivati od nekoga ko se ne stidi sopstvene gluposti.

Miroslav


ja sam rekao samo da se

ja sam rekao samo da se sistemi vrednosti menjaju,i da za 50 - 60 godina mozda i pedofili isto daju arguente kao i homoseksualci.


ma, da - pre 50tak godina

ma, da - pre 50tak godina zene su trazile ravnopravnost, i crnci, etc. nije trebalo ni da se pocne sa tim pravima... mozda se, ipak, mozes sloziti da argumentacija za "pravo na..." nije isto za sve koji traze pravo. e, sad, kad bi ti znao razliku u argumentaciji, onda mozda ne bi tako bez veze izjednacavao stvari


Gde konkretno

"po tebi" ?


Choveche,

kako mozesh da poredish pedofiliju i homosexualnost!!!???
Prvo: poredish decu, koja su izlozena sexualnom zlostavljanju, sa odrslim mushkarcima ili zenama koji su sexualno drugachije orijentisani. Uopshte nije potrebno zalaziti u sushtinu odnosa. To je van svake pameti. Preispitaj ti malo sebe, da nisi prenaglio. Kako moze neko da veruje ili ochekuje, kako ti napisa, u legalnost pedofilije!?


legalnost pedofilije!?

sta je sa ljudima koji idu na tajland?grozni su mi i homoseksualci i pedofili,i koliko vas bi prihvatilo da vase dete bude homoseksualac meni sin kad bi to saopstio nebi mi bilo prijatno.


koliko nas?

pa eto, meni ne bi bilo neprijatno


bonacobg

Ti si primerak roditelja od koga bi se verujem i hetero i gej dete strasno neprijatno iznenadilo ...Strasno je kad roditelj vise voli svoje principe nego svoje dete.


ne

nisam rekao da bih ga mrzeo niti manje voleo ali bih bio razocaran,kao sto mnogi vole svoju decu iako su narkomani ali su verovatno razocarani,inace ne mislim da se deca radjaju kao homoseksualci nego tokom vaspitanja nesto zakaze,pogotovo dominacija majke,prve godine to jest do 4 godine su presudne tj oralna i analna faza.


Hej....

predlazem ti da malo vise citas na tu temu...ocigledno si lose upucen...i prilicno dogmatican.


hvala

mozete li me vi uputiti?da i ja konacno shvatim.


Pa evo

uzmi citaj knjige koje je napisala Suzan Zontag za pocetak...sve njene knjige....sve su super i izuzetno pametne.


Bonaco

"inace ne mislim da se deca radjaju deca radjaju kao homoseksualci nego tokom vaspitanja nesto zakaze,pogotovo dominacija majke,prve godine to jest do 4 godine su presudne tj oralna i analna faza."
Jel ti to ozbiljno? Jel ti hocesh da kazesh da su majke "krive" za homoseksualnost svoje dece? Gde si to chuo, prochitao? Ili ti to dedukujesh, onako sam od sebe, a?


Možda...

iz ličnog iskustva? :P

V.


E moj Chubaka

Izgleda iz shkolskog iskustva :) Ovo je udzbenik iz psihologije za II razred gimnazije - oralna i analna faza po chika Sigmundu. Izgleda da je bonaco neki frojdista amater :)

Po bonacu on je kriv za sve :)))


Zlomisao

Ma znamo mi na šta je mislio taj čika stalno...

nije ni čudo što je sav inverzan :P


trebalo ti je vremena da se

trebalo ti je vremena da se setis ,bolje da si u gimnaziji vise ucila


bonaco

smatrash?


alooooooooo!!!!!!

hoćeš molim te da mi objasniš tu oralnu i analnu fazu kod dece? ne razumem. tvoja deca imaju neka oralno-analna iskustva? ili si ih ti imao kad si bio mali?...
ja sam svašta čitao o homosexualnosti, ali na oralno-analnu fazu u detinjstvu još nisam naišao


puki, nemoj da vices

oralna, analna i falusna faza su po frojdu normalne faze u odrastanju deteta. u prvoj, na primer, detetetu se sve vrti oko dojenja, u drugoj je fascinirano defekacijom, u trecoj otkriva genitalije. nista strasno.
to se uci u gimnaziji, nije nikakva crna magija. neka me neko, ko se ozbiljno razume, dopuni.

ima i ona prica o tome da - ako dete dozivi poremecaj u jednoj od faza, to se kasnije moze odraziti na psiholosku sliku. ali nema to uvek veze sa seksom - bulimicari, na primer, nekada razloge traze u stresu dok su bili u oralnoj fazi. oni kojima se "nesto" dogodi dok su u analnoj - mogu postavti kompulzivni kupci na primer, skupljaci svega i svacega. nije tu nista tako skaradno.


Bonaco

Oh, u psiholoshkoj (i drugoj humanistichkoj teoriji) uloga Frojda je redefinisana, ali naravno njegova istorijska uloga je neprevazidjena. Sem psihoanalitichkih teorija josh se mnogo toga znachajno dogodilo, ali za pojavu homoseksualizma svakako nisu krive loshe majke i "kvrc" u nekoj od frojdistichkih faza u razvoju deteta.


tri faze plus

i cetvrta, genitalna faza psiho-seksualnog razvoja licnosti. iz gimnazije sam i ja zaboravila sve cetiri, ali sam se skoro podsetila iz raznih teorija o razvoju svesti i licnosti deteta.

meni je jedino simptomaticno da u raspravi nature vs. nurture (koja jos nije donela konkretne rezultate pro et con), u srbiji ljudi masovno odbacuju uticaj gena i nasledja, a favorizuju uticaj okoline i iskustava na razvoj licnosti.


frojd

ja, za jednu osobu koju poznajem , a koja je bolesno pedantna i tacna , mogu da tvrdim da je ispustala feces na vreme dok je bila mala , dakle da se radi o analnoj fiksaciji.
inace, bulimija kao i anoreksija su psihijatriska oboljenja slicna shizi zbog slusnih halucinacija , zato tesko da se frojdovo ucenje moze primeniti u njihovom tumacenju . ono se vishe moze primeniti kod neuroza.


Svi opsesivci su analci -

Svi opsesivci su analci - pranje ruku, opsesivna urednost ormara!, urednost uopshte....ma da mi je jedan da mi sredi gajbu :))


JJ beba

tesko da bi pristali, jer analci su i hipohonderi . uglavnom nista tudje ne pipaju iz predostroznosti da ne nabasaju na neki mikroorganizam


Oh, draga znam, ja to vishe

Oh, draga znam, ja to vishe figurativno :))


hehehehe JJ Beba,

sjajna si ... ja sam te tako i razumela ... znachi figurativno.
:)


bebo, kapi, ukratko

to sam ja.
samo jos i sve mora da bude pod pravim uglom.


biljana,

josh samo reci da si devica u horoskopu.


Vaga,

ahahahah, na sve to je još i neodlučna!

PS. Evo ti na, za koru od limuna! Nikad je nisam jela!


Ok Biljana

onda te necu zvati da mi sredish gajbu. Zbog mikroba :))
Imam druga koga nervira onaj renoviran park izmedju dve zgrade dvora u ulici Srpskih vladara, ili kako god da se zove ta ulica. Kaze zato shto nishta nije pod pravim uglom - klupe, cvecnjak... Kaze sve su napravili bez ikakve simetrije :))


hvala krasicka, sad samo kad pocnem da pevam sta JA znam...

dzejdzej, tvoj drug je normalna osoba. vi asimetricni ste ludaci.

(ne mogu da jedem ako sto ne stoji pod pravim uglom u odnosu na zid. stalno popravljam stolove po kafanama, sto ih nemarni gosti gurnu malo tamo, malo ovamo. a ipak su najgori talentovani dekorateri, sto stolove stavljaju u sreh, kafanu napustam istog sekunda. doktorka kapi, da li je opasno? hocu li preziveti? koliko mi je jos ostalo?)


Biljana

Ja mog simetrichnog druga ooobozavaaaam; jer da ne, ne bih se druzila sa istim :) Inache, kuliraj, ti si jedna pristojno normalana osoba i prezivicesh u asimetrichnom svetu sa sve nama ludacima u njemu. :))Ima bre da preteknesh Biljana, ne se sekiraj :))


normalna zhvaljuje normalnoj i jos nesto:

pzdr druga, kazi mu da cemo zajedno iduci put da prekopavamo park i premestamo klupe, za opste dobro!!!


Hocu,B. samo imacemo problem

Hocu,B. samo imacemo problem da ga uteramo u asimetrichan park. Nece ni da ukorachi u nj, stane ukopa se i kaze u jeeee, sve ga obilazi, milica moja :)))


Bebo...o)

..a da ga prešlepamo u simetričnom kesonu..o)
Kad uđe u park ima će problem da ga napusti, jer mora napustati asimetrični park..da bi se vratio u asimetrični svet..o)
Imam ja jednu kod koja me također izludi simetrijom. Kod razmeštaja je bitno kako se stoji i u odnosu na plafom..o)


O Drago, ja moje opsesivce

O Drago, ja moje opsesivce opsesivno volem:)) Ja lichno nemam problema sa simetijom nameshtaja. Najme ne posedujem isti. Neshto malo :))


Ma i ja moje..

..ali, moram neprekidno biti u formi.o)
A da imam mnogo nameštaja, tek bih onda stradao.o)


okilavio bi se :)))

okilavio bi se :)))


Biljana

Vi niste ludi, Vi ste apsolutno genijalni


;o) Planiraš da nam pevaš?

Želiš da nas oteraš, a? Ne može, ovaj softver to još ne podržava. Nadam se da novi softver neće uvoditi neke fatalne promene u audio-oblast.

Restače, demantuj ovu strašnu slutnju...

PS. Skajp, plz.


Krass..

...ko to tamo peva..o)


Tiću, tiću, da ne čuje.

Ta više voli zapevati nego leba jesti. Evo, neka sama kaže. o))


sad ste ga realno ugasili.

i od pesme i od izbora iste.
pazi>

(vozikam se malopre motorom i pevam iz sve snage keep on rockin in a free woooorld, zamalo se nisam slupala. a imam neki utisak na su drugi vozaci namerno nisanili na mene.)

moram da radim, sad cu da se ukinem odavde!
(ubice me gaca ako ne posaljem text)


biljana,

simptomi se pogorasvaju sa godinama. e, a zamisli kolike bi nam bile glave , da nam se nervni putevi u njima, ukrstaju pod pravim uglom.


Kapi, ne govoriš valjda o sluhu?!

Nego samo o urednosti, jel da? Jer, mislim, ako se simptomi pogoršavaju... ne verujem da ti tonovi na skali uopšte postoje. o)))

(Piši tamo, šta prisluškuješ, ubiće te Gaca.)


krasici,

kada je u pitanju sluh , bice glasnija ,jer ce slabije cuti. pazi ,ovo se odnosi na sve nas ako dozivimo stotu.


"bice glasnija"

kuku vama.


Biće glasnija?!

Vidiš, Kapi, kad kažeš da to sve nas čeka moram odmah da ti odgovorim: evo na primer JA, ja ne mogu da dočekam! Ja neviđeno dobro pevam, ali mi hvali ta jačina glasa. Znači, za koju godinu, kad oglasnim - pravac u Milansku Skalu.

Ali neki drugi... postanu li makar malo glasniji... Bogami, moraćemo ubuduće krišom da pravimo karaoke-parti! S njima, tada, samo u pozorište ili u mnogo bučan disko. Rešeno. o))


a sta kazes, da li je i ovde nesto u vaspitanju zakazalo?

""ZLA" SNEŽANA
Učiteljica Snežana Pavlović komplekse iskaljuje na našoj deci, viče, preti da će ih izbaciti kroz prozor, a jednoj devojčici je olovkom skoro probušila uvo

TRŠIĆ - Tršić, rodno selo Vuka Karadžića, osim po reformatoru srpskog jezika, postalo je poznato i po "zloj Snežani". Učiteljica Snežana Pavlović dobila je nadimak "zla" nakon što su je roditelji đaka iz drugog razreda optužili za psihičko i fizičko zlostavljanje njihove dece. Zbog paničnog straha od učiteljice i njenih "vaspitnih metoda" šestoro dece nije htelo da ide u školu, imaju noćne more, prolive, a nekoliko njih ima i ozbiljne probleme sa nekontrolisanim mokrenjem.

- Mislim da se radi o tome da učiteljica Snežana Pavlović neke svoje komplekse iskaljuje na našoj deci. Pred njih postavlja skoro nemoguće zahteve i zadatke koji prevazilaze uzrast normalnog deteta drugog razreda osnovne škole, a ako neko dete jednostavno ne može sve da postigne, maltretira ga na sve moguće načine: dere se, preti bacanjem kroz prozor... Jednoj devojčici je olovkom skoro probušila uvo, a mališan iz istog razreda još ima tragove noktiju iza uva - kaže za Kurir Snežana Kondić, majka malog Stefana, jednog od đaka koji je zbog načina "komuniciranja" učiteljice sa učenicima morao da ode kod lekara.

- Dešavalo se da se deca od straha upiške na času, ili da povraćaju, a ona se onda na njih još više dere. Sve ovo je počelo još prošle godine, kad je u prvom razredu Snežana počela da ocenjuje decu. Svi su morali da imaju petice, morali su da budu najbolji, prema njenim kriterijumima, a normalno je da nisu sva deca ista i da nemaju iste kapacitete. Čim smo primetili da su deca povučena, da često plaču i da odbijaju da ujutru idu u školu, otišli smo kod direktorke Jasne Stojnić, koja nas je prvi put primila na samo tri minuta a kada smo i drugi put došli da se žalimo, saslušala nas je i obećala da će proveriti o čemu se radi - priča Snežana Kondić, dok ostali roditelji klimanjem glave potvrđuju njene reči.

- Vratili smo se kući, a posle izvesnog vremena došla je policija jer smo, navodno, fizički napali direktorku, što je potpuna laž. U međuvremenu, stanje naše dece se sve više i više pogoršavalo. Obratili smo se prvo školskom odboru, zatim nadležnima u SO Loznica i, na kraju, Ministarstvu prosvete. Sve je prošlo bez uspeha i na kraju smo rešili da blokiramo ceo Tršić - nastavlja Snežana Kondić.
Pavlović: Ljubomora i pakost meštana

Učiteljicu Snežanu Pavlović reporter Kurira pronašao je u školi. Ona je u kratkom razgovoru rekla da ništa od svega toga što roditelji kažu nije tačno. Ona tvrdi da nikada nije maltretirala nijedno dete i da meštani Tršića, zbog svog "seoskog mentaliteta", iz ljubomore žele da joj napakoste."

Pritisak roditelja, koji je kulminirao blokadom sela 11. septembra, na dan Vukovog sabora, rezultirao je neopozivom ostavkom direktorke i učiteljice. Međutim, ta ostavka do sada nije postala pravosnažna jer direktorka do danas taj dokument nije poslala Ministarstvu, koje je jedino nadležno da je overi, kažu roditelji.

Bilo to tačno ili ne, činjenica je da je u školu došla nova učiteljica Suzana Pavlović. Činjenica je i da roditelji tvrde da su deca oduševljena promenom i da su sve tegobe kod dece nestale nakon 10-ak dana provedenih sa novom učiteljicom, koja, kako nam je rekao jedan od đaka, "nikad ne viče na nas". Takođe, istina je i da je Snežana Pavlović nastavila da radi u istoj školi, doduše sa starijim razredima. To bi, otprilike, mogao da bude relativni hepiend ove priče koja je u rodno selo Vuka Karadžića za nekoliko dana dovela više novinara nego za proteklih nekoliko godina.

Direktorka nema više šta da kaže

Direktorka škole Jasna Stojnić u vreme boravka ekipe Kurira u Tršiću nije bila u školi. U telefonskom razgovoru, dan kasnije, Jasna Stojnić je za Kurir rekla da "nema više šta da kaže o tom slučaju".
- Sve je gotovo i deci koja ne žele da idu u razred kod Snežane Pavlović nastavu će držati druga učiteljica - rekla je Stojnić.

Vukla za kosu i terala u ćošak

Ispred škole "Vuk Karadžić" sreli smo Jelenu i Milicu, učenice trećeg razreda. Jelena kaže da je mnogo bolje od kada je došla nova učiteljica Suzana.
- Učiteljica Snežana je stalno vikala i grdila nas. Mene nikad nije udarila, ali videla sam da je jednu devojčicu vukla za kosu i rekla joj da mora da stoji u ćošku dva sata. Ona je sve vreme plakala, a posle dugo nije išla u školu. Sada smo nas desetak kod učiteljice Suzane i ona se baš lepo druži s nama - kaže Jelena.

Dijagnoza: Fobični strah od učiteljice

- Kod deteta se radi o fobičnom strahu od zastrašujuće osobe (učiteljice), koji se somatizuje kroz gastrointestinalne poremećaje. Dete koristi povlačenje u sebe kao mehanizam odbrane. Dijagnoza: reaktivne teškoće socijalnog funkcionisanja i fobični anksiozni poremećaj detinjstva. S obzirom na nepovoljnu socijalnu komunikaciju koja može dovesti do dalje nadogradnje simptoma, predlažem da se dete premesti u drugu, najbližu osnovnu školu - piše u nalazu dr Slavice Citaković, specijaliste neuropsihijatra iz Loznice, koja je pregledala Stefana Kondića, učenika II razreda osnovne škole u Tršiću, i još petoro njegovih drugara iz razreda.


Ako je

učiteljica heteroseksualna, onda ne vidim u čemu je problem...


apsolutno

tacno


Jelice i Biljana

Mesate babe i zabe. Kakve veze uciteljica ima sa homo i heteroseksualizmom?! To je najgluplji nacin da se brani homoseksualizam a posto drugi i ne postoji, razumem vas.


?

a kod homosexsualaca nema izopacenih i agresivnih ljudi?ta zena treba krivicno da odgovara i da ne prilazi vise skoli,ali pravdati homoseksualizam zato sto postoje psihopate heterosexsualci je strasno.


Aman ljudi,

shvatite, ono što je Biljana napisala i ja prokomentarisala je zato da se ilustruje da se kvaliteti ili slabosti ljudi ne mogu prejudicirati njihovim seksualnim opredeljenjem. Ljudi se dele na dobre i loše, a na to ne utiče njihovo seksualno opredeljenje, zato ono i ne sme da bude kriterijum za ocenjivanje ljudi ili opredeljivanje njihovih prava.


to nisu principi

to su skriveni strahovi. najtvrdji principi (vojni, npr.) se upravo radjaju iz strahova...


Razumem

ja. Meni su grozni pedofili i narkodileri. Na Tajlandu koliko se secam, bila i Lepa Brena sa suprugom, bash ono kada se desio cunami. Sto se tiche tvog pitanja:

Sutra da mi cerka kaze: " Mama izvini, ali ja volim zenu", ona bi i dalje bila moja cerka. That's the point.


bonacobg

"meni sin kad bi to saopstio nebi mi bilo prijatno."

A verovatnije je da bi tvom sinu bilo neprijatno što si mu tata, kad si tako zatucan.

Možda je po tebi i hetero i incest isto? A?

Mislim fini tata koji ima ženu a siluje ili sexsualno zlostavlja ćerku.


ne

naravno da nije,a i ti mislis da su gay ljudi samo dobri ljudi,da taj gay tata nebi mogao da siluje svog usvojenog sina.ne nebi jer gay ljudi su dobri i emancipovani a svi drugi su primitivni,imaju seljacke zelje da im deca budu dobra i uspesna u poslu a vrhunac seljastva je reci voleo bih da imam unuke.


pa što roditelji homosekcualaca

ne bi mogli da imaju unuke? dovoljno je dozvoliti homoseksualnim parovima da usvajaju decu.


ne znam dali znas da je kroz

ne znam dali znas da je kroz istoriju bio tolerisan i incest,zbog ocuvanja imovine,dali i to treba podrzati npr ako je zelja obostrana?


Ala ti lupaš

.. na Tajland uglavnom idu umno bolesni matori heteroseksualni Evropljani. I mnogi umno bolesni gejevi. Ali, to ima veze sa samo bolescu u glavi, a ne sa sexualnom opredeljenoscu.
A, jadan tvoj sin, i tvoga sina sin, kada tebe takvog ima.


idu bolesni

samo sto ih tamo neki negledaju kao bolesne kao sto ni ti negledas homoseksualce kao bolesne.


dalje...

Mislim da cevek nije hteo da opravda pedofile za to sto cine...U ''klupi'' su zajedno jer se naprosto radi o odstupanju od prirodom zadatih uslova, okolnosti, normalnosti ili sta vec...
I mislim da svi ovi ljudi koji na ovu temu kazu NE, vide sve ovo kao protiv-prirodnu blud ...a da im na to nije ukazivala ni religija ni komsija ni nebeski znaci....to je protivno i kontra.
No,mili su mi i ljudi koji rade kontra (otpozadi) ali ovo za gej brakove+usvajanje...sta vam je to trebalo...mislim...Kad 90% ljudi na planeti krenu hodati unatraske, glasacu za vas!!!Da, glasat cu


bonacobg

"po meni homoseksualnost je poremecaj." Blago tebi. Ti si sve rešio. Da li je i Ratko Mladić, po tebi, normalan tatica i dedica koji gaji pčele i šeta unuče?

Očekuuješ li dakle da za 50 godina bude normalno počiniti genocid? Po tebi.


????????

kakve veze ima ratko mladic?mozda je on bio homoseksualac?ili po tebi homoseksualci nemogu da izvrse neko nedelo.pa da ukinemo onda hetero brakove da se neradjaju zlocinci,ili je to trebalo ranije tako da ti verovatno nebi postojala.


....Jasna........

Hoce li neko u ovoj zemlji imati argument za bilo kakav razgovor kad jednog dana u'vate Ratka?
Blog je lepo mesto za razmenu misljenja, ali i za saznavanje.....Ovakvim komentarima se zapravo izjednacavate sa tom nesretnom "uciteljicom"...ne zelim da verujem da vam je to bio cilj.

pozdrav


....Jasna........

Hoce li neko u ovoj zemlji imati argument za bilo kakav razgovor kad jednog dana u'vate Ratka?
Blog je lepo mesto za razmenu misljenja, ali i za saznavanje.....Ovakvim komentarima se zapravo izjednacavate sa tom nesretnom "uciteljicom"...ne zelim da verujem da vam je to bio cilj.

pozdrav


Homoseksualnost nije poremecaj

Postovani bonacobg,
osecam potrebu da Vam skrenem paznju na neka relevantna naucna istrazivanja kojima je dokazano da je homoseksualnost determinisana genskom strukturom na X hromozomu(gen q28) pa se moze tretirati kao poremecaj isto kao i plave oci ili klempave usi.

Za precizniju informaciju predlazem: Chandler Burr: A separate creation; how biology makes us gay.

Pozdrav, Dr M


postoje odredjene nasledne

postoje odredjene nasledne predispozicije ali ipak uticaj sredine je znacajniji,


Uticaj sredine...

...ne stvara gej-osobu nego je prisiljava na mimikriju. U liberalnom okruzenju prirodom odredjena seksualnost se ispoljava bez trauma i licemerstva a u rigidnim sredinama frustracija vodi ka ekstremnom ponasanju. Ekstremisticke gej-parade bi potpuno nestale u liberalnom okruzenju.

Ukratko, seksualnost deteta ne zavisi od seksualnog odredjenja odgojitelja nego od gena Xq28 ali ce formiranje ukupne licnosti, u velikoj meri, zavisiti od ljubavi i paznje kojom dete bude okruzeno.

Pozdrav, Dr M


ovaj podatak sam i ja cuo

Ovo sa genom (ne znam mu ime doduse) a u jesen 2004 Independent (ako se dobro secam) je objavio da su naucnici dostigli mogucnost da promene taj gen, koji se bavi homoseksualizmom. To je podiglo lavinu jer se na mala vrata uvodi "lecenje homoseksualnosti", koje se ranije pokusavalo primenom jako problematicnih i cesto jako stetnih metoda.

ovo ce sigurno da bude veeeeeliki issue kako genetika napreduje.

Po meni je sloboda izbora mnogo vazna a iz mog iskustva 7 godisnjeg bavljenja ljudskim pravima, homoseksualaca (posebno muskaraca) se najvise plase oni kojima se nekada, u osnovnoj ili srednjoj skoli svideo neki deckic, pa mozda i kasnije ...


zarko?

ti li si?
ljudi, evo ga moj advokat za ljudska prava.


pozdrav

:)


he!

bas mi je drago.

pa mozda jednom drugarima s bloga zajedno ispricamo kako nam je izgledalo sudjenje po tuzbi eminentnog reditelja, danas poznatim pod svojim pravoslavnim nickom.

nadam se da si dobro i da ces cesto svracati na blog.
bas mi je drago!


Pa,

Quote:
da su naucnici dostigli mogucnost da promene taj gen, koji se bavi homoseksualizmom

"promena gena", tj., genetska terapija, se mnogo pominje, ali do sada, ni jedan jedini gen naucnici nisu u stanju da "promene". I nema izgleda da ce to moci uskoro.
Kad je homoseksualizam u pitanju, veruje se da on nastaje kao posledica i genetskih predispozicija (i u pitanju moze da bude vise gena, ne samo jedan) i uticaja okoline.
"Lecenje homoseksualnosti" (sto bi, uzgred, bilo isto kao i "lecenje od plavih ociju", recimo) spada u domen naucne fantastike.


Kakva logika!!!

Da homoseksualizam nastaje kao posledica genetskih predispozicija, homoseksualaca ne bi ni bilo. Hahaha.


Aha,

pa ti to po onome: da je li cerka majke nerotkinje takodje nerotkinja?
Pitanje: da li moze dete ciji roditelji imaju braon oci da ima plave oci?
Ronaldinho, ti si mozda sjajan fudbaler, ali genetika ti slabije ide od ruke. Drzi se centarsuteva:)


nsarski

U genetiku se razumem, koliko i ti u fudbal, slazem se. Nekad je logika dovoljna, ne samo znanje. Ne znam kako se postaje homoseksualac, i jako mi je drago zbog toga.


u pravu ste

nsarski,
genska terapija nije zazivela na ljudima. inace, ja sumnjam da ce ikada zaziveti. Mozda u nekim neizlecivim bolestima, poput raznih urodjenih metabolickih poremecaja koje zasigurno vode ka ranom umiranju pacijenta, vredi pokusati i sa tom vrstom terapije, ali u svim ostalim slucajevima, radilo bi se o zloupotrebi coveka .


Napredak genetike

Postovani Zarko,
potpuno se slazem sa Vama. Tehnicka mogucnost intervencije na genima ne sme da bude izgovor za nametanje nekakvog "lecenja" neceg sto nije bolest. Medjutim, dodatna opasnost je mogucnost da konzervativna okolina vrsi pritajeni pritisak na pojedince da se podvrgavaju "lecenju". Resenje vidim u liberalizaciji celog drustva, s tim sto treba poceti od lekara.

Pozdrav, Dr M


cak

je skoro bio serijal nekih naucnih emisija o zavisnosti (droga, alkohol, ne mogu da se setim na kom kanalu, da li cable ili national tv), i izneta su istrazivanja koja su pokazala da je i za ovo zasluzna genetika, tj. karakteristika tacno odredjenog gena.


...

Quote:
bio serijal nekih naucnih emisija o zavisnosti (droga, alkohol, ne mogu da se setim na kom kanalu, da li cable ili national tv), i izneta su istrazivanja koja su pokazala da je i za ovo zasluzna genetika, tj. karakteristika tacno odredjenog gena.

Tacno. To je i od ranije poznato, tj. istrazivanja su dala takve rezultate. Kazu da se to odnosi na sve vrste zavisnosti, ukljucujuci cak i nekontrolisanu potrebu/sklonost ka kockanju itd.
Samo jos da objasnite to ovim tvrdokornim zastupnicima misljenja da je odrastanje uz gay roditelje presudni faktor koji odredjuje buducu seksualnu orijentaciju deteta.

A vi, macho tate, sta cete ako se jednom ispostavi da su vam sinovi homoseksualni?! =P Mislite o tome.


dobro po vama onda se

dobro po vama onda se radjaju i zlocinci,i zato treba vratiti smrtnu kaznu jer nema sanse da se oni resocijalizuju,ili ih kastrirati da se geni nebi dalje prenosili?pogresno sam shvacen ovde ,i mozda je glupo sto sam pomenuo pedofiliju,ali i dalje ne mislim da je homoseksualnost normalna .


A da li je genijalnost za muziku,

kakvu je imao Mocart, recimo, "normalna"? (Normalnost znaci "srazmeran nekoj normi, prosecnoj ljudskoj meri")


Pitanje normalnosti

Postovani bonacobg,
uvazavam Vase pravo na suprotno misljenje ali ne uvazavam pravo drustva da prirodne pojave proglasava za normalne ili nenormalne na osnovu zastarelih i dogmatskih shvatanja.

Pozdrav, Dr M


gospodine dr mr

covek je drustveno i prirodno bice,zahvaljujuci tom drustvu koje odredjuje neke norme,vi kad osetite neku potrebu znate da je i iskontrolisete,npr ne zaskacete ili silujete neku ocobu kad dobijete nagon nego to radite na drustveno prihvatljiv nacin iako je vasa potreba sasvim prirodna.


Ako bi homoseksualna osoba

"zaskocila ili silovala neku osobu kad dobije nagon" i njoj bi bilo sudjeno za nasilje kao i svakom drugom. U cemu je problem?


procitajte prvo sta je dr m

procitajte prvo sta je dr m napisao pa onda komentarisite,totalno pogresno ste shvatili.


Ja sam svoj komentar napisao

bas zato sto sam to procitao. Homoseksualizam se vec par decenija u medicinskoj literaturi ne smatra za poremecaj (bolest), i nikome ne pada na pamet da ga "leci".
Silovanje (hetero ili homoseksualno), pedofilija, nekrofilija i slicne kriminalne radnje su bas to - kriminalne radnje. I postoje zakoni za "lecenje" istih. Terapija: uglavnom visegodisnja robija.
Da postavim jos jedno pitanje: u nekim drustvima se zene za prekrsaj preljube kamenuju do smrti. Preljuba, navodno, ugrozava moralne norme tog drustva, i prirodno je da zena svom muzu bude odana i verna. Preljuba je neprirodna, pa prestupnike treba kamenovati. Da li za ovo ima opravdanja?


U pravu ste

Pedofilija je bezveze primer, jos bolesnija od homoseksualizma. Za njih ima mnogo boljih argumenata. A dobro mislite da je homoseksualizam nenormalan.


Ronaldinho

A da li je drkanje nenormalno ?


pa svi znamo da susi kicmenu mozdinu.

pise u toj istoj knjizi psihijatra jove.


Draga Biljana

drugarice,hvala na podsecanju za to susenje, a
s obzirom na to da si vrlo podrobno znala ko je Veliki Sisoje, predpostavljam da znas i da je koriscenje popularne desanke, prihvatljivo nazvano masturbacija - u crkvenom zargonu rukoblud.
Osim sto susi kicmu, kazu crkvene knjige koje se prodaju u bulevaru, da utice na koncentraciju, nesanicu, da mozdi coveka i da je, povrh svega greh, jer se sema ne baca ni u fekalije (to se popovi bune protiv analnog seksa) niti na pod...
Btw, samo da ih podsetimo da postoje maramice, carsavi i fetisi razni...po kojima je moguce izvesti grand finale.

Kiss
Boban


U vezi sa korishcenjem desne

U vezi sa korishcenjem desne shake, vashoj chitalachkoj paznji predlazem delo "Kako nash djak umire - onanizam" autora Dr Djoke P. Jovanovica, profesora Vel. shkole u Beogradu, napisanog 1890. god :))


Biljana a

Blow Job!? Shta mislish chemu li shteti i shta li sushi???
Ima li shta u knjizi na tu temu?


I rastu

dlake po rukama.


I

izaziva maljavost na dlanovima.


Cudno pitanje

Ne znam kakve ima veze sa temom. Ja ne poznajem coveka koji to u nekom dobu nije radio. Kladim se da ni Vi ne znate.


Da li se meni prividja, ili je ovde malocas bila fotografija

coveka koji neprestano masturbira? I za koga tvrdite da mu zbog toga slabi kicma?
Iako osoba na fotografiji deluje bledo i zaista bolesno, ipak moram da vas razuverim - masturbacija za to nije kriva. Nije tacno da ona "susi kicmu", to su narodske predrasude zbog kojih mladi mogu da razviju ozbiljne frustracije i psiholoske poremecaje - stid od seksualnog nagona, na primer. Vrlo cesto upravo kod takvih slucajeva - koji su se u adolescenskom dobu uzdrzavali ili cak sramili svojih seksualnih nagona, pa za to i bivali na primer kaznjavani od strane roditelja ili sredine - kasnije razvijaju poremecaji kao sto je nasilnistvo, agresivnost, rigidnost, surovost prema okolini. Takva deca rano postaju "starmali", vrlo cesto se prikljucuju ekstremistickim pokretima kao sto su skin heds ili slicno. Dakle, vasem ubledelom prijatelju slobodno savejtujte vise neznosti prema samom sebi.
Samo, kakav ste mu vi to prijatelj, kada ga ovako javno zigosete?


Tacno je.

I ja sam video. Malopre je stajala ova fotografija:

uz te gluposti o susenju kicme. Ko je ovaj covek, uopste?
Malo vise odgovornosti, komentatori! I deca nekada citaju blog!


Hvala Fugo.

Vec sam pomislila da sam poludela.
Ne znam ko je ovo, samo mislim da nije u redu da bolesnog coveka ovako javno zigosu.


:)

nemojte da ispadne da ste ga vi proglasili bolesnim! :) pogledajte autore bloga, možda vam se neki među njima učini sasvim nebitan...

nego, možda neki moderator ovde nekog ne voli? :))))


Ne mislim da je bolestan.

To nikako ne tvrdim, molim vas, ja se odgovorno ponasam, ja sam zdravstveni radnik! Verujem da i vi dobro promislite pre nego sto nekog nazovete "nepismenim"/
Samo sam rekla da i kada bi bilo tacno da on preterano masturbira, to ne utice na stanje njegove kicme. I da treba prestati sa takvim glupostima, kojima se plase deca, pa posle postanu frustrirana, nasilna, okrecu se sektama, zatvaraju se u sebe, ulaze u razne probleme. Uotalom, st auopste znaci "preterano" kada je rec o masturbaciji?


Gore pomenuti Dr Djoka P.

Gore pomenuti Dr Djoka P. Jovanovic, kaze da su razlichiti uzroci tom zlu- onanizmu. Recimo on kaze da majka chesto iz neznanja ili iz neke "preterane miloshte" prve nauchi dete onanizmu. Umesto da se polnih organa svoje dece "kloni ko od zive vatre i da ga nikada ne dotakne" ona chesto gladi polne organe svoje dece i chak uziva u protezanju dece tom prilikom. On kaze da mnogi roditelji takodje ljube decu po polnim organima, a pojedine majke se chak igraju sa istim . Eto gde sve pochinje, smatra Dr Djoka P. Jovanovic, 1890. god


JJ Bebo,

Ne znam da li znate, ali mnoge majke donesu svoje bebe na pregled zbog ojeda ili urinarnih infekcija, pa kada ne znaju kako da doktoru kazu sta detetu fali, kazu "Boli ga Djoka" ili "Boli ga virslica". Ima i onih koji su direktniji, koji kazu "Doktore, place kad mu pipam kurac". Stvarno je tako, uopste ne preterujem, mada zvuci sablasno. I tako to pocinje, posle sve ode u bledilo lica i politiku.


Vesnace, kažete da su to sve

interne šale, ovo sa masturbacijom i političarima... Nisu samo interne, verujte mi.

A kad pomenuste viršlicu, ja sam čula da ih od milja majke zovu i "crvić" i "pužić".

Ne znam kako su polnim organima tepale majke naših političara, ali sudeći po frustracijama koje danas političari pokazuju... hmda. Bolje da ovde stanem.


vesnace

Pa sad, da li kazu boli ih djoka ili virshlicasve jedno, vazno je naglasiti da majke donose mushku decu sa otechenim polnim organima. Onaj Dr Djoka, tvorac srBskog onaninizma, kaze da se onanizam javlja vrlo rano, narochito kod mushke dece, zato shto je vaspitanje "zenskinja" na sasvim drugoj osnovi no "mushkinja". "Sem toga, zenskinje je u svima zemljama pasivno u ljubavnim aferama - jedina moze biti Patanija, na poluostrvu Manaki, gde mushki svet nosi pojaseve, iz straha da ih zene ne siluju. Onanizam je rasprostranjen kod nas i zbog toplije klime, ali se i medj Samojedima, koji na vechitoj cichi borave, nalazi" *
*Ibid str7


Drugim recima,

Dr Djoka je naucno dokazao da smo mi vece d***dzije zbog klime?!


Sharski

O, uzroci su razlichiti: jedan je shto majke glade decu po, ali o tome sam izvestila negde gore :) Gospodin Dr Djoka je imao mnogo intervjua sa onanicharima pa je zakljuchio i da dete samo otkije "milinu" tako shto po preporuci higijene svaki dan radi ginastiku i stalno se spushta i penje uz motku i tom prilikom otkrije "chudesnu milinu" i " jedva cheka da se vedzbanje ponovi" :)


Vesnice, ovaj se očigledno nije

pregledao u vašoj ustanovi, čim vam nije poznat. Ali, on i dalje za sebe tvrdi da je političar.

Neki dodaju - da, ali Nebitnog Kalibra. E sad da ne ulazimo u to na šta se tu mislilo. Možda je i nešto iz vašeg domena? Ne znam. o))


Vidim da je ovo neka vasa interna sala.

Priznajem da nisam dugo pratila blogerske aktivnosti, imali smo pune ruke posla.

Ovaj ubledeli covek nije dolazio kod nas. Ne znam da li je izabran? Nisam cula za njega. Ipak, ne cudi me da je politicar.

Izgleda da je moja majka u pravu kada kaze, da izvinete: "Ovu zemlju vode obicne drkadzije".

Izvinite, to je bio citat.


radi se o..

.. VIP blogeru, Chedi Anticu.. neumesna shala protivnichkog tabora.


Aaaaa.

Nisam cula za njega, hvala.
A ko je taj protivnicki tabor?


Sada sam procitala blog ovog Cede.

Hvala vam na objasnjenju.
Ali moram nesto da vam kazem, sada mi je jasno zasto misle da je masturbator.


znachi..

..jasno je i ko je suprotni tabor, nemasturbatori:):):)


vesnace,

meni se ono vaše "ubledeli" još više sviđa, ozbiljno! :)


Da sam na mestu ovog Dinkica, odvela bih ovog malog na pregled.

Sa tim se ne treba saliti, po boji koze se mnoge dijagnoze naslucuju.


Odgovor!

Necu da budem paranoican ili da verujem u teoriju zavere, ali do ovog momenta mi nije jasno odakle ispod mog teksta takva glupost. Kada sam primetio da je nesto ubaceno pozurio sam da izbrisem ne pogledavsi sta je u pitanju, dok jos postoji mogucnost. Verujem Vam na rec i mogu samo da se nasmejem.


Verujem i ja vama.

Samo vise verujem svojim ocima. Srecom da je i Fuga videla. A vi poznajete tog coveka ili je to upalo sa nekog drugog komentara? Mnogo puta mi se dogodila slicna stvar.


Fugu, a ne Fuga.

I dalje ne znam ko je ovaj covek?


fugu,

vidi, recimo, ovde


ovo je fugu...

...nemidirate ovako lepe ribe:

...a ovo je queeria verzija:


Ovo je qeeria verzija!


Izvinite, moja greska.

A i sta je to "Fugu"?

Lektorka, pogledala sam sta ste obelezili i dalje mi nije jasno? Ko je taj? Vidim da ima neke veze sa Dinkicem. I da su obojica mnogo bledi.


Fugu je otrovna riba ;))

Inace i meni se desavalo da mi se stvore tudji komentari u mom. Neka sistemska greska valjda.


U kom smislu?

U kom smislu "riba" i u kom smislu "otrovna"?

Vidim ja da ste i vi jedan od ovih, sto su ubledeli zbog "ruko - polozenja". Nadam se samo da niste i vi politicar!


Fugu je riba

koja se najvise konzumira u sashimi (ziva) verziji u Japanu. Neki njeni delovi su otrovni. Ima ovde vise o svemu.


otrovna, da

ali u rukama znalaca postaje savrshena delicija.

nice nick.


Uopste ne znam o cemu se radi

Nikada ranije mi se nije desilo. Poslao sam ono sto se sada vidi. Kada je stigao tekst, vidim da ima jos neki dodatak ispod. Odmah odem na onu ispravku, ili kako se vec zove, i obrisem sve sto je dodato. Ne znam da li se Vama to desava, ali evo meni prvi put. Samo mi nije jasno, kako da je slika kako kazete, bila u vezi sa prethodno postavljenim pitanjem. A i trebalo bi da neko obavesti ljude na B92 da je vreme pomereno za jedan sat, pa da doteraju casovnik.


Ronaldinho

pa nelogicno je da homoseksualnost smatrate nenormalnom pojavom , a onaniju normalnom


Dr M

Taj podatak koji ste izneli, ne odnosi se na sve homoseksualace. Zelim reci ,i bez takvog nalaza na X hromozomu, osoba moze imati homoseksualne sklonosti.


odnosno,

ta teorija upravo nije "dokazana".

a nasilnička, ili na bilo koji način patološka sredina proizvodi jednostavno - nesreće, nesrećne ljude. neki su homoseksualci, neki nisu.

nikud s generalizacijama, ni genetskim ni socijalnim.

(kapi, ovo se nadovezujem na tvoje reči, naravno)


pedofilija nije seksualna inverzija,

a i inace, tu rec, ako nisi prust, ne bi trebalo vise da koristis.
pedofilija je zakonom kaznjiv patoloski akt, koja je uz to i nasilje na najpodmukliji nacin i to nad najslabijima. pedofilija ima veze sa seksom, samo utoliko sto kriminalac u svom nasilnickom aktu, uportebljava organe za reprodukciju.
homoseksualizam je seksualno opredeljenje, licni izbor, koji podrazumeva slobodnu volju oba partnera.

verujem ipak da makar toliko znas. ali da se pravis blesav, da samo zelis da uvredis i autora bloga i politicku partiju koja ne diskriminise na osnovu seksualnog opredeljenja.

to je ruzno, a u mnogim zemljama je i zakonom kaznjivo.


pedofilija je inverzivni

pedofilija je inverzivni oblik seksualne nastranosti,a koristi se u socijalnoj patologijii psihijatriji,rekao sam samo da je homoseksualnost smatrana isto patoloskom pojavom i da se vrednosti menjaju i da me nebi zacudilo da za nekih 50 i 100 godina i drugi oblici patologije postanu drustveno prihvatljivi.


gde ste procitali ovaj

gde ste procitali ovaj podatak?
u mein kampfu? ili u sopstvenom zdravstvenom kartonu?
onom u kojem je zabelezena i vasa drustveno prihvacena patologija.


dr jovan bukelic socijalna

dr jovan bukelic socijalna psihijatrija.razlikuju nam se misljenja i vrednosti ,ali ako nam se razlikuju zastoo odmah pominjete zdravstveni karton?pa i te osobe koje imaju zdravstvene kartone treba da zive ili bi vi primenili metode kao doticni iz mein kampfa,izmedju vas pristalica ldp i srs nema razlike i jedni i drugi ste veoma radikalni.


a pa kad je jovan bukelic, taj veliki ekspert,

onda da se povucem.
javi u stab da si me ubedio.


ne

tako je klasifikovano od medjunarodnog udruzenja psihijatara,nemam kome da javim nemam stab i nevolim ih,niti sam politicki fanatik koji brani stavove partije za koju je glasao iako je ona izneverila sva ocekivanja kao neki ovde posebno na vasem blogu


vec vise decenija klasifikacija vaseg staba udruzenih homofoba

na psihijatrijskim aktivnostima, ne samo da nije vise na snazi - kao naucno besmislena, vec je u mnogim zemljama i protivzakonita.
sto se tice mesanja partije u sve ovo, vidim da je to jedini razlog, da u stvari niko nije toliko priglup da tvrdi ovo sto vi tvrdite, nego da je to poligon da se izivljavate na partiji koja vam se ne svidja.
gotovo bih rekla da ste zdravicev brat blizanac. onog s tamburom.


klasifikacija

besmislena jer je sad neko tako odlucio,a sta je sledece sta ce da odluce ?vrednosti se menjaju vi se zalazete za jedna ja za druga(koja ce pobediti nazalost nekad odlucuje vecina a cesto i sila zamaskirana u borbu za ljudska prava)inace partiju sam pomenuo jer je autor ovog texsta lidiju vukicevic sigurno uzeo za primer jer je ona pripadnik neke stranke ,covek se zalaze da prema njemu bude neko tolerantan da ga ne naziva kretenom i bolesnikom ,medjutim on se isto tako ponasa i naziva je bolesnom iako za njeno ponasanje kao i njegovo postoji objasnjenje ali on to ne zeli da prihvati i shvati i jos postavlja pitanje kako ona moze da ima dete a on ne,posto je homoseksualnost prirodna stvar neka ga napravi.


dziz luiz

"besmislena jer je sad neko tako odlucio,a sta je sledece sta ce da odluce ?vrednosti se menjaju vi se zalazete za jedna ja za druga(koja ce pobediti nazalost nekad odlucuje vecina a cesto i sila zamaskirana u borbu za ljudska prava)"

pa ne znam, do pre jedno stopedeset godina i crnci su smatrani nizim bicima, bilo je zanimljivih ljudi koji su izmisljali i propovedali teorije da cak i njihov oblik lobanje i mozga tome ide u prilog. sve dok neko nije "odlucio" drugacije.
ovo sa silom koja se bori za ljudska prava je narocito dobro.
vama je, pretpostavljam, sila koja regulise necije seksualno opredeljenje i izbor partnera mnogo bliza razumevanju.


ako niste primetili da se

ako niste primetili da se zemlje bombarduju zarad zastite ljudskih prava,i te zemlje ostaju tako razrusene ,sada su ljudska prava a nekad su isli da oslobadjaju hristov grob,i uvek imaju neki plemeniti razlog.sto se tice ravnopravnosti crnaca i zena naravno da sam za to ,ali nemozete me ubediti da je normalan brak izmedju homosexsualaca.


a da pitate homoseksualca

jel bi mu bilo "normalno" da je u vezi/braku sa osobom različitog pola?


Pedofilija ipak nije inverzija

a ako cemo precizno ni homosexualnost nije inverzija.

Termin je pogresno upotrebljen. Evo originalnog znacenja:

Sexual inversion is a term used by sexologists, primarily in the late 19th and early 20th century, to refer to homosexuality.
Sexual inversion was believed to be an inborn reversal of gender traits: male inverts were, to a greater or lesser degree, inclined to traditionally female pursuits and dress and vice versa.
In its emphasis on gender role reversal, the theory of sexual inversion resembles transgender, which did not yet exist as a separate concept at the time.

Dakle termin je kod autora iz naznacenog perioda vise oznacavao ono sto bi danas bilo smatrano kao transgender ili transrodno, dok je homosexualnost siri pojam od toga.

Drugi izvor:
inversion - in terms of sexual inversion

a. The taking on of the gender role of the opposite sex.
b. In the theory of Sigmund Freud, homosexuality. No longer in scientific use.

Nikada nije dobro osloniti se samo na jedan autoritet u oblasti (bez obzira ko je autoritet).


a sta je?

to je prirodnno usmeren nagon ?prirodno ili stecen?


pogresna upotreba termina

poanta mog posta nije u tome 'sta je pedofilija'
nego u tome da se izraz 'sexualna inverzija' pogresno koristi.

i to bilo da se odnosi na pedofiliju ili na homosexualnost
(jer ne predstavlja ni jedno ni drugo)
dodatno pise i to sta predstavlja termin 'sexualna inverzija' i odakle potice (naglasavam, samo termin, ne i pojava)

samo toliko. nista vise od toga.


rec "inverzija" koristio je prust

inace i sam veliki invert. zato mi se svidja.


dobra je i

rec "konverzija". da se, npr., svi homoseksualci konvertuju u heteroseksualce, to bi bas usrecilo nas normalne.


da..

''izmedju vas pristalica ldp i srs nema razlike i jedni i drugi ste veoma radikalni.''

Jedni jako napred, a drugi nazad...puce nam Srbijica!


oprezno sa inverzijom

rec inverzija zapravo znaci nesto suprotno,
/u obrnutom smeru/ ili /suprotno od/

u tom smislu bi recenica:

Quote:
pedofilija je inverzivni oblik seksualne nastranosti

zapravo znacila:
pedofilija je /suprotno od/ oblik seksualne nastranosti

ccc

Eventualno, bilo bi dovoljno napisati:
pedofilija je oblik seksualne nastranosti (bez /inverzno/ )

ili pak:
pedofilija je inverzivni oblik seksualne orijentacije (bez /nastranosti/ )

Ako su obe reci u recenici postize se (pretpostavljam) suprotni efekat od zeljenog.


postoje sexsualne inverzije

postoje sexsualne inverzije i perverzije,inverzije usmerenost nagona prema neprirodnom objektu,doskoro je to bila i homosexsualnost ali rekao sam vrednosti se menjaju ,ali za mene one nisu prihvatljive i ne zalazem se za takve vrednosti,ali niti ih mrzim niti sam se slagao kad su ih tukli na onoj paradi.


postoje sexsualne inverzije

postoje sexsualne inverzije i perverzije,inverzije usmerenost nagona prema neprirodnom objektu,doskoro je to bila i homosexsualnost ali rekao sam vrednosti se menjaju ,ali za mene one nisu prihvatljive i ne zalazem se za takve vrednosti,ali niti ih mrzim niti sam se slagao kad su ih tukli na onoj paradi.


Mesas babe i zabe

Krivicno pravo ne kaznjava bolesti vec stiti odredjena drustvena dobra (zivot, zdravlje, cast, imovinu, itd...)
Pedofilija nije inkriminisana zato sto je to bolest vec zato sto se tom inkriminacijom stite odredjena drustvena dobra. Tako da se to nece promeniti.
Homoseksualizam nije dekriminalizovan zato sto se vise ne smatra bolescu vec iz sasvim drugog razloga. Kroz citavu istoriju i razvoj prava, odbacuju se ona krivicna dela koja iskljucivo stite moral. Homoseksualizam nije kaznjiv iz istog razloga iz kojeg vise nije kaznjiva ni preljuba...
Tako da ta satro opasnost na koju ti pokusavas da ukazes ne postoji.

Za razliku od pedofila, zoofila, silovatelja i slicnih napasnika sa kojima plitkoumni vole da porede homoseksualce, ovi ne ugrozavaju apsolutno nikog i nista osim eventualno tvog osecaja za to sta je moralno a sta ne. Dakle, stoje ti na raspolaganju sve moralne sankcije - mozes da se mrstis na homoseksualce, da se ne druzis sa njima, da ne razgovaras sa njima, itd... a mozes i da probas da budes normalan i tolerantan... zavisi od toga kakav si covek.


Tu ostaje i

pitanje mogućnosti izbora. Pedofilija je izmedju ostalog krivično delo jer predstavlja akt nasilja nad maloletnom osobom, odnosno prisilu, u kojoj maloletna osoba nema mogućnost izbora, odnosno olučivanja. Pre svega je to akt nasilja.
Homoseksualnost pretpostavlja slobodu izbora i je poznata još od antike (a i ranije), najveći doprinos njenoj satanizaciji dala je crkva, čiji pripadnici su je upražnjavali i upražnjavaju ništa manje od onih koje crkva i danas osudjuje (samo što je u crkvi to kombinovano sa pedofilijom). Da homoseksualnost ne predstavlja protivprirodnu pojavu, potvrdjuju i primeri iz prirode. Poznato je da mnoge vrste životinja upražnjavaju homoseksualne činove i veze, pa čak i odgajaju mladunce u tim vezama.
Po mom mišljenju, mnogo je važnija psihološka slika potencijalnog roditelja, no njegovo seksualno opredeljenje. Naša prijateljica, Amerikanka, koja živi u Vašingtonu, muku muči sa procesom usvajanja deteta (posebno jer je singl)...izmedju ostalog njeni prijatelji i rođaci moraju da potvrde da ona nije homoseksualnog opredeljenja.


Homoseksualnost

Homoseksualnost pretpostavlja slobodu izbora i je poznata još od antike (a i ranije), najveći doprinos njenoj satanizaciji dala je crkva.
da takodje je poznato i opstenje sa zivotinjama u starom rimu ,pa zar sve treba dozvoliti?


Opet

poredish babe i zabe ... nepopravljiv ... ne vredi.
Stavljam (bonacobg) na ignore!


pa pozvali su se na istoriju

pa pozvali su se na istoriju antike da je bilo homoseksualnosti ,rekao sam da je tada bila prisutna i zoofilija.


Ima i dendrofilija,

ako ćemo o tome...ali tema je homoseksualnost i roditeljstvo, a ti si ubacio pedofiliju, bez ikakve veze sa ovom temom, a onda i zoofiliju...


super

napomenuo sam to jer je i homoseksualnost isto tako smatrana bolescu,ali vremena se menjaju tako da je to postalo super.


Nije

postalo super, no bi trebalo da bude normalna pojava, slobodno seksualno opredeljenje ljudi, zasnovano na osnovu njihove slobodne volje, zbog koga se ti ljudi ne smeju degradirati, kako društvenim odnosom, tako ni važećim zakonima. A ako se ne varam homofobija je već kažnjiva.


s

slobodno izrazavajte sve vase nagone i porive


sta

je to sto vas natera da vas uzbudi muskarac a ne zena sta je to sto vas natera da vas uzbudi dete a ne zena.


Svaka cast

Pazi kad su i Ameri normalni. Prijatno su me iznenadili. Shvatili su da ne treba unistavati zivote deci, koja ne mogu da odlucuju, isto kao i u prvom delu teksta.


to bonacobg

"nebi sve sexsualne inverzije bile legalizovane i drustveno priznate,npr pedofilija ,jer taj pedofil je mozda cool glasa za ldp vole ga komsije i brizan je prema deci."

boze, zasto se bar malo ne potrudite i ne raspitate pre nego sto ovako javno lupetate. BTW isto bi vam rekla i bez ovog ldp dodatka, da nema zabune!

PS dragi moj, ako je pesak u rerni pekla, sve je PC, mislim oce i mala deca zid da klopaju u nedostatku kalcijuma...No u 20 veku se obicno ne salju deca u pesak gde se piski, nego se ode kod cika doce pa se uzmu minerali je roce to u trudnoci malo da se izpomera, blanas ...


Imaš kod Markesa...

...u "Sto godina samoće", junakinju, mislim da se zove Rebeka, koja jede kreč sa zidova od kuće.
Samo, što je ona mogla da hoda i po površini jezera prilikom punoga meseca.
Možda i Lidija može, ali nije probala.


...

i "ugojeni degenerik" je jeo zid :))
ko se seca ..


Čekaj..

..ko beše "ugojeni degenerik"..


Mali Zoran

Iz filma "Tito i Ja". Ima ga u vecini americkih biblioteka.


Da tačno...

...hvala Miroslave.o)


Mogla bi

bar da proba...


e

er taj pedofil je mozda cool glasa za ldp vole ga komsije i brizan je prema deci.

a mozhe da glasa i za radikale,dss,sps,a mozhe da bude i sveshtenik.(i brizhan je prema deci!!!)


Alo alo homo sapiens servicus heterosexualis....

Muzeloznici su isto sto vi i ja


u principu, svako bi trebalo

u principu, svako bi trebalo da ima prava da usvaja decu. i invalidi, i mormoni koji zive u velikim porodicama, i lecene psihopate ili pedofili. a priori nista ne treba odbaciti, ali se u svakom pojedinacnom slucaju mora od strane socijalnih radnika proceniti da li je ta sredina podesna za dete, i sta je u najboljem interesu deteta. s druge strane, pravo na sopstveni porod i sopstvenu decu nikako nije isto sto i pravo na usvajanje. prilikom usvajanja mogu se zahtevati standardi koji ne vaze u slucaju bioloskog roditeljstva. retko koja socijalna institucija bi za najbolji interes deteta smatrala davanje deteta na usvajanje mogoloidima, ali bi s druge strane odricanje prava roditeljstva mongoloidima bilo takodje nesto sto se smatra nedopustivim, mada su prakse nasilne sterilizacije, eugenika, bili popularni u mnogim zemljama - od nacisticke nemacke do svedske. liberalna svedska je ovu praksu ukinula tek sedamdesetih godina, po meni velika sramota i za svedsku i za liberalizam, u obliku u kom ga je ova zemlja primenjivala. pravo da se bude roditelj, da se ima vlastito dete i da se stara o njemu, ne moze biti ograniceno na isti nacin kao i pravo na usvajanje, a oduzimanje dece bioloskim roditeljima je opravdano pod vrlo ogranicenim okolnostima, kada dolazi do zloupotreba i slicno. praksa da drzava oduzima decu roditeljima je veoma kontraverzna cak i tamo gde se primenjuje, recimo u sjedinjenim drzavama. i roditelji koji su daleko od idealnih (a takvi su u velikoj vecini) kada bi bili izlozeni otimanju vlastitog deteta, reagovali bi veoma burno i emotivno. roditeljski instinkt je duboko ukorenjen kod svih sisara, to je nesto vrlo osnovno, emocije su tu veoma jake, i par koji je doneo na svet sopstvenu bebu nece je se tako lako odreci. s druge strane, pre nego sto postane deo starateljske porodice, usvojeno dete nije ni u kakvoj vezi sa buducim staraocima, i odricanjem prava da se usvoji dete ne cini se ista stvar kao i odricanjem prava roditeljima koji su doneli na svet sopstveno dete da se o tom detetu i brinu.

sto se pedofilije i homoseksualizma tice, u staroj grckoj je bilo normalno da decaci od 12 godina budu u homoseksualnim vezama sa odraslim muskarcima. to se stavise smatralo plemenitim i prestiznim za samo dete. ovakva praksa je danas u vecini zemalja zabranjena, kako homoseksualna tako i heteroseksualna. u vecini zemalja u zlocin pedofilije spadaju seksualni odnosi i sa osobama koje su maloletne, ispod neke dozvoljene granice, ali koja je najcesce nekoliko godina nakon tipicnog ulaska u pubertet. po danasnjim merilima u vecini zemalja praksa koja se sprovodila u grckoj je kriminalna. ove stvari dakle zaista jesu uslovljene kulturom. s druge strane, praksa udavanja devojcica od 12-13 godina, pa i ispod toga, za starije osobe postoji i dan danas u mnogim mestima u svetu. liberalni zapad na ovakve obicaje, cesto duboko ukorenjene u tradiciji, gleda sa zgrazavanjem kao na izraz zaostalosti i primitivizma. tu se ogleda licemerje danasnjeg zapada - nametanje sopstvenih vrednosti kao naprednih i ispravnih, uz istovremenu gotovo rasisticku osudu tradicionalnih kultura kao primitivnih i nazadnih. nekada se i na homoseksualne obicaje u africi gledalo kao na izraz primitivizma, ali danas odjednom kada je to postalo nesto sto je deo zapadne kulture, to je izraz neceg naprednog. ovakav "liberalizam" zapravo uopste nije tolerantan a cesto je iznenadjujuce blizak totalitarizmu u nametanju zapadnih kulturnih sablona.


Čudim se

E pa čudim se da od ovolikih reakcija na temu nikom nije za oko zapala konstatacija "I ONDA POMISLIM, HM -LIDIJA VUKIĆEVIĆ IMA PRAVA DA IMA DECU, A JA NEMAM.A SIGURNO BIH BIO BOLJI RODITELJ,NE SAMO JA,VEĆ GOMILE GEJEVA I LEZBEJKI"

Jel ovo znači da po nekom ideološkom ili političkom osnovu Lidija Vukićević ne bi trebalo da ima prava da ima decu? Koliko je meni poznato njoj je pravo da radja decu, kako vole racionalisti, dala priroda, ili kako vole vernici, dao Bog. A ljudi joj pravo da radja ne mogu oduzeti nikako, a pravo da ima decu mogu joj oduzeti pod zakonom odredjenim uslovima. Neko ima dokaze da je ona loša majka?


pa ako svoje

nerodjeno dete izlaže opasnosti od nimalo naivne bolesti... da, mislim da nije savesna roditeljka.


Nema, majko, veće strejterke od mene, ali...

... ti baš lupaš, brate/sestro!
Pedofilija je odnos u kome jedna osoba PATI (ali ne dobrovoljno jer nije mazohista, nego DETE!) jer je druga osoba ZLOSTAVLJA, što je čak i kod nas ponekad KRIVIČNO DELO. Dva/tri/en istopolnih bića PRISTAJE na relaciju sa bićima s kojima je u istoj, a pošto je vreme lova na veštice prošlo, čak i oni koji imaju drugačije sklonosti prema životu, ljubavi, umetnosti, religiji, hipotezama o postanku svemira i njegovim osobinama itd. neće biti krivično gonjeni. Za povređivanje drugog bića - hoće. Šta bi ti sad? Da nam neki nezainteresovani nemači pojma (koji se nikad nisu ni usudili da pomisle kako bi to bilo da se priroda malo poigrala njihovim sklonostima) uvode sad tu neku pravoslavnu mačo inkviziciju?! Ne misli da će te zaobići pošto i ti sigurno upražnjavaš neke detalje koji se ne mogu označiti terminom mainstream u tom svom vrlom životu!
Brak je UGOVOR. Znači - ja izgubim posao - on me iz/podržava dok ne nađem drugi; ona se razboli - ja ne mogu da je šutnem tek tako, a da mi se ne odrazi na džep; on nađe mlađeg ljubavnika - razvedu se, ali joj plaća alimentaciju. I zašto homoseksualci ne bi imali pravo da sklope taj ugovor? Zbog boje svoje kože valjda...
Ej, sere mi se od nas strejtera!!!


To...

To i mene muci...

''glupo je porednjenje kad moze lidija vukicevic zasto nemogu i homoseksualci.a zasto nebi sve sexsualne inverzije bile legalizovane i drustveno priznate,npr pedofilija ,jer taj pedofil je mozda cool glasa za ldp vole ga komsije i brizan je prema deci.''

Cela pompa oko pedera i lezbejki...Neki vicu [ako njima oduzmu pravo...ja sam sledeci[
Da to je zanimljiva jedna igra, tako mozemo ici uvek napred i napred...otvarati um za dalje, Free your mind ! Dakle tom logikom stizemo da su pedofili i nekrofili takodje OK , pa i njihovi brakovi.
Perverzija nema granica...kao ni ljudski um.Pravila se mogu krsiti, ali reka zna i da poplavi.
Hm...kako je ovo zvucalo .

Braco pederi, sve vam najbolje zelim .Mislim da od Srbije previse ocekujete...oprobajte se na nekim drugim njivama. A ako ste se vezali za komsiluk, sretan vam ostanak...


bojim se da smo pobrkali loncice

ovde se na radi o inverziji, nego o jendakopravnosti!
KIss
B.


Po testamentu

moja deca, u slučaju smrti oba roditelja pripadaju na brigu i čuvanje svojim kumovima, jednom paru gej muškaraca, našim prijateljima, koji su po našem i decjem mišljenju najprilježniji, baš zato što nemaju svoju decu.
za druge gej parove ne znam, ali ovi su skroz prikladni staratelji.
Ipak, iskreno se nadam da do toga neće doći.


Dejane...

Znao sam ja da u tebi spava liberal.o)
Ali,čemu testament...mislim..


Ultra

liberal, i ne spava. Veoma je budan.
Ne znam otkuda ti drugacija ideja?


Drago, kako misliš - čemu testament?

Osim, ukoliko ti namera nije bila da kažeš da se to pitanje ne uredjuje testamentom (koji se, kako se uobičajeno pretpostavlja, odnosi na nasledjivanje imovine ... bla, bla ..)?

Krajnje je ispravno da ljudi o tako ozbiljnim stvarima razmišljaju, donesu odluku i svoju volju saopšte. U vidu testamenta ili kako je to već zakonski regulisano, a ne da žmure pred mogućnošću i prepuste sve zakonu i, kad su u pitanju deca, zakonskim starateljima, jer oni nisu blagoizvoleli da se o tome izjasne!

Užasava me to što mnogi ljudi nisu spremni i smatraju nepotrebnim i neumesnim da imaju testament i uopšte, da govore o tome šta je njihova volja u slučaju da umru, iako nemaju "godine predvidjene za umiranje", koje god da su, a granica se pomera kako se puni 40-ta, 50-ta, 60-ta ... itd! Ubedjena sam da bi se mnooogi nesporazumi izbegli i da bi život, dakle ŽIVOT onima koji su ŽIVI, bio daleko jednostavniji kad bismo za života regulisali ono što možemo, a u vezi svog eventualno neočekivanog, ali i u slučaju očekivanog "odlaska" s ovog sveta.

U svakom slučaju, ja smatram da je poželjno da roditelji ostave napismeno svoju volju u pogledu toga koga žele za zakonskog staratelja svoje dece ukoliko oboje umru (stradaju, poginu ... šta god). Naravno, računam na svest i razum roditelja, možda je to previše, ali ... računam.

To što su Dejan i njegova supruga (?) izabrali kumove, meni ne zvuči neuobičajeno, jer je i moj (kao i mog supruga) izbor pao na kumove, bliske prijatelje. A ne na babe, dede, rodjake ...
Ruku na srce, ja sam se rukovodila, pored toga kakvi su oni kao ljudi i time, kakvi su kao roditelji.
Medjutim, mogu da razumem i Dejanov rezon "baš zato što nemaju svoju decu".
I, to je više nego dobar rezon!
Jer, sada dok ovo čitam, mislim da bi mi bilo draže da naša deca, u slučaju da se nama nešto desilo, ne budu u porodici koju smo im testamentarno namenili "nasledjena deca" pored "njihove dece". Naravno, govorim o ljudima koji su nam bliski prijatelji i koje veoma dobro poznajemo.
Mi nismo imali gej par za bliske prijatelje i kumove, pa nam je izbor bio strejt par s decom.
Medjutim, uverena sam da bih 'ladno radije "videla" svoju decu s gej parom, koji dobro poznajem i u čije ljudske kvalitete verujem, nego što bih ih videla kao siročiće koji se potucaju od nemila do nedraga. A u slučaju da postoji, čak ne par, nego osoba koja je homoseksualac, a za koju smatram da je kao čovek najbolji izbor, i da želi da prihvati odgovornost (a to je stvar o kojoj se razgovara - Dejane, pitao si kumove ?) za to bih se opredelila.

A u vezi teme, Lidija je ovde savršeno sekundarna, kao i njeni prohtevi glede ishrane tokom trudnoće. Ima žena koje vole, iz nekog meni potpuno nepoznatog razloga, da paradiraju svojim "gastronomskim" (i ne samo gastronomskim) zahtevima tokom trudnoće.

Medjutim, kada je u pitanju usvajanje dece, nije li nebulozno usvajanje ograničiti iskljucivo na strejt parove?
Pa, za ime sveta, ko daje licencu ženama da radjaju decu?!!!

Ne, svaka "šuša" može da rodi dete, svaki "par" ima pravo da "rodi" dete, i niko od njih ukoliko se ne "pokaže" kao "dobar" roditelj neće završiti u zatvoru!
A mnogi "pravoverni" skotovi svakodnevno šikaniraju i maltretiraju svoju rodjenu decu.
Makar toga su novine svakodnevno pune.
Nažalost.
Da ne govorimo o onima, a koliko ih samo ima (!) koji nisu glede svoje rodjene dece prekršili zakon, a kao rodtelji su apsolutne nule! A istovremeno bi formalno mogli da ispunjavaju zakonom propisane uslove da budu usvojitelji.


gde si kejt

slabo se vidjamo. a tako smo se onomad lepo slagali.
inace, nisam se bas najbolje izrazio. prilikom odredjivanja testamenta, deca su imala puno uticaja.
Moj brat, lucijina sestra i Olga su takodje navedeni kao mogucnosti, ukoliko nesto krene naopako.

Naravno da sam pitao kumove i nemas pojma kakva je reakcija bila - cini mi se da nikada u zivotu niko nije bio toliko pocascen necim sto smo ucinili nego tada oni. potpuno neverovatno.

a trebalo je da vidis popa na krstenju kada pita - a jel kum ozenjen? a mi kao - nije. a pop: pa nek Bog da da se i kum u sreci i veselju ozeni pa da deca dobiju bracu i sestrice po kumu. :-)


Tu sam Dejane :-), nekad manje, nekad više ...

a i kad nisam u Beogradu, pratim Blog. Samo, ne postizavam da pišem :-)
Mada, sad vidim da po svoj prilici ni ne čitam dovoljno, jer blage veze nemam ko su imena koja pominješ (Olga, Lucija ...) :-))
Ipak, shvatila sam da su se, u tvom slučaju, deca pitala. I to je, po mom dubokom uverenju, više nego bitan faktor, kad deca stasaju da se mogu pitati, iako roditelji mogu o tim stvarima ramišljati, pa i dovoditi ih "u red", pre nego što deca "blage veze" imaju ... pa i pre nego što se rode.
(Ja o tome nisam razmišljala pre prve trudnoće, nego tokom druge, dakle, kad sam imala dete i očekivala drugo).

No, da ne trolujemo temu :-)

Svako dobro

:-)


Katie...

..bilo je to više, onako violentno nabacivanje sa moje strane, nego neka primedba. To je Dejan, siguran sam razumeo, tim više što zna na kakav mentalitet aludiram.
Inače, slažem se sa tobom, da je i testament deo kulture odgovornosti. I delim najveći deo onoga što si rekla..
Respect..


2 Drago K.

ok, tnx

:-)


Nedostatak opšteg obrazovanja?!

Quote:
Pa, za ime sveta, ko daje licencu ženama da radjaju decu?!!!

Majka priroda, naravno ...


licenca=dozvola

ne treba mesati licencu (daklem dozvolu) sa (tehnickom) izvodljivoscu samog cina (tj. biti majka)

Majka Priroda (da ne budemo suvise strogi prema njoj) omogucila je zenama (barem vecini) da radjaju, sto ne znaci da im je dala i dozvolu.

To nije u nadleznosti Majke Prirode i ona na zalost tu dozvolu (tj. licencu) ne moze niti da da niti da oduzme.

Cinjenica je medjutim da ne bi sve zene koje mogu da rode dete ujedno to i trebale da ucine.
("Sama izvodljivost neke operacije ne treba da bude i najjaci argument za njeno izvodjenje" - Marfijev zakon)

Eno ona u Austriji sto je svoje tek rodjene sadila u saksije, ili pak ona iz juzne Srbije sto je svoje posadila po dvoristu (bila je vest na b92 da sad ne trazim link), i ima takvih primera (nazalost) jos.

To je bila poanta posta:

Quote:
Pa, za ime sveta, ko daje licencu ženama da radjaju decu?!!!


........Omaska?...........

Vase misljenje je ocigledno, ali vam se potkralo ono "strejt", zar ne? Ko je s druge strane "strejta".........?

pozdrav


queeria,

nije ti dobar primer. to sto je lidija vukicevic jela u trudnoci pesak nije za osudu niti za podsmeh. moja dobra prijateljica je kao dete od dve godine, lizala zid ,i to se objasnjavalo nedostatkom kalcijuma. organizam savrseno dobro zna sta mu nedostaje, i trazi nacina da to nadoknadi.pretpostavljam da si cuo da zene u trudnoci imaju poseban afinitet prema odredjenoj vrsti hrani.ja se na primer, nisam skidala sa paradajiza, neke pak sa krastavaca i td.
A jesam da se dozvoli homoseksualcima da usvajaju decu. Zasto da ne? Pretpostavljam da tvoji otac nije homic , sto znaci da deca ipak sama ,kasnije u zivotu opredele se za ono sto im najvishe odgovara.


Pesak nije hrana

Pesak se koristi kada se grade kuce, da se igraju deca i da kake mace!
Sto se mog tate tice neznam - mnogo se druzio sa jednim TV mehanicarem.

Boban Stojanovic


pesak

ne znam dali znas da neke zene tokom drugog stanja su sklone i korpofiliji ali samo tokom drugog stanja zato se to stanje tako i zove.


Svakako da pesak nije hrana,

nema potrebe to da naglasavas!

ali kao sto rece kapi - drugo stanje se upravo tako i zove sto dolazi do neuobicajenih potreba kad je ishrana u pitanju. hormoni su cud(es)ni i tesko ih je kontrolisati (to valjda svi znamo :)

postoji medicinska klasifikacija sta se smatra za food cravings u toku trudnoce - izmedju ostalih tu je pesak, malter, glina, stirak, brasno, kukuruzno brasno, gips ili pepeo od cigareta. to se jos zove i PICA (pika).mogao si da proveris na bilo kom pregnancy sajtu :)

a sto se tice koprofagije, nije zabelezna kao PICA i tesko mi je da poverujem u to! ako i jeste, onda je to poremecaj druge vrste i nema veze sa trudnocom.


Queeria,

pesak sadrzi minerale, i otuda je mozda trudnica koju si spomenuo, imala potrebu da ga jede . ocigledno da se kod nje radilo ili o nedostatku ili o manjku nekog od minerala.
no ,dobro, nije bitno.
mogu da zamislim kako bi izgledalo kada bi se predlog da se dozvoli homoseksualnim parovima da usvajaju decu ,stavio na razmatranje u nashem parlamentu. pa kod nas je recimo lezbejkama zabranjeno da dobrovoljno daju krv , sta dalje da diskutujemo. dno dna!


Bobane,

Neznam da li pesak i glina imaju nesto zajednicko. Pesak ima kalcijum u sebi, a glina je valjda bazna po sastavu i ponekad je potrebna organizmu. Nisam hemicar, samo se prisecam. Inace, ovde u Americi, glinu piju jer je detoksikant. Ja je koristim kao masku za lice. Mene interesuje ko je zena, Lidija....Da li je ona pevacica, glumica? Ko je ona?
Inace, nase najbolje prijateljice su dve gospodje, lezbejke po sopstvenom izboru, ili od rodjenja, nisam pitala jer me ne interesuje, a koje imaju nase puno poverenje i cija su imena na listi onih koje treba zvati ukoliko bi se bilo kome od nas nesto desilo. One su se registrovale kao par. Dosta su starije od mene, ali su od one vrste ljudi bez godina. Uzasno mi je dosadno kada neko konstantno stavlja ljude u okvire normalnosti i kategorije. Da li je brak drustvena i moralna obaveza? Da li je imati decu isto tako pod moranjem? Da li samo ljudi u braku mogu da imaju, ili usvoje decu? Ko je izmislio pravila. Rules are to be broken. Slucajno sam se rodila i slucajno imam afinitete koje imam, kako seksualne, tako i bilo koje druge.

PS: Nasla sam ovu Lidiju Vukicevic na GOOGlu. U vreme njene popularnosti nisam dolazila u Srbiju i Beograd. Sada znam ko je.


Lidija V.

Postovana Jelena,
da biste lakse razumeli otkud Lidija V. u ovom tekstu- Lidija je lepa crnka- a PLAVUSA.


Ja mislim da je pravi razlog

Ja mislim da je pravi razlog druge prirode. Umesto Lidije Vukicevic, u tekstu se mogla naci Maja Gojkovic, Ceca Raznjatovic, Sanda Raskovic-Ivic ili neko dugo politicki nepodobno zensko stvorenje. Eugenika na politickim osnovima nije postojala ni u nacistickoj Nemackoj, malo je nezgodna da se otvoreno javno propagira, pa zato zgodno dodje da se kod omrazenih kandidatkinja i kandidata za ovu proceduru nadje drugi, podesniji razlog. Postojala je praksa u nekim zemljama da se politicki neistomisljenici proglase neuracunljivim, sklone u ludaru, na sigurno mesto odakle im povratka cesto nije bilo. Na dobrom ste putu!


Confiteor

Postovana Svetlana V,
zbilja nisam imao takvu nameru kad sam pokusao da napravim vic. Pogresio sam sto sam prekrsio svoje pravilo da ne pravim viceve na racun osoba koje mi nisu simpaticne da ih ne bih, slucajno, uvredio iz podsvesne zlobe. Kako nisam u prilici da se izvinim gospodji Lidiji Vukicevic moram da se izvinim samom sebi sto sam, brzopleto reagujuci na "prvu loptu", doveo sebe u priliku da se izvinjavam.

Zahvaljujem Vam se na opravdanom ukoru.

Pozdrav, Dr M


protiv

apsolutno sam protiv zakonom dozvoljene mogucnosti da gay parovi usvajaju decu.


Mirko,

Apsolutno ne razumem kako mozete apsolutno da ne prihvatate mogucnost usvajanje dece od strane istoplonih parova. Veoma me cudi neki vasi stavovi s obzirom da cesto ali ne apsolutno pokazujete analitcki pristup raznim temam....ups...mozda baz upravo zato.
Evo jednog primera koji zakone stavlja u smesnu poziciju, veoma kontradiktornu.
Jedan par, muskarac i zena, je ziveo 30 godina u skladnom bracnom odnosu bez dece. I tako sve do jednog dana kad je zena odlucila da izadje pred muza i javnost sa svojom istinom. Naime ona se celog zivota osecala kao muskarac, sa tim se nosila pritisnuta dogmom o tome " kakav treba biti, i kako treba biti". Kad vise nije islo resila je da svoja osecanja izrekne i uradi ono sto je uvek zelela. Otisla je kod lekara i promenila pol, postala muskarac. Pre nego sto je to uradila razvela se od svog muza na njegovu inicijativu. On je po razvodu pristao da joj placa dozivotnu alimentaciju jer je na njegovu inicijativu ostavila svoju karijeru koja je bila vrlo obecavajuca ne bi li se posvetila bracnom zivotu onako kako su se onad pre 30 godina o tome dogovorili. Muz joj je placao alimentaciju sve do momenta kada je ona odlucila da promeni pol a kad je to i uradila on je sudski pokusao da ukine dalje placanje jer nije zeleo da alimentaciju placa muskarcu. Po zakonu u ovoj drzavi osoba koja promeni pol ostaje upisana u knjige onako kako je po rodjenju polno odredjena.
To joj i dalje pruza pravo na punu alimentaciju...sto je sasvim opravdano sa svake tacke gledista, i plus to joj s druge strane daje mogucnost da se sada kao muskarac ozeni muskracem ako bi to bio njen izbor...i ne bi imala nikakve zakonske prepreke jer se u knjigama vodi kao zena.
Ovim primerom sam samo htela da podkrepim cinjenicu da mnogi ljudi, vazeci heteroseksulaci, zapravo mozda to i nisu mentalno. Htedoh isto da podvucem da sex kao manifestacija licnih sklonosti ima najrazlicitije varijante koje se , ako smo realni, ne mogu staviti u konkretne kategorije dok ne ugrozava volju i zelju oba partnera. Kazem partnera i podvlacim. Pri tom ne bih nazvala partnerima,recimo, muskarce i zene koji su u regularnom hetero braku a trpe seksualni teror samo zato sto jedno od njih smatra da je upraznjavanje seksa neprikosnoveno pravo bracnog zivota...sto mnogi muskarci , vise od zena, bez trunke skrupula uzimaju zdravo za gotovo.
Inace, ja sam potpuni pristalica zakonom dozvoljene mogucnosti da gay parovi usvajaju decu....sve dok njihove psihofizicke osobine ispunjavaju kriterijume koje vaze za sve ostale.
Tvrdim i sigurna sam da se normalna i savsena osoba homoseksualne orjentacije nimalo ne razlikuje od normalne i savsene hetero osobe.


A zasto homoseksualci

ne bi mogli da budu adekvatni roditelji ili staratelji? Mislim da bi se vecina mojih homoseksualnih prijatelja daleko bolje pokazala u tom poslu nego mnogi roditelji koje poznajem. Nije roditeljstvo iskljucivo bioloska stvar. Mozda je ovaj koncept drugaciji od onog koji je drustveno prihvacen, ali zasto da ne?


A sto mama ima pishu?

mislim da nema razloga da se brinemo za egzistenciju ljudske rase tako da principijelno pitanje da li ce deca odgajana u gej sredini biti gej sa te tacke nema znacajan uticaj. da li su gej ljudi bolji ili loshiji od drugih je glupo pitanje. bas su isti kao i svi drugi. ziveo sam u parizu , imao gomilu prijatelja i prijateljica koji su bili gej i sve je bilo sjajno - bili su sjajni ljudi. isto tako sam imao i gomilu drugara i drugarica koji nisu gej.

samo jedno pitanje/misao na ovu temu:

o cijoj deci govorimo? cinjenica je da deca koja cekaju na usvajanje mogu samo profitirati bez obzira na to da li su roditelji istopolni ili ne.
da li govorimo o tome da dete rodjeno iz braka/ljubavi/greske tada hetero para zbog naglog osvescivanja jednog od njih treba da promeni sredinu - vrlo diskutabilno.


...

Quote:
o cijoj deci govorimo? cinjenica je da deca koja cekaju na usvajanje mogu samo profitirati bez obzira na to da li su roditelji istopolni ili ne.
da li govorimo o tome da dete rodjeno iz braka/ljubavi/greske tada hetero para zbog naglog osvescivanja jednog od njih treba da promeni sredinu - vrlo diskutabilno.

Govori se o deci dve gay žene, od kojih je jedna (ili obe) zatrudnela doniranom spermom nekog muškarca koji im je poznat (ili nepoznat).

A govori se i o deci dva gay muškarca koji su donirali spermu surogat majci (ili nekoj poznanici koja se svesno odlučila da "ustupi" dete) (jeste škakljivo... ali...)

A o tom naglom osvešćivanju... please! Ja sam znao da sam gay u osnovnoj školi (i pre, ali mi niko ne veruje) :) A priznao sam okolini kad sam završio srednju...


maca

jel' maca macy:
a} zato zto je siva (mejsi grej),
b) zato sto boban i decko vole soping i mejsiz im je omiljena robna kuca,
c) macy kao maci, maci, maci (srpska leksicka varijanta),
d) nesto sasvim trece (cetvrto)?


Stevie, to je urabana legenda

kada je maca bila mala i bezimena, bila je jako dosadna i stalno je skakala po nama, posebno oko 3 i 4 ujutru.
Da bi uspeli malo da odspavamo, zatvarali smo vrata od sobe, a maca je grebela i grebala i kako je imala promukao glas, podsecala nas je na Macy Gray, te dobi ima Macy.
Posle se nalsa i na jednom kalendaru, ali o tome u njenoj biografiji.
Kiss
BobaN


bjutiful

thanks for sharing.
a gde mozemo da nadjemo biJografiju? da guglujem, il' ima u nekoj enciklopediji/monografiji :->
xoxox

ps: macy u "training day" - kraljica!


mali komentar

ovo je tema koja izaziva dosta kontraverzi i zanimljivih podataka.
najpre, cini mi se da je u nasem drustvu poslednjih godina dosta ljudi pocelo da tolerise istopolne brakove. medjutim, dobar deo njih ne uvazava zahtev istopolnih parova za usvajanjem dece. po mom misljenju takav stav je nedosledan, jer ako privhatite istopolnu zajednicu kao normalnu, zasto je onda sporno da se dete razvija u normalnoj zajednici. takodje, mnoga deca koja su bez roditelja razvijaju se u razlicitim ustanovama. u toj ustanovi dete moze da ima dve vaspitacice ili dva vaspitaca sto je slicno odnosu prema roditeljima u istopolnoj zajednici. takodje da spomenem, da je u sovjetskom savezu, u skladu sa idejom o jednakosti kako je to tamo bilo shvaceno, trebalo deci pruziti iste sanse za razvitak i to se sprovelo na taj nacin sto su sva deca zivela i vaspitavala se u domovima, a mogli su da se vidjaju sa roditeljima samo povremeno. ovo je pre svega uradjeno da bi deca imala iste sanse u zivotu u pogledu materijalne obezbedjenosti. ovakva akcija se pokazala pogresnom jer se videlo da porodicno okruzenje treba detetu da pruzi pre svega ljubav, a na drugom mestu materijalnu potporu. zdrava licnost izrasta u zdravom okruzenju, a to znaci da ce mu takvo okruzenje pruziti pre svega ljubav i razumevanje


Mene samo zanima jedna jedina stvar

Kakve su sanse da dete koje ima gej par kao roditelje postane takodje gej (ne bi bio kraj sveta)??

Statisticki gledano da li mu se povecavaju sanse da prati primer roditelja ili postoji realno ocekivanje da postane (ostane) heteroseksualno?


jos malo

sto se tice statistika one su dosta nepouzdane. npr. na osnovu nekog istrazivanja (zaboravio sam kako se zove, neko ce me dopuniti) u svakom drustvu postoji 10% homoseksualnih osoba. e sada takav se podatatak apriori primenjuje na svaku zemlju, pa smo imali to da se za vreme predizborne kampanje culo da je pitanje koga ce podrzati 600 000 homoseksualnih osoba, da politicari moraju da vode racuna o tolikom broju ljudi i tako dalje. medjutim, ja nisam imao priliku da se zaista uverim da postoji 600 000 homoseksualnih osoba.
takodje ja razlikujem dve vrste homoseksualnih sklonosti. prva je deo seksualne perverzije, potreba da se ima seksualni odnos sa osobom istog pola iako ste vi u sustini tako da kazem heteroseksualac. radi se o tome da se to nista ne razlikuje od neke druge perverzije (kada govorimo o muskarcima prica o tome da analni otvor sluzi za izlaz a ne za ulaz). druga, je najjednostvnije receno odnos izmedju dvoje ljudi homoseksualaca, koji je isti kao i odnos izmedju dve heteroseksualne osobe. drugim recima, onako kako ja posmatram zenu tako npr. homoseksualac posmatra muskarca. dakle tu se ne radi samo o zelji da imate seksualni odnos sa osobom istog pola vec taj odnos podrazumeva sve ono sto postoji izmedju heteroseksualnog para.
e sada jos jedna stvar. koja je sansa bila da ja postanem heteroseksualac s`obzirom da su moji roditelji takvi. pazite ne znam nikog ko je gledao seksualni odnos izmedju svojih roditelja, pa ni neko zestoko ljubljenje da bi ga to navelo da postane heteroseksualac. ne verujem da bi se neki gay par ponasao tako ispred deteta, dakle razlicito od heteroseksualnog para. takvo dete bi postalo eventualno tolerantnije od drugih prema heteroseksualnim osobama, mada njegovo okruzenje cini i ovo drustvo u kojem postoji jedan odbojan odnos prema homoseksualcima. zato ja i inace smatram da je veca stvar za gay populaciju da organizuju gay paradu koja ce proteci normalno, nego da se legalizuju gay brakovi. zapravo legalizacija bi bila logicna posledica prihvatljivosti gay populacije u drustvu.
takodje covek je deo prirode i ne mogu ja protiv svoje prirode ako me jednostavno zene privlace. ali mislim da moja potreba za upraznjavanjem neke perverzije ili neke nastranosti moze da bude izazvana ukoliko ste u takvom okruzenju, ukoliko vam je to dostupno (internet, neka uza grupa ljudi...). hocu da kazem da na primer promiskuitet ne mora da bude samo deo necije prirode, vec je to delimicno i izazvano nekim drugim okolnostima. tako i zadovoljstvo putem nadrazivanja npr. analnog otvora moze da bude necija potreba izazvana njegovom prirodom i okruzenjem (ajde da kazemo kulturom) ali ja to jos uvek razlikujem od ``pravog`` homoseksualnog odnosa.


Nikson: "sto se tice

Nikson: "sto se tice statistika one su dosta nepouzdane. npr. na osnovu nekog istrazivanja (zaboravio sam kako se zove, neko ce me dopuniti) u svakom drustvu postoji 10% homoseksualnih osoba."

Istrazivanja govore da je procenat glupih i dosadnih ljudi neuporedivo veci.


zokster

ko te j...


mozda je bas u tome problem

mozda je bas u tome problem :)


Niksone, to je bilo

Niksone, to je bilo uopsteno, na bazi egzaktnih, pouzdanih i iskustvom proverenih cinjenica.

Hajde, razvedri se, nije sve tako crno.


Popij jednu kaficu.

Popij jednu kaficu.


Čekaj, čekaj...

Kod muškaraca je analni otvor samo za izlaz? A kod žena nije?

Koliko vidim, 99% tipova se loži kad ga "gospođa prima u pe*du" :)

Znači, žene mogu a mi ne možemo... gde je tu jednakost polova? ;)

Btw, priznajte jednom sebi da vam je glavni problem kod homoseksualnosti jedino sam seksualni čin! Ne postoji ništa drugo!
A seksualni čin je intimna stvar svake osobe u koju niko drugi nema pravo pristupa! O čemu onda pričamo?


pa moze neko treci da ima

pa moze neko treci da ima pristup u tvoj seksualni odnos :o)

to za analni otvor vazi i za zene, samo sto je ovde rec o homoseksualnim osobama. i nije tacno da je seksualni cin ``intimna stvar svake osobe u koju niko drugi nema pravo pristupa!``. sta je sa seksualnim vaspitanjem, sta je sa internetom, filmovima...
da li su neke od tih stvari pozeljne ili nepozeljne? da li sugerisu nesto ili ne? da li stvaraju neke potrebe ili ne?


Niksone.

..mra da si u febrauaru polagao porodično pravo.o)


Nikson je jos i

Nikson je jos i najzanimljiviji kad se rasprica o analnim temama.

Obratiti paznju na aristotelovski duh kategorizacije: "to za analni otvor vazi i za zene, samo sto je ovde rec o homoseksualnim osobama."


Bogami...

to je neotkriveno polje..o)


tako je. u homoseksualnom

tako je. u homoseksualnom odnosu dve zene, to ne moze da bude tema. naravno, osim ako...


osim ako shta?

osim ako shta?


u pravu si, ali prosle

u pravu si, ali prosle godine, ostalo nesto... :o)


ulaz-izlaz

Quote:

(kada govorimo o muskarcima prica o tome da analni otvor sluzi za izlaz a ne za ulaz)

pa i pisha, kako muska tako i zenska, sluzi za izlaz ekskrementa (mokrache u ovom slucaju)
pa to opet ne sprecava hetero muskarce da (koliko sam primetio) bez gadjenja stavljaju jedan svoj izlaz (tj. svoju pishu) u drugi (zenski) izlaz (tj. u njenu pishu)

Pre ce biti da je stvar u tome da u momentu dok to rade o tom otvoru ne razmisljaju kao o izlazu nego kao o ulazu.

U cemu je onda poanta?

LM. ako je nesto fizicki moguce samim tim onda nije nemoguce
(kao npr. staviti izlaz u izlaz ;-) )

shodno tome svaki otvor na ljudskom telu u koji se moze nesto umetnuti moze biti i ulaz i izlaz (cemu rigidna klasifikacija i diskriminacija nekih otvora u odnosu na druge otvore, dajmo svim otvorima jednaka prava)
:-)


sluzi i za ulaz? ne znas...?

sluzi i za ulaz? ne znas...? :o)))


Ovde bi..

zapravo bilo dobro saznati, koliko njih u stvari zna? :))))))))


Pokusaj

Quote:

Ovde bi zapravo bilo dobro saznati, koliko njih u stvari zna? :))))))))

bas zato je i vredelo pokusati, pa ako upali - upali
:-)


......Maurice.......

to opet ne sprecava hetero muskarce da (koliko sam primetio) bez gadjenja stavljaju jedan svoj izlaz (tj. svoju pishu) u drugi (zenski) izlaz (tj. u njenu pishu)..

Mali anatomski problem, tesko cete staviti bilo sta u njenu PISU....mada, neko je pomenuo "puzice", "crvice"........

pozdrav


Nikson

Hvala na iscrpnom objasnjenju.


Ili, kakve su šanse

da dete, čija je majka radikalka i samo postane radikal?


Hm, to zavisi od toga da li

Hm, to zavisi od toga da li je u pitanju urođeni ili stečeni "afinitet"...


Pa,

deca ne moraju uvek ličiti na roditelje, a pogotovo ne moraju imati slična uverenja. Nekad liče na komšije.o)


Ili na

poštare ;) 'De si Drago, dobro veče!


... a ponekad ...

... na poštare :o)


Skoro

je objavljeno istrazivanje o nasledju gena u kojima ima primera da deca nekad ne nasledjuju nikakve gene od svojih roditelja vec ih nekako naslede od ranijih predaka skoro u potpunosti.
Skoro sam citala o jednojajcanim blizancima koji su podelili genetski materijal svojih roditelja 50% prema 50% ...tj jedna beba skroz mama druga beba skroz tata osim sto je jedna hermafrodit....pa vi sad razmisljajte...


Identicni blizanci

imaju isti genetski sastav - 100% preklapanje. To su jedine dve osobe na planeti koji imaju identican DNK materijal. Fraternal (dvojajcani) blizanci imaju preklapanje od 50% gena, isto kao i braca i sestre ne-blizanci. Ovo vazi za normalno potomstvo.
Gore opisana situacija moze biti neka genetska malformacija.
Bio je nedavno clanak u Nature-u o "semi-identical twins" bas o ovome.

Objasnjenje je da je u pitanju "himerizam". Konkretno:
Researchers have discovered a pair of twins who are identical through their mother's side, but share only half their genes on their father's side.
This chimerism phenomenon has been related to "vanishing twin" phenomenon, where an embryo or fetus dies in the womb and disintregrates, often leaving no trace, but there can be signs on the placenta. In this case there may have been a vanishing triplet, a female, whose blood and stem cells carried in the blood, mixed with her identical twin brothers' blood before she died and faded away. The sole survivor of a twin pregnancy may carry the genetic code of his or her twin in blood or other tissues. I am surprised that this eventuality was not mentioned in the report because it is a well-known cause of chimerism.


pogresna formulacija

vala od roditelja ih moraju naslediti, od koga ce drugo da ih dobiju, eventualno vajerles, wifi, sta li...

jedino ako si mislila da kod roditelja ti geni nisu bili dominantni, a kod deteta se ispostavilo da jesu


Dominantna alela,

ako postoji, je uvek dominantna, bez obzira ko je nosi. Ali, mislim da to nije objasnjenje u ovom slucaju.


Može i na..

..vodioinstalatera, samo ako ovaj zvoni tri puta.o)


Pa ...

... jedino ako je električar pre toka uradio kontrolu, onda može da zvoni kol'ko 'oće :o)


E, to se onda zove..

..nepotrebna intervencija.o)


Normalnije je ...

... imati dva oca, nego jednu majku koja jede pesak.


Normalnije je...

jesti pesak nego nositi majicu sa likom neosuđenog zločinca.Od neobičnih čovek lako slkizne ka ludačkim stvarima.


Slazem se

uz sve to ista majka je radikalka, vodi kulturno umetinicke programe u kojima se glorifukuju lik i delo KAradzica i Mladica i nadavse voli plasticno cvece!

Zena pliva izmedju ovog:

i ovog:

mene jedino ovaj spoj na groblje podseca, a vas?

Boban


Majka vadikalka,

koja jede pesak i voli veštačko cveće! Bljak!


Normalnije je..

...imati dva oca, nego misliti da ti je otadžbina majka.o)


... a kamo li ...

... da ti je Rusija majka :o)


Puno je bolje..

imati dva oca, nego imati oca i majku, a smatrati da ti je Rusija majčica..o) Može ovako?


Puno je bolje..

imati dva oca, nego imati oca i majku, a smatrati da ti je Rusija majčica, a da te pravio Brežnjev :o) Može ovako?


Može...

..ali meni bi se nekako bolje uklopio Staljin. Zbog brkova.o)


Pa kad me već prizvalo...

Zijevvvv! (alanfordovska onomatopeja zevanja)

Draga Tamara, jedva se probudih... a o onima koje je Brežnjev pravio, čuće se. Starija je savladala tek ćirilicu, a mlađa crta neke kuke i plusiće, ali kada krenu da pišu za ovi blog ima perje da leti...

Bez obzira na seksualnu orijentaciju roditelja/staratelja, mislim da je imati zatucane i primitivne roditelje mnogo ozbiljnija dečija bolest nego imati roditelje/staratelje do pre nekog vremena nesvakidašnje seksualne orijentacije.

Deca su stvorenja koja traže ljubav i uvažavanje. Naravno i usmerenje ka dobrim ciljevima. Za ispunjenje te svrhe su potrebno ljudsko biće (ili najčešće dva) svesno dobrih ciljeva, koje će se starati o deci.

Nažalost, ljucka svrha u očima zatucanih i primitivnih budućih i potonjih roditelja je veoma jednostavna, izbori se za teritoriju i naštancaj što više primitivnih boraca za teritoriju... end of cause.


Vidi ga Brežnjev :o)

E pa drago mi je da smo se upoznali. Nego, Brežnjevu, da li ti neku simpatiju gajiš prema "imenjaku", ili se to sasvim slučajno nametnulo?


Da se javim i da idem da radim...

smoriću, draga Tamara, vaskoliko čitateljstvo Bloga, akmoli se usudim objašnjenje i to...

Budući da je orginalni nosilac imena rahmetli već nekih 25 god'na, dozvoljavam si mu isto preuzeti zarad svoga pseudonima. Inače se u prirodi zovem Miroslav, ali sa pseudonimom na eklektromskim medijima delujem opako uprkos pitomoj prirodi u prirodi.


E pa ...

... Miroslave, drago mi je :o)


E stvarno

A jel pomisliste gosn kako bi se gospodja sa slike osecala kad bi nekim slucajem videla vas tekst?
Ili kako bi se osecala, recimo njena deca, da procitaju nesto od ovoga sto napisaste?


Ko...

Ko, jel' ja?


Sa moje strane...

...dubok naklon, draga Tamara.


Je l' bi

mogla da bude šurnjaja? Meni to tako šamanski zvuči.


Da..

šamanski. A šamani su vezani za Sibir.o))) Zamisli, šurnjaja sibirskog šamana u šamanskoj akciji, traži energetsku crnu rupu.
Ups, nagaziće me Ćirković zbog globalnoga zagrevanja.o)))


a, sto nam je ceca svima

a, sto nam je ceca svima srBska majka? :)


Zbog potencijala

dojenja. Ko voli plastične flašice, ups - cisterne.


Ili

da ti je Edo majka


Bobane, meni je stvar sa

Bobane, meni je stvar sa pravom istorodnih parova da usvajaju decu potpuno jasna - naravno da bi trebalo da imaju to pravo i naravno da ne postoji nijedan dokaz, ili racionalna sumnja, da su heteroseksualni parovi bolji roditelji nego sto bi to bili homoseksualni parovi.

Zabrana istorodnih brakova je jedno od najdrasticnijih krsenja ljudskih i gradjanskih prava koje se trenutno desava u onome sto zovemo demokratskim svetom. Slicno vazi i za njihovo pravo na roditeljstvo. Veliki deo populacije jednostavno je izbrisan, bez mogucnosti da ostvaruju ona prava koje drugi gradjani, zbog drugacije seksualne orijentacije, ne samo da mogu, vec ih drzava i drustvo ohrabruju u tome.

Ono sto je , ipak, po meni sporno jeste - sta rade organizacije za promociju i zastitu prava LGBT populacije u Srbiji da se ovakva situacija popravi? Ne moze za sve lose u ovoj zemlji biti kriv (samo) Kostunica ili, pak, Lidija Vukicevic :) Sta rade LGBT NVO da se konacno pokrene javna rasprava o legalizaciji istorodnih zajednica? Neko ce reci da "nije vreme za to" i da Srbija ima "preccih prioriteta", ali to su u stvari tvrdnje kojima se direktno zalaze za diskriminaciju jednog znacajnog broja stanovnistva. Zasto ne pravite partnerstva sa NVO-ima za ljudska prava? Zasto ne organizujete javne tribine i pozovete predstavnike polit. partija da se jasno izjasne o ovim pitanjima? Pa ko zeli, neka dodje.

Mislim da su u Srbiji najugrozenije romska i LGBT populacija. Romi su poceli da se organizuju. Sta se desava sa vasim organizacijama? A onda cemo svi mi, koji pokusavamo da se borimo za jacanje liberalizma u Srbiji, biti vise nego voljni da budemo u zajednickom frontu :)


Ba, dje je tu logika?

Svuda u svetu, kod razvoda roditelja, deca se dodeljuju majci. Tako je u 99% slucajeva jer su muskarci .... bla,bla,bla, ....
E, a sada je OK da dva muskarca usvoje dete?


Srecna heteroseksualna porodica


Kuki

Ovo i nije bas tacan podatak u %...ali u osnovi zaista majke cesce dobijaju decu na staranje jer je i to deo diskriminacije zena. Naime muskarci su tradicionalno hranitelji porodice a zene tradicionalno vise brinu o realizaciji svakodnevnog zivota...to je zbog podele poslova....Posle razvoda, muskarac i dalje ima obavezu da materijalno podrzava decu i zenu a zena se brine o njima....Neki ocevi u tom slucaju cesce vidjaju i borave sa decom nego sto bi inace, neki sasvim prekinu kontakt sa njima a neki zadovolje taj momenat bliskosti na prakticniji nacin...jednom nedeljno recimo. Mnogi muskarci su jako nezadovoljni ovakvim zakonom jer su mnogi od njih uskraceni na pravo da se brinu o deci na nacin kako je to majkama omoguceno...i to je kao sto vidis samo zato sto zakoni vise postuju tradiciju a ne realnost. Tako imas situacije da razvedene zene odgajaju decu sa svojim sestrama ili majkama,bliskim rodjacima ili prijateljima cije svakodnevno prisustvo ima veci uticaj nego sto je to ocev. Seksualni naboji ili odsustvo seksualnosti...ako ona ikako moze da postoji....su tada na krajnje netradicionalni nacin prisutni u zivotu dece...pa nikom nista pred zakonom.


Quote: ali u osnovi zaista

Quote:

ali u osnovi zaista majke cesce dobijaju decu na staranje jer je i to deo diskriminacije zena.

da li ja to dobro vidim, diskriminacija ZENA?

da li ste vi ikad culi za pokret za prava muskaraca cija je glavna tema upravo diskriminacija oceva prilikom sudskih sporova o dodeli dece? maskulizam (pokret za muska prava, kao sto je feminizam pokret za zenska) veoma je jak u engleskoj. simbol im je betmen, u koga se cesto aktivisti ovog pokreta maskiraju, demonstrirajuci i privlaceci paznju javnosti na taj nacin, pri cemu su cesto hapseni.


Kuki

Ovo i nije bas tacan podatak u %...ali u osnovi zaista majke cesce dobijaju decu na staranje jer je i to deo diskriminacije zena. Naime muskarci su tradicionalno hranitelji porodice a zene tradicionalno vise brinu o realizaciji svakodnevnog zivota...to je zbog podele poslova....Posle razvoda, muskarac i dalje ima obavezu da materijalno podrzava decu i zenu a zena se brine o njima....Neki ocevi u tom slucaju cesce vidjaju i borave sa decom nego sto bi inace, neki sasvim prekinu kontakt sa njima a neki zadovolje taj momenat bliskosti na prakticniji nacin...jednom nedeljno recimo. Mnogi muskarci su jako nezadovoljni ovakvim zakonom jer su mnogi od njih uskraceni na pravo da se brinu o deci na nacin kako je to majkama omoguceno...i to je kao sto vidis samo zato sto zakoni vise postuju tradiciju a ne realnost. Tako imas situacije da razvedene zene odgajaju decu sa svojim sestrama ili majkama,bliskim rodjacima ili prijateljima cije svakodnevno prisustvo ima veci uticaj nego sto je to ocev. Seksualni naboji ili odsustvo seksualnosti...ako ona ikako moze da postoji....su tada na krajnje netradicionalni nacin prisutni u zivotu dece...pa nikom nista pred zakonom.


Na žalost...

Quote:
...ali u osnovi zaista majke cesce dobijaju decu na staranje jer je i to deo diskriminacije zena...

Na žalost, tako je... Znam primer jednog momka koga je bivša žena optužila za seksualno zlostavljanje rođenog deteta :( Naravno, 5 sudskih veštaka je dokazalo suprotno, sud mu je dozvolio da viđa dete, a majka tog deteta ga ne dovodi u zakazane termine. I ona i on imaju drugi brak i drugu decu, a to jadno dete živi kod babe i dede, naravno sa njene strane.
Da ne pominjem da ne postoji sud koji bi to dete oduzeo od tih skotova :( jer, zaboga... detetu treba majka, pa makar bila krajnje destruktivna po to dete...

Onda se pitamo otkud oni silni prilozi u vestima tipa "majka ubila dete"... eto odakle...

Poz.


GayDad

Ja ću kad-tad biti tata, hteli to strejteri ili ne :) (možete samo da se grizete i puknete od muke)...

Postoji milion načina da se to izvede, a neki od tih načina uopšte nisu gadni (setite se priče o onoj stvarčici za prelivanje ćurke ;))

A upoređivanje homoseksualaca sa pedofilima je više passe :) dajte nešto novo... dosadno je više ponaosob objašnjavati šta su "consenting adults" a šta je iživljavanje nad maloletnicima i životinjama.

Hajde, strejteri, nađite neki kvalitetan argument pa da diskutujemo. Ovako je suviše prosto, samo se vrte jedni isti, 100 puta prežvakavani argumenti.

p.s.: Fantastična replika iz serije W&G kada Džek kaže Vinsovoj sestri za njihove roditelje:
"Your parents did everything right. They raised all their children gay!" :)

Kisz&Hugz


Kvalitetan argument?

Zasto uopste moram da imam argument?

Jednostavno, nikad necu podrzati tako nesto i gotovo, nemam potrebu da objasnjavam nekom zasto.

Kad pocnete da pravite i radjate decu onda cu da mozda i promenim misljenje, ovako postujem vasu privatnost iza vasih zatvorenih vrata i to je to.


Brawo

Pravi si predstavnik svoje vrste :)
Takva vam je i zemlja u kojoj živite...
A ustav vam je još lepši, sa onim krasnopisom na koricama :)


izvrstan primer,

da nema veze ( bar ne bi trebalo, u idealnom svetu) jesu li buduci usvojitelji strejt ili gej, vec koliko su zreli i podobni za vaspitanje...

' da strejteri puknu od muke', kao motiv za usvajanje, bi , na mojoj listi, momentalno diskvalifikovao podnosioca kao kandidata bilo za usvojeno bilo za biolosko potomstvo...

ima tu sad jos dilema... naravno da ce i protivnici i zagovornici ideje posezati za ekstremima kao sto su opsta mesta tipa pedofilija i muz tuce zenu...

stavr je u tome da se realno proceni situacija , sta je najbolje za dete... u kakvoj ce sredini dete da zivi.. mogu zagovornici gej usvajanja biti u pravu 101% , ali realna slika u srbiji danas je, da to dete najverovatnije ne bi odraslo srecno u drustvu koje sa predrasudama gleda na istopolne veze... bez obzira na ljubav i paznju kojom bi bilo okruzeno u takvoj porodici, susretalo bi se sa nevidjenom problemima u skoli, na ulici...


ne znam

sto bi se homoseksualnost smatrala nenormalnom pojavom kad ne ugrozava nicije zdravlje.homoseksualnost nikako ne podrazumeva prisilu na seksualni odnos tj. upotrebu partnera protiv njegove volje za zadovoljenje sopstvenih seksualnih potreba. i stvarno, nema nikakve logike homoseksualnost uporedjivati sa pedofilijom jer pedofila ima isto tako i medju heteroseksualnim osobama.sto bi rekao vuk , ne meshajmo babe i zabe.


Loše si skapirala

Quote:
' da strejteri puknu od muke', kao motiv za usvajanje, bi , na mojoj listi, momentalno diskvalifikovao podnosioca kao kandidata bilo za usvojeno bilo za biolosko potomstvo...

Pročitaj još jednom post...
Nigde nisam rekao da ću imati decu da bi strejteri pukli od muke. Rekao sam da ću imati decu a strejteri mogu samo da puknu od muke ako im se ne sviđa.
Moji razlozi za imanje potomstva su sasvim druge prirode.


ne bih rekao..

da sam lose...

jednostavno nema se vremena za detaljniju elaboraciju...

eventualna poenta koju sam imao u vidu bila bi - kakvo ce detinjstvo biti detetu u srbiji ako tate forsiraju stav '...puknite od muke..'

ako bi se uzdrzali od trijumfalnih istupa zarad dobrobiti deteta, verovatno bi dobili plus na listi


pnnb,

pa zar to nije tako srpski - "da komšije puknu od muke"? Čist tradicionalizam :)

V.


Znas sta,

Argumentscije i diskusije su potrebne da bi se neko u nesto ubedio.
Ono sto mene zulja je kada se neki borci za neka prava (homoseksualci, feministkinje, antipusaci, Muslimani, zastitnici zivotinja, vegetarijanci,...) traze, zapodevaju i ucestvuju u argumentacijama i diskusijama prvenstveno da bi sebe ubedili. A to je opet najcesce zbog personalnih iskustava.
Zivite svoj zivot, pratite svoja opredeljenja ali me ostavite na miru sa vasim argumentacijama i diskusijama. Veruj mi, dosadili ste mi vise. A jos vise su mi dosadili "pravoverni" koji pokusavaju da vas vrate na , po njihovom misljenju, "pravi put".
Jedinu podelu koju priznajem su dobri i losi ljudi.


Upravo

to i jeste ključno pitanje, zbog čega se, o usvajanju dece, ne odlučuje na osnovu toga da li je neko dobar ili loš čovek i mogući roditelj, nego na osnovu njegovih seksualnih opredeljenja, u ovom slučaju.
A o ljudima, za koje kažete da vam ih je dosta, se upravo tako mnogo i govori, zato što su im neka prava uskraćena. Kada bi, bez obzira na svoja opredeljenja, imali prava kao i svi ostali, ne bi se o njima toliko govorilo, niti bi oni za ta prava morali da se bore.


Ma ja sam

to samo rekao izazvan "fajt" stavom GayDad-a. Ne smeta mi "borba za prava" vec mi smeta nacin, tako karakteristican u "borbama" svih gore-navedenih. Naravno, politicka korektnost je definitivno na prvom mestu jer lepljenje etiketa je njihova poslednja linija odbrane.
A ponekad i prva.


Fajt stav...

Naravno da je fajt stav kad mi uskraćujete osnovna prava i nazivate me protivprirodnim...
Ti se ne bi borio za svoju decu? Hm?


Momce:)

Ja se ne bih "borio" protiv moje dece.
A ti, ako ti je do borbe, ne trosi snagu uludo vec se fokusiraj na one koji zaista treba da "prosvetlis" ili pocni od onih koji su zaista izazvali tvoj gnev.
I poslednji, dobronamerni, savet: pocni od sebe, nadji razlog ili uzrok koji te tisti i to otkloni.


btw..

..iz nekog neobjashnjivog razloga mi ne prija kada neko kaze " imam dete...decu"
Onda mozesh da kazesh i "imam choveka" (shto se prilichno ustalilo u drushtvu danas...zargon tipa "imam choveka tu i tamo"), pretpostavljam da nije potrebno da objashnjavam zbog chega to ima robovlasnichki ton !

samo primedba...


Momče?

Quote:
Zivite svoj zivot, pratite svoja opredeljenja ali me ostavite na miru sa vasim argumentacijama i diskusijama. Veruj mi, dosadili ste mi vise. A jos vise su mi dosadili "pravoverni" koji pokusavaju da vas vrate na , po njihovom misljenju, "pravi put".

A ko tebe tera da posećuješ ovakve postove? Živi svoj život, prati svoja ubeđenja i ne svraćaj na teme koje te ne zanimaju.
Ni ja se ne guram u str8 porn forume da pričam kako je to bljak i fuj.


Bez zajebancije

Kada smo vec kod str8 porno tema u Kuriru ih ima koliko hocete


Za usvajanje

Bas me briga da li je nekome bitno i moje misljenje... ali zar je bolje decu ostaviti u sirotistima ili kojekavim kolektivnim smestajima nego nekome ko ce brinuti o detetu?
Zar je bolje da dete ceka milostinju kad dodje Nova godina i dobije punu kesu iznosenih stvari od tamo nekog iz Crvenog krsta, nego da ima svoj krevetac i svoju sobu punu igracaka?
Ne kazem da je bilo kakva porodica bolja od nikakve, ali ljubav makar i jednog roditelja je bolja nego da te sa 18 izbace jer vise nisi dete....
Ja sam imala i mamu, i tatu, i ocuha i macehu, i moji poluroditelji imaju svoju decu- ma cudo jedno... pa opet mislim da to nema nikakve veze sto sam ja str8 ili gay, ili mozda bi...
Zato dragi moji geyevi- imate svu moju podrsku!


i jos nesto....

Kako bi bilo da se pre svakog zaceca izvrse testiranja na svim str8 parovima da li su pogodni za roditeljstvo?

Koji bi bio procenat prolaznosti?


Bobane (i Peđice)

ja vas podržavam i verujem da bi bili dobri roditelji.


Da,

sigurno bi bili bolji roditelji od majke koja je neki dan bacila svoju bebu kroz prozor, samo zato shto nije htela da prestane da plache! Inache je to ovde (u D) legalizovano. Dosta prominentnih lichnosti homo-opredeljenja, imaju usvojenu decu. Chak je i gradonachelnik Berlina homosexualac. Izjasnio se javno u vezi svog sexualnog opredeljenja. Znachi nije u pitanju "pricha se da je ... bla, bla".

:)


Naravno!

Quote:
sigurno bi bili bolji roditelji od majke koja je neki dan bacila svoju bebu kroz prozor, samo zato shto nije htela da prestane da plache! Inache je to ovde (u D) legalizovano. Dosta prominentnih lichnosti homo-opredeljenja, imaju usvojenu decu. Chak je i gradonachelnik Berlina homosexualac. Izjasnio se javno u vezi svog sexualnog opredeljenja. Znachi nije u pitanju "pricha se da je ... bla, bla".

Pametan svet je to odavno razumeo i uredio na ok način. Ne mogu da verujem da postoje (iz pristojnosti ne smem da kažem kakvi) ljudi koji zaista misle da je srbija poslednji bastion razuma... i kako ćemo mi da pokažemo toj sodomi i gomori i tom trulom kapitalizmu... _povrać_