Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Evidencija

Zahvaljujući spletu okolnosti ipak je sačuvan jedan primerak Evidencije ulazaka u zgradu MUP-a za dan 2. maj 2004.

Primerak sopstvene evidencije sačuvao je K.R., čuvar na službenom parkiralištu MUP-a Srbije, jer je, kao i svaki revnosni pripadnik Službe, uredno evidentirao svaku osobu koja je koristila MUP-ov službeni parking.

K.R. je upisao vremena dolaska i odlaska i marku vozila kojim se koja osoba dovezla i odvezla. Za neke je upisao napomene koje je smatrao važnima.

------------------------

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Evidencija lica i motornih vozila koja su koristila službeni parking u vremenu 02. maja 2004. od 20:30 do 03. maja 2004. u 02:45.

20:32 Jočić Dragan, pokazao služb. legitimaciju. Vozilo Audi. Sa njim jedno lice iz obezbeđenja.

20:34 Stojković Zoran, nije se legitimisao, vozilo BMW. Napomena: na levoj strani vetrobranskog stakla vidljivo oštećenje manjeg obima.

20:41 Bulatović Rade, Audi. Nije se legitimisao.

20:44 Svešteno lice Radović Risto, Mitsubishi Pajero, legitimisao se vojnom legitimacijom. Sa njim još dva sveštena lica iz obezbeđenja koja su ostala kod vozila.

20:44 Katić Gradiša, legitimisao se službenom legitimacijom. Vozilo Jugo 45.

20:46 Svešteno lice Radović Risto vratilo se iz zgrade do vozila da bi odložilo deo ličnog naoružanja. Isto je predao licima iz pratnje.

20:58 Tijanić Aleksandar i Tomić Aco. Nisu se legitimisali. Vozilo Citroen. Izneli iz prtljažnika pet velikih ovala ćevapčića i druge slične hrane i dve kese u kojima je bilo alkoholno piće. Lično sam pomogao da hrana i piće budu preneti do ulaznih vrata zgrade. Lica T.A. i T.A. su se zahvalila.

20:53 Nalić Gradimir, Lada 1200. Napomena: Lice N.G. pošto je izvršilo parkiranje vozila nije se odmah uputilo u zgradu nego je krenulo pešice ka izlazu sa parkirališta. Pomenuto lice se vratilo sa polovine puta ka izlazu i uputilo se ka zgradi. Prilikom ulaska u istu došlo je do lomljenja stakla na donjem desnom delu ulaznih vrata. Službeno lice sa portirnice je evidentiralo štetu.

20:59 Maradona Armando Diego. Nije se legitimisao ali njega sam prepoznao odma. U pratnji je bilo lice Vukičević Lidija. Vozilo Jeep Cherokee.

21:14 Vukadinović Đorđe i Antonić Slobodan. Došli taksijem. Izbio je incident kod plaćanja jer su lica V.Đ. i A.S. odbila da plate taksisti upućujući istog da se obrati Vladi Srbije koja njima pokriva sve troškove. Pošto je vozač taksi vozila insistirao da mu vožnja bude plaćena u gotovini na licu mesta, a pošto su lica koja je dovezao to odbijala vožnju je platilo službeno lice Nikitović Aleksandar koje se u međuvremenu dovezlo (u 21:16) terenskim vozilom marke Audi crnogorskih registarskih tablica. Lice N.A. je ostavilo na svom vozilu otvoren zadnji levi prozor što je evidentirano i javljeno dežurnom u zgradi.

21:29 Bećković Matija. Vozilo Vojske Srbije. Legitimisao se službenom legitimacijom. Obratio mi se, ali nisam mogao da shvatim šta mi je rekao. Zaključio sam da to nije važno za ovu belešku jer mi se nije obratio kao odgovornom licu zaduženom za bezbednost službenog parkirališta.

21:41 Smajlović Ljiljana i Vukotić Manojlo. Terensko vozilo Vojske Srbije. U pratnji su bila lica iz Vojne policije koja su ih dopratila do ulaza, i neposredno nakon toga napustila službeni parking istim vozilom.

22:07 Na parking došlo vozilo marke Toyota sa natpisom McCANN na vratima. Dva lica koja se nisu legitimisala iznela dve kutije dokumenata i ista prenela u zgradu. Lica su se neposredno nakon toga udaljila sa službenog parkinga.

22:09 Vozilo Vojske Srbije dovezlo lice Mikelić Borislava. Lice se legitimisalo službenom legitimacijom Vojske Srbije. Istim vozilom odvezli se lica Antonić Slobodan, Vukičević Lidija i jedno svešteno lice iz pratnje lica Radović Rista.

22:15 Kombi marke Iveco dovezao sedam lica romske nacionalosti koja se nisu legitmisala. Iz vozila su istovareni muzički instrumenti. Iste su pomenuta lica romske nacionalnosti unela u zgradu. Vozač kombi vozila je odneo u zgradu još hrane i pića.

22:30 Parking istovremeno napuštaju lica Jočić Dragan i Bulatović Rade.

23:07 Zgradu napušta lice Mikelić Borislav. Protestuje na parkingu što nema njegovog vojnog vozila. Sveštenik iz pratnje lica R.R. predlaže mu da igraju poker. Lice M.B. odbija i poziva taksi. Taksi stiže u 23:09 i lice M.B. napušta službeni parking.

23:13 Parking napušta lice Nikitović Aleksandar.

00:26 Parking napuštaju lica Vukadinović Đorđe, Tomić Aco i Tijanić Aleksandar.

01:12 Parking napušta lice Stojković Zoran.

01:55 Parking napušta lice Katić Gradiša.

02:45 Parking zagrljena napuštaju lica: Nalić Gradimir, Maradona Armando Diego i Radović Risto. Za njima se kreću lica romske nacionalnosti koja za to vreme sviraju.

Službenu belešku sastavio milicionar K.R.

03. maja 2004.


Prijatelju,

slatko si me nasmejao...uz sve komplimente, ovo bi sigurno pohvalio i čika Bugakov, možda bi samo uz potpis dodao "ima ženu i dvoje maloletne dece, traži jednosoban stan".
Inače, zaključujem na osnovu ove beleške, da je u tom ministarstvu puno živine.


Pod hitno pokrenuti postupak lustracije

svih koji su pomenti u ovoj belešci, izuzimajući samo milicionera KR, orkestar romske nacionalnosti i taksistu.


Cekaj

A Maradona? Nemoj njega :)


U pravu si, moja greška.

Izuzima se od lustracije. Ali ne i od detoksikacije i promene frizure.


Ne znam zašto...

...ali apsolutno verujem u ovu zabelešku revnosnog milicionara K.R.
Jedino mi je sumnjivo ovo sa Maradonom, da ga ipak nije pobrkao sa Vojom K. zbog brzine prepoznavanja i Lidije V.


Možda je to samo bio Maradonin portparol,

onaj Nemanja?


...




Koliko Nemanja iskreno voli našeg Vokoša,

i smeje se od srca svakoj njegovoj šali u pokušaju.

Okoš-Vokoš-prdne-kokoš


Prdne kokoš ...

... i dobije dve glave.


Do Maradone

sve sam poverovao??!!? Posle mi je bilo sumnivo sto lice Beckovic M. nije bilo u pratnji kceri Olje B.


Zašto? Meni to pije vodu,

tim pre što čuvar parkinga sam priznaje da Matiju ništa nije razumeo. Ni ja ga ništa ne razumem kad priča.

Olja B. je bila stalno apdejtovana SMSovima, i morala se, te noći, zadovoljiti time. Tim pre što mislim da bi se i Tijanić, usled sujete, protivio da još neko iz medija prisustvuje ekskluzivi.


Ma mozda si u pravu Krasicka

ja mislim da se ona kvalifikovala za TU ligu tek posle razgovora sa dvojicom ambasadora. Ono sa Milom su bile predkvalifikacije


Ma mozda si u pravu Krasicka

ja mislim da se ona kvalifikovala za TU ligu tek posle razgovora sa dvojicom ambasadora. Ono sa Milom su bile predkvalifikacije


Upravo tako, Logomede,

Sad nakon ovoga sa ambasadorima sigurno bi bila pozvana na takvu svetkovinu kao što je Legijina predaja. Ipak je u pitanju bio uspešan i osmišljen nastavak paradržavnog Projekta koji je započet 12. marta. To se slavi uz use, nase i podase! Međutim, samo u prisustvu proverenog kadra.

Ja znam da je to porodični biznis, i da se on nasleđuje, ali se pozicija ipak gradi polako i mukotrpno. Godinama.


Kusovče !

Šta je pisac hteo da kaže !
Otkuda ti ovaj spisak !?
Da nisi i ti na vezi kod neke ( nečije ) službe !?


protestujem protiv nepotpunog spiska!

licno sam takodje videla listu i znam i da se jedan od ovdasnjih blogera pokusao usunjati na dati skup, ali da su ga, kao nebitnog, odmah izbacili.
hteo je da kralju fudbala prenese pozdrave mutavog pretendenta, ali pomenuta jagnjeca brigada za jednog kralja zna. onog u zatvoru.
uostalom, labud je svedok.

zato, srdjane, nije u redu da podlezes propagandi o nebitnosti ovog coveka i da ga tako zaboravljas. trazim da upotpunis spisak!


Biljana, zar nebitni nije

nevozač? Možda je to razlog što nije zabeležen na prakingu? Došetao čovek pešice. Onako, kao uzgred. Da ponudi saradnju i štrpne malko sa ovala. A da li se i omasto, to će nam, možda, pokazati snimak CCTV kamera koji navodno postoji.

Ne verujem da bi Srđan preskočio bilo šta, ma koliko to nebitno bilo.

A šta je to donelo vozilo McCann-a, to te ne zanima?!


K.N. i McCann vozilo

Cuvar na parkingu MUP-a Srbije, inicijala K.R. rodjak je K.N.(blizak kompaniji MCCann). Cuvar K.R. bio je do 1998. godine samo obicni pozornik u jednom gradu na jugu Srbije. Bliske rodjacke veze sa K.N. omogucile su mu napredovanje u karijeri. K.N je svom rodjaku K.R omogucio dolazak na prestizno mesto cuvara parkinga MUP-a tako sto je '98 god zahvaljujuci svojim marketinskim sposobnostima osmislio kampanju za MUP i Vlajka Stojilkovica (priblizio ih narodu). K.N. je dao sebe u toj kampanji (i bukvalno) pa se i sam slikao u uniformi policajca (upuceni kazu da mu je taj poster toliko drag da ga jos uvek drzi na zidu). Celnici MUP-a, prezadovoljni kampanjom, izasli su u susret K.N. i prebacili njegovog rodjaka K.R. u Beograd (zgrada MUP-a).

E, sad K.R. da se oduzi svom rodjaku K.N., u noci predaje Ulemeka, pustio je na parking vozilo McCann u kome su se nalazili K.N i njegov friend (papiri koji su bili u kolima nisu toliko vazni u ovoj prici). Zadatak ove dvojice bio je da detaljno izveste svog sefa o predaji Ulemeka (da li je rekao, sta i koliko). K.N. je zamolio svog rodjaka da ih ne ubelezi pod punim imenom i prezimenom u evidenciju. K.N. je obecao svom rodjaku da ce mu se oduziti tako sto ce ga, ako bude poslusan, jednog dana zaposliti u obezbedjenju svog sefa.


Interesantna sam znati

ipak, i to oko kutija sa dokumentima što su ih uneli u zgradu.

A vama Kristina K. veliko hvala na pojašnjenju kako su se Nebitni br. 2 & 3 našli na tako važnoj, državničkoj svetkovini.


bilo bi zanimljivo

da se to razradi u neki scenario? Ako je samo ulazak bio ovako dramatican, zaplet unutra mora da je bio ludilo.


Katarina, opet gresis u vezi

Katarina, opet gresis u vezi sa Friendom... Nemam veze sa K.N. i Sh.S., smesni su mi koliko i tebi... Izdigni se malo iznad Jagodine, Katarina...


Tesko ti je, je l' da?

Quote:
Katarina, opet gresis u vezi sa Friendom... Nemam veze sa K.N. i Sh.S., smesni su mi koliko i tebi... Izdigni se malo iznad Jagodine, Katarina...

Sta te je isprovociralo da postiras ovaj nesuvisli skup reci sastavljen iz imena, toponima, inicijala, engleskih reci? Mora da je tome uzrok neka teska nesreca. Na cemu si bio kada si ovo pisao? Iako si najavio na prethodnom Srdjanovom blogu da neces vise ucestvovati u diskusijama i da ces se - posto si mlad i perspektivan - prihvatiti knjige, ti si se ocigledno prihvatio nekih teskih opijata.

Ne znam kakve ti veze imas sa mojim prethodnim postom. Ovo sa Katarina ti se vec desavalo i to je ocigledno posledica neke manije gonjenja. Ali pisanje slova KN, zatim ShS, pominjanje Jagodine i sl. su ocigledno neki novi simptomi.


Sasvim se razumemo, draga...

Sasvim se razumemo, draga... Sve je ok, ne brini...


By the way, odjavio sam se

By the way, odjavio sam se od tvog Nemanje Smigica, evo sad i od tebe, posto je medju nama sve jasno... Ali, svakako cu nastaviti da komuniciram sa duhovitim, inteligentnim, liberalnim i kulturnim ljudima kao sto su Srdjan, Drago, Jelica... By, Kristina...


Je l' bre prijatelju

kakve to traume iz detinjstva vučeš? Šta si se ti u'vatio za moje rodno mesto, pa treseš li treseš?

Ajd prošaraj malo, šta ti smeta baš Jagodina! :)

V.


Sudeci po pismenosti, nema

Sudeci po pismenosti, nema sumnje da govoris istinu o svom rodnom mestu, Vucko... Srecno!


Da, promače mi Nebitni. :)

Da, promače mi Nebitni. :) A mogao je npr. da bude u na zadnjem sedištu onom za decu kod T.A. & T.A.


Bravo, Srdjane! Maestralno...

Bravo, Srdjane!
Maestralno...


A jel su sa insturmentima iz

A jel su sa insturmentima iz vozila izneli i Svetlanu Raznatovic, poznatiju kao Ceca, estradnu umetnicu i gospodina Kristijana Golubovica, njenog prijatelja i saborca sa patriotskih mitinga, koji je, inace u bliskim prijateljskim odnosima sa slavljenikom M.U.L. Legijom?


Nisu,

ona se sama od sebe prevrnula iz auta na svoj gornji, prednji deo, povodom sila gravitacije.


A gospodin Kristijan?

A gospodin Kristijan?


NE

RAZVODNJAVAJ!


Vrlo je verovatno da je i ona bila.

Možda nije ušla preko parkinga, pa nije zabeležena?

Jer, kad realno pogledamo, pet velikih ovala hrane što su trojica jedva unela, pa to je ko za svadbu! Tu mora da je bilo još ljudi unutra, osim ovih pobrojanih.

Možda su neki ušli u zgradu pre 20:32... Možda je Sesi bila u tom odboru za doček?

Jer, nije mi realno da ovakva predaja prođe samo sa romskim orkestrom.


sjajna prichica

...kakva nebuloza,cccc....pogotovo mi se dopao deo sa taxistom gde vukadinovic/profesor f.politike i ist.filozofije/ i antonic/neznamnijakakavsvene komentator/odbijaju da plate taxisti....sramota....


Majstor i Margarita..

....bogami, do Maradone je sve zvučalo tako realno.
Za plač..


...


tamara, sister,

kako spavas od ovolikih slika?

PS: znas kome pale svece ova dvojica? nama. za opelo.


B,

ovo su rodjendanske svecice!


de si Dule !!!

šta ima, što te nema?


samo da prokomentarisem

potpuno genijalan blog. Idem nazad:)


vrati se dule, o-o-o

vrati se, dule.
vrati se duuuu u le
ooo
vrati se du u le


slazem se

samo jos da Cvele postavi isti na scenu Atelje-a. Pa to bi bila najgledanija predstava. Steta sto nema Zokija R., zamislite kakav bi on Zapisnicar bio.


Ufff, dobro je ...

... fala im, al' ja sam ateista :o)


Sveće rade

jer pada sve teži mrak.


Liturgija jeste u toku

ali nije kraj dok debela ne zapeva!

Tako da, sis, ne širi defetizam nego Kusovčevim stopama, pa na pisanje bloga! o))


Razumem!

Staraću se!


I ti da se staraš, sis, nego šta,

mada je inicijalno bilo upućeno Srbljanovićevoj.

Ti si pre neki dan dala odličan doprinos istočnom pitanju.

A Biljana, još od sage o tužnoj Erendiri i njenoj bezdušnoj baba-Vojki & pukovniku Aureliju Buendiji - nikako da nas udostoji!


Ups, izvinjavajte...

...onda se ja ponovo raspuštam.


Kako raspuštaš..o)

..od čega..o)


Drago,

ja mislila da me Krasici šalje da odmah trukujem novi blog...kad vidim ona mislila na Biljanu, pa ja mogu da lenstvujem lečka i bavim se komentarisanjem po drugim postovima.


Znaš šta...

...ja volim svuda da te vidim, ali tvoje tekstove obožavam. Hajde, daj nešto..o)


Dragi Drago,

hvala, al' ja sam pisala eno prekjuče...sad malo pauza i džakanje po komšiluku.


Ma, samo da te..

nešto pecne i isprovocira. Ne možeš ti izdržati dužu pauzu..o)


Evo na primer (samo nabacujem ideje):

razne nepravde koje se dešavaju ovoj šačici jada što je ostalo od pravih novinara.

Dovoljno je obraditi kolegu Željka Bodrožića iz "Kikindskih", i eto dobrog bloga.


Zuja je zakon

Sad kad koleg dobije kuglu oko noge i posalju ga u bukagije, mozemo ocekivati nove vesti iz mardelja? Kako straza i upravnik kuvaju puding Milanovicu. Zasto Legija kolegama iz spavaone navlaci kese na glavu? Kako Tomic Aca skorpionima dotura cevape ....


Hajde, stvarno...

..nešto onako, energetski jako.o)


ne mogu

obecala muzu da cu da budem dobra.

pa gledam da izdrzim bar sedam dana.


Pa prošlo je...

...sto godina..o)


pa kad sam obecala.

jos do sutra.


Kul...

...sreda je dobar dan.o)Optimalno blogerski...


i da bude ...

... energetska bomba :o)


Ma...

..hidrogenska, solarna..o)


Ali da menja malo,a ne da po

Ali da menja malo,a ne da po blogu znas koji je dan.
Naprimer,kao nedelja.


???

Slusa li neko sta ova prica,jaooo?


Šta, gde?!

?


U poligrafu,ona

U poligrafu,ona Kostunicina,al prodje na svu srecu.
Govori kao da prica budalama,sto i nije daleko.
Nenormalno,a nikako da stane,
e sad cu nesto pametno da kazem,ma jok.
eee


Biljana !

Boli njih kuki za tebe !


Jos su nasminkani da

Jos su nasminkani da izgledaju zalosno.
Ali naravno uvek misle na sebe,cuvaju prstice od voska,
da ne opece,da ne zaboli,
a sto mi urlamo od bolova zbog njihovog mucenja,
ma koga je to briga.

Hocemo li se ikad probuditi?

Jesam li ja lud,ili su to svi ostali?


i ti si lud, a i mi svi ostali.

samo oni nisu. ne rade nista, mnogo su vazni i svi im znamo imena.

mozes misliti kad sam bio mali, da mije neko pricao da ce cela zemlja znati kako se zovem i da ce me svakodnevno spominjati.
i to kako.


Boze me oprosti :)

Al ova dvojica imaju necastive namere sudeci po pogledima.
Predlazem da se zalozimo da se naprave vostane figure po ovim likovima sa sve upaljenim svecama i papirnim maramacicama....


Sto do Maradone :)

Pa eno ga on se izvlaci po malo iz otpisanih gde je na lecenju od hepatitisa izazvanog nekontrolisanom konzumacijom alkohola + prasici, jagnjici...


Molim vas, da li je neko obavešten

šta je to moglo doneti vozilo reklamne agencije McCann? Kakve kutije, kakva dokumenta?!


:-(

:-(


Sve dok se ne pojavise

Sve dok se ne pojavise Maradona und Kovrdzica ja mislio dokument originalan.
Sjajno.
Ali kad bolje razmisilm nije nemoguce/nezamislivo da su se svi ovi do Maradone und MUlAKAL i gostili sa sve bleh muzikom te noci...


Srđane, ne razumem zašto

Srđane, ne razumem zašto vi uopšte pišete o ovome. Pa zar nije Jočić lepo objasnio da jeste pričao sa Legijom ali o nekim nebitnim stvarima, praktično su ćaskali. Stojković je bio u zgradi ali NIJE pričao sa Legijom i on nema nikakve veze sa tim, a Tijanić, zašto bi on uopšte bio na tom mestu u to vreme? Dakle zašto uopšte pisati o tome, pa zar im vi ne verujete?


Direktno iz treceg dnevnika RTS

milicionar K.R. se uzivo javio u treci dnevnik i potvrdio glasine da je grupu trubaca romske nacionalnosti ipak predvodilo lice u šuškavoj trenerci marke Adidas, Ilić V. iz Čačka, a da je u njegovom vozilu marke Audi, sve vreme trajanja ovog skupa, sedela izvesna gospođa Fox Samanta (lice koje ne govori nas jezik)...


Primjetio sam da lice SLJ.

Primjetio sam da lice SLJ. nije napustila parking. Gdje je ostala.


I šta je radila :)

I šta je radila :)


popila dva piva..

..i priznala skupu da ima pišu, pa su je izolovali :)


Diego Armando Maradona,

sta li je on radio tamo da mi je znati? mora da je isao da zavrsi shemu...


dakle,

legija je priredio prijem u cast svog hapsenja. zaista je imao veliki razlog, jer mu je kostunica spasao zivot pruzajuci mu utociste u zatvoru.


Maradona

išao da stavi 'ladnu trajnu, što trajniju.


frizura ...

... mu još iz prošlog stoleća.


ma jok, prica se po

ma jok, prica se po argentini da ovi iz srpskog MUP-a imaju koksa boljeg nego u juznoj americi. uvoz iz albanije :)


Победимо их памећу

Молим све писце и људе од речи да одмах крену да пишу ново дело инспирисано овом белешком, биће то боље од "Живот и прикљученије војника Ивана Чонкина" и "Претедента на престо", ова земља може заувек бити инспирација свих талентованим сатиричарима и комедијашима свих врста, док грађани плачу без суза. Да ли неко зна како се може доћи до исељеничке визе за Тасманију?


I ovo

je kao smesno?


mozda ti je ovo smesnije?

 
Zašto je MUP uništio evidenciju?

4. april 2007. | 09:07 -> 10:44 | Izvor: B92

Beograd -- MUP saopštio da je uništio evidenciju ulazaka u MUP u noći predaje Milorada Ulemeka.

Povodom saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova da je evidencija o ulasku u zgradu Ministarstva na dan predaje Milorada Ulemeka, prvooptuženog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, izgubljena, JUKOM je podneo novi zahtev, u kom se od MUP-a traži zapisnik o komisijskom uništavanju evidencije.

Milan Antonijević, izvršni direktor JUKOM-a, za B92 kaže da verovatno nikada neće biti poznato ko je sve te noći zaista bio u zgradi MUP-a.

"JUKOM je dobio odgovor od MUP-a u kom se kaže da je ta dokumentacija uništena i da ne postoji dokumentacija o ulascima u zgradu MUP-a 2. maja. To je namera MUP-a i vlasti da se to zataška, da se pređe preko toga, da se taj slučaj zatvori. Nas je jedino iznenadilo to što su nam dali dokaze da je ta evidencija uništena", kaže on.

Ljubodrag Stojadinović, novinar lista Politika i bivši oficir Vojske Jugoslavije, kaže da se knjige evidencija o ulascima i izlascima iz institucija kao što su Vojska i MUP nikada ne uništavaju.

"Mora postojati veoma jak razlog zašto je to učinjeno, zašto su sakriveni podaci o tome ko je sve te noći tamo bio. Verovatno neki ljudi žele da zaštite deo svoje biografije koji je u tom slučaju možda kompromitovan. Ne znamo šta se te noći događalo, radi se o čudnoj stvari, a pretpostavljam da je MUP imao jake razloge da uništi tu dokumentaciju", kaže Stojadinović.

Povod za upućivanje zahteva jesu informacije da su u zgradi MUP-a bili šef kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović, ministri pravde i unutrašnjih poslova Zoran Stojković i Dragan Jočić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović i direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.

Od negiranja do uništenja

Od negiranja da je uopšte došlo do sastanka sa Ulemekom, preko sluzbene beleske koju je ministar policije dostavio TV B92, došlo se do informacije da je evidnecija o ulascima u zgradu MUP-a te noći zapravo uništena.

Ministar policije Dragan Jočić najpre je 3. maja 2004. izjavio da tokom predaje Ulemeka nije prekršen zakon. B92 je međutim Jočiću više desetina puta postavljao pitanje da li su tačna saznanja emisije Insajder da je Ulemek prvo doveden u njegov kabinet, u zgradi MUP-a, gde je ostao nekoliko sati.

Ministar policije je uporno ignorisao to pitanje, a B92 je prvu zvaničnu potvrdu da ta informacija jeste tačna dobio od tadašnjeg komandanta Žandarmerije Gorana Radosavljevića. Pritisnuti Radosavljevicevom izjavom funkcioneri policije pokušali su da objasne sve ono što su do tada negirali. Usledile su izjave poput one Jočićeve da Centralni zatvor ne prima tokom noći.

Dragan Jočić, jun 2005: Radilo se o čoveku koji nije običan čovek, tada je bio proglašen za vrlo opasnog čoveka.

Miroslav Milošević, načelnik Javne bezbednosti, maj 2005:Legija je doveden u službene prostorije Ministarstva, u sedište srpske policije, u Ulicu kneza Miloša 101, zato što je ta zgrada najbezbednija.

Dragan Jočić: Beznačajno je gde je bio, beznačajno s kim je pričao, beznačajno je sve ono što prethodi onom što će biti.

Ostala je tajna šta su u noći predaje ministar policije i direktor BIA  pričali sa Ulemekom. Prisiljen Zakonom o dostupnosti informacijama, na zahtev Rodoljuba Šabića i po žalbi B92, ministar policije je TV B92 dostavio službenu belešku o predaji Ulemeka.

Tako je prvi put zvanično priznao da je sastanka Jočić-Bulatović-Ulemek ipak bilo. Beleška je bila dokaz da su državni funkcioneri prekršili zakon jer su umesto u zatvoru Ulemeka posle predaje ugostili u zgradi MUP-a.

Član 226. Zakona o krivičnom postupku jasno kaže da bez odobrenja nadležnog sudije s pritvorenicima, odnosno okrivljenima, ne sme niko da razgovara, pa ni policija.

U novembru prošle godine general policije Miroslav Milošević je u emisiji Insajder prvi put javno, posle dve godine, rekao da su te noći u kabinet kod ministra policije došli i direktor RTS-a Aleksandar Tijanić i savetnik premijera Aleksandar Nikitović. Ostali mediji tada objavljuju da je u zgradi MUP-a u noći Ulemekove predaje bio i ministar pravde Zoran Stojković

Miroslav Milošević, koji je u noći predaje Ulemeka bio u zgradi MUP-a i s prvooptuženim za ubistvo premijera čekao da ministar policije stigne sa Zlatibora, rekao je da su svi dolasci te noći u zgradu MUP-a evidentirani i zvanično zavedeni.


Nazalost zivimo

pisanja Efraima Kišona...

"POMOZI SVETU NA SVOJU ŠTETU"

Samo bi ovde mogao da se menja naslov "Pomozi sebi na nashu stetu"
Odo ja po slatkish...


LOL!

...daj parce, Masa!

A i ja prvo pomislio da je beleska original, trebalo mi dva pasusa da skapiram. Lele, mozzhe (vokativ od "mozak") sta ti Srbijica radi, svasta ti deluje plauzibilno posle godina izlaganja njojzi.

Ne, daj parce, stvarno. Razlike velike biti nece.


Nije smešno,

nego je strašno, žalosno i sramotno.


Batice...

... idi na kanal Happy, tamo ima svasta nesto smesno, moja deca samo to gledaju. Nemoj da se mucis ovde ionako nista ne razumes!


Eh, vise mi je pun...

ovakvih tema! I sta sad? Da li je nekog zasvrbeo lakat zbog ove vesti, a kamoli udarila savest u glavu? Hoce li neko podneti ostavku? Lustracija!?!?! Ma dajte molim vas...i onako ce "njihovi" da kazu nesto elokventno tipa "pa sta", ovi "nasi" ce da traze ostavke, a oni "treci" ce da pozele da nema ni prvih ni drugih nego da sami vladaju...super nam je perspektiva, "ono, mis'im, gotiva"...

Kada cistite kanalizaciju to ne radite pincetom i lupom, pazljivo i polako. Pincetom i lupom se cisti Leonadrova 'Tajna Vecera', ili Mikelandjelov svod u bazilici Sv. Petra. Kanalizacija se cisti lopatama i kofama, grubo i bez obaziranja na detalje!!! Kada ce Srbija svoja govna ocistiti? 6.10.2xxx.??? Popunite ove xxx molim vas, ako imate hrabrosti da prognozirate. Ups, mozda je trebalo staviti xxxx...ko kaze da ce to biti u tekucem milenijumu?!?!

Pozdrav.


Borise,

Iz postovanja prema liku i delu Mikelandjela, moram da te ispravim. On je oslikao svod Sikstinske kapele, a projektovao kupolu katedrale Svetog Petra. Ni ona nije izgradjena po njegovom projektu (kao sto se obicno misli)nego je posle njegove smrti projekat modifikovan.

A sto se tice teme bloga, mi znamo da se ono ne potresaju mnogo oko ovakvih stvari, ali mi moramo da im pokazemo da smo tu i da ih gledamo, i da ih stalno kljuckamo u glavu.


ah bauer,

mnogo se oni uzbudjuju sto ih mi samo posmatramo. nego, malo ko je spreman da se prihvati odgovornosti i izvede narod na ulice, a bez ulice , nema smenjivanja ove vlasti . nazalost , tako je.


kapi,

ne postoji kriticna masa. A i ovi ipak nisu Milosevic ili nedajboze radikali. Toliko su tunjavi da se coveku ni ne demonstrira protiv njih. Znas ono - na takmicenju nesposobnih bi osvojili drugo mesto - zato sto su nesposobni.


bauer

Ma slazem se sa tobom , medjutim dovoljno je da se Kostunici ponudi neko iz JSO da se "pobrine" za demonstrante, i on ce pristati. Mislim , jedan je Zoran Djindjic!


PUZeca

diktatura...
Tako bi ja ovo nazvao, ali svejedno diktatura.
Ako vam treba massa za ulice, eto me :D


Hvala za

"umetnicku" ispravku! Ne bi valjalo da sirim dalje netacne informacije. :)

No, poenta je dakako u ostatku mog posta. To sto "mi" "njih" "kljucamo u glavu", "njih" ni najmanje ne potresa. U zemlji bezvlasca, kriminalaca-milionera, spaljivanja dokumentacije, nepostovanja ljudskih prava i iznad svega, u zemlji obesnosti svih njenih vlada od '45. kljucanje u glavu je bitno kao sto je vama bitno da vam se glista ispreci na putu! "Dejstvom jednog neopreznog djona, nesta gliste - osta samo mrlja!"...mi smo za njih gliste, samo sto ne mogu bas sve djonom, pa nas lepo "kulturno", nonsalantno i neobavesteno preskoce i zabole ih "ona" stvar. Radije bih da me u glavu seksa neko energican, kome se zloba vidi u svakom delu koje radi, nego ovi nazovi (kos)tunjavi, neobavesteni i ne-vlasni za bilo sta! Jer ovi to rade tako da i ne primetis.

Bio sam klinac '96.-'97. kada se protestvovalo, bio sam mlad i 05.10.2000...ali klinac-ne klinac, govorio sam da smo mi izgleda zreli za gradjanski rat! Da je takva grubost mozda neophodna da se svi zapitamo gde smo i sta radimo! Da se roditelji zapitaju ko im bije decu, a ako ne bije kakva su to deca. Da se deca zapitaju sto su im roditelji uz..bani u mozak. Da se zapitamo gde je Evropa i ceka li nas ona uopste. Da se zapitamo gde vidimo svoj zivot za 10-20 godina. To je taj nikada docekani 06.10. No, vidim ja nista od toga...pa ako to biramo onda smo (a uvek je tako) sami krivi! Niko drugi!!!

Pozdrav.


Losa ruka

Sluzbenik na parkingu je registrovao i NN lice koje se pojavilo u 22. 08h (Vozilu Fiat multipla kikindske registracije) i bez gasenja istog jedna persona je s kapuljacom na glavi usla u zgradu vlade a nedugo zatim se vratila i vozilo je napustilo parking. Iz poverljivih izvora saznajemo da je vozilo registrovano na ima JG osobu muskog spola poznatog kao Jovo Travar. Ovaj detalj je zbog svoje munjevitosti promakao mnogim ali ne i sluzbeniku na parkingu koji je nedugo zatim osetio ostar miris marihuane iz prostorija u kojim su prozori bili kipovani!!!!


Dirty,

družiš se sa Zelenovićem, priznaj?


Super.

Vraca nam se duh 1996/97.


SK JBT

JBT. STAAA je ovo? Stizem cim dodjem do daha. AU. Silji LeCarreu. Cim spremim Zeljanicu, eto mene.AU. JBT.


Zeljanicu?

Obožavam. Šta stavljaš od zelenjavo, a?


Verjetno

izključno zeleno zelenjavo.


Jelice, znajući sagovornika

nisam baš sigurna.;)


Krasici

Nema mene sledeca 3 sata, deco. Rerna ne pece sa obe strane :o). A ko oce da se upise u nauchni razgovor neka nam kaze u cemu je razlika izmedju Hashisha i Marihuane. Sav sam zbunjen. Ko oni McCartney. Po dolasku iz Indije, na pitanje lukavih novinara, rekao je otprilike: "Hihihihihihihi. Ali na sta god Vi mislili, nikada nismo fixali Hashish". Pa pitam pitanje. Seeyou soon. Walk Tall.


A to

argentinski kolačići...ja keva, ko keva, odma' mislila sad će da padne recepat za razmenu.


Bez insistiranja

Pogledati naslov "Guzvara"?


Toci drogu ispod sanka

Razlika je ogromna; sa hashishem nema iznenadjenja sa woo-om gotovo redovno!Hi hi hi hi hi hi hi


Ruzno, ali sta drugo da se ocekuje od Kusovca

Ruzno, ali sta drugo da se ocekuje od Kusovca. On ima za cilj da kao "nezavisan novinar" pljuje po ljudima s cijom se politickom opcijama se ne slaze. Na ovo mogu da se cerekaju politicki istomisljenici. Sigurno da treba isterati na cistac sta se dogodilo te veceri ali prozivka svih lica (ma koliko ili ne bila umesana ili ne) je niska i degutantna.
Da li se ovaj blog treba da sluzi kao pljuvaonica neistomisljenika LDP-ovaca i slicnih opicija?


ALO RODJACE !

Kakvi politicki neistomisljenici i ljudi sa politickim opcijama, alo ! radi se o UBICAMA U-B-I-C-A-M-A.


Nemanja Smigic

Tacno tako , u pitanju su ubice.


Nemanja, uzaman,

znam čoveka još sa studija. Izgubljen slučaj. Džaba njemu obrazlagati. Tipičan predstavnik, štono reče neko, izreke: "Najbolje se Srbi bore kad kake iz dijaSmore."

respect.


Relativnost vremena

Kako je vreme relativna stvar....Da se ovaj zamisljeni skup desio u zgradi saveznog mup-a ili rep. mup-a jedne noci 99-te jos vise bih se nasmejao. A i ovako je strasno koliko je g. Kusovac "pogodio" zivac za smeh/suze.


Pa rodjace,

Je l to po prekom sudu ubice? Suzdrzi se politikanstva, zadrtosti i prebrzog skakanja u zakljucke...


Da, zbilja zadrtost -

Da, zbilja zadrtost - siroma' gos'n Legija......


E neka sam dočekala, Tarkovski,

da se i ti MAKAR JEDNOM založiš za nečija ljudska prava.

Pa makar se taj neko zvao i masovni ubica Legija.

.

PS. Je l' to pozivaš na prezumpciju nevinosti?
PPS. Kolko trazis da uzmes drugi nick, a da mog omiljenog reditelja ostavis na miru?


Hvala na ponudi ali ne...

Drugo smisli nesto pametnije a ne neko glupo denuciranje...


Interesantno

je da se govori o nazočnosti lica u "predmetnom slučaju", osim za jednog koji se pominje posredno, koji bi trebalo da na kraju ispadnu saučesnici u ubistvu premijera. Svi su tu, policija, BIA, vojska i mediji. Klasična teorija zavere za koju nikada neće biti skupljeni valjani dokazi. Ja zapravo i verujem u tu zaveru samo mi nije jasno šta im je trebao taj party kod gosp. Jočića sa legijom kao ko-domaćinom. To bi onako, od prilike, trebalo da bude, ubica se vraća na mesto događaja. Malo, verovatno, pa nisu oni baš toliko ludi, ili im je možda dosadilo da budu u ilegali. U svakom slučaju ova ujdurma svakako proizvodi pozitivne političke poene za ostale. Samo ostaše oni i dalje tu gde jesu. Neki će promeniti ministarstvo a neki ni to.


Guzvara

Sugerisem; zelenao (!?) lagano prosuseno na proletni zraci, turiti preko predhodno zguzvane kore (u gnezda)i potopljene u mlekce. Prvi red ovako formirane mase u plehu preseci sitnim sirem pa nastaviti jos jednom. Sve turiti u predhodno zagrejanu rernu a onda ostatak zelenisa potrositi na terasi!


Ludi čoveče,

pozdravljam! ;)


kraj komentara

U toku je proba novog blog softwarea pa je ovde popustila kontrola. Zato zatvaram sve svoje blogove za komentare.

SK, 01.06.2007.