Deset razloga zašto je racionalno glasati za LDP na parlamentarnim izborima 2014.
 
Nakon što su sve republičke liste objavljene, u kontekstu drastično drugačijem u odnosu na prethodni izborni ciklus, pokušaću u deset razloga da predstavim zbog čega je racionalno glasati za LDP u na predstojećim parlamentarnim izborima. Razlozi su poređani prema mojim političkim prioritetima.
 
Nikola Parun
 
 
Zovem se Vladica Jovanović. Bavim se debatom, organizovanje zajednice, projektima, borac sam za ljudska prava, i pre svega prijatelj. Živim i radim u Srbiji, i nadam se da ću naredne dve godine provesti u Parizu, na studijama javnih politika i upravljanja, na najboljem evropskom master programu za politike i upravljanje.
 
2013-05-10 15:03:23
Budućnost| Filozofija

Dosta je bilo

Velimir Mladenovic RSS / 10.05.2013. u 16:03

 

 amfilohije_0305.jpg

 

BELGRADO-«L'Europa non dovrebbe metterci di fronte a questa scelta: o essere membri dell'Ue o riconoscere l'indipendenza del Kosovo». Tomislav Nikolic, presidente serbo, l'ha detto il giorno dell'insediamento, e lo ripete seduto sui divani bianchi del suo ufficio a Belgrado, in quest'intervista al Corriere. «Non ho cambiato idea: ho detto "se dobbiamo rinunciare al Kosovo, meglio dimenticare l'Europa" e per me vale ancora».


È alla vigilia della partenza per l'Italia, il primo Paese Ue che visiterà, e nei corridoi gira voce che voglia portare

 
2012-08-15 13:28:43
Planeta| Politika| Region

Srpske medalje ili ne?

Velimir Mladenovic RSS / 15.08.2012. u 14:28

Prvi nastup srpske ministarke sporta.

 

 

Da li nas književnost vaspitava?

  Horacijevo shvatanje književnosti I umetnosti uopšte, poznatije nam je preko njegove krilatice dulce et utile (doslovno: slatko i korisno), jasno je ilustrovao šta kasna Antika misli o ulozi umetnosti. U jednom trenutku je postojalo sasvim uobičajeno mišljenje da književno delo treba i da nas zabavi, i da nas nečemu nauči. U modernom vremenu I u modernom shvatanju književnog dela takvih tumačenja nema, a oni koji najglasnije govore o (ne)postojanju svrhe umetnosti obično se zalažu za jednu od dve krajnosti: esteticizam, l'art pour l'art

 
2013-01-04 17:48:35
Mediji

Ko sme da nas pogleda u oči?

Velimir Mladenovic RSS / 04.01.2013. u 18:48

Unutar Europske unije postoje zemlje koje poseduju državnu crkvu, postoje zemlje s većim ili manjim stupnjevima saradnje između države i religijskih zajednica (uz veće ili manje preferiranje najvećih među njima) i postoji model laičke republike, jedino, iako ne do kraja, sproveden u Francuskoj. Od Francuske revolucije, 1789., pa tokom celog 19. veka, do zakona o odvajanju crkve i države u Francuskoj, 1905., Francuska je proživljavala više prelomnih momenata koje bismo na istorijsko-institucionalistički način mogli interpretirati kao „zavisnima o (odabranom) putu".

 

 

Vest, izvor RTS

Maturant Aleksa Stanković iz Smedereva jutros je, zajedno sa još pet srpskih maturanata, dobio obaveštenje da je primljen na "Kembridž". Oni će se pridružiti sedmorici učenika Matematičke gimnazije iz Beograda, koji su jesenas primljeni na čuveni univerzitet.

Petoro srpskih maturanata položili je prijemni ispit za čuveni "Triniti koledž" Univerziteta "Kembridž", gde će se pridružiti sedmorici učenika Matematičke gimnazije u Beogradu, koji su od jeseni studenti tog prestižnog koledža.Smederevac

 

FRANCUSKA I SRBI U SFR JUGOSLAVIJI (1945-1991)

Mnogi istoričari smatraju da je pobeda na kraju Drugog svetskog rata poklonjena Francuskoj na osnovu njene prošlosti kao velike sile.1 Na kraju rata, u izmenjenim međunarodnim okolnostima, Francuska više nije predstavljala veliku silu u smislu u kome se na nju gledalo do 1940. godine. Anglo-američke armije su oslobodile Francusku i na čelu sa generalom Patonom2 razmišljale da idu na Moskvu. Sovjetska armija je držala Berlin i Istočnu Evropu. Srbija se, uz pomoć Sovjeta, oslobodila nacizma i postala jedna od federalnih jedinica

 
2012-07-31 13:15:39
Moj grad

Kakvi smo to ljudi?

Velimir Mladenovic RSS / 31.07.2012. u 14:15
Kada jednom pokucate na vrata komšiji s kesom njegovog smeća u rukama, da ga podsetite da se kese stavljaju u kontejner a ne pored, da se zemlja iz svog dvorišta ne izbacuje pored kapije tuđeg, sva je prilika da će mu biti neprijatno i da će idući put da razmisli o nečemu o čemu nas do sada, osim u porodici, niko nije učio. Nikada.

Ono što pripada društvu, pripada i meni, posebno odgovornost koju imam da to što mi pripada - zaštitim.

I posle svi govore o promenama.

Promena nema. I nikada ih neće biti.

 

Velimir Mladenovic

Velimir Mladenovic
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  27.03.2008 VIP izbora:  41 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana