2008-07-15 21:16:34

O kiklopima i drugim demonima

Miloš Šaranović RSS / 15.07.2008. u 22:16

Nerado i retko pričam i pišem o kolegama. Rado i često pričam sa njima, bar sa značajnom većinom onih sa kojima me povezuje još nešto osim puke činjenice da se bavimo istim ili sličnim poslom i koje srećem prilično redovno. Svoje kolege, pre svega one starije, pokušavam da poštujem kad god uspem da nađem razlog za tako nešto.

To skoro-pa-pravilo važi za sve, a uvek važi za one sa kojima sam nekada radio i prošao neke dobre i loše dane, prijatna putovanja, svakodnevnu nervozu, obične poslove, sjajne prilike, svađe i saradnju.

Neću ni sada puno o kolegama

 
2010-06-30 00:56:47
Sport

I, na koga je sada red?

Miloš Šaranović RSS / 30.06.2010. u 01:56

Nekako je neumesno, neprihvatljivo i skoro-pa-opasno pričati o tome ko za koga navija dok reprezentacija zemlje u kojoj živiš učestvuje u borbi za titulu prvaka sveta.

Uz poštovanje prema brojnim kritičarima koji će reći da Antićev tim i nije bio kandidat za tako nešto, tek je sada trenutak (ili je bio od 23. juna popodne) da se mirno i slobodno iznesu navijački pogledi na SP...

Da ne ulazimo u priču o tome da li je veliki Vlada Veličković veći od Pikasa jer je 'naš' ili još luđu o Teslinim nemerljivo vrednim izumima i njihovom, svakako neumesnom, poređenju

 

Na pamet mi ne pada da ulazim u polemiku sa nervoznim delom javnosti koji tvrdi da je Klemente odličan trener te da bi, zbog toga, valjalo da nastavi svoju misiju. Pripadam onom drugom delu, podjednako nervoznom, koji smatra da je to kakav je Klemente (bio) trener potpuno nebitno.

Baskijac je sedeo na klupi španske reprezentacije, deo je skoro večite tamošnje priče o slalomima kroz kvalifikacije i padovima u prvoj vožnji na svetskim ili evropskim prvenstvima... Trenirao je Atletik Bilbao, Espanjol, Betis, Tenerife, Olimpik iz Marseja, možda još nekoga, izvinjavam se što ne mogu

 
2008-08-11 16:01:32

Dobar kodeks zlata vredi

Miloš Šaranović RSS / 11.08.2008. u 17:01

Nije ovo jedini veliki grad u kojem sam bio ali jeste najveći i najkomplikovaniji. Jedan od uzroka brojnih nevolja je i Nazovimo-Ga-Kodeks-Ponašanja koji je lokalnom življu nametnula lokalna vlast. 

U najkraćim crtama, da se Kinezi ponašaju kao u par hiljada godina u kojima nisu bili domaćini Olimpijskih igara sve bi bilo lakše.

Kodeks može da se svede na jednu odredbu, ’Predstavimo se svetu kao bolji od sebe samih’, daleko od toga da sličan koncept premijerno prikazuju u Pekingu ali da je bizarno, jeste.

Da se razumemo, Kina je ozbiljna sila, tehnološki

 
2008-08-17 11:45:06

Sada se lakše diše...

Miloš Šaranović RSS / 17.08.2008. u 12:45

Dva su razloga, jedan spada u domen vremenskih prilika, poslednjih dana se nad Pekingom vidi nebo. Nije posebno interesantno ali se vidi. Dovoljno.

Drugi, nešto više ličan, su medalje Čavića i Đokovića. Potpuno interesantne. Da li i dovoljne?

Bio sam u Atini pre četiri godine, na pitanje odakle sam odgovarao sam iskreno, uostalom, bilo je i gorih situacija nego što su Igre sa skromnim rezultatima pa nisam imao problem da kažem odakle sam.

Usledilo bi kontrapitanje, šta je sa vašim košarkašima, pokušavao bih da objasnim, nije bilo lako...

Ako bi

 
2008-08-25 08:30:55

Mala igra velikih brojeva

Miloš Šaranović RSS / 25.08.2008. u 09:30

Kada se iz jednog grada na dva meseca na odmor pošalje 960 hiljada radnika jedne industrijske grane, kada najbrojnija nevladina organizacija ima 75 miliona članova a, recimo, broj mobilnog telefona ima devet cifara... jasno je da je najmnogoljudnija država sveta naj u raznim kategorijama.

Zbog Olimpijskih igara u Pekingu u tom gradu obustavljena je izgradnja novih zgrada, skoro milion građevinaca je na prinudnom odmoru, komunistička omladina Kine, uz višedecenijske ozbiljne mere koje potencijalno članstvo svode na manji broj, ima devet puta više članova nego Srbija stanovnika.

Da

 

O utakmici Zrinjski – Partizan, igranoj prethodnog četvrtka u Mostaru, rečeno je dosta.

Aspekt jedan, sportski, lak za analizu, Partizan je za Zrinjski preozbiljna evropska ekipa i rezultat (najubedljivija Partizanova pobeda na gostovanjima u evropskim kupovima u istoriji) je sasvim realan odnos snaga.

Priča dva, geografsko-meteorološka, recimo... Mostar je pakao, kraj sveta, 46 u (nepostojećem) hladu, toliko je teško da bi turistima koji ga u solidnom broju posećuju bilo sasvim umesno vratiti deo novca.

Treći segment priče je sasvim lična ali, bojim

 
2007-12-10 15:01:09

Došlo vreme za 'apšenje?

Miloš Šaranović RSS / 10.12.2007. u 16:01

Dakle, svi znamo da su trojica funkcionera (ko li smisli takvu nesrećnu formulaciju njihovih poslova?) Crvene zvezde plus jedan činovnik FSS privedeni davanja izjava radi pa im je u istrazi spektakularno brzo pritvor produžen posle uzimanja izjava sa 48 na 720 sati...

Pojma nemam da li je baš sve tako (ne bih se kladio da znam šta znači priveden a šta uhapšen i šta je davanje iskaza a šta izjave i koja je razlika između pritvora i istražnog zatvora) ali je to otprilike skup više informacija na temu početka obračuna sa nasiljem na stadionima.

Prvi opasan znak da

 
2007-11-21 15:45:11

Ima neko da je protiv?

Miloš Šaranović RSS / 21.11.2007. u 16:45

Spreman da se ospori sve što napišem jednostavnim pitanjem 'A šta se to tebe tiče?' moram da se osvrnem na neke 'korenite promene' u segmentu društva koji mi je blizak... Prostije rečeno, Zvezda je dobila novog predsednika i Istaknuti Privrednik Toplica Spasojević je sada u 'sedlu'.

Nema načina da se prikaže 'istorijski profil' predsednika Zvezde, na tom mestu su se nalazili i 'društveno-politički' i sportski radnici, mahom istaknuti, neki sa više, neki bez iskustva u fudbalu, tehnologiju određivanja predsednika i genseka velikih ovdašnjih klubova u doba Jugoslavija (u

 
2007-09-14 10:59:45

Skolari - Miličić, meni 'X kao kuća'

Miloš Šaranović RSS / 14.09.2007. u 11:59

Felipe Skolari je čovek koji je osvojio titulu prvaka sveta sa dobrom ali ne i prejakom reprezentacijom Brazila 2002. godine, dve godine kasnije sa Portugalijom igrao finale Prvenstva Evrope i izgubio, a tri godine kasnije udario/pokušao da udari Ivicu Dragutinovića.

Ovako, siguran sam, glasi biografija brazilskog trenera iz perspektive prosečnog posetioca sportskih strana b92.neta, i nemam ništa protiv. Naći opravdanje za dripački gest kakvog bi se postideli neuporedivo manje poštovani, mlađi, gluplji i bahatiji hodači po Zemlji je nemoguće.

Skolari je svoju nemoć,

 

Miloš Šaranović

Miloš Šaranović
Datum rоđenja:  05.05.1971 Pol:  Muški Član od:  26.07.2006 VIP izbora:  39 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Korisnikova VIP lista

-

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana