2008-02-07 12:19:20

Voja je uvek bio TAJ!

Branislav Kovačević Cole RSS / 07.02.2008. u 13:19


Vidim da se sada mnogi čude potezima Vojislava Koštunice, ali on je poput Domanovićevog „Vodje“ uvek bio takav, pa sam ja začudjen otkud čudjenje? Ne znam ni sam koliko puta mu je oprošteno sve ono, što je naopako u-radio?

Sećam se te sednice predsedništva DOS-a kada je i formalno cela koalicija „morala“ da stane iza jedinstvenog kandidata....tog leta 2000-te, kada su svi predsednici partija došli, izuzev Big Voje, koji je otišao u selo, da još jednom o svemu razmisli!!! Tada je pok.premijer Djindjić „podviknuo“ Vojinom izaslaniku Zoranu Šamiju,

 

Pokajte se, pokajte se...za 50.ooo dinara!

 

Vencanje, posle pokajanja
Vencanje, posle pokajanja

„ZZZZZZZZzzzzzzzvvrrrrr...Zvvvvrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....“

Zazvoni mi telefon, oko ponoći:

-           Dobro vece....kako ste..!

-           O zdravo, nismo se poodavno čuli...Kakva je neprilika...znam da niko, bez   muke, ne zove u ovo doba?

-          Pa..jeste...da nije, ne bih te uznemiravao...

-          Kaži, ne odugovlači...

-          Pa ti znaš moju ćerku..vreme joj je za udaju

-          Mašala...pa ok, neka je sa srećom!

-          Ali ima jedan mali problem...zet mi je već bio ženjen, pa sad....

-          Pa šta ako je bio oženjen, koliko njih se razvodilo, pa ponovo...

-          Da, ali on se ženio u crkvi, pa sad...

 

Rezultati glasanja povodom donosenja odluke Skupstine grada Kragujevca da se na ulasku u grad podigne KRST!

Treba li reći da su  ĆUTALA: nadležna ministarstva, Putevi Srbije, Inspekcijske službe, gradjani KOJI nisu ni pitani!

OMERTA!

 
2009-09-19 10:55:53

Čuvajte retrovizor, trebaće nam

Branislav Kovačević Cole RSS / 19.09.2009. u 11:55

Retrovizor 2
Retrovizor 2

 

 

            Šta je retrovizor?

Jedno malo ogledalce na automobilu, sasvim sporedno, stoji sa strane, obično na vratima ili šoferšajbni. Uprkos veličini i sporednom mestu koje zauzima retrovizor može da bude jako važan, posebno ako se previdi njegova uloga!

            Na primer,  ako  želite da preteknete neko vozilo, da budete prvi u koloni, najbrži, najjači, najmoćniji, prvo pogledate u retrovizor, za svaki slučaj!

 
2007-12-09 10:59:34

Djordju Balaševiću !

Branislav Kovačević Cole RSS / 09.12.2007. u 11:59

Pa dobro gde si ti
ba
š sam ovih dana
hteo da te zovnem ?

Antologija
Antologija

Ma, jebite se, Devedesete, vas mogu jedino psovati...
Za vama niko nece žaliti niti vam stihove kovati...
Jednu ste mladost sludele, budite sretne ako vam i strofu udele...

 

Biljana Kovačević Vučo
Biljana Kovačević Vučo
Preminula Biljana Kovačević Vučo



U Beogradu je danas preminula Biljana Kovačević – Vučo, advokat i aktivista za zaštitu ljudskih prava u Srbiji. U svojoj dugoj karijeri aktivistkinje mirovnih pokreta i aktivistkinje za zaštitu ljudskih prava bila je, između ostalog, osnivač Saveta za ljudska

 
2009-02-03 10:50:56

Istinita priča - Joshua Bell !

Branislav Kovačević Cole RSS / 03.02.2009. u 11:50

   

Istinita priča - oktobar 2008.godine - Washington!

 

Joshua Bell
Joshua Bell

 

Čovek je seo na stanicu metroa u Vasingtonu. D.C i počeo da svira violinu. Bilo je hladno decembarsko jutro. Svirao je šest Bahovih komada  u  trajanju od oko 45 minuta. Za to vreme, pošto je bio radni dan, prošlo je bar hiljadu ljudi kroz stanicu, a najveći broj njih odlazeci na posao. Nakon tri minuta sredovečni čovek je primetio muzičara koji svira, usporio je, zastao na par sekundi a onda požurio da stigne, negde, na vreme.
Minut kasnije, violinista je primio prvi dolar kao napojnicu: jedna žena mu je bacila dolar u kutiju bez zastajanja, i nastavila da hoda. Nakon par minuta jedan čovek se naslonio na zid da ga sluša, ali je onda ubrzo pogledao na sat i otišao. Očito je kasnio na posao. Najviše pažnje, od svih,  pokazao je trogodišnji dečak. Majka ga je požurivala ali je dete zastalo da čuje violinistu. Majka ga je povukla i dete je nastavilo da hoda neprestano se osvrćući. Sličnu reakciju pokazalo je još nekoliko dece, ali svi roditelji, bez izuzetka, primorali su ih da nastave dalje.
   

 
2009-01-10 11:48:22

Odžačar - za sreću!

Branislav Kovačević Cole RSS / 10.01.2009. u 12:48

 

Kad je tesno u grlu!
Kad je tesno u grlu!
     

Hm, baš nas poterala ova Nova! A sve nam je lepo počelo, sa vatrometom, koncertima po trgovima i drugde, pečenjem i pucnjavom, kad nam braća Rusi, ili Ukrajinci, ili ovi naši (krivicu neka svali ko na koga hoće, po volji) zaviše slavine za gas! Bar kod nas koji smo zavisnici od gasa, a ima nas, krete čitava hajka na komšije ili rodjake koji imaju alternativno grejanje, ako već sami nemamo „smederevce“, šporete na lož ulje...Kao u ona stara dobra vremena, pod Miloševićem u vreme restrikcija svega i svačega, kad smo......al ajd sad da se toga ne prisećam!

Pošto sam poodavno svestan da živim u Srbiji i da moram da budem vazda na oprezu, setih se da u šupi (ostavi za ugalj i drva) imam nekoliko metara drva, koje sam sačuvao, kao i adekvatan kotao, na prelasku iz XX. u XXI vek.

Nikad se ne zna!

 
2009-06-15 11:44:09

Još da kleknemo i izvinimo se !

Branislav Kovačević Cole RSS / 15.06.2009. u 12:44

Ponavljanje istorije!
Ponavljanje istorije!


 

       Igrom slučaja, i ako nisam pasionirani gledalac naših tv programa, preko vikenda sam zakačio na nekoliko tv kanala, sve one koji sebe nazivaju novinarima, a bili su samo posluga diktatorskog režima Slobodana Miloševića. Muka mi je čak i da nabrojim bilo koje od tih  imena, koja su bila „samo“ ratni izveštači zaduženi da podignu kvazipatriotski adrenalin, kako bi nahvatali i mobilisali našu mladost i poslali je na neki novi „Sremski front“.  Nakon 05-tog oktobra 2000-te, stigla nam je kakva takva demokratija, počeli smo da kako - tako sredjujemo državu od svih šteta nastalih nakon decenijske vlasti bračnog para Milošević – Marković i njihovih podanika, kojih je bilo i medju novinarima. Ako već neko nije mogao da pomisli da će jednoga dana DS i SPS biti u koaliciji, pa zatim sa njima i SNS (eventualno i za sad samo na lokalu?), sa Tomom Nikolić, onda je ravnopravno  pojavljivanje tih kvazinovinara prelilo kap i onako prepune čaše. I u celoj toj tužnoj priči, neki zaista pravi borci protiv pomenutog režima, pristaju da u nekakvim popularnim emisijama, nastupaju zajedno sa njima, polemišu i daju im prostor da peru svoju nečistu savest i nečista dela. Skandalozno je da se u ime neke i nekakve demokratije daje njima bilo kakav kredibilitet, da se sa njima o bilo čemu javno debatuje,  da   ih bilo ko normalan tretira kao ravnopravne i kompetentne!!!

Može li bilo ko da se pri-seti tog medijskog mraka, pod Ministrom za informisanje, tada mladjanim Aleksandrom Vučićem, Aleksandrom  Tijanićem ili direktorom RTS-a Miloradom Vučelićem....? Može li bilo ko od nas da u to vreme zamisli dijalog suprotstaveljenih stavova, pojavljivanje opozicije ili slobodnih strelaca?

Više nego sramotno je sve ovo što se dogadja na pojedinim tv programima.

Svojevremeno, pred rat, kružio je slogan“ Mir, mir, mir niko nije kriv!“, koji i danas, po svoj prilici, postaje sve prisutniji!

Sramno spram svih stradalih, spram svih izbeglih i raseljenih, spram mladosti koja je zbog takvih napustila Srbiju, za sva vremena.

Pozivam sve koji drže do sebe, do svega što su govorili i činili, da bojkotuju svako pojavljivanje, svaku tv emisiju u kojoj se   najavljuje učešće TOG ZLA!

 
2008-03-14 11:48:01

Nova Vlada - lobiranje !

Branislav Kovačević Cole RSS / 14.03.2008. u 12:48

 

Žene napred, muškarci STOJ!

Premijerka
Premijerka
 

Nesto se mislim ovih dana oko parlamentarnih izbora, pa i oko Vlade, pa rekoh da to podelim na Blogu sa Vama...!

Elem,

Srbija je unazad dve decenije, osim časnog izuzetka, poč Zorana Djindjića, za premijere(predsednike Vlada) imala sve "rasne srpske domaćine", nakon kojih nam je

 

Branislav Kovačević Cole

Branislav Kovačević Cole
Datum rоđenja:  01.05.1953 Pol:  Muški Član od:  06.09.2006 VIP izbora:  189 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana