2008-11-19 15:05:39

Dobronamerni saveti Jeremić Vuku

queeria92 RSS / 19.11.2008. u 16:05

srpska-turska.4667.jpg 

Na zapadu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a na istoku Istanbul-Eskisehir-Afyon-Antalya.

Kao i svaki srpski džabalebaroš probudio sam oko 1pm. Švaler number 32/svake treće srede u mesecu mi je skuvao kafu i doneo u krevet. Kod staromodnih cica u krevet se „ujutru" obično donosi turska kafa, doručak, cveće i novine, a kod mene ness kafa bez pene, tableta za mršavljenje, rokovnik i laptop. Švaleru sam zakazao sledeće viđenje za 17. decembar, upisao ga u rokovnik i dozvolio mu da se udalji. Mogao sam najzad da se posvetim jutarnjoj fiskulturi, odnosno čitanju vesti i ispijanju prve „jutarnje" kafe. Prvo što mi je iskočilo kada sam otvorio B92 sajt, jeste moj omiljeni lik, najbolji od svih najboljih ministara, pobednik, Jeremić Vuk kako pokazuje Hrvatskoj da ne treba da čačka mečku, odnosno Srbiju. Čitam tako vest i od radosti mi se smeši levi brk, cakle mi oči i žiga me desni testis - što je jako dobar znak. Čitam tako i komentare na vest, te me veseli kako smo mi Srbi složan narod i zdušno podržavamo našeg ministra Jeremić Vuka. Javlja se tu i tamo neki hrvatski provokator, ali mi to dostojanstveno ignorišemo. Neki mudri komentatori savetuju našeg ministra da Hrvatsku treba tužiti i zbog genocida tokom II drugog svetskog rata, s čim se ja 100% slažem i moram još nešto da dodam.

 
2008-04-24 17:21:46

Pretukli i zapalili mladića zato što ne posti

Queeria RSS / 24.04.2008. u 18:21

Pretukli i zapalili mladića zato što ne posti

Beograd - Mladić Z.Đ. brutalno je pretučen i zatim poliven benzinom i zapaljen juče oko 19. časova u ulici Mali Leskovac u Ćalijama. Grupa huligana je zaustavila mladića na ulici i upitala ga da li posti. Na njegov odričan odgovor huligani su ga brutalno pretukli polomivši mu rebra. Nakon toga su ga polili benzinom i zapalili. Kolima Hitne pomoći mladić je prevežen u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju a zatim u bolnicu za opekotine u Zvečanskoj ulici, gde su mu konstatovali teške telesne povrede. Doktori su konstatovali da mu je spaljeno 10 posto kože i da su mu polomljena dva rebra sa leve strane. M.N.

Izvor: Blic

 

Saopštenje Koalicije za sekularnu državu

Podovom informacije objavljene u dnevnom listu Blic od 24.aprila 2008. godine pod nazivom „Pretukli i zapalili mladića zato što ne posti“, Koalicija za sekularnu državu izdaje saopštenje ja javnost:

KLEROFAŠISTIČKA POLITIKA UZELA DANAK

Koalicija za sekularnu državu najoštrije osuđuje jučerašnji napad huligana na mladića Z.Đ na Ćalijama, koji je pretučen i zapaljen nakon što je dao negativan odgovor na pitanje “da li posti?”.

 

nalepnica.11591.jpgPripadnici većine retko kad razmišljaju kako žive i kako se osećaju manjinske grupe u društvu u kome pravila diktira većina. A kada i razmišljaju retko kad obraćaju pažnju na negativna osećanja i odbacuju ih kao preterana. Nije redak slučaj kad većina trenira strogoću prema manjini, toga smo se u Srbiji makar nagledali. Najveći problem svakako jeste kada većina počinje da guši manjine i od homoseksualaca pravi heteroseksualce, od Hrvata, Bošnjaka, Mađara... pravi Srbe, od katolika, muslimana, ateista... pravi pravoslavce. Trenutno u Srbiji imamo suptilno pokrštavanje i nametanje pravoslavne vere.

U poslednje vreme smo svedoci kako je korišćenje datuma izašlo iz mode, te se umesto njih koriste veliki i mali pravoslavni praznici. Tako možemo da čujemo od raznih političara kako je, na primer, južnokorejska kompanija za proizvodnju auto-delova „Jura" do Preobraženja zaposlila nekoliko stotina radnika, da će se određeni zakoni doneti do ko zna već kog pravoslavnog praznika. Političari očigledno misle da svi građani Republike Srbije, bez obzira na verski identitet, znaju kada su ti pravoslavni praznici. To mišljenje dele i mediji, jer ne prevode te informacije za nas sa jeftinijim kartama. Mada to i ne čudi jer na tim istim medijima često možemo da čujemo da se lepo vreme očekuje sve do Đurđevdana. Da li je došlo vreme da uskoro, bez obzira da li smo katolici, muslimani, ateisti, jogi letači, nećemo moći da pratimo vesti i vremensku prognozu ako u kući nemamo pravoslavni kalendar?

 

Ove godine nagradu Osvjanje slobode koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević-Tasić" dobila je profesorka  Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović.

Nagrada "Osvajanje slobode" dodeljuje se ženi koja se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu.

Pa da vidimo kako profesorka afirmiše ljudska prava na svom Facebook profilu:

Kaže jedan moj profesor, Amerikanac, treba im to sve dati. Jer se u suprotnom gejevi mnogo više množe, sklapaju strejt brakove, pa prenose gene... Ali bez šale, pravo na brak je i pravo na usvajanje dece. Zamislite strejt dete koje živi u gej braku, gospode bože. 

 17819.jpg

Ko sve u Srbiji neće da dobije nagradu za afirmaciju ljudskih prava... 

 
2009-06-01 11:09:15

Izložba „Šminkeri"

Predrag Azdejković RSS / 01.06.2009. u 12:09

001.7553.jpgIzložba fotomontaža pod nazivom „Šminkeri" nastala je kao odgovor na sve izraženiji trend da svetski i domaći političari postaju zvezde, veće od onih estradnih i filmskih. Ali, za razliku od estradnih i filmskih zvezdi, političari nisu nimalo smešni niti zabavni. Zato je autor ove izložbe odlučio da to, uz pomoć Photoshopa promeni. Ako su već postali velike zvezde, red je da imaju i odgovarajuću (scensku) šminku. Izložba sadrži 50 fotomontaže svetskih lidera i srpskih političara, od kojih su pojedini našminkani u čast nekih velikih filmova, glumaca i pevača, kao što su Cabaret, It, Frankenstein, Joker iz filma Batman, Charlie Chaplin, What Ever Happened to Baby Jane?, Hulk, The Saw, Memoirs of a Geisha, A Clockwork Orange, Santa Claus, Josipa Lisac, Marilyn Manson...

Takođe, ovom izložbom se želi ukazati i na mali broj žena u svetskoj i srpskoj politici, zbog čeka je autor i odlučio da šminka muškarce i da na taj način feminizuje svetsku i srpsku politiku. Praveći od političara moderne i atraktivne transvestite autor je takođe želeo da ukaže i na homofobiju u pojedinim državama, kao što je to slučaj sa Iranom i Zimbabveom, čiji predsednici su se takođe našli u ovoj izložbi.

Autor izložbe je srpski gej aktivista, kao i glavni i odgovorni urednik GayEcho portala, Predrag M. Azdejković. Ideju za ovu izložbu dobio je nakon „šminkanja" srpskog političara Dragana Markovića Palme, koji je poznat srpskoj javnosti po homofobičnim izjavama.

 
2008-02-25 05:10:37

Fashion Police: Red Carpet Report

Queeria RSS / 25.02.2008. u 06:10

Zbog protivpravnog i jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova otkazana je Oscar blog žurka koju tradicionalno organizuje Srđan Mitrović. Ali uprkos međunarodnoj nepravdi Oscar je održan i Queeria je bila vredna te vam predstavlja izveštaj sa crvenog tepiha.

Prošlogodišnju dodelu Oscara pokvarila mi je voditeljka RTS-a koja je pištala i neadekvatno prevodila i komentarisala, ali ove godine moj kablovski operater nije isključio ostale kanale koji prenose dodelu, te sam je pratio bez prevoda na PRO7.

Većinu filmova koji su bili nominovani za Oscara u raznim kategorijama sam na vreme odgledao i lepo se spremio za najglamurozniju noć. Možda je nekome dodela Oscara veče kada se slavi film i filmska umetnost, ali ja bih rekao da je dodela Oscara veče kada se slavi moda i modna industrija. Bitno je koji film je dobio Oscara za najbolji film, ali bitnije je šta je koja zvezda obukla.

Imamo sreće što su svi muškarci isto obučeni te ne moramo da se mučimo da prepoznajemo šta ko nosi. Ženska moda je u centru pažnje.

Pre nego što krenemo na tradicionalnu Queeria listu Fashion Freaks i Fashion Icons moram da istaknem da je dodela Oscara bila jako dosadna – čisto smaranje.

A sada ono što ste svi čekali. Top liste najgore i najbolje odevenih zvezdi.

 
2007-07-19 00:58:49

Srećna slava blogeri

Queeria RSS / 19.07.2007. u 01:58

SlavskiKolac.514.JPGKao što mnogi od vas znaju, jer su pravi ortodoksni blogeri, danas je blogerska slava Prepodobni Sisoje Veliki. Na Saboru srpskih blogera održanom prošle godine izabrali smo Prepodobnog Sisoja Velikog za našeg sveca zaštitnika, jer želimo da pokažemo celom svetu da nismo sisali vesla.

Ove godine po prvi put organizujemo javnu proslavu naše slave i bio bi red, kao što Bog i naša Srpska Pravoslavna Crkva nalažu, da Dejan Restak, kao domaćin bloga odnese kolač ranom zorom u crkvu da se preseče. Kolač smo napravili/e mi prepodobne domaćice s bloga, Jelica Dži, Jasmina Ti, Vesna Kej Ćej i moja malenkost Peđa Em Ej.

Domaćin bloga bi takođe mogao, poštujući viševekovnu tradiciju, da pozove nekog vladiku koji je zadužen za cyber prostor da osvešta i blogoslovi ovaj naš blog i tako rastera svo ovo zlo i naopako što se na istom zapatilo.

 
2011-08-19 14:22:47
Društvo| Ljudska prava

Počelo je, počelo

Predrag Azdejković RSS / 19.08.2011. u 15:22

13886.jpg 

Kao grom iz vedra neba na dnevni red je došla Parada ponosa 2011.

Počelo je tako što je Dačić izjavio da policija neće da obezbeđuje gej paradu ako je Vlada i političke partije ne podrže. S jedne strane je to odlično jer je naterao vlast i druge stranke da se javno izjasne, ali s druge strane je loše, jer je Parada ponosa jedini događaj za koji je potrebna dozvola Vlade. Ne sećam se da je ministar Dačić tražio podršku cele Vlade za obezbeđivanja drugih skupova visokog rizika!?

Ali, brže bolje je tu skočilo drvo iz Jagodine da ponovi svoj stav, a ja sam još prošle godine odlučio da ne komentariše niti da reagujem na izjave mungosa i ostalih divljih životinja, tako da preskačem drvo i idem na našeg dragog gradonačelnika.

Samo pre nekoliko meseci je gradonačelnik podržavajuće govorio na skupu Gej strejt alijanse u Skupštini grada, da bi danas govorio protiv gej parade. Interesantno je da je LGBT populacija opet žrtveno jagnje, koje će da oseti sav gnev građana Srbije. Dragan Đilas je tim izjavama pokazao prstom na nas i ohrabrio huligane da ponovo izađu na ulicu i razbijaju grad.

 
2012-03-28 16:10:30
Sex

Vodič kroz čari gej seksa

Predrag Azdejković RSS / 28.03.2012. u 17:10

voz1.14835.jpg 

Koliko puta ste čuli da su muškarci džukele? Razlog tom epitetu je što vole seks od pozadi

Pornići su od prinčeva na belom konju, koji su se zadovoljavali vanbračnim seksom posle tri meseca držanja za ruke, napravili „muške svinje" koji od svojih partnerki očekuju da izvode razne akrobacije, perverzije i da ih redovno puštaju na zadnji ulaz. Pojedine žene razmišljaju o toj opciji, ali ih brine misao da li će ih partneri posle toga poštovati.

Ali, kad se sretnu dve gej „muške svinje" tu nema mesta za misli o poštovanju, jer obojica znaju da od poštovanja nema ništa, niti je poštovanje cilj seksa, već kvalitetan orgazam. Ali, kako ga postići.

Često imamo u gej filmovima seks scene u kojima se dvojica frajera spontano dohvate, jedan skine gaće, okrene leđa i kaže „dobro mi došao", drugi odgovara „dobro te snašao", krenu da rade radnju i sve ide k'o po loju. Žao mi je, ali to su bajke. Da bi se uživalo u analnom seksu, potrebne su pripreme.

 

Zajecar-zajecarski-srednjos_620x0.13272.jpg 

U devedeset posto slučajeva fašističke izjave počinju sa „neću da moja deca...", a deset sa „nemam ja ništa protiv, ali..."

Ovih dana aktuelno je pitanje da li smemo da kupujemo alkohol posle 22h. Ustala kuka i motika da brani osnovno ljudsko pravo na alkoholisanje. Naravno da to meni izgleda debilno i kretenski, jer ti isti sede kod kuće kad im se krše sva ostala ljudska prava, ali čim se dirnulo u alkohol i zajebanciju, eto ti kritične mase da se prave demonstracije. Tu je nešto duboko bolesno, ali svako ima pravo da sam sebi određuje prioritete u životu. Mene taj scenario zabrane prodaje alkohola posle 22h mnogo podseća na beogradsku Paradu ponosa. Reći ćete da mene sve asocira na pederluk i u pravu ste, mene zaista sve, apsolutno sve asocira na pederluk. Elem, ako hoćete da se alkoholišete to možete da radite u svoja četiri zida, jer tamo neki roditelji neće da njihova deca bla bla bla. Slično je bilo i za paradu, neću da moja deca gledaju i neka se pederišu u četiri zida. Novi Sad je pokušao da uvede sličnu zabranu, koja je ocenjena kao protivustavna, ali naše vlasti nisu imale problem da protivustavnu odluku još jednom donesu. Ko još obraća pažnju na Ustav, koji je od preambule pa nadalje smešan.

 

Predrag Azdejković

Predrag Azdejković
Datum rоđenja:  15.07.1978 Pol:  Muški Član od:  16.06.2006 VIP izbora:  482 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana