2012-04-24 10:49:29
Biz| Budućnost| IT

Rodio se lol doo!

Rade Rakocevic RSS / 24.04.2012. u 11:49

lol lol lol
lol lol lol
 

  Riješio sam da na ovom mjestu vodim dnevnik svoje društvene mreže lol, da pišem kako se razvijamo, koje probleme imamo i čemu težimo i gdje ćemo da stignemo. Ako ništa drugo, olakšaće jednog dana snimanje filma o lolu, da se ne muče scenaristi kao za "Social network" :p

  Kratak uvod: www.lol.rs je društvena mreža koju je razvila firma Inbox doo iz Beograda, gdje sam ja suvlasnik sa SInišom Rogićem po 50%. Povezujemo ljude po osnovu njihovih interesovanja, tako što se odaberu tagovi i potraži ko na lolu voli isto to. Rezultat izadje kao procenat podudaranja i koji su zajednički tagovi, možete da se dopisujete, chatujete, pravite grupe...

 

 

 Ako do sada niste bili na Adi da gledate američki fudbal, ne propustite finale srpske Superlige izmedju Vukova i Veprova iz Kragujevca. Vec godinama su ovo dva najbolja domaća tima i oni su se smjenjivali kao prvaci.

Posljednjih godina su Vukovi bili bolji, i u prvom meču ove godine su ubjedljivo dobili Veprove, ali su se oni u medjuvremenu pojačali i biće ovo opasno dobar meč!!!

 

 

 Eto, pored berze i američkog fudbala, i ovim se zanimam. Napravio sam, zajedno sa svojim partnerom u firmi Inbox doo Sinišom Rogićem, ovu socijalnu mrežu avgusta 2011. godine. Da ne bih sad smarao sa objašnjavanjima, koga zanima neka se registruje na adresu iz naslova, pa cu da odgovaram na pitanja, ako ih bude :-)

 Ovo što je ideja, je da se povezuju ljudi na osnovu svojih odabranih interesovanja. A drugo je, da smo društveno odgovorni i ne špijuniramo ljude po netu da bi prodavali to trećim licima. Ono što odaberete je ono što i mi vidimo, ništa drugo.

 

 

Ne propustite: druga najbolja utakmica sezone (najbolje je finale, koje ce opet igrati isti timovi :)) Ko voli americki fudbal, neka obavezno dodje, uzivo je fenomenalno!! Gledao sam par utakmica NFL u Londonu, pa onda CEFL i nasu ligu u Budimpesti, Novom Sadu, Kragujevcu, pratio sam reprezentaciju Srbije na prvenstvu grupe C u Austriji, ali vjerujte da je najbolji osjecaj na Adi sa Vukovima!!

O Veprovima iz Kragujevca sve najbolje, pravi ozbiljan tim, jos jedan kojim se ponosi srpski americki fudbal!!

 Pocetak je u 13h, bice jos bolje ako padne kisa :p

 
2007-11-01 23:42:25

Trend može biti tvoj prijatelj

Rade Rakocevic RSS / 02.11.2007. u 00:42

 

Indeksi Beogradske berze i cijene akcija najvećih kompanije sa naše berze su već danima u konstantnom padu. Kao krivci za taj pad ističu se Kosovo, najava izbora, panika malih akcionara i investitora, analizira se učešće stranih investitora u kupovini i prodaji, ukratko ima mnogo toga što gura cijene naniže, dok nema previše pozitivnih signala na mikro i makro nivou (npr. prodaja Robnih kuća predstavlja dobar znak). Slična situacija je i u Srpskoj i Crnoj Gori, dok Makedonija tek u posljednje vrijeme bilježi značajniji pad.

Prilikom analize kompanija, neophodno

 

 

 Sve sam rekao u naslovu, znam da je ovo vise za Twitter nego za blog, ali bice vise teksta poslije utakmice :))

 
2013-03-07 21:59:27
Biz| Ekonomija

Kao da se ništa nije desilo...

Rade Rakocevic RSS / 07.03.2013. u 22:59

U utorak, 5-og marta, Dow Jones Industrial Average, jedan od najvažnijih svjetskih berzanskih indeksa, zabilježio je najveću vrijednost u istoriji, da bi i u narednih danima nastavio rast! A prije manje od 65 mjeseci, počeo je njegov pad od 50% sa, do tada, istorijskog maksimuma. Znači, za manje od pet godina, američka berza se vratila gdje je i bila, kao da se ništa nije desilo...

DJIA 2007-2013

 
2012-11-01 19:08:53
Biz| Budućnost| IT| Zabava

lol - sad će prvi zubi...

Rade Rakocevic RSS / 01.11.2012. u 20:08

 

 Evo me opet, šest mjeseci poslije porođaja lola. Za one brojne koji ne znaju o čemu se radi, u pitanju je društvena mreza lol - www.lol.rs, a porođaj je opisan u prethodnom blogu http://blog.b92.net/text/20152/Rodio-se-lol-doo/. lol, ukratko rečeno, povezuje ljude prema interesovanjima, spajajući one koji vole iste stvari. Napravio ga je Inbox, firma iz Beograda, lokalna ideja i realizacija.

 Beba (ljudska :-) za šest mjeseci već počinje da jede ozbiljniju hranu, prepoznaje mnogo toga, već pokazuje karakter i stav. lol je, da budem iskren (a moram jer sam to obećao kad sam počeo da pišem o tome na blogu) malo, hmmm, sporiji u razvoju...

 

Pitanje koje najviše muči investitore na Beogradskoj berzi jeste da li ima svijetla na kraju tunela koji prati kretanje srpskih akcija? Jedan od važnijih faktora za izlazak iz tog tunela, koji je i ranije karakterisao domaću berzu, je veoma slaba likvidnost našeg tržišta. Čak i u najboljim berzanskim danima veoma rijetko se dešavalo da promet nekom akcijom bude veći od milion EUR dnevno (osim kada su bile u pitanju dogovorene blok transakcije). Ovih dana smo svjedoci da je ukupan dnevni promet akcijama oko tog iznosa, što u svjetskim razmjerama ukazuje na mikro tržište koje je potpuno nezanimljivo iole ozbiljnijem investitoru. Optimisti će reći da postoji likvidnost, ali na većim berzanskim cijenama, ali bez većeg prometa na trenutnim ili nižim cijenama, neće biti ni većih investitora, koji bi mogli da ponovo pokrenu tržište. Čeka se ko će prvi popustiti, prodavci ili kupci, realnije je očekivati ovi prvi.

 
2012-03-19 13:50:01
Biz| Ekonomija| Sport

Sport i berza - dvije dobre vijesti

Rade Rakocevic RSS / 19.03.2012. u 14:50

 

 Prva, Vukovi su pobijedili Zagreb u gostima u prvoj utakmici CEFL lige (regionalna liga američkog fudbala - www.european-league.com). Bilo je 7-27, dobro je za ovu ligu da su Patriote izvukle častan poraz, prije tri godine bilo je 42 poena razlike za Vukove! Idemo dalje, sad u subotu gostuju Klek Knights na Adi, vidimo se 24. marta u 18.30h, biće sigurno odlična utakmica!

 

Rade Rakocevic

Rade Rakocevic
Datum rоđenja:  09.07.1971 Pol:  Muški Član od:  15.12.2006 VIP izbora:  19 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana