" Don't seekhappines !  Happines is like orgazam.If you think about it too much it goes away" 

 

Ne znam ni sama odakle da krenem. Ne znam ni kada je sve počelo. Verovatno od početka vremena. Laž je osnovni sastojak ljudskog života. I ne samo ljudskog – života cele planete. Laž je tipično ljudska osobina. Nisam primetila da životinje ili ne daj bože biljke lažu….mada mi je nešto sumnjiv ovaj moj mačak u vezi sa onom prevrnutom kantom za smeće ali nemam dokaza da ga optužim za nedelo.

 

Nekako mi je dato da sam vazda, na ovaj ili onaj način, svedok revolucija i kojekakvih ratova unaokolo. U svim zemljama u kojima sam živela. A živela sam u dosta njih. Ne mrdnuvši dupe iz Beograda živela sam u 4-5 različitih država koje su se smenjivale tom brzinom da je kovnica novca zaradila milione vazda štampajući kompletne nove setove novčanica sa nazivima novih država, novih pasoša i sličnih dokumenata. I kad se ceo taj tulim tamo završio ja se krenem ka Egiptu da malo dušu odmorim.  Kad, eto i ovi rešili da se bune.

 
2013-05-03 21:24:00
Društvo| Mediji| Politika

SVI RATOVI ROBERTA FISKA

Aleksandra Mitrovic RSS / 03.05.2013. u 22:24

Mnogi moji nekadašnji gosti, a sadašnji prijatelji kao i oni koji su mi prvo postal prijatelji a zatim i gosti, a ponekad i prijatelji prijatelja i prijatelji gostiju mi se veoma često obraćaju sa najavom svog dolaska. Sadržaji tih najava variraju u listi pitanja koja postavljaju ali svima su uvek zajednička pitanja koja se odnose na političku klimu i samom Egiptu a i u celom regionu. Uvek ista pitanja postavljana na raznim jezicima. Sadržaj bi se od prilike uvek svodio na isto: “Ajde, molim te mi reci šta se to u stvari ZAPRAVO događa tamo?”

 
2013-02-04 22:49:44
Religija| Život

RELIGIJA ILI MENTALNA BOLEST?

Aleksandra Mitrovic RSS / 04.02.2013. u 23:49

kill-women-arab-identity.jpg

Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi ženskom čeljadetu je da bude rođeno u šerijatskoj muslimanskoj porodici. Svakodnevno čitam, slušam, gledam i svedok sam zverskih zločina počinjenih nad ženama i ženskom decom u ovakvim  porodicama. Počinioci obično bivaju veoma blago kažnjavani a neki se uopšte ne kažnjavaju. I tako se zločini nastavljaju u nedogled. Po šerijatskom zakonu o ženskoj sudbini UVEK odlučuje muškarac u porodici. Kada je dete o njenoj sudbini odlučuje otac a kad se uda o njoj odlučuje muž. Po istom tom zakonu ubistvo devojčice ili žene se ne može kazniti smrtnom presudom.

 
2012-12-15 13:56:00
Budućnost

A ŠTA SA MOJOM FRIZUROM?

Aleksandra Mitrovic RSS / 15.12.2012. u 14:56

                              copy_zps362fa997.jpg 

Mnoge mi stvari sa ovim smakom sveta nisu jasne.  A volela bih da mi neko razjasni. Želim da ovaj put budem adekvatno pripremljena. Nadam se da će udružene snage mojih blogokolega i koleginica uspeti da mi pojasne te nedoumice.  Da se odmah razumemo! NIsam ja potpuno neiskusna sa smakovima svetova. Imala sam ih ja ranije. Ali, to su bili mali smakovi sveta koji su se uglavnom ograničavali na moje privatne svetove ili u najgorem slučaju svetove koje je delila omanja grupa individua. Nikada se nisam suočavala sa tako globalnim smakom sveta o kojem svi sada pričaju.

 

229917_399709430102174_447281670_n.jpg

Svakom svom učeniku i roniocu iopšte kojeg povedem na ronjenje prvo kažem sledeće: “poštujte more i poštujte vodu. Pokušajte da ih razumete. Pokušajte da shvatite vodu kao živo biće koje ima svoje cikluse. Svoje dobre i loše dane. I najvažnije od svega ne pokušavajte da se borite sa vodom. Taj rat je unapred izgubljen za vas. Razumite vodu i poštujte je. Voda je izvor života u svakom smislu a i mi sami smo 70% voda.

 

Šarm el Šeik je jedno totalno sumanuto mesto za živeti. Ponekad mi se čini kao da sam deo nekog socijalnog eksperimenta. Populacija  je sastavljena od svih mogućih nacija, veroispovesti, starosnih dobi i socijalnih statusa.  “Starosedeoci” su oni koji su došli ovde pre 20-ak godina a pravi starosedeoci, beduini, su potisnuti u Sinajsku pustinju. Većina Egipćana koju viđam ovde je došla skorijih godina tako da nije retkost da “beli” starosedeoci znaju više o ovom mestu nego sami Egipćani. Ovde moram da napomenem jednu važnu stvar – Beduini i Egipćani nisu isto! Do skoro niko se nije rađao u Šarmu i niko nije sahranjivan u Šarmu. Porodilišta su počela da se otvaraju poslednjih par godina a groblje još uvek nije ni u kakvom planu.

 
2012-06-03 00:08:49
Društvo| Ljudska prava| Politika| Region

SUMRAK FARAONA

Aleksandra Mitrovic RSS / 03.06.2012. u 01:08

APTOPIX_Mideast_Egypt_Mubarak_Trial_06ed6.jpg 

Uvek sam govorila i još uvek odgovorno tvrdim da je za opstanak u Egiptu potrebno imati živce jake kao sajla, lososovsku istrajnost u plivanju uzvodno i dobro razvijeni smisao za humor (pogotovu na svoj račun).

 

bad+hair.bmp Sve se nešto nakanjujem da vam ispričam sledeću priču ali svaki put me misli odvedu u drugom pravcu pa onda zaboravim…pa se ponovo setim…..pa opet nije pravi trenutak…i sve tako nešto. A evo sada su se stekli i trenutak i prilika da vam ispričam šta mi je napameti…a kad ću da postavim na blog…e, za to opet treba da se ukaže neka druga prilika i trenutak.

Možda će vam se učiniti kao trivijalna tema…ali, po mom skromnom mišljenju, i izbori su trivijalna tema pa su se svi ipak raspisali na kamaru o tome.

Prvo, ako vam se ne sviđa da izgledate kao pokisli miš svakoga dana nemojte birati posao koji je usko povezan sa satima provedenim u vodi. Ovo je priča nekoga ko ne voli da izgleda kao pokisli miš po vasceli dan.

 

Aleksandra Mitrovic

Aleksandra Mitrovic
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  18.12.2006 VIP izbora:  54 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana