cirkus

pepelinno RSS / 30.05.2009. u 15:00

Dva klovna sede na bankini. Na leđima im kamperski rančevi. U njima sve što imaju.
Cirkus, u kojem su im klinci stiskali crvene, gumene, okrugle noseve a ovi ispuštali zvukove koji su opanašali sirenu automobila, je izgoreo. 
Nedaleko od njih, žena sa bradom sedi u obližnjem restoranu i pije čaj. Prehladila se. U kamp prikolicama je bilo hladno jer vlasnik cirkusa nije imao novca da plati struju. Koristio je agregat koji je uključivao samo tokom predstava.
Trenirajući lavove za prolazak kroz zapaljeni obruč, dreser je nesmotreno srušio zapaljeni obruč. Lavovi su trenirani da to ne urade ali dreser nije. Obruč u plamenu je pao na pod prekriven slamom i vatra je proždrala ceo glavni šator, kamp-prikolice a na kraju i improvizovanu kuhinju, sve za čas.

Sinoć su svi članovi cirkusa gasili vatru ali nisu uspeli ugasiti je.  
Slon Džo, najstariji radnik cirkusa, je usrknuo surlom nekoliko litara vode iz bazena u kome su bili delfini i počeo gasiti vatru. Vatra se primicala Džou a on bi ustuknuo tek kada bi plamen bio tik ispred njegovih stopala. Hrabar je Džo ali iako veliki i snažni Afrički slonovi, kakav je Džo, imaju izvanredno osetljiva stopala. U cirkusu zvali su ga Nečujni Džo jer Afrički slonovi gaze vrlo nežno iako su teški preko 5 tona.
Msje Žake, mađioničar, trčao je uspaničen oko glavnog šatora sa kofom vode u ruci a kada su vatrogasci stigli on je prvi počeo da odmotava crevo okačeno o vartogasni kamion vičući “puštaj vodu! Puštaj!”.

Danas, svi su tužni. Stanovnici okolnih zgrada su se sjatili oko ostataka cirkusa, osmuđene vrteške i uplašenih zivotinja.
Neki pitaju, drugi kritikuju a treći jadikuju.

Vlasnik cirkusa je ispratio radnike i poželeo im sreću. Posao koji su roditelji roditelja njegovih roditelja započeli propao je u jednom satu. Tužan, bez novca, sa desetak životinja i bez hrane za njih, vlasnik cirkusa Prota Dimitrev ne ispušta telefon iz ruku. Zove zoološke vrtove, osiguravajuće kuće, prijatelje.

Klovnovi za to vreme sede na bankini i stopiraju.
Otići će u drugi grad. Možda pronađu neki drugi cirkus tamo ali je verovatnije da će već sutradan prati posuđe u nekom restoranu ili će vukljati džakove cementa po nekoj građari.

  

   
 
  

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana