Zabava kamenog doba

quallcaillis RSS / 30.05.2009. u 23:26

Poglavica jednog lepog praistorijskog plemena, čovek elegantnih, spojenih obrva i lepih, rutavih leđa, imena toliko jezivog izgovora, da bi mi, sa nasim omeksalim jezicima, poskapavali u pokusajima da ga izgovorimo, te cemo ga iz tog razloga zvati Krle, sedeo je pored svog glasnogovornika i lokalnog vrača, Mileta (ime je ponovo izmenjeno zbog lingvističkih razloga), i gledao u finu asfaltnu baru, u kojoj se, zapomažući davio nesretni sabljozubi kljunar.

"Pih, svaki dan isti program...." - prvi tišinu prekinu poglavica Krle "Svaki dan kljunari! Alo bre! Pa jel se ta gamad toliko nakotila, il ih neko namerno ubacuje, mamicu mu neandrtalsku! Eheeej, da hoće, ko u stara dobra vremena, neki mamut da zaluta u asfaltnu baru...pa da malo zaroštiljamo, proveselimo se... "

"E, al nije bilo loše ono prošle godine" - doseti se vrač Mile "Kad je onaj iz susednog plemena upao, pa kukao...siti smo se ismejali!"

"Ček, pa jel ja treba da sedim ovde, ko neki mastodont, i da čekam da se neko spotakne, ne bih li se malo nasmejao?!" dreknu Krle razjareno "Jok to! Ionako mi se bliži kampanja za reizbor na mesto poglavice...Daj da smislimo nesto dobro, bre, da se narod zabavlja...Bolje da im nečim skrenemo misli, nego da primete da nas dvojca za marendu redovno mažnjavamo plemenske zalihe...do sad sam ih uspešno lagao da su to kljunari (a i jest se gamad nakotila), al ko zna koliko će to da potraje...ako to primete..nadrljali smo!"

"Pa...imao sam ja jednu ideju" - sramežljivo će Mile

"Pričaj bre, onda, somino ranoneolitska!"

"Paaaaa... Uzmemo lepo meh od sabljozubog praseta, pa a naduvamo da bude ovaaaako okrugao" - tu Mile poče da pokazuje oblinu rukama -"pa se onda momci skupe, pa to udaraju nogama, pa probacuju između dva drveta, ili rukama ubacuju u rupu...a mi skačemi i radujemo se, ko onomad kad se nije zapalila našašuma, nego susedna! A, šta kažeš? Jel da da je ideja  baš  dobra?" - sa nadom nastavi Mile

Krle se brecnu -"Pa ti si bre totalni idiot! Ko će da gleda kako neko neško bacaka ili šutira po livadi?! O, sačuvaj me Vatro (ljudi u to vreme nisu imali razvijen koncept boga), sa kakvim ja moronima živim!"  ipak, Krle pokuša da malo stiša bes -"Ajde, molim te, reci mi da imaš nešto bolje od šutiranja iznutrica!"

 Mile pokuša - " Paaaaa... a da uhvatimo onog što najbolje imitira magare u plemenu, pa da on izabere nekoliko drugih koji će da se takmiče u njakanju, pa onda publika glasa, i ko ima najmanje glasova, njega bacamo u asfaltnu baru...A sve to zovemo "Zvezde njakanja"!!! Kako bi to bilo lepo!" - osmeh se razli vračevim naivnim licem

"Jok, teraj dalje! Ova ideja ti je još gora od prve! Dosta nam je i taj jedan što je umislio da je magare...Ubismo se ostavljajući mu seno za zimu! Još nam samo takvih nekoliko fali u plemenu, Vatro me sačuvaj!"

"Ček! Evo jedne dobre!" - razdragano će vrač - "Navatamo jedno deset-petnes' ovih, najvećih neradnika iz plemena, pa ih potrpamo sve u jednu kolibu, pa im ti naređuješ da rade svašta nešto glupo, da bi dobili hranu, a mi ostali virimo u kolibu kroz rupice, kojih ima svuda, pa oni ne mogu da se sakriju ni kada rade "no-no", ni "pu-pu", pa onda svi glasamo ko je od njih najgori, i svake nedelje tog najgoreg bacamo u vulkan!  "Koliba Velikog Poglavice" - na takvu zabavu bi narod prosto poludeo!"

"Poludeo, poludeo!" - zaklima Krle glavom - "ALI STVARNO! Jesi'l ti malo nastran, Mile, pa da viriš dok neko radi "pu-pu"...ja ne mogu da podnesem kad neko pu-puuje u istoj pecini samnom, a kamoli da gledam, skote bolesni! "Koliba Velikog Poglavice"??? A? Pa što nije "Koliba Velikog Vrača"... posle u savetu poglavica treba da pričaju da sam ja neki ludak, koji svoje podanike gleda dok rade svašta...CCCC Mile, nema leba od tebe, mnogo si izlapeo od onih biljaka kojima prizivaš duhove šume, pa se posle budališ po pećini!

"Čekaj, čekaj, Krle...evo imam jednu...daj mi poslednju šansu, Vatre ti!"

"Ajde, teraj!"

"Pa ovako, ti izmisljas pitanja, pa mi onda to poređamo ljude u krug pa ih onda pitamo ta pitanja...ko tačno odgovori dobije batak...I može da osvoji brdo bataka, al je zafrkancija što pitanja postaju sve teža, a ko pogreši, njega bacamo, jal u vulkan, jal u asfaltnu baru... To bi se zvalo kviz!" - molećivo će Mile

"Aj, da probamo" - složi se Krle

"Aj!"

"Prvo pitanje jeeeeeeeeee.......Mile, jesi li ti normalan????"

"Jesam, što???"

"Netačan odgovor!"- dreknu Krle, podižući batinu

 

Nešto kasnije, poglavica je mirno ležao pod istim onim drvetom, i uživao u programu davljenja vrača u bari. Dramsko urlikanje i bacakanje su bili za čistu desetku, a uspaničeno dozivanje mame je predstavljalo spektakularnu kulminaciju skeča.

Klasičan zabavni program, ipak, nikada ne zastareva...

 

 

 

 

Pozdrav

Života X 



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 00:05 31.05.2009

Nezgodan

ovaj praistorijski poglavica. Nikako da mu se udovolji, kao i ovim današnjim.

PS Koliko je dubok vulkan ?
quallcaillis quallcaillis 00:10 31.05.2009

Re: Nezgodan

Zavisi koji...
Veliki izbor, za svaku namenu po jedan....
A, ako se brinete da ce da se prepuni...nece...za sve ima mesta
mashha mashha 14:44 01.06.2009

:)

Smeške od tih ljudova, ccc...
A ne mogu da odolim, ovo pred kraj me podsetilo na upravo odgledan link
NNN NNN 23:17 04.06.2009

Mnogo

...ti (bre) konzrevativan ovaj poglavica.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana