Prokletstvo cipela br 38

annmay RSS / 01.06.2009. u 16:28

Neverovatno! Opet... nema broja 38.

Stojim danas pored svih kolportera u Knez Mihajlovoj, u zelji da kupim novi broj casopisa "Story", u kome su poklon baletanke pastelnih boja... trazim broj 38. Ni kod jednog nema!!!!!

Da li je moguce? Da li sve zene ovog grada nose broj 38? Ponekad mi se cini tako. Pisala sam o tome pre 3 godine u svom romanu, ali situacija se nije promenila...Ih, koliko sam puta i posle toga naisla na situaciju da eto, nema bas broja 38 za cipele koje mi se svidjaju... Ali danas... danas je dospeo casopis na ulice i sve sam brojeve videla, osim...

E, pa to vise nije fer.

 

p.s. tekst iz romana "Duet dusa":

Reklo bi se da nema razloga zaliti se na uobicajen broj cipela. Nije ni premali, deciji (35-36), pa da cesto nedostaju brojevi za sve modele, nije ni velik (40-41), pa da opet nema svih brojeva. I nije da me ne uhvati ponekad samozadovoljnost zbog idealne konfekcijske mere, zlatne sredine. Desi se. Ali se desava i suprotno - ljutnja. Ispostavi se, cesto, a i sasvim razumno, posto vecina zena nosi 38, da nastane problem jer zeljenih, zagledanih, planiranih cipela nema. Reklo bi se, laicki posmatrano, da se najvise cipela isporucuje u srednjoj velicini i da je njih najlakse naci. Nije.

Redovno nema broja 38.

Maturske cipele u baroknom (Mocart) stilu, crne, od antilop-koze, dugo cekane i prizeljkivane, providjenjem dospele u izlog radnje u Krusevcu u zimu pred moje matursko vece, dokazivale su mom tada mekom umu da postoji nesto sto cuje potajne zelje i ispunjava ih. Osvanule su u centru grada, sa pravom stiklom, snalom i resama. Medjutim, svu moju srecu da cu ih vec posle nekoliko dana kupiti i brizljivo cuvati do juna poremetila je informacija da nema mog broja. Imali su 39 (to je vecita alternativa, pored 37, ta dva broja uvek imaju). Ni dani primirivanja i pravljenja strategija nisu doneli olakasanje. I tako sam kupila ponudjeni broj 39  i na maturu otisla u njima i sa parcicima vate pri prstima. Kasnije su se nekako prilagodile, nisu bile opterecenje za nosenje, ali ostala je napuklina u idealno sagradjenoj slici, ranica, delic do potpunog zadovoljstva.

A desavalo se ponovo. Toliko da je ponekad dovodilo do pravih razocaranja. Nije bilo broja za elegantne crne cizme, providno plave japanke sa pijace, roze spenserice, nebo plave cipele od antilopa, letnje papuce sa slikom morske zvezde (bilo je, doduse, broja 37/38 (?), koji mi je bio knap i, ipak, neprihvatljiv), ravne cipele od tafta sa nasivenim tirkizima (njih sam morala da kupim, pa sam ipak uzela br.37), patike iz najsvezije kolekcije, celo leto trazene ( imali su 37,5(?)).

Nema broja.

Navracanje u radnju, trcanje po celom gradu, drugim radnjama, groznica osvaja, inat proradi - samo da se cipele nadju.

 

 p.s2 DA LI SU SVE DEVOJKE KOJE NOSE BROJ 38 DANAS U KNEZ MIHAJLOVOJ KUPILE CASOPIS STORY SA POKLONOM???

Ana Atanaskovic



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana