GRAĐANIN TIJANIĆ - USERAVANJE (3)

normalan1 RSS / 01.06.2009. u 22:32

 

 

TIJANIĆ: NISAM UZEO PARE OD CANETA
Izvor:B92

Beograd -- Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić demantovao je navode advokatskog tima Stanka Subotića Caneta da je Subotić više puta davao novac Tijaniću.

Tijanić je u pisanoj izjavi dostavljenom medijima naveo da “ni u ovom, ni u zagrobnom, ni u sledećem životu nikada nije i neće sklopiti bilokakav dogovor sa poštenim radom obogaćenim Subotićem”.

“Jedino što sam od Caneta Subotića uzeo i pošteno platio jeste moje venčano odelo 1981. godine koje je sasio u svojoj maloj radnji u jednoj beogradskoj ulici. Odlicno sašiveno. Čak bih mogao reći da mi je uspešno uzeo meru.Moj otac je umro zdrav. Doduše u 88-oj godini.” navodi Tijanić.

Tijanić dodaje da je tokom boravka u Crnoj Gori 2000. godine jedini novac koji mu je uplaćen na račun bio honorar za “dovođenje Trećeg programa crnogorske televizije do statusa najgledanijeg” i ističe da je taj posao dogovorio sa Milom Đukanovicem.

“Koliko znam moj rad je crnogorska televizija pošteno platila. Ako je, međutim, umesto televizije, moj honorar isplatio neko drugi niti ja to znam niti je to pitanje za mene” piše Tijanić u svom odgovoru.

"Advokat Stanka Subotića očigledno nema visoko misljenje o intelegenciji svog klijenta kad tvrdi da je Cane finansirao autora navodne višegodisnje medijske kam panje protiv njega" dodaje direktor RTS-a.

Tijanić dalje navodi da je pre tri četiri godine odbio ponudu predstavnika medijskog koncerna VAC Boda Homabaha da za 1.5 miliona evra godisnje preuzmem vođenje njihovih medija u Srbiji i to, kako kaže, zbog toga što je Hombah rekao da će Subotić biti garant tog dogovora.

Tijanić pita i zašto sve svoje tvrdnje Subotić nije iznosio dok je Đinđić bio živ.

“Uzaludna su nastojanja Subotića i njegovih advokata da od njega naprave žrtvu političke zavere.... On treba da odgovori na dva jednostavna pitanja koja mu postavljaju balkanski mediji. Prvo: odakle mu pare? Jel’ možda pronašao penicilin? Ili je proizveo prvi laptop? Drugo, ako zna: po čijem je naređenju raznet bombom Ivo Pukanić? Sve drugo je komično uvijanje pred udarcima istine” navodi Tijanić.

Subotić: Dao sam novac Tijaniću

Advokatski tim Stanka Subotića Caneta tvrdi da je Subotić direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću u nekoliko navrata davao novac.

U pismu Subotićevog advokatskog tima navodi se da “zaprepašćuje činjenica da direktor Javnog servisa gledaoce obaveštava da mu neko preti, a da, pri tom, preskače nekoliko krucijalnih podataka o kojima je gospodin Subotić spreman da javno svedoči i podnese dokaze”.

“Te činjenice su važne zato što govore da se direktor Javnog servisa nije ničega plašio kada mu je tokom njegovog boravka u Bosni i Crnoj Gori 1999. godine Stanko Subotić na ime pomoći uplaćivao velike sume novca na kreditnu karticu, kao ni kada mu je preko Damira Fazlića početkom 2000-tih slao novac kao pomoć za bolesnog oca, niti kada je od gospodina Subotića tražio novac da privatizuje NIN” navodi se u pisamu.

Subotić je u nedelju u intervjuu hrvatskom "Jutarnjem listu&qu ot; optužio Tijanića da zajedno sa Radetom Bulatovićem, Aleksandrom Nikitovićem i Draganom Jočićem, stoji iza, kako je rekao, kreiranja duvanske afere.

Na Subotićeve tvrdnje Tijanić je reagovao pisanim saopštenjem ocenivši da svako pominjanje njegovog imena od Subotića ili plaćenih advokata smatra direktnom pretnjom.

Subotić je u intervjuu pomenuo i bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića rekavši da ga je Mihajlović ucenjivao u zamenu za povoljniji status u istrazi šverca cigareta i da je od njega tražio 15 miliona evra za privatizaciju "C marketa".

Podsetimo, Subotić je pre tri godine u emisiji "Insajder"na B92 rekao da je od početka znao za policijsku istragu o švercu cigareta koja se vodi protiv njega.

On je tada otkrio da ga je o tome obavestio lično ministar Dušan Mihajlović 2003. godine tako što mu je pokazao izveštaj o toj akciji.

 

 

A OTKUD "SIROMAŠNOM NOVINARU" DŽIP?



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana