300 grama „MILKE“ i NATO bombardovanje

Ivan Blagojevic RSS / 10.06.2009. u 13:34

Za "krmače" - 300 g "MILKE"
Za "krmače" - 300 g "MILKE"
Današnji dan tačno pre 10 godina, tj. dan prestanka NATO bombardovanja je jedan od najtužnijih dana u sećanju moje dece Andreja i Lane.
Na današnji dan te daleke 1999. godine prestali su da kontinuirano dobijaju na poklon „MILKA" čokolade. One od 100 grama nekako su i mogli da prebole, ali one od 300 grama, pogotovo sa lešnicima - nikako.
Naime, dogovor koji smo sklopili prvog dana bombardovanuja glasio je: OBIČNO bombardovanja - 100 grama, SNAŽNO bombardovanje - 300 grama „MILKE". Gotovo očajni su bili u danima kada nije bilo sirena. i nadleta NATO avijacije.
Sa čuđenjem su gledali komšijsku decu kako izbezumljeno strčavaju na zvuk sirene u podrume sa roditeljima.
Sina sam prvog dana bombardovanja odveo na košarkaško igralište u dvorište obližnjeg Doma za nezbrinutu decu „Duško Radović".
Izašlo je par štićenika Doma da odigramo basket. U samoj završnici, kada se lomio rezultat, zaurlale su sirene i štićenici su su pobegli u atomsko sklonište Doma. Sin i ja smo nastavili da bacamo na koš. Ista scena ponavljala se još tokom nekoliko dana, a onda su i deca iz Doma hrabro ostajala da dovršimo basket uprkos nadletu NATO avijacije. Nekoliko dana kasnije ceo Dom je bio u dvorištu, a i momci iz celog kraja - mitske naseobine Durlan, tako da smo proveli 77 dana nezaboravnog basketa igrajući do iznemoglosti.
Rezulatat toga je bio desetak kilograma manje i miran san, čak i u danima kada bi nas bačena bomba, zvana „krmača" bukvalno izbacila iz kreveta.
Ujutru bih uredno deci podnosio izveštaj koje je jačine bilo bombardovanje, dokumentujući to „MILKA"
"Uvališe me u trošak"!
"Uvališe me u trošak"!
čokoladom.
Dešavalo se da bombardovanje „preskoči" Niš po nekoliko dana i da deca ne bi zapala u depresiju - morao sam da im čitam priče pred spavanje. Odabrao sam pripovetke za decu Ežena Joneska i i glasom oponašao njegovu otkačenu devojčicu Žozet. Priča im se toliko dopala, tako da sam po završetku čitanja nastavio da izmišljam dogodovštine. Deca su urlala od smeha na njene nebulozne replike sa roditeljima, a ja sam do kraja bombardovanja toliko puta dopisao slavnog pisca, da su deca i danas ubeđena da je reč o romanu.
Ako bi moju priču iznenada prekinuo udar bombe u okolini Niša, deca bi skakala od sreće - i to bi bilo savršeno veče. Čak sam i ja, premoren, počeo da priželjkujem bombardovanje, jer više nisam uspevao da podjednako dobro oponašam glas Žozet i glas njenog oca., pa sam često i zamenjivao izmišljene replike. To je svakako bio razlog za dodatni smeh.
Dešavalo se da nisam uvek bio raspoložen za priču, kao kada sam shvatio da sam, vozeći neke štićenike Doma
Antistres terapija
Antistres terapija
do autobuske stanice, za minut izbegao najstrašnije scene pokolja kasetnim bombama. Tada sam deci kupio dve „MILKE" od 300 grama.
U godinama odrastanja, iz priče svojih vršnjaka deca su shvatila da bombardovanje nije najdivniji period detinjstva, ali su opravdavala moju prevaru.
Poslednjih 10 godina sam većini stranih gostiju, a pogotovo učesnicima Nišville jazz festivala pokazivao porušene zgrade. Obavezna maršruta vožnje do aerodroma bila je i ulica Kneza Miloša u Beogradu i nikada nisam odgovarao na pitanje: A zašto smo vas ono bombardovali?
Odgovor verovatno leži u dalekoj budućnosti novih istorijskih čitanki i tadašnjih pobednika. Ako svi zajedno preživimo „bombardovanje" SEKE i DEKE (Svetske ekonomske krize i Domaće ekonomske krize).
Tadašnje štićenike Doma „Duško Radović", sada odrasle momke i danas povremeno sretnem na drugim košarkaškim terenima. Duboko veruju da će kad - tad neka svetski moćna advokatska kancelarij auzeti u odbranu njihovu zemlju i do zadnjeg dinara naplatiti njihov strah i bežanje u sklonište, kao i propuštene baskete.
Njima nije imao ko da priča priče i kupuje „MILKA" čokolade.

Atačmenti



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:51 10.06.2009

NATO da, ili ne?

Vasi klinci su imali srecno detinjstvo uz vasu pomoc. A zasto su ono bombardovali? Nije mi jasno. U to vreme, bila sam u Americi i nisam htela da slusam Bob Dylana. U p.m i on i Masters of war; nikome vise nisam verovala. Sada opet slusam. I ostala sam u Americi.
Ivan Blagojevic Ivan Blagojevic 14:47 10.06.2009

Re: NATO da, ili ne?

Apsurd je i to sto smo svi mi "iz pedeset, sezdeset i neke" odrasli na rokenrolu i americkim filmovima!
jesen92 jesen92 13:55 10.06.2009

La vita e bella


mirelarado mirelarado 14:28 10.06.2009

Re: La vita è bella

Упечатљиво сећање. За моју тада петогодишњу ћерку тај дан је био најсрећнији. Не због престанка бомбардовања (ни ми нисмо силазиле у склониште) већ зато што се тата, мобилисани резервиста, вратио из Остружнице. А кад је одлазио, обећао је да ће дете по његовом повратку добити куче. Зато му је потрчала у сусрет и, уместо добродошлице, упитала: "Када идемо по пса?" Обећање смо испунили. :)
margos margos 18:33 10.06.2009

Re: La vita e bella

A ja nisam saznala za prestanak bombardovanja do sutradan dok nisam otišla na posao.... Tog poslednjeg dana, porodila se prijateljica i bili smo na slavlju :)

Meni se dopada ta akcija ''milka''& basket, posebno na terenu gde su vam se priključila i deca iz doma. Tih dana kada je mnogo ljudi profesionalno bilo angažovano nekakvim 'ratnim rasporedom'', mnogi bili van sebe - opravdano, najveći dar koji je nekome nekome mogao dati je upravo to skretanje misli, angažovanje oko nečeg lepog. Bravo za Tebe!

grozdje grozdje 14:30 10.06.2009

Sladak limun i kiselo grozdje...

...ili kako me je vec ucio moj dobri nastavnik Mane. Lijepa je tvoja prica. Ljudski lijepa.
Iako, iz ove perspektive danas, nisam bas sigurna sta da ti kazem. Dobra je tvoja cokoladno-sportska terapija. Treba uvijek, bas uvijek, pronaci nacin da pomognemo nasoj djeci.
Znam da si ljut. I ja sam bila. Na svjetske sile, ljuta do bola. Na nepravdu, ljuta do pucanja. Nisam trazila razloge zbog cega su nas bombardovali; nisam ni morala jer su mi svakog dana pustali istu pricu u koju sam vremenom pocela(morala) vjerovati. I tako su nam slatko isprali mozak da smo poslije toga mogli samo zaigrati kolo na Brankovom mostu, pored kojeg sam (za necije zadovoljstvo) morala u zgradi Ugostiteljsko-turisticke skole dezurati i cuvati inventar(dok su bombe poput latica padale u to proljece) a moj sin(star tada 10 godina) sjedio je sam kod kuce i slusaoo sve to bez Milke i bez tate koji ga vodi na basket. Eto.
Jednoga dana, pala je bomba u nasoj blizini i od detonacje su popucala stakla a moj sin je pao od straha i kada sam pokusala da ga dignem nije mogao da se osloni na noge. Nas narod kaze oduzeo se od straha. Trajalo je to svega dvije tri minute ali za mene, njegovu mamu, vjecnost.
Tada sam odlucila da pitam u skoli da ga odvedem u Hrvatsku kod mojih roditelja a ja cu da se vratim za Beograd asap. Treba mi maksimum tri dana i nazad sam. Kazu ONI da. I ja pod bombama (bombardovanje nas zateklo na putu pa smo zaustavljeni par puta DA CEKAMO) odvedoh sina i vratih se kako sam i rekla. Ok, to sto ostavljam uplakane moje roditelje i sina koji me njemo gleda...
Dodjem ja tako i odradim sva moja dezurstva i sve dane bombardovanja kao casna pripadnica NARODA (nebeskog bez sumnje) i SACUVAM SVOJ LIJEPI POSAO kako su me ucili moji dobri roditelji! I sve se to zavrsi. Kao.
Prodje par dana i dodje doba da se svode racuni: ko je bio Srbin a ko nije?! Hahaha...da vidimo sada....crnu vunu prede!
Kad...ne lezi vraze, dodje jedan od onih sa kojim sam vojevala(dezurala) a koji je iz Izvrsnog vijeca(zamjenik direktora skole) i kaze: Mi cemo tebi dati otkaz! Jer: TI SI TOKOM BOMBARDOVANJA NAPUSTILA GRANICU I OTISLA U HRVATSKU STO SE SMATRA SPIJUNAZOM! Ja udri u plac jer tako sam sazdana (jos jedna je plakala samnom...) a kolege miluju(one dobre ljudskog tipa) i uz njihovu pomoc ostadoh ja.(to je drugi par opanaka;ta prica o ostanku).
I hranila sam tako moga sina....
Eto, raspisala sam se. Malo me pogadja prica...jer to bombardovanje pomoglo mi je da otvorim oci.
Kako?
Pa najprije, cijeli rat u Hrvatskoj provela sam u Kninu(tacnije do 1994; zahvaljujem Bogu sto nas je, mene i sina postedio '95; iako ne i moje roditelje i meni drage). I mislila sam treba ostati. I bila sam.
Onda sam 94 otisla u BG. Sjecam se na stanici 95 drzim ja sina za ruku i cekam bus a on mali pita: Hoce li i ovdje mama biti rat? Ja kazem: Neeeee, zasto sine? A on: Pa tamo gdje mi zivimo uvijek je rat!
A to je bila 94. Ni traga jos od bombardovanja

Eto, sta sam htjela reci u ovoj dugoj besjedi. Poslije godina koje su mi trebala da odlucim, otisla sam u UK.
I sretna sam. Napisala sam i blog o toj mojoj ljubavi.
Dosta mi je vise nase VELICINE; dosta mi je praznih prica i nadmenih gluperdi; dosta mi je drustva u kojem ce neki Pera i ZIka da mi kroje kapu (A ja nikada ne pokrivam glavu, jer nemam sta da krijem!). Dosta mi je mog naroda; primitivizma i laktanja; povrsnosti i blesavosti; naivnosti i gotovanstva...
Ovaj narod ovdje nije moj ali me postuje; postuje moju razlicitost, moju zelju da se razvijam; moj strah za uspjeh moga djeteta i niko nikada ne zaviruje u moj lonac...sta kuvam to i kusam.
Zasto su nas bombardovali? Oprosti mi. Nisam vise sigurna. Mislim da nas je zaj... jedan iz nasih redova. Ili vise njih?!

S postovanjem i velikom ljubavi za tvoju Milka tehniku, ne dam vise da me niko

Ivan Blagojevic Ivan Blagojevic 14:54 10.06.2009

Re: Sladak limun i kiselo grozdje...

Iskreno se nadam da je tebi i tvom sinu ovo "treca sreca", odnosno, da su Englezi i Irci bar malo pametniji od ovdasnjih domorodaca!
grozdje grozdje 15:07 10.06.2009

Re: Sladak limun i kiselo grozdje...

Ko tu da bude pametan, moj dragi Ivane. Osijecaj je drugaciji. Manje sitnicav. Iako, to znas, sta tu da tupim...
jednom izgubljen u Svemiru, uvijek se trazis!
But, nadam se da ce moj sin imati malo vise mira no sto sam ja imala.
Nekad i skromna hrana, servirana lijepo, bude slasnija od najslasnije na svijetu ako je cupas zubima i trpas prstima.
Hvala na ijepim zeljama!
A sa tim Ircima ce biti ok sve dok je lijepog irskog piva sa, u pjenu,utisnutom djetelinom!

mudri92 mudri92 19:09 10.06.2009

Re: Sladak limun i kiselo grozdje...

Znaci jedno 5-6 godina da se izbegava GB...
grozdje grozdje 19:29 10.06.2009

Re: Sladak limun i kiselo grozdje...




Pa sada ti gledaj sta ces...
Hansel Hansel 14:31 10.06.2009

Instrumentalno uslovljavanje

Imenjače, nadam se da ovaj originalni pristup vaspitanju u kriznim situacijama neće rezultirati nekim budućim malim ratom kad se vašoj odrasloj deci bude jelo nešto slatko!
Ivan Blagojevic Ivan Blagojevic 15:05 10.06.2009

Re: Instrumentalno uslovljavanje

Ma ne bih da malerisam, ali navukla se studentarija u poslednje vreme opet na cokolade sa lesnikom.
Hansel Hansel 22:07 10.06.2009

Re: Instrumentalno uslovljavanje

Već su studenti?! Al' se raste od tih Milki... Mojoj generaciji se za rast reklamirao Eurocrem...

A stvarno, nekako sam mislio da su bili manji, zbog čitanja priča... meni jedva čitali neke slikovnice u predškolskom uzrastu, još mi preskakali stranice pa sam iz protesta sâm naučio da čitam!

A to ponovno navlačenje mi ne sluti na dobro... I ovo što nas Ameri, pa sad i EUropljani odjednom mnogo svojataju nešto mi ne miriše... A možda su posle 10 (+ 7-8) godina odlučili da smo dovoljno patili, pa nam na "punoletstvo" možda ukinu te vize...
drug.clan drug.clan 14:35 10.06.2009

kradu

Zaprepastio sam se kada sam pre neko vreme prilikom kupovine Milke od 300 grama dobio samo 250 grama.

Sram ih bilo !!!

Ni Milka ni bombarodvanje nisu ono sto su nekada bili!
grozdje grozdje 14:39 10.06.2009

Re: kradu

drug.clan
Zaprepastio sam se kada sam pre neko vreme prilikom kupovine Milke od 300 grama a dobio samo 250 grama.Sram ih bilo !!!Ni Milka ni bombarodvanje nisu ono sto su nekada bili!



Joj drug clan, well done ovu zadnju!
Ivan Blagojevic Ivan Blagojevic 15:01 10.06.2009

Re: kradu

I ja sam skoro kupio takvu cokoladu koja "kalira" i do 16,667 % , ali sam je (na lokalnom buvljaku) platio samo 200 dinara. A kvalitet (i pre svega kvantitet) bombardovanja - ne bih ponovo da premeravam.
markonio92 markonio92 15:38 10.06.2009

Re: kradu

drug.clan
Zaprepastio sam se kada sam pre neko vreme prilikom kupovine Milke od 300 grama dobio samo 250 grama.

Sram ih bilo !!!

Takođe!
Posle sam pažljivo gledao i ostale proizvode i utvrdio da čaša jogurta više nema 200ml, već 180ml! A ceo život sam gledao kako majka koristi tu čašu kada pravi kolače i određuje potrebnu količinu sastojaka sa njom.
Bezveze.
hogubadagri hogubadagri 15:47 10.06.2009

Re: kradu

To je blaga verzija prevare zapravo imaju od 250gr i 300 gr podjednako kostaju razlika je u pakovanju jedna je u onoj plasticnoj foliji a druga u kartonskoj kutiji i alu foliji ne znam koja je koliko ali sam i ja to skoro primetio.
drug.clan drug.clan 15:49 10.06.2009

Re: kradu

hogubadagri
To je blaga verzija prevare zapravo imaju od 250gr i 300 gr podjednako kostaju razlika je u pakovanju jedna je u onoj plasticnoj foliji a druga u kartonskoj kutiji i alu foliji ne znam koja je koliko ali sam i ja to skoro primetio.



Skontao sam ali tek posto sam pokraden. Iste su velicine obe cokolade samo im je tezina razlicita. Posle sam u detektivskom radu ustanovio i da one od 100 vise nisu bas i uvek od 100 g vec od 90g ili 80g.
Hansel Hansel 21:50 10.06.2009

Re: kradu

Au, a da nisu te lakše falsifikati? Mada su one koje dolaze na naše tržište (osim onih posebnih serija koje nisu "poliglotske" ) garant lošijeg kvaliteta od originala - provereno više puta, slepi uzorci i tako to... nIje to slučaj samo s Milkom...
hogubadagri hogubadagri 01:40 11.06.2009

Re: kradu

Hansel
Au, a da nisu te lakše falsifikati? Mada su one koje dolaze na naše tržište (osim onih posebnih serija koje nisu "poliglotske" garant lošijeg kvaliteta od originala - provereno više puta, slepi uzorci i tako to... nIje to slučaj samo s Milkom...


Ne verujem da su falsifikati jer je masa napisana najkrupnijim znakovima, ali ko ce da cita sta pise na cokoladi pa kad primetis posle sto godina osecas se zajebano.
Hansel Hansel 10:06 11.06.2009

Re: kradu

A, pa to je druga stvar... ja se uhvatio bukvalno za rečenicu - "kupio Milku od 300, a ono 250 grama"...
drug.clan drug.clan 13:17 11.06.2009

Re: kradu

Hansel
A, pa to je druga stvar... ja se uhvatio bukvalno za rečenicu - "kupio Milku od 300, a ono 250 grama"...


"Milka od 300 grama" je pojam, objekat za sebe. Ono "300 grama" ne predstavlja neki tekst sa kutije. To je kao da kupis burek a dobijes 200 grama. Prosto se zna koliko je sta tesko, kad ono.....
mixailo92 mixailo92 15:38 11.06.2009

Re: kradu

Počeli su i naši proizvođači da se koriste istim tim trikovima, ni čokolada "Najlepše želje" više nema 100 grama
Hansel Hansel 21:44 11.06.2009

Re: kradu

Druže.člane, ja sam mislio da sam ja ekspert za čokoladu, kad ono... vidim da ima i većih eksperata i većih čokoholičara! Jasno da nam je sada pojam "Milka od 300 grama" degradiran, u prvom trenutku on je bio za mene postojan kano klisurina, pa sam samo mogao da podnesem pomisao da je reč o falsifikatu!

Ne mogu sada da postavim nešto na tu temu (jedan TV prilog o lažnim Milkama), ali, biće, obavestiću!
drug.clan drug.clan 22:19 11.06.2009

Re: kradu

Hansel
Druže.člane, ja sam mislio da sam ja ekspert za čokoladu, kad ono... vidim da ima i većih eksperata i većih čokoholičara! Jasno da nam je sada pojam "Milka od 300 grama" degradiran, u prvom trenutku on je bio za mene postojan kano klisurina, pa sam samo mogao da podnesem pomisao da je reč o falsifikatu!

Ne mogu sada da postavim nešto na tu temu (jedan TV prilog o lažnim Milkama), ali, biće, obavestiću!


dusmani sve rade protiv nas cokoholicara. Polako nagrizaju najsvetije aksiome. Za koju godinu ce sve biti od 250 grama.
mungos92 mungos92 14:52 10.06.2009

Bez uvrede...

... ali ja tom "MILKA-terapijom" nikada ne bih decu čuvao & oslobadjao od ratnog stresa
Basket u Domu sa decom kojoj su potrebne i te kakva pažnja & birga je već za svaku pohvalu!

Mungos, The Čokoholičar
mariopan mariopan 15:59 10.06.2009

Re: Bez uvrede...

mungos92
... ali ja tom "MILKA-terapijom" nikada ne bih decu čuvao & oslobadjao od ratnog stresa
Basket u Domu sa decom kojoj su potrebne i te kakva pažnja & birga je već za svaku pohvalu!

Mungos, The Čokoholičar

Ti bi sve sam pojeo! Cokoholicaru jedan.
mungos92 mungos92 18:32 10.06.2009

Re: Bez uvrede...

mariopan
mungos92
... ali ja tom "MILKA-terapijom" nikada ne bih decu čuvao & oslobadjao od ratnog stresa
Basket u Domu sa decom kojoj su potrebne i te kakva pažnja & birga je već za svaku pohvalu!
Mungos, The Čokoholičar

Ti bi sve sam pojeo! Cokoholicaru jedan.


E, Mariopan draga, ovo ti nikada neću zaboraviti!!!! Kada sam video ovaj koment, z'inat sam otrčao da kupim čokoladu... I za pola sata sam smazao "MILKETINU" (300gr), skoro celu... I sada mi tako muka.... Gotova si!

Mungosa, The Intoxicacia Chocochollica Acuta
maricacarica maricacarica 15:25 10.06.2009

Bejah trudna

za vreme bombardovanja. Prvu večernju sirenu, kod kume bila, kum nas gurnuo pod trpezarijski sto. Sedele mi tu, cca, 4 minuta, pa polako sele nazad na trosed. Ujutro u Višegradsku na ultrazvuk, opet sirena. Doktor me pogleda, ja se hrabro osmehnuh i rekoh - Srećne nam rane. Znam da sam svo vreme bila ljuta, jer nisam shvatala šta smo ja i moje tad još uvek nerođeno dete krivi. I kome? Nisam išla u podrume. I znam da su mi se viršle zgadile. (nakupovali, kao mogu da stoje). Prvu viršlu posle bombardovanja sam pojela prošle godine. A kad se probijao zvučni zid, onda je moj sin u stomaku igrao fudbal. Trudila se da sva ta sećanja negde potisnem, negde duboko, da ih ni ja ne nađem. I posle 10 godina - i dalje se pitam zašto.
rankot rankot 07:34 11.06.2009

Re: Bejah trudna

maricacarica
Trudila se da sva ta sećanja negde potisnem, negde duboko, da ih ni ja ne nađem. I posle 10 godina - i dalje se pitam zašto.

Па ако ти ни после 10 година није јасно, онда ти нема помоћи.
maricacarica maricacarica 21:42 11.06.2009

Re: Bejah trudna

Eto - nema. 'Ajd' mi ti objasni, molim te.
hogubadagri hogubadagri 15:54 10.06.2009

komsiluk

I moj komsiluk se lecio basketom + fudbalom - milka. Narodne igre u svakom smislu. Svi i svuda mogu da igraju. Imali smo i terapiju igricama tj igrali smo Ace Combat. Uglavnom SU 35 je bio je bio grom i pakao za sve protivnike, isli smo i da masemo nasim pilotima kad su prebacivali ono malo aviona sa aerodroma na aerodrom da im ne uniste to malo sto imaju.
mariopan mariopan 16:11 10.06.2009

Re: komsiluk

Topla i lepa prica.

Kada se vec drugacije nije moglo pomoci deci, onda dobro dodje bilo sta pa i cokolada i price i varanje svake vrste.

Meni je brat doveo sina iz Beograda, tamo su Banjicu gadjali stalno. Svi przori su im bili polupani a mali se trzao na svaki susanj ali kao on se ne boji. Pravi se da je veliki ( 10 god ). Njega su varali da kod mene nema rata pa je zato i dosao..


Taman su stigli i seli a pocnu sirene. On skoci kao oparen iz fotelje i pobegne u cosak, u dovratak jednih vrata. Onda se kao ohrabrio, kao nije se on uplasio, ( stideo se toga da ga neko smatra za kukavicu).

Njega smo varali rostiljem, kao da nam se meso ne pokvari ako nestane struje pa moramo sve da smazemo. Obozavao je da sa tecom pali rostilj i da bude "majstor" za pecenje. Svi smo se onda druzili malo vise, komsiluk i rodbina, sve pitajuci jedni druge da li nekom treba pomoc oko necega. Ta solidarnost bila je lepa, svi smo bili spremni da nekome pomognemo. Draze mi je da se toga secam jer to, ukrajnjoj liniji pokazuje, da su ljudi dobri.
hogubadagri hogubadagri 17:31 10.06.2009

Re: komsiluk

Ta solidarnost bila je lepa, svi smo bili spremni da nekome pomognemo. Draze mi je da se toga secam jer to, ukrajnjoj liniji pokazuje, da su ljudi dobri.


neverovatno kako nesreca ima tu moc
grozdje grozdje 17:42 10.06.2009

Re: komsiluk

hogubadagri
Ta solidarnost bila je lepa, svi smo bili spremni da nekome pomognemo. Draze mi je da se toga secam jer to, ukrajnjoj liniji pokazuje, da su ljudi dobri.neverovatno kako nesreca ima tu moc



Ja il' sam danas u minus fazi il' zaista ne shvatam vas rezon. Cvrsto vjerujem u to da nisu svi ljudi dobri pa ni u nesreci oni losi ne postaju dobri. Mozda se malo 'prodobre' iz kakvog interesa. Narocito u tim specijalnim situacijama kada nismo imali nista normalno (mislim na bazicne potrebe: struju, vodu...) i kada se i ONI uplase za svoju guzu! I nekako u tom nasem jeziku ne volim rijeci SVI, SVE, SVUDA...generalizovanje bilo cega a narocito ljudskih priroda, emocija i sl. oduvijek me je dovodilo do ludila.

Na pola zivotnoga puta jako sam sretna jer mogu da vam nabrojim jako mnogo Velikih Ljudi iz moga zivota.
Ali...isto tako, na zalost, mnogo vise primjera onih koji danas ne zaluzuju ni da ih se sjecam.

Isto tako, moram priznati, da sam ovako pocela misliti od prije 10-tak godina. I mnogo se bolje ovako osijecam.


NNN NNN 03:31 11.06.2009

Basket

...mi je tokom bombardovanja pomogao da ostanem normalan.
jednatanja jednatanja 13:31 11.06.2009

Moja majka

u to vreme profesorka u gimnaziji ispričala svojoj austrijskoj koleginici kako je "ranije prva asoijacija dece na Austriju bila "Milka" a sada (1999) NATO i bombardovanje". Dve, tri nedelje kasnije na školsku adresu primila je veliku kutiju-paket. Kad je otvorila, u njoj je bilo pismo i potpisi austrijskih učenika i.....nekih 100 komada Milka čokolade. Lepa priča, Ivane....
drug.clan drug.clan 15:04 11.06.2009

Re: Moja majka

jednatanja
u to vreme profesorka u gimnaziji ispričala svojoj austrijskoj koleginici kako je "ranije prva asoijacija dece na Austriju bila "Milka" a sada (1999) NATO i bombardovanje". Dve, tri nedelje kasnije na školsku adresu primila je veliku kutiju-paket. Kad je otvorila, u njoj je bilo pismo i potpisi austrijskih učenika i.....nekih 100 komada Milka čokolade. Lepa priča, Ivane....


pa nije nas austrija bombardovala - ona je neutralna?
margos margos 23:56 11.06.2009

Re: Moja majka

Lepa priča, Ivane....

I tvoja je priča lepa :)
tacafaca tacafaca 21:09 12.06.2009

Најежио си ме.

Само толико.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana