Ruka/Tutin

Jasmina Tesanovic RSS / 10.10.2007. u 10:24

 Povodom najnovijih dešavanja u Sandžaku, vezanih za Islamsku zajednicu, nevladine organizacije iz Tutina: Impuls, Ruka, Fotos, Alternativni kulturni centar, MAG i Gest izražavaju duboku zabrinutost i najoštrije osuđuju sve one strukture koje su dovele do ovakvog razvoja događaja, pri tom pozivajući na odgovornost kako lokalne vlasti i Islamsku zajednicu tako i Vladu republike Srbije, službe državne bezbednosti i režimske medije.  Jasno je da se radi o montiranom političkom sukobu, sa ciljem da se ostvari kontrola institucija i celokupnog života građana/ki Sandžaka.  

Mi , koji/e se zalažemo za mir, nenasilno rešavanje sukoba, demokratiju, ljudska prava i ženska ljudska prava, zahtevamo da se pod hitno prekine sa produbljivanjem podela na etničkoj i verskoj osnovi, sa proizvodnjom mržnje i haosa,  sa mešanjem verskih zajednica u državne poslove ali i  mešanjem državnih organa u  život i organizovanje verskih zajednica.. 

Pozivamo javnost da ne podlegne pritiscima svrstavanja i manipulacijama pojedinaca i grupa  koje žele da na uštrb osnovnih tekovina demokratskog društva sačuvaju svoju političku moć i kontrolu. 

 

 

 

 

 

U Tutinu, 08.10.2007.                                         

 

1. Impuls – Tutin

2. Ruka –Tutin

3. Fotos-Tutin

4. Alternativni kulturni centar-Tutin

5. Gest-Tutin

6. MAG –Tutin

7. Anima – Kotor

8. SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja – Vlasotince

9. Žene u crnom – Beograd

10. Mreža Žena u crnom Srbije iz Kikinde, Vrbasa, Novog Sada, Bečeja, Bora, Zaječara, Vlasotinca, Leskovca, Vranja, Velike Plane, Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Niša, Pančeva.



 


Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sabi sabi 10:38 10.10.2007

Ruka

Js sam mislila da je Ruka jos jedna od NGOova Liste za Sandzak. Valjda znas da su oni bas u ljubavi sa rukovodstvom opstine Tutin, koje podrzava ovog beogradskog imama.
strava strava 12:01 10.10.2007

Re: Ruka

sa ciljem da se ostvari kontrola institucija i celokupnog života građana/ki Sandžaka.

Pa to je normalno jedna drzava treba da kontrolise institucije tako je u svakoj civilizovanoj i demokratskoj državi. Zapadne zemlje ugradjuju čipove na lične karte da bi lakše kontrolisale gradjane i njihovo kretanje. Zar CIA nije tražila od Yahooa da pregleda sve elektronske poruke koje su poslate zadnjih godinu dana. Čitate li vi novine? Mi u tom procesu kasnimo stigli smo do JMB ( jedinstvenog matičnog broja}. Nadjite jedan dokument koji treba da popunite a da nema JMB. Zar nije to apsolutna kontrola gragdjana. Nažalost živimo u jako kontrolisanom svetu.
Veljko B Uzicanin Veljko B Uzicanin 11:27 10.10.2007

Ne karikirati jezik u politicke svrhe

Prilog sasvim na mestu, osim par slovnih gresaka :
građana/ki
i
koji/e
mariopan mariopan 12:18 10.10.2007

Re: Ne karikirati jezik u politicke svrhe

POdrzavam sve organizacije i pojedince koji rade na uspostavljanju mira na jugu Srbije.Odgovornost za nastalu situaciju je uveliko na politicarima i treba ih raznim pritiscima naterati da se okanu mesanja u verske slobode Muslimanske zajednice....a samim Muslimanima da se izmedju sebe dogovore o svojim verskim vodjama, i ljudima koji ce zastupati njihove interese. Podrska za mir...sve drugo samo ce stetu naneti svima koji tamo zive bilo kojoj veri ili naciji da pripadaju.

Pozdrav i podrska.
babic babic 16:34 10.10.2007

Re:

Islamske verske zajednice nemaju čvrstu kanonsku strukturu kao pravoslavne crkve i katolici,i uglavnom su organizovane shodno državnim granicama.Srbija još od 1868 imala svoju Islamsku Zajednicu,koja je bila nezavisna od bilo koje druge,pa i one u BiH.U vreme SFRJ formirana je zajednica na nivou Jugoslavije sa sedištem u Sarajevu,što je bilo logično za tadašnje vreme.Pošto SFRJ više ne postoji,logično je da se okonča patronat Islamske Zajednice iz Sarajeva nad muslimanima u Srbiji,i da se obnovi nezavisna IZ Srbije.
Sadašnja situacija je da muftija iz Sarajeva imenuje većinu muftija u Srbiji,kao da i dalje postoji SFRJ i da se ništa nije promenilo.
Kao i svaka nezavisna država Srbija(u kojoj žive i muslimani) treba da ima svog muftiju koji će biti nezavistan od Sarajeva ili neke druge strane Islamske Zajednice.
U Srbiji većinu muslimana čine Albanci,a tu su i Romi,ljudi koji se nacionalno izjašnjavaju kao Muslimani,a Bošnjaci su manjina među muslimanima Srbije.
Trenutno se pitanje IZS zloupotrebljava od strane bošnjačkih stranaka iz Raške oblasti,iako bi tu trebalo pitati i druge muslimane Srbije,a ne samo Bošnjake iz Raške oblasti.
oldtajmer oldtajmer 17:30 10.10.2007

Re:

Islamske verske zajednice nemaju čvrstu kanonsku strukturu kao pravoslavne crkve i katolici,i uglavnom su organizovane shodno državnim granicama.


Ma nemoj?? A kom pravoslavnom poglavaru izvan drzavnih granica Srbije, SPC polaze racune? Svaka pravoslavna drzava maltene ima svoju autokefalnu crkvu. Koja je razlika?? Jedino katolici imaju tu cvrstu hierarhiju.
babic babic 01:56 11.10.2007

Re:

oldtajmer

Ma nemoj?? A kom pravoslavnom poglavaru izvan drzavnih granica Srbije, SPC polaze racune? Svaka pravoslavna drzava maltene ima svoju autokefalnu crkvu. Koja je razlika?? Jedino katolici imaju tu cvrstu hierarhiju.

Postoji prvenstvo Vaseljenske Partrijaršije među pravoslavnim crkvama.SPC i druge pravoslavne crkve imaju eparhije u drugim državama.Muslimani nemaju niti pomesne crkve niti univerzalnu hijerarhiju
Ovde se postavlja pitanje da li je IZS samo "eparhija" IZ BiH u inostranstvu ili je u pitanju zajednica muslimana u Srbiji,znači ne samo Bošnjaka iz Raške oblasti već i drugih muslimana iz cele Srbije(Romi,Muslimani i drugih).


adam weisphaut adam weisphaut 07:10 11.10.2007

Re:

Sada kada vidim da se i Babic oglasio odagnao je i poslednju sumnju da li iza svega stoj vlast u Beogradu.
Babicu, porediti papu i vaseljenskog patrijarha je nemoguce jer za razliku od pape on nema nikakvu moc, te sluzi kao neka vrsta fikusa. Inace dobro pitanje, zasto je CPC raskolnicka a kada se u Beogradu postavlja muftiju van dogovora sa odgovarajucom instancom to ok? Inace da sam ja musliman meni ne bi bilo vazno da li bi mi centar bio u BG ili NP,ali bi mi bilo vazno da li je ta instanca instruirana od onih kojje finansiraju sverceri droge, il' su vama sverceri losi samo kada nisu u koaliciji sa VK?
oldtajmer oldtajmer 17:29 10.10.2007

Jel Vi mene z...

... sa ovakvim recnikom?!

opstinski odbori KP iz Tutina: ......izražavaju duboku zabrinutost i najoštrije osuđuju sve one strukture koje su dovele do ovakvog razvoja događaja,...


Vi stvarno verujete da je nekoga briga za zabrinutost i osude doticnih organizacija???? Ovaj recnik me neodoljivo podseca na prazne price KPJ-ovaca iz perioda "bezglavlja". (izmedju Titove smrti i dolaska Milosevica)

Ili ovo:

Pozivamo javnost da ne podlegne pritiscima svrstavanja i manipulacijama pojedinaca i grupa koje žele da na uštrb osnovnih tekovina revolucije, bratsta i jedinstva sačuvaju svoju političku moć i kontrolu.


Ja ne znam ko je ovaj tekst sastavio, ali veoma zvuci kao da je neko ko se skolovao na politickim naukama u SFRJ.
sentinel26 sentinel26 18:40 10.10.2007

Čija ruka vuče konce?

Gospodjo Tešanović,

Bilo bi lijepo, a vi imate te veze i moć, da ovdje postirete transkript današnjeg razgovora voditeljke Radija B92 sa Aidom Ćorović (Urban In) iz N.Pazara u povodu "nastale" situacije na tom terenu.
Vama će B 92 sigurno izaći u susret.

Dok vi to ne uradite ja ću pokušati da predočim narodu blogerskome neka svoja zapažanja.

- Nečija teza da Sandžak postaje krizno područje “baš u trenutku” rješavanja pitanja statusa Kosova jeste i može da bude samo podvala, a zna se i čija.

Tu je i neki strah da tamo ne preovladaju radikalne snage. Bez identifikacije ovih "ne-radikalnih" i tih radikalnih snaga. Dje baš sada da se dogodi taj "incident" kada je sve bilo lijepo a Kosovo gori.

Priča kako je većinsko lokalno stanovništvo (Bošnjaci) zadovoljno svojim statusom predstavlja, uvredu, cinizam i bezobrazluk.

Zaboga, je li to baš sve izgleda tako? Kada su (ako su) tamo počele krize i problemi?

Možda:

- 1912. godine kada su neki bili jako nezadovoljni odlukom i naredbom Kralja Petra I Karadjordjevića da vojska smesta pozove sve izbegle gradjane islamske vjeroispovjesti sa tog područja da se vrate svojim kućama i da se ima svima vratiti sva oduzeta imovina.

- Ili (i) možda 23.novembra 1944.godine kada su Njemci napustili grad N.Pazar i preko Sjenice otputovali za Prijepolje, a partizani čučali tu blizu u jednom selu i čekali pa sa pucanjem i pjevanjem ušli u grad 28.novembra i tako Dan albanske zastave pretvorili u Dan oslobodjenja N.Pazara, protivno volji i Bošnjaka i Srba i ostalih.

- Ili (i) možda 1955 - 1956.godine kada je ondašnja vlast Srbije “stimulisala” masovno iseljavanje Bošnjaka u Tursku.
Pa da se “medjunarodni vlasi” ne sjete, bez problema je teklo iseljavanje prvo u Makedoniju pa onda u Tursku.
Eto M.Z. kao ne bi reagovala zbog Makedonije (bivše Južne “srpske” pokrajine).
Ovu akciju su mnogo više (istina ne javno) podržali Srbi ne-komunisti, tako da ona ne može da se pripiše samo komunističkom karakteru vlasti.

- Ili (i) možda u periodu 1991- 1996.godine. O tome “svi” sve znamo ili glumimo da ništa ne znamo.
Nikad “čuli” za Sjeverin. Nikad “znali i tražili” odgovornost državnih rukovodilaca Srbije i SRJ.

- Ili (i) možda kada je bio ekonomski udar na privatnu tekstilnu i obućarsku industriju u N.Pazaru. Šlag na tortu koju niko neće da jede a ne zna se ni ko je bio poslastičar. Da li se ne zna?

- Jedan muftija bio prijatelj i podržavao Vladu Z.Djindjića. Neko nije mogao to da mu oprosti. Danas su neki članovi i funkcioneri jedne političke stranke postali imami i vjerske starješine.
Zamislite situaciju da sada neki funkcioneri vladajućih stranaka postanu vladike i starješine manastira u Srbiji.

To su bile gole činjenice a ja znam da:

1) - Velika većina Bošnjaka (i Muslimana) u Sandžaku je veoma nezadovoljna svojim "statusom", ja bih rekao položajem i to prvenstveno ekonomskim !
Svi koji suprotno kažu, ne govore istinu i nijesu dobronamjerni !

2) - U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !
Niti tamo postoji nekakva autonomija ("država u državi".
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !

3) - Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.
Čak je i jedan general rekao da su imali samo "indicije". Šta zna sirotinja raja šta su indicije.
Pokušaj da se preko vehabija pronadje veza izmedju te dvije regije je propao.

4) - Država se već umiješala u vjerska pitanja u koja nije trebala i sada ne zna kako da se izvuče iz problema.

5) - Priča kako u Srbiji treba da postoji samo jedna IVZ sa sjedištem u Beogradu i sa beogradskim muftijom ne pije vodu.
Ako Albanci sa Kosova i Juga Srbije čine večinsko stanovništvo islamske vjeroispovjesti, kako to da se oni ne pitaju za ništa, a većina Bošnjaka muslimana živi u Sandžaku.

Ah. Da! Izvinjavam se, zaboravio sam, tamo nema ljudi, ima samo 15% svete teritorije.

Pozdrav.
P.S.1: - Gospodjo Tešanović, nezavisno od ishoda iznijetog prijedloga, prenesite moje pozdrave Aidi Ćorović.
P.S.2. - U tekstu nevladinih organizacija nema ničega što ja ne bih potpisao.

mariopan mariopan 19:13 10.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

Sentinel 26, citajuci vas tekst vidim da prosecan gradjanin Srbije ne zna mnogo o uzrocima nastalog stanja pa bi bilo dobro da se taj intervju Aide Corovic nadje ovde da ga i drugi blogeri mogu procitati. Osim sto ne volim da se ljudi dele i svadjaju a da od toga imaju koristi politicari,ne volim ni da se istina o nekim sukobima krije ,pa evo i ja bih zelela da se taj tekst ovde nadje. Mozda se tada jave i drugi ucesnici diskusije pa bi se tako problem osvetlio sa vise strana. Pozdrav.
sentinel26 sentinel26 19:39 10.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

mariopan
Sentinel 26, citajuci vas tekst vidim da prosecan gradjanin Srbije ne zna mnogo o uzrocima nastalog stanja pa bi bilo dobro da se taj intervju Aide Corovic nadje ovde da ga i drugi blogeri mogu procitati. Osim sto ne volim da se ljudi dele i svadjaju a da od toga imaju koristi politicari,ne volim ni da se istina o nekim sukobima krije ,pa evo i ja bih zelela da se taj tekst ovde nadje. Mozda se tada jave i drugi ucesnici diskusije pa bi se tako problem osvetlio sa vise strana. Pozdrav.

Ja nijesam imao razloga da snimam taj razgovor. Početni (veći) dio je bio i na TV-u.
Pretpostavljam da gospodja Tešanović moše da zamoli ove sa Radija B92 da ustupe transkript.

Ona je veoma precizno opisala uzroke i generatore sadašnje krize i izvodjače radova i kako se ne može, pa onda kako se može izaći iz problema (krize).

Mislim da je pomoć od B92 neophodna.
Pozdrav.
mariopan mariopan 19:47 10.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

Ja cu povremeno svratiti na temu...pa obicno kad nesto ne valja meni su uvek politicari krivi. Ne kazem da je uvek tako ali....pa ipak treba da se sazna uzrok da bi se lecile posledice...Pozdarv.
strava strava 00:03 11.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

- Velika većina Bošnjaka (i Muslimana) u Sandžaku je veoma nezadovoljna svojim "statusom", ja bih rekao položajem i to prvenstveno ekonomskim !
Svi koji suprotno kažu, ne govore istinu i nijesu dobronamjerni !

I mi Srbi u Šumadiji smo veoma nezadovoljni svojim polozajem i to prvenstveno ekonomskim i počećemo da nosimo pištolje kada idemo u crkvu. Zato se držite vi u Beogradu dobro i pazite sta radite. Nemoj i Šumadija da vam postane krizno područje pa da vidimo šta ćete onda da radite.
sentinel26 sentinel26 00:17 11.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

strava
I mi Srbi u Šumadiji smo veoma nezadovoljni svojim polozajem i to prvenstveno ekonomskim i počećemo da nosimo pištolje kada idemo u crkvu. Zato se držite vi u Beogradu dobro i pazite sta radite. Nemoj i Šumadija da vam postane krizno područje pa da vidimo šta ćete onda da radite.

Ko to vama brani da budete nezadovoljni?

Ja sam to napisao zbog ordinarne i sračunate laži koju je napisao jedan komentator na Blogu kod g-dina D.Jovića (Sandžak) , da su oni navodno zadovoljni svojim statusom.
Poredjenje vam nije na mjestu.

U Beogradu nema 300 Eura po godini (ne)rada, pa se bojim da se nećete ovajditi.
babic babic 02:26 11.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?


sentinel26

- 1912. godine kada su neki bili jako nezadovoljni odlukom i naredbom Kralja Petra I Karadjordjevića da vojska smesta pozove sve izbegle gradjane islamske vjeroispovjesti sa tog područja da se vrate svojim kućama i da se ima svima vratiti sva oduzeta imovina. .

Izgleda da su po nekima,svi problemi počeli kada je Srbija oslobodila 1912 svoju drevnu teritoriju-Rašku oblast.Valjda je do tada bilo sve fino,Raška oblast je bila u sastavu Turske i niko se nije bunio.

sentinel26

- Ili (i) možda 23.novembra 1944.godine kada su Njemci napustili grad N.Pazar i preko Sjenice otputovali za Prijepolje, a partizani čučali tu blizu u jednom selu i čekali pa sa pucanjem i pjevanjem ušli u grad 28.novembra i tako Dan albanske zastave pretvorili u Dan oslobodjenja N.Pazara, protivno volji i Bošnjaka i Srba i ostalih. .
- Ili (i) možda 1955 - 1956.godine kada je ondašnja vlast Srbije “stimulisala” masovno iseljavanje Bošnjaka u Tursku.
Pa da se “medjunarodni vlasi” ne sjete, bez problema je teklo iseljavanje prvo u Makedoniju pa onda u Tursku.
Eto M.Z. kao ne bi reagovala zbog Makedonije (bivše Južne “srpske” pokrajine).
Ovu akciju su mnogo više (istina ne javno) podržali Srbi ne-komunisti, tako da ona ne može da se pripiše samo komunističkom karakteru vlasti.

Ovo su prazne priče i širenje fame o nekom proganjanju Bošnjaka u vreme SFRJ/FNRJ.To su najobičnije gluposti,jer su komunisti imali najblaži tretman prema islamskoj zajednici,mnogo blaži nego prema pravoslavnoj i katoličkoj crkvi.
Deo jugoslovenskih muslimana se identifikovao sa Turskom,to je opštepoznata činjenica.Oni su se selili za Tursku i tamo se potpuno asimilovali sa Turcima.FNRJ je sklopila ugovor sa Turskom,da bi se taj proces iseljenja odvijao civilizovano,inače taj proces je postojao i pre i posle 1954.
Niko nije vršio prinudu na muslimane da se sele u Tursku,nego su neki sami tako odlučili.

sentinel26

- Ili (i) možda kada je bio ekonomski udar na privatnu tekstilnu i obućarsku industriju u N.Pazaru.

Ko je sproveo "udar" na "džins-industriju" u N.Pazaru?Sigurno ne Srbija,nego ekonomske prilike,pre svega jeftina kineska roba,koja je uzrokovala krizu tekstilne industrije u celoj Srbiji i njenu propast.
Da li treba da isteramo Kineze,da bi se smirila Raška oblast?.
sentinel26

2) - U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !
Niti tamo postoji nekakva autonomija ("država u državi".
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !

U Raškoj oblasti ne postoji "država u državi" niti neka formalna autonomija,ali vlasti iz Beograda često tolerišu bahato
ponašanje i kršenje zakona od strane lokalnih bošnjačkih političara.Republičke vlasti to tolerišu delimično iz razloga da se ne naruši status nacionalne manjine,a delimično iz političkih i stranačkih razloga.U vlasti na nivou republike učestvuju obe bošnjačke struje i Ugljanin i Ljajić,što dodatno komplikuje odnos Vlade i lokalnih samouprava u Raškoj oblasti.

sentinel26

4) - Država se već umiješala u vjerska pitanja u koja nije trebala i sada ne zna kako da se izvuče iz problema.

Kako se to država umešala u verska pitanja?U verska pitanja se mešaju lokalni bošnjački političari i pokušavaju svoje koalicione partnere sa republičkog nivoa da uvuku u tu priču.
sentinel26

5) - Priča kako u Srbiji treba da postoji samo jedna IVZ sa sjedištem u Beogradu i sa beogradskim muftijom ne pije vodu.

Srbija je imala još od 1868 svog muftiju,i IZ koja je nezavisna od susednih IZ.U C.Gori,i Makedoniji, IZ BIH ne postavlja muftije nego samo u Srbiji.Zbog čega bi Srbija bila izuzetak,i njeni muslimani jedini na Balkanu bili prirepak strane IZ?Srbija je nezavisna država,i njeni građani muslimani treba da imaju nezavisnu IZ,a ne da Cerić iz Sarajeva upravlja i postavlja muftije po Srbiji.Gde će biti sedište IZ to je drugo pitanje.
.


sentinel26 sentinel26 10:14 11.10.2007

Babić vuče konce?

Babiću,
Mislio sam da ste ozbiljan čovjek samo drugačijeg političkog uvjerenja.

Vi ste velemajstor izvrtanja činjenica i podvala.
Nijednu moju trvdnju nijeste uspjeli da demantujete već ste samo dodavali vaše proizvoljne konstrukcije.

Podjimo redom:

babic
sentinel26
- 1912. godine kada su neki bili jako nezadovoljni odlukom i naredbom Kralja Petra I Karadjordjevića da vojska smesta pozove sve izbegle gradjane islamske vjeroispovjesti sa tog područja da se vrate svojim kućama i da se ima svima vratiti sva oduzeta imovina. .

Babić
Izgleda da su po nekima,svi problemi počeli kada je Srbija oslobodila 1912 svoju drevnu teritoriju-Rašku oblast.Valjda je do tada bilo sve fino,Raška oblast je bila u sastavu Turske i niko se nije bunio.

Ja nigde nijesam napisao ni slova o stanju prije 1912.godine. Napisao sam da u Srbiji nijesu mnogi bili zadovoljni politikom Kralja Petra I prema tome kraju.
Šta ste vi napisali? Nešto što nema veze sa mojim tekstom.
babic
sentinel26
- Ili (i) možda 23.novembra 1944.godine kada su Njemci napustili grad N.Pazar i preko Sjenice otputovali za Prijepolje, a partizani čučali tu blizu u jednom selu i čekali pa sa pucanjem i pjevanjem ušli u grad 28.novembra i tako Dan albanske zastave pretvorili u Dan oslobodjenja N.Pazara, protivno volji i Bošnjaka i Srba i ostalih. .
- Ili (i) možda 1955 - 1956.godine kada je ondašnja vlast Srbije “stimulisala” masovno iseljavanje Bošnjaka u Tursku.
Babić
Ovo su prazne priče i širenje fame o nekom proganjanju Bošnjaka u vreme SFRJ/FNRJ.To su najobičnije gluposti
,jer su komunisti imali najblaži tretman prema islamskoj zajednici,mnogo blaži nego prema pravoslavnoj i katoličkoj crkvi.
Deo jugoslovenskih muslimana se identifikovao sa Turskom,to je opštepoznata činjenica.Oni su se selili za Tursku i tamo se potpuno asimilovali sa Turcima.FNRJ je sklopila ugovor sa Turskom,da bi se taj proces iseljenja odvijao civilizovano,inače taj proces je postojao i pre i posle 1954.
Niko nije vršio prinudu na muslimane da se sele u Tursku,nego su neki sami tako odlučili.

Babiću, ja svoja saznanja o ovim dogadjajima nijesam stekao iz knjiga pisanih po nalogu i za potrebe nečije politike, već sam lično svojim očima vidjeo kako izgleda to "dobrovoljno" iseljavanje. Dakle ono što sam ja video svojim očima su gluposti a ono što ste vi naučili iz knjiga je naučna opšte-poznata činjenica.

Babiću, sve što sam ja napisao o ovim problemima i sa ovog terena su moja lična saznanja i nijesu tekstovi iz nekih knjiga niti političkih partija.

Babiću vama nedostaje nešto u ophodjenju sa ljudima, naročito kada su u pitanju teme sa kojima jako slabo stojite.


sentinel26 sentinel26 11:04 11.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

babic
sentinel26
- Ili (i) možda kada je bio ekonomski udar na privatnu tekstilnu i obućarsku industriju u N.Pazaru.

Ko je sproveo "udar" na "džins-industriju" u N.Pazaru?Sigurno ne Srbija,nego ekonomske prilike,pre svega jeftina kineska roba,koja je uzrokovala krizu tekstilne industrije u celoj Srbiji i njenu propast.
Da li treba da isteramo Kineze,da bi se smirila Raška oblast?.

Ja sam konstatovao jednu golu i neoborivu činjenicu a vi ste prepoznali optužbu na račun Vlade.
Nemojte Babiću da isterujete nikoga, a ako već nekoga isterujete ne povezujte to sa mnom i ne pripisujte tu ideju meni.
babic
sentinel26
2) - U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !
Niti tamo postoji nekakva autonomija ("država u državi".
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !

U Raškoj oblasti ne postoji "država u državi" niti neka formalna autonomija,ali vlasti iz Beograda često tolerišu bahato ponašanje i kršenje zakona od strane lokalnih bošnjačkih političara.Republičke vlasti to tolerišu delimično iz razloga da se ne naruši status nacionalne manjine,a delimično iz političkih i stranačkih razloga.U vlasti na nivou republike učestvuju obe bošnjačke struje i Ugljanin i Ljajić,što dodatno komplikuje odnos Vlade i lokalnih samouprava u Raškoj oblasti.

Ovdje ste samo zaboravili da precizirate ovo "delimično" a ono glasi:
- delimično zbog statusa nacionalne manjine = 0,1 %, a radi političkih i stranačkih razloga = 99,9 %.

I nije obično kršenje zakona u pitanju već opasan kriminal. Gospodin S.Ugljanin može da radi tamo što mu je volja. Što on i čini. Ne treba valjda da vas podsećam da je on od strane Vlade spašen smenjivanja na nezakonit način.

Zabranjivanje legalno izabranim odbornicima da udju u zgradu Skupštine opštine, nezakonitim raspolaganje sredstvima budžeta, pravljenjem spiskova osoba i novinara kojima se zabranjuje ulazak u prostorije i kancelarije opštine a sve uz pomoć i podršku iz Bgd predstavlja visok stepen "nemiješanja".

Nezakonito raspuštanje legalno izabranog lokalnog parlamenta poslije raspisivanja referenduma za njegovu (Ugljaninovu) smenu je ordinarno bezakonje koje je sprovela vlast Srbije. Nije postojao niti jedan ozbiljan niti na zakonu zasnovan razlog za takvu odluku. Uostalom to nije prvo nezakonito raspuštanje lokalnih organa vlasti u tom kraju.
Održavanje sjednice legalno izabranog lokalnog parlamenta u kafani jeste akt najvećeg ponižavanja gradjana toga kraja koje nije sankcionisano !

Dakle, nema "formalne autonomije" ali kao postoji neka "stvarna" - de facto autonomija. Aluzija vam je odlična.
Samo nije sveža, zaudara jako.

Ako može u beogradskim knjigama da se to izbriše iz sjećanja gradjana toga kraja ne može.
Ciljevi prošli: spašavanje dva poslanička mjesta, spašavanje njihovog koalicionog partnera i još po nešto.....
Ciljevi sadašnji: ........................To neka ostane za onu "ćenifa TV".

Ja pod Raškom oblasti podrazumijevam malo šire područje od Sandžaka pa vas molim da mi ne imputirate i ne podmećete.
Zulu Zulu 12:24 11.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

sentinel26
Gospodjo Tešanović,
- Nečija teza da Sandžak postaje krizno područje “baš u trenutku” rješavanja pitanja statusa Kosova jeste i može da bude samo podvala, a zna se i čija.

Svemoćni srpski DB?

sentinel26
Priča kako je većinsko lokalno stanovništvo (Bošnjaci) zadovoljno svojim statusom predstavlja, uvredu, cinizam i bezobrazluk.

Zaboga, je li to baš sve izgleda tako? Kada su (ako su) tamo počele krize i problemi?

Možda:

- 1912.
- Ili (i) možda 23.novembra 1944

- Ili (i) možda 1955 - 1956.godine kada je ondašnja vlast Srbije “stimulisala” masovno iseljavanje Bošnjaka u Tursku.
- Ili (i) možda u periodu 1991- 1996.godine.

Zbog ovog nisu zadovoljni svojim položajem danas?
Nije valjalo pod kraljem, Titom i Slobom, pa sad nisu zadovoljni zbog toga.
Izgleda da muslimani sad imaju najbolji položaj. Njihovi predstavnici su u vlasti.
Oni koje oni biraju.

- Ili (i) možda kada je bio ekonomski udar na privatnu tekstilnu i obućarsku industriju u N.Pazaru. Šlag na tortu koju niko neće da jede a ne zna se ni ko je bio poslastičar. Da li se ne zna?


Takve stvari su se dešavale i drugde. U NP je tekstilna industrija kako tako preživela.
Raspitaj se kako je u ostatku Srbije.

1) - Velika većina Bošnjaka (i Muslimana) u Sandžaku je veoma nezadovoljna svojim "statusom", ja bih rekao položajem i to prvenstveno ekonomskim !
Svi koji suprotno kažu, ne govore istinu i nijesu dobronamjerni !

Boldovano je ključ. Tako je bilo i 1990. kad su mangupi ubedili budale da im to nije problem, već oni "drugi".
Nadam su sad svi malo pametniji.

2) - U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !
Niti tamo postoji nekakva autonomija ("država u državi".
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !

Lepo je ako je sve tako. Samo izbaci ovo: "ko drukčije kaže kleveće i laže"
To što ti za nešto ne znaš ne znači da ne postoji. Možeš da znaš da nije rasprostranjeno.
Tako i ja znam da među građanima Srbije nije raširen fašizam, a nisu ni neki vernici.
Sad neki kažu da je u Srbije klerofašistička država. Možda oni bolje znaju.
Nisam čuo da je neko ovde pokušao da proturi zakone kakvi su uvedeni u Poljskoj.
Ti znaš da ne postoji baš niko ko je za separatizam. CIA?

3) - Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.
Čak je i jedan general rekao da su imali samo "indicije". Šta zna sirotinja raja šta su indicije.
Pokušaj da se preko vehabija pronadje veza izmedju te dvije regije je propao.

Ti si vidovita? Znaš i šta će biti.
Vehabije su ustvari DB-ovci?

P.S.
Muslimani pišem malim slovom jer ne želim da vređam nacionalna osećanja bilo koga.
Da li je neko Bošnjak, Musliman ili šta već, to je njegova stvar.

sentinel26 sentinel26 14:42 11.10.2007

Ne znam za vehabije a gde ste tu vi?

Zulu
sentinel26
Priča kako je većinsko lokalno stanovništvo (Bošnjaci) zadovoljno svojim statusom predstavlja, uvredu, cinizam i bezobrazluk.
Možda:
- Ili (i) možda 1955 - 1956.godine kada je ondašnja vlast Srbije “stimulisala” masovno iseljavanje Bošnjaka u Tursku.
- Ili (i) možda u periodu 1991- 1996.godine.
Zbog ovog nisu zadovoljni svojim položajem danas?
Nije valjalo pod kraljem, Titom i Slobom, pa sad nisu zadovoljni zbog toga.
Izgleda da muslimani sad imaju najbolji položaj
. Njihovi predstavnici su u vlasti.
Oni koje oni biraju.

Da li vas nije sramota da vaše riječi pripisujete meni?!
Da li mislite da je dozvoljeno da vršite prekompoziciju i montiranje mojih tekstova?
2) - U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !
Niti tamo postoji nekakva autonomija ("država u državi".
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !
Ovo su moje riječi obilježene.
Lepo je ako je sve tako. Samo izbaci ovo: "ko drukčije kaže kleveće i laže"
To što ti za nešto ne znaš ne znači da ne postoji. Možeš da znaš da nije rasprostranjeno.
A ovo vaša podmetanja.

3) - Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.
Čak je i jedan general rekao da su imali samo "indicije". Šta zna sirotinja raja šta su indicije.
Pokušaj da se preko vehabija pronadje veza izmedju te dvije regije je propao.
Lijepo, ne postoje dokazi niti su ranije postojali za takvu vezu. Tačka.

Ti si vidovita? Znaš i šta će biti.
Vehabije su ustvari DB-ovci?

Nijesam vidovit. Poznate su mi neke činjenice i neoborivi dokazi.

Ali upravo mi javiše da izvesno "stručno lice" za medjunacionalne odnose, stručno za podmetanje riječi i kvalifikacija, iz prepoznatljive škole, koje do sada nije živjelo u Sandžaku, koje o odnosima u toj regiji ne zna ništa, je do sada bilo pošteno.
Očekuje se da će sjutra da postane kradljivac, molim vas da ga uhapsite i optužite pod hitno.



Zulu Zulu 17:19 11.10.2007

Odakle tebi sve te informacije?

sentinel26
Zulu

Nije valjalo pod kraljem, Titom i Slobom, pa sad nisu zadovoljni zbog toga.
Izgleda da muslimani sad imaju najbolji položaj. Njihovi predstavnici su u vlasti.
Oni koje oni biraju.

Da li vas nije sramota da vaše riječi pripisujete meni?!
Da li mislite da je dozvoljeno da vršite prekompoziciju i montiranje mojih tekstova?

Da li si ti rekao da su muslimani proganjani u vreme kralja, Tita i Miloševića?
Koliko znam jesi. Nije teško proveriti šta si napisao.
Njih od 2000.-te niko ne proganja i njihovi predstavnici učestvuju u vlasti.
Zar je tebi normalno da se oni sad bune što im je nekad činjeno zlo?

sentinel26
Svi koji suprotno govore i pišu nemaju dokaza i prema tome nijesu dobronamjerni !

Tebi to što si napisala ne liči na: "ko drukčije kaže kleveće i laže"? Možda neko i ima dokaza. Ja ih nemam.
Zato i ne pišem. Isto ne pišem ni da je Srbija klerofašistička država, jer za to nemam nikakve dokaze.
Kako si ti siguran da te snage ne postoje? Ti možeš znati šta misli većina, ali ti znaš baš za sve.

sentinel26
3) - Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.
Čak je i jedan general rekao da su imali samo "indicije". Šta zna sirotinja raja šta su indicije.
Pokušaj da se preko vehabija pronadje veza izmedju te dvije regije je propao. Lijepo, ne postoje dokazi niti su ranije postojali za takvu vezu. Tačka.

Tebi očigledno mora da se bolduje. Shvataš li sad što sam te pitao za vidovitost?
Ili ti poseduješ takve podatke da praviš projekcije za narednih 50 godina. CIA da ti pozavidi.
Doduše sad se izvlačiš sa tim da nije bilo, što nije isto tvrdnji da neće biti.

sentinel26
Ali upravo mi javiše da izvesno "stručno lice" za medjunacionalne odnose, stručno za podmetanje riječi i kvalifikacija, iz prepoznatljive škole, koje do sada nije živjelo u Sandžaku, koje o odnosima u toj regiji ne zna ništa, je do sada bilo pošteno.
Očekuje se da će sjutra da postane kradljivac, molim vas da ga uhapsite i optužite pod hitno.

Sad objasni šta sam ti ja podmetnuo. Mislim da mi duguješ izvinjenje. Da nisi ti onaj NPS?
Ovo za "stručno lice" je mnogo jadno. Ti ovde prosipaš običnom svetu nedostupne informacije.
Ja samo ne verujem onim previše obaveštenim. Pogotovu kad proriču.



sentinel26 sentinel26 18:55 11.10.2007

Re: Ne znam za vehabije a gde ste tu vi?

Zulu
Nije valjalo pod kraljem, Titom i Slobom, pa sad nisu zadovoljni zbog toga.
Izgleda da muslimani sad imaju najbolji položaj. Njihovi predstavnici su u vlasti.
Oni koje oni biraju.
Napisao sam o problemima i odnosu vlasti prema njima od 1912.godine do današnjih dana.
Napisao sam da su se pod pritiskom iseljavali i u doba Tita i u doba Miloševića.

Napisao sam da su prema njima izvršeni zločini i da odgovorni rukovodioci nijesu odgovarali.
O iseljavanju 1956.godine nijesam čitao u djubretarskim knjigama nego sam isto lično posmatrao.
Vi ste izvlačili zaključke iz toga a ne ja.
Njih od 2000.-te niko ne proganja i njihovi predstavnici učestvuju u vlasti.
Zar je tebi normalno da se oni sad bune što im je nekad činjeno zlo?

Ovo su sve vaše riječi, vaši zaključci koji ni na koji način ne proizilaze iz mojeg teksta i nemojte ih meni imputirati niti dovoditi u vezu sa mnom. Niti sam komentarisao niti osporavao vaše mišljenje.
Tebi to što si napisala ne liči na: "ko drukčije kaže kleveće i laže"? Možda neko i ima dokaza. Ja ih nemam. Zato i ne pišem. Isto ne pišem ni da je Srbija klerofašistička država, jer za to nemam nikakve dokaze.Kako si ti siguran da te snage ne postoje, a i u ovo drugo si upućen?

Zašto ove vaše konstrukcije dovodite u vezu sa mnom kada ja o ovome nijesam pisao? Vi pokušavate na poznat način da vaše zaključke o državi Srbiji meni podmećete na komentarisanje. Zahvaljujem se na ponudi.
Nijesam zainterersovan.
Kako sam siguran da ne postoje. Pa lijepo znam da ne postoje. A kako ste ih vi vidjeli da postoje, kada ih niko do sada nije vidjeo, niti dežurni patriJote, niti nadležne službe?
- Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.

Ovo sam lijepo objasnio i napisao kao odgovor onima koji su tvrdili i vidjeli nekakvu povezanost u ovom trenutku, što predstavlja laž.
Moje tvrdnje zasnovane su na dosadašnjoj praksi i poznavanju realnih činjenica zbog čega je to tako bilo do sada i poznavanja realnog stanja na terenu pa tvrdim da se takva veza ne može ostvariti jer je niko ne želi a nijesu ispunjeni ni minimalni uslovi za takvo nešto. Zašto bih vjerovao da će toga biti.

Sad objasni šta sam ti ja podmetnuo. Pa se onda izvini. Ili si ti onaj NPS? Onda ti izvini.
Ne znam ko je NPS (i ne interesuje me) ali pristojnosti radi da vas obavijestim o sljedećem:
1) sa nacionalistima i šovinistima se ne družim i ne polemišem ni o čemu,
2) konstrukcija tudjih, konstrukcija tudjih i sopstvenih i prepravka tudjih tekstova na ovom Blogu nije dopuštena (što ste vi u dva navrata uradili) pa ću biti prinudjen da zatražim intervenciju moderatora u ponovljenom slučaju.
3) O hipotetičkim nagadjanjima i vračanju šta se sve može dogoditi ne želim da raspravljam ni sa kime, pa me zaobidjite s takvima temama.
4) Prikriveno ("kombinovano" obraćanje sam primjetio ali me sa istim ne možete uvrijediti (ako ste imali tu namjeru) jer se takve stvari ne lijepe za mene. Bolje to sačuvajte za nekog drugog.

Selam alejkum.
strava strava 00:45 12.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

Ko to vama brani da budete nezadovoljni?

Moram da budem nezadovoljan kad znam da ne govorite istinu. Recite samo koliko zaposlenih Srba imate u Skupstini opstine Novi Pazar, a koliko imate zaposlenih Bosnjaka. Pa onda pricajte o svojim problemima.
Zulu Zulu 15:02 12.10.2007

Re: Ne znam za vehabije a gde ste tu vi?

sentinel26
Napisao sam o problemima i odnosu vlasti prema njima od 1912.godine do današnjih dana.

Da se ne lažemo završili ste sa 90-tim. Zar ne? One su srećom prošlost.
Vi niste čuli da Milošević nije više na vlasti? Ko sad proganja muslimane?

sentinel26
Vi ste izvlačili zaključke iz toga a ne ja.

Šta je sporno u tim zaključcima? Vi tvrdite da je bilo progona od 1912. sve do 2000.-te.
Ako ne osporite da je sad isto kao tad, nije li sad najbolje.

sentinel26
Zulu
Njih od 2000.-te niko ne proganja i njihovi predstavnici učestvuju u vlasti.
Zar je tebi normalno da se oni sad bune što im je nekad činjeno zlo?

Ovo su sve vaše riječi, vaši zaključci koji ni na koji način ne proizilaze iz mojeg teksta i nemojte ih meni imputirati niti dovoditi u vezu sa mnom. Niti sam komentarisao niti osporavao vaše mišljenje.

Nisam ni tvrdio da su to tvoje reči. To su moje reči. Ima li nešto sporno u napisanom.
Ako ima prokomentarišite. Zar je to problem? To što je nekad bilo loše nije razlog za nezadovoljstvo.
Mada dobro dođe za stvaranje osećaja ugroženosti što dovodi do raspirivanja mržnje .
sentinel26
sentinel26
- Nikada nije postojala, ne postoji sada a neće ni u buduće postojati veza izmedju dogadjaja na Kosovu i u Sandžaku, ako se u to ne računa strah od rata.

Ovo sam lijepo objasnio i napisao kao odgovor onima koji su tvrdili i vidjeli nekakvu povezanost u ovom trenutku, što predstavlja laž.
Moje tvrdnje zasnovane su na dosadašnjoj praksi i poznavanju realnih činjenica zbog čega je to tako bilo do sada i poznavanja realnog stanja na terenu pa tvrdim da se takva veza ne može ostvariti jer je niko ne želi a nijesu ispunjeni ni minimalni uslovi za takvo nešto. Zašto bih vjerovao da će toga biti.

Niko od Vas i ne traži da verujete da će toga biti. Sporno je što Vi eksplicitno tvrdite suprotno.
Ne samo da znate za stanje u sadašnjosti i u prošlosti, već ste sigurni i za budućnost.
To možda znaju CIA, eventualno BIA, ne znam odakle Vama takva saznanja. Uz to tvrdite:
U Sandžaku (N.Pazar, Tutin i Sjenica, Prijepolje, Priboj, .... ) ne postoje političke snage koje imaju ili bi imale za cilj nekakav separatizam i odvajanje od Srbije !

To baš nisam siguran. Pogledajte one budale iz NS. Vi ste sigurani da u NP nema sličnih budala?
Pogledaj one u bermudama. Deluju normalno? Gledali ste emisiju na B92? Kažete da ste iz NP.
Ako se sećate šta je bilo 50-tih znate valjda i šta se sad dešava.
Kažu da su agresivni prema svojim sunarodnicima. Da upadaju u džamije. Hteli bi da uteraju "pravu veru".
Povezani su s onim iz BiH. Sumnjate da se žele i bolje povezati. Ne verujete da bi voleli da se pripoje BiH?
Vehabija ima više nego fašista u NS. Doduše možda je sve njih instalirao DB. Verovatno i one u BiH.
Oni jesu manjina, ali postoje. Kao što rekoh ima ih mnogo više nego fašista.
Selam alejkum.
Selam alejkum i Vama.
Ako već volite tako, mada nisam navikao na takve pozdrave, niti sam primetio da je ovde to praksa.
Zamislite da neko pozdravlja sa "Bog vam pomogao". Garant bi bio klerovašista.

P.S.
Koliko ja znam persiranje ovde nije praksa. Ali ako persirate pišite Vi, a ne vi.

P.P.S.
Izvinite što sam Vam se u početku obraćao u pogrešnom rodu.
sentinel26 sentinel26 16:03 12.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

strava
Ko to vama brani da budete nezadovoljni?
Moram da budem nezadovoljan kad znam da ne govorite istinu. Recite samo koliko zaposlenih Srba imate u Skupstini opstine Novi Pazar, a koliko imate zaposlenih Bosnjaka. Pa onda pricajte o svojim problemima.

Pa budite nezadovoljni. Na vaše iznenadjenje za takvo nešto imate i moju podršku.
Ali svoju oštricu nezadovoljstva usmerite na pravu adresu.

Slučajno (ili namjerno) politika zapošljavanja na tom terenu mi je dobro (do najsitnijih detalja) poznata počev od 1946.godine pa do danas. Sva saznanja su lična, nema prepisanih.

Ali prije toga bi trebalo da otvorite oči dobro. Vidjećete da taj koji vodi takvu politiku se zove Sulejman Ugljanin koalicioni saradnik i partner Narodnjačke koalicije i predsednika Vlade Srbije čiju podršku i obilatu pomoć on uživa.

Da vas podsjetim. Taj je najprije onemogućio rad legalno izabranoj lokalnoj skupštini. Priču o Suljovoj igri sa budžetom znaju i vrapci na Goliji, Pešteru i Rogozni.

Kada je ta skupština apsolutno u skladu sa zakonom donijela odluku o raspisivanju referenduma na kome bi gradjani oborili ili potvrdili tu njegovu politiku,(opoziv ili ne), taj gospodin je naredio "svojoj" službi obezbedjenja da ne dozvoli ulazak odbornicima u prostorije Opštine,pa su morali da drže sjednice u kafani.
Ovo predstavlja ponižavanje i odbornika i gradjana.

A Vlada Srbije sa VK na čelu je dotičnog spasila tako što je protiv zakonito i bez razloga raspustila tu skupštinu (poslije donošenja odluke) i onemogućila referendum.

Na drugoj strani vage su dva "njegova" poslanika iz opozicije pristupila vladajućoj koaliciji.
Od tada taj gospodin radi šta mu je volja.

Znate li da je on pravio spisak gradjana i novinara kojima je zabranjivan ulazak u zgradu SO-e.
Prije neki dan su neki ljudi iz medjunarodnih organizacija otkazali konferenciju za štampu zbog toga što je on pravio spisak novinara koji mogu da prisustvuju.
Čak se radilo o konferenciji za štampu koja nije "njegova".

Da vam ne nabrajam njegove marifetluke, traka bi bila odavde do Australije, kada bi neki predsjednik opštine u Šumadiji ovo uradio, Vlada bi morala da šalje ili maricu da ga hapse momentalno ili helikopter da mu spasavaju glavu.

P.S. 1.-Nijeste dobro čitali moje tekstove, ja nijednom nijesam pisao o "svojim" problemima. Smatram da previd nijeste namjerno napravili.
Nijesam ničiji delegat ni zastupnik. Ja lično nemam takvih problema zato i smijem svima da kažem u lice šta znam i mislim.
Od svih orudja i oružja koja tamo najbolje djeluju najjača i najbolja je istina!

P.S.2.- Molim vas da navedete (citirate) bar jednu neistinu koju sam ja napisao na ovom Blogu.


strava strava 22:02 12.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

Od svih orudja i oružja koja tamo najbolje djeluju najjača i najbolja je istina!

P.S.2.- Molim vas da navedete (citirate) bar jednu neistinu koju sam ja napisao na ovom Blogu.

Gospodine , odgovorite konkretno na pitanje koliko zaposlenih Srba ima u Skupstini opštine Novi Pazar a koliko Bošnjaka. Da li smete da odgovorite na ovo pitanje?


sentinel26 sentinel26 23:22 12.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

strava
Od svih orudja i oružja koja tamo najbolje djeluju najjača i najbolja je istina!

P.S.2.- Molim vas da navedete (citirate) bar jednu neistinu koju sam ja napisao na ovom Blogu.

Gospodine , odgovorite konkretno na pitanje koliko zaposlenih Srba ima u Skupstini opštine Novi Pazar a koliko Bošnjaka. Da li smete da odgovorite na ovo pitanje?

To je moje lično mišljenje i moje iskustvo, kada je istina u pitanju, ja ne raspolažem, niti sam koristio niti imam namjeru da koristim neka druga orudja osim istine.
Ako vi gajite nekakve aluzije na neka druga (orudja i oružja) sredstva, umjesto ili pored istine, zaobidjite me. Nijesam spreman da učestvujem.

A vi pošto nemate čime da demantujete vi postavljate pitanja koja nemaju nikakve veze sa mojom tvrdnjom.

Ja sam direktno imenovao krivca za politiku zapošljavanja u N.P. a vi hoćete od mene brojke.
Napisao sam njegovo ime i prezime i ime njegovog zaštitnika.
Tamo imaju prolaz samo ljudi iz Uljaninove partije. Šta još hoćete da vam kažem.

Nijesam se bavio nacionalnim prebrojavanjima juče, ne bavim se danas, nemam namjeru ni ubuduće, a pošto nijesam ja taj koji vodi politiku zapošljavanja tamo, vaše posljednje pitanje smatram veoma neumjesnim i provokativnim.

Podjite kod gospodina Ugljanina pa ih prebrojte. On, pored nacionalne ima i preciznu partijsku strukturu zaposlenih, pa se udružite i dokažite da istina nije najbolje sredstvo.

Koliko je meni poznato u Sandžaku ne žive samo Srbi i Bošnjaci.




strava strava 18:53 14.10.2007

Re: Čija ruka vuče konce?

Nijesam se bavio nacionalnim prebrojavanjima juče, ne bavim se danas, nemam namjeru ni ubuduće, a pošto nijesam ja taj koji vodi politiku zapošljavanja tamo, vaše posljednje pitanje smatram veoma neumjesnim i provokativnim.

Podjite kod gospodina Ugljanina pa ih prebrojte. On, pored nacionalne ima i preciznu partijsku strukturu zaposlenih, pa se udružite i dokažite da istina nije najbolje sredstvo.

Nijesam se bavio nacionalnim prebrojavanjima juče, ne bavim se danas, nemam namjeru ni ubuduće, a pošto nijesam ja taj koji vodi politiku zapošljavanja tamo, vaše posljednje pitanje smatram veoma neumjesnim i provokativnim.

Podjite kod gospodina Ugljanina pa ih prebrojte. On, pored nacionalne ima i preciznu partijsku strukturu zaposlenih, pa se udružite i dokažite da istina nije najbolje sredstvo.

Koliko je meni poznato u Sandžaku ne žive samo Srbi i Bošnjaci.
Gospodine nije ovo pitanje samo nacionalno nego duboko demokratsko i čudi me da ga tako lako preskačete. Rezultati tog odnosa pokazuju kakva je lokalna vlast ne samo danas već zadnjih tridesetak godina u Novom Pazaru. Ako ste u opoziciji postojećoj lokalnoj vlasti zašto i ovo pitanje ne pokrećete kao argument njene nedemokratičnosti. Ili i vi kao opozicija mislite da Srbe ne treba zapošljavati u lokalnoj samoupravi. Jer ovakav odnos nacionalne manjine( Bošnjaka) prema vecini (Srbima) koji su u Novom Pazaru u manjini pokazuje svu bahatost te vlasti zadnjih tridesetak godina. Da gospodine u Raškoj oblasti ne žive samo Bošnjaci i Srbi ali to su dva najbrojnija naroda. I na kraju ,mada vi to dobro znate, reću da je broj Srba koju su zaposleni u skupštini Novi Pazar manji je od 10.



Citiraj

Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 23:46 10.10.2007

zamolila sam za link

ili transkript
danas kad sam postavljala blog nije ga bilo samo najava za kaziprst
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 03:55 11.10.2007

Posledice tehno-islamo-folka ..!!


Ni sandžačka Islamska zajednica nije odolela. Psihički. Loš tehno-islam sa Pinka, odnosno turbo-islamo-folk (koji skoro sve stanovnike Srbije svakodnevno udara u slepoočnice) izmenio je mentalnu strukturu i mentalnu stabilnost stanovništva muslimanske veroispovesti u Sandžaku. Dugotrajno kotaminiranje ovim zvukom jednostavno je moralo da ostavi posledice. Pomenuti melos je najpre srpsku narodnu muziku dezintegrisao i većinski narod u Srbiji ostavio bez svog pojanja. Ipak, ovaj elektro-zurla sound je toliko destruktivan i antiestetski u svojoj mikrofrekvenciji da ni muslimansko stanovništvo, ni krivo ni dužno, nije pošteđeno pogubnih efekata.



mariopan mariopan 16:36 11.10.2007

Re: Posledice tehno-islamo-folka ..!!

Ja sam pokusala da razumem ...ali iskreno nisam mnogo saznala...pa tako ne zelim ni da komentarisem..jedino zelim da do nekog dogovora dodje, da se strasti smire . Nadam se tome i pametnim ljudima da se dogovore na dobrobit svih koji tamo zive.

Nekako imam osecaj da su se ljudi manje bavili ovakvim stvarima kada su imali posla i dobro ziveli...manje su bili spremni da sve to sruse i izgube ,manje su se prebrojavali na nacionalnoj i verskoj osnovi...imam osecaj da je sve to na perfidan nacin svima nama podmetnuto da se medjusobno svadjamo da se ne bi zapitali zasto nema posla za mlade..svuda u celoj Srbiji, zasto se neko bogati dok svi ostali jedva zivot odrzavaju i slicno. Ne znam ..to ja mislim a mozda nisam u pravu.Neko od svega ovoga ima koristi...narod nema to je sigurno.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 19:57 11.10.2007

Re: Posledice tehno-islamo-folka ..!!


Ako se ja pitam, mislim da ste blizu toga da jeste u pravu. Pozdrav

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana