Vodič za turiste koji putuju u Grčku i Makedoniju

fiju_briju RSS / 08.07.2009. u 07:23

Kako zaraditi 150.000 dinara dok odmarate

Ukoliko ste iz Niša, Beograda, Novog Sada, Subotice ili bilo kog drugog grada severno od Leskovca a rešili ste da godišnji odmor provedete u Grčkoj ili Makedoniji, odnosno ukoliko vas put vodi kroz ili pored Leskovca, odvojite sat vremena i možete zaraditi do 150.000 dinara.

Izgleda neverovatno, ali je istinito!

Potrebno je samo da siđete sa Koridora 10 i da se na teritoriji grada Leskovca provozate dok ne nađete nekog psa lutalicu (ukoliko imate prijatelja u Leskovcu možete koristiti i njegovog psa) i da se poigrate s njim sve dok vam na ruci ne ostane trag njegovog zuba – što se najbezbolnije može postići tako što se ruka pritisne na zub psa i blago se povuče kako bi ostalo crvenilo i otisak zuba. Ukoliko na godišnji odmor vodite svog kućnog ljubimca možete upotrebiti i njega – što umnogome olakšava posao

Drugi korak u trci za 150.000 dinara je odlazak kod lekara koji po zakonu mora da vam izda uverenje o ugrizu, kome prijavljujete ugriz nepoznatog psa „ velikog crnog kratkodlakog“ – inače dežurnog krivca za ovakve akcije na lokaciji gradskog parka – dežurne lokacije za prijavu. Pritom se pozovete na izjavu svedoka – može biti i vaš prijatelj sa kojim ste krenuli na more mada u slučaju nedostatka  svedoka veoma lako će vam vam svoje usluge ponuditi neko od dežurnih svedoka za 10-20 hiljada, naravno posle isplate odštete. Onda vam sledi vakcina protiv besnila – zbog realističnosti  a i valja se, šta znate šta vas čeka na moru, a i tako je po prijavi Higijenski zavod u zakonskoj obavezi da vam je da o trošku države...

Sa tim papirima se odlazi kod nekog od advokata koji već imaju spremnu tužbu za odštetu kojom od grada potražuju 200.000 dinara  u koju je potrebno samo upisati  vaše generalije. Tu vi završavate posao i nastavljate  put do vaše turističke destinacije, a pravosuđe, advokati i veštaci kreću da rade svoj posao.

U povratku svratite do Leskovca gde je sud već rešavao po vašoj tužbi ( ko kaže da nam je pravosuđe sporo?! ) i dodelio vam je odštetu od 200.000 dinara kao izvršnu, naplatio prinudno iz gradskog budžeta. Kada podmirite sve obaveze prema advokatima, svedocima i veštacima vama ostane oko 150.000 dinara čisto. Nije loše za desetak dana baškarenja na moru...Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana