Muzika

Bolje KomoVa

marco_de.manccini RSS / 15.07.2009. u 19:21

 

Bend

Desetoro plus Karlos Santana. Tri bubnjara, bas i prateća gitara, dva duvača, klavijature, dva vokala. Svi sasvim dobri osim vokala. Jedan sa rap kretanjem i odgovarajućiim glasovnim sposobnostima, a drugi glasovno bolji, ali bez umeća da pokrene publiku. Karlos komunicira sa publikom skoro isključivo preko muzike, što je u redu, ali bendu jako nedostaje neko ko će povesti stvari u dobru žurku. 

Сцена

Градски Стадион у Скопљу, петак увече, 10. јул. Цена карте за јужну трибину 1500 македонских денара (нешто мање од 25 еура). За мало више се могло скакати испред саме бине на атлетској стази. Моја потпуно лаичка процена је 8-9 хиљада присутних, свих могућих узраста, стилова облачења, и музичког укуса.

Сцена у облику кутије, са отвореном предњом и задњом страном, покривена, бочне стране затворене неком полупровидном завесом. У пракси ово значи да, ако нисте сели директно испред сцене, не видите добар део исте. Са места на којем сам седео (које и није било тако лоше) нисам видео два од три бубњара јер је угао био такав да ми је око једне четвртине сцене било сакривено бочном завесом. Не патим за великим и компликованим сценама, пола концерта сам ионако провео жмурећи и слушајући, али ми је ово ипак сметало. Није ми ни јасно чему је служила та завеса (осим можда да натера људе да се, за бољу и приснију атмосферу, добро збију према центру и, истоверемено, сакрије празне делове трибине од бенда).

Озвучење је било лоше. Једва за двојку. Гласови потпуно неразговетни. Дувачи готово нечујни.  

Свирка

9:03 Почетак.

Концерт је био заказан за 9:00. Долазе комбијем на атлетску стазу на супротној страни стадиона иза бине, претрчавају терен (Карлос је јако низак) и почињу да свирају без речи. Практично нема паузе између песама, нема празног хода, нити усиљеног пренемагања са публиком. Платили сте за свирку, ево вам свирка.

9:30 Maria Maria

Прва песма коју препознајем. Надао сам се да неће претерати са песмама са Supernatural. На срећу и нису (ја сам препознао укупно 3). Прве речи упућене публици. Нисам ништа разумео. Озвучење је, како рекох, прилично лоше. Обраћање је било кратко, ваљда нешто у стилу “good evening Detroit”.

9:45 Samba Pa Ti

У ово време је већ потпун мрак. Скоро пун месец се појављује ниско на небу десно од сцене. Летњи ветрић пирка у лице. Веома је пријатно. Карлосова Samba Pa Ti је идеална музика за идеални плес. Руке на њеним боковима, њена глава на грудима, мирис њене косе тик уз ноздрве, њене руке око врата, лагано извијање тела уз сталну припијеност, бесконачно споро кретање, ватра у стомаку. Незахтевност скоро потпуног недостатка израженог ритма на самом почетку омогућава свакоме да подједнако ужива у тихом електрицитету који овај дуг и нежан загрљај носи. Незграпни и уздржани се уз музику и додир ослободе, док они ужурбанији и нервозниији добијају неопходно успоравање и опуштање. Усклађеност постигнутог лаганог њихања се нарушава негде баш око средине песме због збуњујуће промене (могло би се рећи и коначног увођења) ритма, али до овог времена пар је толико далеко у лепом и присном да више ништа не смета и није важно. Корак два смушености и онда понован међусобни склад, неретко у раскораку са уведеним ритмом. И док се пар милује, Карлос гитаром, у песми без иједне речи, пева за обоје.

10:00 You've Got To Change Your Evil Ways

10:15 Мали говор

Минут два. Нешто као “peace is possible in our lifetime … me and you can change the world … hippies, love and peace … there is a difference between power of love and love of power”. Помало неубедљиво.

Учинило ми се да је мало после овога уследило нешто од Хендрикса. Нисам сигуран. Мало сам се изгубио. И позаборављао. Али звучало је као Хендрикс. 

10:30 Соло бас

У суштини, бенд је узео малу паузу, склонио се са бине и оставио басисту да нас забавља. Рекох да свирају без прекида између песама па је ова пауза разумљива. Уосталом, волим бас тако да ми прекиди оваквог типа пријају. На почетку басисту прати један од бубњара али и он убрзо нестаје, а соло на крају прелази у Ленонов

Imagine,

који публика прихвата и покушава да прати.

10:45-11:00 Black Magic Woman, Oye Como Va, Smooth (Or Else Forget About It)

Наравно, Карлос је велики мајстор свог инструмента. Има лаку, неусиљену руку, велику јасноћу звука, и веома је креативан и богат (ништа бесконачно дрндање, ништа испразна виртуозност). Све је то тако очигледно, да никада нисам мислио да ми може постати очигледније. А постало ми је пре око годину дана кад смо добили Guitar Hero III за наш Wii. Guitar Hero је био поклоњен деци, али признајем да сам ја, бар донедавно, био једини који је глумио да на њему свира (одскора се и ћерка мало опустила па почела и она). Ја помало (и по умећу и по учесталости) свирам и праву гитару и замишљам да се помало разумем у умеће које људи као Карлос имају. Необично звучи, али покушај да се прати њихово свирање на игрици као Guitar Hero изискује додатну концентрацију и ниво слушања онога што они заправо раде и даје додатно разумевање. Black Magic Woman у овој игрици ми је помогла да дубље и потпуније схватим какав је Карлос Сантана музички бисер.

11:00 Крај концерта.

Наравно, није крај, сва публика је (коначно) устала на ноге, звижди, аплаудира, диже буку на све могуће начине. Бенд се враћа и непрестано свира још око 25 минута, а публика не седа до краја, игра и не престаје да пљешће. Коначно добра атмосфера. Штета што тако касно почиње. Концерт завршава представљањем чланова бенда уз

Jingo

и дубоким наклоном Карлоса Сантане публици (он остаје непредстављен). За разлику од претходног ”краја” концерта, сви чланови бенда одмах трче преко терена назад у комби, који махом нестаје испод стадиона.

11:25 Стварно крај.

Безмало два и по сата добре свирке. Хвала!
 Komentari (276)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 19:22 15.07.2009

ponovo

radi internet !
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:25 15.07.2009

Re: ponovo

proradilo bogami. dosushe ni sad nisam kuci, ali nashao sam neke veze.
Unfuckable Unfuckable 19:26 15.07.2009

Re: ponovo

pa to ja stalno pričam ljudima : ako nema u sobi, ima u lobby baru
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:30 15.07.2009

Re: ponovo

Ако си близу неког универзитета пробај Student Union (не питај шта је, само где је). Скоро никад не омане (а и кад омане то је само зато што траже лозинку).
margos margos 19:25 15.07.2009

Baš me zanima

hoće li Coach biti zadovoljan ? JasnaZ hoće, ona je bila na beogradskom koncertu.
Sedim i pratim razvoj događaja ....
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:34 15.07.2009

Re: Baš me zanima

И мене занима. С моје тачке гледишта, супер је што су били веома професионални (додуше каснили су три минута!), али није супер што се нису забављали. Спојити ова два и није тако лако, поготову кад имаш концерт сваки дан.
mirelarado mirelarado 19:59 15.07.2009

Re: Baš me zanima

Пропустила сам београдски концерт, због траљаве организације, али ти си баш лепо дочарао атмосферу у Скопљу, као да сам била тамо док сам читала. Схватам да си уживао у мајсторовом свирању, али да ти је недостајао онај специфичан штимунг када публика и бенд постану као једно...

И мене занима шта ће рећи Тренер, на снимке с Калемегдана имао је примедбе.

Добро је што ти је прорадио Интернет, Марко. Већ смо се уплашили да ћеш се досађивати у хотелу. :)
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:04 15.07.2009

Re: Baš me zanima

Схватам да си уживао у мајсторовом свирању, али да ти је недостајао онај специфичан штимунг када публика и бенд постану као једно...


Баш то. Мада, стадиони нису баш најзгодније место за тај специфични штимунг.

Ја сам дефинитивно задовољан и срећан што сам отишао на концерт. Било је ипак лепо. Вокали, завесе, озвучење, лења публика, ... па увек је нешто около несавршено, а мајстор је увек мајстор.
miloradkakmar miloradkakmar 23:17 15.07.2009

Re: Baš me zanima

hoće li Coach biti zadovoljan ?

On verovatno još nije došao sebi. Toliko je čekao koncert Santane.
Možda nam sprema nešto posebno !?
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:34 15.07.2009

Re: Baš me zanima

ja sam razumeo da nije ni bio na konceru. utata.
mirelarado mirelarado 23:40 15.07.2009

Re: Baš me zanima

marco_de.manccini
ja sam razumeo da nije ni bio na konceru. utata.


Није био и после се жив појео због тога...
miloradkakmar miloradkakmar 09:47 16.07.2009

Re: Baš me zanima

mirelarado
marco_de.manccini
ja sam razumeo da nije ni bio na konceru. utata.


Није био и после се жив појео због тога...

E, baš mi je žao.
Poklon za trenera.
trener92 trener92 10:59 16.07.2009

Re: Baš me zanima

mirelarado
marco_de.manccini
ja sam razumeo da nije ni bio na konceru. utata.


Није био и после се жив појео због тога...


....

Black Magic Woman у овој игрици ми је помогла да дубље и потпуније схватим какав је Карлос Сантана музички бисер.


Da ,..prvo demistifikujemo par stvari , kao kao jedan od : mladih , zagriženih, perspektivnih (...)
klinaca,koji je svojevremeno je imao sreću da bude deo jedne dobre svirke ( Earth's Cry, Heaven's Smile - Europa), a na ( otvorenoj sceni )oproštajnoj turneji koncertu jedne ex-YU rok grupe, po njegovom mišljenju najbolje u ex YU u to "Vreme", do besveti skidao solo deonice , rifove i svašta još , od pomenutog majstora. Ali , više je voleo i ( voli) period kada je Santana svirao nešto drugačije , nago što radi u poslednje vreme
( sa Mahavishnu , Izvanredna svirka sa Meklaflinom, .-uradili album Odličan album Love, Devotion, Surrender , napomenuti da su na albumu svirali i Bili Kobam, Jan Hamer ., dovoljno je onom ko to sluša da zna o čemu pričam. Posle toga, sa svojom grupom , trostruki album Lotus uživo, kasnije Welcome studijski .Illuminations - sa ženom ( udovicom) Caltraine, , onda primer Barbolleta, i tako daljeve do negde kasnih osamdesetih) uglavnom Jazz Fusion, ali uuz puno odličnog ritma)... kasnije osim sa Hookerom, je komercijala, ne kažem da nije dobro, ali ,
E , to je možda i najveći razlog što sam pretpostavio da takve svirke ne može da bude, a dobro bilo je tu i drugih nekih razloga, ali je možda to i prevagnulo. Mislim da je jasnin komentar kod mene odličan opis, ( o zatvaranju kruga),

meni je koncert bio odlican, mada pretpostavljam da je onaj iz 1975te bio nabijen sa vise emocija

antioksidant
Bojan Budimac
gledao Santanu negde sredinom 70-tih u hali Pionir u Beogradu.

Naravno, majstor je majstor bio i tada. No, posle koncerta utisak publike, a kasnije je to bilo i po kritikama naglašavano, uzbudljiviji deo koncerta je bila predgrupa -- za koju je u to vreme na tim prostorima retko ko čuo -- Earth, Wind & Fire. Santana je malo iziritirao nestrpljivu masu počinjući Sambu Pa Ti jedno brat bratu pet minuta, posle onog ludila od soula Earth, Wind & Fire (sa sve do tada neviđenim scenskim efektima) bio malo statičan. No, sveukupno jedan jaaaako dobar koncert bio.


Eto kao se razlikujemo po ukusu, mislim E,W&F scenski efekti i sve si u pravu , mislim ok, aliiiii,,
...
Pa valjda će neko ko je bio na tom koncertu naići (ili sam ja najstariji od sve dece ovde?)...

Šta se buniš kad si mator ko Biblija

p.s. Preslušao sam sve sa BG koncerta, atmosfera , mislim, što kaže jasnaz. nije bila žurka kao u Skoplju. A sada ću malo bolje da pogledam , poslušam, ono iz Skoplja..
Eto,
p.ps Inače" A Love Supreme" ili ("Acknowledgement" pesma sa albuma J Coltraina), uz koju je pričao ovo što si gore pisao , a odsvirana je na albumu sa Meklaflinom, je i naziv Aalbuma Coltraina
Bojan Budimac Bojan Budimac 11:20 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Eto kao se razlikujemo po ukusu, mislim E,W&F scenski efekti i sve si u pravu , mislim ok, aliiiii,,

Nisi me razumeo, ja samo preneo utiske publike i kritike, Viti Simurdiću bila puna usta EW&F, daleko su oni od moje šolje čaja...

Sve što si napisao o Santani
( sa Mahavishnu , Izvanredna svirka sa Meklaflinom, .-uradili album Odličan album Love, Devotion, Surrender , napomenuti da su na albumu svirali i Bili Kobam, Jan Hamer ., dovoljno je onom ko to sluša da zna o čemu pričam. Posle toga, sa svojom grupom , trostruki album Lotus uživo, kasnije Welcome studijski .Illuminations - sa ženom ( udovicom) Caltraine, , onda primer Barbolleta, i tako daljeve do negde kasnih osamdesetih) uglavnom Jazz Fusion, ali uuz puno odličnog ritma)...

je moja šolja čaja...

Idola iz mladosti Bili Kobama doživeo da vidim uživo pre dve godine od svih mesta ovde u Bodrumu... odgledao/odslušao otvorenih usta...
trener92 trener92 11:27 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Viti Simurdiću bila puna usta EW&F, daleko su oni od moje šolje čaja...


Ih, pa znaš i sam ukus >VIte Simurdića, ako buudeš imao prilike pitaj Čupka šta misli o tom koncertu, meni je njegovo mišljenje mnogo značajnije .
je moja šolja čaja...

Idola iz mladosti Bili Kobama doživeo da vidim uživo pre dve godine od svih mesta ovde u Bodrumu... odgledao/odslušao otvorenih usta...


Znaš li da njegov klinac svira ko zver , skoro ko tata, opasan mali , sad više nije mali
p.s. Da li si čuo za ovu nesreću u Turskoj? Izgleda da su iz NS .
Unfuckable Unfuckable 11:30 16.07.2009

Re: Baš me zanima

aubrattte, pa ovde sve hiposi
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 11:33 16.07.2009

Re: Baš me zanima

sve čekam da vidim dal će i onaj cult da im se priključi ... zbog zelene trave koju ili ima ili voli ili poštuje
trener92 trener92 11:35 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Unfuckable
aubrattte, pa ovde sve hiposi


KO bre hipi
trener92 trener92 11:41 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Bojan Budimac


Idola iz mladosti Bili Kobama doživeo da vidim uživo pre dve godine od svih mesta ovde u Bodrumu... odgledao/odslušao otvorenih usta...


Zaslužio si ovaj trol

Unfuckable Unfuckable 11:58 16.07.2009

Re: Baš me zanima

ovo je nameštaljka, taman mi zveknula struja da ne uzmem 200
trener92 trener92 12:02 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Kad već trolujem...


"Sega najgolemiot hit vo Roćko Stjuart, "Dali misluvaš deka sum seksi? "
njanja_de.manccini
sve čekam da vidim dal će i onaj cult da im se priključi ... zbog zelene trave koju ili ima ili voli ili poštuje


Billy Cobham ( tu je i Jan Hamer), ko je možda zaboravio, napravio najbolji ddžez-rok album "Spectrum" i u to ime još jedan trol za Budimca i mene

trener92 trener92 12:04 16.07.2009

Re: Baš me zanima

miloradkakmar


Hvala Milorade
Bojan Budimac Bojan Budimac 12:11 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Zaslužio si ovaj trol

Hvala... Bili me je tokom koncerta podsećao na sedećeg Budu iza tog kompleta bubnjeva, samo se smeškao i rasturao, nijedan suvišan pokret, ništa poza, a osmeh ne skida... Nisam sasvim siguran, ali mislim da je baš početak quadrant 4 odsvirao sa četiri palice (tu vilica pada do poda i počinješ da ne veruješ ni očima ni ušima)...

Biće prilike, sa Čupkom se obično sretnem kad sam u NS. (mogli bi neko pivopijenje da organizujemo) A ako sam ja mator ko Biblija, šta je onda Čupko? Tora?
trener92 trener92 12:16 16.07.2009

Re: Baš me zanima

. Руке на њеним боковима, њена глава на грудима, мирис њене косе тик уз ноздрве, њене руке око врата, лагано извијање тела уз сталну припијеност, бесконачно споро кретање, ватра у стомаку. Незахтевност скоро потпуног недостатка израженог ритма на самом почетку омогућава свакоме да подједнако ужива у тихом електрицитету који овај дуг и нежан загрљај носи. Незграпни и уздржани се уз музику и додир ослободе, док они ужурбанији и нервозниији добијају неопходно успоравање и опуштање. Усклађеност постигнутог лаганог њихања се нарушава негде баш око средине песме због збуњујуће промене (могло би се рећи и коначног увођења) ритма, али до овог времена пар је толико далеко у лепом и присном да више ништа не смета и није важно. Корак два смушености и онда понован међусобни склад, неретко у раскораку са уведеним ритмом. И док се пар милује, Карлос гитаром, у песми без иједне речи, пева за обоје.

Znaš šta marco , kvaran si do bola
trener92 trener92 12:18 16.07.2009

Re: Baš me zanima

A ako sam ja mator ko Biblija, šta je onda Čupko? Tora?


...on je više ovako

Bojan Budimac Bojan Budimac 12:24 16.07.2009

Re: Baš me zanima

trener92
A ako sam ja mator ko Biblija, šta je onda Čupko? Tora?


...on je više ovako
Da, ne znam za nikakvu nesreću u Turskoj... samo sam čuo za ovu u Egiptu, strašno...
antioksidant antioksidant 12:25 16.07.2009

Re: Baš me zanima

aubrattte, pa ovde sve hiposi

I am an antichrist
I am an anarchist


trener92 trener92 12:33 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Bojan Budimac
trener92
A ako sam ja mator ko Biblija, šta je onda Čupko? Tora?


...on je više ovako
Da, ne znam za nikakvu nesreću u Turskoj... samo sam čuo za ovu u Egiptu, strašno...


Da Egipat . pardon , ( još uvek sam
trener92 trener92 12:38 16.07.2009

Re: Baš me zanima

antioksidant
aubrattte, pa ovde sve hiposi

I am an antichrist
I am an anarchistIma nas više ...

trener92 trener92 12:42 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Atmosfera u Skoplju je stvarno bila odlična, publika je odmah na početku dala uvod ,tačno ono što sam ja opisao Mireli šta bi želeo da čujem, znaju Makedonci šta je dobra muzika iako su lošiji snimci nego u BG , masa je napravila pravi štimung . Šteta za ozvučenje, ali šta da se radi.
Odlično si opisao
cult cult 16:32 16.07.2009

Re: Baš me zanima

njanja_de.manccini
sve čekam da vidim dal će i onaj cult da im se priključi ... zbog zelene trave koju ili ima ili voli ili poštuje


van svih pokreta
al te ideje podrzavam od srca

marco_de.manccini marco_de.manccini 19:50 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Ali , više je voleo i ( voli) period kada je Santana svirao nešto drugačije , nago što radi u poslednje vreme


Па да. И ја сам се надао да неће удавити са новим стварима. Што се мене тиче могло је и комплетно без нових ствари, али то би било тражити леба преко погаче, човек мора од нечега и да заради пензију (ту му је негде око 62 лета) па мора да промовише нове албуме. Кад се све узме у обзир, листа песама је, укуључујући Хендрикса и Ленона, била одлична и прилично ”некомерцијална”. Ево нашао сам комплетну листу:

WOODTOCK CHANT
1. SOUL SACRIFICE
2. INTO THE NIGHT
3. LIFE IS FOR LIVING
4. INCIDENT AT NESHABUR
5. MARIA MARIA
6. FOO FOO
7. SAMBA PA TI
8. BATUKA/ NO ONE TO DEPEND ON
9. SHE’S NOT THERE
10. EVIL WAYS/ A LOVE SUPREME
11. HOT PANTS POWER
12. LORD’S PRAYER/ PURPLE HAZE
13. YALEO/ BASS AND DRUM SOLO
14. BMW/GYPSY QUEEN
15. OYE COMO VA
16. SMOOTH/ DAME TU AMOR
-ENCORES-
17. CORAZON ESPINADO
18.JINGO
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:57 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Znaš šta marco , kvaran si do bola

Шта сам бре кваран, само сам констатовао да је Samba Pa Ti савршена. Идеална ствар за дудуке као ја који не умеју да говоре, а богами и за оне из другог табора који говре превише. Само привиј цуру и пусти Сантану да прича.
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:05 16.07.2009

Re: Baš me zanima

I am an antichrist
I am an anarchist

Једном сам Њањи, преко телефона, пустио отприлике секунду и по са самог почетка (дакле само мали део рифа) оне песмице горе и питам је да погоди шта је. Из цуга.
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:16 16.07.2009

Re: Baš me zanima

njanja_de.manccini
sve čekam da vidim dal će i onaj cult da im se priključi ... zbog zelene trave koju ili ima ili voli ili poštuje

За само 5 недеља сам опсано испао из форме, па ни тролове на свом блогу не разумем. Њањо дај неку помоћ на пп.
trener92 trener92 22:13 16.07.2009

Re: Baš me zanima

marco_de.manccini
Znaš šta marco , kvaran si do bola

Шта сам бре кваран, само сам констатовао да је Samba Pa Ti савршена. Идеална ствар за дудуке као ја који не умеју да говоре, а богами и за оне из другог табора који говре превише. Само привиј цуру и пусти Сантану да прича.


Kvaran si kvaran , staješ na muku "ranjenom" čoveku( da te ne znam rekao bih da si bezdušan) , znaš ti dobro samo se praviš
ali kao i uvek izvadio si se dobrim tekstom
trener92 trener92 22:24 16.07.2009

Re: Baš me zanima

Ево нашао сам комплетну листу:


Da ... spisak je Ok ! Nisam pronašao na snimku ovo a
Voleo bi da sam čuo kako je odsvirao " INCIDENT AT NESHABUR " ..Abraxas je izvanredan album ...
E tu možeš da primetiš koliko je hammond važan za njegovu svirku, i čini mi se da je ovaj sadašnji mnogo slabiji, da se ne razumemo pogrešno radi posaomarco_de.manccini marco_de.manccini 00:38 17.07.2009

Re: Baš me zanima

Мени је само жао што није била и Hope you'te feeling better. Рецимо уместо Yaleo.

Мада, да је то било тако, онда бих вероватно жалио што рецимо Maria Maria није замењена нечим другим. Шта ти је човек.

Додуше има једна са Supernatural, коју сасвим добро толеришем (put your lights on)
antioksidant antioksidant 19:51 15.07.2009

.

Минут два. Нешто као “peace is possible in our lifetime … me and you can change the world … hippies, love and piece … there is a difference between power of love and love of power”. Помало неубедљиво.


rainbow warrior

inace ne pominje konobara ovde (ima tekst) : (((((((((((((edit: inace meni je bilo super ali nisam sedeo

marco_de.manccini marco_de.manccini 19:53 15.07.2009

Re: .

edit: inace meni je bilo super ali nisam sedeo

to mora da je povezano. mora.
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:57 15.07.2009

Re: .

AO, а да ли је била иста структура концерта у Београду као и у Скопљу? Мислим, јесу ли свирали исте песме и по истом реду (ако се сећаш). Да ли је стварно свирао Хендрикса или ми се учинило?
jasnaz jasnaz 20:38 15.07.2009

иста структура (*месец)

-- Да ли је стварно свирао Хендрикса или ми се учинило?

Jeste! Posle onog Jesam li ja hipi - da ja sam hipi......-- Озвучење је било лоше. Једва за двојку. Гласови потпуно неразговетни. Дувачи готово нечујни.

Na Kalemegdanu su tehnika - prostor - bina - akustika bili ok. (i mesec!)

Pokušavam da se setim šta mi je smetalo i možda izlazi samo ovo:
Karlos komunicira sa publikom skoro isključivo preko muzike, što je u redu, ali bendu jako nedostaje neko ko će povesti stvari u dobru žurku.

.....tako da dobre žurke - da li samo zbog toga ili zato što publika nije umela da samu sebe povede u sve što je Karlos te večeri dao ? - nije bilo. Ali je svirka bila odlična, i tu bih se isključila - da ne sekiram trenera once more!

_________

na margini: bile su neke tri što su preskočile ogradu između 3 i 6 soma cene karata - o čemu ćemo pričati - sestre - kada budemo ........ Kako smo one večeri na kališu: igraleeeeeeeeeeee
antioksidant antioksidant 20:50 15.07.2009

Re: .

AO, а да ли је била иста структура концерта у Београду као и у Скопљу? Мислим, јесу ли свирали исте песме и по истом реду (ако се сећаш). Да ли је стварно свирао Хендрикса или ми се учинило?

copy paste koncerti

s tim sto je u bgd-u ozvucenje bilo sasvim ok, bio je i video bim da gledas ako hoces. jos tehnickih detalja: pivo je bilo lose (bajato) a oko ogradjenog prostora bilo je na stotine ljudi ...

meni je koncert bio odlican, mada pretpostavljam da je onaj iz 1975te bio nabijen sa vise emocija
vishnja92 vishnja92 20:51 15.07.2009

Re: .

pivo je bilo lose (bajato)


ne postoji bajato pivo.
postoji dobro pivo, izvetrilo pivo i pokvareno pivo. jel ja treba da te ucim?!
Kazezoze Kazezoze 20:53 15.07.2009

vidim...

prezhiveo si loshe ozvuchenje i koncert ti se, sve u svemu, dopao... meni je zanimljivo to shto je imao u ekipi chak trojicu bubnjara. ochito su mu bili potrebni za, recimo, njegovu verziju Jingo koju sviraju.
btw orginalnu verziju "Jingo" je napisao King Sunny Ade - kralj nigerijske Juju muzike, a meni je i ova Santanina verzija dosta dopadljiva, mozhda bash zbog gitarske solo dionice.
antioksidant antioksidant 20:54 15.07.2009

Re: .

postoji dobro pivo, izvetrilo pivo i pokvareno pivo. jel ja treba da te ucim?!

prezrelo vishnja. pio sam ga iz konzerve. ne moze da izvetri. samo da se ubajati

ali (ovo mi je uzas smesno) imali smo kiki riki!!!! (kupili na trafici pri dolasku)
vishnja92 vishnja92 21:01 15.07.2009

Re: .

pa to znaci da je pokvareno bre!

kikiriki - jel usoljen pa sa crvenim ljuspama, propast? tako ja povladjujem gorem delu sebe :)
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 21:03 15.07.2009

Re: .

e vas dvoje sve isto pricate a koristite razlicitu terminologiju, upisacu se!
ovaj kaze bajato, ona kaze pokvareno...
vishnja92 vishnja92 21:04 15.07.2009

Re: .

isto ko ono s krompiricima.
antioksidant antioksidant 21:04 15.07.2009

Re: .

pa to znaci da je pokvareno bre!

popilo se, znaci nije : )

kikiriki - jel usoljen pa sa crvenim ljuspama, propast? tako ja povladjujem gorem delu sebe :)
jok, onaj deciji - dijetalni (peceni nesoljeni)
ali je savrseno posluzio svrsi
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 21:05 15.07.2009

Re: .

vishnja92
isto ko ono s krompiricima.

pa da zato se ja i smejem ovde ko luda... al necu mnogo da se razlikujem od ostalih kolega jer su svi poludeli od ovog upgrejdovanja.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:06 15.07.2009

Re: vidim...

mozhda bash zbog gitarske solo dionice.

Мени је жао што није свирао hope you are feeling beter због гитарске соло деонице. Негде од око 1:30 до око 2:30. Са-врш-е-но.

edit: ево и студијске верзије (вањда)
antioksidant antioksidant 21:06 15.07.2009

Re: .

ovaj kaze bajato, ona kaze pokvareno...

ima razlike pokvareno popijes pa ti sutra muka

bajato popijes pa posle preseces sa jednim маћадом i koncert bude super
vishnja92 vishnja92 21:08 15.07.2009

Re: .

jok, onaj deciji - dijetalni (peceni nesoljeni)

u, pa i taj je super - druga krajnost.

kad se setim sta smo mi sve nosili na koncerte - "Kremipan", bozemesacuvaj i sakloni.
na dire straits, koliko se secam
antioksidant antioksidant 21:08 15.07.2009

Re: vidim...

Мени је жао што није свирао hope you are feeling beter због гитарске соло деонице. Негде од око 1:30 до око 2:30. Са-врш-е-но.

antioksidant antioksidant 21:13 15.07.2009

Re: .

kad se setim sta smo mi sve nosili na koncerte - "Kremipan", bozemesacuvaj i sakloni.

vreme je za trol

uvod: na koncertu se setala neka deca i promovisala kafu (delili kesice 3 u 1) a i prodavali su je (desko nosi neku kantu na ledjima a devojcica naplacuje). e to sto su prodavali je (pazi sad) 4 u 1!!!

ovo 4 je g u a r a n a !!!

savrseno

ali nije to trol : )

trol je da ima da se kupi 1 u 1 !!!

samo kafa.

genijalno
vishnja92 vishnja92 21:16 15.07.2009

Re: .

trol je da ima da se kupi 1 u 1 !!!

samo kafa.ps - isto trol: kad neko pocne ucestalo da koristi sledeca dva smajlija: i , mozda treba da odmori od bloga, a? nije da i ranije nisam bivala zblanuta, al sad se vise nikad ne pravim da mi nije nista. cak i kad mi nije nista.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:24 15.07.2009

Re: иста структура (*месец)

Karlos komunicira sa publikom skoro isključivo preko muzike, što je u redu, ali bendu jako nedostaje neko ko će povesti stvari u dobru žurku.

.....tako da dobre žurke - da li samo zbog toga ili zato što publika nije umela da samu sebe povede u sve što je Karlos te večeri dao ? - nije bilo. Ali je svirka bila odlična, i tu bih se isključila - da ne sekiram trenera once more!


то је то. свирка одлична, све друго би било бонус, али ето није било. а месец прави. жут. само што је почео да се једе.
marco_de.manccini marco_de.manccini 07:33 16.07.2009

Re: vidim...

meni je zanimljivo to shto je imao u ekipi chak trojicu bubnjara.

да не буде забуне, од та три само један свира стандардне бубњеве, остала двојица конга, бонгo, тимбал, ... шта налети.
muaddib92 muaddib92 15:02 16.07.2009

Re: .

..постоји и јевтино (испред капије јеленко политра 100 динџи, унутра туборг 0,3- 240
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:11 16.07.2009

Re: .

У Скопљу отприлике 1,5 еура за Скопско наливено у пластичну чашу од 0.33. Дакле боље и пиво и цена.
Unfuckable Unfuckable 05:45 17.07.2009

Re: .

trebalo bi džaba da ga dele
marco_de.manccini marco_de.manccini 11:37 17.07.2009

Re: .

Да, требло би, уз сваки купљен Оазисов CD. Да не буду скроз бачене паре.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:09 17.07.2009

Re: .


Unfuckable
trebalo bi džaba da ga dele

unfe ako si slobodan sutra u podne da se nadjemo kod OK corala imam nešto važno da ti kažem
ako ne naći ću ja tebe.............
Unfuckable Unfuckable 14:15 17.07.2009

Re: .

ovo se zove sasređena paljba
Biljana 77 Biljana 77 14:38 17.07.2009

Re: .

Nego, kad smo već kod Unfa kaotakvog, kam' ti u profilu ko je autor krilatice o Čaku? Oš' da me Alava linčuje na FB?
antioksidant antioksidant 16:46 17.07.2009

Re: .

trebalo bi džaba da ga dele

ja se slazem s unfom.

mislim vas dvoje, u cemu je problem? covek preporucuje dzabe pivo!!!!! a vi se bunite...
crossover crossover 20:01 15.07.2009

Orianthi Panagaris

Нешто за почетак, а после ћемо да причамо: Орианти Панагарис.

marco_de.manccini marco_de.manccini 21:21 15.07.2009

Re: Orianthi Panagaris

Слушам неколико пута. Кад укључим Wii и ја звучим скоро па добро.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:48 15.07.2009

Re: Orianthi Panagaris

Интересантно ми је да је једини кога је Карлос осим себе поменуо у старој гарди је Стиви. Фино друштво.
crossover crossover 23:08 15.07.2009

Re: Orianthi Panagaris

marco_de.manccini
Интересантно ми је да је једини кога је Карлос осим себе поменуо у старој гарди је Стиви.

Није ни чудо, Стиви је један од 5 најбољих свих времена.
Ево још мало девојчице која пржи: Orianthi + Santana.marco_de.manccini marco_de.manccini 07:50 16.07.2009

Re: Orianthi Panagaris

Шта све неће ове групи плавуше да ураде само да се појаве на сцени са Карлосом.
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:24 15.07.2009

трзалице

Заборавио сам мали детаљ. негде пред крај Карлос користи чланове обезбеђења да по њима пошаље трзалице публици (најближа публика је на око 4 метара од бине). Три или четири трзалице је нашло пут до неких срећних клинаца.

Иначе обезбеђење и није имало шта друго да ради осим да разноси трзалице, било је и деце од 5 година, и старијих људи, сви насмејани.

Било је чак и клинаца од 15 година са Iron Maiden мајицама. Не знам како се овај феномен одржава.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 20:29 15.07.2009

Re: трзалице

jeli jesam te dobro razumela da mislis da koncert nije bio nesto posebno?
meni bilo super, narocito posle piva.
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:32 15.07.2009

Re: трзалице

после пива свашта бива.

рекох горе, све у свему мени је било лепо, али да је било екстра није. озвучење и остале техникалије на страну, на бини је фалио шоумен, а публика се, остављена сама себи, предуго стидела да ужива.
vishnja92 vishnja92 20:38 15.07.2009

Re: трзалице

негде пред крај Карлос користи чланове обезбеђења да по њима пошаље трзалице публици

hbte.

u srednjoj skoli bila ekipica - 2 gitare, 3-4 muska glasa i dva zenska + svi perkusionisti - volonteri. bili smo vanserijski uigrani, stalno smo radili te stvari - od viseglasnih dalmatinskih do najgore dernjave na punk teme i jazz improvizacija do placa (od smeha)
elem, jednom prilikom moj drug Ivica (solo g.) kaze da ima da mi da nesto potpuno specijalno i iz dzepa vadi - trzalicu. fenderovu. i kaze da ce mi jednom reci odakle mu, ali da je dotle cuvam, i da cu biti srecna kad saznam. ja navaljivala, navaljivala, digla ruke i na kraju zaboravila.

eno ga Ivica i svi oni kojegde. nikad se do sada nisam setila pitanja porekla te trzalice, al je nosim svuda sa sobom - tu je negde u tumbocki. e svasta. kakvu si mi lampicu upalio sad.
antioksidant antioksidant 20:50 15.07.2009

Re: трзалице

narocito posle piva.

bajati tuborg u malim konzervama?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 20:52 15.07.2009

Re: трзалице

bajati tuborg u malim konzervama?

ma kakvi - Skopsko!
antioksidant antioksidant 20:56 15.07.2009

Re: трзалице

ma kakvi - Skopsko!

e to je dobar koncert! sta se zali marco? nije valjda on bio designated driver?
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:17 15.07.2009

Re: трзалице

elem, jednom prilikom moj drug Ivica (solo g.) kaze da ima da mi da nesto potpuno specijalno i iz dzepa vadi - trzalicu. fenderovu. i kaze da ce mi jednom reci odakle mu, ali da je dotle cuvam, i da cu biti srecna kad saznam. ja navaljivala, navaljivala, digla ruke i na kraju zaboravila.

eno ga Ivica i svi oni kojegde. nikad se do sada nisam setila pitanja porekla te trzalice, al je nosim svuda sa sobom - tu je negde u tumbocki. e svasta. kakvu si mi lampicu upalio sad.


Е, Вишња, он је теби дао своју трзалицу. И да није било нешто потпуно специјално, тиме што је носиш 20 година са собом постало је.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:21 15.07.2009

Re: трзалице

Skopsko!

skopsko pivo je mnogo ubavo...mno-go.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 21:23 15.07.2009

Re: трзалице

skopsko pivo je mnogo ubavo...mno-go.

bebo zbog tog piva bi se vratila iz ove amerike tamo gde toga ima na svakom koraku...eto dotle sam dosla.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:26 15.07.2009

Re: трзалице

skopsko pivo je mnogo ubavo...mno-go.

мени је овог лета најбоље легло гетингенско.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:28 15.07.2009

Re: трзалице

njanja_de.manccini
skopsko pivo je mnogo ubavo...mno-go.
bebo zbog tog piva bi se vratila iz ove amerike tamo gde toga ima na svakom koraku...eto dotle sam dosla.

pazi...negde avgust 2000-te, sakupila se cudnim putem ex-yu ekipa na Ohridskom jezeru na 10 dana...nije se pila voda. stogo skopsko! k'o mleko je...
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:37 15.07.2009

Re: трзалице

Ја имам утисак да се мало укварило. Али можда сам се само ја мало укварио. Не знам.

Ко хоће репортажу о Охриду у септембру нека дигне два прста. Неће бити о пиву. Само о води (добро и о црквама, рибицама и сунцу).
vishnja92 vishnja92 21:45 15.07.2009

Re: трзалице

Ко хоће репортажу о Охриду у септембру нека дигне два прста. Неће бити о пиву. Само о води (добро и о црквама, рибицама и сунцу).


ta dva su raspoloziva :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:47 15.07.2009

Re: трзалице

dva!
mirelarado mirelarado 21:47 15.07.2009

Re: трзалице


marco_de.manccini
Ко хоће репортажу о Охриду у септембру нека дигне два прста. Неће бити о пиву. Само о води (добро и о црквама, рибицама и сунцу).vishnja92 vishnja92 21:48 15.07.2009

Re: трзалице

Е, Вишња, он је теби дао своју трзалицу. И да није било нешто потпуно специјално, тиме што је носиш 20 година са собом постало је.

meni je to oduvek njegova trzalica, ali sad si me podsetio da postoji taj cudan momenat...
da, postala je specijalna - ako nije bila, jos tad.
mlade devojke su cesto neumoljive i slepe, al ponekad pamte
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:51 15.07.2009

Re: трзалице

добро, тако сам и мислио, гласање се обуставља. само да понесем апарат. то место не умем речима.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:54 15.07.2009

Re: трзалице

Kazezoze Kazezoze 22:23 15.07.2009

Re: трзалице

marco_de.manccini
добро, тако сам и мислио, гласање се обуставља. само да понесем апарат. то место не умем речима.

vishnja92 vishnja92 22:27 15.07.2009

Re: трзалице

uplovio kaz :))
Kazezoze Kazezoze 22:38 15.07.2009

Re: трзалице

vishnja92
uplovio kaz :))

crossover crossover 22:55 15.07.2009

Re: трзалице

marco_de.manccini
Ко хоће репортажу о Охриду у септембру нека дигне два прста. Неће бити о пиву.


marco_de.manccini marco_de.manccini 23:00 15.07.2009

Re: трзалице

Испаде ово блог о познатим Мексиканцима (Карлос, текила, ... )
Unfuckable Unfuckable 06:17 16.07.2009

Re: трзалице

hoću i ja taj Ohrid
a sad malo o Skopskom : uz dužno poštovanje i punu svest o posledicama, ono nije u mom koordinatnom sistemu Piva. Ima, jednostavno, neki šmek ustajale vode koji mi ne leži
bauer. bauer. 06:24 16.07.2009

Re: трзалице

a sad malo o Skopskom : uz dužno poštovanje i punu svest o posledicama, ono nije u mom koordinatnom sistemu Piva. Ima, jednostavno, neki šmek ustajale vode koji mi ne leži

Dobro i to se dešava, da nekome ne prija neka vrsta piva. Blože moj. Život ide dalje...
marco_de.manccini marco_de.manccini 07:01 16.07.2009

Re: трзалице

ма пусти, Бауере, не вреди о укусима расправљати са Унфом, он воли Оазис.
bauer. bauer. 07:07 16.07.2009

Re: трзалице

ма пусти, Бауере, не вреди о укусима расправљати са Унфом, он воли Оазис.

ma znam i ja, ali pazi sad mu ni skopsko pivo ne valja? pa, mislim, stvarno...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana