balans

pnbb RSS / 16.07.2009. u 14:31

izmedju rada i zarade, napora i naknade, vremena i para...

krenem ja juce, odmah s posla, do nekog coveka kome radim neki programcic... privatluk, tezga, stari srpski obicaji iz socijalistickih vremena i plate od sto marke..

sad, nije nista komplikovano i zahtevno, nema ni neki rok - ali evo vuce se to vec godinu i kusur.. uglavnom uradim vecinu dok sam na poslu , retko kuci uzmem da radim, ali tu su neizbezne provere uglavnom subotama ili posle posla.. e to me nervira.. ta 1 subota mesecno, i tih par popodneva.. ispalti li se to, jesu li te pare vredne mog vremena? imamo solidna primanja, hocu reci nisam egzistencijalno primoran na drugi posao, ali kad je vec tu, na dohvat ruke... covek sve uredno placa i kaze ne brini za pare, koliko traje-traje, samo da se zavrsi... koliko je ozbiljno /neozbiljno prihvatiti ili odreci se lake zarade.. samo zbog konfora? cinjenice da ti nista ne stoji na glavi kad krenes kuci s posla?da li inertnost sprecava ljude da imaju lagodniji zivot? 

e da, jel ok ako malo dremnes ispred ekrana, dok tezgaris



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja92 vishnja92 14:36 16.07.2009

otkud znam

staro je pravilo da se tezge ne odbijaju bez razloga, ali ti si valjda u malo drugacijoj poziciji.
ja ne bih dala tu subotu nizasta, da ne moram.

sada i nema - sve stalo... nema posla, nema tezgi, nema nista. samo blog.
margos margos 14:52 16.07.2009

Re: otkud znam

Pravilo je da nema pravila - premeriš u trenutku.

Kaže jedan Maksin guru da je Kvalitet = Vrednost Nečega Nekome.
Pa proceni sam, vredi li?
reanimator reanimator 15:00 16.07.2009

...

ispalti li se to, jesu li te pare vredne mog vremena? imamo solidna primanja, hocu reci nisam egzistencijalno primoran na drugi posao, ali kad je vec tu, na dohvat ruke... covek sve uredno placa i kaze ne brini za pare, koliko traje-traje, samo da se zavrsi... koliko je ozbiljno /neozbiljno prihvatiti ili odreci se lake zarade.. samo zbog konfora? cinjenice da ti nista ne stoji na glavi kad krenes kuci s posla?da li inertnost sprecava ljude da imaju lagodniji zivot?

Posle ovakvih rečenica, Keri Bredšou obično povuče dubok dim i zagleda se kroz prozor. Priznaj da si isto postupio?! :)
vishnja92 vishnja92 15:06 16.07.2009

Re: ...

ble-sav :)
pnbb pnbb 15:12 16.07.2009

Re: ...

bas sam se razmisljao kako da formulisem.. a ti ga ubode iz prve ....

pa sad ima tu nesto... s tim sto ona svoje realne dileme prepoznaje kao opce, sagledavajuci sebe kao deo grupe, zenski singl zitelji menhetna, te ih plasira putem zurnala na uvid i razradu milionskom citalastvu...

ja, ,hipoteticke, opste dileme transponujem na dogadjaje iz sopsvenog zivota, i plasiram ih svoj petorici citalaca, gde bi odgovor zapravo oni trebalo da daju sami sebi, a sve satro savetujuci mene...


pa ti provali koliko je meni dosadno na poslu

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana